InMotion Hosting vs A2 Hosting: Host Web Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Memilih penyedia perkhidmatan hosting web mungkin bukan bahagian paling glamor dalam membina laman web, tetapi mungkin yang paling penting. Walaupun anda dapat merancang laman web anda agar kelihatan hebat dan menarik perhatian semua orang, tanpa host web yang boleh dipercayai tidak ada yang dapat melihatnya.


Memilih penyedia hosting web yang betul memerlukan penyelidikan, dan di situlah kita masuk. Inilah perbandingan antara dua perkhidmatan hosting teratas: InMotion dan A2 Hosting.

Kami telah menyiasat apa yang ditawarkan oleh setiap penyedia dan apa pendapat pelanggan mengenai perkhidmatan mereka dan mengumpulkan hasilnya di sini untuk anda.

Dilancarkan pada tahun 2001, InMotion telah memperoleh reputasi yang kukuh sebagai penyedia hosting web berkualiti tinggi untuk perniagaan yang ingin mempunyai kehadiran web. Reputasi ini tercermin dalam penilaian A + InMotion dari Better Business Bureau dan penyenaraiannya sebagai Penyedia Hosting CNET Bertauliah.

A2 Hosting telah beroperasi sejak tahun 2003 dan beribu pejabat di Ann Arbor, Michigan. Syarikat ini telah memenangi banyak anugerah, termasuk beberapa pada tahun 2015 dan 2016 dari organisasi dalam talian dan peringkat A dari Better Business Bureau.

Bandingkan prestasi InMotion dan A2 Hosting

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Waktu dan kebolehpercayaan biasanya tidak disedari sehingga laman web anda tidak tersedia. InMotion dan A2 Hosting kedua-duanya menawarkan jaminan masa operasi standard industri sebanyak 99.9%, dan keduanya mencapai tahap yang konsisten menurut syarikat pemantauan bebas. InMotion menggunakan alat Pengurusan Sistem Proaktif yang unik untuk mengesan pelayan mereka tetapi tidak menerbitkan hasilnya.

Persembahan. Hosting A2 dan InMotion menggunakan pelayan Solid State Drive yang meningkatkan kelajuan pemprosesan dan tersedia di semua rancangan hosting mereka. Di samping itu, InMotion mempunyai teknologi yang disebut Max Speed ​​Zones yang memilih pusat data terdekat untuk laman web anda dan Smart Routing yang membantu masa muat turun laman web anda.

Ketiga-tiga rancangan A2 Hosting dikuasakan oleh pelayan Solid State Drive Speed ​​Boost, yang berfungsi hingga 20 kali lebih pantas daripada pelayan biasa. SSD sesetengah syarikat digunakan hanya untuk menyimpan sejumlah data laman web anda; dengan A2 Hosting semua pemprosesan laman web anda dilakukan pada pelayan pantas ini. A2 Hosting juga menerbitkan statistik masa dan kelajuannya yang dipantau oleh syarikat pihak ketiga.

Kebolehpercayaan. Pusat data OMultiple menambah kebolehpercayaan perkhidmatan penyedia hosting web. Pusat data InMotion berada di pantai timur dan barat Amerika Syarikat dan syarikat itu merancang untuk membina pusat di Eropah, Asia, dan Amerika Selatan.

Pusat data A2 Hosting sudah ada di seluruh dunia, dengan tujuh pelayan di Washington, DC dan California di Amerika Syarikat, satu di Australia dan satu di Jerman. Langkah-langkah tambahan untuk memastikan kebolehpercayaan yang diambil oleh kedua-dua syarikat termasuk kuasa dan penyejukan berlebihan dan pemantauan di lokasi.

Pendapat mengenai Prestasi Hosting InMotion dan A2

InMotion dan A2 Hosting kedua-duanya mempunyai masa dan kebolehpercayaan yang sangat baik, tetapi InMotion maju kerana hanya sedikit lebih cepat.

Ciri-ciri InMotion dan A2 Hosting

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Dalam pelbagai ciri, perbezaan utama sering terjadi. Lebih mudah untuk membuat keputusan sekiranya anda tahu apa yang anda perlukan untuk memastikan laman web anda berjaya.

Kedua-dua A2 Hosting dan InMotion adalah syarikat yang peka eko. Sejak 2007, A2 Hosting tidak berkadar karbon, mendorong kakitangannya melakukan telecommute, mengitar semula pelayan lama, menanam pokok dan mengurangkan sampah. Pusat teknologi hijau pertama InMotion berpusat di California dan mempunyai sistem penyejukan canggih.

Pendaftaran Domain. Pendaftaran dan pengurusan nama domain adalah sama untuk A2 Hosting dan InMotion. Kedua-dua syarikat akan menjual nama domain dan membolehkan anda memindahkan nama yang sudah anda miliki. Walau bagaimanapun, hanya InMotion yang memberi anda nama domain percuma selama satu tahun apabila anda mendaftar untuk kontrak web hosting tahunan atau lebih lama.

Pembina Laman Web. RVSiteBuilder A2 Hosting percuma dengan semua rancangan hostingnya dan yang membolehkan anda membina laman web yang berguna. Pembina laman web Premium percuma InMotion menawarkan lebih banyak ciri, termasuk beberapa ciri lanjutan seperti pendaftaran pengguna di laman web anda. Walau bagaimanapun, rupa halaman yang sudah siap tidak begitu menarik.

Pangkalan Data. Kedua InMotion dan A2 Hosting menawarkan pangkalan data SQL dengan semua rancangannya. InMotion mempunyai pangkalan data MySQL tanpa had untuk rancangan teratasnya, Pro, sementara A2 Hosting menghadkan jumlah pangkalan data hanya untuk pelan terendah.

Hosting WordPress. A2 Hosting dan InMotion menyediakan hosting WordPress yang dikendalikan dengan hebat.

A2 Hosting mempunyai plugin WordPress yang dipanggil A2 Optimized yang mempercepat halaman WordPress anda hingga 6 kali ganda dari kecepatan pemprosesan biasa. Ini juga memberikan keselamatan di atas dan di luar untuk laman WordPress anda.

Hosting WordPress yang dikendalikan InMotion memenangi anugerah Pilihan Anggota AWA untuk perkhidmatan ini. Anda mempunyai pilihan untuk memasang WordPress terlebih dahulu semasa pembayaran dengan semua rancangan hosting biasa InMotion; sebagai tambahan, mereka membekalkan BoldGrid untuk membantu anda membina laman WordPress anda dengan cepat.

Penyelesaian eCommerce. A2 Hosting dan InMotion mendekati eCommerce secara berbeza.

A2 Hosting tidak mempunyai penyelesaian eCommerce sendiri tetapi menawarkan perkongsian melalui persediaan 1 klik dengan perkhidmatan eCommerce yang sangat popular, termasuk Magento, OpenCart, PrestaShop, dan AbanteCart. Walau bagaimanapun, anda mesti meletakkan bit itu sendiri.

InMotion dilengkapi dengan banyak ciri eCommerce bersepadu. Anda boleh memasukkan eStore ke laman web anda menggunakan pembina web Premium dan boleh memuat turun PrestaShop atau OpenCart sebagai troli belanja. Untuk menaik taraf kedai anda lebih jauh, atau menggunakan pilihan pembayaran lain, memerlukan pemalam.

Sandaran. Walaupun ada baiknya sebilangan syarikat hosting web menyediakan sandaran untuk anda, jangan bergantung pada mereka – buat sandaran anda sendiri mengikut jadual biasa. Beberapa syarikat hosting juga menasihatkannya!

Walaupun begitu, kedua InMotion dan A2 Hosting memang menyediakan beberapa perkhidmatan sandaran untuk anda.

Dengan InMotion, anda menerima salinan sandaran automatik untuk akaun yang 10 GB dan kurang – dan perkhidmatan ini percuma.

A2 Hosting menyediakan Server Rewind, program pemulihan fail yang percuma dengan dua rancangan teratasnya. Server Rewind secara berkala mengambil gambar laman web anda, tetapi bukan pangkalan data anda, dan anda boleh mengaksesnya dari panel kawalan anda.

Keselamatan Hosting. Kedua-dua penyedia hosting web memandang serius keselamatan.

Keselamatan yang sangat baik boleh didapati di InMotion, dengan pelbagai bayaran bulanan. Perisian perlindungan McAfee Spam dan virus melindungi akaun e-mel anda, dan sijil SSL menjaga setiap data sensitif yang dimasukkan ke dalam laman web anda. Pengguna WordPress mempunyai plugin Sucuri Security percuma untuk menjaga keselamatan laman web mereka.

A2 Hosting menyediakan Keselamatan Kekal percuma dengan semua rancangan hostingnya. Perlindungan merangkumi pemantauan keselamatan 24/7/365, pengimbasan virus, firewall ganda dan perlindungan pelayan lain. Yang perlu diperhatikan ialah HackScan, perlindungan percuma yang menyekat peretasan sebelum mereka merosakkan laman web pelanggan mereka. Sijil SSL juga tersedia untuk pembelian.

Panel kawalan. Kedua-dua perkhidmatan hosting web menggunakan cPanel untuk menyokong pengguna Linux mereka, tetapi setiap panel kelihatan dan berfungsi berbeza. Versi A2 adalah cPanel standard, dan navigasinya akan mudah diambil bagi mereka yang sudah biasa dengannya. InMotion menyediakan cPanel 11 dengan pakej Kelas Perniagaannya, dan versi ini tidak mempunyai tema atau penjenamaan yang diperibadikan di antara muka.

Pendapat mengenai Ciri Utama InMotion dan A2 Hosting

InMotion Hosting dan A2 Hosting kedua-duanya mempunyai penawaran ciri yang sangat baik, dengan banyak ciri yang sama. InMotion Hosting mempunyai kelebihan dengan domain percuma dan ciri eCommerce; namun sekiranya keselamatan menjadi perhatian besar, gunakan A2 Hosting.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga InMotion dan A2 Hosting

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Penyedia perkhidmatan hosting web tetap kompetitif, jadi harga biasanya tidak menjadi faktor penentu ketika memilih host web. Apa yang penting adalah apa yang ditawarkan oleh setiap rancangan, dan berapa kos rancangan yang meningkat setelah tempoh promo berakhir.

Dalam gerakan. InMotion mempunyai tiga rancangan hosting web Linux, semuanya dilengkapi dengan pelayan SSD percuma, ruang cakera tanpa had dan pemindahan bulanan, domain percuma, sandaran data percuma dan kemampuan untuk memilih pusat data yang dihoskan di laman web anda..

Pelan Pelancaran adalah rancangan permulaan dengan dua laman web dan berharga $ 5.99 sebulan dengan kontrak dua tahun. Pelan Power disyorkan untuk perniagaan kecil dan berharga $ 7.99 setiap bulan; anda boleh mempunyai sehingga 6 laman web dan siap untuk eCommerce. Pelan peringkat teratas untuk pemaju dan perniagaan yang berkembang adalah rancangan Pro. Dengan harga $ 13.99 sebulan, anda mendapat jumlah laman web dan sokongan peringkat Pro tanpa had.

InMotion menawarkan hosting VPS berasaskan Linux dengan pilihan 3 rancangan mulai dari harga dari $ 30 sebulan hingga $ 75, semuanya di pelayan SSD. Semua rancangan dilengkapi dengan domain percuma.

Hosting A2. A2 Hosting juga mempunyai tiga rancangan hosting, yang serupa dengan permulaannya, pelan Lite berharga $ 3.92 sebulan (kontrak 36 bulan) dengan lima pangkalan data dan 25 alamat e-mel. Pelan Swift dengan harga $ 4.90 sebulan mempunyai laman web, pangkalan data dan alamat e-mel tanpa had. Kelajuan turbo, 20x lebih cepat dari biasa, merupakan ciri khas rancangan Turbo pada harga $ 9.31 setiap bulan, yang juga dilengkapi dengan pemecut laman A2. Semua rancangan dilengkapi dengan simpanan tanpa had dan Keselamatan Kekal.

Dengan A2 Hosting, anda mempunyai pilihan hosting web VPS Linux yang dikendalikan dan tidak dikendalikan, dengan hanya satu rancangan untuk masing-masing. Hosting yang tidak dikendalikan adalah untuk pemaju yang berpengalaman dan berharga $ 5 sebulan; hosting terurus adalah $ 33 setiap bulan. Cloud VPS hosting juga menjadi pilihan. Pengehosan web khusus, baik yang dikendalikan dan tidak dikendalikan, juga tersedia.

Jaminan wang dikembalikan. Kedua-dua InMotion dan A2 Hosting kedua-duanya mempunyai polisi mengembalikan wang. InMotion mempunyai jaminan pulangan wang 90 hari tanpa syarat yang mengagumkan. Anda mendapat semua wang anda kembali – tidak ada bayaran balik separa di sini. Dasar pengembalian wang di A2 Hosting tidak begitu liberal. Anda hanya mempunyai 30 hari untuk meminta bayaran balik sepenuhnya; selepas tempoh ini, anda akan mendapat jumlah yang dinilai semula.

Betapa senangnya menggunakan InMotion dan A2 Hosting

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Panel kawalan A2 Hosting adalah cPanel standard industri biasa. Antara muka yang mesra pengguna membolehkan anda mengakses semua ciri yang anda perlukan untuk mengurus laman web anda, dan ia sangat dipandang tinggi dalam industri. Pemula dalam reka bentuk web akan mendapati cPanel InMotion mudah dipelajari dan digunakan. Skrip pemasangan Softaculous 1-klik boleh diakses melalui panel kawalan, bersama dengan semua alat dan perkhidmatan penting yang lain.

Pemasang sekali klik. InMotion mempunyai pemasangan 1 klik untuk lebih dari 310 aplikasi di perpustakaannya, walaupun aplikasi Google memerlukan tiga klik untuk dipasang. A2 Hosting juga menawarkan persediaan 1 klik untuk aplikasi popular, termasuk tema dan plugin WordPress, serta untuk penyelesaian eCommerce yang telah bekerjasama dengannya.

Navigasi Laman Web. Sangat mudah untuk mencari maklumat di laman web hosting A2. Khususnya, perbandingan semua ciri semua rancangan tersedia dengan jelas dan bersih di meja pada satu halaman. Laman web InMotion juga dengan jelas menunjukkan semua maklumat yang anda perlukan; rancangan dan struktur harga serta jadual perbandingan ciri masing-masing ada di laman web hosting web.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Laman web kedua-dua perkhidmatan hosting web ini menjadikannya sangat mudah untuk memahami dan membeli rancangan hosting mereka. InMotion menang kerana 300+ aplikasinya.

Sokongan InMotion dan A2 Hosting

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Malah pembangun laman web yang berpengalaman kadang-kadang perlu menghubungi sokongan pelanggan, jadi sangat membantu apabila pasukan sokongan tersedia dengan cepat dan mudah dan mengetahui barang mereka.

InMotion unggul dalam sokongan pelanggan, menurut pelanggannya. Semua kakitangan sokongan berpusat di Amerika Syarikat dan mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya empat tahun sebagai pasukan perkhidmatan pelanggan.

Sentuhan yang menarik adalah bahawa, setelah anda mendaftar untuk hosting web, anda akan menerima panggilan telefon dari pakar akaun baru yang membantu dengan sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan pakej dan harga. Anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan InMotion melalui e-mel, telefon atau sembang langsung.

Semua Guru Crew yang berpangkalan di AS di A2 Hosting adalah pakar atau pemaju sendiri. Guru Crew boleh didapati 24/7/365 melalui telefon, e-mel, dengan menghantar tiket atau melalui sembang langsung. Sekiranya anda mahukan jawapan yang lebih pantas untuk tiket sokongan anda, pilihlah Prioriti sokongan dengan bayaran bulanan. A2 Hosting mendapat penilaian A + dari Better Business Bureau pada Januari 2015.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

A2 Hosting dan InMotion memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, yang mendapat ulasan yang jauh lebih baik daripada banyak pesaing mereka.

Ulasan pengguna mengenai InMotion dan A2 Hosting

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Ulasan pelanggan memberitahu anda tentang kisah dalaman mengenai perkhidmatan hosting web, baik yang buruk maupun yang buruk. Orang biasanya lebih bersuara mengenai masalah yang mereka ada daripada ciri-ciri yang sesuai untuk mereka tetapi, secara bersama-sama; ulasan ini menunjukkan bagaimana rasanya menggunakan perkhidmatan hosting ini.

Ulasan Negatif untuk InMotion dan A2 Hosting

Dalam gerakan. Tidak banyak negatif mengenai InMotion. Pelanggan tidak terlalu gembira dengan templat pembangun laman web yang bertarikh. Beberapa pengguna menyuarakan kebimbangan mengenai jumlah laman web dan pangkalan data yang terhad yang dapat mereka hoskan di InMotion.

Hosting A2. Rungutan mengenai pusat A2 Hosting di sekitar kurangnya sokongan telefon percuma di luar Amerika Syarikat dan kesukaran untuk mendapatkan sokongan penagihan ketika orang ingin membatalkan kontrak mereka.

Ulasan Positif untuk InMotion dan A2 Hosting

Dalam gerakan. Pelanggan memuji InMotion untuk perkhidmatan pelanggannya yang luar biasa, kemudahan penggunaannya dan sandaran data percuma. Kepantasan pemprosesannya yang pantas, disebabkan oleh pelayan SSD, juga menjadi pilihan.

Hosting A2. Tanpa dipersoalkan, A2 Hosting mendapat ulasan yang baik untuk sokongan pelanggannya, baik dari segi keramahan dan pengetahuan pasukan sokongannya. Orang ramai juga menyukai kepantasan pelayan SSD dan harga rancangan yang jelas dan sederhana.

Pendapat Ulasan Pengguna

Terdapat banyak positif dan beberapa negatif untuk kedua-dua syarikat, tetapi pelanggan masing-masing sangat gembira dengan perkhidmatan mereka. Ini adalah tali leher di sini.

Kesimpulan mengenai perbandingan InMotion dan A2 Hosting

InMotion vs. A2 Hosting: Host web mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Kedua-dua syarikat hosting ini mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Sebab untuk Memilih InMotion berbanding A2 Hosting:

 • Sandaran data percuma
 • Jaminan wang dikembalikan 90 hari
 • Kelajuan tinggi
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Lebih 300 aplikasi

Sebab untuk Memilih Hosting A2 berbanding InMotion

 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Suite keselamatan yang luas percuma dengan semua rancangan
 • Ciri pemecut WordPress untuk kemudahan, kelajuan dan keselamatan
 • Pasukan sokongan Guru Krew
 • Pusat data Eropah dan Asia

Ini adalah panggilan dekat, sebenarnya hubungan antara InMotion dan A2 Hosting.

A2 Hosting sangat sesuai untuk mereka yang baru memulakan dunia pembinaan laman web dan menjangkakan memerlukan sokongan daripada syarikat web hosting mereka. Di hujung skala yang lain, rancangan Turbo akan menarik bagi mereka yang kepantasan laman webnya sangat penting.

InMotion mempunyai tempoh percubaan pengembalian dana yang besar sehingga anda dapat mengujinya. Ia juga merupakan panggilan yang lebih baik bagi mereka yang memerlukan ciri eCommerce dan untuk beberapa pengguna WordPress.

Sekiranya anda mencari sesuatu yang tidak dapat anda temui dengan InMotion dan A2 Hosting, mungkin HostGator adalah jawapannya. Untuk pembangun laman webnya, HostGator memberi anda akses ke versi percuma alat pembuatan laman web Weebly yang sangat popular dan sangat dikaji. Anda boleh membuat laman web yang sangat menarik dengan mudah.

HostGator juga merupakan pilihan yang baik jika anda menjangkakan bahawa laman web anda akan berkembang pesat, kerana ia menawarkan pelbagai VPS dan rancangan hosting web khusus.

Adakah anda mempunyai soalan mengenai InMotion atau A2 Hosting? Adakah anda dapat memilih antara mereka, atau adakah perkhidmatan hosting web lain memberikan apa yang anda perlukan? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map