24 van de beste websites om gratis eBooks te downloaden

Als je een oude schoolboekenwurm bent die digitaal is gegaan, heb je waarschijnlijk het gemak om je boeken overal bij je te hebben. Of je nu op je mobiele apparaat leest of een eBook-lezer gebruikt, zoals Amazon’s Kindle, het kopen van de boeken waarin je geïnteresseerd bent, is eenvoudig geworden.


Zou het echter niet leuk zijn als je het boek gratis zou kunnen downloaden en meenemen? Raad eens wat? Er zijn verschillende legale gratis bronnen op internet waar u boeken kunt krijgen zonder een cent uit te geven! Deze sites zijn niet alleen 100 procent gratis, maar ze bieden ook een grote selectie boeken om uit te kiezen, ongeacht het genre dat u verkiest.

Dus, ben je op zoek naar je volgende geweldige lezing? Of heb je al een bepaald boek of auteur in gedachten? Hoe dan ook, doe je gordel om; we hebben een lijst samengesteld met de 25 beste websites (in willekeurige volgorde) waar u een schat aan eBooks helemaal gratis kunt vinden en downloaden.

1. Project Gutenberg

De meeste mensen hebben er al van gehoord Project Gutenberg aangezien het waarschijnlijk een van de oudste beschikbare digitale bibliotheken is. Vrijwilligers beheren de site en er zijn meer dan 50.000 gratis eBooks te downloaden. Deze zijn beschikbaar in tal van formaten, van epub tot Kindle-vriendelijk tot platte tekst. Het heeft ook een selectie audioboeken die geschikt zijn voor alle soorten lezers, variërend van degenen die vrijwilligers hardop voorlezen tot degenen die een computer leest.

De site kan echter een beetje in de war raken omdat eBooks achter meerdere navigatielagen nestelen. Maar toch is het misschien nog steeds een van de meest uitgebreide gratis bronnen voor online eBooks.

2. Open Bibliotheek

Open bibliotheek heeft een enorme selectie aan eBooks om uit te kiezen, met meer dan 3 miljoen gratis eBooks die kunnen worden gedownload. U kunt uw eigen lijsten met eBooks maken, die andere mensen ook kunnen bekijken, en gemakkelijk eBooks over uw interessegebied vinden met de handige zoekfunctie voor onderwerpen. Op de site kunt u eBooks online lezen in uw browser, of u kunt ze downloaden en lezen op elk apparaat.

Omdat de digitale bibliotheek een open online project is, kunnen gebruikers bijdragen door eBooks toe te voegen. Je kunt ook naar e-boeken zoeken op onderwerp, titel en auteur in de zoekbalk. Het meest interessante kenmerk van deze site is echter dat het u helpt de gewenste e-boeken te vinden in een openbare bibliotheek, zodat u gemakkelijk een gedrukt exemplaar kunt krijgen.

3. Baen gratis bibliotheek

Baen gratis bibliotheek is een site die zich voornamelijk richt op het schrijven van fantasy en science fiction. De eBook-winkel staat bij velen bekend om zijn redelijke prijzen en consumentvriendelijke functies, er is bijvoorbeeld geen DRM. Gebruikers kunnen eBooks zonder beperkingen naar andere apparaten kopiëren. De Amerikaanse uitgever heeft een enorme selectie gerenommeerde schrijvers, waaronder Michael A. Stackpole, Lois McMaster en John Scalzi. Het zijn echter de werken van minder bekende schrijvers die u meestal kunt vinden om te downloaden in het gratis gedeelte van deze site.

Een interessant ding over de site is dat alles in de catalogus professioneel wordt bewerkt voordat het op de site beschikbaar komt. Dus, welk eBook u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat het schrijven van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Bovendien, als militaire sciencefiction jouw genre is, dan is de Baen Free Library een site die je zeker niet mag missen!

4. Gratis eBooks

De toepasselijke naam Gratis eBooks is een andere geweldige site waar je gratis eBooks kunt downloaden. U kunt zich zelfs aanmelden om gratis eBooks voor het leven te krijgen! Of je nu van drama, romantiek, fictie, sci-fi of mysterie houdt, je vindt hier vast iets interessants; de bibliotheek van de site bevat duizenden eBoeken van verschillende genres.

Om het u gemakkelijker te maken, geeft de website de top 10 eBooks in elke categorie weer. Niet alleen dit, maar u kunt ook beoordelingen en recensies voor elk e-book doornemen. Dit alles zal u helpen om een ​​aantrekkelijk perspectief te krijgen op wat andere gebruikers lezen. Of u kunt er gewoon een oppakken en het zelf zien. Een reis naar het onbekende is altijd spannend!

5. Google Boeken

Google boeken is handig om door digitale tijdschriften en boeken te bladeren, maar wist u dat u met de service ook eBooks kunt downloaden? Hoewel er miljoenen titels te koop zijn, kunt u ook alles doorbladeren en downloaden, van moderne tot klassieke eBooks, vanaf de site gratis boeken sectie.

De preview-functie van de site is bijzonder interessant omdat het je een voorproefje geeft van de nieuwste eBooks op de markt. En dit kan handig zijn bij het ontdekken van je volgende geweldige vondst in de winkels. Of u nu eBooks wilt kopen of gratis wilt downloaden, Google Books is een geweldige plek voor allerlei soorten lezers.

6. 2020ok

2020ok is een geweldige site om eBooks te vinden, maar het ontwerp van de website is een enorm nadeel. Het is rommelig, dus het kan soms veel tijd kosten om het e-boek te vinden dat je wilt lezen. De site heeft echter eBooks over een reeks onderwerpen, zoals geschiedenis, rechten, medicijnen, zaken en investeringen, maar ook kunst en fotografie.

U kunt ook tal van computer- en internet-eBooks vinden. En als je dacht dat dat alles was, zijn er duizenden eBoeken over religie en spiritualiteit. Dus, ben je op zoek naar een bepaald eBook? Ga naar deze site; het behandelt bijna elk onderwerp.

7. Feedbooks

Feedbooks is een aantrekkelijke site die net zo goed werkt op mobiele apparaten als de grotere. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken als u op uw tablet of smartphone leest en bespaart u de moeite om eBooks op uw pc te downloaden. Hoewel de site een reeks eBoeken te koop heeft, biedt het ook twee gratis secties.

De publieke domein sectie heeft duizenden gratis eBooks om te downloaden. En in de sectie originele boeken vindt u gratis eBooks die grotendeels in eigen beheer zijn uitgegeven, zodat u nieuwe auteurs en hun meesterwerken kunt ontdekken. De collectie op deze site is georganiseerd, wat een enorm pluspunt is!

8. ManyBooks

Veel boeken is meeliftend op Project Gutenberg en biedt veel van dezelfde titels. De lay-out is echter mooier en de zoekfunctie is relatief gemakkelijker te gebruiken. Wat interessanter is, is dat gebruikers, in tegenstelling tot andere gratis eBook-sites, eBooks kunnen downloaden in het gewenste formaat. Deze omvatten opties zoals PDF, eReader, HTML en meer. De site is ook actief op Facebook, waar het regelmatig nieuws over de nieuwste eBooks bijwerkt.

9. FreeBookSpot

Nog een gratis eBook-site, FreeBookSpot, die zich uitstrekt over 90 categorieën, heeft duizenden eBooks om te downloaden. De site werkt meer als een database; het zal u linken naar gratis eBooks die op andere sites worden aangeboden. Je kunt onder andere eBooks vinden over programmeren, wetenschap, fictie, kunst, schaken en biologie. Er zijn audioboeken als je liever luistert dan leest. Het vinden van een bepaald eBoek is ook gemakkelijk dankzij de geavanceerde zoekfunctie van de site.

10. GetFreeEbooks

GetFreeEbooks heeft meer dan 100 categorieën om uit te kiezen, zodat er voor elke lezer iets is. Van klassieke literatuur tot techniek tot zelfs boeken over buitenaardse wezens, de site heeft het allemaal. Auteurs kunnen ook hun eigen werken op deze site indienen en lezers kunnen deze gratis downloaden. De site is goed ontworpen en dus gemakkelijk te gebruiken. Om nog maar te zwijgen, met een actieve aanwezigheid op sociale media, kun je ze volgen op hun Facebook pagina om de laatste updates te krijgen.

11. Directory voor e-boeken

E-books Directory is een gratis eBook-site met een steeds groter wordende lijst van downloadbare dictaten, eBooks en documenten. Momenteel heeft de site meer dan 9.400 eBooks om uit te kiezen, verdeeld over 666 categorieën. De top 20-sectie bevat de meest populaire (en bekeken) eBoeken van de enorme lezersgemeenschap, terwijl je in de nieuwe sectie de nieuwste toevoegingen aan de directory tegenkomt. Auteurs kunnen ook hun eigen eBooks indienen en promoten.

12. Honderd nullen

Als je een Kindle-gebruiker bent, Honderd nullen zou je moeten aanspreken. De site bevat een verzameling Kindle-bestsellers, die gratis kunnen worden gedownload. De gratis eBooks die hier worden aangeboden, bestrijken een reeks categorieën, van kunst tot fictie tot psychologie en vele andere onderwerpen. Als u deze eBooks echter wilt downloaden en lezen op uw tablet, smartphone of computer, moet u de gebruiken Kindle-lezer-app. Maak je geen zorgen en de app is gratis.

13. FreeComputerBooks

Zoals de naam impliceert, FreeComputerBooks biedt een enorme verzameling gratis eBooks met betrekking tot computers. U kunt ook technische, wiskundige en technische eBooks vinden, evenals enkele handige tutorials en dictaten. Hoewel de site eenvoudig is qua ontwerp, zijn de onderwerpen goed gecategoriseerd, waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken. De site bevat 13 hoofdcategorieën en meer dan 200 subcategorieën.

14. BookBoon

Bent u op zoek naar een bepaald zakenboek of leerboek? Zoek dan niet verder dan BookBoon! De site heeft meer dan 1.000 gratis eBooks die kunnen worden gedownload en die een reeks onderwerpen behandelen. Hoewel de studieboeken gratis zijn, zijn er premiumplannen om toegang te krijgen tot bedrijfsgerelateerde eBooks. Maar u kunt een gratis proefperiode van 30 dagen krijgen waarin u de meeste kunt gebruiken.

15. eBookLobby

eBookLobby heeft een geweldige collectie gratis eBooks, variërend van onderwijs, zaken, computers en kunst. Hoewel de collectie niet zo groot is als je zou verwachten, compenseert de site het tekort door de kwaliteit van eBooks, die beschikbaar zijn om te downloaden. U kunt alle categorieën vinden die op de website worden vermeld, met de hoogste cijfers die worden gescoord door de categorie computers en internet. De site bevat ook een lijst met de top 10 van meest bekeken eBoeken, waardoor je een beter perspectief krijgt van wat andere gebruikers lezen.

16. eBook3000

Nou, dat is een interessante naam, nietwaar? eBook3000 is nog een andere site die duizenden gratis eBooks biedt om te downloaden. Er zijn eBoeken uit verschillende categorieën, waardoor er voor elk wat wils is. Van architectuur tot sport tot games, de site heeft het allemaal. De zoekmogelijkheden zijn lovenswaardig; ze bieden nauwkeurige resultaten die relevant zijn voor de zoekwoorden die u invoert. Om de zaken gemakkelijker te maken, vermeldt de site ook de meest populaire eBooks.

17. KnowFree

KnowFree is een webportaal waarmee gebruikers video’s, rapporten, tijdschriften, white papers en eBooks kunnen uitwisselen voor zelfstudie en educatieve doeleinden. Deze materialen zijn gratis voor professionals die in aanmerking komen. Er zijn eBoeken beschikbaar voor een reeks categorieën, zoals zakelijk, multimedia, techniek, onderwijs, technologie, webontwikkeling en meer. De site wordt dagelijks bijgewerkt met honderden gratis eBooks, dus u kunt er zeker van zijn dat u kunt vinden wat u zoekt!

18. Scribd

De grootste digitale bibliotheek ter wereld, Scribd stelt lezers in staat nieuwe eBooks, strips, audioboeken en meer te ontdekken. De site is de thuisbasis van meer dan 1 miljoen eBoeken! Hoewel u abonnementskosten moet betalen om toegang te krijgen, kunt u de gratis proefperiode van 14 dagen in uw voordeel gebruiken.

19. Internetarchief

Een bibliotheek zonder winstoogmerk, Internetarchief is de thuisbasis van miljoenen gratis software, muziek, video’s en films, evenals eBooks. Op deze site vind je eBooks in verschillende formaten en talen. Het is zelfs een van de beste bronnen die er zijn voor academische en historische eBooks.
Andere gratis eBook-websites die u zou moeten proberen!

20. Boek-bot

Boek-bot heeft meer dan 14.000 gratis eBoeken. Deze omvatten enkele van de bekendere, evenals werken van minder bekende schrijvers.

21. eBook Junkie

eBook Junkie biedt lezers een aantal gratis eBooks, die verschillende categorieën omvatten, om te downloaden.

22. Planet eBook

De thuisbasis van eBooks gerelateerd aan klassieke literatuur, Planet eBook heeft meer dan 80 evergreen klassiekers om te downloaden.

23. Gratis boekencentrum

Gratis boekencentrum is een site die duizenden links biedt voor eBoeken met betrekking tot computers, waaronder onderwerpen als programmeren, netwerken en meer.

24. De eBook Directory

Bent u op zoek naar eBooks van hoge kwaliteit? De eBook Directory is de plek! Gebruikers hebben toegang tot duizenden eBoeken door in verschillende categorieën te bladeren of door het zoekvak te gebruiken.

En daarmee, mensen, eindigt onze lijst. We hopen dat deze lijst je een aantal geweldige websites heeft laten ontdekken om gratis eBooks te downloaden. Zijn er nog andere sites die u gebruikt? Laat het ons weten in het opmerkingenveld hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map