InMotion Hosting vs FatCow: Cilin host të internetit duhet të zgjedhni?

Përpiqeni të gjeni një kompani web hosting që i përshtatet nevojave tuaja? Duke ngatërruar, a nuk është vallë, të kalosh të gjitha planet, nivelet dhe opsionet? Ju mund të ngushtoni zgjedhjet tuaja duke përdorur këtë krahasim midis dy kompanive të njohura të webhosting-ut, InMotion Hosting dhe FatCow.


Të dy InMotion Hosting dhe FatCow kanë qenë në biznesin e mbajtjes në internet për më shumë se një dekadë – FatCow që nga viti 1997. Fokusi i InMotion është në bizneset e vogla dhe të mesme, duke u përqëndruar në shërbime dhe mbështetje. Qëllimi i FatCow është t’i bëjë gjërat e thjeshta për klientin duke eleminuar ato që ata i quajnë “gëmusha tekno”. InMotion dhe FatCow sigurojnë një pritje të përbashkët, hostimin e menaxhuar të WordPress dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. Të dy InMotion Hosting dhe FatCow janë të bazuara në Linux.

InMotion është një fitues i vazhdueshëm i çmimeve “më të mira”, duke përfshirë “Hosting më të mirë të Menaxhuar WordPress”, “Performanca më e mirë” dhe “Hosting më i mirë në internet”. FatCow ka fituar çmime të shumta “më të mirat” gjithashtu, edhe pse shumica e tyre ishin në fillim të mesit të viteve 2000.

InMotion është me bazë në Kaliforni dhe në pronësi të punonjësve. Që nga viti 2007, FatCow ka qenë nën ombrellën e Endurance International Group (EIG). Megjithëse faqet EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës, ekzistojnë një numër ngjashmërish midis kompanive pritëse të EIG. Nëse keni pasur një problem me një kompani EIG, mund të keni të njëjtat çështje me një host tjetër në pronësi të EIG.

Krahasoni performancën e InMotion Hosting dhe FatCow

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. InMotion Hosting ka një garanci 99.9%, me një muaj pa pritje nëse bie nën atë përqindje. FatCow nuk ofron garanci në kohë.

Performance. InMotion përdor serverët Dell PowerEdge, me diku nga 16 GB në 64 GB RAM, në varësi të llojit të planit të përdorur – dhe të gjitha planet e tyre përdorin ruajtjen e SSD. FatCow përdor ruajtjen e SSD në planin e tij të WordPress Essentials.

Testimi i një faqe InMotion rezultoi në një kohë ngarkese prej 1.98s, më shpejt se 73% e vendeve të testuara me Pingdom. Një test i një uebfaqe të krahasueshme të organizuar në FatCow rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.54, më shpejt se 62% të faqeve të testuara.

seriozitet. InMotion ka qendra të të dhënave në Los Angeles, California, dhe Herndon, Virginia. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe rezervë dizel, dhe monitorohen në vend për siguri dhe për të drejtuar çështjet para se ato të bëhen problematike. Për të përmirësuar më tej punën e faqes në internet, ju keni mundësinë e qendrave të të dhënave ose bregdetit perëndimor ose lindjes kur blini planin tuaj.

FatCow ka dy qendra të të dhënave në zonën Boston, Massachusetts,. Qendrat e të dhënave kanë monitorim 24/7 në vend për siguri dhe menaxhim, si dhe janë plotësisht të tepërta. Serverët e qendrës së të dhënave përdorin grupimet NetApp dhe janë të balancuar për të përmirësuar shpejtësinë dhe besueshmërinë. Ata rezervojnë çdo ditë serverat e tyre.

Opinion mbi InMotion Hosting dhe Performance FatCow

InMotion Hosting ka ndjeshëm më shpejt përgjigje dhe ngarkesë kohë sesa FatCow. Mungesa e një garancie në kohë për FatCow mund të jetë një shkak për shqetësim.

Karakteristikat e InMotion Hosting dhe FatCow

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: Kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet rregullisht përdorin termat “të pakufizuar” dhe “të pa-matur” kur diskutojnë tiparet. Sidoqoftë, termat nuk nënkuptojnë ato që mendoni – ato i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. InMotion ofron një vit regjistrim falas të domenit për afatin fillestar kur afati është 12 muaj ose më gjatë, dhe ofron një transferim falas nëse tashmë keni një domen. FatCow gjithashtu ofron një regjistrim falas të domenit për një vit, dhe transferim falas të domenit nëse jeni i regjistruar diku tjetër dhe doni ta transferoni atë në FatCow.

Ndërtues i faqes në internet. InMotion siguron BoldGrid, një ndërtues i lehtë për t’u përdorur, me pamje të plotë, i bazuar në WordPress, falas. FatCow siguron Weebly Basic tërhiqet dhe lëshon falas (megjithëse është i kufizuar në 5 ose 6 faqe në internet). Një azhurnim në Weebly Premium është në dispozicion për një tarifë shtesë.

Bazat e të dhënave. Në varësi të planit të zgjedhur, InMotion siguron nga 2 në një numër të pakufizuar të bazave të të dhënave MySQL. InMotion gjithashtu mbështet PostgreSQL. FatCow ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL.

Llogaritë e postës elektronike. Të dy InMotion dhe FatCow ofrojnë llogari të pakufizuar email dhe përcjellje të postës elektronike.

WordPress Hosting. Si InMotion ashtu edhe oferta FatCow kanë menaxhuar planet e WordPress. Planet e menaxhuara të WordPress zakonisht kushtojnë më shumë sesa një plan i përbashkët standard – megjithëse çmimet e InMotion janë të njëjta. Avantazhi i hostimit të menaxhuar të WordPress është se azhurnimi i WordPress dhe shtojcat dhe krijimi i kopjeve rezervë të përditshme janë bërë për ju, duke ju lejuar të përqendroheni në përmbajtjen e faqes tuaj.

InMotion ka tre plane. Nisja, e kufizuar në dy faqe interneti dhe 2 baza të të dhënave; Fuqia, me 50 të dhëna dhe një kufi 6 në internet; dhe Pro, me faqe interneti dhe baza të të dhënave të pakufizuara. Të gjitha planet janë të bazuara në SSD dhe kanë ruajtje të pakufizuar dhe bandë të pakufizuar. WordPress është para-instaluar në check-out kur blini hostin. BoldGrid është përfshirë në plane. InMotion ofron disa nga karakteristikat e çmimeve më të mira në krahasim për mbajtjen e menaxhuar të WordPress në industri.

FatCow ofron planet e zakonshme të menaxhuara me EIG të WordPress – Starter dhe Thelbësore. Të dy kanë ruajtje të pakufizuar, numër të pakufizuar të siteve të lejuar dhe bandwidth të pakufizuar. Dallimet kryesore janë se ruajtja thelbësore është SSD (starteri nuk është), dhe thelbësore ka përmirësuar sigurinë e përfshirë.

Zgjidhje eCommerce. Të dy InMotion dhe FatCow ofrojnë karroca pazar me burim të hapur përmes panelit të tyre të kontrollit, të tilla si Magento, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. InMotion do të instalojë paraprakisht PrestaShop në check-out, dhe gjithashtu ofron shërbime të projektimit në internet. ShopSite Basic, softuer komercial i dyqaneve, është në dispozicion nga FatCow falas. Versione më të përparuara të ShopSite janë në dispozicion për një tarifë shtesë mujore. Një pengesë është që dyqani nuk transferohet lehtë diku tjetër, nëse vendosni të ndryshoni hostet. Ndërtuesi i faqes në internet InMotion, bazuar në WordPress, gjithashtu ka mundësi të e-commerce të ndërtuara në të.

backups. InMotion bën kopjimin e faqeve të internetit çdo një deri në dy ditë, falas. Rivendosja e një rezervë është gjithashtu falas. FatCow bën kopje rezervë ditore të serverit. Për një tarifë shtesë mujore, ata ofrojnë Rezervime të sitit dhe Rivendosje, që bën kopje rezervë automatike dhe lejon rikthimin në nivelin e skedarit.

Siguria e Pritjes. InMotion skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS. Përdor email të sigurtë SPAM me IMAP për email të sigurt. FatCow gjithashtu siguron filtrimin e spamit me email.

Të dy InMotion dhe FatCow ofrojnë SSL falas për planet e tyre, dhe SSL private mund të blihen.

InMotion dhe FatCow janë të bazuara në Linux për të gjitha planet e tyre.

Paneli i kontrollit. InMotion përdor cPanel standardin e industrisë. FatCow përdor vDeck relativisht të re, i cili është i fuqishëm, por mund ta bëjë më të vështirë transferimin e faqes tuaj nëse ndryshoni hostet më vonë.

e gjelbër. InMotion i është kushtuar gjelbërimit. InMotion kishte qendrën e parë të gjelbër të të dhënave, me qendrën e saj në Los Angeles. Duke përdorur teknologjinë e ajrit të jashtëm për ftohje, ajo po ul kostot e ftohjes me 70% dhe ul gjurmën e saj të karbonit me 2000 ton në vit. FatCow përdor energjinë e erës për të arritur 100% të fuqisë së saj dhe furnizon shënja për të vendosur në faqen tuaj në internet nëse dëshironi të reklamoni duke qenë jeshile.

pagesë shtesë. InMotion ka kredi me vlerë 250 $ për Google Adwords dhe Bing; FatCow ka 100 dollarë kredi për secilën. Nëse kërkohet, InMotion do të instalojë para Joomla në check-out. FatCow ofron falas 1 GB hapësirë ​​ruajtjeje.

Opinion mbi InMotion Hosting dhe Karakteristikat kryesore të FatCow

Të dy kompanitë pritëse ofrojnë mjaft karakteristika me çmimet e pritjes së buxhetit. Nëse ka një avantazh, mund të jetë me InMotion për përdorimin e cPanel, duke ofruar mbështetje PostgreSQL dhe të keni ndërtuesin më të mirë falas të faqes në internet.

Krahasoni planet e mbajtjes së faqeve në internet dhe çmimet e InMotion Hosting dhe FatCow

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Edhe pse ka pasur disa konsolidime të kompanive të mbajtjes së faqeve nga grupe të tilla si EIG, çmimi është akoma shumë konkurrues. Mimet e Promo ulin çmimet e rregullta me deri në 80%, megjithëse ato janë zakonisht të mira vetëm për termin e parë të shërbimit – kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë rezulton në kursime më të larta. Edhe pa promovime, kushtet më të gjata të shërbimit barazojnë me një ndërprerje të çmimeve.

Pritja për lëvizje. InMotion ofron tre plane të përbashkëta – Lançimi i cili lejon dy site, dy baza të të dhënave, dhe është me çmim 5.99 $ në muaj; Fuqia e cila lejon deri në gjashtë faqe në internet, 50 baza të të dhënave, dhe është 7,99 $ në muaj .; dhe Pro, i cili ka uebfaqe të pakufizuara dhe baza të të dhënave të pakufizuara të lejuara, dhe ka një çmim prej 13.99 $ në muaj. Të gjitha planet vijnë me një vit të lirë të regjistrimit të domain në një plan vjetor, rezervë falas të të dhënave, dhe të gjithë kanë ruajtje të pakufizuar SSD dhe bandë të pakufizuar. Mbështetja Premium vjen me planin Pro. Fuqia dhe Pro janë tregti elektronike e gatshme.

Lopë e trashë. FatCow është një nga kompanitë e pritjes në internet që operon me besimin se e thjeshtë është më e mirë. Ata ofrojnë një plan të përbashkët për 49 dollarë në vit (megjithëse çmimi i rinovimit është gati tre herë më shumë). Ajo vjen me një regjistrim falas domain për një vit. Ajo përmban një bandë të pakufizuar, email, bazat e të dhënave MySQL dhe ruajtje.

Të dy ofertat InMotion dhe FatCow menaxhuan hostimin e WordPress. InMotion ofron tre plane, me të njëjtat karakteristika siç gjenden në planet e saj të përbashkëta. Nisja është 5,99 dollarë, Fuqia është 7,99 $, dhe Pro është 13,99 $ (të njëjtat çmime si planet e zakonshme të përbashkëta). Të tre janë eCommerce gati dhe WordPress vjen para-instaluar. FatCow ofron dy plane, të dyja me ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bande. Fillestari është 3,75 dollarë në muaj, dhe Essentials është 6,95 $ në muaj – me ndryshimin kryesor është shpejtësia (esencialet janë me bazë SSD) dhe veçoritë e sigurisë janë më të mira për planin Essentials.

Të dy InMotion dhe FatCow ofrojnë tre plane VPN. Prmimet e InMotion dhe FatCow janë shumë afër, megjithëse specifikimet e serverit të InMotion janë pak më të mira – me përjashtim që InMotion kufizon numrin e vendeve në plan (niveli i lartë lejon 3), ndërsa FatCow lejon fusha të pakufizuara.

InMotion ofron gjashtë plane të dedikuara për server. Tre nivelet e para të atyre që ata i quajnë serverë të klasës tregtare kanë ruajtje mbresëlënëse RAM dhe SSD, por ato vijnë me një çmim shumë më të lartë – 419,99 dollarë në 589,99 dollarë në muaj. Ata menaxhohen, dhe vijnë me Ndihmë Kryeministri. Tri planet standarde të dedikuara të serverit për InMotion janë shumë të ngjashme në tipare me tre planet e ofruara nga FatCow, megjithëse me çmime pak më të larta. Një tjetër ndryshim është se, edhe një herë, InMotion kufizon fushat (niveli i lartë lejon 15 IP), ndërsa FatCow lejon një numër të pakufizuar në të tre nivelet e dedikuara.

InMotion ofron 250 dollarë kredi marketing, dhe FatCow ofron 200 dollarë. Të dy shesin emrat e domain dhe ofrojnë një vit falas të regjistrimit të domain.

InMotion dhe FatCow ofrojnë politika për kthimin e parave. InMotion ofron një garanci 30-ditore për serverët e dedikuar dhe planet mujore. Për të gjitha planet e tjera, garancia është 90 ditë. FatCow ka një garanci standarde të industrisë 30-ditore (nëse blihet me një kartë krediti). Nëse keni regjistrimin e domain falas në FatCow ose InMotion, ata do të pranojnë një tarifë të regjistrimit të domain nga çdo rimbursim, por ju do të jeni në gjendje të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

FatCow ka një avantazh të vogël në çmimet, ndërsa InMotion ka një garanci më të mirë për kthimin e parave dhe një infrastrukturë pak më të mirë. Nëse keni nevojë për një server të dedikuar, serverët InMotion kanë syze mbresëlënëse për planet e tij të përkushtuara komerciale – por ato vijnë me një çmim premium. FatCow e bën zgjedhjen e një plani të lehtë, dhe tiparet e tij “gjithçka të pakufizuar” e bëjnë atë një zgjedhje të mirë për fillestarët ose sitin e biznesit të vogël. InMotion është i drejtuar për bizneset me madhësi të vogël deri në mes – planet e tyre të përbashkëta janë të listuara në Ueb-biznesin në internet në faqen e tyre.

Sa e lehtë për t'u përdorur InMotion Hosting dhe FatCow

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. InMotion përdor cPanel, i cili është standardi i industrisë, dhe ndërfaqja e tij e bazuar në ikonë ka shumicën e karakteristikave të nevojshme për administrimin e faqes tuaj. FatCow përdor vDeck më të ri, i cili në Versionin 4 ofron veçori të krahasueshme me cPanel, por do të marrë disa duke u përdorur nëse ju vijnë nga një host cPanel.

Instaluesi me një klik. InMotion siguron instalimin me një klik të aplikacioneve me qindra aplikacione përmes Softaculous. FatCow siguron instalimin me një klik të një numri aplikacionesh përmes Tregut MOJO. FatCow ka një instalim me një klikim të WordPress – i cili është para-instaluar në InMotion Hosting.

Lundrimi në Uebfaqe. Ju dëshironi një sit i pastër dhe i thjeshtë për tu përfshirë për të gjetur informacionin që ju nevojitet për të zgjedhur një plan. Të dy faqet e internetit të këtyre kompanive pritëse kanë tabela të përshtatshme krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre. FatCow ka befasuar një temë të lidhur me lopën, e cila është një zbukurim i çuditshëm – por informacioni është paraqitur qartë dhe i lehtë për t’u gjetur.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Të dy InMotion dhe FatCow janë të lehta për t’u përdorur, por një avantazh i vogël mund të shkojë te InMotion për përdorimin e standardit të industrisë cPanel. VDeck i FatCow nuk është aq i lehtë për tu transferuar nëse ndryshoni ndonjëherë host.

Mbështetja e InMotion Hosting dhe FatCow

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

InMotion bën një pikë për të theksuar mbështetjen e tij të bazuar në SH.B.A. si vlerësim i lartë. FatCow ka “betimin heifercratic”, i cili premton mbështetje me cilësi të lartë. Në të thuhet se nëse ata dështojnë në premtimet e tyre, ju do të merrni një muaj pritje falas. Të dy klientët e InMotion dhe FatCow raportojnë se personeli mbështetës konsiderohet miqësor dhe njohuri.

Të dy InMotion dhe FatCow kanë telefon, postë elektronike dhe bisedë live 24/7. Të dy kanë një bazë njohuri të gjerë që mund të përgjigjet pothuajse për çdo pyetje që mund të keni. Inmotion ka një blog dhe një forum. FatCow gjithashtu ka një blog, megjithëse nuk duket se është azhurnuar që nga tetori i vitit 2015. InMotion Hosting ka një kanal në YouTube, dhe gjithashtu mund të kontaktohet përmes LinkedIn, Twitter, Skype dhe Facebook. FatCow ka një Drejtori Komuniteti që rendit të gjitha faqet e internetit të mbajtura në FatCow sipas zhanrit.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Kur keni nevojë për mbështetje, dëshironi të jeni në gjendje ta merrni menjëherë. Si InMotion ashtu edhe FatCow e lehtësojnë duke ofruar metoda të shumta kontakti. Ndërsa klientët e FatCow vlerësojnë shumë shërbimin e klientit, InMotion përqendrohet në mbështetje si pjesë kryesore e shërbimeve të tyre – dhe vlerësime të vazhdueshme të larta të klientëve mbështesin atë. InMotion gjithashtu ka një avantazh këtu me prezencën e tij më të madhe në mediat sociale.

Shqyrtimet e përdoruesve të InMotion Hosting dhe FatCow

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Do kompani e mbajtjes së faqeve në internet ka pritësit dhe promovuesit e saj, kështu që kurrë nuk duhet të përdorni një rishikim si faktori vendimtar për zgjedhjen e një hosti në internet. Por, kur diçka vazhdimisht paraqitet në rishikimet e klientëve, duhet ta merrni parasysh këtë. Vetëm mos harroni se vlerësimet zakonisht postohen nga ata që janë pasion – kështu që shumica e vlerësimeve janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive.

Shqyrtime negative për InMotion Hosting dhe FatCow

Në lëvizje. Konsumatorët e InMotion janë të pakënaqur me shitjet, dhe me mënyrën jo transparente shfrytëzohet përdorimi i tepërt në planet e përbashkëta.

Lopë e trashë. Përdoruesit e FatCow gjithashtu ankohen për trajtimin jo transparent të përdorimit të tepërt. Mos harroni, “i pakufizuar” nuk është i pakufizuar.

Shqyrtime Pozitive për InMotion Hosting dhe FatCow

Në lëvizje. InMotion vlerësohet në mënyrë të vazhdueshme nga klientët dhe rishikuesit për shërbimet e tij dhe planet e pritjes – veçanërisht hostimin e menaxhuar të WordPress-it.

Lopë e trashë. FatCow merr vlerësime pozitive nga klientët për shërbimin e tij dhe thjeshtësinë e hostimit të tij me një plan, dhe çmimin e tij të ulët të promos.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

InMotion Hosting ka vlerësime më pozitive nga klientët sesa shumica e kompanive të tjera të mbajtjes në internet, por, në përgjithësi, InMotion dhe FatCow të dy dalin mirë në vlerësimet e klientëve.

Përfundim për krahasimin e InMotion Hosting dhe FatCow

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Avantazhet dhe disavantazhet mund të gjenden si për InMotion ashtu edhe për FatCow.

Arsyet për të zgjedhur FatCow mbi InMotion Hosting:

 • Prmimet më të ulëta për termin e parë të shërbimit
 • Thjeshtësia e një plani
 • Më shumë veçori “të pakufizuara”

Arsyet për të zgjedhur Hosting InMotion mbi FatCow:

 • Në pronësi të punonjësve, jo nën ombrellën EIG
 • Ruajtja e SSD në të gjitha planet
 • Garanci më e gjatë për kthimin e parave
 • WordPress i instaluar paraprakisht

FatCow ofron thjeshtësinë vetëm një plan të përbashkët, gjë që e bën zgjedhjen aq të lehtë sa merr. Individët dhe bizneset e vogla do të gjejnë tërheqëse bandën e pakufizuar të bandës dhe ruajtjen e FatCow. Nëse mendoni se mund të transferoni hoste në të ardhmen, cPanel i InMotion do ta lehtësojë lëvizjen në më shumë kompani sesa vDeck i FatCow, nëse vendosni të transferoni hostet më vonë. InMotion ka çmime të mira në pritjen e tij të menaxhuar të WordPress dhe krijuesi i saj në internet, BoldGrid, bazohet në WordPress, kështu që nëse jeni përdorues i WordPress, InMotion është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Bizneset e vogla dhe të mesme do të gjejnë InMotion të përshtatshme për nevojat e tyre. InMotion vendos kufijtë në planet e saj me nivele më të ulëta, kështu që nëse jeni me madhësi të mesme ose më të mëdha, mund të kërkoni një plan të nivelit të lartë, ose të transferoheni në VPS ose host të dedikuar. Të dyja këto kompani pritëse ofrojnë një ton karakteristikash me çmime shumë të mira.

Këto janë vetëm dy nga shumë kompani të mbajtura në internet atje. Nëse nuk keni mend të shpenzoni vetëm disa dollarë më shumë për shpejtësi dhe karakteristika premium, mund të gjeni SiteGround me vlerë të hetimit.

A keni ndonjë pyetje rreth InMotion Hosting ose FatCow? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map