GoDaddy vs. Bluehost: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Perbandingan GoDaddy vs Bluehost


Pada zaman digitalisasi ini, adalah lumrah untuk mempunyai kehadiran dalam talian dalam bentuk laman web – sama ada anda seorang profesional individu, mempunyai syarikat permulaan atau mempunyai perusahaan bersaiz sederhana hingga besar.

Oleh kerana penyelenggaraan dan pengehosan laman web memerlukan kemahiran khusus, anda tidak mahu menekankan perkara ini dengan menyelesaikannya oleh penyedia perkhidmatan pihak ketiga.

Anda juga cenderung pergi dengan syarikat hosting web yang telah lama menjalankan perniagaan di industri ini dan terkenal dan dipercayai oleh banyak perniagaan di seluruh dunia.

Di sinilah dua penyedia hosting popular – Bluehost dan GoDaddy – masuk.

Bluehost (ditubuhkan pada tahun 1996) dan GoDaddy (ditubuhkan pada tahun 1997) masing-masing telah menjalankan perniagaan di industri ini selama lebih dari 19 tahun. Oleh itu, sukar untuk memilih antara dua hos web ini dari segi pengalaman hosting mereka yang luas.

Oleh itu, anda perlu mengetahui pelbagai ciri dan fungsi yang ditawarkan oleh masing-masing untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan hosting anda.

Walaupun Bluehost dimiliki oleh Endurance International Group (EIG) yang terkenal, GoDaddy tidak termasuk dalam kumpulan tersebut.

EIG diketahui mempunyai banyak host web di bawahnya, termasuk nama popular lain seperti iPage dan Hostgator.

Fakta bahawa Bluehost telah menjadi tuan rumah lebih dari dua juta laman web setakat ini adalah bukti fokus kepada perkhidmatan hosting.

GoDaddy adalah nama yang menonjol dalam hal pendaftaran domain juga. Pada tahun 2014, GoDaddy mencapai kejayaan penting kerana mempunyai lebih dari 59 bilion nama domain di bawah pengurusannya dan, dengan itu, menjadi pendaftar terakreditasi ICANN terbesar di dunia.

GoDaddy juga terkenal dengan rancangan hosting bersama yang murah, sementara Bluehost tidak ketinggalan mengenai kemampuan untuk rancangan hosting bersama.

Kedua-dua hos web juga menawarkan hosting VPS, hosting WordPress, hosting pelayan khusus, dan sebagainya.

Walaupun Bluehost hanya menawarkan perkhidmatan hosting Linux, GoDaddy memberi anda pilihan untuk memilih antara hosting Linux atau hosting Windows.

Lebih-lebih lagi, GoDaddy telah memenangi beberapa anugerah untuk perkhidmatannya, seperti Gold Stevie Award untuk perkhidmatan komputer (pada tahun 2012) dan Bulby Award untuk penggunaan terbaik domain satu huruf.

Bluehost juga telah memenangi beberapa anugerah, seperti Best Budget Hosting, Best Web Hosting Company, dan Best Affordable Hosting dari HostReview.

Oleh kerana kedua-duanya mempunyai banyak pengalaman dan menawarkan perkhidmatan pemenang anugerah yang serupa, kami akan membantu anda memahami penyedia ini dengan lebih baik dan memudahkan keputusan anda dengan membandingkan ciri dan perkhidmatan hosting yang ditawarkan oleh Bluehost dan GoDaddy dan rancangan hosting mereka yang berbeza dalam artikel ini.

Bandingkan prestasi Bluehost dan GoDaddy

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Salah satu kunci kejayaan perniagaan dalam talian adalah ketersediaan laman web dan ciri-ciri yang berkaitan sepanjang masa.

Walaupun GoDaddy memberikan jaminan uptime 99,99%, Bluehost tidak memberikan jaminan uptime tersebut.

Dan, setelah menggunakan Bluehost untuk beberapa laman web, kita dapat mengatakan bahawa peratusan waktu operasi memang sekitar 99.99% dalam masa nyata. Peratusan waktu operasi sebenar GoDaddy sedikit menurun 99,99%, tetapi masih bagus.

Kebolehpercayaan. GoDaddy mempunyai pusat data besar yang terletak di Phoenix, sementara Bluehost mempunyai pusat datanya yang berpusat di Utah.

Pusat data Bluehost menyokong sandaran penyimpanan cermin, sandaran kuasa UPS, penjana diesel, dan beberapa ciri lain yang berkaitan dengan kuasa.

Pusat data GoDaddy juga menyokong penjana diesel dan bekalan kuasa tanpa gangguan dan memastikan kelajuan tinggi kira-kira 20 gigabit sesaat dengan disambungkan ke tulang belakang DWDM Ethernet gentian optik.

Persembahan. Masa yang diperlukan untuk memuatkan laman web anda juga penting untuk mewujudkan kesan positif mengenai laman web anda.

Waktu maksimum yang diambil untuk menanggapi permintaan pemuatan halaman oleh pelayan yang dihoskan oleh GoDaddy didapati cukup tinggi dibandingkan dengan pelayan yang dihoskan oleh BlueHost, terutama ketika lonjakan lalu lintas laman web.

Semasa menguji dengan laman web lalu lintas kecil, dinyatakan bahawa Bluehost berjaya memberikan masa muat kurang dari 2.4 saat dan GoDaddy melepasi 2.6 saat untuk masa yang sama.

Pelayan Bluehost dijalankan di pusat kuasa AMD, sementara pelayan GoDaddy dijalankan pada pemproses Intel Core i7. Kedua-duanya juga berjaya memberikan prestasi yang baik untuk laman web masing-masing.

Pendapat mengenai Persembahan Bluehost dan GoDaddy

Kerana kemampuan pelayan Bluehost untuk menguruskan kelajuan pemuatan halaman yang hebat, walaupun semasa lalu lintas meningkat, dan peratusan waktu operasi yang sedikit lebih tinggi, kami lebih memilih Bluehost dari segi masa, kelajuan dan kebolehpercayaan.

Ciri-ciri Bluehost dan GoDaddy

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Pembina Laman Web. Untuk membina laman web, Bluehost menawarkan anda pembangun laman web Weebly atau pembangun laman web mudah alih goMobi. Anda boleh membuat laman web dengan mudah tanpa pengetahuan pengekodan dengan menggunakan fungsi drag-and-drop Weebly.

Anda juga boleh menggunakan Weebly secara percuma untuk membuat laman web sederhana sehingga enam halaman. Namun, jika anda menginginkan beberapa fitur canggih, seperti perlindungan kata laluan untuk laman web dan tema tersuai, maka anda boleh meningkatkan alat Weebly anda ke paket berbayar sekitar $ 8,99 sebulan.

GoDaddy tidak menawarkan versi percuma alat pembangunan laman webnya, dengan harga bermula dari $ 1 sebulan (untuk rancangan peribadi yang cukup murah).

Pembangun laman web GoDaddy sangat popular dengan beberapa ciri mudah digunakan yang luar biasa dan laman web yang dihasilkan cenderung lebih menarik daripada yang anda boleh buat dengan menggunakan pembangun laman Bluehost.

Keselamatan. Bluehost mengagumkan kami dengan sekumpulan ciri keselamatannya yang komprehensif yang terdiri daripada perlindungan pautan panas dan alat anti-spam yang berbeza, seperti Apache Spam Assassin, Spam Experts, dan Spam Hammer.

Ia juga menawarkan CloudFare untuk memberikan keamanan yang lebih baik dalam bentuk SSL dan perlindungan terhadap serangan Distributed Denial of Service (DDoS).

Bluehost juga menyokong direktori yang dilindungi kata laluan, pembuatan senarai hitam alamat IP, pembuatan penapis untuk akaun e-mel dan pengguna, dan pengurusan sijil digital dan kunci peribadi. Dan, pentadbir laman web anda akan merasa selamat dalam mengakses fail konfigurasi dengan penyediaan akses Secure Shell (SSH).

Anda bahkan boleh menggunakan SiteLock Domain Security yang bermula dari sekitar $ 1,67 sebulan.

Dengan GoDaddy, keselamatan dikenakan dengan kos tambahan dalam bentuk SiteLock yang bermula pada sekitar $ 17.88 per tahun. Dengan menggunakan pilihan ini, anda berhak untuk pemindaian aplikasi, pemantauan spam dan perisian hasad, dan sijil pengesahan laman web. Bahkan membantu mengenal pasti kerentanan rangkaian dan menghapus perisian hasad.

Pangkalan Data MySQL GoDaddy memberi anda akses ke pangkalan data MySQL terhad, dengan rancangan hosting bersama, sementara Bluehost menawarkan akses ke pangkalan data MySQL tanpa had untuk semua rancangannya.

Juga, GoDaddy menawarkan akaun e-mel yang jauh lebih sedikit, dengan pelbagai rancangan hostingnya, berbanding Bluehost.

Sandaran. Walaupun kedua-dua penyedia hosting membolehkan anda melakukan sandaran manual sebagai sebahagian daripada akaun hosting anda, mereka berbeza mengenai pilihan sandaran automatik mereka. Bluehost memberi anda pilihan untuk membuat sandaran automatik dari cPanel (panel kawalan standard).

Pilihan seperti itu tidak tersedia dengan GoDaddy.

Hosting WordPress Terurus. GoDaddy dan Bluehost tidak memerlukan anda untuk memasang Sistem Pengurusan Kandungan WordPress (CMS) kerana ia sudah dipasang sebelumnya.

Ini membolehkan anda memulakan dengan cepat dengan platform WordPress dan membuat halaman, catatan, galeri, dan sebagainya. Kedua-duanya juga menawarkan perisian automatik dan kemas kini pemalam, sokongan sepanjang masa, dan sebagainya.

Kedua-dua hos web menawarkan empat rancangan hosting WordPress yang berbeza. Ini dibandingkan di bawah:

Asas GoDaddy – pada harga $ 3,99 sebulan, dengan penyimpanan 10GB dan tanpa alamat IP, untuk satu laman web, dan untuk menangani sekitar 25,000 pelawat bulanan.

GoDaddy Deluxe – pada harga $ 4,49 sebulan, dengan penyimpanan 15GB dan tanpa alamat IP, untuk satu laman web, dan untuk menangani sekitar 1,00,000 pelawat bulanan.

GoDaddy Ultimate – pada harga $ 7,99 sebulan, dengan penyimpanan 30GB dan tanpa alamat IP, untuk dua laman web, dan untuk menangani sekitar 4,00,000 pelawat bulanan.

Pembangun GoDaddy – pada harga $ 13.99 sebulan, dengan penyimpanan 50GB dan tanpa alamat IP, untuk lima laman web, dan untuk menangani sekitar 8,00,000 pelawat bulanan.

Blogger Bluehost – pada harga $ 24.99 sebulan ($ 12.49 untuk bulan pertama sahaja), dengan storan 30GB dan 1 alamat IP, untuk lima laman web, dan untuk menangani sekitar 100 juta pelawat bulanan.

Profesional Bluehost – pada harga $ 74.99 sebulan ($ 37.50 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 60GB dan 1 alamat IP, untuk sepuluh laman web, dan untuk menangani sekitar 300 juta pelawat bulanan.

Perniagaan Bluehost – pada harga $ 119,99 sebulan ($ 60 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 120GB dan 1 alamat IP, untuk 20 laman web, dan untuk menangani sekitar 600 juta pelawat bulanan.

Syarikat Bluehost – pada harga $ 169,99 sebulan ($ 85 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 240GB dan 1 alamat IP, untuk 30 laman web, dan untuk menangani pelawat bulanan tanpa had.

Jelas, rancangan hosting WordPress GoDaddy lebih murah daripada Bluehost. Walau bagaimanapun, rancangan Bluehost lebih sesuai untuk lalu lintas yang lebih tinggi.

Penyelesaian E-dagangDengan fungsi kedai dalam talian GoDaddy, anda boleh menyenaraikan produk anda dan mula menjualnya dalam masa yang singkat. Anda mendapat kemampuan untuk menggunakan dan menyesuaikan tema, membina kedai dalam talian yang sesuai untuk mudah alih, membuat keranjang belanja, menggunakan alat pemasaran, menggunakan kemampuan SEO, dan sebagainya.

Ia juga menyokong banyak kaedah pembayaran, termasuk kad kredit, perbankan bersih, kad debit, dan dompet. Kedai premium dalam talian GoDaddy tersedia pada harga $ 19,99 sebulan (langganan tahunan) atau $ 29,99 sebulan (langganan bulanan).

Bluehost juga memberi anda akses ke set ciri eCommerce yang serupa. Anda dapat menggunakan aplikasi Magneto untuk membuat toko online Anda, menggunakan gerbang pembayaran TransFirst untuk menerima pembayaran dari pelanggan Anda, dan menggunakan salah satu keranjang belanja yang berbeza, seperti Agora, Cube Cart, Zen Cart, dan OS Commerce.

Pendapat mengenai Ciri Utama Bluehost dan GoDaddy

Oleh kerana ciri keselamatan yang lebih baik dan lebih sedikit batasan (atau had) pada pangkalan data MySQL, akaun e-mel dan jumlah laman web yang diurus WordPress, Bluehost mendapat anggapan kami di sini.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga Bluehost dan GoDaddy

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Kami hanya akan membandingkan rancangan hosting Linux yang ditawarkan oleh kedua-duanya, kerana Bluehost tidak menawarkan rancangan hosting Windows. Harus diingat bahawa GoDaddy memang menawarkan rancangan hosting Windows.

Pelan hosting GoDaddy termurah boleh didapati sekitar $ 2.24 sebulan (GoDaddy Starter), sementara rancangan hosting Bluehost yang paling berpatutan tersedia pada harga $ 3.95 sebulan (Bluehost Starter). Kedua-dua rancangan ini mungkin terbukti mencukupi jika anda seorang pemula mencuba mana-mana host web untuk pertama kalinya.

Jenis Rancangan Hosting

Rancangan Hosting Berkongsi Kami membandingkan GoDaddy berkongsi rancangan hosting dan Bluehost berkongsi rancangan hosting di bawah:

Semua rancangan bersama Bluehost menggunakan cPanel sebagai panel kawalan mereka untuk hosting Linux, sementara rancangan bersama GoDaddy menggunakan cPanel untuk hosting Linux dan Plesk untuk hosting Windows.

Dengan hosting bersama Bluehost, anda dapat membeli SiteLock Security pada harga $ 1,99 sebulan (langganan tahunan), dan dengan hosting bersama GoDaddy, anda boleh memilih yang sama pada $ 1,49 sebulan (langganan 1 tahun).

Permulaan Bluehost – pada harga $ 3,95 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 4,95 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 5,95 sebulan (langganan 1 tahun), dengan ruang cakera 50GB, 5 akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL tanpa had, untuk 1 laman web.

Bluehost Plus – pada harga $ 6,95 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 7,95 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 8,95 sebulan (langganan 1 tahun), dengan ruang cakera 150GB, 100 akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL tanpa had, untuk 10 laman web.

Pro Perniagaan Bluehost – pada $ 14.95 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 16.95 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 19.95 sebulan (langganan 1 tahun), dengan ruang cakera yang tidak dimeterai, akaun e-mel tanpa had, dan pangkalan data MySQL tanpa had, untuk laman web tanpa had.

Permulaan GoDaddy – pada harga $ 2.24 sebulan (langganan 3 tahun atau 2 tahun atau 1 tahun) atau $ 2.49 sebulan (langganan 1 bulan), dengan ruang cakera 30GB, 10 akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL 1 x 1GB, untuk 1 laman web.

Ekonomi GoDaddy – pada harga $ 3,99 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 4,49 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 4,99 sebulan (langganan 1 tahun) atau $ 6,99 sebulan (langganan 3 bulan), dengan ruang cakera 100GB, 100 akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL 10 x 1GB, untuk 1 laman web.

GoDaddy Deluxe – pada $ 4,49 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 4,99 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 5,99 sebulan (langganan 1 tahun) atau $ 8,99 sebulan (langganan bulanan), dengan ruang cakera tanpa had, 500 akaun e-mel, dan 25 x Pangkalan data MySQL 1GB, untuk laman web tanpa had.

GoDaddy Ultimate – pada $ 7,99 sebulan (langganan 3 tahun) atau $ 8,99 sebulan (langganan 2 tahun) atau $ 9,99 sebulan (langganan 1 tahun) atau $ 14,99 sebulan (langganan bulanan), dengan ruang cakera tidak terhad, 1000 akaun e-mel, dan tanpa had (x 1GB) Pangkalan data MySQL, untuk laman web tanpa had.

Pelan Hosting VPS Bluehost menawarkan 4 rancangan hosting VPS berbanding dengan 5 rancangan hosting VPS yang disediakan oleh GoDaddy, dengan penyimpanan, RAM, dan harga yang hampir serupa. Walau bagaimanapun, GoDaddy menawarkan lebar jalur yang tidak terhad, sementara Bluehost menawarkan lebar jalur dalam julat 1TB hingga 4TB.

Pelan Hosting Dedikasi GoDaddy menawarkan lima rancangan hosting pelayan khusus, sementara Bluehost menawarkan sekitar 3 daripadanya. Selain itu, GoDaddy menawarkan storan maksimum 2 TB (berbanding maksimum 1TB Bluehost) dan RAM maksimum 32GB (berbanding maksimum 16 GB Bluehost).

Walaupun Bluehost menawarkan lebar jalur 15 TB (dengan Bluehost Premium), GoDaddy menawarkan lebar jalur tanpa had dengan semua rancangan khasnya. Julat harga untuk kedua-dua hos web hampir serupa, walaupun anda mendapat pilihan yang lebih murah untuk hosting khusus dengan GoDaddy.

Jaminan Wang Dikembalikan Kedua-dua hos web menawarkan tempoh jaminan pengembalian wang, yang bermaksud bahawa mereka yakin dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan.

Walaupun GoDaddy membolehkan anda mendapatkan kembali wang anda dalam jangka masa 45 hari, jika anda tidak berpuas hati, Bluehost hanya membenarkan perkara yang sama selama 30 hari (polisi bayaran balik pro-dinilai).

Perbezaan lain ialah GoDaddy menawarkan jaminan wang dikembalikan hanya untuk rancangan langganan tahunannya.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Walaupun beberapa rancangan GoDaddy kelihatan lebih murah, itu hanya berlaku untuk tempoh perkhidmatan pertama. Semasa pembaharuan rancangan, harganya jauh lebih tinggi untuk GoDaddy. Jadi, tidak banyak yang membezakan kedua-dua hos ini mengenai pelbagai rancangan hosting dan harganya. Menurut kami, ini adalah ikatan antara keduanya.

Betapa mudahnya menggunakan Bluehost dan GoDaddy

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Kedua-dua hos web menawarkan cPanel standard industri, yang mempunyai antara muka yang mesra pengguna, sebagai panel kawalan.

GoDaddy juga membolehkan anda menggunakan Parallels Plesk Panel, kerana ia juga menyokong Windows hosting yang tidak dilakukan oleh Bluehost. Oleh kerana cPanel adalah panel kawalan standard industri, pengguna dapat membiasakan diri dengan gaya kerjanya dengan cepat.

Selain itu, anda boleh menggunakan fungsi pemasang sekali klik untuk memasang WordPress dan pelbagai aplikasi lain untuk kedua-dua penyedia perkhidmatan hosting. (Lihat pasar Mojo untuk pasar Bluehost dan GoDaddy untuk GoDaddy.)

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Kedua-dua hos web menggunakan panel kawalan yang sama dan pemasang satu klik yang serupa. Sekali lagi, kami menilai kedua-duanya sama dengan kemudahan penggunaan.

Sokongan Bluehost dan GoDaddy

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Kedua-dua hos web menawarkan pelbagai pilihan untuk berhubung dengan pasukan sokongan pelanggan mereka pada bila-bila masa siang atau malam.

Sekiranya berlaku kecemasan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka dengan mudah dengan menggunakan nombor telefon bebas tol. Dan, jika anda tidak terburu-buru menyelesaikan masalah, anda masih boleh mendapatkan balasan pantas melalui pilihan sembang langsung kedua-dua hos web.

Sebagai alternatif, anda juga boleh menggunakan sistem tiket atau menghantar e-mel kepada kedua-dua penyedia hosting.

Setelah mengadakan laman web dengan kedua-dua hos web ini, kami dapat berkongsi bahawa tindak balas pasukan sokongan GoDaddy telah ditangguhkan beberapa kali.

Masa tindak balas pasukan sokongan Bluehost secara konsisten baik.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Kami lebih suka memilih pasukan sokongan Bluehost, semata-mata berdasarkan pengalaman kami, mereka dengan cepat menawarkan penyelesaian untuk masalah kami dalam banyak kesempatan selama bertahun-tahun.

Ulasan pengguna tentang Bluehost dan GoDaddy

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Mungkin bukan idea terbaik untuk bergantung sepenuhnya pada ulasan yang dihantar oleh pelanggan berbeza dalam talian untuk mana-mana hos web. Walau bagaimanapun, mereka membantu anda memahami masalah atau kelebihan mana dari host tertentu yang dikemukakan berulang kali.

Ulasan Negatif untuk Bluehost dan GoDaddy

Bagi GoDaddy, kebanyakan ulasan negatif merujuk kepada banyak masa yang diambil oleh pasukan sokongannya untuk bertindak balas semasa situasi krisis masa nyata.

Dan ini bukan hanya tindak balas pertama kali, melainkan masa yang diperlukan untuk mencari penyelesaian untuk masalah pelanggan.

Untuk Bluehost, banyak ulasan pelanggan merujuk kepada keburukan kerana memasang banyak alat tambahan untuk beberapa fungsi. Juga, banyak pelanggan meminta agar Bluehost mula menawarkan rancangan hosting bersama bulanan.

Ulasan Positif untuk Bluehost dan GoDaddy

Terdapat banyak ulasan positif dari pemula yang merasa sangat mudah untuk membina laman web ketika menggunakan pembangun laman GoDaddy dan menjadikan laman web mereka dihoskan dengan rancangan paling asas GoDaddy (pelan permulaan).

Untuk Bluehost, ulasan positif kebanyakan disediakan untuk rancangan pelayan VPS dan pelayan khusus. Dengan rancangan ini prestasi pelayan dan ketersediaan pangkalan data dan e-mel MySQL tanpa had telah dipuji.

Juga, sebutan khas telah dibuat mengenai keselamatan dan sokongan pelanggan Bluehost dalam kebanyakan ulasan.

Kesimpulan mengenai perbandingan Bluehost dan GoDaddy

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Berikut adalah sebab untuk memilih Bluehost daripada GoDaddy:

  • Pangkalan data dan akaun e-mel MySQL tanpa had dengan beberapa rancangan
  • Keselamatan yang dipertingkatkan
  • Sokongan teknikal dan pelanggan yang hebat
  • Keupayaan untuk memberikan waktu operasi yang tinggi, walaupun untuk peningkatan tahap lalu lintas

Berikut adalah sebab untuk memilih GoDaddy daripada Bluehost:

  • Sokongan untuk hosting Windows
  • Harga lebih murah
  • Lebih banyak produk dan ciri
  • Jaminan wang dikembalikan lebih lama selama 45 hari

Sudah jelas bahawa jika anda seorang pemula dan hanya ingin memulakan laman web, tanpa mempunyai pengetahuan teknikal, GoDaddy terbukti menjadi pilihan yang jauh lebih murah dan lebih mudah.

Juga, jika anda mencari platform hosting Windows, GoDaddy adalah salah satu yang boleh dipilih.

Namun, jika laman web anda mendapat banyak lalu lintas dan anda mencari kebolehpercayaan dan prestasi yang lebih baik, maka Bluehost nampaknya menjadi hos web yang sesuai untuk keperluan anda.

Sekiranya anda mencari alternatif untuk Bluehost, anda tidak perlu mencari di luar salah satu laman web saudaranya, termasuk Hostgator yang juga dimiliki oleh EIG.

Dari segi sokongan, skalabilitas, dan pengurusan lalu lintas yang tinggi, Hostgator juga tidak buruk. Sekiranya anda mencari alternatif kos rendah untuk GoDaddy untuk memulakan laman web asas, maka anda boleh mendapatkannya dihoskan di Dreamhost.

Adakah anda mempunyai pengalaman sebelumnya dalam menggunakan GoDaddy atau Bluehost? Adakah perbandingan ini menjawab sebarang pertanyaan yang anda ada atau adakah anda masih mempunyai pertanyaan? Jangan ragu untuk menghantar komen atau berkongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me