GoDaddy vs Bluehost: Cilin duhet të përdorni?

Krahasimi GoDaddy vs Bluehost


Në këtë epokë të dixhitalizimit, është mjaft e zakonshme të keni një prani në internet në formën e një uebfaqe – pavarësisht nëse jeni profesionist individual, keni një startup ose keni një ndërmarrje të mesme në një ndërmarrje të mesme të madhe.

Dhe, meqenëse mirëmbajtja dhe pritja e faqes në internet kërkon aftësi specifike, nuk do të dëshironit të stresoheni për këto gjëra duke e bërë këtë nga një ofrues i shërbimit të palëve të treta.

Ju gjithashtu keni më shumë të ngjarë të shkoni me një kompani web hosting që ka bërë biznes në industri për mjaft kohë dhe është e njohur dhe besuar nga shumë biznese globalisht.

Këtu hyjnë dy ofrues të njohur të pritjes së pritjes – Bluehost dhe GoDaddy.

Bluehost (themeluar në vitin 1996) dhe GoDaddy (themeluar në 1997) kanë bërë biznes në industri për më shumë se 19 vjet secila. Shtë pra e vështirë të zgjedhësh midis këtyre dy hosteve në internet përsa i përket përvojës së tyre të gjerë të pritjes.

Prandaj, do t’ju duhet të dini tipare dhe funksione të ndryshme të ofruara nga secila për të marrë një vendim të informuar bazuar në kërkesat tuaja të pritjes.

Ndërsa Bluehost është në pronësi të Grupit të njohur të Endurance International (EIG), GoDaddy nuk bën pjesë në asnjë grup të tillë.

EIG është e njohur të ketë një pishinë të gjerë të host-ve nën të, duke përfshirë emra të tjerë të njohur si iPage dhe Hostgator.

Fakti që Bluehost ka pritur mbi dy milion site deri më tani është një dëshmi e përqendrimit të saj në shërbimet e pritjes.

GoDaddy është një emër i spikatur kur bëhet fjalë për regjistrimin e domain gjithashtu. Në vitin 2014, GoDaddy arriti një moment historik të konsiderueshëm të pasur më shumë se 59 miliardë emra domain nën menaxhimin e tij dhe, duke u bërë regjistruesi më i madh në botë i akredituar nga ICANN.

GoDaddy është gjithashtu i njohur për planet e lira të përbashkëta të pritjes së tij, ndërsa Bluehost nuk është shumë larg për sa i përket përballueshmërisë për planet e përbashkëta të pritjes.

Të dy hostet e internetit gjithashtu ofrojnë VPS hosting, hostimin e WordPress, server të dedikuar të serverëve, etj.

Ndërsa Bluehost ofron vetëm shërbime të hostimit të Linux, GoDaddy ju jep mundësinë që të zgjidhni midis hostimit Linux ose host Windows.

Për më tepër, GoDaddy ka fituar disa çmime për shërbimet e saj, siç është çmimi Gold Stevie për shërbime kompjuterike (në vitin 2012) dhe çmimi Bulby për përdorimin më të mirë të një domain-i të vetëm me shkronja.

Bluehost gjithashtu ka fituar disa çmime, të tilla si Pritja më e mirë e buxhetit, kompania më e mirë për mbajtjen e faqeve në internet dhe Hosting më i përballueshëm nga HostReview.

Meqenëse të dy kanë një përvojë të madhe dhe ofrojnë shërbime të ngjashme me çmime, ne do t’ju ndihmojmë të kuptoni më mirë këta ofrues dhe të thjeshtoni vendimin tuaj duke krahasuar veçoritë dhe shërbimet e pritjes të ofruara nga Bluehost dhe GoDaddy dhe planet e tyre të ndryshme të pritjes në këtë artikull.

Krahasoni performancën e Bluehost dhe GoDaddy

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Një nga çelësat e suksesit për një biznes në internet është disponueshmëria e faqes së saj të internetit dhe karakteristikave të lidhura në çdo kohë.

Ndërsa GoDaddy nuk ju jep një garanci në kohën e duhur prej 99,99%, Bluehost nuk jep ndonjë garanci të tillë me kohë.

Dhe, duke përdorur Bluehost për disa faqe në internet, mund të themi se përqindja e uptime është me të vërtetë rreth 99,99% në kohë reale. Përqindja aktuale e GoDaddy shpesh ka rënë pak më pak se 99,99%, por gjithsesi është aq e mirë.

seriozitet. GoDaddy ka një qendër masive të të dhënave të vendosura në Phoenix, ndërsa Bluehost ka qendrën e saj të të dhënave me qendër në Utah.

Qendra e të dhënave Bluehost mbështet kopjimin e ruajtjes së pasqyruar, rezervën e rrymës në UPS, gjeneratorin me naftë dhe disa karakteristika të tjera të lidhura me energjinë.

Qendra e të dhënave GoDaddy gjithashtu mbështet gjeneratorët me naftë dhe furnizimin me energji të pandërprerë dhe siguron një shpejtësi të lartë prej rreth 20 gigabits për sekondë duke u lidhur me një shtyllë kurrizore me fibër optike DWDM Ethernet.

Performance. Koha që duhet për të ngarkuar faqet e faqes suaj të internetit është gjithashtu e rëndësishme për të krijuar një përshtypje pozitive në lidhje me faqen tuaj.

Koha maksimale u mor për t’iu përgjigjur një kërkese për ngarkesë faqe nga një server i pritur GoDaddy është gjetur të jetë mjaft e lartë në krahasim me atë të një serveri të pritur nga BlueHost, veçanërisht gjatë një rritje të trafikut të faqes.

Gjatë testimit me vendet e trafikut të vogël, u zbulua se Bluehost arrin të japë një kohë ngarkese më pak se 2.4 sekonda dhe GoDaddy kalon 2.6 sekonda për të njëjtën.

Serverat Bluehost funksionojnë në qendrat e energjisë AMD, ndërsa serverët GoDaddy ekzekutojnë procesorët Intel Core i7. Të dy arrijnë të ofrojnë performanca të mira për faqet e tyre të internetit përkatëse.

Opinion mbi performancën Bluehost dhe GoDaddy

Për shkak të aftësisë së serverëve Bluehost për të menaxhuar shpejtësi të mëdha të ngarkesës së faqeve, madje edhe gjatë rritjes së trafikut, dhe një përqindje pak më të lartë në kohë, preferojmë Bluehost për sa i përket kohëzgjatjes, shpejtësisë dhe besueshmërisë.

Karakteristikat e Bluehost dhe GoDaddy

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Ndërtues i faqes në internet. Për të ndërtuar një faqe në internet, Bluehost ju ofron ndërtuesin e faqes Weebly ose ndërtuesin e faqes mobile GoMobi. Ju lehtë mund të krijoni një faqe në internet pa ndonjë njohuri për kodimin duke përdorur funksionalitetin tërheqës dhe rënie të Weebly.

Ju gjithashtu mund të përdorni Weebly falas për të krijuar një faqe interneti të thjeshtë deri në gjashtë faqe. Sidoqoftë, nëse dëshironi disa veçori të përparuara, të tilla si mbrojtja e fjalëkalimit për faqet tuaja në internet dhe temat e personalizuara, atëherë mund të përmirësoni mjetin tuaj Weebly në një plan të paguar prej rreth 8.99 $ në muaj.

GoDaddy nuk ofron ndonjë version falas të mjetit të saj të ndërtimit të faqes në internet, me çmimet që fillojnë nga 1 dollarë në muaj (për një plan personal i cili është mjaft i lirë).

Ndërtuesi i faqes GoDaddy është shumë i popullarizuar me disa veçori mahnitëse për t’u përdorur lehtë dhe faqja e internetit që rezulton ka të ngjarë të jetë më tërheqëse sesa mund të ndërtoni duke përdorur ndërtuesin e faqes Bluehost.

siguri. Bluehost na bën përshtypje me grupin e tij të plotë të karakteristikave të sigurisë që përbëhen nga mbrojtja e linjës lidhëse dhe mjete të ndryshme kundër spamit, siç janë Apache Spam Assassin, Spam Experts, dhe Spam Hammer.

Ajo gjithashtu ofron CloudFare të sigurojë siguri të zgjeruar në formën e SSL dhe mbrojtje kundër sulmeve të shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS).

Bluehost gjithashtu mbështet direktori të mbrojtur me fjalëkalim, krijimin e listës së zezë të adresave IP, krijimin e filtrit për llogari dhe përdoruesit e postës elektronike, dhe menaxhimin e çertifikatave dixhitale dhe çelësave privatë. Dhe, administratorët e faqes tuaj do të ndjehen të sigurt për të hyrë në skedarët e konfigurimit me sigurimin e qasjes Secure Shell (SSH).

Ju madje mund të përdorni të Sigurimit të Domainit të SiteLock i cili fillon me rreth 1.67 dollarë në muaj.

Me GoDaddy, siguria vjen me një kosto shtesë në formën e SiteLock e cila fillon me rreth 17.88 dollarë në vit. Duke përdorur këtë mundësi, ju keni të drejtë të skanoni aplikacionin, spam dhe monitorimin e malware dhe një çertifikatë të verifikimit të sitit. Madje ndihmon për të identifikuar dobësitë e rrjetit dhe për të hequr malware.

Baza e të dhënave MySQL GoDaddy ju lejon qasje në bazat e të dhënave të kufizuara të MySQL, me planet e saj të përbashkëta të pritjes, ndërsa Bluehost ofron qasje në bazat e të dhënave të pakufizuara të MySQL për të gjitha planet e saj.

Gjithashtu, GoDaddy ofron në mënyrë të konsiderueshme më pak llogari emaili, me planet e saj të ndryshme të pritjes, në krahasim me Bluehost.

rezervë. Ndërsa të dy ofruesit e pritjes ju mundësojnë të bëni kopje rezervë manuale si pjesë e llogarisë tuaj të pritjes, ato ndryshojnë në lidhje me opsionet e tyre të automatizuara të kopjimit. Bluehost ju jep mundësinë të bëni kopje rezervë automatike nga cPanel (paneli standard i kontrollit).

Një opsion i tillë nuk është i disponueshëm me GoDaddy.

Menaxhuar WordPress Hosting. As GoDaddy dhe Bluehost nuk kërkojnë që ju të instaloni Sistemin e Menaxhimit të Përmbajtjes WordPress (CMS) sepse ato vijnë para-instaluar me të.

Kjo ju lejon të filloni shpejt me platformën WordPress dhe të krijoni faqe, postime, galeri, etj. Të dy ofrojnë gjithashtu programe automatike dhe azhurnime të plug-in, rreth mbështetjes së orës, etj.

Të dy hostet në internet ofrojnë katër plane të ndryshme të hostimit të WordPress. Këto janë krahasuar më poshtë:

GoDaddy Basic – me 3.99 dollarë në muaj, me 10 GB ruajtje dhe pa adresë IP, për një faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 25,000 vizitorë mujorë.

GoDaddy Deluxe – me 4,49 dollarë në muaj, me 15 GB ruajtje dhe pa adresë IP, për një faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 1,00,000 vizitorë mujorë.

GoDaddy Ultimate – me 7,99 dollarë në muaj, me 30 GB ruajtje dhe pa adresë IP, për dy faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 4,00,000 vizitorë mujorë.

Zhvilluesi i GoDaddy – me 13.99 dollarë në muaj, me 50 GB ruajtje dhe pa adresë IP, për pesë faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 8,00,000 vizitorë mujorë.

Blogger Bluehost – me 24,99 dollarë në muaj (12,49 dollarë vetëm për muajin e parë), me 30 GB ruajtje dhe 1 adresë IP, për pesë faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 100 milion vizitorë mujorë.

Bluehost Professional – me 74.99 dollarë në muaj (37.50 $ vetëm për muajin e parë), me 60 GB ruajtje dhe 1 adresë IP, për dhjetë uebfaqe, dhe për të trajtuar rreth 300 milion vizitorë mujorë.

Biznes Bluehost – me 119,99 dollarë në muaj (60 dollarë vetëm për muajin e parë), me ruajtje 120 GB dhe 1 adresë IP, për 20 faqe në internet, dhe për të trajtuar rreth 600 milion vizitorë mujorë.

Ndërmarrja Bluehost – me 169,99 dollarë në muaj (85 $ vetëm për muajin e parë), me ruajtje 240 GB dhe 1 adresë IP, për 30 faqe në internet, dhe për të trajtuar vizitorë të pakufizuar mujorë.

Shtë e qartë, planet e pritjes së WordPress të GoDaddy janë më të lira se Bluehost. Sidoqoftë, planet Bluehost janë më të përshtatshme për trafik më të lartë.

Zgjidhje EcommerceMe funksionalitetin e dyqanit online GoDaddy, ju mund t’i gjeni listat e produkteve tuaja dhe të filloni t’i shisni ato në asnjë kohë. Ju merrni mundësinë për të përdorur dhe rregulluar tema, të ndërtoni një dyqan online miqësor me celularin, të krijoni një karrocë blerjeje, të përdorni mjete marketing, të përdorni aftësitë e SEO, etj..

Ai gjithashtu mbështet mënyra të shumta pagese, përfshirë kartat e kreditit, bankingun neto, kartat e debitit dhe kuletat. Dyqani premium në internet i GoDaddy është në dispozicion me 19,99 $ në muaj (abonim vjetor) ose 29,99 $ në muaj (abonim mujor).

Bluehost gjithashtu ju lejon qasje në një grup të ngjashëm të veçorive të tregtisë elektronike. Ju mund të përdorni aplikacionin Magneto për të krijuar dyqanin tuaj online, të përdorni portën e pagesës TransFirst për të pranuar pagesa nga klientët tuaj dhe të përdorni ndonjë prej karrocave të ndryshme të blerjeve, të tilla si Agora, Cube Cart, Zen Cart, dhe OS Tregtisë.

Opinion mbi Tiparet kryesore të Bluehost dhe GoDaddy

Për shkak të karakteristikave më të mira të sigurisë dhe më pak kufizimeve (ose kapakëve) në bazat e të dhënave MySQL, llogaritë e postës elektronike dhe numrit të faqeve të internetit të menaxhuara nga WordPress, Bluehost merr nyjen tonë këtu.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e Bluehost dhe GoDaddy

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Ne do të krahasojmë vetëm planet e pritjes Linux të ofruara nga të dy, pasi Bluehost nuk ofron ndonjë plan pritës të Windows. Duhet të theksohet se GoDaddy nuk ofron plane për mbajtjen e Windows.

Plani më i lirë i hostimit GoDaddy është në dispozicion me rreth $ 2.24 në muaj (GoDaddy Starter), ndërsa plani më i përballueshëm i pritjes Bluehost është në dispozicion me 3,95 $ në muaj (Bluehost Starter). Të dyja këto plane mund të dëshmojnë të mjaftueshme nëse jeni fillestar që provoni për herë të parë ndonjë host në internet.

Llojet e planeve të strehimit

Planet e përbashkëta të strehimit Ne krahasojmë GoDaddy ndau planet e pritjes dhe Bluehost ndanë planet e pritjes më poshtë:

Të gjitha planet e përbashkëta Bluehost përdorin cPanel si panelin e tyre të kontrollit për hostimin Linux, ndërsa planet e përbashkëta GoDaddy përdorin cPanel për hostimin e Linux dhe Plesk për hostimin e Windows.

Me pritjen e përbashkët të Bluehost, ju mund të blini SiteLock Security me 1.99 dollarë në muaj (abonim vjetor), dhe me pritjen e përbashkët të GoDaddy, ju mund të zgjidhni të njëjtin me $ 1.49 në muaj (abonim 1-vjeçar).

Starter Bluehost – me 3,95 $ në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 4,95 $ në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 5,95 $ në muaj (abonim 1-vjeçar), me hapësirë ​​në disk 50 GB, 5 llogari emaili dhe baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL, për 1 faqe në internet.

Bluehost Plus – me 6,95 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 7,95 $ në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 8,95 $ në muaj (abonim 1-vjeçar), me hapësirë ​​disku 150 GB, 100 llogari emaili dhe baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL, për 10 faqe në internet.

Pro Bluehost Business – me 14,95 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 16,95 dollarë në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 19,95 $ në muaj (abonim 1-vjeçar), me hapësirë ​​të pandryshuar të diskut, llogari të pakufizuara të postës elektronike dhe bazave të të dhënave të pakufizuara të MySQL, për faqet e internetit të pakufizuara.

Starter GoDaddy – me 2.24 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar ose 2-vjeçar ose 1-vjeçar) ose 2.49 dollarë në muaj (abonim 1- muaj), me hapësirë ​​në disk 30 GB, 10 llogari emaili, dhe bazat e të dhënave 1 x 1 GB MySQL, për 1 faqe në internet.

Ekonomia GoDaddy – me 3.99 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 4,49 dollarë në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 4,99 $ në muaj (abonim 1-vjeçar) ose 6.99 $ në muaj (abonim 3-mujor), me hapësirë ​​në disk të 100 GB, 100 llogari emaili, dhe 10 x 1 GB bazat e të dhënave MySQL, për 1 faqe interneti.

GoDaddy Deluxe – me 4,49 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 4,99 $ në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 5,99 $ në muaj (abonim 1-vjeçar) ose 8,99 $ në muaj (abonim mujor), me hapësirë ​​të pakufizuar në disk, 500 llogari emaili dhe 25 bazat e të dhënave x 1 GB MySQL, për faqet e internetit të pakufizuara.

GoDaddy Ultimate – me 7,99 dollarë në muaj (abonim 3-vjeçar) ose 8,99 $ në muaj (abonim 2-vjeçar) ose 9,99 $ në muaj (abonim 1-vjeçar) ose 14,99 $ në muaj (abonim mujor), me hapësirë ​​të pakufizuar në disk, 1000 llogari emaili dhe të pakufizuar (x 1GB) Baza e të dhënave MySQL, për faqet e internetit të pakufizuara.

Planet e hostimit të VPS Bluehost ofron 4 plane pritjeje në VPS në krahasim me 5 planet e pritjes së VPS-ve të ofruara nga GoDaddy, me depo gati të ngjashme, RAM dhe çmime. Sidoqoftë, GoDaddy ofron një bandë të pakufizuar, ndërsa Bluehost ofron gjerësi të bandës në rangun prej 1TB deri në 4TB.

Planet e përkushtuara të strehimit GoDaddy ofron pesë plane të dedikuara për pritjen e serverëve, ndërsa Bluehost ofron rreth 3 prej tyre. Gjithashtu, GoDaddy ofron një ruajtje maksimale prej 2TB (në krahasim me maksimumin 1TB të Bluehost) dhe RAM maksimal prej 32 GB (në krahasim me maksimumin prej 16 GB të Bluehost).

Ndërsa Bluehost ofron një gjerësi bande prej 15TB (me një Premium Bluehost), GoDaddy ofron një bandë të pakufizuar me të gjitha planet e saj të dedikuara. Gama e çmimeve për të dy hostet në internet është pothuajse e ngjashme, megjithëse ju merrni mundësi më të lira për host të dedikuar me GoDaddy.

Garancia e kthimit të parave Të dy hostet e internetit ofrojnë një periudhë garancie për kthimin e parave, që do të thotë se ata janë të sigurt për shërbimet që ata ofrojnë.

Ndërsa GoDaddy ju lejon të kërkoni paratë tuaja mbrapa brenda një periudhe prej 45 ditësh, nëse nuk jeni të kënaqur, Bluehost lejon të njëjtën vetëm për 30 ditë (politika e rimbursimit të vlerësuar me pro).

Dallimi tjetër është se GoDaddy ofron këtë garanci të kthimit të parave vetëm për planet e saj vjetore të pajtimit.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Edhe pse disa nga planet e GoDaddy duken më të lira, kjo është e vërtetë vetëm për termin e parë të shërbimit. Gjatë rinovimeve të planit, çmimet janë shumë më të larta për GoDaddy. Pra, nuk ka shumë për të dalluar këta dy hoste për shumëllojshmërinë e planeve të pritjes dhe çmimet e tyre. Sipas nesh, është një kravatë mes të dyve.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur Bluehost dhe GoDaddy

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Të dy hostet e internetit ofrojnë cPanel standardin e industrisë, i cili ka një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, si panel kontrolli.

GoDaddy gjithashtu ju lejon të përdorni Panelin e Plesk-ut, pasi gjithashtu mbështet Windows hosting që nuk e bën Bluehost. Meqenëse cPanel është një panel kontrolli standard i industrisë, përdoruesit mund të mësohen shumë shpejt me stilin e tij të punës.

Për më tepër, ju mund të përdorni funksionalitetin e instaluesit me një klik për të instaluar WordPress dhe aplikacione të ndryshme të tjera për të dy ofruesit e shërbimit pritës. (Shihni tregun Mojo për tregun Bluehost dhe GoDaddy për GoDaddy.)

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Të dy hostet e internetit përdorin të njëjtin panel kontrolli dhe instalues ​​të ngjashëm me një klik. Edhe një herë, vlerësojmë të dy në mënyrë të barabartë sa i përket lehtësisë së përdorimit.

Mbështetja e Bluehost dhe GoDaddy

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Të dy hostet në internet ofrojnë një larmi opsionesh për të kontaktuar me ekipin e tyre për mbështetjen e klientëve në çdo kohë të ditës ose natës.

Nëse është një emergjencë, ju lehtë mund të kontaktoni ekipet e tyre mbështetëse duke përdorur një numër telefoni pa pagesë. Dhe, nëse nuk po nxitoni për të zgjidhur çështjen, prapëseprapë mund të merrni përgjigje të shpejtë përmes opsionit të bisedës drejtpërdrejtë të të dy hosteve të internetit.

Përndryshe, ju madje mund të përdorni sistemin e biletave ose email të dy ofruesit e pritjes.

Duke pasur në sit faqet me të dy këta hostë në internet, ne mund të ndajmë se përgjigjet e ekipit mbështetës të GoDaddy janë vonuar në mjaft raste.

Koha e përgjigjes së ekipit mbështetës Bluehost ka qenë vazhdimisht e mirë.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Ne do të preferonim të votonim për ekipin mbështetës Bluehost, bazuar thjesht në përvojën tonë për ta, shpejt të ofrojnë zgjidhje për çështjet tona në shumë raste gjatë viteve.

Shqyrtimet e përdoruesve të Bluehost dhe GoDaddy

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Mund të mos jetë një ide e shkëlqyeshme të mbështeteni plotësisht në rishikimet e postuara nga klientë të ndryshëm në internet për çdo pritës në internet. Sidoqoftë, ata ju ndihmojnë të kuptoni se cilat çështje ose cilat avantazhe të një hosti të veçantë po rriten përsëri dhe përsëri.

Shqyrtime negative për Bluehost dhe GoDaddy

Për GoDaddy, shumica e vlerësimeve negative i referohen sasisë së konsiderueshme të kohës së marrë nga ekipi i tij mbështetës për t’u përgjigjur gjatë situatave të krizës në kohë reale.

Dhe nuk është vetëm përgjigja për herë të parë, por koha e duhur për të arritur një zgjidhje për çështjet e klientit.

Për Bluehost, një numër i vlerësimeve të klientëve i referohet disavantazhit të detyrës për të instaluar shumë shtesa për disa funksionalitete. Gjithashtu, shumë klientë po kërkojnë që Bluehost të fillojë të ofrojë plane mujore të përbashkëta të pritjes.

Shqyrtime Pozitive për Bluehost dhe GoDaddy

Ka shumë vlerësime pozitive nga newbies të cilët e gjetën jashtëzakonisht të lehtë ndërtimin e një siti kur përdorin ndërtuesin e faqes GoDaddy dhe për ta pritur faqen e tyre të pritur me planin më themelor të GoDaddy (planin fillestar).

Për Bluehost, vlerësimet pozitive kryesisht janë të rezervuara për VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. Me këto plane performanca e serverit dhe disponueshmëria e bazave të të dhënave dhe emailave të pakufizuar të MySQL janë vlerësuar shumë.

Gjithashtu, përmendje të veçantë janë bërë në lidhje me sigurinë e jashtëzakonshme dhe mbështetjen e klientit të Bluehost në shumicën e vlerësimeve.

Përfundim për krahasimin e Bluehost dhe GoDaddy

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Më poshtë janë arsyet për të zgjedhur Bluehost mbi GoDaddy:

 • Baza e të dhënave të pakufizuar të MySQL dhe llogaritë e postës elektronike me disa plane
 • Siguria e zgjeruar
 • Mbështetje e shkëlqyeshme teknike dhe e klientit
 • Aftësia për të ofruar kohë të lartë, madje edhe për rritje të niveleve të trafikut

Më poshtë janë arsyet për të zgjedhur GoDaddy mbi Bluehost:

 • Mbështetje për mbajtjen e Windows
 • Çmime më të lira
 • Më shumë produkte dhe karakteristika
 • Periudha më e gjatë e garantimit të kthimit të parave prej 45 ditësh

Shtë e qartë se nëse jeni një newbie total dhe thjesht doni të filloni me një sit, pa pasur ndonjë njohuri teknike, GoDaddy dëshmon të jetë një mundësi shumë më e lirë dhe më e përshtatshme.

Gjithashtu, nëse po kërkoni një platformë hosting Windows, GoDaddy është ai që duhet të zgjidhni.

Sidoqoftë, nëse faqja juaj e internetit po merr shumë trafik dhe po kërkoni besueshmëri dhe performancë të përmirësuar, atëherë Bluehost duket se është hosti ideal në internet për nevojat tuaja.

Nëse jeni duke kërkuar një alternative të Bluehost, nuk duhet të kërkoni më shumë se një nga faqet e saj motra, duke përfshirë Hostgator i cili është gjithashtu në pronësi të EIG.

Për sa i përket mbështetjes, shkallueshmërisë dhe menaxhimit të lartë të trafikut, Hostgator gjithashtu nuk është i keq. Nëse jeni duke kërkuar një alternative me kosto të ulët për GoDaddy për të filluar një faqe interneti themelore, atëherë mund ta merrni atë të pritur në Dreamhost.

A keni ndonjë përvojë paraprake në përdorimin e GoDaddy ose Bluehost? A i është përgjigjur këtij krahasimi ndonjë pyetje që keni pasur apo keni akoma ndonjë pyetje? Ju lutemi mos ngurroni të postoni ndonjë koment ose të ndani përvojat tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map