GoDaddy vs SiteGround: Cilin host të internetit duhet të zgjedhni?

Gjetja e një kompanie web hosting që mund të përshtatet më së miri me nevojat tuaja mund të jetë zhgënjyese. Një mënyrë për ta bërë më të lehtë është të bëni një krahasim një-në-një të kompanive pritëse. Le të shohim në dy biznese të njohura të pritjes në internet që kanë qenë secila në biznes për shumë vite, GoDaddy dhe SiteGround.


Të dy GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë një gamë të plotë të veçorive që janë tërheqëse për webmasterët. GoDaddy ka afro 13 milion klientë, dhe SiteGround pret gati 500,000. Të dy GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë pritje të përbashkët, menaxhimin e menaxhuar të WordPress dhe VPS dhe plane të dedikuara të serverëve. GoDaddy ofron mundësi Linux dhe Windows për të gjitha planet, ndërsa SiteGround është vetëm Linux.

GoDaddy u emërua në vitin 2012 si një Fortune 100 “Kompania më e mirë për të punuar për”. GoDaddy është gjithashtu i njohur për fushatat e tij të diskutueshme të reklamave – veçanërisht gjatë Super Bowls të fundit. SiteGround është njohur nga revista dhe organizata në internet dhe ka fituar çmime të shumta “më të mirat”.

Duke filluar në 1997 si një kompani këshilluese e quajtur Jomax Technologies, ajo u ri-konfirmua si Go Daddy në 1999. Në 2006, të dy emrat u kombinuan, dhe marka u bë GoDaddy. GoDaddy është në pronësi të një grupi investimesh private, megjithëse themeluesi, Bob Parsons, mbetet aksionari më i madh individual.

SiteGround u themelua në 2004 dhe është një kompani private me seli kryesore në Sofje, Bullgari – megjithëse siç do ta shihni më vonë në përmbledhje, ajo ka një prani mbarëbotërore.

Krahasoni performancën e GoDaddy dhe SiteGround

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Ka rëndësi kohore. Kur faqja juaj e internetit nuk mund të shikohet sepse një server është në rregull, ju humbni shikuesit.

GoDaddy garanton një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse faqja bie .1% ose më shumë nga 99.9% në një muaj, ju kreditohen 5% të tarifës së pritjes së këtij muaji.

SiteGround ka një garanci edhe më të fortë për një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse siti bie midis 99.9% dhe 99%, ju merrni një muaj pritje falas; për çdo 1% nën 99%, ju merrni një muaj shtesë falas.

Performance. GoDaddy përdor procesorë Core i7 në planet e veta të përbashkëta, dhe Xeons në VPS dhe planet e saj të dedikuara. Serverat e SiteGround ndryshojnë sepse thjesht nuk rrinë në të njëjtën teknologji për vite me rradhë. Kur metodat e reja ose teknologjia më e shpejtë përfundon, SiteGround do të azhurnojë qendrat e tij të të dhënave – dhe jo vetëm për përdoruesit e rinj. Ata bëjnë një rregullim të plotë kur azhurnohen. Gjithashtu rrallë herë që dëgjohet në një pritje të përbashkët është që SiteGround përdor Supercache për të gjitha planet e tyre, jo vetëm që menaxhohet WordPress hosting si shumica e kompanive.

Testimi i një siti të pritur në GoDaddy dha një ngarkesë prej 2.91s, më shpejt se 56% e vendeve të testuara me Pingdom. Një test i një siti SiteGround rezultoi në një kohë ngarkese prej 1.2s, më shpejt se 87% e vendeve të testuara.

seriozitet. GoDaddy zotëron qendrën e saj kryesore të të dhënave në Phoenix, Arizona, dhe jep me qira dy qendra të tjera të Arizonës në Mesa dhe Scottsdale. GoDaddy ka qendra të tjera të të dhënave në agoikago, Los Angeles dhe Ashburn, Virxhinia. Një qendër evropiane është në Amsterdam, dhe një qendër aziatike është e vendosur në Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel.

SiteGround gjithashtu ka qendra të të dhënave në të gjithë botën për t’i shërbyer klientëve të saj ndërkombëtarë më mirë. Ka qendra të të dhënave në Chicikago, Londër, Amsterdam dhe Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel. Në vitin 2015, serverat e përbashkët u modernizuan për të përdorur kontejnerë Linux, të cilët pishinojnë serverët për të shpejtuar qasjen dhe siguruar më shumë besueshmëri, dhe të gjitha planet u kaluan në SSD për ruajtje, si dhe bazat e të dhënave MySQL.

Opinion mbi GoDaddy dhe SiteGround Performance

Ndërsa kohëzgjatjet janë të garantuara për të dy, një numër i madh i klientëve të GoDaddy ankohen për kohën e ndërprerjes. SiteGround ka një garanci më të mirë në kohë dhe është shumë më e shpejtë në ngarkesën dhe kohën e reagimit në testet e kryera. Ata gjithashtu kanë një avantazh në teknologji për shkak të bërjes së riparimeve të plota kur zhvillohen serverë më të mirë.

Karakteristikat e GoDaddy dhe SiteGround

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: Shumë herë do të shihni fjalën “të pakufizuar” ose “të pa-matur” në një plan pritjeje. Ju duhet të mbani në mend se nuk do të thotë “gjithçka që ju mund të përdorni”, por është ajo që kompania pritëse “konsideron përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Ndërsa të dy hostet janë regjistrues të domain, GoDaddy është regjistruesi më i madh në botë me mbi 60 milion fusha nën menaxhim. GoDaddy ofron një vit regjistrim të lirë të domenit për afatin fillestar kur afati është 12 muaj ose më gjatë. SiteGround ofron regjistrim falas të domenit edhe për një vit.

Ndërtues i faqes në internet. GoDaddy ka ndërfaqen zvarritës dhe ndërtuesin e saj në internet, duke filluar me një çmim promo prej 1 $ në muaj. SiteGround gjithashtu siguron një ndërtues të faqes së internetit me ndërfaqe zvarritës dhe Weebly Basic, falas.

Bazat e të dhënave. Në varësi të planit të zgjedhur, GoDaddy ofron nga 10 në baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. SiteGround ka baza të të dhënave të pakufizuara për të gjitha planet e saj.

Llogaritë e postës elektronike. GoDaddy ofron 100 deri në 1000 llogari me 100 MB në 1 GB depo, në varësi të planit tuaj. SiteGround siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike në të gjitha planet e saj.

WordPress Hosting. Të dy ofertat GoDaddy dhe SiteGround kanë menaxhuar planet e WordPress. Planet e menaxhuara të WordPress zakonisht kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët. Sidoqoftë, kopjet rezervë dhe azhurnimet bëhen për ju, gjë që ju lejon të përqendroheni në gjënë e rëndësishme – përmbajtjen e faqes tuaj.

GoDaddyGoDaddy ka katër plane. Ato janë Themelore, e cila është e kufizuar në një sit, 25,000 vizitorë në muaj dhe 10 GB depo SSD. Luksoz me një sit, 100,000 vizitorë dhe ruajtje 15 GB. Ultimate me dy site, 400,000 vizitorë dhe 30 GB hapësirë ​​ruajtëse SSD; dhe Zhvilluesi me deri në 5 site, 800,000 vizitorë dhe 50 GB depo SSD. Të gjitha planet vijnë me një domain falas kur porosisni një term vjetor. Dy nivelet e para vijnë gjithashtu me një certifikatë SSL falas për një vit, dhe plani Ultimate përfshin falas SiteLock.

SiteGround.SiteGround ka tre plane; Fillimi, i cili është i kufizuar në një sit dhe 10 GB depo, GrowBig me 20 GB depozitë, dhe GoGeek me 30 GB. Planet GrowBig dhe GoGeek ofrojnë faqe të pakufizuara, SSL falas për një vit, dhe status përparësie në biletat mbështetëse. Plani GoGeek shton Git dhe ka më pak përdorues për server. Të tre planet vijnë me një domen të lirë, CDN falas, mbështetje WordPerfect dhe trafik të pakufizuar. SiteGround nuk e kufizon numrin e vizitorëve. Në vend të kësaj, përdorimi i CPU matet nga SiteGround, dhe paralajmërimet lëshohen për përdorim të tepërt.

Zgjidhje eCommerce. Të dy GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë karrocat për blerje falas përmes instaluesve të tyre të cPanel, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. Shtojcat WP eCommerce si WooCommerce janë në dispozicion nga të dy hostet për faqet e WordPress.

backups. GoDaddy ka një kopje rezervë të faqes dhe rivendos planin për një tarifë mujore me planet e saj të përbashkëta, dhe rezervime falas ditore në WordPress, VPS dhe plane të dedikuara. SiteGround bën kopje rezervë ditore që mbahen 30 ditë, dhe gjithashtu rekomandon që përdoruesit të bëjnë kopje rezervë të tyre dhe t’i ruajnë ato jashtë faqes.

Siguria e Pritjes. GoDaddy bën skanime dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, dhe siguron atë që quhet “CageFS”. CageFS ju lejon të vendosni privilegjet e përdoruesit për të kufizuar qasjen në përmbajtje. GoDaddy ofron SpamAssasin, si dhe BoxTrapper, për filtrimin e postës elektronike.

Për filtrimin e postës elektronike, SiteGround gjithashtu siguron SpamAssasin. SiteGround ka një softuer të personalizuar që mund të izolojë llogaritë që kanë probleme. Kjo e mban faqen të mbrojtur, edhe nëse faqja e gabuar është në të njëjtin server të përbashkët. SiteGround gjithashtu monitoron serverët në kohë reale dhe softveri i tij mund të reagojë automatikisht për shumicën e çështjeve pa ndërhyrjen njerëzore.

GoDaddy ofron SSL falas për planet e saj, me nivelet më të larta duke marrë falas SSL private. Të gjitha, por planet më të ulëta të nivelit më të ulët në SiteGround janë siguruar një certifikatë falas SSL për një vit.

GoDaddy ofron opsione Windows ose Linux për të gjitha planet e tij; SiteGround është rreptësisht i bazuar në Linux.

Paneli i kontrollit. SiteGround përdor standardin e industrisë cPanel. GoDaddy gjithashtu përdor cPanel, por ai ka bërë disa personalizime, të cilat mund ta bëjnë atë të panjohur për përdoruesit e rregullt të cPanel.

Opinion mbi GoDaddy dhe Karakteristikat kryesore të SiteGround

Të dy kompanitë pritëse ofrojnë veçori për të cilat pritet të paguani shumë më tepër. GoDaddy është faqja e duhur për regjistrimin e domain. SiteGround ka veçori më të mira në planet e tij të WordPress, dhe gjerësia e tij e pakufizuar, bazat e të dhënave dhe veçoria e postës elektronike për të gjitha planet e saj i jep asaj një avantazh për bizneset me madhësi mesatare dhe më të mëdha dhe individë me site të trafikut të lartë.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e GoDaddy dhe SiteGround

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Pricesmimet ndryshojnë vazhdimisht sepse promovimet shpesh drejtohen nga kompanitë pritëse për të qëndruar konkurrues. Pricesmimet e programeve janë zakonisht të mira vetëm për termin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë nënkupton kursime më të larta. Zakonisht, të regjistroheni për kushte më të gjata, pavarësisht promovimeve në vazhdim, do të thotë se ka shumë të ngjarë që të ketë një ndërprerje çmimesh.

GoDaddy. GoDaddy ofron tre plane të përbashkëta në të dy opsionet e Windows dhe Linux, dhe veçoritë janë të ngjashme për të dy. Ekonomia lejon një sit, një bandë të pakufizuar dhe 100 GB depo, për 3,99 $. Deluxe, me 4,99 dollarë në muaj, dhe Ultimate, me 7,99 $ në muaj, ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar. Të gjitha planet vijnë me një vit falas të regjistrimit të domain në një plan vjetor. Llogaritë e postës elektronike janë të kufizuara përkatësisht 100, 500 dhe 1000. Plani Ultimate shton një SSL falas për një vit.

SiteGround. SiteGround ofron tre plane të përbashkëta. Fillimi lejon një sit dhe 10 GB depo. GrowBig dhe GoGeek ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, përkatësisht 20 GB dhe 30 GB depozitë. Të gjitha planet vijnë me një vit të lirë të regjistrimit të domenit, llogari të pakufizuar emaili, trafik të pakufizuar, rezervë ditor dhe CDN falas. Planet e GrowBig dhe GoGeek shtojnë mbështetje teknike me përparësi dhe një SSL falas për një vit. Plani GoGeek shton më pak llogari për server, pajtueshmërinë PCI dhe Git. Ndërsa SiteGround nuk llogarit vizitorët kundër përdorimit të gjerësisë së bandës suaj, ajo mat përdorimin e CPU dhe do të lëshojë një paralajmërim për atë që konsideron përdorim të tepruar të burimeve të CPU.

Menaxhimi i hostuar i WordPress

GoGaddy. GoDaddy ofron katër plane, me dy të ultat të kufizuara në një sit, dy të parat që kanë 2 dhe pesë site të lejuara. GoDaddy kufizon numrat e vizitorëve në muaj në bazë të planit tuaj, dhe sasia e ruajtjes SSD ndryshon sipas planit.

SiteGround: SiteGround ka vizitorë të pakufizuar dhe ruajtje të kufizuar në tre planet e saj. Pricesmimet e GoDaddy janë 3,99 $, 4,49 dollarë, 7,99 dollarë dhe 13.99 dollarë, ndërsa SiteGround është me çmim të ngjashëm me 3,95 $, 7,95 $ dhe 14,95 $.

VPS dhe server i përkushtuar i serverit GoDaddy ofron më shumë plane VPS, me pesë plane për Linux dhe pesë për Windows – planet e Windows kushtojnë rreth 10 dollarë në muaj më shumë. SiteGround ofron katër plane VPS, me çmime më të larta se GoDaddy. Të dy hostet ofrojnë konfigurimin e planeve me porosi. Planet e GoDaddy kanë një bandë të pakufizuar, ndërsa planet e SiteGround ofrojnë 5 TB të bandës.

SiteGround ofron më pak plane të dedikuara sesa GoDaddy, dhe ato janë dukshëm më të larta në çmim. Planet e Windows të GoDaddy kanë rreth 30 dollarë më shumë sesa planet e tij Linux. Planet e dedikuara të SiteGround kanë serverë më të shpejtë, por planet e tij lejojnë më pak bandwidth. Planet e GoDaddy kanë një bandë të pakufizuar.

kredite. GoDaddy ofron kredi të ndryshme të marketingut në varësi të vendndodhjes tuaj. SiteGround nuk ka kredi për marketing. Të dy shesin emrat e domain, dhe të dy SiteGround dhe GoDaddy ofrojnë një vit falas regjistrimi për regjistrime të reja.

Garancia e kthimit të parave GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë politikë pa pyetje të parave të kthyera. GoDaddy ofron garancinë standarde 30-ditore për termat vjetorë dhe më lart. Për planet mujore, kthimi i plotë i GoDaddy është i kufizuar në 48 orë dhe pas kësaj vlerësohet pro-vlerësimi. SiteGround ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave për të gjitha planet e saj. Nëse keni regjistrimin e domain falas në GoDaddy ose SiteGround, ata do të ndalojnë tarifën e regjistrimit të domain nga rimbursimi, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi çmimet e planeve të strehimit

Bazuar vetëm në çmim, GoDaddy ka avantazhin. Mimet e saj e bëjnë atë të përshtatshme për faqen personale ose blogun, ose për bizneset e vogla. SiteGround ka specifikime më të mira të serverit dhe ruajtje të SSD për planet e tij, por ai ka hapësirë ​​të kufizuar në planet e saj të përbashkëta, të cilat mund të pengojnë klientët me site më të mëdha.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur GoDaddy dhe SiteGround

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. Të dy GoDaddy dhe SiteGround përdorin panele të ngjashme kontrolli. Ndërfaqja grafike miqësore për përdoruesit e cPanel është standardi i industrisë dhe ka shumicën e karakteristikave të nevojshme për të administruar faqen tuaj te internetit përmes ikonave të identifikuara lehtësisht. GoDaddy ka shumicën e karakteristikave të cPanel të rregullt, por përdor një ndërfaqe me porosi. Standardi i industrisë Plesk përdoret nga GoDaddy për planet e Windows.

Instaluesi me një klik. GoDaddy siguron instalimin me një klik të qindra aplikacioneve përmes panelit të tij të kontrollit. SiteGround gjithashtu ka qindra aplikacione me një klik përmes Softaculous. Të dy kanë një instalim me një klikim të WordPress.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë të gjitha informacionet që duhet të dini për të mësuar rreth planeve të ndryshme. Të dy ofrojnë tabela të përshtatshme për krahasimin e niveleve në planet e tyre. GoDaddy ofron më shumë produkte përveç hostimit, kështu që është pak më konfuze për të lundruar, dhe faqet e tij përfshijnë shumë lëvizje.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Instaluesit me një klik janë shumë të ngjashëm, të dy ofrojnë cPanel (megjithëse GoDaddy është modifikuar), dhe të dy faqet e internetit janë miqësore për përdoruesit. Ju mund ta quani këtë një kravatë.

Mbështetje e GoDaddy dhe SiteGround

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Bazuar në vlerësimet e klientëve, GoDaddy konsiderohet jo më i mirë se mesatarja. Bazuar në vlerësimet e klientëve, SiteGround ka mbështetje të shkëlqyeshme. Shtetet e rrethit të SiteGround presin në biletat e mbështetjes vetëm 10 minuta. Të dy kanë personel mbështetës që konsiderohet miqësor dhe i ditur.

Të dy GoDaddy dhe SiteGround kanë një telefon, email dhe bisedë live 24/7. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe video, dhe të dy kanë një blog. GoDaddy ofron artikuj informues përveç blogut të tij në “Garage GoDaddy”.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Të dy GoDaddy dhe SiteGround ofrojnë metoda të shumta kontakti, kështu që marrja e ndihmës është e lehtë. Mbështetja e GoDaddy vlerësohet mesatare ose më poshtë nga shumica e klientëve që kanë komentuar, ndërsa vlerësimet e SiteGround tregojnë për mbështetje të shkëlqyeshme.

Shqyrtimet e përdoruesve të GoDaddy dhe SiteGround

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Asnjëherë mos përdorni rishikimet e klientëve si burimi i vetëm ose kryesor për të vendosur se me cilin host do të shkoni. Megjithëse, kur diçka vazhdimisht paraqitet në rishikimet e klientëve, mund të jetë diçka për t’u marrë parasysh. Shqyrtimet zakonisht postohen nga ata që janë pasion, kështu që shumica e klientëve që postojnë komente kanë qëndrime pozitive të forta negative.

Shqyrtime negative për GoDaddy dhe SiteGround

GoDaddy. Shqyrtimet më negative të GoDaddy ankohen për mbështetjen e klientit, kufijtë e rreptë të vendosur në disa plane dhe joproduktive.

SiteGround. Shqyrtimet më negative të SiteGround ankohen për politikat e rinovimit automatik dhe mungesën e paralajmërimit përpara se të mbyllni një sit për përdorim të CPU.

Shqyrtime Pozitive për GoDaddy dhe SiteGround

GoDaddy.. Shqyrtime pozitive nga klientët e GoDaddy komentojnë mbi shërbimet e regjistrimit të domainit dhe çmimet e tij.

SiteGround. Shqyrtimet pozitive nga klientët e SiteGround vlerësojnë shpejtësinë dhe dobinë e mbështetjes, dhe besueshmërinë.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Shqyrtimet tregojnë që GoDaddy duket se përqendrohet në të qenit regjistrues domain dhe pritja është një pasqyrë. Në përgjithësi, ka më shumë vlerësime pozitive nga klientët e SiteGround.

Përfundim për krahasimin e GoDaddy dhe SiteGround

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Të dyja këto kompani pritëse kanë pikat dhe disavantazhet e tyre të mira.

Arsyet për të zgjedhur SiteGround mbi GoDaddy:

 • siguri
 • Të gjitha planet përdorin caching
 • CDN falas

Arsyet për të zgjedhur GoDaddy mbi SiteGround:

 • Çmime më të ulëta
 • Shet produkte të shumëfishta në internet përveç hostimit
 • Opsionet Linux dhe Windows për të gjitha planet

GoDaddy mund të jetë më i përshtatshmi për fillestarët, pasi gjithçka që lidhet me internet nga emri i domain-it në SSL, shërbimet e marketingut, dhe SEO dhe regjistrimi në internet, mund të merret nga një sit. Webmasterët me më shumë përvojë mund ta konsiderojnë GoDaddy shumë të kufizuar.

SiteGround gjithashtu kufizon mjaft pak ruajtjen në planet e saj, gjë që mund të jetë çështje, por është e përshtatshme për bizneset e mesme të vogla, veçanërisht me planet e saj të menaxhuara të WordPress.

Një alternative për tu marrë parasysh kur bëni blerje për një host në internet është InMotion Hosting, planet e saj të menaxhuara me WordPress janë më pak të shtrenjta dhe më të shpejta sesa planet e GoDaddy ose SiteGround. InMotion ofron një garanci të kthimit të parave 90-ditore, krahasuar me garancitë 30-ditore të GoDaddy dhe SiteGround.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me GoDaddy ose SiteGround? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me mbajtjen në internet? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map