GoDaddy vs A2 Hosting: Host Web Mana Yang Harus Anda Pilih?

Dalam semua kegembiraan membuat laman web, menjadikannya betul-betul tepat dan memastikan bahawa penonton mempunyai pengalaman hebat di sana, web hosting sering dilupakan. Tetapi apa gunanya laman web yang luar biasa jika tidak tersedia 24/7?


Memilih penyedia hosting web yang tepat seharusnya tidak menjadi pertimbangan semula, dan di situlah kita masuk. Berikut adalah perbandingan antara dua perkhidmatan hosting teratas: GoDaddy dan A2 Hosting Kami telah melakukan penyelidikan untuk memberi anda maklumat yang cukup untuk memutuskan apakah sama ada perkhidmatan adalah yang tepat untuk anda.

Kedua-dua GoDaddy dan A2 Hosting adalah syarikat yang dihormati yang beroperasi dalam bidang yang agak berbeza. A2 Hosting telah beroperasi sejak tahun 2005 dan GoDaddy ditubuhkan pada tahun 1997.

Dari segi saiz, GoDaddy kira-kira sepuluh kali lebih besar daripada A2 Hosting, yang menganjurkan sekitar 730,000 laman web ke A2 lebih dari 63,000. Fokus A2 Hosting adalah pada hosting web, sementara GoDaddy terkenal dengan pendaftaran domain, dan juga berurusan secara berasingan dengan e-mel dan pemasaran serta keselamatan web. GoDaddy juga menawarkan program Pro khusus untuk pemaju.

Bandingkan prestasi GoDaddy dan A2 Hosting

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Masa penggunaan dan kebolehpercayaan adalah dua aspek web hosting yang menarik komen daripada pengguna sekiranya laman web mereka tidak selalu tersedia. GoDaddy dan A2 Hosting menawarkan jaminan standard industri sebanyak 99.9% waktu operasi; kedua-dua pembekal perkhidmatan secara konsisten memukul tanda ini dengan A2 mempunyai kelebihan sedikit dengan 100% waktu operasi dalam tempoh yang sama dengan 99.94% waktu operasi GoDaddy.

Persembahan. GoDaddy menduduki peringkat tinggi dalam kepantasan dalam ujian pengukuran oleh pakar pihak ketiga. Walau bagaimanapun, ulasan dari pengguna bercampur-campur, dengan cerita dengan kelajuan yang sangat perlahan dan orang yang gembira dengan seberapa pantas laman web mereka dimuat. GoDaddy menggunakan pelayan Solid State Drive tetapi menghadkan jumlah penyimpanan SSD untuk setiap rancangan hostingnya.

Ketiga-tiga rancangan A2 Hosting dikuasakan oleh pelayan Solid State Drive Speed ​​Boost, yang mereka tuntut melakukan sehingga 20 kali lebih pantas daripada pelayan biasa pesaing mereka. Dan, tidak seperti pesaing yang menawarkan perkhidmatan pantas ini hanya pada ciri laman web tertentu, A2 merangkumi semua fail, sistem operasi dan pangkalan data.

Sebagai tambahan, A2 Hosting berkontrak dengan syarikat pihak ketiga untuk mengesan masa dan kelajuannya yang dipaparkan di web untuk dilihat oleh semua.

Kebolehpercayaan. Salah satu aspek kebolehpercayaan perkhidmatan hosting web adalah banyak pusat data sehingga syarikat dapat menukar laman web anda di antara mereka sekiranya berlaku kegagalan. Pusat di pelbagai negara adalah bonus! Pusat data GoDaddy berada di Amerika Syarikat (7 pusat), Amsterdam dan Singapura.

Pusat data A2 Hosting juga terdapat di seluruh dunia, dengan pelayan di Washington, DC dan California di Amerika Syarikat, di Australia dan di Jerman. Kedua-dua syarikat menggunakan kuasa berlebihan dan penyejukan dan pemantauan di lokasi untuk memastikan kebolehpercayaan tetap tinggi.

Pendapat mengenai Prestasi Hosting GoDaddy dan A2

A2 Hosting dan GoDaddy cukup mantap dalam kelajuan dan kebolehpercayaan pemprosesan, jadi kami menjadikan A2 Hosting sebagai peneraju di sini kerana menggunakan pelayan SSD untuk semua aspek hosting webnya.

Ciri-ciri GoDaddy dan A2 Hosting

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Ciri-ciri yang ditawarkan oleh perkhidmatan hosting web sering menjadi pemecah perjanjian dalam keputusan anda. Bukan ciri seperti itu, tetapi yang menarik ialah A2 Hosting mempunyai komitmen untuk menjadi mesra alam. Sejak tahun 2007, A2 telah berkecuali karbon, mendorong pekerjanya melakukan telecommute, mengitar semula pelayan lama, menanam pokok dan mengurangkan sampah.

Pendaftaran Domain. Pendaftaran nama domain mungkin merupakan perkara pertama yang terlintas dalam fikiran anda ketika memikirkan GoDaddy, jadi tidak menghairankan anda dapat membeli domain laman web anda di sana bersama dengan rancangan hosting webnya.

GoDaddy menyediakan satu nama domain percuma dengan rancangan tahunan (atau lebih lama) untuk jangka masa kontrak awal. Dengan A2 Hosting, anda boleh membeli nama domain anda secara langsung dari mereka. Kedua-dua penyedia perkhidmatan ini membolehkan anda memindahkan dengan nama domain yang ada.

Pembina Laman Web. Kedua-dua GoDaddy dan A2 Hosting menyediakan pembangun laman web untuk anda membuat laman web anda. Pembangun Laman Web GoDaddy (tepat bernama) mempunyai bayaran bulanan yang dilampirkan sementara RVSiteBuilder A2 Hosting percuma dengan semua rancangan hostingnya. Pembina Laman Web sangat popular dan mempunyai beberapa ciri mewah untuk membuat laman web yang menarik.

Pangkalan Data. Kedua-dua GoDaddy dan A2 Hosting menawarkan Pangkalan Data SQL dengan semua rancangan mereka. GoDaddy mengehadkan berapa banyak pangkalan data yang anda dibenarkan dengan setiap rancangan sementara A2 Hosting hanya mengehadkan pangkalan data untuk pelan terendah.

Hosting WordPress. A2 Hosting dan GoDaddy mempunyai hosting WordPress yang dikendalikan dengan baik.

Pada akhir tahun 2014, A2 Hosting memperkenalkan A2 Optimized, plug-in WordPress yang menyediakan konfigurasi automatik untuk laman WordPress untuk memastikan muat halaman (6x) secepat mungkin. Seiring dengan kepantasan ini, keselamatan yang lebih baik untuk laman WordPress.

Hosting WordPress A2 merangkumi kemampuan untuk mengurus sepenuhnya banyak laman WordPress dari papan pemuka tunggal dan penghapusan komen spam secara besar-besaran. Pelan hosting WordPress yang diuruskan adalah harga yang sama dengan rancangan hosting biasa.

GoDaddy membolehkan anda membuat laman WordPress anda dalam persekitaran GoDaddy atau membawa masuk laman WordPress anda yang ada. Hosting WordPress yang diuruskan memberi anda sandaran harian percuma (dengan pemulihan 1 klik) dari laman WordPress anda dan panduan interaktif dan video latihan.

Terdapat 4 rancangan WordPress dengan GoDaddy. Pelan Asas dengan satu laman web WordPress bermula pada $ 3,99 setiap bulan dan rancangan tingkat atas, Pembangun, mengendalikan 5 laman web dan sehingga 800,000 pelawat dengan harga $ 13,99 sebulan. Dua rancangan teratas merangkumi sijil SSL (nilai $ 70). Seperti rancangan hosting biasa, domain percuma disediakan dengan kontrak dua belas bulan atau lebih.

Penyelesaian eCommerce. A2 Hosting dan GoDaddy mendekati eCommerce secara berbeza.

GoDaddy menggabungkan laman web, hosting dan QuickCart (troli membeli-belah milik mereka sendiri) dengan bayaran bulanan. Dengan produk tanpa had, kupon anda sendiri dan kemampuan untuk membuka kedai di Facebook, GoDaddy menyediakan kedai sehenti untuk keperluan eCommerce lengkap anda.

A2 Hosting tidak mempunyai penyelesaian eCommerce sendiri tetapi menawarkan perkongsian melalui persediaan 1 klik dengan perkhidmatan eCommerce yang sangat popular, termasuk Magneto, OpenCart, PrestaShop dan AbanteCart. Dengan kaedah ini, anda mesti memasukkan bit itu sendiri.

Sandaran. Kita hanya perlu mengatakan bahawa, tidak kira apa yang disediakan oleh perkhidmatan hosting web anda untuk membuat sandaran, anda tetap perlu membuat sandaran laman web anda sendiri secara berkala. Sekiranya berlaku.

Oleh itu, kedua-dua GoDaddy dan A2 Hosting memang menyediakan beberapa perkhidmatan sandaran untuk anda.

A2 Hosting menyediakan Server Rewind, program pemulihan fail, yang percuma dengan dua rancangan teratasnya. Server Rewind secara berkala mengambil gambar laman web anda, tetapi bukan pangkalan data anda, dan anda boleh mengaksesnya dari panel kawalan anda.

GoDaddy mengenakan bayaran untuk perkhidmatan sandaran dan pemulihannya. Dengan bayaran, anda akan mendapat sandaran harian automatik dengan jumlah simpanan data yang ditetapkan untuk sandaran.

Keselamatan Hosting. Kedua-dua penyedia hosting web memandang serius keselamatan. GoDaddy menghilangkan kerisauan malware di laman web anda dengan menawarkan SiteLock dengan bayaran bulanan untuk mengimbas laman web anda setiap hari untuk mengenal pasti dan membuang perisian hasad. Anda juga boleh membeli sijil SSL untuk memastikan perlindungan data sensitif yang dimasukkan ke dalam laman web anda.

A2 Hosting mempunyai perkhidmatan Keselamatan Kekal percuma dengan semua rancangan hostingnya. Perlindungan merangkumi pemantauan keselamatan 24/7/365, pengimbasan virus, firewall ganda dan perlindungan pelayan lain. Yang perlu diperhatikan ialah HackScan, perlindungan percuma yang menyekat peretasan sebelum ia merosakkan laman web pelanggan. Sijil SSL juga tersedia untuk pembelian.

Panel kawalan. Perkhidmatan web hosting ini menggunakan cPanel untuk menyokong pengguna Linux mereka tetapi setiap panel kelihatan dan berfungsi berbeza. A2 menggunakan cPanel standard dan navigasinya akan mudah diambil bagi mereka yang sudah biasa dengannya. GoDaddy telah menyesuaikan cPanel standard; dalam penampilan dan rasa sesuai dengan gaya GoDaddy dan pengguna melaporkan bahawa ia disusun dengan baik dan mudah dilayari.

Mereka yang memilih pilihan hosting web Windows dengan GoDaddy menggunakan panel kawalan Odin Plesk.

Pendapat mengenai Ciri Utama Hosting GoDaddy dan A2

A2 Hosting mengalahkan GoDaddy di sini kerana ciri-ciri percuma, terutamanya sandaran, pembangun laman web dan pangkalan data SQL. GoDaddy lebih baik, bagaimanapun, untuk penyelesaian eCommerce bersepadu.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga GoDaddy dan A2 Hosting

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Selalu sukar untuk menulis mengenai harga kerana harga dapat berubah, diskaun ditawarkan secara berkala, dan harga promosi hanya sesuai untuk kontrak awal dan kemudian kembali ke harga biasa yang sering kali lebih tinggi. Sentiasa baca cetakan yang baik untuk harga dan ingat bahawa semakin lama kontrak, semakin sedikit kos per bulan.

GoDaddy. GoDaddy menawarkan tiga rancangan hosting web Linux, iaitu Basic, Deluxe dan Ultimate, dan kontrak lalai untuk masing-masing adalah 36 bulan.

Asas pada harga $ 3,99 sebulan untuk harga diskaun disyorkan untuk laman web permulaan kerana anda hanya terhad kepada satu laman web dan 100 alamat e-mel. Sekiranya anda mempunyai beberapa laman web, pertimbangkan Deluxe dengan harga $ 4,49 sebulan (harga diskaun) dengan laman web tanpa had dan 500 alamat e-mel. Mereka yang mempunyai kedai eCommerce atau dengan lalu lintas yang sangat lebat harus melihat rancangan teratas, Ultimate dengan harga $ 7,99 setiap bulan. Semua rancangan dilengkapi dengan lebar jalur tanpa had dan domain percuma dengan kontrak 12 bulan atau lebih.

Rancangan hosting web Windows dengan GoDaddy serupa tetapi merangkumi pelbagai bilangan pangkalan data SQL dan MYSQL dalam setiap rancangan. Pelan Ekonomi untuk satu laman web bermula pada harga diskaun $ 3,99 sebulan dan pelan Deluxe dengan laman web tanpa had, lebar jalur dan penyimpanan masuk pada $ 4,49 sebulan (harga diskaun). Laman web, storan, lebar jalur dan pangkalan data tanpa had tersedia dengan rancangan Ultimate pada harga $ 7,99 setiap bulan. Semua rancangan dilengkapi dengan domain percuma dengan kontrak tahunan (atau lebih lama).

GoDaddy menawarkan rancangan hosting VPS, Cloud dan web khusus melalui bahagian Pro di laman webnya.

Hosting A2. A2 Hosting juga mempunyai tiga rancangan hosting Linux dan ia serupa dengan GoDaddy. Untuk satu laman web tunggal, Lite berharga $ 3.92 sebulan (kontrak 36 bulan) dengan 5 pangkalan data dan 25 alamat e-mel. Pelan Swift dengan harga $ 4.90 sebulan mempunyai laman web, pangkalan data dan alamat e-mel tanpa had. Kelajuan turbo, 20x lebih cepat dari biasa, merupakan ciri khas rancangan Turbo pada harga $ 9.31 setiap bulan, yang juga dilengkapi dengan pemecut laman A2. Semua rancangan mempunyai simpanan tanpa had dan Keselamatan Kekal. A2 Hosting tidak menawarkan hosting Windows.

A2 Hosting juga menawarkan rancangan hosting web VPS dan Linux khusus, dengan pilihan yang dikendalikan dan tidak dikendalikan untuk masing-masing.

Bayaran Balik. GoDaddy dan A2 Hosting kedua-duanya mempunyai polisi mengembalikan wang. Dengan GoDaddy, jika anda mendaftar atau perkhidmatan dari bulan ke bulan, anda mesti meminta bayaran balik anda dalam masa 48 jam; dengan kontrak tahunan anda mempunyai 45 hari untuk meminta wang anda dikembalikan. Anda harus memberi alasan untuk permintaan anda. Dasar pengembalian wang di A2 Hosting tidak begitu liberal. Anda hanya mempunyai 30 hari untuk meminta bayaran balik sepenuhnya; selepas tempoh ini, anda akan mendapat jumlah yang dinilai semula.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Seperti yang kadang-kadang berlaku, sangat sesuai apabila mempertimbangkan harga diskaun GoDaddy dan A2 Hosting. Polisi pembayaran balik mereka juga serupa.

Betapa mudahnya menggunakan GoDaddy dan A2 Hosting

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Sekiranya anda biasa dengan cPanel standard, anda akan berada di rumah dengan menggunakan panel kawalan A2 Hosting, berdasarkan cPanel standard. GoDaddy telah menggunakan cPanel standard dan mengubah bukan sahaja tampilannya, tetapi telah menambahkan ikon tersuai; ulasan pengguna sangat positif mengenai perubahan ini.

Pemasang sekali klik. GoDaddy menyediakan pemasangan 1 klik untuk lebih daripada 125 aplikasi untuk pengguna Linuxnya dan untuk lebih daripada 50 aplikasi untuk pelanggan hosting Windows. Walau bagaimanapun, tidak ada senarai di laman web semua aplikasi ini. Terdapat juga persediaan 1 klik untuk domain berdaftar GoDaddy. A2 Hosting juga menawarkan persediaan 1 klik untuk aplikasi popular, termasuk tema dan plugin WordPress, serta untuk penyelesaian eCommerce yang telah bekerjasama dengannya.

Navigasi Laman Web. Sangat mudah untuk mencari maklumat di laman web hosting A2. Khususnya, perbandingan semua ciri semua rancangan tersedia dengan jelas dan bersih dalam jadual pada satu halaman. Sebaliknya, laman web GoDaddy lebih berantakan dan anda perlu melalui beberapa skrin untuk mengetahui semua maklumat mengenai rancangan tersebut.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

GoDaddy memimpin di sini untuk penyesuaian mudah antara muka cPanel standard serta jumlah aplikasi 1-klik yang tersedia.

Sokongan GoDaddy dan A2 Hosting

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Sokongan pelanggan adalah salah satu ciri hosting web yang tidak anda fikirkan sehingga anda memerlukannya – dan kemudian menjadi sangat penting.

GoDaddy. Hanya ada dua cara untuk menghubungi sokongan pelanggan GoDaddy – menelefon mereka atau menggunakan pilihan sembang langsung mereka. Dan nombor telefonnya tidak bebas tol sehingga anda membayar masa menunggu. Semua kakitangan sokongan GoDaddy berada di Arizona dan Iowa, Amerika Syarikat.

Pengulas mengatakan bahawa kualiti perkhidmatan pelanggan pada umumnya tinggi, dengan hasil terbaik untuk pertanyaan yang mudah dan ringkas. Anda juga boleh mendapatkan maklumat di pangkalan pengetahuan GoDaddy atau melihat tutorial video mereka.

Hosting A2. A2 Hosting mempunyai Krew Guru yang berpusat di AS untuk menyokong anda, yang semuanya adalah pakar atau pemaju sendiri. Anda boleh menghubungi Guru Krew melalui telefon, e-mel, dengan menghantar tiket atau melalui sembang langsung, 24/7/365. Sokongan keutamaan untuk sambutan tiket yang lebih cepat tersedia dengan bayaran bulanan. Pengulas sangat berminat dengan kualiti perkhidmatan pelanggan dari A2 Hosting, dan syarikat tersebut mendapat penilaian A + dari Biro Perniagaan yang lebih baik pada bulan Januari 2015..

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Sokongan pelanggan A2 Hosting lebih mudah didapati daripada GoDaddy dan telah menerima lebih banyak penghargaan untuk pengetahuan dan keramahan.

Ulasan pengguna mengenai GoDaddy dan A2 Hosting

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Ulasan pelanggan memberikan hanya satu bahagian dari gambar mana-mana perkhidmatan hosting web – tetapi bahagian itu adalah kisah dalam. Sekiranya anda ingat bahawa selalu ada lebih banyak ulasan negatif daripada yang positif di luar sana, ulasan pelanggan sangat berguna untuk mengenal pasti masalah yang dihadapi oleh orang lain dan apa yang sangat mereka sukai mengenai penyedia perkhidmatan.

Ulasan Negatif untuk Hosting GoDaddy dan A2

GoDaddy. Sebilangan besar ulasan negatif untuk GoDaddy adalah untuk jangka masa yang lama dan masalah “laman web tidak tersedia”, serta cara terhad untuk mendapatkan sokongan pelanggan yang kadang-kadang dipersoalkan. Sebagai tambahan, orang telah menggunakan teknik penjualan yang agak sukar di laman web GoDaddy.

Hosting A2. Rungutan mengenai pusat A2 Hosting di sekitar kurangnya sokongan telefon percuma di luar Amerika Syarikat dan kesukaran untuk mendapatkan sokongan penagihan ketika orang ingin membatalkan kontrak mereka.

Ulasan Positif untuk GoDaddy dan A2 Hosting

GoDaddy. GoDaddy mempunyai ulasan yang baik dari orang yang menginginkan laman web asas dan mempunyai hubungan terhad dengan syarikat. Orang menganggap harganya kompetitif dan suka bahawa ini adalah perkhidmatan sehenti untuk membina laman web dengan cepat.

Hosting A2. Tanpa dipersoalkan, A2 Hosting mendapat ulasan yang baik untuk sokongan pelanggannya, baik dari segi keramahan dan pengetahuan pasukan sokongannya. Orang ramai juga menyukai kepantasan pelayan SSD dan harga rancangan yang jelas dan sederhana.

Pendapat Ulasan Pengguna

Ulasan A2 Hosting lebih positif dan kurang negatif daripada ulasan GoDaddy. Ulasan yang sangat positif mengenai sokongan pelanggan A2 Hosting menunjukkan seberapa baik ia memperlakukan pelanggannya.

Kesimpulan mengenai perbandingan GoDaddy dan A2 Hosting

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Kedua-dua syarikat hosting ini mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Sebab untuk GoDaddy melalui A2 Hosting:

 • Kemudahan sehenti membeli-belah untuk semua keperluan laman web anda
 • Syarikat besar yang mempunyai rekod prestasi yang terbukti
 • Web hosting Windows tersedia
 • Ruang untuk berkembang dengan pakej hosting profesional yang tersedia
 • Senarai pemasangan 1 klik yang luas
 • Pakej eCommerce bersepadu

Sebab untuk Memilih Hosting A2 berbanding GoDaddy

 • Sokongan pelanggan yang sangat baik
 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Suite keselamatan yang luas percuma dengan semua rancangan
 • Pembina laman web percuma
 • Ciri pemecut WordPress untuk kemudahan, kelajuan dan keselamatan

A2 Hosting sangat sesuai untuk mereka yang baru memulakan dunia pembinaan laman web dan menjangkakan memerlukan sokongan daripada syarikat web hosting mereka. Di hujung skala yang lain, rancangan Turbo akan menarik bagi mereka yang kepantasan laman webnya sangat penting.

Pakej nama domain, pembangun laman web dan hosting GoDaddy akan menarik minat pemula yang menginginkan segalanya di satu tempat, walaupun beberapa ciri ini dikenakan biaya tambahan.

Untuk pelanggan eCommerce, ini adalah pertukaran: pakej bersepadu GoDaddy dengan troli beli-belah eksklusif mereka berbanding pautan 1-klik A2 Hosting ke beberapa penyelesaian eCommerce yang paling popular.

A2 Hosting dan GoDaddy adalah pilihan yang baik sebagai penyedia hosting web; namun, jika kedua-duanya tidak sesuai dengan keperluan anda, lihatlah InMotion Hosting, sebuah syarikat yang telah memperoleh reputasi yang kukuh sebagai host web yang hebat untuk perniagaan. Anda boleh memanfaatkan jaminan pulangan wang 90 hari untuk meneroka semua 300+ aplikasi yang terdapat di perpustakaan pemasangan 1 klik.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai GoDaddy atau A2 Hosting? Adakah anda pernah mempunyai pengalaman dengan penyedia perkhidmatan web atau adakah anda memilih untuk pergi dengan syarikat lain? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map