GoDaddy vs. Penyelesaian Rangkaian: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Bandingkan perkhidmatan hosting GoDaddy vs Network Solution


Memilih penyedia hosting web selalunya merupakan langkah terakhir dalam proses membina laman web dan berjalan, tetapi tidak seharusnya hanya memilih syarikat pertama yang muncul dalam carian web anda. Perkhidmatan hosting web berbeza dengan ciri apa yang mereka tawarkan, jadi penting untuk mengetahui siapa yang dapat menyampaikan apa yang anda perlukan.

Kami melakukan kerja di sini untuk anda semasa kami meneliti dan membandingkan dua penyedia perkhidmatan web hosting besar – GoDaddy dan Network Solutions. Kami mengemukakan soalan penting dan memperincikan ciri yang harus anda cari.

Kedua-dua GoDaddy dan Network Solutions adalah syarikat terkenal yang mempunyai rangkaian perkhidmatan yang serupa: pendaftaran nama domain, laman web, eCommerce, hosting web, e-mel profesional dan pemasaran dalam talian.

Perkhidmatan hosting Penyelesaian Rangkaian ditujukan kepada perniagaan dan organisasi, dan fokus ini berada di depan dan di laman web mereka. Pasar GoDaddy lebih umum dan merangkumi semua orang yang ingin memiliki laman web.

Tidak ada perbezaan yang nyata dalam jangka masa GoDaddy, dan Network Solutions dalam perniagaan: GoDaddy ditubuhkan pada tahun 1997, sementara Network Solutions berpindah ke arena Internet pada tahun 1993.

Dengan hosting sekitar 730,000 laman web, GoDaddy hampir dua kali lebih besar daripada Network Solutions dengan lebih dari 440,000 laman web – tetapi kedua-duanya adalah jumlah yang sangat besar berbanding dengan beberapa pesaing syarikat ini.

Bandingkan prestasi GoDaddy dan Network Solutions

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Masa penggunaan dan kebolehpercayaan adalah dua ciri yang anda tidak perlu mempersoalkannya sehingga laman web anda tidak berfungsi dan pembaca atau pelanggan anda tidak dapat melakukannya. Kedua-dua Penyelesaian GoDaddy dan Rangkaian melebihi yang diiklankan, dan waktu operasi standard industri, 99.9%. Network Solutions mempunyai kelebihan dengan masa operasi 100% yang diukur dalam tempoh enam bulan yang dilihat oleh syarikat pemantau bebas.

Persembahan. Pakar menilai GoDaddy sangat tinggi untuk kepantasan dalam ujian pengukuran pihak ketiga; namun, ulasan pengguna bercampur-campur dan melaporkan kelajuan pemuatan yang sangat perlahan dan pantas. Setiap rancangan hosting GoDaddy mempunyai akses terhad ke pelayan Solid State Device yang cepat untuk menyimpan data.

Network Solutions menawarkan dua kali kelajuan pemprosesan biasa dengan pakej Professional Hosting dan Professional Plus.

Kebolehpercayaan. Pelbagai pusat data, lebih baik di negara yang berbeza, membolehkan perkhidmatan web hosting menukar lokasi laman web untuk memanfaatkan banyak beban serta gangguan kuasa dan lain-lain.

GoDaddy mempunyai tujuh pusat data di AS serta satu di Eropah dan satu lagi di Asia. Penyelesaian Rangkaian tidak akan datang dengan lokasi pusat datanya, atau berapa banyak yang dijaga. Kebolehpercayaan juga dijamin oleh kedua-dua syarikat dengan kuasa berlebihan, penyejukan, sistem elektrik terpencil dan sistem pemantauan bangunan di pusat data mereka.

Pendapat mengenai Prestasi Penyelesaian GoDaddy dan Rangkaian

Ini adalah ikatan di sini – Penyelesaian Rangkaian mendapat mata untuk kelajuan dan GoDaddy untuk pusat data di seluruh dunia.

Ciri-ciri GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Walaupun perkhidmatan hosting web menawarkan pelbagai ciri, kami memfokuskan pada yang sangat penting untuk kejayaan web hosting anda.

Pendaftaran Domain. Tidak ada yang boleh dipilih antara GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian di sini. Anda boleh membeli nama domain anda dari kedua-dua syarikat dan kedua-duanya membolehkan anda memindahkan dalam domain yang sudah anda miliki.

Sebagai tambahan, mereka masing-masing memberikan satu nama domain percuma dengan kontrak satu tahun. Ketahuilah bahawa pada masa ini, harga pembaharuan untuk nama domain dengan Network Solutions adalah $ 37,99 yang luar biasa setahun untuk alamat .com.

Pembina Laman Web. Anda tidak perlu pergi ke tempat lain untuk membina laman web anda sekiranya anda menggunakan Network Solutions atau GoDaddy.

Pembangun laman web yang disertakan dengan Penyelesaian Rangkaian adalah percuma, dan dengan itu, anda boleh membuat laman web yang cukup canggih dan menarik. Tidak seperti kebanyakan alat pembuatan laman web percuma yang lain, dengan yang ini anda boleh memasukkan kod untuk JavaScript dan HTML asas di halaman.

Pembangun Laman Web GoDaddy (itu nama sebenarnya) sangat popular dan disemak dengan baik untuk menyediakan laman web yang menarik. Walau bagaimanapun, ia dikenakan bayaran bulanan.

Pangkalan data. GoDaddy menawarkan Pangkalan Data SQL dengan semua rancangannya. Pelan Windows GoDaddy peringkat teratas (Ultimate) mempunyai pangkalan data MySQL tanpa had. Tidak jelas rancangan Penyelesaian Rangkaian yang mempunyai pangkalan data SQL yang melekat padanya.

Hosting WordPress. Hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya boleh didapati dari GoDaddy dan Network Solutions.

GoDaddy membolehkan anda membuat laman WordPress anda dalam persekitaran GoDaddy atau membawa masuk laman WordPress anda yang ada. Hosting WordPress yang diuruskan memberi anda sandaran harian percuma (dengan pemulihan 1 klik) dari laman WordPress anda dan panduan interaktif dan video latihan.

Terdapat 4 rancangan WordPress dengan GoDaddy. Pelan Asas dengan satu laman web WordPress bermula pada $ 3,99 setiap bulan dan rancangan peringkat teratas, Pembangun, mengendalikan lima laman web dan sehingga 800,000 pelawat dengan harga $ 13,99 sebulan. Dua rancangan teratas merangkumi sijil SSL (nilai $ 70). Seperti rancangan hosting biasa, domain percuma disediakan dengan kontrak dua belas bulan atau lebih.

Menyiapkan WordPress pada Penyelesaian Rangkaian agak mudah: ada butang ADD untuk aplikasi tersebut, dan anda akan dibimbing melalui Wizard persediaan. Pengguna melaporkan, bagaimanapun, bahawa sukar untuk mencari pilihan untuk melakukan ini.

Network Solutions mempunyai WordPress Secure, yang menggunakan pelayan yang dikonfigurasi untuk prestasi WordPress maksimum. WordPress Secure memberikan tahap keselamatan yang sangat tinggi yang mengimbas dan membuang perisian hasad dan membuat sandaran setiap hari. Ia juga memberikan kemas kini keselamatan ke platform dan pemalam WordPress.

Pelan WordPress Secure dilengkapi dengan Sijil SSL, storan dan lebar jalur tanpa had dan bantuan penyediaan 60 hari. Kosnya bermula dari $ 35 sebulan untuk kontrak tahunan, walaupun akan didiskaunkan jika anda membeli kenalan tahunan.

Penyelesaian eCommerce. Jaringan Penyelesaian Hosting dan pendekatan GoDaddy eCommerce sedikit berbeza.

Dengan GoDaddy anda membeli kedai eCommerce anda dengan berkesan dalam kotak – laman web, hosting dan QuickCart (troli membeli-belah milik mereka sendiri) dengan bayaran bulanan. Kedai anda boleh kekal dengan GoDaddy ketika ia berkembang, dengan produk tanpa had, kupon anda sendiri dan kemampuan untuk membuka kedai di Facebook,

Network Solutions menawarkan tiga pakej eCommerce yang bermula pada $ 7.89 sebulan dan merangkumi panel kawalan dari mana anda menguruskan semuanya. Ketiga-tiga rancangan mempunyai pemindahan data tanpa had, sesuai untuk apabila urus niaga kedai anda meningkat. Terdapat pelbagai pilihan pembayaran, termasuk Paypal dan Google Checkout. Alat pembangun etalase tidak begitu mesra pengguna seperti alat pembangun web Penyelesaian Rangkaian.

Sandaran. Apa sahaja yang disediakan oleh perkhidmatan hosting web anda dengan cara membuat sandaran, kami dengan tegas menasihatkan bahawa anda bertanggungjawab untuk membuat sandaran laman web anda dengan cara anda. (Kami hanya berharap kami dapat memaksanya!).

Oleh itu, kedua-dua GoDaddy dan Network Solutions memang menyediakan beberapa perkhidmatan sandaran untuk anda.

GoDaddy mengenakan bayaran untuk perkhidmatan sandaran dan pemulihannya. Anda menerima sandaran harian automatik dengan sejumlah simpanan data yang tersedia untuk sandaran.

Penyelesaian Rangkaian menyediakan sandaran setiap malam secara percuma tetapi, sekali lagi, anda terhad kepada jumlah data yang dapat anda simpan dalam prosesnya. Sandaran ini disimpan selama tujuh hari. Dengan bayaran bulanan, anda boleh mengakses Backup AnyTime On Demand yang membolehkan anda menyimpan tiga sandaran tambahan dengan ruang cakera maksimum 5 GB.

Keselamatan Hosting. Keselamatan adalah pertimbangan serius untuk hosting web dan bergerak melebihi keselamatan fizikal pelayan syarikat di pusat data mereka ke data anda sendiri.

GoDaddy menyediakan SiteLock, dengan bayaran bulanan, setiap hari untuk mencari perisian hasad di laman web anda dan menghapusnya. Anda juga boleh membeli sijil SSL untuk melindungi data sensitif yang dimasukkan ke laman web anda.

Keselamatan di Network Solutions juga terdapat pada harga (bulanan). Hanya rancangan hosting Professional Plus peringkat teratas yang disertakan dengan sijil SSL percuma; semua pelanggan lain harus membeli sendiri melalui Network Solutions.

TRUSTe juga tersedia dengan bayaran bulanan jika anda mahukan polisi privasi dan anda boleh menambahkan SiteLock dengan bayaran nominal jika anda mempunyai kontrak tahunan. Penyelesaian Rangkaian juga menawarkan nsProtect Safe, dengan bayaran bulanan, sebagai penjaga dari penggodam; ciri ini juga menyediakan pemantauan masa pelayan pada selang 5 minit.

Panel kawalan. GoDaddy dan Network Solutions sama-sama menggunakan variasi cPanel standard industri sebagai antara muka panel kawalan mereka untuk hosting web Linux mereka. Juga, GoDaddy menyediakan panel kawalan Odin Plesk untuk pilihan hosting web Windows-nya.

Pendapat mengenai GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian Ciri Utama

GoDaddy menang di bahagian ciri. Pembina laman webnya mudah digunakan dan dapat menghasilkan beberapa laman web yang indah; penyelesaian eCommerce adalah stor dalam kotak yang senang disediakan.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga GoDaddy dan Network Solutions

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Nasihat kami di sini adalah untuk selalu membaca tulisan yang baik ketika membandingkan harga. Sebilangan besar penyedia rangkaian menawarkan harga diskaun untuk tempoh awal anda, tetapi harga rendah biasanya untuk kontrak dua atau tiga tahun. Harga kemudian naik ke kos biasa, yang sering kali cukup tinggi. Berhati-hatilah juga untuk alat tambah, seperti keselamatan dan alat pembangun laman web.

GoDaddy. GoDaddy menawarkan tiga rancangan hosting web Linux, iaitu Basic, Deluxe dan Ultimate, dan kontrak lalai untuk masing-masing adalah 36 bulan. Semua harga di sini adalah harga diskaun untuk penggal tiga tahun ini.

Pelan Asas adalah $ 3.99 sebulan untuk hanya satu laman web dan 100 alamat e-mel – bagus untuk memulakannya. Melangkah ke atas adalah Deluxe dengan harga $ 4,49 sebulan dengan laman web tanpa had dan 500 alamat e-mel. Untuk laman web atau kedai eCommerce yang sering dikunjungi, Ultimate dengan harga $ 7,99 setiap bulan patut dilihat. Semua rancangan dilengkapi dengan lebar jalur tanpa had dan domain percuma dengan kontrak tahunan, atau lebih lama.

Rancangan hosting web Windows dengan GoDaddy serupa tetapi merangkumi pelbagai nombor pangkalan data SQL dan MYSQL dengan setiap rancangan. Harga diskaun dan kontrak tiga tahun berlaku di sini sekali lagi. Pelan Ekonomi untuk satu laman web adalah $ 3,99 sebulan, dan rancangan Deluxe (laman web tanpa had, lebar jalur, dan storan) masuk pada $ 4,49 sebulan. Tanpa had semuanya adalah ciri utama rancangan Ultimate dengan harga $ 7,99 setiap bulan. Seperti sebelumnya, semua rancangan mempunyai domain percuma dengan kontrak 12 bulan atau lebih.

GoDaddy menawarkan rancangan hosting web VPS, Cloud dan Dedicated melalui bahagian Pro di laman webnya.

Penyelesaian Rangkaian. Anda mempunyai pilihan untuk tiga pakej hosting Linux dengan Penyelesaian Rangkaian. Pelan asas, yang disebut Web Hosting, adalah $ 9,96 setiap bulan untuk jangka masa 1 tahun. Ruang cakera terhad, dan anda mempunyai 1000 kotak e-mel. Hosting Profesional dengan harga $ 15.78 sebulan (kontrak 1 tahun) menambah ruang cakera dan kotak e-mel tanpa had dan kelajuan yang lebih pantas. Pelan teratas adalah Professional Plus dengan harga $ 21.62 setiap bulan (juga jangka masa 1 tahun) yang hanya menambah sijil SSL. Setiap pakej dilengkapi dengan Penasihat Teknikal (ejaan mereka) percuma untuk membantu FTP teknikal dan keselamatan.

Tetapi di sinilah ia menjadi sangat membingungkan dengan Network Solutions. Pakej hosting di halaman Soalan Lazim dikenali sebagai Essential, Professional, dan Premium, bersama dengan harga yang jauh lebih mahal daripada yang disebutkan di halaman utama.

Walau bagaimanapun, carta perbandingan antara tiga rancangan menunjukkan versi harga bulanan yang lain. Ini mungkin rancangan Hosting Lanjutan, tetapi tidak begitu jelas. Halaman Tawaran Panas mempunyai harga lain tanpa penjelasan mengenai perbezaannya.

Network Solutions menawarkan dua pakej hosting VPS: Essential Hosting adalah untuk laman web permulaan, dan Hosting Profesional lebih baik untuk laman web dengan trafik tinggi.

Jaminan Wang Dikembalikan: GoDaddy mempunyai polisi pembayaran balik yang dinyatakan dengan baik untuk pelanggan hosting web. Pelanggan Bulan ke Bulan dengan GoDaddy mempunyai 48 jam untuk meminta bayaran balik. Mereka yang mempunyai kontrak tahunan mempunyai 45 hari yang cukup murah untuk mendapatkan kembali wang mereka; selepas masa itu, pengembalian wang mereka adalah pro-rata. Anda mesti memberi alasan bahawa anda membatalkan kontrak anda.

Dasar pembayaran balik Penyelesaian Jaringan tidak tersedia di laman webnya, dan orang yang kami hubungi mengenainya tidak dapat menemui maklumat.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

GoDaddy adalah pemenang yang tidak dapat dipertikaikan di sini dengan maklumat tepat mengenai harga dan polisinya. Maklumat Penyelesaian Rangkaian adalah bertentangan dan bahkan tidak ada, jadi sukar untuk mengetahui banyak yang anda berhutang kepada mereka atau sama ada anda boleh mendapatkan wang anda jika anda berubah fikiran.

Betapa senang menggunakan GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Network Solutions dan GoDaddy telah menggunakan panel kawalan mereka pada cPanel standard industri.

Versi Penyelesaian Rangkaian menyediakan antara muka yang menyeluruh tetapi kompleks. Ciri canggih panel kawalan ini mungkin terlalu membingungkan untuk pemula, dan begitu padat dengan perkara yang boleh anda lakukan sehingga kadang-kadang sukar untuk mencari apa-apa: perpustakaan aplikasi itu sendiri telah menumpahkan empat klik.

GoDaddy menjadikan cPanel sendiri dengan mengubah tampilan agar sesuai dengan gaya GoDaddy dan dengan menambahkan ikon khusus untuk menjadikan antara muka lebih mudah digunakan, Dan ini berjaya, menurut kedua-dua pakar dan pengulas pengguna yang memuji navigasi intuitifnya.

Pemasang sekali klik. GoDaddy mempunyai lebih daripada 125 aplikasi Linux dan 50 aplikasi Windows, semuanya dengan pemasangan 1 klik. Tetapi tidak ada senarai lengkap aplikasi ini yang tersedia sebelum anda mendaftar ke perkhidmatan hosting web. Network Solutions mengiklankan pemasangan 1 klik untuk WordPress.

Navigasi Laman Web. Baik laman web GoDaddy maupun Network Solutions tidak memberikan maklumat dan maklumat depan untuk kemudahan membaca. Laman web GoDaddy berantakan, tetapi tab dilabel dengan jelas dan maklumatnya ada walaupun anda mungkin perlu meneliti untuk mencarinya.

Sebaliknya, laman web Penyelesaian Rangkaian mempunyai maklumat yang bertentangan, terutamanya mengenai rancangan dan harga, dan tidak mempunyai beberapa maklumat penting, termasuk senarai lengkap ciri-ciri yang termasuk dalam setiap rancangan.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

GoDaddy keluar di sini sekali lagi. Memilih rancangan web adalah mudah, dan anda tahu apa yang anda perolehi. Walaupun cPlanel GoDaddy tidak standard, kurva pembelajarannya sedikit dan ikon khusus cukup intuitif. Sebaliknya, anda cukup gelap dengan Penyelesaian Rangkaian, dalam apa yang anda beli, berapa harganya dan bagaimana menggunakan apa yang anda dapat.

Sokongan GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Kadang-kadang, sayangnya, ahli pasukan sokongan pelanggan menjadi rakan baik anda yang baru, jadi sangat mustahak anda dapat menghubungi dan memahaminya apabila anda perlu. Baik GoDaddy ataupun Network Solutions tidak mempunyai pilihan sokongan pelanggan yang hebat.

Untuk menghubungi pasukan sokongan GoDaddy, anda boleh menggunakan telefon atau menghubungi melalui fungsi sembang langsung mereka – dan nombor telefonnya tidak bebas tol. Semua pasukan sokongan GoDaddy berpusat di AS, di Iowa dan Arizona. Kualiti sokongan agak tinggi, terutamanya untuk masalah yang mudah dan tidak rumit. GoDaddy juga mempunyai asas pengetahuan dan tutorial video yang agak luas.

Network Solutions juga menawarkan sokongan telefon, kali ini dengan nombor bebas tol bagi mereka di Amerika Syarikat dan Kanada; beberapa talian hanya tersedia untuk waktu terhad. Panggilan telefon bebas tol untuk pelanggan di Amerika Syarikat dan Kanada. Sekiranya anda memerlukan bantuan melalui e-mel, anda mesti sudah menjadi pelanggan. Pangkalan pengetahuan mempunyai pilihan Soalan Lazim dan tutorial video, dan anda boleh membeli Sokongan MyTime dari pakar web lanjutan dengan bayaran bulanan.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Dari keduanya, GoDaddy mempunyai pilihan sokongan pelanggan yang lebih baik, dengan ciri sembang langsung bagi mereka yang tidak selesa bertutur dalam bahasa Inggeris kepada orang yang menyokong teknikal. Tidak ada syarikat yang terkenal dengan sokongan yang sangat baik.

Ulasan pengguna mengenai GoDaddy and Network Solutions

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Mendengar kisah dalaman dari pengguna penyedia hosting web semasa dapat membantu anda mengenal pasti kekuatan dan kelemahan perkhidmatan tersebut. Perlu diingat bahawa orang lebih cenderung mengadu masalah daripada memuji apa yang berfungsi dengan baik untuk mereka.

Ulasan Negatif untuk Penyelesaian GoDaddy dan Rangkaian

GoDaddy. Masalah Waktu Henti dan ‘laman web tidak tersedia’ menghasilkan perhatian yang paling negatif bagi GoDaddy. Yang menjengkelkan juga adalah amalan penagihan yang kadang-kadang membingungkan dan kesukaran menjangkau orang ramai untuk membuat pembatalan dua kali ganda atau membatalkan kontrak. Teknik penjualan yang agak agresif di laman web GoDaddy juga menarik rungutan.

Penyelesaian Rangkaian. Jual beli juga merupakan keluhan yang dibuat terhadap Penyelesaian Rangkaian oleh orang yang tidak berpuas hati bahawa mereka harus membeli pakej hosting asas yang cukup standard dan kemudian membayar untuk menambah jumlah yang mereka perlukan. Antara muka cPanel juga mendapat kritikan daripada webmaster muda kerana keluk pembelajarannya yang panjang dan navigasi yang tidak intuitif.

Ulasan Positif untuk Penyelesaian GoDaddy dan Rangkaian

GoDaddy. Orang yang mahukan laman web permulaan dan tidak keberatan berurusan dengan syarikat besar, dan semua yang melibatkannya, memuji GoDaddy. Harganya kompetitif dan dapat membeli semua barang di satu tempat, malah digabungkan sebagai satu pakej, menjadikan kehidupan membuat web mereka mudah.

Penyelesaian Rangkaian. Pengulas menyukai Penyelesaian Rangkaian kerana fokusnya kepada pemilik perniagaan dan ciri yang ditujukan kepada mereka. Pelbagai ciri eCommerce, khususnya, menemui penonton yang bersemangat. Pengguna WordPress menghargai keselamatan hebat dari Network Solutions yang berjaya dihoskan oleh WordPress.

Pendapat Ulasan Pengguna

Terdapat pengulas campuran untuk kedua-dua penyedia hosting web, dengan lebih banyak ulasan negatif daripada yang positif. Sebilangan besar syarikat yang menentang GoDaddy mengaitkannya sebagai syarikat besar, dan orang-orang membenci tumpuan yang terdapat pada kedua-dua laman web.

Kesimpulan perbandingan GoDaddy dan Network Solutions

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Kedua-dua syarikat hosting ini mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Sebab untuk Memilih GoDaddy berbanding Penyelesaian Rangkaian:

 • Boleh membeli semua keperluan pembinaan web dalam satu pakej
 • Syarikat besar, terbukti, mapan
 • Web hosting Linux dan Windows tersedia
 • Pakej hosting profesional memberi ruang untuk berkembang
 • Pemasangan 1 klik untuk beratus-ratus aplikasi
 • Pakej eCommerce bersepadu

Sebab untuk Memilih Hosting Penyelesaian Rangkaian berbanding GoDaddy:

 • Fokus pada perniagaan
 • Hosting WordPress yang selamat dan terurus
 • Mempunyai kelebihan yang sangat sedikit pada waktu operasi

Penyelesaian Rangkaian memberi tumpuan kepada orang yang mempunyai aplikasi perniagaan yang ingin mewujudkan kehadiran web. Sekiranya anda pemilik WordPress yang berpengalaman, maka keselamatan pengehosan WordPress yang dikendalikan pada Penyelesaian Rangkaian mungkin perlu dilihat.

Selain daripada itu, kami tidak dapat mengesyorkannya kepada GoDaddy sebagai penyedia hosting berdasarkan tinjauan perbandingan ini. Kemudahan membeli-belah sehenti untuk membuat dan menjalankan laman web yang terdapat di GoDaddy akan menarik minat pemilik laman web pemula dan juga mereka yang tidak mahu terlalu fokus pada mekanisme menjadi juruweb.

Pelan GoDaddy juga lebih murah (menurut kami) daripada banyak versi rancangan yang terdapat di Network Solutions.

GoDaddy dan Penyelesaian Rangkaian adalah pilihan menarik sebagai perkhidmatan hosting web, tetapi tidak mungkin menawarkan apa yang anda perlukan. Sekiranya anda mencari syarikat yang lebih kecil dan rancangan hosting yang lebih fleksibel, lihat A Small Orange.

Semua rancangan hosting dilengkapi dengan domain tanpa had tetapi had pada ruang cakera dan lebar jalur, jadi anda tidak membayar sumber daya, anda tidak akan pernah menggunakannya. Anda juga mendapat alat pembangun web Weebly percuma yang sangat popular dan bernilai tinggi.

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai GoDaddy atau Network Solutions? Adakah pengalaman anda berbeza dengan yang ditunjukkan oleh penyelidikan kami? Adakah kesetiaan anda dengan penyedia yang sama sekali berbeza? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map