GoDaddy vs. Bluehost: Care ar trebui să folosești?

Comparativ GoDaddy vs. Bluehost


În această epocă a digitalizării, este destul de comun să ai o prezență online sub forma unui site web – indiferent dacă ești un profesionist individual, ai un startup sau ai o întreprindere de dimensiuni medii până la mari.

Și, întrucât întreținerea și găzduirea site-ului web necesită abilități specifice, nu doriți să vă stresați asupra acestor lucruri, făcând acest lucru de către un furnizor terț de servicii.

De asemenea, aveți mai multe șanse să mergeți cu o companie de găzduire web care face afaceri în industrie de ceva timp și este bine cunoscută și de încredere de multe companii la nivel mondial..

De aici vin doi furnizori de hosting populari – Bluehost și GoDaddy.

Bluehost (fondată în 1996) și GoDaddy (înființate în 1997) fac afaceri în industrie de peste 19 ani fiecare. Astfel, este dificil să alegi între aceste două gazde web în ceea ce privește vasta lor experiență de găzduire.

Prin urmare, va trebui să cunoașteți diferitele caracteristici și funcționalități oferite de fiecare pentru a lua o decizie informată pe baza cerințelor dvs. de găzduire.

Deși Bluehost este deținut de renumitul grup internațional Endurance (EIG), GoDaddy nu se încadrează în niciun astfel de grup.

EIG este cunoscut că are o mulțime de gazde web sub ea, inclusiv alte nume populare precum iPage și Hostgator.

Faptul că Bluehost a găzduit până acum peste două milioane de site-uri este o mărturie a atenției sale pe serviciile de găzduire.

GoDaddy este un nume proeminent atunci când vine vorba și de înregistrare de domenii. În 2014, GoDaddy a atins o etapă semnificativă, având peste 59 de miliarde de nume de domeniu sub conducerea sa și, prin urmare, a devenit cel mai mare registrator acreditat ICANN din lume.

GoDaddy este cunoscut și pentru planurile sale ieftine de găzduire partajată, în timp ce Bluehost nu se află în urmă cu privire la accesibilitatea pentru planurile de găzduire partajate.

Ambele gazde web oferă, de asemenea, găzduire VPS, găzduire WordPress, găzduire dedicată serverului etc..

În timp ce Bluehost oferă doar servicii de găzduire Linux, GoDaddy vă oferă opțiunea de a selecta între gazduire Linux sau gazduire Windows.

Mai mult, GoDaddy a câștigat mai multe premii pentru serviciile sale, cum ar fi Gold Stevie Award pentru servicii informatice (în 2012) și premiul Bulby pentru cea mai bună utilizare a unui singur domeniu de literă.

De asemenea, Bluehost a câștigat câteva premii, precum cel mai bun buget de gazduire, cea mai bună companie de găzduire web și cel mai bun gazduire la prețuri accesibile de la HostReview.

Deoarece ambii au o experiență vastă și oferă servicii similare premiate, vă vom ajuta să înțelegeți mai bine acești furnizori și să simplificați decizia dvs. prin compararea caracteristicilor și serviciilor de găzduire oferite de Bluehost și GoDaddy și diferitele lor planuri de găzduire în acest articol..

Comparați performanțele Bluehost și GoDaddy

Contents

Uptime și fiabilitate

Monitor de funcționare

Uptime. Una dintre cheile succesului pentru o afacere online este disponibilitatea site-ului său web și funcțiile asociate în orice moment.

În timp ce GoDaddy oferă o garanție de disponibilitate de 99,99%, Bluehost nu oferă nicio astfel de garanție de funcționare..

Și, folosind Bluehost pentru câteva site-uri web, putem spune că procentul de utilizare este într-adevăr în jur de 99,99% în timp real. Procentul efectiv de utilizare a GoDaddy a scăzut adesea puțin sub 99,99%, dar este totuși atât de bun.

Fiabilitate. GoDaddy are un centru de date masiv situat în Phoenix, în timp ce Bluehost are centrul de date cu sediul în Utah.

Centrul de date Bluehost acceptă backup de stocare în oglindă, backup UPS, generator diesel și alte câteva funcții legate de energie.

Centrul de date GoDaddy acceptă, de asemenea, generatoare diesel și alimentare neîntreruptă și asigură o viteză ridicată de aproximativ 20 de gigabits pe secundă prin conectarea la o coloană vertebrală DWDM Ethernet din fibră optică.

Performanţă. Timpul necesar pentru încărcarea paginilor site-ului dvs. web este, de asemenea, esențial pentru a crea o impresie pozitivă despre site-ul dvs..

Timpul maxim necesar pentru a răspunde la o solicitare de încărcare a paginii de către un server găzduit de GoDaddy a fost găsit a fi destul de mare în comparație cu cel al unui server găzduit de BlueHost, în special în timpul unei creșteri a traficului pe site.

În timpul testării cu site-uri de trafic mici, a fost dezvăluit că Bluehost reușește să acorde un timp de încărcare mai mic de 2,4 secunde, iar GoDaddy depășește 2,6 secunde pentru aceeași.

Serverele Bluehost rulează pe centrele de alimentare AMD, în timp ce serverele GoDaddy rulează pe procesoare Intel Core i7. Ambele reușesc, de asemenea, să ofere performanțe bune pentru site-urile respective.

Opinia despre Bluehost și GoDaddy Performance

Datorită capacității serverelor Bluehost de a gestiona viteze mari de încărcare a paginilor, chiar și în timpul unui trafic crescut și a unui procent uptime ușor mai mare, preferăm Bluehost în ceea ce privește funcționarea, viteza și fiabilitatea.

Caracteristici ale Bluehost și GoDaddy

Comparați caracteristicile cheie

Caracteristicile cheie comparate

Site Web Builder. Pentru a construi un site web, Bluehost vă oferă constructorul de site-uri Weebly sau constructorul de site-uri mobile GoMobi. Puteți crea cu ușurință un site web fără cunoștințe de codare, utilizând funcționalitatea drag and drop a Weebly.

De asemenea, puteți utiliza gratuit Weebly pentru a crea un site simplu de până la șase pagini. Cu toate acestea, dacă doriți câteva funcții avansate, cum ar fi protecția cu parolă pentru paginile dvs. web și teme personalizate, atunci puteți actualiza instrumentul dvs. Weebly la un plan plătit de aproximativ 8,99 USD pe lună..

GoDaddy nu oferă nicio versiune gratuită a instrumentului său de construire a site-ului web, prețurile începând de la 1 USD pe lună (pentru un plan personal, care este destul de ieftin).

Creatorul de site-uri GoDaddy este foarte popular cu mai multe caracteristici uimitoare ușor de utilizat, iar site-ul rezultat este probabil să fie mai atractiv decât puteți construi folosind constructorul de site-uri Bluehost.

Securitate. Bluehost ne impresionează prin setul său complet de caracteristici de securitate care constau în protecția prin link direct și diferite instrumente anti-spam, cum ar fi Apache Spam Assassin, Spam Experts și Spam Hammer.

De asemenea, oferă CloudFare să ofere o securitate sporită sub formă de SSL și protecție împotriva atacurilor de refuz de distribuire (DDoS).

Bluehost acceptă, de asemenea, directoarele protejate prin parolă, crearea listei negre a adreselor IP, crearea de filtre pentru conturi și utilizatori de e-mail și gestionarea certificatelor digitale și a cheilor private. Și, administratorii site-ului dvs. se vor simți în siguranță în accesarea fișierelor de configurare cu furnizarea accesului Secure Shell (SSH).

Puteți utiliza chiar Securitatea de Domeniu SiteLock care începe de la 1,67 USD pe lună.

Cu GoDaddy, securitatea are un cost suplimentar sub forma SiteLock, care începe cu aproximativ 17,88 USD pe an. Folosind această opțiune, aveți dreptul la scanarea aplicațiilor, monitorizare spam și malware și un certificat de verificare a site-ului. Ajută chiar la identificarea vulnerabilităților rețelei și la eliminarea programelor malware.

Baza de date MySQL GoDaddy vă oferă acces la baze de date MySQL limitate, cu planurile sale de găzduire partajate, în timp ce Bluehost oferă acces la baze de date MySQL nelimitate pentru toate planurile sale.

De asemenea, GoDaddy oferă considerabil mai puține conturi de e-mail, cu diferitele sale planuri de găzduire, în comparație cu Bluehost.

Backup. Deși ambii furnizori de găzduire vă permit să efectuați backup-uri manuale ca parte a contului dvs. de găzduire, acestea diferă în ceea ce privește opțiunile lor de backup automat. Bluehost vă oferă opțiunea de a face copii de rezervă automate de la cPanel (panoul de control standard).

O astfel de opțiune nu este disponibilă cu GoDaddy.

Gazduit WordPress găzduit. Nici GoDaddy, nici Bluehost nu necesită instalarea sistemului de gestionare a conținutului WordPress (CMS), deoarece acestea sunt preinstalate cu acesta.

Acest lucru vă permite să începeți rapid cu platforma WordPress și să creați pagini, postări, galerii etc. Ambele oferă, de asemenea, software automat și actualizări de plug-in, asistență non-stop, etc..

Ambele gazde web oferă patru planuri diferite de găzduire WordPress. Acestea sunt comparate mai jos:

GoDaddy Basic – la 3,99 USD pe lună, cu stocare de 10 GB și fără adresă IP, pentru un site web și pentru a gestiona aproximativ 25.000 de vizitatori lunar.

GoDaddy Deluxe – la 4,49 USD pe lună, cu stocare de 15 GB și fără adresă IP, pentru un site web și pentru a gestiona aproximativ 1.00.000 de vizitatori lunar.

GoDaddy Ultimate – la 7,99 USD pe lună, cu stocare de 30 GB și fără adresă IP, pentru două site-uri web și pentru a gestiona aproximativ 4,00 000 de vizitatori lunar.

Dezvoltator GoDaddy – la 13,99 USD pe lună, cu stocare de 50 GB și fără adresă IP, pentru cinci site-uri web și pentru a gestiona aproximativ 8.00.000 de vizitatori lunar.

Bluehost Blogger – la 24,99 USD pe lună (12,49 USD doar pentru prima lună), cu stocare de 30 GB și 1 adresă IP, pentru cinci site-uri web și pentru a gestiona aproximativ 100 de milioane de vizitatori lunar.

Bluehost Professional – la 74,99 USD pe lună (37,50 USD doar pentru prima lună), cu stocare de 60 GB și 1 adresă IP, pentru zece site-uri web și pentru a gestiona aproximativ 300 de milioane de vizitatori lunar.

Afaceri Bluehost – la 119,99 USD pe lună (60 USD doar pentru prima lună), cu stocare de 120 GB și 1 adresă IP, pentru 20 de site-uri web și pentru a gestiona aproximativ 600 de milioane de vizitatori lunar.

Bluehost Enterprise – la 169,99 USD pe lună (85 USD doar pentru prima lună), cu stocare de 240 GB și 1 adresă IP, pentru 30 de site-uri web și pentru a gestiona vizitatori lunari nelimitați.

În mod clar, planurile de găzduire WordPress ale GoDaddy sunt mai ieftine decât Bluehost. Cu toate acestea, planurile Bluehost sunt mai potrivite pentru trafic mai mare.

Soluții de comerț electronicCu funcționalitatea magazinului online GoDaddy, puteți obține produsele listate și puteți începe să le vindeți în cel mai scurt timp. Aveți capacitatea de a utiliza și personaliza teme, de a construi un magazin online mobil-friendly, de a crea un coș de cumpărături, de a folosi instrumente de marketing, de a folosi capabilități SEO ș.a..

De asemenea, acceptă numeroase metode de plată, inclusiv carduri de credit, servicii bancare nete, carduri de debit și portofele. Magazinul premium online GoDaddy este disponibil la 19,99 USD pe lună (abonament anual) sau 29,99 USD pe lună (abonament lunar).

De asemenea, Bluehost vă oferă acces la un set similar de funcții de comerț electronic. Puteți utiliza aplicația Magneto pentru a vă crea magazinul online, puteți utiliza gateway-ul de plăți TransFirst pentru a accepta plăți de la clienții dvs. și puteți folosi oricare dintre diferitele coșuri de cumpărături, cum ar fi Agora, Cube Cart, Zen Cart și OS Commerce.

Opinia despre caracteristicile cheie ale Bluehost și GoDaddy

Datorită caracteristicilor de securitate mai bune și a limitării (sau a plafoanelor) din bazele de date MySQL, conturile de e-mail și numărul de site-uri web gestionate de WordPress, Bluehost primește din cap aici.

Comparați planurile de găzduire web și prețurile pentru Bluehost și GoDaddy

Planuri de găzduire & Prețuri

Comparat planuri de prețuri

Notă: Vom compara doar planurile de găzduire Linux oferite de ambii, deoarece Bluehost nu oferă niciun plan de găzduire Windows. Trebuie menționat că GoDaddy oferă planuri de găzduire Windows.

Cel mai ieftin plan de găzduire GoDaddy este disponibil la aproximativ 2,24 USD pe lună (GoDaddy Starter), în timp ce cel mai accesibil plan de găzduire Bluehost este disponibil la 3,95 USD pe lună (Bluehost Starter). Ambele planuri se pot dovedi suficiente dacă sunteți un începător care încearcă prima gazdă web pentru prima dată.

Tipuri de planuri de găzduire

Planuri de gazduire partajate Comparam GoDaddy a distribuit planurile de găzduire și Bluehost a distribuit planurile de găzduire de mai jos:

Toate planurile partajate Bluehost folosesc cPanel ca panou de control pentru gazduirea Linux, în timp ce planurile partajate GoDaddy folosesc cPanel pentru gazduire Linux și Plesk pentru gazduire Windows.

Cu găzduirea partajată Bluehost, puteți cumpăra SiteLock Security la 1,99 USD pe lună (abonament anual), iar cu hostingul GoDaddy partajat, puteți opta pentru același lucru la 1,49 USD pe lună (abonament de 1 an).

Starter Bluehost – la 3,95 USD lunar (abonament pe 3 ani) sau 4,95 USD lunar (abonament pe 2 ani) sau 5,95 USD lunar (abonament de 1 an), cu spațiu pe disc de 50 GB, 5 conturi de e-mail și baze de date MySQL nelimitate, pentru 1 site web.

Bluehost Plus – la 6,95 USD pe lună (abonament de 3 ani) sau 7,95 USD lunar (abonament pe 2 ani) sau 8,95 USD lunar (abonament de 1 an), cu 150 GB spațiu pe disc, 100 de conturi de e-mail și baze de date MySQL nelimitate, pentru 10 site-uri web.

Bluehost Business Pro – la 14,95 USD pe lună (abonament de 3 ani) sau 16,95 USD lunar (abonament pe 2 ani) sau 19,95 USD lunar (abonament de 1 an), cu spațiu pe disc nemodificat, conturi de email nelimitate și baze de date MySQL nelimitate, pentru site-uri web nelimitate.

Starter GoDaddy – la 2,24 USD pe lună (abonament de 3 ani sau 2 ani sau 1 an) sau 2,49 USD lunar (abonament de 1 lună), cu 30 GB spațiu pe disc, 10 conturi de e-mail și 1 x baze de date MySQL de 1 GB, pentru 1 site web.

Economie GoDaddy – la 3,99 USD pe lună (abonament de 3 ani) sau 4,49 dolari pe lună (abonament pe 2 ani) sau 4,99 USD lunar (abonament de 1 an) sau 6,99 USD lunar (abonament de 3 luni), cu spațiu pe disc de 100 GB, 100 de conturi de e-mail, și 10 x 1 GB baze de date MySQL, pentru 1 site web.

GoDaddy Deluxe – la 4,49 USD pe lună (abonament de 3 ani) sau 4,99 USD lunar (abonament pe 2 ani) sau 5,99 USD lunar (abonament de un an) sau 8,99 USD lunar (abonament lunar), cu spațiu pe disc nelimitat, 500 de conturi de e-mail și 25 x 1 GB baze de date MySQL, pentru site-uri web nelimitate.

GoDaddy Ultimate – la 7,99 USD lunar (abonament pe 3 ani) sau 8,99 USD lunar (abonament pe 2 ani) sau 9,99 USD lunar (abonament de un an) sau 14,99 USD lunar (abonament lunar), cu spațiu disc nelimitat, 1000 de conturi de e-mail și nelimitat. (x 1 GB) baze de date MySQL, pentru site-uri web nelimitate.

Planuri de gazduire VPS Bluehost oferă 4 planuri de găzduire VPS în comparație cu cele 5 planuri de găzduire VPS furnizate de GoDaddy, cu stocare, memorie RAM și prețuri aproape similare. Cu toate acestea, GoDaddy oferă lățime de bandă nelimitată, în timp ce Bluehost oferă lățime de bandă în intervalul de la 1TB la 4TB.

Planuri dedicate de gazduire GoDaddy oferă cinci planuri dedicate de găzduire a serverului, în timp ce Bluehost oferă aproximativ 3 dintre acestea. De asemenea, GoDaddy oferă un spațiu de stocare maxim de 2TB (în comparație cu maximul de 1 TB al lui Bluehost) și RAM maximă de 32 GB (în comparație cu maximul de 16 GB al Bluehost).

În timp ce Bluehost oferă o lățime de bandă de 15TB (cu un Bluehost Premium), GoDaddy oferă lățime de bandă nelimitată cu toate planurile sale dedicate. Gama de prețuri pentru ambele gazde web este aproape similară, deși veți primi opțiuni mai ieftine pentru găzduirea dedicată cu GoDaddy.

Banii inapoi garantat Ambele gazde web oferă o perioadă de garanție înapoi, ceea ce înseamnă că sunt încrezători în ceea ce privește serviciile oferite.

În timp ce GoDaddy vă permite să vă căutați banii înapoi într-o perioadă de 45 de zile, dacă nu sunteți mulțumit, Bluehost permite același lucru timp de 30 de zile (politica de rambursare evaluată).

Cealaltă diferență este că GoDaddy oferă această garanție de returnare a banilor numai pentru planurile sale anuale de abonament.

Aviz cu privire la tarifarea planurilor de găzduire

Chiar dacă unele dintre planurile GoDaddy par mai ieftine, acest lucru este valabil doar pentru primul termen de serviciu. În timpul reînnoirilor planului, prețurile sunt mult mai mari pentru GoDaddy. Deci, nu există prea multe lucruri pentru a diferenția aceste două gazde în ceea ce privește varietatea planurilor de găzduire și prețurile acestora. Potrivit nostru, este o legătură între cei doi.

Cât de ușor de utilizat Bluehost și GoDaddy

Ușurință în utilizare

Cât de ușor de utilizat interfața

Ambele gazde web oferă standardul industriei cPanel, care are o interfață ușor de utilizat, ca panoul de control.

De asemenea, GoDaddy vă permite să utilizați Panoul Plesk Parallels, deoarece acceptă și găzduirea Windows, care nu are Bluehost. Deoarece cPanel este un panou de control standard al industriei, utilizatorii se pot obișnui destul de repede cu stilul său de lucru.

Mai mult, puteți utiliza funcționalitatea instalatorului cu un singur clic pentru a instala WordPress și diferite alte aplicații atât pentru furnizorii de servicii de găzduire. (Consultați piața Mojo pentru piața Bluehost și GoDaddy pentru GoDaddy.)

Opinia privind ușurința de utilizare

Ambele gazde web folosesc același panou de control și instalatoare similare cu un singur clic. Încă o dată, evaluăm atât în ​​ceea ce privește ușurința de utilizare.

Suport pentru Bluehost și GoDaddy

Asistență tehnică și clienți

S-a comparat asistența utilizatorului

Ambele gazde web oferă o varietate de opțiuni pentru a lua legătura cu echipa lor de asistență pentru clienți în orice moment al zilei sau al nopții.

Dacă este o situație de urgență, puteți contacta cu ușurință echipele lor de asistență folosind un număr de telefon gratuit. Și, dacă nu vă grăbiți să rezolvați problema, puteți primi totuși răspunsuri rapide prin opțiunea de chat în direct a ambelor gazde web.

În mod alternativ, puteți utiliza chiar și sistemul de ticketing sau trimiteți prin e-mail ambii furnizori de găzduire.

După ce am găzduit site-uri cu aceste două gazde web, putem împărtăși faptul că răspunsurile echipei de asistență ale GoDaddy au fost întârziate în câteva ocazii.

Timpul de răspuns al echipei de asistență Bluehost a fost constant bun.

Aviz cu privire la asistența utilizatorului

Am prefera să votăm pentru echipa de suport Bluehost, bazată pur și simplu pe experiența noastră de a oferi rapid soluții la problemele noastre în multe ocazii de-a lungul anilor.

Recenzii ale utilizatorilor despre Bluehost și GoDaddy

analizele utilizatorului

Recenziile utilizatorilor au fost comparate

Notă: Este posibil să nu fie o idee excelentă să vă bazați în totalitate pe recenziile postate de diferiți clienți online pentru orice gazdă web. Cu toate acestea, acestea vă ajută să înțelegeți care sunt problemele sau care sunt avantajele unei anumite gazde.

Recenzii negative pentru Bluehost și GoDaddy

Pentru GoDaddy, majoritatea recenziilor negative se referă la cantitatea considerabilă de timp necesară echipei sale de asistență pentru a răspunde în situații de criză în timp real.

Și nu este doar răspunsul pentru prima dată, ci mai mult timpul necesar pentru a ajunge la o soluție pentru problemele clienților.

Pentru Bluehost, multe recenzii ale clienților se referă la dezavantajul de a trebui să instaleze o mulțime de suplimente pentru mai multe funcționalități. De asemenea, mulți clienți solicită ca Bluehost să înceapă să ofere planuri lunare de găzduire partajate.

Recenzii pozitive pentru Bluehost și GoDaddy

Există o mulțime de recenzii pozitive din partea noilor care au considerat că este extrem de ușor să construiești un site atunci când folosești constructorul de site-uri GoDaddy și să-ți găzduiești site-ul cu cel mai de bază plan al GoDaddy (planul inițial).

Pentru Bluehost, recenziile pozitive sunt rezervate în mare parte pentru VPS și pentru planurile dedicate de server. Cu aceste planuri, performanța și disponibilitatea serverului de baze de date și e-mailuri MySQL nelimitate au fost mult lăudate.

De asemenea, în cele mai multe recenzii s-a făcut mențiune specială asupra securității extraordinare și a asistenței clienților Bluehost.

Concluzie privind compararea Bluehost și GoDaddy

Care gazduire este cea mai potrivita pentru tine?

Alegerea celei mai bune platforme

Următoarele sunt motivele pentru a alege Bluehost peste GoDaddy:

 • Baze de date MySQL nelimitate și conturi de e-mail cu mai multe planuri
 • Securitate sporită
 • Suport tehnic și client excelent
 • Posibilitatea de a furniza timp de funcționare ridicat, chiar și pentru un nivel crescut de trafic

Următoarele sunt motivele pentru a alege GoDaddy peste Bluehost:

 • Suport pentru găzduirea Windows
 • Prețuri mai ieftine
 • Mai multe produse și caracteristici
 • O perioadă mai lungă de garanție înapoi de 45 de zile

Este clar că dacă sunteți un începător total și doriți doar să începeți cu un site, fără a avea cunoștințe tehnice, GoDaddy se dovedește a fi o opțiune mult mai ieftină și mai convenabilă..

De asemenea, dacă sunteți în căutarea unei platforme de găzduire Windows, GoDaddy este cel ales.

Cu toate acestea, dacă site-ul dvs. web primește mult trafic și căutați fiabilitate și performanțe îmbunătățite, Bluehost pare să fie gazda web ideală pentru nevoile dvs..

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la Bluehost, nu trebuie să vă uitați dincolo de unul dintre site-urile sale surori, inclusiv Hostgator, care este deținut și de EIG.

În ceea ce privește suportul, scalabilitatea și gestionarea ridicată a traficului, Hostgator nu este de asemenea rău. Dacă sunteți în căutarea unei alternative low-cost la GoDaddy pentru a începe un site web de bază, atunci îl puteți găzdui pe Dreamhost.

Aveți experiențe anterioare în utilizarea GoDaddy sau Bluehost? Această comparație a răspuns la întrebările pe care le-ați avut sau aveți încă întrebări? Vă rugăm să nu ezitați să postați comentarii sau să împărtășiți experiențele dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map