Hoe u uw WordPress-site sneller kunt laden

Wist je dat de beste brandstof dragsters routinematig snelheden bereiken van meer dan 300 mijl per uur en in minder dan 4 seconden een circuit van een kwart mijl kunnen afleggen? Ongelofelijk snel.


Dat is ook hoe snel de typische websitebezoeker het opgeeft en verdergaat wanneer hij wacht tot een webpagina wordt geladen. In feite een studie van KISSmetrics meldt dat 47% van de websitebezoekers een site in minder dan TWEE seconden verlaat! Gelukkig hoef je die bezoeker niet te verliezen. We gaan kijken hoe u uw WordPress-site kunt optimaliseren om de prestaties te versnellen en van clunker naar dragster te gaan.

Alles wat u moet weten over WordPress Performance Optimization

Knipper met je ogen. Het kostte u waarschijnlijk 300 milliseconden voor één keer knipperen.

Amazon en Walmart ontdekte dat voor elke afname van het laden van de pagina met 100 milliseconden er een overeenkomstige toename van de inkomsten met 1% was. Sneller laden van pagina’s betekent meer conversies, zelfs als de toename voor u onbeduidend lijkt. Of u nu e-commerce doet of niet, een snellere laadpagina op uw WordPress-site betekent dat uw bezoeker tevreden zal zijn, wat kan leiden tot langer op de pagina blijven.

Het betekent ook dat uw pagina beter scoort in zoekopdrachten, volgens Google. Natuurlijk is de laadsnelheid van pagina’s slechts een van de honderden criteria die worden gebruikt bij het rangschikken, maar het is vermeldenswaard dat Google zelf tools biedt voor webmasters om pagina’s te optimaliseren voor snelheid.

Prestaties zijn dus een cruciaal onderdeel van het succes van een site. U heeft veel tijd en moeite gestoken in het maken van geweldige inhoud die informeert of overtuigt, maar het is allemaal voor niets als bezoekers stuiteren voordat ze uw site hebben bekeken. Je moet ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

Ben je een slak of een jachtluipaard?

De eerste stap om uw site te optimaliseren, is door een basislijn vast te stellen door te analyseren wat de laadsnelheden van uw pagina’s zijn voordat u wijzigingen aanbrengt. Handige gratis tools (betaalde versies hiervan zijn beschikbaar met meer functies) die webgebaseerd zijn:

 • PageSpeed ​​Insights – Google’s tool om laadsnelheden te analyseren. Deze is vooral handig omdat het ook mobiele prestaties analyseert. Er is ook een link op de pagina naar andere Google-webprestatietools.
 • Webpagetest – Met deze tool zie je hoe jouw site presteert met verschillende browsers. Het biedt ook grafische weergaven van de resultaten.
 • GTMetrix – Deze tool maakt gebruik van verschillende analyseprogramma’s en geeft de resultaten weer in volgorde van hoe deze de laadprestaties van uw pagina beïnvloeden.
 • Pingdom – Deze site biedt analyse, realtime monitoring van uptime en gebruikersprestaties, controles op verbroken links en meer. Het biedt een gratis proefperiode van een maand en vervolgens zijn er maandelijkse kosten om het gebruik te blijven gebruiken.

Een WordPress-specifieke tool is P3 (Plugin Performance Profiler), een WordPress-plug-in die uw geïnstalleerde plug-ins controleert en gedetailleerde informatie geeft over de prestaties. Een andere handige tool voor WordPress is Nieuwe relikwie, welke plug-ins en thema’s aangeven die uw MySQL-database kunnen vertragen.

Deze programma’s wijzen op gebieden die moeten worden gerepareerd en doen enkele suggesties voor optimalisatie. Noteer voorlopig de resultaten. Vervolgens bekijken we enkele stappen die u kunt nemen om WordPress te versnellen en de laadtijden van uw pagina te verbeteren.

“Degenen die de geschiedenis niet kennen, zijn voorbestemd om het te herhalen” – Edmund Burke

Sommige factoren zijn van invloed op de prestaties van WordPress die u na site kunt vinden. Zorg ervoor dat uw site er niet bij hoort. Veel voorkomende problemen en mogelijke oplossingen zijn:

Verouderde code

De verouderde code verwijst naar de WordPress-installatie, thema’s en plug-ins. Updates gaan niet altijd over beveiliging. Er worden vaak updates uitgegeven om bugs op te lossen die uw site zouden kunnen vertragen.

Oplossing – Houd uw WordPress- en themaversies up-to-date. Als een plug-in geen update heeft voor de nieuwste versie van WordPress, schakel deze dan uit en probeer een vergelijkbare plug-in te vinden die dat wel doet.

Opgeblazen database

Uw WordPress-database heeft tabellen met vermeldingen voor al uw opgeslagen gegevens. Hoe meer rijen er in een tabel worden gebruikt, hoe groter de tabel. Na verloop van tijd zullen gegevens die niet langer relevant of nodig zijn, zich ophopen in uw databasetabellen. Er is ook tijdelijke opslag (overhead) die zoekopdrachten in uw database opslaat, en deze zal in de loop van de tijd ook groeien.

Een grote, rommelige database kan de laadtijden beïnvloeden. Ongebruikte en verwijderde rijen moeten worden verwijderd, overhead moet worden verwijderd wanneer deze te hoog wordt en er moeten andere acties worden ondernomen om uw database te verfijnen om de prestaties te verbeteren.

Oplossing – Twee hoog gewaardeerde WordPress-plug-ins die ongebruikte items opschonen en de database optimaliseren WP-Optimize en Database optimaliseren na het verwijderen van revisies. Een andere zeer populaire en zeer gewaardeerde plug-in is WP-Manager. Het gaat verder dan optimalisatie en biedt u opties voor reparatie, back-up en herstel van uw database.

Handmatige oplossing – U kunt phpMyAdmin gebruiken om uw database te optimaliseren zonder plug-in. U kunt de SQL-query “OPTIMIZE_TABLE” gebruiken om individuele tabellen te optimaliseren. OPTIMIZE_TABLE ‘wp_comments’ zou bijvoorbeeld worden gebruikt om de reactietabel te optimaliseren.

Of u kunt de optie “Tabel optimaliseren” gebruiken in het vervolgkeuzemenu phpMyAdmin. Vink de tabellen aan die u wilt optimaliseren, of klik eenvoudig op het vakje ‘Alles controleren’ voor alle tabellen en klik op ‘Ga’. Zodra de optimalisatie is voltooid, zal phpMyAdmin je vertellen of het succesvol is afgerond of niet.

Te veel plug-ins

Wanneer u een plug-in actief heeft elke keer dat een bezoeker op de pagina terechtkomt, wordt er een serververzoek verzonden. Als u te veel bezoekers en te veel plug-ins heeft, begint de serverreactie om uw pagina te laden te lijden. Meer dan het aantal is echter de kwaliteit. Zelfs als je maar een of twee plug-ins hebt, wordt het laden van pagina’s vertraagd als je het slecht schrijft of vol fouten zit.

Oplossing – Gebruik alleen plug-ins waarvan u denkt dat ze nodig zijn om uw site te beheren. Als u een plug-in vermoedt, test u deze door deze uit te schakelen en te controleren of de pagina sneller laadt. Als het sneller laadt, vervangt u de plug-in door een andere.

Thema’s die niet zijn geoptimaliseerd

Het is moeilijk om de flitsende schuifregelaars en widgets te weerstaan ​​die sommige thema’s bevatten. Dit alles vertraagt ​​echter de laadtijden.

Oplossing – Als u de functies niet nodig heeft of niet gebruikt, waarom wordt het laden van pagina’s dan vertraagd met onnodige serveroproepen? Selecteer thema’s die al zijn geoptimaliseerd of zijn beperkt tot functies die u nodig hebt, of maak onderliggende thema’s die ongewenste functies verwijderen.

Te veel widgets

Meestal heb je niet elke widget op elke pagina nodig. Net als bij plug-ins worden voor elke widget serveroproepen gemaakt telkens wanneer een gebruiker op die pagina terechtkomt. Pagina’s met widgets die bronnen van off-site halen, zijn bijzonder gevoelig voor vertraging van het laden van pagina’s.

Oplossing – Beperk het aantal widgets tot degene die je echt nodig hebt, en gebruik ze alleen op de benodigde pagina’s. Probeer deze te lokaliseren of laat ze waar mogelijk na de rest van de pagina laden.

Trage server

Gedeelde servers betekenen het delen van bronnen. Dat is geen probleem als prestaties een belangrijk kenmerk zijn van uw webhost. Als uw webhost bijvoorbeeld te veel gebruikers op een gedeeld platform plaatst, wordt uw site nog steeds langzaam geladen, ongeacht hoeveel u aanpast.

Oplossing – Als de vertraging de server lijkt te zijn, wilt u misschien overschakelen naar een webhost die speciaal is geoptimaliseerd om WordPress uit te voeren. Een andere optie is om te kijken naar een beheerde WordPress-hostingprovider. Die webhosts zullen de updates en optimalisaties voor u uitvoeren, dus de prestaties van uw website zijn veel beter – sommigen beweren 300% sneller – dan sommige goedkope webhosts voor gedeeld platform.

Het lijkt magisch, maar …

Naast de oplossingen die al in het artikel zijn opgenomen, zijn er een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw WordPress-site te optimaliseren voor betere prestaties.

Pare Your Home Page to the Bone

Dit is meestal de pagina die de meeste bezoekers als eerste zullen bezoeken. Als het snel laadt, heb je misschien meer speelruimte met de laadsnelheid van andere pagina’s om bezoekers op de site te houden. Verminder op een blogsite het aantal berichten dat op de eerste pagina wordt weergegeven en toon fragmenten in plaats van volledige berichten. Verwijder alle onnodige widgets. Widgets voor delen hoeven bijvoorbeeld alleen op postpagina’s te staan. Houd de startpagina schoon en slank.

Code verkleinen en consolideren

De verkleinende code verkleint de bestandsgrootte van HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden door witruimte te elimineren. U kunt ook bestanden comprimeren en combineren. U kunt dit handmatig doen als u vertrouwd bent met de code, of u kunt een WordPress-plug-in gebruiken om te helpen. Autoptimiseren en Betere WordPress Minify zijn twee eenvoudig te gebruiken en aanpasbare plug-ins die de bestanden voor u samenvoegen, verkleinen en comprimeren.

Add Expires Headers

Dit is een andere manier om HTTP-verzoeken te verminderen, waardoor de laadsnelheid van pagina’s wordt vertraagd. Vervallen headers vertellen een browser hoe lang een bestand in zijn cache moet worden bewaard. Het gebruik van verlopen kopteksten verlaagt de laadsnelheid van de pagina niet de eerste keer dat een bezoeker op de pagina belandt. De volgende keer dat de pagina door dezelfde gebruiker wordt bezocht, controleert de browser of deze binnen de in de vervaldatum-koptekst ingestelde tijd valt..

Als dit het geval is, wordt de pagina in de cache geladen in plaats van de pagina opnieuw te downloaden. U kunt ‘verlopen headers’ instellen door uw .htaccess-bestand op een Apache-server te bewerken, maar voor WordPress is een eenvoudige oplossing om een ​​van de twee bovengenoemde plug-ins te gebruiken, Autoptimize of Better WordPress Minify omdat ze hiervoor opties hebben.

Cachepagina’s

In plaats van PHP-bestanden uit te voeren en de database aan te roepen, is caching het genereren van statische HTML-pagina’s die tijdelijk op de server worden opgeslagen en aan bezoekers worden aangeboden. Twee van de beste cache-plug-ins voor WordPress zijn WP Super Cache en W3 Totale cache. Beide doen meer dan caching door vooraf te laden en compressie te bieden. Optimale laadsnelheden worden verkregen wanneer caching wordt gecombineerd met minificatie.

Content Delivery Networks (CDN’s) gebruiken

Voor websites met veel verkeer slaan CDN’s uw statische activa zoals CSS- en JavaScript-bestanden en afbeeldingen meestal op meerdere sites op, zodat ze dichter bij uw websitebezoeker worden weergegeven. CDN’s zoals Amazon CloudFront, CloudFlare en MaxCDN kunnen uw hele website bedienen. CloudFront en

CloudFront en CloudFlare beide hebben beperkte gratis accounts, terwijl MaxCDN heeft een proefaccount waarmee u ze kunt testen. Alle drie hebben een volledigere betaalde accounts waar hoeveel bandbreedte u in rekening brengt. Het aanbieden vanaf sites die dichter bij uw bezoeker staan, vermindert de downloadtijd en vermindert de overbelasting van de bandbreedte op uw homepagina, waardoor het laden van pagina’s wordt versneld.

Comprimeer afbeeldingen en gebruik Lazy Load

Afbeeldingen vormen een grote wegversperring voor snelle laadtijden. Het comprimeren van uw afbeeldingen zal de zaken aanzienlijk versnellen. WP Smush en EWWW Image Optimizer zijn WordPress-plug-ins die uw afbeeldingen automatisch comprimeren terwijl u ze uploadt naar uw mediabibliotheek in WordPress. Als u minder dan 100 afbeeldingen per maand uploadt, is een andere plug-inoptie ShortPixel Image Optimizer.

Wanneer compressie wordt gecombineerd met Luie lading, langzame ladingen als gevolg van afbeeldingen zijn vrijwel geëlimineerd. Lazy Load is een WordPress-plug-in die vraagt ​​dat afbeeldingen alleen worden geladen wanneer ze zichtbaar zijn voor de bezoeker. Dit vermindert de laadtijden omdat afbeeldingen die onder de vouw liggen en niet zichtbaar zijn in de viewport, worden genegeerd bij het laden van de pagina.

Beperk WordPress-revisies

WordPress slaat elke keer dat u een wijziging aanbrengt een versie van uw berichten op en deze worden opgeslagen in de database. Deze extra databasegegevens moeten door de server worden verwerkt om het laatste bericht te vinden en te laden. Je kunt revisies eigenlijk uitschakelen, maar dan verlies je de back-up als er iets gebeurt tijdens het maken van je bericht.

Beperk in plaats daarvan het aantal revisies dat door WordPress wordt bijgehouden. Als u bijvoorbeeld de limiet op vijf revisies wilt instellen, gebruikt u deze regel in uw wp-config.php-bestand:

definiëren (‘WP_POST_REVISIONS’, 5);

Kunt u slagen voor deze test?

Nadat u de stappen in dit bericht heeft uitgevoerd, is het tijd om terug te gaan en uw site opnieuw te analyseren met de tool of tools die u heeft gebruikt om uw basislijn in te stellen. Voer de tests uit en controleer uw resultaten. U zou dicht bij een geoptimaliseerde site moeten zijn. Als er nog steeds problemen zijn, voer dan de voorgestelde oplossingen uit en voer de analyse opnieuw uit totdat u een goed resultaat krijgt. U zoekt over de hele linie naar alle As of Bs.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat degenen die het internet tegenwoordig gebruiken, snel zijn. Uw bezoekers willen dat uw site gisteren wordt geladen, niet morgen. Als je ze niet snel laadt, zullen ze snel vertrekken. U moet uw WordPress-website optimaliseren om de best mogelijke prestaties te krijgen. Verklein en consolideer code en gebruik compressie om uw pagina’s en bestanden kleiner te houden, en gebruik caching voor snellere download naar de browser van uw bezoeker.

Door uw startpagina slank te houden en ervoor te zorgen dat al uw bestanden, thema’s en de WordPress-software altijd worden bijgewerkt, worden de WordPress-prestaties versneld. Blijf optimaliseren eenvoudig en gebruik de beschikbare plug-ins die automatisch een groot deel van de optimalisatie voor u doen. Doe deze dingen terwijl u de veelvoorkomende WordPress-prestatiefouten vermijdt en u bent snel op weg om bezoekers op uw WordPress-website te krijgen en te houden.

Blijf optimaliseren eenvoudig en gebruik de beschikbare plug-ins die automatisch een groot deel van de optimalisatie voor u doen. Doe deze dingen terwijl u de veelvoorkomende WordPress-prestatiefouten vermijdt en u bent snel op weg om bezoekers op uw WordPress-website te krijgen en te houden.

Heb je nog andere optimalisatietrucs en tips om de WordPress-prestaties te verbeteren? Hoeveel invloed heeft de snelheid waarmee een site wordt geladen op uw surfgedrag? Reageer hieronder om deze of andere gedachten over dit blogbericht te delen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map