GoDaddy vs. FatCow: Care ar trebui să folosești?

Ați încercat să reduceți toată confuzia și să găsiți o companie de găzduire web care să fie potrivită pentru site-urile dvs. web? Iată o comparație individuală a două întreprinderi care au activat încă din anii 1990 – GoDaddy a început în 1997, FatCow în 1998.


GoDaddy este un cunoscut registrator de domenii, dar găzduiește și 13 milioane de clienți. FatCow se concentrează pe simplificarea lucrurilor pentru client, prin eliminarea a ceea ce numesc „tehno-babble”. Atât GoDaddy cât și FatCow au distribuit hosting, au gestionat WordPress, VPS și planuri dedicate de server. GoDaddy oferă opțiuni Linux și Windows pentru toate planurile; FatCow este bazat pe Linux. GoDaddy și FatCow asigură găzduire partajată, găzduire WordPress administrată și VPS și planuri dedicate serverului. Arvixe are atât opțiuni Linux cât și Windows, în timp ce iPage este doar Linux.

GoDaddy a câștigat numeroase premii „Best of” și a câștigat notorietate pentru campaniile sale publicitare controversate. În 2012, a fost numită Fortune 100 „Cea mai bună companie pentru care să lucrezi”. FatCow a câștigat de asemenea multe premii – deși majoritatea onorurilor „cele mai bune” au fost acordate la începutul și la mijlocul anilor 2000.

Începând cu Jomax Technologies în 1997, Go Daddy în 1999 și devenind GoDaddy în 2006 (cele două nume au fost combinate), GoDaddy este deținut de un grup de investiții private – deși fondatorul Bob Parsons este în continuare cel mai mare acționar. FatCow a fost achiziționată de Endurance International Group (EIG) în 2007.

EIG deține multe companii de găzduire web, dar le operează sub propriile nume originale. Deși nu sunt clone, sunt similare și, dacă ați avut o problemă cu o gazdă deținută de EIG, este posibil să aveți aceleași probleme și cu o altă gazdă deținută de EIG.

Comparați performanțele GoDaddy și FatCow

Contents

Uptime și fiabilitate

Monitor de funcționare

Uptime. Uptime este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate oferi o gazdă web. Dacă serverele lor sunt reduse, site-ul dvs. este redus și pierdeți spectatori și clienți. GoDaddy garantează un timp de funcționare de cel puțin 99,9%. Dacă site-ul scade cu 0,1% sau mai mult de la 99,9% într-o lună, vi se creditează 5% din taxa de gazdă din acea lună. FatCow nu oferă o garanție de funcționare.

Performanţă. GoDaddy utilizează procesoarele Core i7 în planurile sale partajate, iar Xeons în VPS și în planurile sale dedicate. FatCow folosește stocarea SSD în planul său WordPress Essentials.

Testarea unui site găzduit pe GoDaddy a obținut un timp de încărcare de 2,91s, mai rapid decât 56% dintre site-urile testate cu Pingdom. Un site FatCow comparabil încărcat în 2,54, mai rapid decât 62% din site-urile testate.

Fiabilitate. GoDaddy are un centru de date pe care îl deține în Phoenix, Arizona și are în arendă alte două centre din Arizona, la Mesa și Scottsdale. GoDaddy are alte centre de date în Chicago, Los Angeles și Ashburn, Virginia. Un centru european este situat în Amsterdam, iar un centru asiatic este situat în Singapore. Centrele de date sunt alimentate și răcite cu redundanță și backup-uri diesel.

FatCow folosește două centre de date din Boston, Massachusetts. Centrele de date au monitorizare 24/7 la fața locului pentru securitate și gestionare. De asemenea, sunt pe deplin redundante și de încredere cu conexiuni la internet redundante. Serverele centrelor de date sunt echilibrate în sarcină și utilizează clustere NetApp, ceea ce îmbunătățește viteza și fiabilitatea.

Opinia despre performanța GoDaddy și FatCow

FatCow nu are o garanție de funcționare, ceea ce ar putea fi un motiv de îngrijorare, deși FatCow este puțin mai rapid decât GoDaddy în timpul testului de încărcare și răspuns..

Caracteristici ale GoDaddy și FatCow

Comparați caracteristicile cheie

Caracteristicile cheie comparate

Notă: Din păcate, deși sunt cuvinte populare cu companiile de găzduire web, „Nelimitat” sau „nemodificat” nu înseamnă „tot ce poți folosi.” În schimb, se referă la ceea ce compania de găzduire „consideră o utilizare rezonabilă”.

Înregistrarea domeniului. În timp ce ambele gazde sunt înregistratori de domenii, GoDaddy este cel mai mare registrator al industriei cu peste 60 de milioane de domenii aflate sub administrare. GoDaddy oferă un an de înregistrare gratuită a domeniului pentru termenul inițial, când termenul este de 12 luni sau mai mult.

FatCow oferă, de asemenea, o înregistrare gratuită a domeniului pentru un an și transfer gratuit de domeniu dacă sunteți înregistrat în altă parte și doriți să-l mutați la FatCow.

Site Web Builder. GoDaddy are Website Builder, care are o interfață drag-and-drop, începând cu un preț promoțional de 1 USD pe lună. FatCow oferă Weebly Basic gratuit, care este limitat la site-urile de cinci pagini. Versiunea Pro este disponibilă contra cost.

Baze de date. În funcție de planul ales, GoDaddy oferă de la 10 la baze de date MySQL nelimitate. FatCow are baze de date nelimitate MySQL pe toate planurile sale.

Conturi de e-mail. GoDaddy oferă 100 până la 1.000 de conturi cu 100 MB până la 1 GB de stocare, în funcție de planul dvs. FatCow oferă conturi de e-mail nelimitate și redirecționare prin e-mail în toate planurile sale.

Gazduire WordPress. GoDaddy și FatCow oferă planuri WordPress gestionate. Deși planurile WordPress gestionate costă, de obicei, ceva mai mult, partea tehnică, cum ar fi actualizarea și aplicarea software-ului de patch-uri, este realizată pentru dvs. de către gazdă – ceea ce vă eliberează pentru a vă concentra pe conținutul site-ului dvs..

Hai tăticuGoDaddy are patru planuri WordPress. Basic, care este limitat la un singur site, 25.000 de vizitatori pe lună și 10 GB de stocare SSD. Deluxe cu un singur site, 100.000 de vizitatori și 15 GB stocare. Ultimate cu două site-uri, 400.000 de vizitatori și 30 GB stocare SSD; și dezvoltator cu până la 5 site-uri, 800.000 de vizitatori și 50 GB stocare SSD. Toate planurile vin cu un domeniu gratuit la comanda unui termen anual. Primele două niveluri vin, de asemenea, cu un certificat SSL gratuit pentru un an, iar planul Ultimate include SiteLock gratuit.

Vacă grasă.FatCow are două planuri WordPress, Starter și Essential. Ambele au o stocare nelimitată, un număr nelimitat de site-uri și o lățime de bandă nelimitată. Principalele diferențe sunt că Essential storage este SSD (Starter’s not), iar Essential are o securitate sporită inclusă.

Soluție de comerț electronic. GoDaddy oferă căruțe pentru cumpărături gratuite, precum Magneto, ZenCart, PrestaShop și altele, prin intermediul panoului de control. FatCow oferă ShopSite Basic gratuit și mai avansate planuri ShopSite pentru taxe lunare suplimentare.

Copiile de rezervă. GoDaddy are un plan de backup și restaurare a site-ului pentru o taxă lunară cu planurile sale partajate și backup-uri gratuite zilnice pe WordPress, VPS și planuri dedicate. FatCow efectuează backup-uri zilnic pe server. Pentru o taxă lunară suplimentară, oferă Backups și Restore site-uri, care face copii de rezervă automate și permite restaurarea la nivel de fișier.

Gazduire securitate. GoDaddy scanează și acționează proactiv împotriva amenințărilor DDoS și oferă ceea ce numește „CageFS”. CageFS vă permite să configurați privilegiile utilizatorului pentru a limita accesul la conținut. GoDaddy oferă SpamAssasin, precum și BoxTrapper, pentru filtrarea prin e-mail. FatCow are, de asemenea, filtrare de spam pentru e-mail.

FatCow oferă SSL partajat gratuit și poate fi achiziționat SSL privat. GoDaddy oferă SSL partajat gratuit pentru planurile sale, primele niveluri primind SSL privat.

GoDaddy oferă opțiuni Windows sau Linux pentru toate planurile sale; FatCow este bazat pe Linux.

Panou de control. GoDaddy folosește cPanel, dar a făcut unele personalizări, ceea ce îl poate face necunoscut pentru utilizatorii obișnuiți de cPanel. FatCow folosește vDeck. Cea mai recentă versiune 4 a făcut-o mai puternică, dar faptul că nu are cPanel poate fi o problemă în transferul site-ului dvs. dacă schimbați gazdele mai târziu.

Verde. FatCow folosește energia eoliană pentru a obține 100% din puterea sa. Dacă doriți să faceți publicitate faptului, FatCow furnizează ecusoane pe care să le puneți pe site-ul dvs. web.

In plus. Pe lângă planurile de găzduire, GoDaddy oferă și servicii SEO, marketing online și servicii de proiectare pentru taxe. Atât GoDaddy cât și FatCow au planuri de revânzare și programe de afiliere. FatCow acordă un credit publicitar de 100 USD pentru Bing / Yahoo și un credit de 100 USD pentru Google AdWords.

Opinia despre funcțiile cheie ale GoDaddy și FatCow

GoDaddy este site-ul accesibil al industriei pentru înregistrarea domeniilor, însă lățimea de bandă nelimitată, bazele de date și funcția de e-mail a FatCow pentru toate planurile sale îi oferă un avantaj, iar FatCow afirmă că se concentrează pe întreprinderile mici. Cu toate acestea, GoDaddy are caracteristici de securitate mai bune și folosește standardul industriei cPanel.

Comparați planurile de găzduire web și prețurile pentru GoDaddy și FatCow

Planuri de găzduire & Prețuri

Comparat planuri de prețuri

Notă: Pentru a rămâne competitiv, promoțiile speciale ale prețurilor sunt comune în industrie. Prețul aici este ceea ce se oferea în momentul acestei comparații. Ar trebui să rețineți că prețurile promoției sunt bune doar pentru primul termen de serviciu, iar prețurile de reînnoire sunt adesea mult mai mari, așa că înscrierea la un termen mai lung înseamnă economii mai bune. De fapt, înregistrarea pentru termeni mai lungi, indiferent de promoțiile aflate în derulare, duce de obicei la o scădere a prețurilor.

Gazduire web partajată

Hai tăticu. GoDaddy oferă șase planuri partajate – trei pentru Windows și trei pentru serverele Linux. Economie permite un singur site, lățime de bandă nelimitată și 100 GB stocare, pentru 3,99 USD. Deluxe, la 4,99 USD pe lună, iar Ultimate, la 7,99 USD pe lună, oferă site-uri web nelimitate, lățime de bandă nelimitată și spațiu de stocare nelimitat. Toate planurile vin cu un an gratuit de înregistrare a domeniului pe un plan anual. Conturile de e-mail sunt limitate la 100, 500 și, respectiv, 1000. Planul Ultimate adaugă un certificat SSL gratuit pentru un an.

Vacă grasă. FatCow operează pe convingerea că pur și simplu este mai bun. Aceștia oferă un plan comun pentru 49 de dolari pe an (prețurile de reînnoire sunt de aproape trei ori mai multe). Vine cu o înregistrare gratuită de domeniu timp de un an. Dispune de lățime de bandă nelimitată, e-mail, baze de date MySQL și stocare.

Găzduire WordPress gestionată GoDaddy oferă patru planuri. Acesta permite un site pe cele două niveluri inferioare, în timp ce nivelul superior permite cinci site-uri web. GoDaddy limitează numărul de vizitatori pe lună în funcție de planul dvs., iar cantitatea de stocare SSD variază în funcție de plan. Prețurile GoDaddy sunt 3,99 USD, 4,49 USD, 7,99 USD și 13,99 USD pe lună.FatCow oferă două planuri, ambele cu stocare nelimitată și lățime de bandă. Starter-ul este de 3,75 USD pe lună, iar Essentials este de 6,95 USD pe lună – principala diferență fiind viteza și caracteristicile de securitate sunt mai bune pentru planul Essentials.

VPS și gazduire server dedicat GoDaddy oferă mai multe planuri VPS, cu cinci planuri pentru Linux și cinci pentru Windows – planurile Windows costă în jur de 10 dolari pe lună. Planurile GoDaddy oferă lățime de bandă nelimitată și 40 GB până la 250 GB spațiu de stocare (în funcție de nivel). FatCow oferă trei planuri, cu preț ușor mai mic decât prețurile GoDaddy pentru funcții similare. Cu toate acestea, planurile FatCow au lățimea de bandă și stocare limitată.

GoDaddy oferă, de asemenea, cinci planuri dedicate pentru Linux și 5 pentru Windows. Planurile Windows ale GoDaddy rulează cu 30 de dolari mai mult decât planurile sale Linux. Planurile dedicate ale GoDaddy au o lățime de bandă nelimitată. FatCow are trei oferte specializate. Planurile FatCow au un preț puțin mai mic decât cel al GoDaddy, dar au o stocare mai mică și o lățime de bandă limitată.

credite GoDaddy oferă credite de marketing diferite în funcție de locația dvs. FatCow oferă marketing gratuit cu 100 USD pentru Bing / Yahoo și 100 USD pentru Google AdWords. Atât vinde nume de domeniu, cât și FatCow și GoDaddy oferă un an gratuit de înregistrare pentru conturi noi.

Banii inapoi garantat: GoDaddy și FatCow oferă garanții de returnare a banilor. GoDaddy oferă garanția standard de 30 de zile pentru condiții anuale și superioare. Pentru planurile lunare, rambursarea completă a GoDaddy este limitată la 48 de ore și este evaluată după aceea. FatCow are o garanție standard de 30 de zile pentru industrie (dacă este achiziționată cu un card de credit). Dacă aveți înregistrarea gratuită a domeniului pe GoDaddy sau FatCow, vor reține taxa de înregistrare a domeniului din restituire și veți păstra numele de domeniu.

Aviz cu privire la tarifarea planurilor de găzduire

La prețurile promoționale, FatCow are un avantaj în preț. Chiar și la prețurile de reînnoire, planul FatCow este mai mic decât planurile similare ale GoDaddy (dar doar ușor). Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează funcțiile limitate, GoDaddy oferă o selecție de niveluri pentru mai puțin decât planul unic FatCow. Utilizatorii Window ar trebui să aleagă GoDaddy, deoarece FatCow este doar Linux.

Cât de ușor de utilizat GoDaddy și FatCow

Ușurință în utilizare

Cât de ușor de utilizat interfața

Panou de control. GoDaddy și FatCow folosesc diferite panouri de control. GoDaddy folosește cPanel, dar modifică oarecum interfața. Interfața prietenoasă cu cPanel este standardul industriei și are cele mai multe caracteristici necesare pentru administrarea site-ului dvs. web. Pentru planurile sale de Windows, GoDaddy folosește Plesk. FatCow oferă vDeck mai puțin utilizat, care este, de asemenea, bazat pe pictograme, dar mai eficient. Este de asemenea personalizabil.

Un clic pe Installer. GoDaddy oferă instalarea unui singur clic pentru sute de aplicații prin cPanel. FatCow oferă instalarea cu un singur clic a unor aplicații prin MOJO Marketplace. Ambele au o instalare a WordPress cu un singur clic.

Navigare prin site. Atât site-urile GoDaddy, cât și FatCow oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a alege planuri care să se potrivească nevoilor dvs. GoDaddy oferă mai multe produse în plus față de găzduire, astfel încât este ușor mai confuz să navighezi, iar paginile sale implică o defilare multă. Pagina de start a lui GoDaddy are o înregistrare a domeniului mai mult decât găzduire. FatCow este fermecător cu tema ei legată de vacă, dar informațiile sunt prezentate în mod clar și ușor de găsit.

Opinia privind ușurința de utilizare

Atât FatCow, cât și GoDaddy au plusurile lor aici. FatCow simplifică alegerea unui plan de găzduire partajat – există un singur plan. GoDaddy, însă, vă oferă opțiuni cu prețuri mai mici (deși cu mai puține funcții). Panoul de control al GoDaddy se bazează pe standardul industriei cPanel. Site-ul FatCow este mai ușor de navigat.

Suport pentru GoDaddy și FatCow

Asistență tehnică și clienți

S-a comparat asistența utilizatorului

GoDaddy ar trebui să fie considerat nu mai bun decât media, pe baza recenziilor clienților. FatCow promite asistență de înaltă calitate și afirmă că, dacă nu respectă promisiunile lor, veți primi o lună de găzduire gratuită. Ambele au personal de asistență care este considerat prietenos și cunoscător.

Atât GoDaddy cât și FatCow au telefon, e-mail și chat live 24/7, precum și baze de cunoștințe extinse. GoDaddy oferă articole informative pe lângă blogul său din „Garajul GoDaddy”. FatCow are un director comunitar care listează site-urile găzduite pe FatCow, în funcție de gen. Atât GoDaddy cât și FatCow au un blog (deși ultima intrare din FatCow a fost în octombrie 2015).

Aviz cu privire la asistența utilizatorului

Ambele oferă multe metode de contact, astfel încât să obții ajutor este ușor. Asistența GoDaddy este evaluată în medie de majoritatea clienților care comentează. Cu toate acestea, oricare dintre companii ar furniza asistență adecvată și servicii pentru clienți.

Recenzii ale utilizatorilor pentru GoDaddy și FatCow

analizele utilizatorului

Recenziile utilizatorilor au fost comparate

Notă: Nu folosiți niciodată recenziile ca singurul factor determinant în alegerea unei gazde. Cu toate acestea, dacă ceva este în mod constant prezentat în recenzii ale clienților, este posibil să fie necesar să fie investigat. Rețineți că cei care își ocupă timpul pentru a scrie recenzii sunt în general clienții pasionați – așa că majoritatea recenziilor sunt puternic negative sau puternic pozitive.

Recenzii negative pentru GoDaddy și FatCow

Hai tăticu.. Majoritatea recenziilor negative despre GoDaddy se referă la asistență slabă pentru clienți, restricțiile stricte plasate pe unele planuri și timpul de oprire.

Vacă grasă. FatCow a obținut recenzii negative pentru modul în care este gestionată utilizarea excesivă a planurilor partajate. Clienții consideră că ar trebui să existe o transparență mai mare în ceea ce privește suspiciunile.

Recenzii pozitive pentru GoDaddy și FatCow

Hai tăticu.. Recenziile pozitive ale clienților GoDaddy comentează serviciile sale de înregistrare a domeniilor și prețurile de găzduire.

Vacă grasă. FatCow primește recenzii pozitive din partea clienților pentru serviciul său și simplitatea găzduirii sale cu un singur plan.

Opinii privind recenziile utilizatorilor

Recenziile par să arate că GoDaddy se concentrează pe a fi un registru de domenii, iar găzduirea de site-uri web este o gândire ulterioară. FatCow primește cota sa corectă de recenzii negative, dar majoritatea par a fi mai pozitive. Bazat doar pe recenzii, ambele ar putea fi considerate ușor peste medie în găzduire web.

Concluzie privind compararea GoDaddy și FatCow

Care gazduire este cea mai potrivita pentru tine?

Alegerea celei mai bune platforme

Există argumente pro și contra pentru ambele companii de găzduire.

Motivele pentru a alege FatCow peste GoDaddy:

 • Simplitate în alegerea unui plan
 • Funcții mai nelimitate în planuri
 • Stocare SSD în planul esențial WordPress
 • Prețuri mai mici

Motivele pentru a alege GoDaddy în funcție de FatCow:

 • Vinde mai multe produse web, pe lângă găzduire
 • Opțiuni Linux și Windows pentru toate planurile
 • Mai multe niveluri pentru mai multe opțiuni în planuri
 • Standard cPanel al industriei (deși modificat)
 • Nu deține EIG (ceea ce poate fi un factor pentru unii)

GoDaddy ar putea fi cel mai potrivit pentru începători, întrucât tot ceea ce se referă la web de la numele de domeniu la SSL, servicii de marketing și servicii SEO și contabilitate online, poate fi obținut de pe un site.

FatCow oferă simplitatea unuia sau a două planuri, ceea ce face alegerea mai ușoară. Întreprinderile mici vor considera că lățimea de bandă și stocarea nelimitată a FatCow sunt atrăgătoare.

Dacă credeți că puteți transfera gazdele în viitor, cPanel-ul lui GoDaddy vă va facilita transportul către mai multe companii decât vDeck-ul FatCow.

Dacă aveți nevoie de servere Windows, GoDaddy este singura dvs. alegere între aceste două, deoarece FatCow oferă doar planuri Linux.

Există, desigur, și alte alternative de investigat atunci când căutați o gazdă web. InMotion Hosting oferă una dintre cele mai bune garanții de returnare a banilor din industrie – o garanție de returnare de 90 de zile, în comparație cu garanțiile GoDaddy și FatCow de 30 de zile.

Pentru cei cărora nu le place să cheltuiască doar câțiva dolari mai mult decât găzduirea bugetului pentru a obține funcții premium și unele dintre cele mai rapide perioade de încărcare și răspuns, SiteGround este o companie de găzduire care merită consultată.

Aveți întrebări despre GoDaddy sau FatCow? Care au fost experiențele tale cu web hosting? Lasă comentariile tale și anunță-ne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map