Penyelesaian Rangkaian Bluehost vs: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Penyelesaian Bluehost dan Rangkaian Dibandingkan


Dengan semua rencana, fitur, pilihan, dan tambahan, memilih syarikat hosting web untuk laman web anda dapat menjadi pengalaman yang membingungkan. Gunakan perbandingan head-to-head antara Bluehost dan Network Solutions untuk menjelaskan perkara dan mempersempit pilihan.

Kedua-dua Bluehost dan Network Solutions telah berada dalam perniagaan hosting web selama lebih dari dua dekad. Bluehost telah menawarkan perkhidmatan sejak tahun 1996. Network Solutions bermula sebagai firma perunding pada tahun 1979, dan pada tahun 1993 menjadi yang pertama, dan hanya, pendaftar domain sehingga persaingan terbuka bermula pada tahun 1999.

Network Solutions masih mendapat 45% keuntungannya dari perniagaan pendaftaran domain. Pada tahun 2005, mereka mula menawarkan lebih banyak produk, seperti web hosting.

BlueHost mempunyai lebih daripada 2 juta laman web yang dihoskan di pelayannya. BlueHost dan Network Solutions kedua-duanya menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan rancangan pelayan VPS. BlueHost juga mempunyai rancangan khusus, walaupun pilihan VPS dan pelayan khusus BlueHost adalah tambahan baru-baru ini.

Penyelesaian Rangkaian tidak menawarkan rancangan pelayan khusus. Penyelesaian Rangkaian memang menawarkan pilihan Linux dan Windows untuk hosting bersama, sementara rancangan VPSnya hanya Linux.

BlueHost mempunyai banyak anugerah “terbaik”, termasuk “Hosting Terjangkau Terbaik”, dan “Host Nilai Terbaik.” Network Solutions dinamakan sebagai “Perkhidmatan Pelanggan Luar Biasa” untuk salah satu pusat panggilannya dari tahun 2006 hingga 2010 oleh J.D. Power and Associates.

BlueHost dibeli oleh Endurance International Group (EIG) pada tahun 2010. EIG memiliki banyak syarikat web hosting tetapi membolehkan mereka beroperasi di bawah sepanduk mereka sendiri. Laman web EIG bukan klon antara satu sama lain. Namun, terdapat beberapa persamaan antara syarikat hosting milik EIG.

Anda mungkin mendapati bahawa jika anda mempunyai masalah dengan satu syarikat EIG, anda mungkin menemui masalah yang sama dengan syarikat yang lain. Penyelesaian Rangkaian telah dibeli beberapa kali, dengan yang terbaru pada tahun 2011 oleh Web.com. Pembelian tersebut menghasilkan kepemimpinan baru, pengurangan kakitangan, dan penutupan beberapa pejabat.

Bandingkan prestasi BlueHost dan Network Solutions

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. BlueHost tidak mempunyai jaminan masa kerja, tetapi statistik menunjukkan masa operasi tetap 99.9% atau lebih baik. Network Solutions mengatakan bahawa ia mempunyai jaminan 99,99% untuk Linux dan 99,9% untuk rancangan Windows, namun, tidak ada sebutan dalam Syarat Perkhidmatan pengembalian wang mereka jika waktu operasi tersebut tidak dipenuhi.

Persembahan. BlueHost membina pelayannya sendiri dan menggunakan Opterons AMD 16 teras.

Ujian laman web yang dihoskan di BlueHost menghasilkan masa muat 2.37s, lebih cepat daripada 65% laman web yang diuji di Pingdom. Ujian laman web Penyelesaian Jaringan menghasilkan masa muat 3.21s, lebih lambat daripada 48% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. Pusat data untuk BlueHost terletak di Utah. Untuk kelebihan, pusat data dikuasakan dan disejukkan oleh pelbagai sumber, dan sandaran diesel disediakan untuk keadaan darurat. BlueHost tidak mempunyai sandaran data yang dicerminkan atau berlebihan – kecuali untuk Rancangan Awan mereka. Sandaran disimpan selama maksimum 30 hari.

Tidak jelas di mana pusat data Network Solutions berada, selain terdapat beberapa di Amerika Utara. Nampaknya pusat data menggunakan pelayan berkelompok, terbuat dari bilah HP dan IBM, untuk kelebihan. Pusat data dikuasakan dan disejukkan dengan kelebihan dan sandaran diesel, dipantau di tempat untuk keselamatan dan kebolehpercayaan, dan disandarkan setiap malam.

Pendapat mengenai Prestasi Penyelesaian BlueHost dan Rangkaian

Penyelesaian Rangkaian mempunyai jaminan masa pakai tetapi tidak menyandarkannya dengan spesifik. BlueHost tidak mempunyai jaminan masa operasi, tetapi ia sentiasa mengekalkan kebolehpercayaan masa pakai. Ujian untuk masa muat dan respons untuk laman web yang dihoskan lebih cepat untuk BlueHost.

Ciri-ciri BlueHost dan Penyelesaian Rangkaian

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: “Tidak terhad” atau “tidak terukur” adalah istilah yang digunakan oleh syarikat hosting web ketika menjelaskan ciri yang disediakan. Istilah pemasaran ini tidak bermaksud “semua yang anda boleh gunakan.” Sebaliknya, istilah tersebut merujuk kepada apa yang “dianggap wajar digunakan” oleh syarikat hosting. Syarikat hosting boleh menangguhkan laman web kerana penggunaan berlebihan – kadang-kadang tanpa amaran.

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain – dengan Network Solutions menjadi pendaftar domain yang pertama kali dikenali. BlueHost memberikan tahun pendaftaran domain percuma untuk akaun baru. Penyelesaian Rangkaian memang menawarkan domain percuma selama satu tahun. Walau bagaimanapun, harga untuk pembaharuan domain pada tahun berikutnya dari Network Solutions adalah dua hingga tiga kali lebih tinggi daripada yang dikenakan oleh kebanyakan pendaftar.

Pembina Laman Web. BlueHost menyediakan drag-and-drop Weebly Basic, yang terhad kepada 5 halaman web. Basic adalah percuma, tetapi peningkatan ke Weebly Premium yang lebih berkuasa tersedia dengan bayaran tambahan. Penyelesaian Rangkaian mempunyai Pembina Laman Web. Pembina ini juga mempunyai antara muka drag-and-drop. Dengan bayaran, Network Solutions menawarkan goMobi untuk membina laman web untuk peranti mudah alih.

Pangkalan Data. BlueHost menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had. Elaun pangkalan data MySQL Penyelesaian Jaringan berbeza-beza, bergantung pada rancangan yang dipilih. Untuk tiga rancangan bersama, hadnya adalah 25, 50, dan tidak terhad.

Akaun E-mel. BlueHost menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had. Elaun e-mel untuk rancangan bersama Network Solutions adalah 1000, 2500, dan tidak terhad untuk ketiga-tiga rancangan tersebut.

Hosting WordPress. BlueHost dan Network Solutions kedua-duanya menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Pelan WordPress Terurus selalunya berharga lebih tinggi daripada rancangan bersama standard. Sebilangan kos tambahan itu adalah kerana rancangan WordPress yang dikendalikan biasanya dihoskan pada pelayan yang dioptimumkan dengan cache dan keselamatan tambahan untuk memberikan peningkatan prestasi dan kestabilan. Walau bagaimanapun, kelebihan utama hosting WordPress yang diuruskan ialah sandaran automatik dan pengemaskinian laman WordPress anda dilakukan untuk anda. Anda boleh membiarkan perkara teknikal sahaja dan menumpukan perhatian pada perkara penting – kandungan anda.

Penyelesaian eCommerce. BlueHost menyediakan keranjang belanja percuma melalui panel kawalannya, seperti Magneto, ZenCart, PrestaShop, dan lain-lain. Network Solutions menawarkan pembangun etalase bawaan dalam tiga rancangan dengan bayaran bulanan – satu membenarkan 25 produk, 300 produk lain, dan 100,000 produk peringkat teratas. Network Solutions juga mempunyai ciri Jumpstart yang menyediakan kedai anda dengan sehingga 25 produk dengan bayaran sekali sebanyak $ 299.

Sandaran. BlueHost menyediakan sandaran harian, mingguan, dan bulanan, dan juga menawarkan SiteBackup Pro dengan bayaran – walaupun percuma dengan rancangan bersama Business Pro. SiteBackup Pro membolehkan sandaran dan pemulihan di peringkat fail. Network Solutions menawarkan sandaran dan pemulihan laman web secara percuma melalui panel kawalan dan menyimpannya selama tujuh hari.

Keselamatan Hosting. BlueHost menyediakan perkhidmatan SiteLock asas, yang mencari dan menghapuskan perisian hasad, percuma di peringkat lebih rendah, dan SiteLock Pro percuma pada rancangan peringkat lebih tinggi. BlueHost juga mempunyai proses dalaman untuk melindungi terhadap DDoS. Network Solution mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman, malware, dan virus DDoS untuk rancangan WordPressnya. Dengan dua tahap hosting bersama, Penyelesaian Rangkaian melakukan penyingkiran perisian hasad automatik dan mencegah serangan penggodam biasa. Ia juga menyediakan SiteLock dengan bayaran bulanan.

Semua rancangan Bluehost mempunyai sijil SSL Bersama percuma, dengan rancangan bersama teratas disertakan dengan sijil SSL Peribadi percuma. Network Solutions menyediakan SSL kongsi percuma untuk peringkat hosting bersama, dan SSL Swasta boleh dibeli.

Panel kawalan. Panel kawalan BlueHost berdasarkan cPanel tetapi mempunyai antara muka yang diubah suai. Network Solutions mempunyai panel kawalan proprietari. Ini mempunyai ciri-ciri asas yang diperlukan tetapi memerlukan beberapa membiasakan diri, terutama jika anda sebelumnya berasal dari host cPanel.

Program Gabungan dan Penjual Semula. Anda boleh membuat $ 65 setiap rujukan, tanpa had bulanan, dengan program gabungan BlueHost. Dengan program afiliasi Network Solutions, dapat menjana hingga $ 150 sebulan. Program penjual semula Penyelesaian Rangkaian adalah melalui pihak ketiga, SRSplus.

Extras.BlueHost mempunyai kredit iklan $ 150; Network Solutions mempunyai kredit bernilai $ 50 untuk program Pemasaran Penyelesaian Rangkaian. BlueHost akan memindahkan laman web yang sudah ada jika anda mempunyai laman web yang lain, walaupun ia mengenakan premium untuk perkhidmatan tersebut. Network Solutions mempunyai beberapa pilihan pemasaran, SEO, dan eCommerce yang tersedia dengan bayaran bulanan.

Pendapat mengenai BlueHost dan Penyelesaian Rangkaian Ciri Utama

Terdapat banyak ciri serupa antara kedua-duanya. Walau bagaimanapun, BlueHost mempunyai lebih banyak ciri “tidak terhad” dalam rancangan bersama. Sekiranya anda memerlukan rancangan hosting bersama Windows, Penyelesaian Rangkaian adalah satu-satunya pilihan anda di antara keduanya.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga BlueHost dan Network Solutions

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Perubahan harga berterusan adalah perkara biasa dengan syarikat hosting web kerana persaingan yang sengit. Harga promosi adalah biasa. Harga promosi biasanya terhad kepada jangka masa perkhidmatan pertama, jadi anda akan mempunyai penjimatan yang lebih tinggi dengan mendaftar untuk jangka masa perkhidmatan yang lebih lama. Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama biasanya mengakibatkan penurunan harga. Harga di bawah berdasarkan pada harga web host pada masa perbandingan ini.

BlueHost. Terdapat tiga rancangan bersama yang ditawarkan oleh BlueHost. Tahap terendah, Basic, membenarkan satu laman web, menyediakan storan 50 GB, dan membenarkan lebar jalur dan akaun e-mel tanpa had, dengan harga $ 3,95 sebulan. Tambahan, dengan harga $ 6,95 sebulan, meningkatkan simpanan hingga 150 GB, membolehkan sepuluh laman web, dan dilengkapi dengan CDN. Business Pro, dengan harga $ 14.95 sebulan, menawarkan laman web tanpa had, serta lebar jalur, simpanan, dan akaun e-mel tanpa had. CDN, SSL Swasta, IP khusus, dan Sitebackup Pro termasuk dalam pelan peringkat teratas ini. Semua rancangan BlueHost yang dikongsi disertakan dengan pendaftaran domain percuma selama satu tahun.

BlueHost menawarkan tiga rancangan Cloud berskala dengan bayaran tambahan, yang mencerminkan data anda di tiga tempat untuk kebolehpercayaan dan masa muat yang lebih cepat.

BlueHost mempunyai empat rancangan WordPress yang dikendalikan berdasarkan teknologi VPS. Rancangan terkecil, blogger, dengan harga $ 12.95 sebulan, terhad kepada 100 juta lawatan, storan 30 GB dan lima laman web. Pelan teratas, perusahaan, berharga $ 85 sebulan, mempunyai penyimpanan 240 GB, lebar jalur tanpa had, dan 30 laman web. Dua yang lain, profesional pada $ 37.50, dan perniagaan pada $ 60 jatuh di antara. Semua mempunyai CDN percuma. SiteLock Pro ditawarkan pada dua peringkat bawah; peringkat perniagaan mempunyai SiteLock Premium, dan peringkat teratas dilengkapi dengan SiteLock Enterprise.

Penyelesaian Rangkaian. Harga di laman web Penyelesaian Rangkaian tidak perlu mengelirukan. Harga nampaknya berubah (tanpa penjelasan) di halaman yang berbeza. Network Solutions menawarkan tiga rancangan bersama. Harga nyata $ 9,96 sebulan untuk pelan peringkat terendah, Web Hosting, menghadkan ruang cakera hingga 300 GB. Ia membenarkan 25 pangkalan data, lebar jalur tanpa had, dan penghantaran e-mel tanpa had – walaupun terdapat had 1000 kotak e-mel. Hosting Profesional adalah $ 15.78 sebulan untuk simpanan tanpa had, 2500 kotak e-mel, 50 pangkalan data, CDN percuma, dan lebar jalur tanpa had. Hosting Premium adalah $ 21.26 sebulan untuk CDN percuma, SSL percuma, e-mel tanpa had, pangkalan data, lebar jalur, dan storan. Semua rancangan dilengkapi dengan pendaftaran domain percuma selama satu tahun.

Network Solutions mempunyai satu rancangan WordPress yang dikendalikan, bermula dari $ 35 sebulan. Rancangan ini menyediakan pengimbasan malware dan virus, mempunyai sokongan pakar WordPress, menyediakan storan dan lebar jalur tanpa had, memiliki sijil SSL, dan menyediakan Pementasan. Ciri Pementasan membolehkan anda membuat laman web anda di luar talian, dan apabila berpuas hati, siarkan secara langsung. Ini membolehkan anda mengubah dan mengubah tanpa menjejaskan laman langsung. Nampaknya satu domain dibenarkan oleh rancangan WordPress.

VPS dan Pelan Khas: BlueHost mempunyai empat rancangan VPS. Tahap VPS standard BlueHost $ 14,99 sebulan sesuai untuk individu atau perniagaan kecil yang memerlukan prestasi lebih sedikit daripada yang dibenarkan oleh rancangan bersama, tetapi terlalu terhad untuk lebih daripada itu. Tiga rancangan lain mempunyai ciri-ciri yang lebih baik dan berharga $ 29.99, $ 44.99, dan $ 55.99 sebulan. Pelan BlueHost VPS mempunyai had lebar jalur dari 1 TB hingga 4 TB. Network Solutions mempunyai dua rancangan VPS, Essential pada $ 40 sebulan, dan Professional dengan harga $ 80 sebulan. Tahap BlueHost mempunyai ciri yang lebih baik dengan lebih sedikit, dengan pengecualian bahawa Penyelesaian Rangkaian menyokong lebih banyak domain dikendalikan setiap peringkat daripada BlueHost.

BlueHost mempunyai tiga tahap khusus, yang membolehkan 3, 4, dan 5 IP, masing-masing berharga $ 74,99, $ 99,99, dan $ 124,99. Penyelesaian Rangkaian tidak menawarkan rancangan pelayan khusus.

Jaminan Wang Dikembalikan: BlueHost mempunyai jaminan 30 hari standard industri, begitu juga Network Solutions. Walau bagaimanapun, jika anda membatalkan kontrak jangka panjang dengan Network Solutions, anda mungkin akan dikenakan bayaran penamatan awal yang besar. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di BlueHost atau Network Solutions, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari sebarang bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Penalti Network Solutions yang berlebihan untuk pembatalan awal dan harganya yang lebih tinggi memberi kelebihan kepada BlueHost, kecuali WordPress yang dikendalikan. Sekiranya anda memerlukan ciri yang ditawarkan oleh rancangan khusus, BlueHost adalah satu-satunya pilihan anda di sini, kerana Penyelesaian Rangkaian tidak mempunyai rancangan khusus. Ciri-ciri Pementasan dan “tidak terhad” memberikan Penyelesaian Rangkaian keunggulan dengan pengguna WordPress.

Betapa senang menggunakan BlueHost dan Network Solutions

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. BlueHost menggunakan cPanel, tetapi dengan antara muka yang diubah, jadi pengguna cPanel biasa perlu membuat beberapa penyesuaian. Panel kawalan proprietari Network Solutions mempunyai sebahagian besar ciri yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, membingungkan dan mengecewakan untuk menavigasi, mengambil lebih banyak penggalian dan lebih banyak klik daripada yang diperlukan. Rancangan Windows Network Solutions menggunakan panel kawalan Plesk standard.

Pemasang sekali klik. BlueHost menyediakan pemasang satu klik MOJO Marketplace yang mudah digunakan untuk memasang hampir seratus aplikasi. Network Solutions mempunyai pemasangan satu klik untuk WordPress dan Joomla. Walaupun terdapat beberapa aplikasi satu klik lain yang tersedia di panel kawalannya, memerlukan sembilan langkah untuk mencapai aplikasi satu klik itu.

Navigasi Laman Web. Kedua-dua laman web Bluehost dan Network Solutions memberikan maklumat yang anda perlukan untuk memilih rancangan. Bluehost mempunyai carta perbandingan yang berguna untuk membandingkan tahap dalam rancangan mereka. Penyelesaian Rangkaian juga berlaku, tetapi mereka memerlukan beberapa klik untuk dijumpai.

Harga membingungkan di laman Penyelesaian Rangkaian. Sebenarnya, di laman utama Penyelesaian Rangkaian, kecuali menu yang mengatakan “Hosting dan SSL”, tidak ada penyebutan web hosting – produk dan perkhidmatan lain dari Network Solutions ditampilkan.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Pemasang satu klik BlueHost mempunyai lebih banyak aplikasi, dan, walaupun diubah suai, panel kawalan berdasarkan cPanel standard industri. Nampaknya Penyelesaian Rangkaian lebih menumpukan pada perkhidmatan lain daripada hosting web.

Sokongan BlueHost dan Penyelesaian Rangkaian

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Ini adalah salah satu kawasan yang BlueHost kekurangan, menurut ulasan pelanggan. Walaupun salah satu pusat panggilannya memenangi anugerah, Network Solutions juga mempunyai banyak keluhan mengenai perkhidmatan pelanggan daripada pujian.

BlueHost dan Network Solutions mempunyai telefon dan e-mel, 24/7. BlueHost mempunyai sembang langsung, Penyelesaian Rangkaian tidak. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan tutorial dan Soalan Lazim. Kedua-duanya mempunyai forum, walaupun forum Network Solutions sebenarnya adalah pautan ke forum Web.com.

Network Solutions pernah mengalami kontroversi pada masa lalu. Pada tahun 2009, Network Solutions mula menerbitkan senarai carian nama domain setiap hari yang dilakukan di kotak carian domain laman webnya. Pada tahun 2008, tanpa izin pengguna, Penyelesaian Rangkaian mula meletakkan iklan di subdomain jika tidak aktif – mengubahnya menjadi halaman terparkir iklan untuk Penyelesaian Rangkaian.

Pada tahun 2008-2009, Network Solutions dituduh menjalankan domain di hadapan. Mereka akan menahan domain yang dicari, sementara mengambil alih kepemilikan, sehingga Anda tidak dapat mendaftarkan nama di tempat lain setelah membuat carian di Network Solutions. Individu, yang dikenali sebagai “penguji domain”, akan melanggan maklumat ini, dan sebaik sahaja Penyelesaian Rangkaian dibatalkan pendaftarannya setelah empat hari, orang akan segera membeli domain tersebut dan menawarkannya untuk dijual dengan harga yang lebih tinggi. Laporan jenis amalan ini berhenti setelah pembelian Web.com pada tahun 2011.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Tidak ada tuan rumah yang sempurna di sini. BlueHost mungkin mempunyai kelebihan sedikit, kerana melakukan sembang langsung, dan kerana keraguan yang timbul akibat amalan meragukan Network Solutions pada masa lalu.

Ulasan pengguna mengenai BlueHost and Network Solutions

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Ulasan tidak boleh digunakan sebagai faktor penentu dalam memilih hos web. Oleh kerana ulasan biasanya disiarkan oleh mereka yang bersemangat, kebanyakan ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif. Namun, apabila perkara yang sama mendapat komen yang konsisten, mungkin perkara yang perlu dipertimbangkan.

Ulasan Negatif untuk BlueHost dan Penyelesaian Rangkaian

BlueHost. Ulasan BlueHost untuk sokongan pelanggan sangat negatif. Aduan tersebut merangkumi masa menunggu yang lama, kekasaran, dan tiket berulang untuk masalah yang sama.

Penyelesaian Rangkaian. Adalah sukar untuk mencari hos web yang mempunyai lebih banyak ulasan negatif daripada Penyelesaian Rangkaian. Dari perkhidmatan yang buruk hingga kesukaran untuk membuat laman web, Penyelesaian Rangkaian mendapat markah rendah dari pelanggan. Hampir setiap aspek syarikat mempunyai keluhan.

Ulasan Positif untuk BlueHost dan Penyelesaian Rangkaian

BlueHost. Sebilangan besar ulasan positif dari pelanggan BlueHost memuji harga dan ciri yang disediakan dalam rancangan.

Penyelesaian Rangkaian. Ulasan pelanggan yang positif tidak banyak. Hanya ada dua testimoni pelanggan di laman web Penyelesaian Rangkaian, dan salah satu laman web tersebut nampaknya dihoskan ke tempat lain pada masa ini.

Pendapat Ulasan Pengguna

Seperti yang dinyatakan, ulasan pelanggan hanyalah satu petunjuk kualiti hosting web. Walau bagaimanapun, jumlah tinjauan negatif yang banyak diperoleh daripada Penyelesaian Rangkaian dari pelanggan semestinya menjadi bendera merah yang berpotensi.

Kesimpulan mengenai perbandingan BlueHost dan Network Solutions

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Terdapat ciri-ciri dari BlueHost dan Network Solutions yang membezakan antara satu sama lain.

Sebab untuk memilih Penyelesaian Rangkaian berbanding BlueHost:

 • Bukan milik EIG (kebimbangan jika anda mempunyai masalah dengan EIG pada masa lalu)
 • Linux dan Windows berkongsi rancangan hosting

Sebab untuk memilih BlueHost berbanding Penyelesaian Rangkaian:

 • SiteLock Percuma
 • Menggunakan cPanel – walaupun dengan antara muka yang diubah
 • Lebih banyak aplikasi tersedia untuk pemasangan satu klik
 • Pelan pelayan khusus untuk mereka yang memerlukannya
 • Yuran pembaharuan pendaftaran domain jauh lebih rendah

Network Solutions menyatakan bahawa ia ditujukan untuk perniagaan kecil. Ia menawarkan harga yang rendah untuk bulan pertama, tetapi mereka naik dengan cepat selepas itu.

Rancangan WordPress yang diuruskan BlueHost mungkin lebih mahal daripada rancangan dari hos lain, tetapi ciri yang ditawarkan nampaknya sangat popular – seperti yang ditunjukkan oleh fakta bahawa lebih daripada 1 juta laman web WordPress dihoskan di BlueHost.

Untuk perniagaan kecil hingga menengah, VPS dan rancangan khusus BlueHost akan menarik.

Tidak menawarkan pilihan pelayan khusus mungkin membatasi daya tarikan Penyelesaian Rangkaian untuk perniagaan yang lebih besar.

Kedua-dua syarikat ini tidak mempunyai sokongan pelanggan, jadi jika itu merupakan pertimbangan penting, anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

Sekiranya anda mahukan hos dengan muatan pantas dan masa tindak balas serta ciri premium – dan tidak keberatan membayar lebih banyak daripada harga hos anggaran, SiteGround adalah wajar untuk dikaji.

Bagi pengguna WordPress, InMotion Hosting adalah syarikat hosting dengan ciri-ciri yang sangat baik dan salah satu jaminan pengembalian wang terbaik dalam perniagaan.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai BlueHost atau Network Solutions? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map