InMotion Hosting vs FatCow: Host Web Mana Yang Harus Anda Pilih?

Cuba mencari syarikat hosting web yang sesuai dengan keperluan anda? Membingungkan, bukan, untuk menjalani semua rancangan, peringkat, dan pilihan? Anda boleh mempersempit pilihan anda dengan menggunakan perbandingan ini antara dua syarikat hos web popular, InMotion Hosting dan FatCow.


InMotion Hosting dan FatCow telah berkecimpung dalam perniagaan hosting web selama lebih dari satu dekad – FatCow sejak tahun 1997. Fokus InMotion adalah pada perniagaan kecil dan pertengahan, menumpukan pada perkhidmatan dan sokongan. Matlamat FatCow adalah untuk mempermudah pelanggan dengan menghilangkan apa yang mereka sebut sebagai “techno babble”. InMotion dan FatCow menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan VPS dan rancangan pelayan khusus. Kedua-dua InMotion Hosting dan FatCow berasaskan Linux.

InMotion adalah pemenang anugerah “terbaik dari” yang konsisten, termasuk “Hosting WordPress Terurus Terbaik”, “Prestasi Terbaik”, dan “Web Hosting Terbaik”. FatCow telah memenangi banyak anugerah “terbaik” juga, walaupun majoriti dari mereka pada awal hingga pertengahan 2000-an.

InMotion berpusat di California dan dimiliki oleh pekerja. Sejak 2007, FatCow berada di bawah payung Endurance International Group (EIG). Walaupun laman web EIG bukan klon satu sama lain, terdapat sejumlah persamaan antara syarikat hosting milik EIG. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan syarikat EIG, anda mungkin mempunyai masalah yang sama dengan host lain yang dimiliki EIG.

Bandingkan prestasi InMotion Hosting dan FatCow

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. InMotion Hosting mempunyai jaminan 99.9%, dengan bulan hosting percuma jika jatuh di bawah peratusan itu. FatCow tidak menawarkan jaminan masa bekerja.

Persembahan. InMotion menggunakan pelayan Dell PowerEdge, dengan RAM antara 16 GB hingga 64 GB, bergantung pada jenis rancangan yang digunakan – dan semua rancangan mereka menggunakan storan SSD. FatCow menggunakan storan SSD dalam rancangan WordPress Essentialsnya.

Menguji laman InMotion menghasilkan masa muat 1.98s, lebih cepat daripada 73% laman web yang diuji dengan Pingdom. Ujian laman web yang dihoskan FatCow yang setanding menghasilkan masa muat 2.54s, lebih cepat daripada 62% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. InMotion mempunyai pusat data di Los Angeles, California, dan Herndon, Virginia. Pusat data dihidupkan dan disejukkan dengan kelebihan dan cadangan diesel, dan dipantau di tempat untuk keselamatan dan untuk mengatasi masalah sebelum mereka menjadi bermasalah. Untuk meningkatkan lagi prestasi laman web, anda mempunyai pilihan sama ada pusat data pantai barat atau pantai timur semasa anda membeli rancangan anda.

FatCow mempunyai dua pusat data di kawasan Boston, Massachusetts. Pusat data mempunyai pemantauan 24/7 di lokasi untuk keselamatan dan pengurusan, serta kelebihan kuasa sepenuhnya. Pelayan pusat data menggunakan kluster NetApp dan beban seimbang untuk meningkatkan kelajuan dan kebolehpercayaan. Mereka membuat sandaran pelayan mereka setiap hari.

Pendapat mengenai InMotion Hosting dan FatCow Performance

InMotion Hosting mempunyai masa respons dan muatan yang jauh lebih pantas daripada FatCow. Kurangnya jaminan masa pakai untuk FatCow dapat menjadi perhatian.

Ciri-ciri InMotion Hosting dan FatCow

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Syarikat hosting web secara berkala menggunakan istilah “tidak terhad” dan “tidak terukur” ketika membincangkan ciri. Walau bagaimanapun, istilah tersebut sebenarnya tidak bermaksud apa yang anda fikirkan – ia merujuk kepada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai “penggunaan yang munasabah.”

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. InMotion menawarkan pendaftaran domain percuma selama satu tahun untuk tempoh awal apabila jangka masa 12 bulan atau lebih, dan ia menawarkan pemindahan percuma jika anda sudah memiliki domain. FatCow juga menawarkan pendaftaran domain percuma selama setahun, dan pemindahan domain percuma jika anda berdaftar di tempat lain dan ingin memindahkannya ke FatCow.

Pembina Laman Web. InMotion menyediakan BoldGrid, pembangun laman web lengkap yang mudah digunakan berdasarkan WordPress, secara percuma. FatCow menyediakan drag-and-drop Weebly Basic secara percuma (walaupun terhad kepada 5 atau 6 halaman web). Peningkatan ke Weebly Premium tersedia dengan bayaran tambahan.

Pangkalan Data. Bergantung pada rancangan yang dipilih, InMotion menyediakan dari 2 hingga bilangan pangkalan data MySQL yang tidak terhad. InMotion juga menyokong PostgreSQL. FatCow menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had.

Akaun E-mel. InMotion dan FatCow kedua-duanya menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had.

Hosting WordPress. Kedua-dua InMotion dan FatCow menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Pelan WordPress Terurus biasanya harganya lebih tinggi daripada rancangan bersama standard – walaupun harga InMotion sama. Kelebihan hosting WordPress yang dikendalikan adalah bahawa mengemas kini WordPress dan plugin, dan membuat sandaran harian, dilakukan untuk anda, yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada kandungan laman web anda..

InMotion mempunyai tiga rancangan. Pelancaran, terhad kepada dua laman web dan 2 pangkalan data; Kuasa, dengan 50 pangkalan data dan had 6 laman web; dan Pro, dengan laman web dan pangkalan data tanpa had. Semua rancangan itu berasaskan SSD dan mempunyai storan tanpa had dan lebar jalur yang tidak terhad. WordPress diprapasang semasa daftar keluar semasa membeli hosting. BoldGrid termasuk dalam rancangan. InMotion menawarkan beberapa harga terbaik berbanding ciri untuk hosting WordPress yang dikendalikan dalam industri.

FatCow menawarkan rancangan WordPress yang dikendalikan EIG biasa – Starter and Essential. Kedua-duanya mempunyai simpanan tanpa had, bilangan laman web yang tidak terhad, dan lebar jalur yang tidak terhad. Perbezaan utama adalah bahawa penyimpanan Essential adalah SSD (Starter’s not), dan Essential telah menambahkan keselamatan.

Penyelesaian eCommerce. Kedua-dua InMotion dan FatCow menyediakan keranjang belanja sumber terbuka percuma melalui panel kawalan mereka, seperti Magento, ZenCart, PrestaShop, dan lain-lain. InMotion akan memasang PrestaShop terlebih dahulu semasa daftar keluar, dan juga menyediakan perkhidmatan reka bentuk web. ShopSite Basic, perisian kedai komersial, boleh didapati dari FatCow secara percuma. Versi ShopSite yang lebih maju tersedia dengan bayaran bulanan tambahan. Kelemahannya ialah kedai tidak mudah dipindahkan ke tempat lain, sekiranya anda memutuskan untuk menukar hos. Pembangun laman web InMotion, berdasarkan WordPress, juga mempunyai pilihan eCommerce yang terdapat di dalamnya.

Sandaran. InMotion membuat sandaran laman web setiap satu hingga dua hari, percuma. Memulihkan sandaran juga percuma. FatCow melakukan sandaran pelayan harian. Dengan bayaran bulanan tambahan, mereka menawarkan Sandaran dan Pemulihan Laman, yang membuat sandaran automatik, dan membolehkan pemulihan pada peringkat fail.

Keselamatan Hosting. InMotion mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS. Ia menggunakan e-mel selamat SPAM dengan IMAP untuk e-mel selamat. FatCow juga menyediakan penapisan spam e-mel.

Kedua-dua InMotion dan FatCow menyediakan SSL kongsi percuma untuk rancangan mereka, dan SSL Peribadi boleh dibeli.

InMotion dan FatCow berasaskan Linux untuk semua rancangan mereka.

Panel kawalan. InMotion menggunakan cPanel standard industri. FatCow menggunakan vDeck yang agak baru, yang hebat, tetapi akan menjadikannya lebih sukar untuk memindahkan laman web anda sekiranya anda menukar hos kemudian.

Hijau. InMotion didedikasikan untuk menjadi hijau. InMotion mempunyai pusat data hijau pertama, dengan pusat Los Angeles. Dengan menggunakan teknologi udara luar untuk penyejukan, ia mengurangkan kos penyejukan sebanyak 70% dan menurunkan jejak karbonnya sebanyak 2000 tan per tahun. FatCow menggunakan tenaga angin untuk mencapai 100% kuasanya dan ia menyediakan lencana untuk diletakkan di laman web anda jika anda ingin mengiklankan warna hijau.

Tambahan. InMotion mempunyai kredit bernilai $ 250 kepada Google Adwords dan Bing; FatCow mempunyai kredit $ 100 untuk setiap satu. InMotion akan memasang Joomla terlebih dahulu semasa daftar keluar, jika diminta. FatCow menawarkan penyimpanan awan 1GB percuma.

Pendapat mengenai Ciri-ciri InMotion Hosting dan FatCow

Kedua-dua syarikat hosting menyediakan banyak ciri dengan harga hosting yang murah. Sekiranya ada kelebihan, itu mungkin dengan InMotion untuk menggunakan cPanel, menawarkan sokongan PostgreSQL, dan memiliki pembangun laman web percuma yang lebih baik.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga InMotion Hosting dan FatCow

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Walaupun terdapat penyatuan syarikat hosting web oleh kumpulan seperti EIG, harga masih sangat kompetitif. Harga promosi mengurangkan harga biasa sebanyak 80%, walaupun biasanya hanya bagus untuk tempoh perkhidmatan pertama – jadi mendaftar untuk jangka masa panjang menghasilkan penjimatan yang lebih tinggi. Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama sama dengan penurunan harga.

Hosting InMotion. InMotion menawarkan tiga rancangan bersama – Pelancaran yang membolehkan dua laman web, dua pangkalan data, dan berharga $ 5.99 sebulan; Kuasa yang membolehkan sehingga enam laman web, 50 pangkalan data, dan $ 7.99 sebulan .; dan Pro, yang mempunyai laman web tanpa had dan pangkalan data tanpa had yang dibenarkan, dan berharga $ 13.99 sebulan. Semua rancangan dilengkapi dengan pendaftaran domain tahun percuma pada rancangan tahunan, sandaran data percuma, dan semuanya mempunyai storan SSD tanpa had dan lebar jalur tanpa had. Sokongan premium disertakan dengan rancangan Pro. Power dan Pro sedia eCommerce.

Lembu gemuk. FatCow adalah salah satu syarikat hosting web yang beroperasi berdasarkan kepercayaan bahawa sederhana adalah lebih baik. Mereka menawarkan satu rancangan bersama dengan harga $ 49 setahun (walaupun harga pembaharuan hampir tiga kali ganda). Ia dilengkapi dengan pendaftaran domain percuma selama satu tahun. Ia mempunyai lebar jalur, e-mel, pangkalan data MySQL dan storan yang tidak terhad.

InMotion dan FatCow menawarkan hosting WordPress yang diuruskan. InMotion menawarkan tiga rancangan, dengan ciri yang sama seperti yang terdapat dalam rancangan bersama. Pelancaran adalah $ 5.99, Kuasa $ 7.99, dan Pro adalah $ 13.99 (harga yang sama dengan rancangan bersama biasa). Ketiganya sudah siap untuk eCommerce dan WordPress sudah terpasang terlebih dahulu. FatCow menawarkan dua rancangan, kedua-duanya dengan storan dan lebar jalur tanpa had. Permulaan adalah $ 3,75 sebulan, dan Essentials adalah $ 6,95 sebulan – dengan perbezaan utama adalah kelajuan (Essentials berasaskan SSD) dan ciri keselamatan lebih baik untuk rancangan Essentials.

InMotion dan FatCow kedua-duanya menawarkan tiga rancangan VPN. Harga InMotion dan FatCow sangat dekat, walaupun spesifikasi pelayan InMotion sedikit lebih baik – dengan pengecualian bahawa InMotion menghadkan bilangan laman web setiap rancangan (tingkat atas membenarkan 3), sementara FatCow membenarkan domain tanpa had.

InMotion menawarkan enam rancangan pelayan khusus. Tiga peringkat teratas dari apa yang mereka sebut sebagai Pelayan Kelas Komersial mempunyai storan RAM dan SSD yang mengagumkan, tetapi harganya jauh lebih tinggi – $ 419.99 hingga $ 589.99 sebulan. Mereka diuruskan, dan dilengkapi dengan Sokongan Perdana. Ketiga rancangan pelayan khusus pada InMotion sangat serupa dengan tiga rancangan yang ditawarkan oleh FatCow, walaupun harganya sedikit lebih tinggi. Perbezaan lain ialah, sekali lagi, InMotion menghadkan domain (peringkat teratas membolehkan 15 IP), sementara FatCow membenarkan bilangan yang tidak terhad pada ketiga-tiga peringkat khusus.

InMotion menawarkan $ 250 kredit pemasaran, dan FatCow menawarkan $ 200. Kedua-duanya menjual nama domain dan menawarkan tahun pendaftaran domain percuma.

InMotion dan FatCow menawarkan polisi mengembalikan wang. InMotion menawarkan jaminan 30 hari untuk pelayan khusus dan rancangan bulanan. Untuk semua rancangan lain, jaminan adalah 90 hari. FatCow mempunyai jaminan 30 hari standard industri (jika dibeli dengan kad kredit). Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di FatCow atau InMotion, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari sebarang bayaran balik, tetapi anda akan dapat menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

FatCow mempunyai kelebihan dalam harga, sementara InMotion mempunyai jaminan pengembalian wang yang lebih baik, dan infrastruktur yang sedikit lebih baik. Sekiranya anda memerlukan pelayan khusus, pelayan InMotion mempunyai spesifikasi yang mengagumkan untuk Pelan Dedikasi Komersialnya – tetapi mereka hadir dengan harga premium. FatCow menjadikan pemilihan rancangan menjadi mudah, dan ciri “semuanya tanpa had” menjadikannya pilihan yang baik untuk pemula atau laman perniagaan kecil. InMotion ditujukan untuk perniagaan bersaiz kecil hingga menengah – rancangan bersama mereka disenaraikan di bawah web hosting Perniagaan di laman web mereka.

Betapa mudahnya menggunakan InMotion Hosting dan FatCow

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. InMotion menggunakan cPanel, yang merupakan standard industri, dan antara muka berasaskan ikonnya mempunyai sebahagian besar ciri yang diperlukan untuk mentadbir laman web anda. FatCow menggunakan vDeck yang lebih baru, yang dalam Versi 4 menawarkan ciri yang setanding dengan cPanel, tetapi akan memerlukan beberapa penggunaan jika anda berasal dari host cPanel.

Pemasang sekali klik. InMotion menyediakan pemasangan aplikasi satu klik ke ratusan aplikasi melalui Softaculous. FatCow menyediakan pemasangan satu klik dari sebilangan aplikasi melalui MOJO Marketplace. FatCow mempunyai pemasangan WordPress satu klik – yang sudah dipasang sebelumnya di InMotion Hosting.

Navigasi Laman Web. Anda mahukan laman web yang bersih dan mudah dikelilingi untuk mencari maklumat yang anda perlukan untuk memilih rancangan. Kedua-dua laman web syarikat hosting ini mempunyai carta perbandingan yang sesuai untuk membandingkan tahap dalam rancangan mereka. FatCow mempunyai, mengejutkan, tema yang berkaitan dengan lembu, yang merupakan tipu muslihat – tetapi maklumatnya disajikan dengan jelas dan mudah dicari.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Kedua-dua InMotion dan FatCow mudah digunakan, tetapi sedikit kelebihan mungkin menggunakan InMotion untuk menggunakan cPanel standard industri. FatDow vDeck tidak semudah dipindahkan sekiranya anda menukar host.

Sokongan InMotion Hosting dan FatCow

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

InMotion memberi penekanan untuk menekankan sokongan yang berpusat di A.S. sebagai kedudukan tertinggi. FatCow mempunyai “sumpah heifercratic”, yang menjanjikan sokongan berkualiti tinggi. Ia menyatakan bahawa jika mereka gagal dalam janji, anda akan menerima satu bulan hosting percuma. Kedua-dua pelanggan InMotion dan FatCow melaporkan bahawa kakitangan sokongan dianggap ramah dan berpengetahuan.

InMotion dan FatCow mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung 24/7. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan ekstensiv yang dapat menjawab segala persoalan yang anda ada. Inmotion mempunyai blog dan forum. FatCow juga mempunyai blog, walaupun sepertinya tidak diperbarui sejak Oktober 2015. InMotion Hosting mempunyai saluran YouTube, dan juga dapat dihubungi melalui LinkedIn, Twitter, Skype, dan Facebook. FatCow mempunyai Direktori Komuniti yang menyenaraikan semua laman web yang dihoskan di FatCow mengikut genre.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Apabila anda memerlukan sokongan, anda mahu segera mendapatkannya. Kedua-dua InMotion dan FatCow mempermudah dengan menyediakan pelbagai kaedah hubungan. Walaupun pelanggan FatCow menilai perkhidmatan pelanggan, InMotion memberi tumpuan kepada sokongan sebagai bahagian penting dalam perkhidmatan mereka – dan penilaian pelanggan yang tinggi secara konsisten menyokongnya. InMotion juga mempunyai kelebihan di sini dengan kehadiran media sosialnya yang lebih besar.

Ulasan pengguna mengenai InMotion Hosting dan FatCow

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Setiap syarikat hosting web mempunyai penasihat dan penganjurnya, jadi anda tidak boleh menggunakan semakan sebagai faktor penentu untuk memilih host web. Tetapi, apabila ada sesuatu yang selalu muncul dalam ulasan pelanggan, anda harus mempertimbangkannya. Ingatlah bahawa ulasan biasanya disiarkan oleh mereka yang bersemangat – jadi kebanyakan ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif.

Ulasan Negatif untuk InMotion Hosting dan FatCow

Dalam gerakan. Pelanggan InMotion tidak berpuas hati dengan penjualan yang berlebihan, dan dengan cara yang tidak telus penggunaan berlebihan pada rancangan bersama ditangani.

Lembu gemuk. Pengguna FatCow juga mengadu mengenai pengendalian penggunaan berlebihan yang tidak telus. Ingat, “tidak terhad” tidak terhad.

Ulasan Positif untuk InMotion Hosting dan FatCow

Dalam gerakan. InMotion dinilai secara konsisten oleh pelanggan dan pengulas untuk rancangan perkhidmatan dan hostingnya – terutamanya hosting WordPress yang dikendalikannya.

Lembu gemuk. FatCow mendapat ulasan positif dari pelanggan untuk perkhidmatan dan kesederhanaan hosting satu rancangannya, dan harga promo yang rendah.

Pendapat Ulasan Pengguna

InMotion Hosting mempunyai ulasan yang lebih positif daripada pelanggan daripada kebanyakan syarikat hosting web lain, tetapi, secara keseluruhan, InMotion dan FatCow keduanya baik dalam ulasan pelanggan.

Kesimpulan mengenai perbandingan InMotion Hosting dan FatCow

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Kelebihan dan kekurangan boleh didapati untuk InMotion dan FatCow.

Sebab untuk memilih FatCow berbanding InMotion Hosting:

 • Harga lebih rendah untuk tempoh perkhidmatan pertama
 • Kesederhanaan satu rancangan
 • Lebih banyak ciri “tidak terhad”

Sebab untuk memilih InMotion Hosting berbanding FatCow:

 • Pekerja dimiliki, bukan di bawah payung EIG
 • Storan SSD pada semua rancangan
 • Jaminan wang yang lebih lama
 • WordPress yang telah dipasang sebelumnya

FatCow menawarkan kesederhanaan hanya satu rancangan bersama, yang menjadikan memilih semudah yang ada. Individu dan perniagaan kecil akan mendapati lebar jalur dan storan tanpa had FatCow menarik. Sekiranya anda merasa dapat memindahkan hos di masa depan, cPanel InMotion akan memudahkan anda berpindah ke lebih banyak syarikat daripada vDeck FatCow, sekiranya anda memutuskan untuk memindahkan hos kemudian. InMotion mempunyai harga yang baik untuk hosting WordPress yang dikendalikannya, dan pembangun laman webnya, BoldGrid, berdasarkan WordPress, jadi jika anda pengguna WordPress, InMotion adalah pilihan yang tepat. Perniagaan kecil hingga pertengahan akan mendapati InMotion sangat sesuai dengan keperluan mereka. InMotion meletakkan had pada rancangan tingkat bawahnya, jadi jika anda bersaiz sederhana atau lebih besar, anda mungkin memerlukan rancangan tingkat atas, atau berpindah ke VPS atau hosting khusus. Kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan banyak ciri dengan harga yang sangat baik.

Ini hanyalah dua dari banyak syarikat web hosting di luar sana. Sekiranya tidak keberatan menghabiskan hanya beberapa dolar lebih banyak untuk ciri kelajuan dan premium, anda mungkin dapati SiteGround patut disiasat.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai InMotion Hosting atau FatCow? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map