GoDaddy vs FatCow: Cilin duhet të përdorni?

A jeni përpjekur të zvogëloni të gjitha konfuzionet dhe të gjeni një kompani web hosting që do të jetë e duhur për faqet e internetit tuaj? Këtu është një krahasim një për një i dy bizneseve që kanë qenë në biznes që nga vitet 1990 – GoDaddy filloi në 1997, FatCow në 1998.


GoDaddy është një regjistrues i njohur i domain, por gjithashtu pret 13 milion klientë. Fokusi i FatCow është të bëjë gjërat e thjeshta për klientin duke eleminuar ato që ata i quajnë “teknik-babble”. Të dy GoDaddy dhe FatCow kanë ndarë pritjen, menaxhimin e WordPress, VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. GoDaddy ofron mundësi Linux dhe Windows për të gjitha planet; FatCow është i bazuar në Linux. GoDaddy dhe FatCow të dy ofrojnë një pritje të përbashkët, menaxhimin e WordPress-it të menaxhuar, dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. Arvixe ka të dy opsionet Linux dhe Windows, ndërsa iPage është vetëm Linux.

GoDaddy ka fituar çmime të shumta “më të mirat” dhe ka fituar famë për fushatat e saj të diskutueshme të reklamave. Në vitin 2012, ajo u emërua një Fortune 100 “Ndërmarrja më e mirë për të punuar”. FatCow gjithashtu ka fituar shumë çmime – megjithëse pjesa më e madhe e nderimeve “më të mira” u dha në fillim të mesit të viteve 2000.

Duke filluar si Jomax Technologies në 1997, Go Daddy në 1999 dhe duke u bërë GoDaddy në vitin 2006 (të dy emrat u bashkuan), GoDaddy është në pronësi të një grupi investimesh private – megjithëse themeluesi Bob Parsons është akoma aksionari më i madh. FatCow u ble nga Endurance International Group (EIG) në 2007.

EIG zotëron shumë kompani të mbajtjes në internet por i operon me emrat e tyre origjinalë. Megjithëse nuk janë klone, ato janë të ngjashëm, dhe nëse keni pasur një problem me një host të EIG, ju mund të keni të njëjtat probleme me një host tjetër në pronësi të EIG.

Krahasoni performancën e GoDaddy dhe FatCow

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Uptime është një nga gjërat më të rëndësishme që një host mund të sigurojë. Nëse serverët e tyre janë ulur, faqja juaj është poshtë dhe ju humbni shikuesit dhe klientët. GoDaddy garanton një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse faqja bie .1% ose më shumë nga 99.9% në një muaj, ju kreditohen 5% të tarifës së pritjes së këtij muaji. FatCow nuk ofron garanci në kohë.

Performance. GoDaddy përdor procesorë Core i7 në planet e veta të përbashkëta, dhe Xeons në VPS dhe planet e saj të dedikuara. FatCow përdor ruajtjen e SSD në planin e tij të WordPress Essentials.

Testimi i një siti të pritur në GoDaddy dha një ngarkesë prej 2.91s, më shpejt se 56% e vendeve të testuara me Pingdom. Një faqe e krahasueshme FatCow ngarkuar në 2.54s, më shpejt se 62% e vendeve të testuara.

seriozitet. GoDaddy ka një qendër të dhënash që zotëron në Phoenix, Arizona dhe jep me qira dy qendra të tjera të Arizonës në Mesa dhe Scottsdale. GoDaddy ka qendra të tjera të të dhënave në agoikago, Los Angeles dhe Ashburn, Virxhinia. Një qendër evropiane është e vendosur në Amsterdam, dhe një qendër aziatike është e vendosur në Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel.

FatCow përdor dy qendra të të dhënave në zonën Boston, Massachusetts,. Qendrat e të dhënave kanë monitorim 24/7 në vend për siguri dhe menaxhim. Ato gjithashtu janë plotësisht të tepërta dhe të besueshme me lidhje të tepërta në internet. Serverët e qendrës së të dhënave janë të balancuara nga ngarkesa dhe përdorin grupimet NetApp, gjë që përmirëson shpejtësinë dhe besueshmërinë.

Opinion mbi GoDaddy dhe FatCow Performance

FatCow nuk ka një garanci në kohë, gjë që mund të jetë shqetësuese, megjithëse FatCow është pak më i shpejtë se GoDaddy në kohën e ngarkesës dhe testin e përgjigjes.

Karakteristikat e GoDaddy dhe FatCow

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: Fatkeqësisht, përderisa ato janë fjalë të njohura me ndërmarrjet e pritjes në internet, “Pafund” ose “i pa-matur” nuk do të thotë “gjithçka që mund të përdorni”. Përkundrazi, i referohet asaj që kompania pritëse “konsideron përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Ndërsa të dy hostet janë regjistrues të domain, GoDaddy është regjistruesi më i madh i industrisë me mbi 60 milion fusha nën menaxhim. GoDaddy ofron një vit regjistrim të lirë të domenit për afatin fillestar kur afati është 12 muaj ose më gjatë.

FatCow gjithashtu ofron një regjistrim falas të domenit për një vit, dhe transferim falas të domenit nëse jeni i regjistruar diku tjetër dhe doni ta transferoni atë në FatCow.

Ndërtues i faqes në internet. GoDaddy ka një ndërtues në internet, i cili ka një ndërfaqe zvarritëse, duke filluar me një çmim promo prej 1 $ në muaj. FatCow ofron Weebly Basic falas, e cila është e kufizuar në faqet e internetit me pesë faqe. Versioni Pro është në dispozicion për një tarifë shtesë.

Bazat e të dhënave. Në varësi të planit të zgjedhur, GoDaddy ofron nga 10 në baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. FatCow ka të dhëna të pakufizuara të MySQL në të gjitha planet e saj.

Llogaritë e postës elektronike. GoDaddy ofron 100 deri në 1000 llogari me 100 MB në 1 GB depo, në varësi të planit tuaj. FatCow siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike në të gjitha planet e saj.

WordPress Hosting. Ofertat GoDaddy dhe FatCow kanë menaxhuar planet e WordPress. Megjithëse planet e menaxhuara të WordPress zakonisht kushtojnë pak më shumë, pala teknike, siç është azhurnimi dhe bashkimi i softuerëve, bëhet për ju nga hosti – duke ju çliruar të përqendroheni në përmbajtjen e faqes tuaj.

GoDaddyGoDaddy ka katër plane të WordPress. The Basic, i cili është i kufizuar në një sit, 25,000 vizitorë në muaj, dhe 10 GB depo SSD. Luksoz me një sit, 100,000 vizitorë dhe ruajtje 15 GB. Ultimate me dy site, 400,000 vizitorë dhe 30 GB hapësirë ​​ruajtëse SSD; dhe Zhvilluesi me deri në 5 site, 800,000 vizitorë dhe 50 GB depo SSD. Të gjitha planet vijnë me një domain falas kur porosisni një term vjetor. Dy nivelet e para vijnë gjithashtu me një certifikatë SSL falas për një vit, dhe plani Ultimate përfshin falas SiteLock.

Lopë e trashë.FatCow ka dy plane WordPress, Starter dhe Essential. Të dy kanë ruajtje të pakufizuar, numër të pakufizuar të siteve të lejuar dhe bandwidth të pakufizuar. Dallimet kryesore janë se ruajtja thelbësore është SSD (starteri nuk është), dhe thelbësore ka përmirësuar sigurinë e përfshirë.

Zgjidhje eCommerce. GoDaddy ofron karrocat për blerje falas, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët, përmes panelit të kontrollit. FatCow ofron ShopSite Basic falas, dhe plane më të avancuara ShopSite për tarifa shtesë mujore.

backups. GoDaddy ka një kopje rezervë të faqes dhe rivendos planin për një tarifë mujore me planet e saj të përbashkëta, dhe rezervime falas ditore në WordPress, VPS dhe plane të dedikuara. FatCow bën kopje rezervë ditore të serverit. Për një tarifë shtesë mujore, ata ofrojnë Rezervime të sitit dhe Rivendosje, që bën kopje rezervë automatike dhe lejon rikthimin në nivelin e skedarit.

Siguria e Pritjes. GoDaddy skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, dhe siguron atë që quhet “CageFS”. CageFS ju lejon të vendosni privilegjet e përdoruesit për të kufizuar qasjen në përmbajtje. GoDaddy ofron SpamAssasin, si dhe BoxTrapper, për filtrimin e postës elektronike. FatCow gjithashtu ka filtrim të spamit për email.

FatCow ofron SSL falas, dhe SSL private mund të blihet. GoDaddy ofron SSL falas për planet e saj, me nivelet më të larta duke marrë falas SSL private.

GoDaddy ofron opsione Windows ose Linux për të gjitha planet e tij; FatCow është i bazuar në Linux.

Paneli i kontrollit. GoDaddy përdor cPanel, por ai ka bërë disa personalizime, të cilat mund ta bëjnë atë të panjohur për përdoruesit e rregullt të cPanel. FatCow përdor vDeck. Versioni i fundit 4 e ka bërë atë më të fuqishëm, por të mos kesh cPanel mund të jetë një problem në transferimin e faqes tuaj nëse duhet të ndryshoni hostet më vonë.

e gjelbër. FatCow përdor fuqinë e erës për të arritur 100% të fuqisë së saj. Nëse doni të reklamoni faktin, FatCow furnizon shënjat për të vendosur në faqen tuaj në internet.

pagesë shtesë. Përveç planeve të pritjes, GoDaddy gjithashtu ofron SEO, marketing në internet dhe shërbime të projektimit për tarifat. Të dy GoDaddy dhe FatCow kanë plane të shitësit dhe programe të bashkëpunëtorëve. FatCow siguron 100 dollarë kredi për reklama te Bing / Yahoo dhe 100 dollarë kredi për Google AdWords.

Opinion mbi GoDaddy dhe Karakteristikat kryesore të FatCow

GoDaddy është faqja e internetit e industrisë për regjistrimin e domain, por gjerësia e pakufizuar e bandës, bazat e të dhënave dhe veçoria e postës elektronike të FatCow për të gjitha planet e saj i jep një avantazh, dhe FatCow deklaron se përqendrohet në bizneset e vogla. Sidoqoftë, GoDaddy ka karakteristika më të mira sigurie dhe përdor standardin e industrisë cPanel.

Krahasoni planet e pritjes dhe çmimet e GoDaddy dhe FatCow

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Për të mbetur konkurrues, promovimet speciale të çmimeve janë të zakonshme në industri. Mimi këtu është ajo që u ofrua në kohën e kësaj krahasimi. Ju duhet të keni parasysh që çmimet e promos janë vetëm të mira për termin e parë të shërbimit dhe çmimet e rinovimit shpesh janë shumë më të larta, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë do të thotë kursim më i mirë. Në fakt, regjistrimi për kushte më të gjata, pavarësisht promovimeve në vazhdim, zakonisht rezulton në një ndërprerje çmimesh.

Ndarja në internet e përbashkët

GoDaddy. GoDaddy ofron gjashtë plane të përbashkëta – tre për Windows dhe tre për serverët Linux. Ekonomia lejon një sit, një bandë të pakufizuar dhe 100 GB depo, për 3,99 $. Deluxe, me 4,99 dollarë në muaj, dhe Ultimate, me 7,99 $ në muaj, ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar. Të gjitha planet vijnë me një vit falas të regjistrimit të domain në një plan vjetor. Llogaritë e postës elektronike janë të kufizuara përkatësisht 100, 500 dhe 1000. Plani Ultimate shton një çertifikatë falas SSL për një vit.

Lopë e trashë. FatCow operon me besimin se thjesht është më mirë. Ata ofrojnë një plan të përbashkët për 49 dollarë në vit (çmimi i rinovimit është gati tre herë më shumë). Ajo vjen me një regjistrim falas domain për një vit. Ajo përmban një bandë të pakufizuar, email, bazat e të dhënave MySQL dhe ruajtje.

Menaxhimi i hostuar i WordPress GoDaddy ofron katër plane. Lejon një sit në dy nivelet më të ulëta, ndërsa niveli i lartë lejon pesë faqe interneti. GoDaddy kufizon numrat e vizitorëve në muaj në bazë të planit tuaj, dhe sasia e ruajtjes SSD ndryshon sipas planit. Pricesmimet e GoDaddy janë 3,99 $, 4,49 dollarë, 7,99 dollarë dhe 13.99 dollarë në muaj. FatCow ofron dy plane, të dyja me ruajtje të pakufizuar dhe me bandë. Fillestari është 3,75 dollarë në muaj, dhe Essentials është 6,95 $ në muaj – me ndryshimin kryesor janë shpejtësia dhe veçoritë e sigurisë janë më të mira për planin Essentials.

VPS dhe server i përkushtuar i serverit GoDaddy ofron më shumë plane VPS, me pesë plane për Linux dhe pesë për Windows – planet e Windows kushtojnë rreth 10 dollarë në muaj më shumë. Planet e GoDaddy ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe 40 GB në 250 GB depo (në varësi të nivelit). FatCow ofron tre plane, me çmim pak më të ulët se çmimi i GoDaddy për karakteristika të ngjashme. Sidoqoftë, planet e FatCow kanë një gjerësi të kufizuar dhe ruajtje.

GoDaddy gjithashtu ofron pesë plane të dedikuara për Linux dhe 5 për Windows. Planet e Windows të GoDaddy kanë rreth 30 dollarë më shumë sesa planet e tij Linux. Planet e dedikuara të GoDaddy të gjitha kanë gjerësi të pakufizuar. FatCow ka tre oferta të specializuara. Planet e FatCow kanë çmime pak më të ulëta se ato të GoDaddy, por ato kanë më pak ruajtje dhe gjerësi të kufizuar.

kredite GoDaddy ofron kredi të ndryshme të marketingut në varësi të vendndodhjes tuaj. FatCow siguron marketing falas me 100 dollarë kredi për Bing / Yahoo dhe 100 dollarë për Google AdWords. Të dy shesin emrat e domain, dhe të dy FatCow dhe GoDaddy ofrojnë një vit falas regjistrimi për llogari të reja.

Garancia e kthimit të parave: GoDaddy dhe FatCow ofrojnë garanci për kthimin e parave. GoDaddy ofron garancinë standarde 30-ditore për termat vjetorë dhe më lart. Për planet mujore, kthimi i plotë i GoDaddy është i kufizuar në 48 orë dhe pas kësaj vlerësohet pro-vlerësimi. FatCow ka një garanci standarde të industrisë 30-ditore (nëse blihet me një kartë krediti). Nëse keni regjistrimin e domain falas në GoDaddy ose FatCow, ata do të ndalojnë tarifën e regjistrimit të domain nga rimbursimi, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Në çmimin e promos, FatCow ka një avantazh në çmimet. Edhe në çmimin e rinovimit, plani i FatCow është më pak se planet e ngjashme të GoDaddy (por vetëm pak). Sidoqoftë, nëse nuk i keni parasysh tiparet e kufizuara, GoDaddy ofron një zgjedhje të niveleve për më pak se plani i vetëm i FatCow. Përdoruesit e dritareve do të duhet të zgjedhin GoDaddy, pasi FatCow është vetëm Linux.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur GoDaddy dhe FatCow

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. GoDaddy dhe FatCow përdorin panele të ndryshme kontrolli. GoDaddy përdor cPanel por modifikon disi ndërfaqen. Ndërfaqja miqësore e cPanel është standardi i industrisë, dhe ka shumicën e karakteristikave të nevojshme për të administruar faqen tuaj të internetit. Për planet e saj të Windows, GoDaddy përdor Plesk. FatCow ofron vDeck më pak të përdorur gjerësisht, i cili gjithashtu është i bazuar në ikonë, por më i thjeshtë. Alsoshtë gjithashtu i personalizueshëm.

Instaluesi me një klik. GoDaddy ofron instalim me një klik të aplikacioneve për qindra aplikacione përmes cPanel. FatCow siguron instalimin me një klik të disa aplikacioneve përmes MOJO Marketplace. Të dy kanë një instalim me një klikim të WordPress.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e GoDaddy dhe FatCow ofrojnë informacionin që ju nevojitet për të zgjedhur planet që i përshtaten nevojave tuaja. GoDaddy ofron më shumë produkte përveç hostimit, kështu që është pak më konfuze për të lundruar, dhe faqet e tij përfshijnë shumë lëvizje. Faqja kryesore e GoDaddy përmban regjistrimin e domainit të saj më shumë sesa pritja. FatCow është cutesy me temën e saj të lidhur me lopën, por informacioni është paraqitur qartë dhe i lehtë për t’u gjetur.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Të dy FatCow dhe GoDaddy kanë përvojat e tyre këtu. FatCow e bën të thjeshtë zgjedhjen e një plani të përbashkët të pritjes – ka vetëm një plan. Sidoqoftë, GoDaddy ju jep mundësi më të ulëta me çmime (megjithëse me më pak karakteristika). Paneli i kontrollit i GoDaddy bazohet në standardin e industrisë cPanel. Uebfaqja e FatCow është më e lehtë për të lundruar.

Mbështetja e GoDaddy dhe FatCow

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

GoDaddy do të duhej të konsiderohej jo më mirë se mesatarja, bazuar në vlerësimet e klientëve. FatCow premton mbështetje me cilësi të lartë dhe deklaron që nëse ata dështojnë në premtimet e tyre, ju do të merrni një muaj pritje falas. Të dy kanë personel mbështetës që konsiderohet miqësor dhe i ditur.

Të dy GoDaddy dhe FatCow kanë një telefon, postë elektronike dhe bisedë live 24/7, si dhe baza të gjerë njohurish. GoDaddy ofron artikuj informues përveç blogut të tij në “Garage GoDaddy”. FatCow ka një Drejtori Komuniteti që rendit faqet e internetit të mbajtura në FatCow, sipas zhanrit. Të dy GoDaddy dhe FatCow kanë një blog (megjithëse hyrja e fundit në FatCow ishte në Tetor të 2015).

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Të dy ofrojnë shumë metoda kontakti, kështu që marrja e ndihmës është e lehtë. Mbështetja e GoDaddy vlerësohet mesatarisht nga shumica e klientëve që komentojnë. Sidoqoftë, secila kompani do të sigurojë mbështetje adekuate dhe shërbim ndaj klientit.

Shqyrtimet e përdoruesve të GoDaddy dhe FatCow

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Asnjëherë mos përdorni rishikime si faktori i vetëm përcaktues në zgjedhjen e një hosti. Sidoqoftë, nëse diçka është sjellë vazhdimisht në rishikimet e klientëve, mund të ketë nevojë të hetohet. Mbani në mend se ata që marrin kohë për të shkruar komente janë përgjithësisht klienti i apasionuar – kështu që shumica e vlerësimeve janë me forcë negative ose fuqimisht pozitive.

Shqyrtime negative për GoDaddy dhe FatCow

GoDaddy.. Shumica e rishikimeve negative të GoDaddy kanë të bëjnë me mbështetjen e dobët të klientit, kufizimet e rrepta të vendosura në disa plane dhe në kohën e humbjes.

Lopë e trashë. FatCow ka marrë vlerësime negative për mënyrën e trajtimit të përdorimit të tepërt në planet e përbashkëta. Konsumatorët mendojnë se duhet të ketë transparencë më të madhe për atë që shkakton pezullime.

Shqyrtime Pozitive për GoDaddy dhe FatCow

GoDaddy.. Shqyrtime pozitive nga klientët e GoDaddy komentojnë mbi shërbimet e tij të regjistrimit të domain, dhe çmimet e tij të pritjes.

Lopë e trashë. FatCow merr vlerësime pozitive nga klientët për shërbimin e tij dhe thjeshtësinë e hostimit të tij me një plan.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Shqyrtimet duket se tregojnë se GoDaddy përqendrohet në të qenit regjistrues domain, dhe pritja e faqeve në internet është një pasojë. FatCow merr pjesën e saj të drejtë të rishikimeve negative, por shumica duket se janë më pozitive. Bazuar vetëm në rishikime, të dy mund të konsiderohen pak më lart se mesatarja në web hosting.

Përfundim për krahasimin e GoDaddy dhe FatCow

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Ka të mirat dhe të këqijat për të dyja këto kompani pritëse.

Arsyet për të zgjedhur FatCow mbi GoDaddy:

 • Thjeshtësi në zgjedhjen e një plani
 • Karakteristika më të pakufizuara në plane
 • Ruajtja e SSD në planin Essentials WordPress
 • Çmime më të ulëta

Arsyet për të zgjedhur GoDaddy mbi FatCow:

 • Shet produkte të shumëfishta në internet përveç hostimit
 • Opsionet Linux dhe Windows për të gjitha planet
 • Më shumë nivele për më shumë opsione në plane
 • Standardi i industrisë cPanel (megjithëse i modifikuar)
 • Jo në pronësi të EIG (që mund të jetë një faktor për disa)

GoDaddy mund të jetë më i përshtatshmi për fillestarët, pasi gjithçka që lidhet me internet nga emri i domain-it në SSL, shërbimet e marketingut, dhe SEO dhe regjistrimi në internet, mund të merret nga një sit.

FatCow ofron thjeshtësinë e një ose dy planeve, gjë që e bën zgjedhjen më të lehtë. Bizneset e vogla do të gjejnë tërheqëse bandën e pakufizuar të bandës dhe ruajtjen e FatCow.

Nëse mendoni se mund të transferoni hoste në të ardhmen, cPanel i GoDaddy do ta bëjë më të lehtë për ju transferimin në më shumë kompani sesa FatCow’s vDeck.

Nëse keni nevojë për serverë Windows, GoDaddy është zgjidhja juaj e vetme midis këtyre dyve, pasi FatCow ofron vetëm plane Linux.

Ka, natyrisht, alternativa të tjera për të hetuar kur kërkoni për një host në internet. InMotion Hosting ofron një nga garancitë më të mira për kthimin e parave në industri – garancitë e kthimit të parave 90-ditore, krahasuar me garancitë 30-ditore të GoDaddy dhe FatCow.

Për ata që nuk mendojnë të shpenzojnë vetëm disa dollarë më shumë sesa pritjet e buxhetit për të marrë tipare premium dhe disa nga kohët më të shpejta të ngarkimit dhe përgjigjes, SiteGround është një kompani pritëse që ia vlen të shikohet në.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me GoDaddy ose FatCow? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me mbajtjen në internet? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map