Si ta bëni faqen më të shpejtë të WordPress-it duke u ngarkuar më shpejt

A e dini se zvarritësit kryesorë të karburanteve arrijnë në mënyrë rutinore shpejtësi mbi 300 milje në orë dhe mund të udhëtojnë një rrugë çerek milje në më pak se 4 sekonda? Incshtë jashtëzakonisht e shpejtë.


Kjo është gjithashtu se sa shpejt vizitori tipik i faqes në internet do të heqë dorë dhe do të lëvizë kur pret një ngarkesë të një faqe në internet. Në fakt, a studim nga KISSmetrics raporton se 47% e vizitorëve të faqes në internet do të braktisin një sit në më pak se dy sekonda! Për fat të mirë, nuk keni pse ta humbni atë vizitor. Ne do të shohim se si të zgjedhim faqen tuaj të WordPress për të shpejtuar performancën dhe të shkojmë nga mashtruesi në zvarritës.

Gjithçka që duhet të dini në lidhje me Optimizimin e Performancës së WordPress

Ndez sytë. Me siguri ju desh 300 milisekonda për një rrahje.

Amazon dhe Walmart konstatoi se për çdo ulje të ngarkesës së faqeve me 100 milisekonda ka pasur një rritje korresponduese të të ardhurave. Ngarkesa më të shpejtë në faqe nënkupton më shumë konvertime, edhe nëse rritja mund të duket e parëndësishme për ju. Pavarësisht nëse bëni e-commerce apo jo, një faqe ngarkimi më e shpejtë në faqen tuaj WordPress do të thotë që vizitori juaj do të jetë i lumtur, gjë që mund të çojë në qëndrimin në faqe më gjatë.

Do të thotë gjithashtu që faqja juaj do të renditet më mirë në kërkime, sipas Google. Sigurisht, shpejtësia e ngarkesës së faqeve është vetëm një nga qindra kritere të përdorura në renditje, por vlen të përmendet se vetë Google siguron mjete për webmasterët për të optimizuar faqet për shpejtësinë.

Pra, performanca është një pjesë kritike e suksesit të një siti. Keni shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje për të krijuar përmbajtje të shkëlqyeshme që informon ose bindni, por është gjithçka për asgjë nëse vizitorët kërcejnë para se të shikojnë edhe faqen tuaj. Ju duhet të siguroheni që nuk do të ndodhë.

A jeni një kërmilli apo një Cheetah?

Hapi i parë për të optimizuar faqen tuaj është të krijoni një bazë fillestare duke analizuar se cilat janë shpejtësitë e ngarkesës së faqeve në faqet tuaja përpara se të bëni ndryshime. Mjete të dobishme falas (versionet me pagesë të këtyre janë në dispozicion duke ofruar më shumë veçori) të bazuara në internet:

 • Njoftime PageSpeed – Vegla e Google për të analizuar shpejtësinë e ngarkesës. Kjo është veçanërisht e dobishme sepse analizon edhe performancën e celularit. Ekziston gjithashtu një lidhje në faqe me mjetet e tjera të performancës në internet Google.
 • Webpagetest – Me këtë mjet, ju shikoni se si faqja juaj performon me shfletues të ndryshëm. Ajo gjithashtu ofron pamje grafike të rezultateve.
 • GTMetrix – Ky mjet përdor disa programe të ndryshme analize dhe rendit rezultatet në mënyrë se si ato ndikojnë në performancën e ngarkesës së faqes suaj.
 • Pingdom – Kjo faqe ofron analiza, monitorim në kohë reale të performancës në kohë dhe të përdoruesit, kontrolle për lidhje të prishura, dhe më shumë. Ajo ofron një provë falas muaj, dhe më pas ka një tarifë mujore për të vazhduar përdorimin.

Një mjet specifik për WordPress është P3 (Profil i Performancës së Plugin), që është një plugin WordPress që kontrollon shtojcat tuaja të instaluara dhe siguron informacion të detajuar në lidhje me performancën. Një mjet tjetër i dobishëm për WordPress është Relike e re, të cilat përcaktojnë shtojcat dhe temat që mund të ngadalësojnë bazën e të dhënave të MySQL.

Këto programe do të tregojnë fusha që kanë nevojë për rregullim dhe do të bëjnë disa sugjerime për optimizimin. Tani për tani, thjesht vini re rezultatet. Tjetra, ne do të shikojmë disa hapa që duhen ndërmarrë për të shpejtuar WordPress për të përmirësuar kohën e ngarkesës së faqes suaj.

“Ata që nuk e dinë historinë, janë të destinuar ta përsërisin atë” – Edmund Burke

Disa faktorë ndikojnë në performancën e WordPress që mund të gjendet në faqe pas sitit. Sigurohuni që faqja juaj të mos jetë njëra prej tyre. Problemet e zakonshme dhe zgjidhjet e mundshme përfshijnë:

Kodi i vjetëruar

Kodi i vjetëruar i referohet instalimit, temave dhe shtojcave të WordPress. Përditësimet nuk janë gjithmonë në lidhje me sigurinë. Shumë herë janë lëshuar azhurnime për të rregulluar gabimet që mund të ngadalësojnë faqen tuaj.

zgjidhje – Mbani të azhurnuara WordPress dhe versionet tuaja të temave. Nëse një shtojcë nuk ka një azhurnim për versionin e fundit të WordPress, çaktivizoni atë dhe provoni të gjeni një të ngjashëm që bën.

Baza e të Dhënave të Përziera

Baza e të dhënave tuaja WordPress ka tabela që përmbajnë shënime për të gjitha të dhënat tuaja të ruajtura. Sa më shumë rreshta të përdorura në një tabelë, aq më e madhe është madhësia e tryezës. Me kalimin e kohës, të dhënat që nuk janë më relevante ose të nevojshme do të grumbullohen në tabelat e bazës së të dhënave tuaja. Ekziston gjithashtu një ruajtje e përkohshme (sipër) që ruan pyetjet në bazën e të dhënave tuaja, dhe ajo gjithashtu do të rritet me kalimin e kohës.

Një bazë e dhënash e madhe, e rrënuar mund të ndikojë në kohën e ngarkesës. Rreshtat e papërdorura dhe të fshira duhet të pastrohen, lartësia duhet të hiqet kur të bëhet shumë e lartë, dhe veprimet e tjera duhet të merren për të rregulluar bazën e të dhënave tuaja për të përmirësuar performancën.

zgjidhje – Dy plugins të vlerësuara shumë me WordPress që pastrojnë sendet e papërdorura dhe optimizojnë bazën e të dhënave janë WP-Optimizim dhe Optimizoni bazën e të dhënave pas fshirjes së revizioneve. Një tjetër plugin shumë i njohur dhe shumë i vlerësuar është WP-Menaxher. Ai shkon përtej optimizimit dhe ju jep mundësi për riparimin, rezervimin dhe restaurimin e bazës së të dhënave tuaja.

Zgjidhja manuale – Ju mund të përdorni phpMyAdmin për të optimizuar bazën e të dhënave tuaja pa një plugin. Ju mund të përdorni pyetjen SQL “OPTIMIZE_TABLE” për të optimizuar tabelat individuale. OPTIMIZE_TABLE “wp_comments”, për shembull, do të përdoret për të optimizuar tabelën e komenteve.

Ose mund të përdorni opsionin “Optimizo tabelën” nga menyja rënëse e phpMyAdmin. Kontrolloni tabelat që dëshironi të zgjedhni, ose thjesht klikoni në kutinë “Kontrolloni të gjitha” për të gjitha tabelat dhe klikoni “Shko”. Pasi të keni mbaruar optimizimi, phpMyAdmin do t’ju tregojë nëse është përfunduar me sukses apo jo.

Shumë Plugins

Kur keni një plugin aktiv çdo herë që një vizitor ulet në faqe, dërgohet një kërkesë për server. Keni shumë vizitorë dhe shumë shtojca, dhe përgjigja e serverit për të ngarkuar faqen tuaj fillon të vuajë. Megjithatë, më shumë se numri është cilësia. Edhe nëse keni vetëm një ose dy shtojca, kur shkruhen dobët ose mbushen me gabime, ngarkimi i faqeve tuaja ngadalësohet.

zgjidhje – Përdorni vetëm shtojcat që ju mendoni se do të jenë të nevojshme për të funksionuar faqen tuaj. Nëse dyshoni për një shtojcë, provoni duke e çaktivizuar dhe kontrolluar nëse faqja ngarkohet më shpejt. Nëse ngarkesa rritet më shpejt, zëvendësoni shtojcën me një tjetër.

Temat që nuk janë optimizuar

Shtë e vështirë t’i rezistosh rrëshqitësve dhe pajisjeve të ndezura që shfaqin disa tema. Gjithë kjo ngadalëson kohët e ngarkesës, sidoqoftë.

zgjidhje – Nëse nuk keni nevojë ose nuk përdorni, veçoritë pse ngadalësoni ngarkesat e faqeve me thirrjet e panevojshme të serverit? Zgjidhni temat që janë tashmë të optimizuara ose janë të kufizuara në veçoritë që ju nevojiten, ose krijoni temat e fëmijëve që heqin tiparet e padëshiruara.

Widgets Shumë

Zakonisht, nuk keni nevojë për çdo widget në çdo faqe. Ngjashëm me shtojcat, thirrjet e serverëve bëhen për secilën widget çdo herë që një përdorues ulet në atë faqe. Faqet që kanë pajisje shtesë që tërheqin burimet nga jashtë site janë veçanërisht të ndjeshme ndaj ngadalësimit të ngarkesës së faqeve.

zgjidhje – Kufizoni numrin e pajisjeve për ato që ju nevojiten vërtet, dhe përdorni vetëm ato në faqet e nevojshme. Mundohuni t’i lokalizoni këto ose t’i ngarkoni ato pas pjesës tjetër të faqes kur është e mundur.

Server i ngadaltë

Serverët e përbashkët do të thotë ndarja e burimeve. Ky nuk është problem nëse performanca është një tipar kryesor i host-it tuaj në internet. Sidoqoftë, nëse, për shembull, host-i juaj në internet vendos shumë përdorues në një platformë të përbashkët, atëherë faqja juaj do të ngarkojë akoma ngadalë pa marrë parasysh sa ju shkulni.

zgjidhje – Nëse ngadalësimi duket se është serveri, ju mund të dëshironi të kaloni në një host të uebit që është optimizuar posaçërisht për të ekzekutuar WordPress. Një tjetër mundësi është të shikoni në një ofrues të menaxhuar të hostuar të WordPress. Ata hostë të uebit do të bëjnë azhurnimet dhe optimizimet për ju, kështu që performanca e faqes suaj të internetit është shumë më e mirë – disa pretendojnë 300% më shpejt – sesa disa hostë të platformës së përbashkët me kosto të ulët mund të japin.

Mund të duket si magji, por…

Përveç zgjidhjeve të parashikuara tashmë në artikull, ka një numër hapash të thjeshtë që mund të ndërmerrni që do të optimizojnë faqen tuaj të WordPress për performancë më të mirë.

Pare faqen tuaj në kockë

Në mënyrë tipike, kjo është faqja që vizitorët do të vijnë së pari. Nëse ngarkesa shpejt, ju mund të keni më shumë rrugë të mbarë me shpejtësinë e ngarkesës së faqeve të tjera për të mbajtur vizitorët në sit. Në një sit në blog, zvogëloni numrin e postimeve të paraqitura në faqen e parë dhe tregoni fragmente më shumë sesa postime të plota. Hiqni të gjitha pajisjet shtesë të panevojshme. Për shembull, widget-et për ndarje duhet të jenë vetëm në faqet e postimit. Mbajeni faqen kryesore të pastër dhe të ligët.

Minimizoni dhe Konsolidoni Kodin

Kodi minifikues po zvogëlon madhësinë e skedarëve të skedarëve HTML, CSS dhe JavaScript duke eleminuar hapësirën e bardhë. Ju gjithashtu mund të kompresoni dhe kombinoni skedarët. Ju mund ta bëni këtë me dorë nëse jeni të kënaqur me kodin, ose mund të përdorni një shtojcë WordPress për t’ju ndihmuar. Autoptimize dhe WordPress më të mirë Minify janë dy shtojca të thjeshta për t’u përdorur dhe të personalizueshme që bashkojnë, minifikojnë dhe kompresojnë skedarët për ju.

Shto headers skadon

Kjo është një mënyrë tjetër për të zvogëluar kërkesat HTTP, të cilat ngadalësojnë shpejtësinë e ngarkesës së faqeve. Skaduar titujt i tregojnë një shfletuesi se sa kohë për të ruajtur një skedar në cache të tij. Përdorimi i headers skadon nuk do të zvogëlojë shpejtësinë e ngarkesës së faqes për herë të parë që një vizitor zbret në faqe. Sidoqoftë, herën tjetër që faqja vizitohet nga i njëjti përdorues, shfletuesi kontrollon për të parë nëse është brenda kohës së caktuar në kokën e skaduar.

Nëse është, faqja e cached është e ngarkuar në vend se të shkarkoni përsëri faqen. Ju mund të vendosni “skadon titujt” duke redaktuar skedarin tuaj .htaccess në një server Apache, por për WordPress, një zgjidhje e thjeshtë është të përdorni një nga dy shtojcat e përmendura më lart, Autoptimize ose Better WordPress Minify sepse ato kanë mundësi për këtë.

Faqet e cache

Në vend që të ekzekutoni skedarët PHP dhe të bëni thirrje në bazën e të dhënave, caching është gjenerimi i faqeve statike HTML që ruhen përkohësisht në server dhe u shërbehen vizitorëve. Dy nga shtojcat kryesore të cache për WordPress janë WP Super Cache dhe W3 Total Cache. Të dy bëjnë më shumë sesa caching duke siguruar para-ngarkim dhe kompresim. Shpejtësia optimale e ngarkesës merret kur caching është kombinuar me minifikim.

Përdorni Rrjetet e Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Për faqet e internetit që kanë trafik më të rëndë, CDN zakonisht ruajnë asetet tuaja statike siç janë skedarët CSS dhe JavaScript dhe imazhet në faqet e shumta, kështu që ato shërbehen më afër vizitorit tuaj të faqes në internet. CDN të tilla si Amazon CloudFront, CloudFlare dhe MaxCDN mund t’i shërbejnë tërë faqes suaj të internetit. CloudFront dhe

CloudFront dhe CloudFlare të dy kanë llogari të kufizuara falas, ndërsa MaxCDN ka një llogari provë për ju për t’i provuar ato. Të tre kanë llogari më të plota me karakteristika të paguara ku sa ngarkesa e bandës ngarkon. Shërbimi nga faqet më afër vizitorit tuaj zvogëlon kohën e shkarkimit dhe zvogëlon mbingarkesën e gjerësisë së brezit në faqen tuaj, duke shpejtuar ngarkesat e faqeve.

Kompresoni imazhet dhe përdorni ngarkesën dembel

Imazhet janë një pengesë e madhe për kohën e shpejtë të ngarkimit. Kompresimi i imazheve tuaja do t’i shpejtojë gjërat në mënyrë të konsiderueshme. WP Smush dhe Optimizuesi i Imazhit EWWW janë shtojca WordPress që do të kompresojnë automatikisht imazhet tuaja ndërsa i ngarkoni në bibliotekën tuaj të mediave në WordPress. Nëse ngarkoni më pak se 100 imazhe në muaj, një tjetër mundësi shtesë e plugin-it Optimizues i imazhit të ShortPixel.

Kur kompresimi kombinohet me Ngarkesa me dembel, ngarkesat e ngadalta për shkak të grafikëve janë të gjitha, por eliminohen. Lazy Load është një plugin WordPress që kërkon që ngarkesat e imazheve vetëm kur ato janë të dukshme për vizitorin. Kjo zvogëlon kohën e ngarkesës sepse imazhet që janë nën dele dhe që nuk janë të dukshme në pamje, injorohen kur ngarkojnë faqen.

Kufizoni Revizionet e WordPress-it

WordPress ruan një version të postimeve tuaja sa herë që bëni një ndryshim, dhe ato ruhen në bazën e të dhënave. Këto hyrje shtesë të bazës së të dhënave duhet të përpunohen nga serveri për të gjetur dhe ngarkuar postimin më të fundit. Në të vërtetë mund të çaktivizoni rishikimet, por atëherë do të humbni kopje rezervë nëse diçka do të ndodhë gjatë krijimit të postimit tuaj.

Në vend të kësaj, kufizoni numrin e rishikimeve të mbajtura nga WordPress. Për shembull, nëse keni dashur të vendosni limitin në pesë revizione, do të përdorni këtë rresht në skedarin tuaj wp-config.php:

përcaktoni (“WP_POST_REVISIONS”, 5);

A mund ta kaloni këtë provë?

Pasi të keni ndërmarrë hapat e përshkruar në këtë post, është koha të ktheheni përsëri dhe të ri-analizoni sitin tuaj duke përdorur mjetin ose mjetet që keni përdorur për të vendosur bazën fillestare. Drejtoni testet dhe kontrolloni rezultatet tuaja. Ju duhet të jeni afër të keni një sit të optimizuar. Nëse ka ende çështje, bëni rregullimet e sugjeruara dhe rishikoni përsëri analizën derisa të merrni një rezultat të mirë. Ju po kërkoni për të gjithë As ose B në të gjithë tabelën.

përfundim

Nuk ka shpëtuar fakti që ata që përdorin internetin sot janë aholikë me shpejtësi. Vizitorët tuaj duan që faqja juaj të ngarkohet dje, jo nesër. Nëse nuk u jepni atyre ngarkesa të shpejta në faqe, ata do të largohen së shpejti. Ju duhet të zgjedhni uebfaqen tuaj të WordPress për të marrë performancën më të mirë të mundshme. Minimizimi dhe konsolidimi i kodit dhe përdorimi i kompresionit për të mbajtur faqet dhe skedarët tuaj më të vegjël dhe për të përdorur caching për shkarkim më të shpejtë në shfletuesin e vizitorit tuaj.

Mbajtja e faqes fillestare të ligët dhe sigurimi i të gjithë skedarëve, temave dhe softverit WordPress të azhurnuar gjithmonë do të shpejtojë punën e WordPress. Vazhdoni të optimizoni lehtë dhe të përdorni shtojcat në dispozicion që automatikisht bëjnë shumë nga optimizimi për ju. Bëni këto gjëra duke shmangur gabimet e zakonshme të performancës së WordPress dhe do të jeni në rrugën e duhur për të mbledhur dhe mbajtur vizitorët në faqen tuaj të internetit WordPress.

Vazhdoni të optimizoni lehtë dhe të përdorni shtojcat në dispozicion që automatikisht bëjnë shumë nga optimizimi për ju. Bëni këto gjëra duke shmangur gabimet e zakonshme të performancës së WordPress dhe do të jeni në rrugën e duhur për të mbledhur dhe mbajtur vizitorët në faqen tuaj të internetit WordPress.

A keni ndonjë truk dhe sugjerim tjetër optimizues për të përmirësuar performancën e WordPress? Sa ndikon shpejtësia me të cilën ngarkohet një faqe në zakonet e shfletimit? Komentoni më poshtë për të ndarë këto, ose ndonjë mendim tjetër që mund të keni, në lidhje me këtë postim në blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map