GoDaddy vs Arvixe: Cilin host të internetit duhet të zgjedhni?

Nëse keni vendosur të filloni një uebfaqe, mund të jeni më shumë se pak i hutuar në lidhje me të gjitha kompanitë e ndryshme të mbajtjes së uebit dhe të gjitha planet që janë atje. Kjo krahasim një-për-një midis GoDaddy dhe Arvixe është këtu për t’ju ndihmuar të renditni rrëmujën dhe të gjeni një kompani web hosting që është e përshtatshme për ju.


GoDaddy është një kompani e madhe me afro 13 milion klientë. Arvixe mund të mos jetë aq i njohur sa disa kompani të tjera pritëse, por po rritet me shpejtësi – në madhësi dhe reputacion. Të dy GoDaddy dhe Arvixe ofrojnë pritje të përbashkët, menaxhuar WordPress, VPS dhe plane të dedikuara të serverëve. Të dy GoDaddy dhe Arvixe ofrojnë Linux dhe Windows mundësi për planet e tyre.

GoDaddy ka fituar çmime të shumta “më të mirat”, duke përfshirë edhe atë të quajtur një Fortune 100 “Kompania më e mirë për të punuar për” në 2012. GoDaddy gjithashtu ka fituar njohje për fushatat e tij të diskutueshme të reklamave. Arvixe ka fituar shumë çmime – duke përfshirë “Zgjedhjen e Redaktorit” të PCMag në 2015, dhe është një nga kompanitë e “500 kompanive me rritje më të shpejtë në Amerikë”.

GoDaddy filloi në 1997 si Jomax Technologies dhe u ri-konfirmua si Go Daddy në 1999. Në 2006, marka u ndryshua në GoDaddy (të dy emrat u bashkuan). Një grup investimesh private zotëron GoDaddy, megjithatë, themeluesi, Bob Parsons, mbetet aksionari më i madh individual. Arvixe u ble nga Endurance International Group (EIG) në vitin 2014. EIG zotëron shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet, dhe megjithëse faqet EIG kanë disa ngjashmëri, ato funksionojnë nën emrat e tyre.

Krahasoni performancën e GoDaddy dhe Arvixe

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Kur serverat nuk janë në rregull, ju humbni shikuesit dhe klientët. Uptime garanton se nuk do të thotë që faqja juaj do të jetë gjithnjë e sipër, por është një tregues i rëndësisë që ju jep hosti në internet. GoDaddy garanton një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse faqja bie .1% ose më shumë nga 99.9% në një muaj, ju kreditohen 5% të tarifës së pritjes së këtij muaji. Arvixe ka të njëjtën garanci 99.9%, me një kthim të një muaji falas nëse bie nën atë përqindje.

Performance. GoDaddy përdor procesorë Core i7 në planet e veta të përbashkëta, dhe Xeons në VPS dhe planet e saj të dedikuara. Arvixe përdor Xeons më të fundit dhe ruan të dhënat e klientëve në sulmin 15K dhjetë disqe. Baza e të dhënave e Arvixe dhe serverat e postës elektronike janë në ruajtjen e SSD.

Një test në një sit të GoDaddy dha një ngarkesë prej 2.91s, më shpejt se 56% e vendeve të testuara me Pingdom. Një sit i krahasueshëm Arvixe kishte një kohë ngarkese prej 1.05s%, më shpejt se 89% e vendeve të testuara.

seriozitet. GoDaddy ka një qendër të dhënash që zotëron në Phoenix, Arizona, dhe jep me qira dy qendra të tjera të Arizonës në Mesa dhe Scottsdale. GoDaddy ka qendra të tjera të të dhënave në agoikago, Los Angeles dhe Ashburn, Virxhinia. Nevojat ndërkombëtare plotësohen me një qendër evropiane në Amsterdam dhe një qendër aziatike të vendosur në Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe kopje rezervë dizel.

Arvixe plotëson kërkesat globale me qendrat e të dhënave në Dallas, Texas, Amsterdam dhe Hong Kong. Qendrat e të dhënave janë plotësisht të tepërta dhe monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri.

Opinion mbi GoDaddy dhe Arvixe Performance

Arvixe ka një garanci më të mirë në kohë, dhe herë më të shpejtë të ngarkesës dhe përgjigjes në teste.

Karakteristikat e GoDaddy dhe Arvixe

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: “Pafund” dhe “i pa-matur” janë terma të marketingut që shpesh përdoren nga ndërmarrjet e mbajtjes së faqes në internet. Përkundër asaj që mund të besoni, nuk do të thotë “gjithçka që mund të përdorni”. Përkundrazi, i referohet asaj që kompania pritëse “konsideron përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Ndërsa të dy hostet janë regjistrues të domain, GoDaddy është regjistruesi më i madh në botë me mbi 60 milion fusha nën menaxhim. GoDaddy ofron një vit regjistrim të lirë të domenit për afatin fillestar kur afati është 12 muaj ose më gjatë. Arvixe ofron një domain falas për aq kohë sa ju keni një plan me ta, dhe ai ofron një transferim falas nëse tashmë keni një domen.

Ndërtues i faqes në internet. GoDaddy ka ndërfaqen zvarritës dhe ndërtuesin e saj në internet, duke filluar me një çmim promo prej 1 $ në muaj. Arvixe ofron RvSiteBuilder, i cili përmban një redaktor WSYWIG dhe mbi 600 shabllone në internet.

Bazat e të dhënave. Në varësi të planit të zgjedhur, GoDaddy ofron nga 10 në baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. Arvixe ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe PostgreSQL.

Llogaritë e postës elektronike. GoDaddy ofron 100 deri në 1000 llogari me 100 MB në 1 GB depo, në varësi të planit tuaj. Arvixe siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike në të gjitha planet e saj.

WordPress Hosting. Të dy ofrojnë GoDaddy dhe Arvixe kanë menaxhuar planet e WordPress. Një plan i menaxhuar i WordPress ka kompaninë pritëse që bën kopje rezervë dhe azhurnime në faqen tuaj, duke ju lejuar të përqendroheni te gjëja e rëndësishme – përmbajtja e faqes tuaj.

GoDaddyGoDaddy ka katër plane të WordPress. Themelore, e cila është e kufizuar në një sit, 25,000 vizitorë në muaj dhe 10 GB depo SSD; Deluxe, me një sit, 100,000 vizitorë dhe ruajtje 15 GB; Ultimate, me dy site, 400,000 vizitorë dhe 30 GB hapësirë ​​memorie SSD; dhe Zhvilluesi, me deri në 5 site, 800,000 vizitorë dhe 50 GB depo SSD. Të gjithë vijnë me një domain falas kur porosisni një term vjetor. Plani Ultimate përfshin falas SiteLock.

ArvixeArvixe ofron dy plane të përbashkëta WordPress – Personal Class dhe Personal Class Pro. Nëse faqja juaj rritet, shkallët e tyre të pritjes mbi serverat e përbashkët, VPS, Dedicated dhe Cloud, në varësi të nevojave tuaja. Ata kanë hapësirë ​​dhe gjerësi të pakufizuar, dhe biseda dhe mbështetje telefonike 24/7 për mbajtjen e tyre në WordPress.

Zgjidhje eCommerce. GoDaddy dhe Arvixe të dy ofrojnë karroca për blerje falas, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët, përmes panelit të kontrollit. Arvixe mbështet një pjesë të madhe të opsioneve të tregtisë elektronike dhe falas, shumë me mbështetje 24/7 dhe instalim automatik.

backups. GoDaddy ka një kopje rezervë të faqes dhe rivendos planin për një tarifë mujore me planet e saj të përbashkëta, dhe rezervime falas ditore në WordPress, VPS dhe plane të dedikuara. Arvixe merr kopje rezervë ditore të serverave të tij. Arvixe i rekomandon klientët të bëjnë kopjet e tyre personale dhe t’i ruajnë ato jashtë faqes (që është këshillë e mirë pavarësisht nga ndonjë plan).

Siguria e Pritjes. GoDaddy bën skanime dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, dhe siguron atë që quhet “CageFS”. CageFS ju lejon të vendosni privilegjet e përdoruesit për të kufizuar qasjen në përmbajtje. GoDaddy ofron SpamAssasin, si dhe BoxTrapper, për filtrimin e postës elektronike. Arvixe skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, si dhe ka mbrojtje brutale të forcës. Arvixe siguron filtrimin e SpamAssassin dhe Spamhaus.

GoDaddy ofron SSL falas për planet e saj, me nivelet më të larta duke marrë falas SSL private. Arvixe përdoret për të siguruar SSL të përbashkët për planet e saj të përbashkëta Linux, megjithatë, që nga fundi i vitit 2015, SSL-të e përbashkët nuk janë më në dispozicion për Linux ose Windows PersonalClass planet e përbashkëta. SSL private mund të blihen. Planet Arvixe BusinessClass kanë SSL falas për sa kohë që keni një plan me Arvixe.

GoDaddy dhe Arvixe të dy ofrojnë serverë Windows ose Linux.

Paneli i kontrollit. Arvixe përdor standardin e industrisë cPanel. GoDaddy përdor cPanel, por ai ka bërë disa personalizime, të cilat mund ta bëjnë atë të panjohur për përdoruesit e rregullt të cPanel.

pagesë shtesë. Përveç planeve të pritjes, GoDaddy gjithashtu ofron SEO, marketing në internet dhe shërbime të projektimit për tarifa shtesë. Të dy GoDaddy dhe Arvixe kanë plane të shitësit dhe programe të bashkëpunëtorëve. Arvixe siguron 100 dollarë kredi për reklama për Bing / Yahoo dhe 100 dollarë në Google AdWords.

Opinion mbi GoDaddy dhe Karakteristikat kryesore të Arvixe

Të dy kompanitë pritëse kanë shumë gjëra të përbashkëta – të dy përdorin cPanel, të dy kanë Linux dhe Windows server, dhe të dy kanë mundësi të mira sigurie. GoDaddy konsiderohet lideri i industrisë në regjistrimin e domain, por gjerësia e pakufizuar e bandës, bazat e të dhënave dhe veçoria e postës elektronike të Arvixe për planet e saj i jep një avantazh.

Krahasoni planet e hostimit në internet dhe çmimet e GoDaddy dhe Arvixe

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Mimet për kompanitë e pritjes në internet janë një objektiv lëvizës. Për të qëndruar konkurrues, promovime speciale janë dhënë gjatë gjithë vitit. Mimi këtu është ajo që u ofrua në kohën e kësaj krahasimi. Ju duhet të vini re se çmimet e promos në përgjithësi janë vetëm të mira për afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë nënkupton kursime më të larta. Zakonisht, të regjistroheni për kushte më të gjata, pavarësisht promovimeve në vazhdim, do të thotë se ka shumë të ngjarë që të ketë një ndërprerje çmimesh.

GoDaddy. GoDaddy ofron tre plane të përbashkëta Linux dhe tre plane të përbashkëta të Windows – me dy opsione që kanë veçori të ngjashme. Ekonomia lejon një sit, një bandë të pakufizuar dhe 100 GB depo, për 3,99 $. Deluxe, me 4,99 dollarë në muaj, dhe Ultimate, me 7,99 $ në muaj, ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, bandë të pakufizuar dhe ruajtje të pakufizuar. Të gjitha planet vijnë me një vit falas të regjistrimit të domain në një plan vjetor. Llogaritë e postës elektronike janë të kufizuara përkatësisht 100, 500 dhe 1000. Plani Ultimate shton një çertifikatë falas SSL për një vit.

Arvixe. Arvixe ofron katër plane të përbashkëta – dy në PersonalClass dhe dy në BusinessClass. Ju keni mundësinë që të zgjidhni SH.B.A., Evropë, ose qendrat aziatike të të dhënave në arkë. Të dy Personal dhe Biznes ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar, gjerësi bande, postë elektronike dhe baza të të dhënave. PersonalClass (4 dollarë në muaj) dhe BusinessClass (22 dollarë në muaj) ndryshojnë nga versionet Pro, PersonalClassPro (7 dollarë në muaj) dhe BusinessClassPro (35 dollarë në muaj), në atë që nivelet Pro kanë faqe të pakufizuara të lejuara, ndërsa vetëm nivelet jo-Pro lejoni gjashtë. Dallimi midis PersonalClass dhe BusinessClass është se BusinessClass ka më pak përdorues në server – në thelb ajo është e përbashkët duke pritur me veçoritë VPS. Opsioni ASP shkon disa dollarë më shumë për secilin plan dhe shkallë. Planet e përbashkëta të Arvixe parashikojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe PostgreSQL. Gjithashtu, planet e BusinessClass kanë një çertifikatë falas SSL për aq kohë sa faqja është e pritur me Arvixe.

Të dy ofertat kanë menaxhuar hostimin e WordPress. GoDaddy ofron katër plane. Sitet lejuan një interval nga 1 faqe në internet në nivelin më të ulët deri në 5 në nivelin më të lartë. GoDaddy kufizon numrat e vizitorëve në muaj në bazë të planit tuaj, dhe sasia e ruajtjes SSD ndryshon sipas planit. Pricesmimet e GoDaddy janë 3,99 $, 4,49 dollarë, 7,99 dollarë dhe 13.99 dollarë në muaj. Arvixe ofron një plan PersonalClass WordPress për 4 dollarë në muaj, dhe një plan PersonalClassPro për 7 dollarë në muaj. Bandwidth i pakufizuar, ruajtje e pakufizuar dhe një numër i pakufizuar i bazave të të dhënave vijnë me të dy planet. Plani PersonalClassPro lejon një numër të pakufizuar faqesh në internet. Planet Arvixe WordPress shkallëzohen lehtësisht, megjithëse çmimet rriten për WordPress në VSP ose serverë të dedikuar.

GoDaddy ofron më shumë plane VPS, me pesë plane për Linux dhe pesë për Windows – planet e Windows kushtojnë rreth 10 dollarë në muaj më shumë. Planet e GoDaddy ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe 40 GB në 250 GB depo (në varësi të nivelit). Arvixe ofron dy plane secila në Linux dhe ASP (Windows). Arvixe ka rreth 30 dollarë me çmime më të larta. Sidoqoftë, GoDaddy kufizon numrin e vendeve në 3. Arvixe është një bandë e pakufizuar, dhe një numër i pakufizuar faqesh lejohen – plus një certifikatë falas SSL për aq kohë sa ju keni në plan. GoDaddy ofron 5 plane të dedikuara për Linux dhe 5 për Windows. Planet e Windows të GoDaddy kanë rreth 30 dollarë më shumë sesa planet e tij Linux. Planet e GoDaddy kanë një bandë të pakufizuar. Arvixe siguron gjashtë plane të vetme procesori, me plane të paraqitura të krahasueshme që janë pak më të larta se sa GoDaddy. Arvixe gjithashtu ofron dy plane mbresëlënëse të dedikuara për shumë procesorë – megjithëse me një çmim mbi 350 dollarë në muaj.

GoDaddy ofron kredi të ndryshme të marketingut në varësi të vendndodhjes tuaj. Arvixe siguron marketing falas me 100 dollarë kredi për Bing / Yahoo dhe 100 dollarë për Google AdWords. Të dy shesin emrat e domain. GoDaddy siguron një vit falas regjistrimi për regjistrime të reja, ndërsa Arvixe siguron regjistrim falas të domenit për sa kohë që ju mbani planin tuaj.

GoDaddy dhe Arvixe ofrojnë garanci për kthimin e parave. GoDaddy ofron garancinë standarde 30-ditore për termat vjetorë dhe më lart. Për planet mujore, kthimi i plotë i GoDaddy është i kufizuar në 48 orë dhe pas kësaj vlerësohet pro-vlerësimi. Arvixe ofron një garanci më të gjatë 60-ditore. Nëse keni regjistrimin e domain falas në Arvixe ose GoDaddy, ata do të ndalojnë tarifën e regjistrimit të domain nga rimbursimi, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Për një pritje të përbashkët, Arvixe ka avantazhin me tiparet e saj “të pakufizuara”, me çmime të ngjashme me, ose më të ulët, se GoDaddy. Arvixe ka avantazh në VPS me tiparet e tij “të pakufizuara” gjithashtu. Planet e dedikuara të GoDaddy janë me çmim më të ulët, megjithëse nëse keni nevojë për një server serioz (me një çmim dukshëm më të lartë), Arvixe është, përsëri, zgjedhja juaj e këtyre dy.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur GoDaddy dhe Arvixe

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. Të dy GoDaddy dhe Arvixe përdorin cPanel, megjithëse GoDaddy modifikon disi ndërfaqen. Ndërfaqja grafike miqësore e cPanel është standardi i industrisë dhe ka shumicën e karakteristikave të nevojshme për të administruar faqen tuaj te internetit përmes ikonave të identifikuara lehtësisht. GoDaddy siguron industrinë standarde Plex me planet e saj të Windows, Arvixe përdor WebSitePanel.

Instaluesi me një klik. GoDaddy siguron instalimin me një klik të qindra aplikacioneve përmes panelit të tij të kontrollit. Arvixe siguron instalimin me një klik të aplikacioneve për qindra aplikacione përmes Softaculous. Të dy kanë një instalim me një klikim të WordPress.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e GoDaddy dhe Arvixe japin informacionin që ju nevojiten. GoDaddy ofron më shumë produkte përveç hostimit, kështu që është pak më konfuze për të lundruar, dhe faqet e tij përfshijnë shumë lëvizje. Arvixe është e palidhur dhe e drejtë për pikë. Grafikët e krahasimit të lehtë në Arvixe ju tregojnë qartë ndryshimet në nivele.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Kjo mund të konsiderohet një kravatë pasi që të dy përdorin cPanel dhe të dy ofrojnë shumë aplikacione me një instalim me një klik. Arvixe mund të ketë një nyje të lehtë, për shkak të saj më të lehtë për të lundruar në faqen e internetit.

Mbështetja e GoDaddy dhe Arvixe

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

GoDaddy do të duhej të konsiderohej jo më mirë se mesatarja, bazuar në vlerësimet e klientëve. Arvixe është në të njëjtën situatë. Që nga blerja EIG, vlerësimet e shërbimit ndaj klientit kanë vuajtur për Arvixe. PCMag e kishte emëruar Arvixe si Zgjedhje të Redaktorit në 2015, por në fillim të vitit 2016, ajo zbriti vlerësimet e saj për shkak të mbështetjes së dobët të klientit dhe kohërave të gjata të pritjes.

GoDaddy dhe Arvixe të dy kanë email dhe chat live 24/7. Telefoni i GoDaddy është 24/7, ndërsa mbështetja telefonike e Arvixe është e kufizuar në orët e zyrës. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime. GoDaddy ofron artikuj informues përveç blogut të tij në “Garage GoDaddy”. Arvixe ka një blog aktiv.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Arvixe mund të ketë marrë një avantazh këtu për shërbimin ndaj klientit pasi që GoDaddy konsiderohet mesatare, ose pak më lart. Sidoqoftë, kohët e fundit Arvixe dhe koha e shërbimit të klientit ka mbetur, dhe koha e pritjes së klientit është shumë e gjatë.

Shqyrtimet e përdoruesve të GoDaddy dhe Arvixe

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Shqyrtimet shpesh blihen – ose plotësisht, ose si stimuj në kreditë pritëse. Edhe vlerësimet legjitime janë përgjithësisht nga klienti pasionant, kështu që shumica e vlerësimeve kanë prirje pozitive të fortë negativ ose të fortë. Sidoqoftë, nëse diçka vazhdimisht paraqitet, pozitive ose negative, duhet të hetojë.

Shqyrtime negative për GoDaddy dhe Arvixe

GoDaddy. Shqyrtimet më negative të GoDaddy merren me mbështetjen e dobët të klientit, kufizimet e rrepta të vendosura në disa plane dhe joproduktive të bezdisshme.

Arvixe. Shqyrtimet më të fundit negative të Arvixe merren me shërbimin e dobët të klientëve dhe kohën e gjatë të pritjes.

Shqyrtime Pozitive për GoDaddy dhe Arvixe

GoDaddy. Shqyrtime pozitive nga klientët e GoDaddy komentojnë mbi shërbimet e regjistrimit të domainit dhe çmimet e tij.

Arvixe. Arvixe vlerësohet shumë nga klientët e saj për aq shumë karakteristika të disponueshme me një çmim të tillë buxheti. Klientët e Windows shkruajnë se janë të kënaqur të gjejnë pritjen me një çmim të përballueshëm.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Shqyrtimet kanë tendencë të tregojnë se GoDaddy përqendrohet në të qenit regjistrues domain, dhe pritja është një pasojë. Megjithëse Arvixe merr disa ankesa negative tani në lidhje me shërbimin ndaj klientit, ajo ende vlerësohet përgjithësisht shumë nga klientët e saj.

Përfundim për krahasimin e GoDaddy dhe Arvixe

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Ekzistojnë tipare pozitive dhe tipare negative në lidhje me të dyja këto kompani pritëse.

Arsyet për të zgjedhur Arvixe mbi GoDaddy:

 • Domain falas për sa kohë që një plan pritet
 • Karakteristika më të pakufizuara në plane
 • Garanci më e gjatë për kthimin e parave

Arsyet për të zgjedhur GoDaddy mbi Arvixe:

 • Shet produkte të shumëfishta në internet përveç hostimit
 • Më shumë nivele për më shumë opsione në plane
 • Telefon falas 24/7

GoDaddy mund të jetë më i përshtatshmi për fillestarët, pasi gjithçka që lidhet me internet, nga emri i domain-it deri në SSL, shërbimet e marketingut dhe SEO, dhe regjistrimi në internet, mund të merren nga një sit. Arvixe është një mundësi tërheqëse për ata që duan “gjithçka të pakufizuar” me çmimet e buxhetit. Bizneset e vogla do të gjejnë gjerësi të pakufizuar dhe ruajtjen tërheqëse. Bizneset që kërkojnë VPS ose serverë të dedikuar do ta gjejnë GoDaddy një zgjedhje tërheqëse, gjithashtu – megjithëse ata që kanë nevojë për informata serioze mund të dëshirojnë të shikojnë planet e dedikuara për procesorë të dyfishtë të Arvixe.

Ka shumë mundësi të tjera për të parë kur kërkoni për një host në internet. Një që duhet të jetë në radarin tuaj është InMotion Hosting, për shkak të planeve të tij të shkëlqyera të menaxhuara me WordPress. Ajo ofron një nga garancitë më të mira për kthimin e parave në industri – një garanci prej 90 ditësh për kthimin e parave, krahasuar me garancinë 30-ditore të GoDaddy, dhe një 60-ditore nga Arvixe. Nëse nuk e keni mendjen të bëni një hap të vogël në çmimin nga çmimet e pritjes së buxhetit për të marrë tipare premium dhe kohë të ngarkimit dhe përgjigjes së shpejtë, SiteGround është një kompani pritëse që duhet ta konsideroni.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me GoDaddy ose Arvixe? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me mbajtjen në internet? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map