GoDaddy vs DreamHost: Cilin host të internetit duhet të zgjedhni?

Kjo krahasim një për një është duke u bërë kështu që ju të mund të lehtësoni më lehtë konfuzionin dhe të gjeni kompaninë e mbajtjes së faqes në internet që plotëson nevojat tuaja. Le të shohim dy që kanë qenë në biznes që nga fundi i viteve 1990 – GoDaddy dhe DreamHost.


GoDaddy ka afro 13 milion klientë, dhe DreamHost ka më shumë se 1.5 milion site. Të dy GoDaddy dhe DreamHost ofrojnë pritje të përbashkët, menaxhuar WordPress, VPS dhe plane të dedikuara të serverëve. GoDaddy ofron mundësi Linux dhe Windows për të gjitha planet, ndërsa DreamHost ka plane të bazuara në Linux.

GoDaddy u emërua një Fortune 100 “Kompania më e mirë për të punuar” në vitin 2012, ka fituar çmime të shumta “më të mira” dhe fitoi famë për fushatat e saj të diskutueshme. DreamHost ka fituar gjithashtu shumë çmime – përfshirë “wardmimin e Pritësit më të Mirë të Biznesit” të PCMag në 2014 dhe 2015

GoDaddy filloi në 1997 si Jomax Technologies dhe u ri-konfirmua si Go Daddy në 1999. Në 2006, të dy emrat u kombinuan, dhe marka u bë GoDaddy. Një grup investimesh private zotëron GoDaddy. Sidoqoftë, Bob Parsons, themeluesi, mbetet aksionari më i madh individual. DreamHost u fillua nga katër studentë të kolegjit në 1997, dhe është ende në pronësi private, me seli në Los Angeles, California.

Krahasoni performancën e GoDaddy dhe DreamHost

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të sigurojë një kompani web hosting është koha e duhur. Kur serverët janë në përdorim, faqja juaj nuk mund të shihet, dhe ju humbni shikuesit dhe klientët. GoDaddy garanton një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse faqja bie .1% ose më shumë nga 99.9% në një muaj, ju kreditohen 5% të tarifës së pritjes së këtij muaji. DreamHost ofron një garanci pak më të mirë 100% në kohë, me rimbursime të një dite të pritjes për çdo orë të ndërprerjes, pasi të raportohet probleme..

Performance. GoDaddy përdor procesorë Core i7 në planet e veta të përbashkëta, dhe Xeons në VPS dhe planet e saj të dedikuara. DreamHost përdor procesorë AMD dhe ruajtje të SSD.

Testimi i një siti të pritur në GoDaddy dha një ngarkesë prej 2.91s, më shpejt se 56% e vendeve të testuara me Pingdom. Një faqe e krahasueshme e DreamHost ngarkuar në 2.10, më shpejt se 70% e vendeve të testuara.

seriozitet. GoDaddy ka një qendër të dhënash që zotëron në Phoenix, Arizona, dhe jep me qira dy qendra të tjera të Arizonës në Mesa dhe Scottsdale. GoDaddy ka qendra të tjera të të dhënave në agoikago, Los Angeles dhe Ashburn, Virxhinia. Nevojat ndërkombëtare plotësohen me një qendër evropiane në Amsterdam dhe një qendër aziatike të vendosur në Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel.

DreamHost ka qendra të të dhënave në Los Angeles dhe Irvine, California, Portland, Oregon dhe Ashburn, Virginia. Planet janë për të konsoliduar qendrat e të dhënave në Kaliforni në Portland Center. Zhdëmtimi i energjisë dhe ftohja dhe siguria 24/7 janë në qendrat e të dhënave të DreamHost.

Opinion mbi GoDaddy dhe DreamHost Performance

DreamHost ka një garanci pak më të mirë në kohë, dhe ngarkesë më të shpejtë dhe kohë përgjigjeje sesa GoDaddy në provat.

Karakteristikat e GoDaddy dhe DreamHost

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: “Pafund” ose “i pa-matur” janë fjalë të njohura me ndërmarrjet e pritjes në internet. Për fat të keq, nuk do të thotë ajo që mendoni – “gjithçka që mund të përdorni”. Përkundrazi, i referohet asaj që kompania pritëse “konsideron përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Ndërsa të dy hostet janë regjistrues të domain, GoDaddy është regjistruesi më i madh në botë me mbi 60 milion fusha nën menaxhim. GoDaddy ofron një vit regjistrim të lirë të domenit për afatin fillestar kur afati është 12 muaj ose më gjatë. DreamHost gjithashtu ofron një regjistrim falas domain për një vit.

Ndërtues i faqes në internet. GoDaddy ka ndërfaqen zvarritës dhe ndërtuesin e saj në internet, duke filluar me një çmim promo prej 1 $ në muaj. DreamHost nuk ka një ndërtues të integruar të faqeve në planet e tij.

Bazat e të dhënave. Në varësi të planit të zgjedhur, GoDaddy ofron nga 10 në baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. DreamHost ka baza të të dhënave të pakufizuara për të gjitha planet e saj.

Llogaritë e postës elektronike. GoDaddy ofron 100 deri në 1000 llogari me 100 MB në 1 GB depo, në varësi të planit tuaj. DreamHost siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike në të gjitha planet e saj.

WordPress Hosting. Të dy ofrojnë GoDaddy dhe DreamHost kanë menaxhuar planet e WordPress. Në WordPress të menaxhuar, kopjet rezervë dhe azhurnimet në faqen tuaj janë bërë për ju, gjë që ju lejon të përqendroheni në gjënë e rëndësishme – ndërtimin e përmbajtjes së faqes tuaj.

GoDaddy.GoDaddy ka katër plane të WordPress. Plani themelor, i cili është i kufizuar në një sit, 25,000 vizitorë në muaj dhe 10 GB depo të SSD. Plani luksoz, me një sit, 100,000 vizitorë dhe ruajtje 15 GB. Plani përfundimtar, me dy site, 400,000 vizitorë dhe 30 GB depozitë SSD. Plani i zhvilluesit, me deri në 5 site, 800,000 vizitorë dhe 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje SSD. Të gjithë vijnë me një domain falas kur porosisni një term vjetor. Dy nivelet e para vijnë gjithashtu me një certifikatë SSL falas për një vit, dhe plani Ultimate përfshin falas SiteLock.

Dreamhost DreamHost ofron një plan të menaxhuar WordPress që përmban shpejtësinë dhe vlerën. Ajo është pritur në VPS dhe përfshin 30 GB hapësirë ​​ruajtëse SSD, SSL falas, caching, pritje të veçantë për bazën e të dhënave MySQL, vizitorë të pakufizuar dhe pa kufizime në shtojcat.

Zgjidhje eCommerce. Të dy GoDaddy dhe DreamHost ofrojnë karroca falas për blerje, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët, përmes panelit të kontrollit. DreamHost gjithashtu mbështet Café Trade, një ndërtues faqesh komerciale në e-commerce. Shtojcat e dyqaneve të WordPress, siç është WooCommerce, janë në dispozicion nga të dy hostet për faqet e WordPress.

backups. GoDaddy ka një kopje rezervë të faqes dhe rivendos planin për një tarifë mujore me planet e saj të përbashkëta, dhe rezervime falas ditore në WordPress, VPS dhe plane të dedikuara. Politika e DreamHost ndalon ruajtjen e kopjeve rezervë të faqes në server në planet e saj të përbashkëta – kopjet rezervë duhet të shkarkohen nga një server i hostit sa më shpejt që të jetë e mundur pasi të bëhen. Të dhënat në internet dhe bazat e të dhënave rezervohen automatikisht, por kopjet rezervë nuk janë të garantuara.

Siguria e Pritjes. GoDaddy bën skanime dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, dhe siguron atë që quhet “CageFS”. CageFS ju lejon të vendosni privilegjet e përdoruesit për të kufizuar qasjen në përmbajtje. GoDaddy ofron SpamAssasin, si dhe BoxTrapper, për filtrimin e postës elektronike. DreamHost siguron anti-spam për emailin e tij me Spamhaus dhe siguron mbrojtje DDoS përmes shërbimeve të Arbor Networks.

GoDaddy ofron SSL falas për planet e saj, me nivelet më të larta duke marrë falas SSL private. DreamHost ofron SSL me Encrypt të Le në planet e saj.

GoDaddy ofron opsione Windows ose Linux për të gjitha planet e tij; DreamHost është vetëm i bazuar në Linux.

Paneli i kontrollit. GoDaddy përdor cPanel, por ai ka bërë disa personalizime, të cilat mund ta bëjnë atë të panjohur për përdoruesit e rregullt të cPanel. DreamHost përdor një panel kontrolli të pronarit. -Shtë i pasur me karakteristika, por kushdo që ka përvojë cPanel mund ta konsiderojë konfuz në fillim.

e gjelbër. DreamHost blen Kredi të Energjisë së Rinovueshme dhe thotë se gjurma e saj është neutrale e karbonit.

pagesë shtesë. Përveç planeve të pritjes, GoDaddy gjithashtu ofron SEO, marketing në internet dhe shërbime të projektimit për tarifa shtesë. GoDaddy gjithashtu ka plane të shitësit. Të dy GoDaddy dhe DreamHost kanë programe bashkëpunimi. DreamHost gjithashtu siguron 100 dollarë kredi për reklama për Bing / Yahoo.

Opinion mbi GoDaddy dhe Karakteristikat kryesore të DreamHost

GoDaddy mund të jetë siti i industrisë për regjistrimin e domain, por gjerësia e pakufizuar e bandës, bazat e të dhënave dhe tipari i emailit i DreamHost për të gjitha planet e tij i jep asaj një avantazh për bizneset me madhësi mesatare dhe më të mëdha me site me trafik të lartë. DreamHost thjeshton gjithashtu WordPress-in e menaxhuar me një plan me karakteristika të barabarta ose më të mira për planet nga GoDaddy. GoDaddy ka një avantazh për ata që kërkojnë Windows pasi DreamHost është vetëm Linux.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e GoDaddy dhe DreamHost

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Mimet për kompanitë e pritjes në internet janë një objektiv lëvizës. Për të qëndruar konkurrues, promovime speciale janë dhënë gjatë gjithë vitit. Mimi këtu është ajo që u ofrua në kohën e kësaj krahasimi. Duhet të keni parasysh që çmimet e promos janë vetëm të mira për afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë nënkupton kursime më të larta. Zakonisht, të regjistroheni për kushte më të gjata, pavarësisht nga promovimet në vazhdim, do të thotë se ka shumë të ngjarë që të ketë një ndërprerje çmimesh.

Ndarja në internet e përbashkët.

GoDaddy. GoDaddy ofron tre plane të përbashkëta në të dy opsionet e Windows dhe Linux. Ekonomia lejon një sit, një bandë të pakufizuar dhe 100 GB depo, për 3,99 $. Deluxe, me 4,99 dollarë në muaj, dhe Ultimate, me 7,99 $ në muaj, ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar. Të gjitha planet vijnë me një vit falas të regjistrimit të domain në një plan vjetor. Llogaritë e postës elektronike janë të kufizuara përkatësisht 100, 500 dhe 1000. Plani Ultimate shton një çertifikatë falas SSL për një vit.

Dreamhost. DreamHost e bën të thjeshtë me një plan të përbashkët. Plani vjen me gjithçka të pakufizuar – ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar, llogari emaili të pakufizuar dhe fusha të pakufizuara. Për një mandat tre vjeçar, çmimi është 7,99 $ në muaj. Një regjistrim falas i domenit për një vit, si dhe SSL falas, vjen me planin. Një IP e dedikuar është në dispozicion për një tarifë shtesë mujore prej $ 5,95.

Menaxhimi i hostuar i WordPress

GoDaddy. GoDaddy ofron katër plane. Dy më të ultat lejojnë një faqe në internet, ndërsa tjetra në krye lejon dy site, dhe niveli i lartë lejon 5. GoDaddy kufizon numrat e vizitorëve në muaj në bazë të planit tuaj, dhe sasia e ruajtjes së SSD ndryshon sipas planit. Pricesmimet e GoDaddy janë 3,99 $, 4,49 dollarë, 7,99 dollarë dhe 13.99 dollarë në muaj.

Dreamhost. DreamHost ka një plan me 19,95 dollarë në muaj, kështu që është pak më i lartë se niveli më i lartë i GoDaddy. Sidoqoftë, plani i WordPress i DreamHost vjen me një IP të dedikuar, përdor një infrastrukturë SSD, lejon vizitorë të pakufizuar në muaj dhe ndodhet në serverat VPS. Kufizohet në një sit dhe një bazë të dhënash MySQL.

VPS dhe server i përkushtuar i serverit. GoDaddy ofron më shumë plane VPS, me pesë plane për Linux dhe pesë për Windows – planet e Windows kushtojnë rreth 10 dollarë në muaj më shumë. Planet e GoDaddy ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe 40 GB në 250 GB depo (në varësi të nivelit). DreamHost ofron katër plane, me çmim shumë afër çmimeve të GoDaddy për karakteristika të ngjashme. Sidoqoftë, planet e DreamHost ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar të SSD.

DreamHost ofron një plan të dedikuar që mund të personalizohet për tarifa shtesë mujore. GoDaddy ofron pesë plane të dedikuara për Linux dhe 5 për Windows. Planet e Windows të GoDaddy kanë rreth 30 dollarë më shumë sesa planet e tij Linux. Planet e GoDaddy dhe plani nga DreamHost të gjithë kanë një bandë të pakufizuar.

kredite. GoDaddy ofron kredi të ndryshme të marketingut në varësi të vendndodhjes tuaj. DreamHost ofron marketing falas me $ 100 kredi për Bing / Yahoo. Të dy shesin emrat e domain, dhe të dy DreamHost dhe GoDaddy ofrojnë një vit falas regjistrimi për regjistrime të reja.

Garanci për kthimin e parave. GoDaddy dhe DreamHost ofrojnë garanci për kthimin e parave. GoDaddy ofron garancinë standarde 30-ditore për termat vjetorë dhe më lart. Për planet mujore, kthimi i plotë i GoDaddy është i kufizuar në 48 orë, dhe është vlerësuar me të pas kësaj. DreamHost ka një industri që garanton garancinë 97-ditore (në planet e saj të përbashkëta, nëse blihet me një kartë krediti). Nëse keni regjistrimin e domain falas në GoDaddy ose DreamHost, ata do të ndalojnë tarifën e regjistrimit të domain nga rimbursimi, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Për një pritje të përbashkët, DreamHost ka avantazhin me karakteristikat e tij të pakufizuara, dhe thjeshtësinë e thjesht të pasurit një plan – megjithëse nëse doni më pak karakteristika për çmime më të ulëta, GoDaddy ju jep atë mundësi. DreamHost është më i përshtatshmi për bizneset e mesme të vogla.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur GoDaddy dhe DreamHost

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. GoDaddy dhe DreamHost përdorin panele të ndryshme kontrolli. GoDaddy përdor cPanel por modifikon disi ndërfaqen. Ndërfaqja grafike miqësore e cPanel është standardi i industrisë dhe ka shumicën e karakteristikave të nevojshme për të administruar faqen tuaj te internetit përmes ikonave të identifikuara lehtësisht. GoDaddy përdor standardin e industrisë Plesk për planet e Windows. Paneli i kontrollit të pronarit të DreamHost është miqësor dhe i fuqishëm, pasi të mësoheni me të. Sidoqoftë, mund të jetë konfuze për dikë që vjen nga cPanel.

Instaluesi me një klik. GoDaddy siguron instalimin me një klik të qindra aplikacioneve përmes panelit të tij të kontrollit. DreamHost siguron instalimin me një klik të disa aplikacioneve përmes panelit të tij të kontrollit. Të dy kanë një instalim me një klikim të WordPress.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e GoDaddy dhe DreamHost ofrojnë mjaft informacione nëse mund t’i gjeni. GoDaddy ofron më shumë produkte përveç hostimit, kështu që është pak më konfuze për të lundruar, dhe faqet e tij përfshijnë shumë lëvizje. DreamHost e bën të vështirë gjetjen e disa informacioneve pa u drejtuar në Google ose lexuar përmes wikis.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

DreamHost bën zgjedhjen e një plani të përbashkët të pritjes sa më të lehtë – ai ka vetëm një plan. Sidoqoftë, GoDaddy ju jep mundësi më të ulët (megjithëse më të vogla). Paneli i kontrollit i GoDaddy bazohet në standardin e industrisë cPanel dhe ofron më shumë aplikacione për instalimin me një klik.

Mbështetja e GoDaddy dhe DreamHost

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

GoDaddy do të duhej të konsiderohej jo më mirë se mesatarja, bazuar në vlerësimet e klientëve. Klientët e DreamHost e vlerësojnë shumë lartë shërbimin e tyre ndaj klientit. Të dy kanë personel mbështetës që konsiderohet miqësor dhe i ditur.

GoDaddy ka një telefon, email dhe bisedë live 24/7, si dhe një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe video. GoDaddy ofron artikuj informues përveç blogut të tij në “Garage GoDaddy”. DreamHost ka një faqe kontakti ku mund të dërgoni pyetje me email. Ekzistojnë më shumë mundësi mbështetjeje nga DreamHost pasi të keni blerë prej tyre, por një telefon nuk është një prej tyre. DreamHost ka një wiki unike që azhurnohet sipas nevojës dhe ka shumë informacion, shumë si një bazë njohurish. DreamHost ka një forum dhe blog.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

GoDaddy ofron më shumë metoda kontakti, përfshirë telefonin, kështu që marrja e ndihmës është e lehtë. Mbështetja e GoDaddy vlerësohet mesatarisht nga shumica e klientëve që komentojnë, ndërsa klientët e DreamHost flasin më mirë sesa mbështetja mesatare. Mungesa e telefonit ose e bisedës live (përveç nëse futeni në një llogari) për DreamHost i jep GoDaddy një avantazh këtu.

Shqyrtimet e përdoruesve të GoDaddy dhe DreamHost

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Megjithëse rishikimet nuk duhet të jenë faktori i vetëm përcaktues në zgjedhjen e një hosti kur diçka është sjellë vazhdimisht në rishikimet e klientëve, mund të duhet të merret në konsideratë.

Shqyrtuesit janë klienti i apasionuar, kështu që shumica e rishikimeve kanë prirje pozitive të fortë negativ ose të fortë.

Shqyrtime negative për GoDaddy dhe DreamHost

GoDaddy. Shqyrtimet më negative të GoDaddy merren me mbështetje të dobët të klientit, kufizime të rrepta të vendosura në disa plane dhe në kohën e humbjes.

Dreamhost. Një ankesë e zakonshme është mungesa e mbështetjes telefonike dhe mbështetja e bisedave të ndezura. Gjithashtu, për një kompani që ka një garanci kaq të fortë në kohë, ekziston një numër i befasishëm i ankesave të ndërprerjes.

Shqyrtime Pozitive për GoDaddy dhe DreamHost

GoDaddy. Shqyrtime pozitive nga klientët e GoDaddy komentojnë mbi shërbimet e regjistrimit të domainit dhe çmimet e tij.

Dreamhost. Shumica e vlerësimeve për mbështetjen e klientit janë pozitive. DreamHost merr rrembime për gati gjithçka “të pakufizuar” për një çmim kaq të ulët.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Shqyrtimet kanë tendencë të tregojnë se GoDaddy përqendrohet në të qenit regjistrues domain, dhe pritja është një pasojë. Në përgjithësi, ka më shumë vlerësime pozitive nga klientët DreamHost.

Përfundim për krahasimin e GoDaddy dhe DreamHost

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Secila prej këtyre kompanive pritëse ka të mirat dhe të mirat.

Arsyet për të zgjedhur DreamHost over GoDaddy:

 • Thjeshtësi në zgjedhjen e një plani
 • Karakteristika më të pakufizuara në plane
 • Garanci më e gjatë për kthimin e parave
 • 100% e garantuar në kohën e duhur

Arsyet për të zgjedhur GoDaddy mbi DreamHost:

 • Shet produkte të shumëfishta në internet përveç hostimit
 • Opsionet Linux dhe Windows për të gjitha planet
 • Më shumë nivele për më shumë opsione në plane
 • Standardi i industrisë cPanel (megjithëse i modifikuar)
 • Telefon falas dhe biseda 24/7

GoDaddy mund të jetë më i përshtatshmi për fillestarët, pasi gjithçka që lidhet me internet, nga emri i domain-it deri në SSL, shërbimet e marketingut dhe SEO, dhe regjistrimi në internet, mund të merren nga një sit.

DreamHost është tërheqës për ata që duan vetëm një sit “gjithçka të pakufizuar” pa u shmangur opsioneve në pritjen e përbashkët. Mund të mos jetë i përshtatshëm për fillestarin pasi nuk ka ndërtues të faqes në internet dhe asnjë mbështetje telefonike. Bizneset e vogla do të gjejnë gjerësi të pakufizuar dhe ruajtjen tërheqëse. Kompanitë që kërkojnë VPS ose serverë të dedikuar do të gjejnë një DreamHost një zgjedhje tërheqëse.

Një alternative për të hetuar kur bëni blerje për një host në internet është InMotion Hosting. Ndërsa garancia për kthimin e parave të InMotion është më pak se ajo e DreamHost, ajo ende ofron një nga më të mirët në industri – një garanci prej 90 ditësh për kthimin e parave, krahasuar me garancinë 30-ditore të GoDaddy. Për ata që nuk mendojnë të shpenzojnë vetëm pak më shumë sesa pritja e buxhetit për të marrë tipare premium dhe kohë të ngarkimit dhe përgjigjes së shpejtë, SiteGround është një kompani pritëse që mund të dëshironi të merrni në konsideratë.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me GoDaddy ose DreamHost? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me mbajtjen në internet? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map