GoDaddy vs. SiteGround: Ce gazdă web ar trebui să alegeți?

Găsirea unei companii de găzduire web care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs. poate fi frustrant. Un mod de a facilita este de a face o comparație individuală a companiilor de găzduire. Să ne uităm la două cunoscute companii de găzduire web care au activat fiecare de ani de zile, GoDaddy și SiteGround.


Atât GoDaddy cât și SiteGround oferă o gamă completă de funcții care sunt atrăgătoare pentru webmasteri. GoDaddy are aproape 13 milioane de clienți, iar SiteGround găzduiește aproape 500.000. Atât GoDaddy cât și SiteGround oferă găzduire partajată, găzduire WordPress administrată și VPS și planuri dedicate serverului. GoDaddy oferă opțiuni Linux și Windows pentru toate planurile, în timp ce SiteGround este doar Linux.

GoDaddy a fost numit în 2012 drept Fortune 100 „Cea mai bună companie pentru care să lucrezi”. GoDaddy este cunoscut și pentru campaniile sale publicitare controversate – în special în timpul recent Super Bowls. SiteGround a fost recunoscut de reviste și organizații web și a câștigat numeroase premii „Best of”.

În 1997, ca o companie de consultanță numită Jomax Technologies, a fost reînnoită ca Go Daddy în 1999. În 2006, cele două nume au fost combinate, iar marca a devenit GoDaddy. GoDaddy este deținut de un grup de investiții private, deși fondatorul, Bob Parsons, rămâne cel mai mare acționar individual.

SiteGround a fost fondată în 2004 și este o companie privată cu sediul principal în Sofia, Bulgaria – deși după cum veți vedea mai târziu în revizuire, aceasta are o prezență la nivel mondial.

Comparați performanțele GoDaddy și SiteGround

Contents

Uptime și fiabilitate

Monitor de funcționare

Uptime. Timpul liber contează. Când site-ul dvs. web nu poate fi vizualizat deoarece un server este redus, pierdeți spectatorii.

GoDaddy garantează un timp de funcționare de cel puțin 99,9%. Dacă site-ul scade cu 0,1% sau mai mult de la 99,9% într-o lună, vi se creditează 5% din taxa de găzduire din acea lună..

SiteGround are o garanție și mai puternică pentru o durată de funcționare de cel puțin 99,9%. Dacă site-ul se încadrează între 99,9% și 99%, beneficiați de o lună de găzduire gratuită; pentru fiecare 1% sub 99%, primiți o lună suplimentară gratuit.

Performanţă. GoDaddy utilizează procesoarele Core i7 în planurile sale partajate, iar Xeons în VPS și în planurile sale dedicate. Serverele SiteGround se schimbă pentru că pur și simplu nu stau pe aceeași tehnologie de ani buni. Când se vor lansa metode noi sau o tehnologie mai rapidă, SiteGround își va actualiza centrele de date – și nu doar pentru utilizatorii noi. Ei fac o revizuire completă atunci când actualizează. De asemenea, mai rar se aude despre găzduirea partajată este că SiteGround folosește Supercache pentru toate planurile lor, nu doar găzduirea WordPress administrată ca majoritatea companiilor.

Testarea unui site găzduit pe GoDaddy a obținut un timp de încărcare de 2,91s, mai rapid decât 56% dintre site-urile testate cu Pingdom. Un test al unui site SiteGround a dus la un timp de încărcare de 1,2s, mai rapid decât 87% din site-urile testate.

Fiabilitate. GoDaddy deține principalul său centru de date în Phoenix, Arizona și închirie alte două centre din Arizona la Mesa și Scottsdale. GoDaddy are alte centre de date în Chicago, Los Angeles și Ashburn, Virginia. Un centru european se află în Amsterdam, iar un centru asiatic este situat în Singapore. Centrele de date sunt alimentate și răcite cu redundanță și backup-uri diesel.

SiteGround are, de asemenea, centre de date la nivel mondial pentru a-și servi mai bine clienții internaționali. Există centre de date în Chicago, Londra, Amsterdam și Singapore. Centrele de date sunt alimentate și răcite cu redundanță și backup-uri diesel. În 2015, serverele partajate au fost modernizate pentru a utiliza containere Linux, care adună servere pentru a accelera accesul și a oferi mai multă fiabilitate, iar toate planurile au fost schimbate la SSD pentru stocare, precum și baze de date MySQL.

Opinia despre GoDaddy și SiteGround Performance

În timp ce uptimes-ul este garantat pentru ambele, un număr mare de clienți GoDaddy se plâng de perioada de oprire. SiteGround are o garanție de funcționare mai bună și este mult mai rapid în timp de încărcare și răspuns în testele efectuate. De asemenea, au un avantaj în tehnologie datorită efectuării reviziunilor complete atunci când sunt dezvoltate servere mai bune.

Caracteristici ale GoDaddy și SiteGround

Comparați caracteristicile cheie

Caracteristicile cheie comparate

Notă: De multe ori, veți vedea cuvântul „nelimitat” sau „nemodificat” într-un plan de găzduire. Trebuie să țineți cont de faptul că nu înseamnă „tot ce puteți utiliza”, ci este ceea ce compania de găzduire „consideră o utilizare rezonabilă”.

Înregistrarea domeniului. În timp ce ambele gazde sunt înregistratori de domenii, GoDaddy este cel mai mare registrator din lume cu peste 60 de milioane de domenii aflate sub administrare. GoDaddy oferă un an de înregistrare gratuită a domeniului pentru termenul inițial, când termenul este de 12 luni sau mai mult. SiteGround oferă și înregistrarea gratuită a domeniului pentru un an.

Site Web Builder. GoDaddy are interfața drag and drop cu Website Builder, începând cu un preț promoțional de 1 USD pe lună. SiteGround oferă de asemenea gratuit un constructor de site-uri de interfață drag-and-drop cu Weebly Basic, gratuit.

Baze de date. În funcție de planul ales, GoDaddy oferă de la 10 la baze de date MySQL nelimitate. SiteGround are baze de date nelimitate pe toate planurile sale.

Conturi de e-mail. GoDaddy oferă 100 până la 1.000 de conturi cu 100 MB până la 1 GB de stocare, în funcție de planul dvs. SiteGround oferă conturi de e-mail nelimitate și redirecționare prin e-mail în toate planurile sale.

Gazduire WordPress. Atât GoDaddy cât și SiteGround oferă planuri WordPress gestionate. Planurile WordPress gestionate costă de obicei mai mult decât un plan partajat standard. Cu toate acestea, copiile de rezervă și actualizările sunt făcute pentru dvs., ceea ce vă permite să vă concentrați asupra lucrului important – conținutul site-ului dvs..

Hai tăticuGoDaddy are patru planuri. Sunt de bază, care este limitat la un singur site, 25.000 de vizitatori pe lună și 10 GB stocare SSD. Deluxe cu un singur site, 100.000 de vizitatori și 15 GB stocare. Ultimate cu două site-uri, 400.000 de vizitatori și 30 GB stocare SSD; și dezvoltator cu până la 5 site-uri, 800.000 de vizitatori și 50 GB stocare SSD. Toate planurile vin cu un domeniu gratuit la comanda unui termen anual. Primele două niveluri vin, de asemenea, cu un certificat SSL gratuit pentru un an, iar planul Ultimate include SiteLock gratuit.

SiteGround.SiteGround are trei planuri; Startup, care este limitat la un site și 10 GB spațiu de stocare, GrowBig cu stocare de 20 GB și GoGeek cu 30 GB. Planurile GrowBig și GoGeek oferă site-uri nelimitate, SSL gratuit pentru un an și statut prioritar pe biletele de asistență. Planul GoGeek adaugă Git și are mai puțini utilizatori pe server. Toate cele trei planuri vin cu un domeniu gratuit, CDN gratuit, suport WordPerfect și trafic nelimitat. SiteGround nu limitează numărul de vizitatori. În schimb, utilizarea procesorului este măsurată de SiteGround, iar avertizările sunt emise pentru utilizare excesivă.

Soluție de comerț electronic. Atât GoDaddy cât și SiteGround oferă căruțe de cumpărături gratuite prin intermediul instalatorilor lor cPanel, precum Magneto, ZenCart, PrestaShop și altele. Plug-in-urile WP eCommerce precum WooCommerce sunt disponibile de la ambele gazde pentru site-urile WordPress.

Copiile de rezervă. GoDaddy are un plan de backup și restaurare a site-ului pentru o taxă lunară cu planurile sale partajate și backup-uri gratuite zilnice pe WordPress, VPS și planuri dedicate. SiteGround realizează backup-uri zilnice păstrate 30 de zile și, de asemenea, recomandă utilizatorilor să facă propriile copii de rezervă și să le stocheze în afara site-ului.

Gazduire securitate. GoDaddy face scanări și acționează proactiv împotriva amenințărilor DDoS și oferă ceea ce numește „CageFS”. CageFS vă permite să configurați privilegiile utilizatorului pentru a limita accesul la conținut. GoDaddy oferă SpamAssasin, precum și BoxTrapper, pentru filtrarea prin e-mail.

Pentru filtrarea prin e-mail, SiteGround oferă și SpamAssasin. SiteGround are software personalizat care poate izola conturile care au probleme. Acest lucru menține site-ul dvs. protejat, chiar dacă site-ul greșit este pe același server partajat. SiteGround monitorizează de asemenea serverele în timp real, iar software-ul său poate reacționa automat la majoritatea problemelor fără intervenția umană.

GoDaddy oferă SSL partajat gratuit pentru planurile sale, primele niveluri primind SSL privat. Toate planurile de nivel mai scăzute de la SiteGround sunt oferite un certificat SSL gratuit pentru un an.

GoDaddy oferă opțiuni Windows sau Linux pentru toate planurile sale; SiteGround este strict bazat pe Linux.

Panou de control. SiteGround utilizează standardul cPanel al industriei. GoDaddy folosește și cPanel, dar a făcut unele personalizări, ceea ce îl poate face necunoscut pentru utilizatorii obișnuiți de cPanel..

Opinia despre funcțiile cheie ale GoDaddy și SiteGround

Ambele companii de găzduire oferă funcții pentru care așteptați să plătiți mult mai mult. GoDaddy este site-ul accesibil pentru înregistrarea domeniului. SiteGround are funcții mai bune în planurile sale WordPress, iar lățimea de bandă nelimitată, bazele de date și funcția de e-mail pentru toate planurile sale îi conferă un avantaj pentru întreprinderile de dimensiuni medii și mai mari și persoanele cu site-uri de trafic ridicat..

Comparați planurile de găzduire web și prețurile GoDaddy și SiteGround

Planuri de găzduire & Prețuri

Comparat planuri de prețuri

Notă: Prețurile se schimbă constant, deoarece promos-urile sunt adesea administrate de companii de găzduire pentru a rămâne competitive. Prețurile promoționale sunt de obicei bune doar pentru primul termen de serviciu, astfel încât înscrierea pe termen mai lung înseamnă economii mai mari. De obicei, înregistrarea pentru termeni mai lungi, indiferent de promoțiile aflate în derulare, înseamnă că cel mai probabil va exista o pauză de preț.

Hai tăticu. GoDaddy oferă trei planuri partajate atât pentru opțiunile sale Windows cât și pentru Linux, iar funcțiile sunt similare pentru ambele. Economie permite un singur site, lățime de bandă nelimitată și 100 GB stocare, pentru 3,99 USD. Deluxe, la 4,99 USD pe lună, iar Ultimate, la 7,99 USD pe lună, oferă site-uri web nelimitate, lățime de bandă nelimitată și spațiu de stocare nelimitat. Toate planurile vin cu un an gratuit de înregistrare a domeniului pe un plan anual. Conturile de e-mail sunt limitate la 100, 500 și, respectiv, 1000. Planul Ultimate adaugă un SSL gratuit pentru un an.

SiteGround. SiteGround oferă trei planuri comune. Pornirea permite un site și 10 GB spațiu de stocare. GrowBig și GoGeek oferă site-uri web nelimitate, respectiv 20 GB, respectiv 30 GB stocare. Toate planurile vin cu un an gratuit de înregistrare a domeniului, conturi de e-mail nelimitate, trafic nelimitat, backup zilnic și CDN gratuit. Planurile GrowBig și GoGeek adaugă asistență tehnică prioritară și SSL gratuit pentru un an. Planul GoGeek adaugă mai puține conturi pe server, conformare PCI și Git. În timp ce SiteGround nu consideră vizitatorii împotriva utilizării lățimii de bandă, acesta măsoară utilizarea procesorului și va emite un avertisment pentru ceea ce consideră utilizarea excesivă a resurselor procesorului..

Găzduire WordPress gestionată

GoGaddy. GoDaddy oferă patru planuri, cele două inferioare fiind limitate la un singur site, primele două având 2 și cinci site-uri permise. GoDaddy limitează numărul de vizitatori pe lună în funcție de planul dvs., iar cantitatea de stocare SSD variază în funcție de plan.

SiteGround: SiteGround are vizitatori nelimitați și spațiu de stocare limitat în cele trei planuri ale sale. Prețurile GoDaddy sunt 3,99 USD, 4,49 USD, 7,99 USD și 13,99 USD, în timp ce SiteGround are un preț similar la 3,95 USD, 7,95 USD și 14,95 USD..

VPS și gazduire server dedicat GoDaddy oferă mai multe planuri VPS, cu cinci planuri pentru Linux și cinci pentru Windows – planurile Windows costă în jur de 10 dolari pe lună. SiteGround oferă patru planuri VPS, cu prețuri mai mari decât GoDaddy. Ambele gazde oferă configurarea personalizată a planurilor. Planurile GoDaddy au o lățime de bandă nelimitată, în timp ce planurile SiteGround oferă 5 TB de lățime de bandă.

SiteGround oferă mai puține planuri dedicate decât GoDaddy și costurile sunt semnificativ mai mari. Planurile Windows ale GoDaddy rulează cu 30 de dolari mai mult decât planurile sale Linux. Planurile dedicate SiteGround au servere mai rapide, dar planurile sale permit lățimea de bandă mai mică. Planurile GoDaddy au o lățime de bandă nelimitată.

credite. GoDaddy oferă credite de marketing diferite în funcție de locația dvs. SiteGround nu are credite de marketing. Atât vinde nume de domeniu, cât și SiteGround și GoDaddy oferă un an gratuit de înregistrare pentru înregistrările noi.

Banii inapoi garantat GoDaddy și SiteGround oferă politici de returnare a banilor fără întrebări. GoDaddy oferă garanția standard de 30 de zile pentru condiții anuale și superioare. Pentru planurile lunare, rambursarea completă a GoDaddy este limitată la 48 de ore și este evaluată după aceea. SiteGround are o garanție de returnare de 30 de zile pentru toate planurile sale. Dacă aveți înregistrarea gratuită a domeniului pe GoDaddy sau SiteGround, acestea vor reține taxa de înregistrare a domeniului din restituire și veți păstra numele domeniului.

Aviz cu privire la tarifarea planurilor de găzduire

Bazat doar pe preț, GoDaddy are avantaj. Prețurile sale îl fac potrivit pentru site-ul sau blogul personal sau pentru întreprinderile mici. SiteGround are specificații de server și stocare SSD mai bune pentru planurile sale, dar are o stocare limitată pe planurile sale partajate, ceea ce ar putea descuraja clienții cu site-uri mai mari.

Cât de ușor de utilizat GoDaddy și SiteGround

Ușurință în utilizare

Cât de ușor de utilizat interfața

Panou de control. Atât GoDaddy cât și SiteGround folosesc panouri de control similare. Interfața grafică ușor de utilizat de cPanel este standardul industriei și are cele mai multe caracteristici necesare pentru administrarea site-ului dvs. web prin intermediul pictogramelor ușor de identificat. GoDaddy are cele mai multe caracteristici ale cPanel obișnuit, dar folosește o interfață personalizată. Standardul industriei Plesk este folosit de GoDaddy pentru planurile Windows.

Un clic pe Installer. GoDaddy oferă instalarea unui singur clic pentru sute de aplicații prin intermediul panoului său de control. SiteGround are de asemenea sute de aplicații cu un singur clic prin Softaculous. Ambele au o instalare a WordPress cu un singur clic.

Navigare prin site. Atât site-urile GoDaddy, cât și SiteGround oferă toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți pentru a afla despre diferitele planuri. Ambele oferă diagrame convenabile pentru compararea nivelurilor în planurile lor. GoDaddy oferă mai multe produse pe lângă găzduire, deci este ușor mai confuz să navighezi, iar paginile sale implică o mulțime de defilare.

Opinia privind ușurința de utilizare

Instalatorii cu un singur clic sunt foarte asemănătoare, ambele oferă cPanel (deși GoDaddy este modificat) și ambele site-uri sunt ușor de utilizat. Îl poți numi la egalitate.

Asistență GoDaddy și SiteGround

Asistență tehnică și clienți

S-a comparat asistența utilizatorului

Pe baza recenziilor clienților, GoDaddy este considerat nu mai bun decât media. Pe baza recenziilor clienților, SiteGround are un suport excelent. Statele SiteGround timp de așteptare pentru biletele de asistență este de doar 10 minute. Ambele au personal de asistență care este considerat prietenos și cunoscător.

Atât GoDaddy, cât și SiteGround au telefon, e-mail și chat live 24/7. Ambele au o bază extinsă de cunoștințe cu tutoriale și videoclipuri, și ambele au un blog. GoDaddy oferă articole informative pe lângă blogul său din „Garajul GoDaddy”.

Aviz cu privire la asistența utilizatorului

Atât GoDaddy cât și SiteGround oferă mai multe metode de contact, astfel încât să obțineți ajutor este ușor. Suportul GoDaddy este evaluat în medie sau mai jos de majoritatea clienților care au comentat, în timp ce recenziile SiteGround spun despre asistență excelentă.

Recenziile utilizatorilor despre GoDaddy și SiteGround

analizele utilizatorului

Recenziile utilizatorilor au fost comparate

Notă: Nu folosiți niciodată recenziile clienților ca unică sau principală sursă pentru a decide cu ce gazdă va merge. Cu toate că, când ceva apare constant în recenzii ale clienților, poate fi ceva de luat în considerare. Recenziile sunt postate în general de cei pasionați, astfel încât majoritatea clienților care postează recenzii au atitudini pozitive negative sau puternice.

Recenzii negative pentru GoDaddy și SiteGround

Hai tăticu. Cele mai multe recenzii negative despre GoDaddy se plâng de asistența clienților, limitele stricte plasate pe unele planuri și timpul de oprire.

SiteGround. Majoritatea recenziilor negative despre SiteGround se plâng de politicile de reînnoire automată și de lipsa avertizării înainte de închiderea unui site pentru consumul de consum de procesare.

Recenzii pozitive pentru GoDaddy și SiteGround

Hai tăticu.. Recenziile pozitive ale clienților GoDaddy comentează serviciile sale de înregistrare a domeniilor și prețurile acestuia.

SiteGround. Recenziile pozitive ale clienților SiteGround laudă rapiditatea și utilitatea asistenței și fiabilitatea.

Opinii privind recenziile utilizatorilor

Recenziile indică faptul că GoDaddy pare să se concentreze pe a fi un registru de domenii, iar găzduirea este o gândire ulterioară. În general, există mai multe recenzii pozitive ale clienților SiteGround.

Concluzie privind compararea GoDaddy și SiteGround

Care gazduire este cea mai potrivita pentru tine?

Alegerea celei mai bune platforme

Ambele companii de găzduire au punctele și dezavantajele lor bune.

Motivele pentru a alege SiteGround peste GoDaddy:

 • Securitate
 • Toate planurile folosesc cache
 • CDN gratuit

Motivele pentru a alege GoDaddy peste SiteGround:

 • Prețuri mai mici
 • Vinde mai multe produse web, pe lângă găzduire
 • Opțiuni Linux și Windows pentru toate planurile

GoDaddy ar putea fi cel mai potrivit pentru începători, întrucât tot ce are legătură cu web-ul, de la numele de domeniu la SSL, servicii de marketing și SEO și contabilitate online, poate fi obținut de pe un site. Mai mulți webmasteri cu experiență ar putea găsi GoDaddy prea limitativ.

SiteGround limitează destul de mult stocarea în planurile sale, ceea ce ar putea fi o problemă, dar este potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii, în special cu planurile sale WordPress gestionate.

O alternativă de luat în considerare atunci când faceți cumpărături pentru o gazdă web este InMotion Hosting, planurile sale WordPress gestionate sunt mai puțin costisitoare și mai rapide decât planurile GoDaddy sau SiteGround. InMotion oferă o garanție de returnare de 90 de zile, în comparație cu garanțiile de 30 de zile ale GoDaddy și SiteGround.

Aveți întrebări despre GoDaddy sau SiteGround? Care au fost experiențele tale cu web hosting? Lasă comentariile tale și anunță-ne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map