Zgjidhjet Bluehost vs Rrjeti: Cilin duhet të përdorni?

Krahasohen zgjidhjet Bluehost dhe Rrjeti i Rrjetit


Me të gjitha planet, veçoritë, opsionet dhe shtesat, zgjedhja e një kompanie web hosting për faqen tuaj të internetit mund të jetë një përvojë befasuese. Përdorni këtë krahasim kokë më kokë midis Bluehost dhe Solutions të Rrjetit për të sqaruar gjërat dhe për të zvogëluar zgjedhjet.

Të dy Bluehost dhe Rrjeti Solutions kanë qenë në biznesin e web hosting për më shumë se dy dekada. Bluehost ka ofruar shërbime që nga viti 1996. Rrjeti i Solutions filloi si kompani konsulente në 1979, dhe në 1993 u bë i pari dhe i vetmi, regjistruesi i domain-it deri sa filloi konkursi i hapur në 1999.

Rrjeti i Zgjidhjeve akoma merr 45% të fitimeve të tij nga biznesi i regjistrimit të domain. Në 2005, ata filluan të ofrojnë më shumë produkte, të tilla si web hosting.

BlueHost ka më shumë se 2 milion site të hostuara në serverët e saj. Zgjidhjet BlueHost dhe Rrjeti ofrojnë të dy hoste të përbashkëta, menaxhimin e menaxhuar të WordPress dhe planet e serverit VPS. BlueHost gjithashtu ka plane të dedikuara, megjithëse VPS dhe opsionet e dedikuara të serverit të BlueHost janë shtesa të fundit.

Rrjeti i Zgjidhjeve nuk ofron plane të dedikuara të serverit. Rrjeti i Zgjidhjeve ofron Linux dhe Windows mundësi për pritjen e përbashkët, ndërsa planet e saj VPS janë vetëm Linux.

BlueHost ka shumë çmime “më të mirat”, duke përfshirë “Pritjen më të mirë të përballueshme”, dhe “hostin me vlera më të mira”. Rrjeti i Zgjidhjeve u emërua për “Shërbimin e Jashtëm të Konsumatorëve” për një nga qendrat e thirrjeve të tij nga 2006 deri në 2010 nga J.D. Power dhe Associates.

BlueHost u ble nga Endurance International Group (EIG) në 2010. EIG zotëron shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet, por i lejon ata të operojnë nën banderolat e tyre. Faqet EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës. Sidoqoftë, ekzistojnë disa ngjashmëri midis kompanive pritëse të EIG.

Ju mund të zbuloni se nëse keni pasur probleme me një kompani EIG, mund të gjeni të njëjtat çështje me një tjetër. Rrjeti i Zgjidhjeve është blerë disa herë, me të fundit në vitin 2011 nga Web.com. Kjo blerje rezultoi në udhëheqje të re, ulje të stafit dhe mbylljen e disa zyrave.

Krahasoni performancën e BlueHost dhe Solutions të Rrjetit

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. BlueHost i mungon një garanci në kohë, por statistikat tregojnë që koha e duhur të jetë rregullisht 99.9% ose më e mirë. Rrjeti Solutions thotë se ka një garanci 99.99% për Linux dhe 99.9% për planet e Windows, megjithatë, nuk ka asnjë përmendje në Kushtet e tyre të Shërbimit të rimbursimeve nëse kjo kohë nuk plotësohet.

Performance. BlueHost ndërton serverat e vet dhe përdor AMD Opterons 16-core.

Një test i një siti të pritur në BlueHost rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.37, më shpejt se 65% të vendeve të testuara në Pingdom. Një provë e një siti të Rrjeteve të Zgjidhjeve dha një kohë ngarkese prej 3.21s, më e ngadaltë se 48% e vendeve të testuara.

seriozitet. Qendra e të dhënave për BlueHost ndodhet në Juta. Për tepricë, qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur nga burime të shumta, dhe rezervë dizel janë krijuar për raste urgjente. BlueHost nuk ka kopje rezervë të pasqyruar ose të tepërt të të dhënave – përveç për planet e tyre të Re. Rikthimet mbahen për një maksimum prej 30 ditësh.

Shtë e paqartë se ku ndodhen qendrat e të dhënave të Solutions Network, përveçse ka disa në Amerikën e Veriut. Duket se qendrat e të dhënave përdorin serverë të grumbulluar, të bërë me shina HP dhe IBM, për tepricë. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel, monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri, dhe janë mbështetur për natë.

Opinion mbi Performancën e Zgjidhjeve BlueHost dhe Rrjetit

Zgjidhjet e Rrjetit kanë një garanci në kohë, por nuk e mbështesin atë me ndonjë specifik. BlueHost nuk ka një garanci në kohë, por vazhdimisht ka ruajtur besueshmërinë në kohë. Testet për ngarkesën dhe kohën e reagimit për faqet e pritura ishin më të shpejtë për BlueHost.

Karakteristikat e BlueHost dhe Zgjidhjet e Rrjetit

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: “Pafund” ose “i pa-matur” janë terma të përdorur nga ndërmarrjet e mbajtjes në internet kur përshkruajnë karakteristikat e dhëna. Ky term i marketingut nuk do të thotë “gjithçka që mund të përdorni”. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që konsiderohet “përdorim i arsyeshëm” nga kompania pritëse. Kompania pritëse mund të pezullojë faqet e internetit për përdorim të tepërt – ndonjëherë pa paralajmërim.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domenit – me Solutions të Rrjetit si regjistruesi i parë i domain-ve të pranuar ndonjëherë. BlueHost siguron një vit falas të regjistrimit të domenit për llogari të reja. Zgjidhjet e Rrjetit ofrojnë një domain falas për një vit. Sidoqoftë, çmimi për rinovimin e domenit vitin e ardhshëm nga Rrjeti i Zgjidhjeve është dy deri në tre herë më i lartë se sa ajo që ngarkojnë shumica e regjistruesve.

Ndërtues i faqes në internet. BlueHost siguron Weebly Basic-in-drop, i cili është i kufizuar në 5 faqe në internet. Thelbësore është pa pagesë, por një azhurnim në Premium më të fuqishëm Weebly është në dispozicion për një tarifë shtesë. Zgjidhjet e Rrjetit ka një ndërtues në internet. Ky ndërtues gjithashtu ka një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse. Për një tarifë, Rrjeti i Zgjidhjeve ofron goMobi për ndërtimin e një faqe në internet për pajisjet mobile.

Bazat e të dhënave. BlueHost ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. Pagesat e bazës së të dhënave MySQL të Solutions të Rrjetit ndryshojnë, në varësi të planit të zgjedhur. Për tre planet e përbashkëta, kufijtë janë 25, 50 dhe të pakufizuar.

Llogaritë e postës elektronike. BlueHost siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike. Pagesat e postës elektronike për planet e përbashkëta të Zgjidhjeve të Rrjetit janë 1000, 2500 dhe të pakufizuara për tre planet.

WordPress Hosting. Të dyja BlueHost dhe Solutions të Rrjetit ofrojnë plane të menaxhuara me WordPress. Planet e menaxhuara të WordPress shpesh kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët. Disa nga kjo kosto shtesë janë sepse planet e menaxhuara të WordPress zakonisht janë të pritura në serverë të optimizuar me caching dhe siguri shtesë për të siguruar performancë të përmirësuar dhe stabilitet. Sidoqoftë, avantazhi kryesor i menaxhuar i hostuar i WordPress sjell është se kopjimet automatike dhe azhurnimi i faqeve tuaja të WordPress janë bërë për ju. Ju mund t’i lini gjërat teknike vetëm dhe të përqendroheni në ato që janë të rëndësishme – përmbajtja juaj.

Zgjidhje eCommerce. BlueHost siguron karrocat për blerje falas përmes paneleve të tij të kontrollit, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. Rrjeti i Zgjidhjeve ofron një ndërtues të ndërtuar në dyqane në tre plane me tarifa mujore – një që lejon 25 produkte, 300 produkte të tjerë dhe 100,000 produkte të nivelit të lartë. Rrjeti i Zgjidhjeve gjithashtu ka një veçori të Jumpstart që krijon dyqanin tuaj me deri në 25 produkte për një tarifë një herë 299 dollarë.

backups. BlueHost ofron kopje rezervë ditore, javore dhe mujore, dhe gjithashtu ofron SiteBackup Pro për një tarifë – megjithëse është falas me planin e përbashkët të biznesit Pro. SiteBackup Pro lejon kopjimin dhe rikthen në nivelin e skedarit. Rrjeti Solutions ofron kopje rezervë të faqes në internet dhe restaurim falas përmes panelit të kontrollit dhe i mban ato për shtatë ditë.

Siguria e Pritjes. BlueHost ofron shërbimin themelor të SiteLock, i cili kërkon dhe eliminon malware, falas në nivelet e tij të ulëta, dhe SiteLock Pro falas në planet e nivelit të tij më të lartë. BlueHost ka procese të brendshme për të mbrojtur kundër DDoS në vend, gjithashtu. Rrjeti i Zgjidhjes skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve, malware dhe viruseve për planet e tij të WordPress. Me dy nivelet e sipërme të hostimit të përbashkët, Network Solutions bën heqjen automatike të malware dhe parandalon sulmet e zakonshme të hakerave. Ai gjithashtu siguron SiteLock për një tarifë mujore.

Të gjitha planet e Bluehost kanë një çertifikatë falas të Shared SSL, me planin më të lartë të përbashkët që vjen me një certifikatë falas SSL private. Rrjeti Solutions siguron SSL falas të përbashkët për nivelin e sipërm të pritjes së përbashkët, dhe SSL private mund të blihet.

Paneli i kontrollit. Paneli i kontrollit i BlueHost bazohet në cPanel por ka një ndërfaqe të modifikuar. Rrjeti i Zgjidhjeve ka një panel kontrolli të pronarit. Ajo ka karakteristikat themelore të nevojshme, por kërkon që disa të mësohen, veçanërisht nëse më parë keni ardhur nga një host cPanel.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Ju mund të bëni 65 dollarë për kërkesë, pa kapele mujore, me programin e bashkëpunëtorëve BlueHost. Me programin e Filialit të Rrjetit të Zgjidhjeve, është e mundur të fitoni deri në 150 dollarë në muaj. Programi i shitësit të zgjidhjeve të rrjetit është përmes një palë të tretë, SRSplus.

Extras.BlueHost ka 150 dollarë në kredi për reklama; Rrjeti i Zgjidhjeve ka kredi me vlerë 50 $ për programet e marketingut të Solucioneve të Rrjetit. BlueHost do të migrojë në një uebfaqe të krijuar nëse e keni diku tjetër, megjithëse ngarkon një premium për shërbimin. Rrjeti i Zgjidhjeve ka disa mundësi të marketingut, SEO dhe tregtisë elektronike në dispozicion për tarifat mujore.

Opinion mbi BlueHost dhe Zgjidhjet e Rrjetit Karakteristikat kryesore

Ka shumë tipare të ngjashme midis këtyre dyve. Sidoqoftë, BlueHost ka më shumë tipare “të pakufizuara” në planet e veta të përbashkëta. Nëse keni nevojë për një plan pritjeje të përbashkët të Windows, Solutions Network është zgjedhja juaj e vetme midis këtyre dyve.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e BlueHost dhe Solutions të Rrjetit

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Ndryshimet e vazhdueshme në çmimet janë të zakonshme me kompanitë e pritjes në internet për shkak të konkurrencës së fortë. Prmimi promovues është tipik. Pricesmimet e promovimit zakonisht janë të kufizuara në afatin e parë të shërbimit, kështu që do të keni kursime më të larta duke regjistruar një term më të gjatë shërbimi. Edhe pa premtime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ndërprerje të çmimeve. Mimet më poshtë bazohen në çmimet e uebit të hostit në kohën e kësaj krahasimi.

Bluehost. Ka tre plane të përbashkëta të ofruara nga BlueHost. Shkalla më e ulët, Basic, lejon një sit, siguron 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe lejon llogari të pakufizuar të brezit dhe llogari të postës elektronike, për 3,95 dollarë në muaj. Plus, me 6.95 dollarë në muaj, rrit deponimin në 150 GB, lejon dhjetë sit, dhe vjen me një CDN. Business Pro, me 14,95 dollarë në muaj, ofron faqe të pakufizuara, si dhe llogari të pakufizuar, ruajtje dhe llogari të postës elektronike. Një CDN, Private SSL, IP e dedikuar dhe Sitebackup Pro përfshihen në këtë plan të nivelit të lartë. Të gjitha planet e përbashkëta BlueHost vijnë me një regjistrim të lirë të domain për një vit.

BlueHost ofron tre plane të ndryshueshme të Cloud për një tarifë shtesë, e cila pasqyron të dhënat tuaja në tre vende për besueshmëri dhe herë më të shpejtë të ngarkesës.

BlueHost ka katër plane të menaxhuara të WordPress bazuar në teknologjinë VPS. Plani më i vogël, bloger, me 12,95 $ në muaj, është i kufizuar në 100 milion vizita, 30 GB depo dhe pesë site. Plani i lartë, ndërmarrja, me çmim 85 $ në muaj, ka 240 GB hapësirë ​​ruajtjeje, bandë të pakufizuar dhe 30 site. Dy të tjerët, profesionistë me 37.50 dollarë, dhe biznesi me 60 dollarë bien në mes. Të gjithë kanë CDN falas. SiteLock Pro ofrohet në dy nivelet e poshtme; niveli i biznesit ka SiteLock Premium, dhe niveli më i lartë vjen me SiteLock Enterprise.

Zgjidhje rrjeti. Prmimi në faqen e internetit të Solutions të Rrjetit është konfuzion i panevojshëm. Pricesmimet duket se ndryshojnë (pa shpjegime) në faqe të ndryshme. Rrjeti i Zgjidhjeve ofron tre plane të përbashkëta. Prmimi i dukshëm prej 9,96 $ në muaj për planin më të ulët të nivelit, Web Hosting, kufizon hapësirën e diskut në 300 GB. Lejon 25 baza të dhënash, bandë të pakufizuar dhe përcjellje të pakufizuar të postës elektronike – megjithëse ekziston një kufi prej 1000 kuti emaili. Hosting Profesional është 15,78 dollarë në muaj për ruajtje të pakufizuar, 2500 kuti emaili, 50 baza të të dhënave, CDN falas dhe bandë të pakufizuar. Premium Hosting është 21.26 dollarë në muaj për CDN falas, SSL falas, email të pakufizuar, baza të të dhënave, bandwidth dhe ruajtje. Të gjitha planet vijnë me një vit të regjistrimit të domain falas.

Rrjeti i Zgjidhjeve ka një plan të menaxhuar WordPress, duke filluar me 35 dollarë në muaj. Plani siguron skanim për malware dhe viruse, ka mbështetje të ekspertëve të WordPress, siguron ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar, ka një certifikatë SSL dhe siguron Staging. Karakteristika Staging ju lejon të krijoni faqen tuaj jashtë linje, dhe kur të jeni të kënaqur, ta merrni atë live. Kjo ju lejon të modifikoni dhe shkulni pa ndikuar në faqen live. Duket se një domain lejohet nga plani i WordPress.

VPS dhe planet e përkushtuara: BlueHost ka katër plane VPS. 14,99 $ BlueHost në muaj niveli standard VPS do të ishte i përshtatshëm për një biznes individual ose të vogël që kishte nevojë për performancë pak më shumë sesa do të lejonte një plan i përbashkët, por është shumë i kufizuar për shumë më tepër se kaq. Tre planet e tjera kanë karakteristika më të mira dhe janë me çmim 29,99 $, 44,99 $ dhe 55,99 $ në muaj. Planet VPS BlueHost kanë kufij të brezit prej 1 TB deri në 4 TB. Rrjeti i Zgjidhjeve ka dy plane VPS, Thelbësore me 40 dollarë në muaj, dhe Professional për $ 80 në muaj. Nivelet e BlueHost kanë karakteristika më të mira për më pak, me përjashtim që Solutions Rrjeti mbështet më shumë domene të menaxhuara për nivele sesa BlueHost.

BlueHost ka tre nivele të dedikuara, duke lejuar 3, 4 dhe 5 IP, me çmim 74,99 $, 99,99 $ dhe 124,99 $ në muaj, përkatësisht. Rrjeti i Zgjidhjeve nuk ofron plane të dedikuara të serverit.

Garancia e kthimit të parave: BlueHost ka garanci standarde të industrisë 30-ditore, si dhe Zgjidhjet e Rrjetit. Sidoqoftë, nëse anulloni një kontratë afatgjatë me Solutions të Rrjetit, mund të jeni përgjegjës për tarifa të konsiderueshme të ndërprerjes së parakohshme. Nëse keni regjistrimin e domain falas në BlueHost ose Solutions të Rrjetit, ata do të pranojnë një tarifë të regjistrimit të domain nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Dënimet e tepërta të Solutions të Rrjetit për anulimin e parakohshëm dhe çmimet e tij më të larta i japin përparësi BlueHost, përveç WordPress të menaxhuar. Nëse keni nevojë për veçoritë që ofron një plan i dedikuar, BlueHost është zgjidhja juaj e vetme këtu, pasi Solutions në Rrjet nuk ka një plan të veçantë. Karakteristikat Staging dhe “të pakufizuara” i japin zgjidhjeve të rrjetit një avantazh me përdoruesit e WordPress.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur BlueHost dhe Rrjeti Zgjidhje

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel, por me një ndërfaqe të modifikuar, kështu që përdoruesit e rregullt të cPanel do të duhet të bëjnë disa rregullime. Paneli i kontrollit të pronarit të Zgjidhjeve të Rrjetit ka shumicën e veçorive që do t’ju duhen. Sidoqoftë, është konfuze dhe zhgënjyese për të lundruar, duke marrë më shumë gërmime dhe më shumë klikime sesa duhet. Planet e Windows Solutions të rrjetit përdorin panelin standard të kontrollit Plesk.

Instaluesi me një klik. BlueHost siguron instaluesin me një klik të MOJO Marketplace me përdorim të thjeshtë për instalimin e gati njëqind aplikacioneve. Rrjeti i Zgjidhjeve ka një instalim me një klikim për WordPress dhe Joomla. Ndërsa ekzistojnë disa aplikacione të tjera me një klik të disponueshëm në panelin e tyre të kontrollit, mund të duhen deri në nëntë hapa për të arritur tek ato aplikacionet me një klik.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dyja faqet e Bluehost dhe Solutions të Rrjetit ofrojnë informacionin që ju nevojitet për të zgjedhur një plan. Bluehost ka grafikë të dobishëm krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre. Rrjeti Solutions bën gjithashtu, por ata marrin disa klikime për të gjetur.

Prmimi është konfuz në faqen e Zgjidhjeve të Rrjetit. Në fakt, në faqen kryesore të Zgjidhjeve të Rrjetit, përveç menusë që thotë “Hosting dhe SSL”, nuk përmendet mbajtja në internet – produktet dhe shërbimet e tjera nga Rrjeti i Zgjidhjeve janë paraqitur në vend të kësaj.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Instaluesi me një klikim i BlueHost ka më shumë aplikacione, dhe, megjithëse i modifikuar, paneli i kontrollit bazohet në standardin e industrisë cPanel. Duket se Solutions Rrjeti përqendrohet në shërbime të tjera më shumë sesa mbajtja në internet.

Mbështetja e BlueHost dhe Rrjetit Solutions

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Kjo është një zonë që BlueHost bie shkurt, sipas vlerësimeve të klientëve. Megjithë një nga qendrat e saj të thirrjeve që fitojnë çmime, Network Solutions, gjithashtu, ka shumë më tepër ankesa për shërbimin ndaj klientit sesa lavdërime.

Zgjidhjet BlueHost dhe Rrjeti të dy kanë telefon dhe email, 24/7. BlueHost ka një bisedë live, Network Solutions nuk e bën. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe FAQ. Të dy kanë një forum, megjithëse forumi i Rrjetit të Zgjidhjeve është në të vërtetë një lidhje me forumin e Web.com.

Rrjeti i Zgjidhjeve ka pasur polemikë në të kaluarën e tij. Në vitin 2009, Solutions Rrjeti filloi të botojë listat ditore të kërkimeve për emrin e domain-it të kryera në kutinë e saj të kërkimit të domain-it në internet. Në vitin 2008, pa lejen e përdoruesit, Rrjetet e Solutions filluan të vendosnin reklama në nënfusha nëse nuk ishin aktive – duke i shndërruar ato në faqe të parkuara me reklama për Rrjetet e Zgjidhjeve.

Në 2008-2009, Network Solutions u akuzua për funksionimin e frontit të domain. Ata do të vendosnin kontrollin e domeneve të kërkuara, duke marrë përkohësisht pronësi, kështu që ju nuk mund ta regjistroni emrin diku tjetër pasi të keni bërë një kërkim në Solutions të Rrjetit. Individët, të njohur si “shijuesit e domain”, do të pajtohen me këtë informacion, dhe sa më shpejt që Solutions të Rrjetit të regjistrohen pas katër ditësh, njerëzit menjëherë do të blinin domenin dhe do ta ofronin për shitje me një çmim më të lartë. Raportet e këtyre llojeve të praktikave pushuan pas blerjes së Web.com në 2011.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

As host nuk është perfekt këtu. BlueHost mund të ketë një avantazh të lehtë, për shkak të bisedës live, dhe për shkak të dyshimeve të ngritura nga praktikat e dyshimta të Network Solutions në të kaluarën.

Shqyrtimet e përdoruesve të BlueHost dhe Solutions të Rrjetit

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Shqyrtimet nuk duhet të përdoren kurrë si faktori vendimtar në zgjedhjen e një hosti në internet. Meqenëse vlerësimet zakonisht postohen nga ata që janë pasionantë, shumica e vlerësimeve janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Sidoqoftë, kur e njëjta gjë merr një koment të qëndrueshëm, mund të jetë diçka për t’u marrë në konsideratë.

Shqyrtime negative për BlueHost dhe Rrjete Zgjidhje

Bluehost. Shqyrtimet e BlueHost për mbështetjen e klientit janë jashtëzakonisht negative. Ankesat përfshijnë kohë të gjata të pritjes, vrazhdësi dhe bileta të përsëritura për të njëjtën çështje.

Zgjidhje rrjeti. Shtë e vështirë të gjesh një host në internet që ka më shumë komente negative sesa Rrjetet e Zgjidhjeve. Nga shërbimi i dobët deri tek vështirësia në krijimin e një faqe në internet, Solutions Rrjeti merr nota të ulta nga klientët. Pothuajse për çdo aspekt të kompanisë ka pasur ankesa.

Shqyrtime Pozitive për Zgjidhjet BlueHost dhe Rrjetit

Bluehost. Shqyrtimet më pozitive nga klientët e BlueHost lavdërojnë çmimet dhe tiparet e parashikuara në plane.

Zgjidhje rrjeti. Shqyrtimet pozitive të klientëve janë të pakta dhe shumë larg. Ekzistojnë vetëm dy dëshmi të klientit në faqen e internetit të Solutions Network, dhe njëra prej atyre vendeve duket se do të pritet diku tjetër në këtë kohë.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Siç u përmend, vlerësimet e klientëve janë vetëm një tregues i cilësisë së pritjes në internet. Sidoqoftë, numri i madh i vlerësimeve negative të Rrjetit që marrin nga klientët duhet të jetë një flamur i mundshëm i kuq.

Përfundim për krahasimin e zgjidhjeve BlueHost dhe Rrjetit

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Ka veçori nga BlueHost dhe nga Solutions të Rrjetit që i qëndrojnë larg njëra-tjetrës.

Arsyet për të zgjedhur Zgjidhjet e Rrjetit mbi BlueHost:

 • Jo EIG në pronësi (një shqetësim nëse keni pasur probleme me EIG në të kaluarën)
 • Linux dhe Windows kanë ndarë planet e pritjes

Arsyet për të zgjedhur BlueHost mbi Solutions të Rrjetit:

 • Falas SiteLock
 • Përdor cPanel – megjithëse me një ndërfaqe të modifikuar
 • Më shumë aplikacione në dispozicion për instalimin me një klik
 • Planet e dedikuara të serverit për ata që kanë nevojë për një
 • Tarifa shumë më të ulëta për rinovimin e regjistrimit të domain

Rrjeti i Solutions thotë se është i drejtuar për bizneset e vogla. Ajo ofron çmime të ulëta për muajin e parë, por ato rriten shpejt pas kësaj.

Planet e menaxhuara të WordPress të BlueHost mund të jenë më të shtrenjta se ato të disa hosteve të tjerë, por tiparet e ofruara duket se janë shumë të njohura – siç tregohet nga fakti se më shumë se 1 milion site WordPress janë pritur në BlueHost.

Për bizneset e mesme të vogla, VPS dhe planet e dedikuara të BlueHost do të ishin tërheqëse.

Mos ofrimi i opsioneve të dedikuara të serverit mund të kufizojë tërheqjen e Rrjetit të Zgjidhjeve për bizneset më të mëdha.

Asnjë kompani nuk ka mbështetje të shkëlqyeshme të klientit, kështu që nëse kjo është një konsideratë e rëndësishme, ju mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër.

Nëse dëshironi një host me ngarkesë të shpejtë dhe kohë përgjigjeje dhe veçori premium – dhe mos harroni që të paguani pak më shumë sesa çmimi i hostit të buxhetit SiteGround do t’ia vlente të shikoni në.

Për përdoruesit e WordPress, InMotion Hosting është një kompani pritëse me karakteristika të shkëlqyera dhe një nga garancitë më të mira për kthimin e parave në biznes.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me Solutions BlueHost apo Rrjetit? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map