GoDaddy versus SiteGround: welke webhost moet u kiezen?

Het kan frustrerend zijn om een ​​webhostingbedrijf te vinden dat het beste bij uw behoeften past. Een manier om het gemakkelijker te maken, is door een een-op-een vergelijking van hostingbedrijven te maken. Laten we eens kijken naar twee bekende webhostingbedrijven die elk al vele jaren actief zijn, GoDaddy en SiteGround.


Zowel GoDaddy als SiteGround bieden een volledige reeks functies die aantrekkelijk zijn voor webmasters. GoDaddy heeft bijna 13 miljoen klanten en SiteGround heeft bijna 500.000. Zowel GoDaddy als SiteGround bieden gedeelde hosting, beheerde WordPress-hosting en VPS en speciale serverplannen. GoDaddy biedt Linux- en Windows-opties voor alle plannen, terwijl SiteGround alleen Linux is.

GoDaddy werd in 2012 genoemd als een Fortune 100 “Beste bedrijf om voor te werken.” GoDaddy staat ook bekend om zijn controversiële advertentiecampagnes – vooral tijdens recente Super Bowls. SiteGround is erkend door tijdschriften en weborganisaties en heeft talloze ‘best of’-prijzen gewonnen.

Begonnen in 1997 als een adviesbureau genaamd Jomax Technologies, werd het in 1999 omgedoopt tot Go Daddy. In 2006 werden de twee namen gecombineerd en werd het merk GoDaddy. GoDaddy is eigendom van een particuliere investeringsgroep, hoewel de oprichter, Bob Parsons, de grootste individuele aandeelhouder blijft.

SiteGround is opgericht in 2004 en is een particulier bedrijf met het hoofdkantoor in Sofia, Bulgarije – hoewel u, zoals u later in de recensie zult zien, wereldwijd aanwezig is.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en SiteGround

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Uptime is belangrijk. Wanneer uw website niet kan worden bekeken omdat een server niet beschikbaar is, verliest u kijkers.

GoDaddy garandeert een uptime van minimaal 99,9%. Als de site met 0,1% of meer daalt van 99,9% in één maand, wordt 5% van de hostingkosten van die maand bijgeschreven.

SiteGround heeft een nog sterkere garantie voor een uptime van minimaal 99,9%. Als de site tussen 99,9% en 99% valt, krijg je een maand gratis hosting; voor elke 1% onder 99% ontvang je een extra maand gratis.

Prestatie. GoDaddy maakt gebruik van Core i7-processors in zijn gedeelde plannen en Xeons in zijn VPS en speciale plannen. SiteGround-servers veranderen omdat ze jarenlang niet op dezelfde technologie zitten. Wanneer nieuwe methoden of snellere technologie worden geïntroduceerd, zal SiteGround zijn datacenters bijwerken – en niet alleen voor nieuwe gebruikers. Ze voeren een volledige revisie uit wanneer ze updaten. Ook zelden gehoord in shared hosting is dat SiteGround Supercache gebruikt voor al hun plannen, niet alleen managed WordPress-hosting zoals de meeste bedrijven.

Het testen van een site die op GoDaddy werd gehost, leverde een laadtijd van 2,91 sec op, sneller dan 56% van de sites die met Pingdom zijn getest. Een test van een SiteGround-site resulteerde in een laadtijd van 1,2 seconden, sneller dan 87% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. GoDaddy is eigenaar van het belangrijkste datacenter in Phoenix, Arizona, en huurt twee andere Arizona-centra in Mesa en Scottsdale. GoDaddy heeft andere datacenters in Chicago, Los Angeles en Ashburn, Virginia. Er is een Europees centrum in Amsterdam en een Aziatisch centrum in Singapore. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups.

SiteGround heeft ook datacenters wereldwijd om haar internationale klanten beter van dienst te zijn. Er zijn datacenters in Chicago, Londen, Amsterdam en Singapore. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups. In 2015 zijn de gedeelde servers geüpgraded om Linux-containers te gebruiken, die servers bundelen om de toegang te versnellen en meer betrouwbaarheid te bieden, en alle plannen zijn overgeschakeld naar SSD voor opslag en MySQL-databases.

Advies over GoDaddy en SiteGround Performance

Hoewel uptime op beide is gegarandeerd, klagen een groot aantal GoDaddy-klanten over downtime. SiteGround heeft een betere uptime-garantie en is veel sneller in laad- en reactietijden in de uitgevoerde tests. Ze hebben ook een voorsprong in technologie door volledige revisies uit te voeren wanneer betere servers worden ontwikkeld.

Functies van GoDaddy en SiteGround

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: Vaak ziet u het woord “onbeperkt” of “onbeperkt” in een hostingplan. U moet er rekening mee houden dat dit niet betekent “alles wat u kunt gebruiken”, maar het is wat het hostingbedrijf “redelijk gebruik” acht.

Domeinregistratie. Hoewel beide hosts domeinregistreerders zijn, is GoDaddy ‘s werelds grootste registrar met meer dan 60 miljoen beheerde domeinen. GoDaddy biedt een jaar gratis domeinregistratie voor de eerste termijn wanneer de termijn 12 maanden of langer is. SiteGround biedt ook een jaar lang gratis domeinregistratie.

website bouwer. GoDaddy heeft de drag-and-drop-interface met zijn Website Builder, beginnend bij een promoprijs van $ 1 per maand. SiteGround biedt ook gratis een websitebouwer met drag-and-drop-interface met Weebly Basic.

Databases. Afhankelijk van het gekozen plan biedt GoDaddy 10 tot onbeperkte MySQL-databases. SiteGround heeft onbeperkte databases over al zijn plannen.

Emailaccounts. GoDaddy biedt 100 tot 1.000 accounts met 100 MB tot 1 GB opslagruimte, afhankelijk van je abonnement. SiteGround biedt onbeperkte e-mailaccounts en e-mail doorsturen voor al zijn plannen.

WordPress-hosting. Zowel GoDaddy als SiteGround bieden beheerde WordPress-abonnementen. Beheerde WordPress-abonnementen kosten doorgaans meer dan een standaard gedeeld abonnement. De back-ups en updates worden echter voor u gedaan, zodat u zich kunt concentreren op het belangrijkste: de inhoud van uw site.

GoDaddyGoDaddy heeft vier plannen. Ze zijn Basic, dat is beperkt tot één site, 25.000 bezoekers per maand en 10 GB SSD-opslag. Deluxe met één site, 100.000 bezoekers en 15 GB opslag. Ultiem met twee sites, 400.000 bezoekers en 30 GB SSD-opslag; en ontwikkelaar met maximaal 5 sites, 800.000 bezoekers en 50 GB SSD-opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis domein bij het bestellen van een jaarlijkse termijn. De bovenste twee niveaus worden ook geleverd met een SSL-certificaat dat een jaar lang gratis is, en het Ultimate-abonnement bevat gratis SiteLock.

SiteGround.SiteGround heeft drie plannen; Opstarten, dat is beperkt tot één site en 10 GB opslag, GrowBig met 20 GB opslag en GoGeek met 30 GB. De GrowBig- en GoGeek-abonnementen bieden onbeperkte sites, gratis SSL voor een jaar en prioriteitsstatus op supporttickets. Het GoGeek-plan voegt Git toe en heeft minder gebruikers per server. Alle drie de abonnementen worden geleverd met een gratis domein, gratis CDN, WordPerfect-ondersteuning en onbeperkt verkeer. SiteGround beperkt het aantal bezoekers niet. In plaats daarvan wordt het CPU-gebruik gemeten door SiteGround en worden waarschuwingen gegeven voor overmatig gebruik.

eCommerce-oplossing. Zowel GoDaddy als SiteGround bieden gratis winkelwagentjes via hun cPanel-installatieprogramma’s, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen. WP eCommerce-plug-ins zoals WooCommerce zijn verkrijgbaar bij beide hosts voor WordPress-sites.

Back-ups. GoDaddy heeft een siteback-up en herstelplan voor een maandelijks bedrag met zijn gedeelde abonnementen en gratis dagelijkse back-ups op WordPress, VPS en speciale abonnementen. SiteGround maakt dagelijkse back-ups die 30 dagen worden bewaard en raadt gebruikers ook aan om hun eigen back-ups te maken en deze off-site op te slaan.

Hostingbeveiliging. GoDaddy scant en handelt proactief tegen DDoS-bedreigingen en biedt wat het “CageFS” noemt. Met CageFS kunt u gebruikersrechten instellen om de toegang tot inhoud te beperken. GoDaddy biedt zowel SpamAssasin als BoxTrapper voor het filteren van e-mail.

Voor e-mailfiltering biedt SiteGround ook SpamAssasin. SiteGround heeft aangepaste software die accounts met problemen kan isoleren. Zo blijft uw site beschermd, ook als de verkeerde site zich op dezelfde gedeelde server bevindt. SiteGround bewaakt ook servers in realtime en de software kan automatisch reageren op de meeste problemen zonder menselijke tussenkomst.

GoDaddy biedt gratis gedeelde SSL voor zijn plannen, waarbij de hoogste niveaus privé-SSL gratis krijgen. Alle abonnementen behalve de laagste niveaus bij SiteGround krijgen een jaar lang een gratis SSL-certificaat.

GoDaddy biedt Windows- of Linux-opties voor al zijn plannen; SiteGround is strikt op Linux gebaseerd.

Controlepaneel. SiteGround gebruikt de industriestandaard cPanel. GoDaddy gebruikt ook cPanel, maar het heeft wat aanpassingen gedaan, waardoor het misschien onbekend is voor gewone cPanel-gebruikers.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en SiteGround

Beide hostingbedrijven bieden functies waarvoor u veel meer zou verwachten. GoDaddy is de go-to-site voor domeinregistratie. SiteGround heeft betere functies in zijn WordPress-plannen en de onbeperkte bandbreedte, databases en e-mailfunctie voor al zijn plannen geeft het een voorsprong voor middelgrote tot grotere bedrijven en individuen met sites met veel verkeer.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en SiteGround

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Prijzen veranderen voortdurend omdat promoties vaak worden uitgevoerd door hostingbedrijven om concurrerend te blijven. Promoprijzen zijn meestal alleen goed voor de eerste servicetermijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent hogere besparingen. Meestal betekent het aanmelden voor langere termijnen, ongeacht lopende promoties, dat er waarschijnlijk een prijsonderbreking zal zijn.

GoDaddy. GoDaddy biedt drie gedeelde plannen voor zowel de Windows- als Linux-opties, en de functies zijn vergelijkbaar voor beide. Economy biedt één site, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslagruimte voor $ 3,99. Deluxe, voor $ 4,99 per maand en Ultimate, voor $ 7,99 per maand, bieden onbeperkte websites, onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie op jaarbasis. E-mailaccounts zijn beperkt tot respectievelijk 100, 500 en 1000. Het Ultimate-abonnement voegt een jaar lang een gratis SSL toe.

SiteGround. SiteGround biedt drie gedeelde plannen. Bij het opstarten is één site en 10 GB opslag mogelijk. GrowBig en GoGeek bieden onbeperkte websites en respectievelijk 20 GB en 30 GB opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkt verkeer, dagelijkse back-up en gratis CDN. De GrowBig- en GoGeek-plannen voegen voorrang technische ondersteuning en een gratis SSL voor een jaar toe. Het GoGeek-plan voegt minder accounts per server toe, PCI-compliance en Git. Hoewel SiteGround bezoekers niet meetelt voor uw bandbreedtegebruik, meet het wel het CPU-gebruik en geeft het een waarschuwing voor wat het overmatig gebruik van CPU-bronnen acht.

Beheerde WordPress-hosting

GoGaddy. GoDaddy biedt vier plannen aan, waarbij de onderste twee beperkt zijn tot één site, de bovenste twee met 2 en vijf sites. GoDaddy beperkt het aantal bezoekers per maand op basis van uw abonnement en de hoeveelheid SSD-opslag verschilt per abonnement.

SiteGround: SiteGround heeft onbeperkte bezoekers en beperkte opslag in zijn drie plannen. GoDaddy-prijzen zijn $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 en $ 13,99, terwijl SiteGround op dezelfde manier geprijsd is op $ 3,95, $ 7,95 en $ 14,95.

VPS en Dedicated server hosting GoDaddy biedt meer VPS-abonnementen, met vijf abonnementen voor Linux en vijf voor Windows – de Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 10 per maand meer. SiteGround biedt vier VPS-abonnementen, met prijzen hoger dan GoDaddy. Beide hosts bieden aangepaste configuratie van de plannen. GoDaddy-abonnementen hebben onbeperkte bandbreedte, terwijl de SiteGround-abonnementen 5 TB aan bandbreedte bieden.

SiteGround biedt minder speciale abonnementen dan GoDaddy en ze zijn aanzienlijk duurder. GoDaddy’s Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 30 meer dan zijn Linux-abonnementen. De speciale plannen van SiteGround hebben snellere servers, maar de plannen laten minder bandbreedte toe. De abonnementen van GoDaddy hebben onbeperkte bandbreedte.

Credits. GoDaddy biedt verschillende marketingkredieten, afhankelijk van uw locatie. SiteGround heeft geen marketingcredits. Beiden verkopen domeinnamen en zowel SiteGround als GoDaddy bieden een gratis registratiejaar voor nieuwe aanmeldingen.

Geldteruggarantie GoDaddy en SiteGround bieden geen-geld-terug-geld-beleid. GoDaddy biedt de standaard 30 dagen garantie voor jaarlijkse en bovenstaande voorwaarden. Voor maandelijkse abonnementen is de volledige terugbetaling van GoDaddy beperkt tot 48 uur en daarna pro rata. SiteGround heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen voor al haar plannen. Als je de gratis domeinregistratie op GoDaddy of SiteGround hebt, houden ze de domeinregistratiekosten in voor de terugbetaling en behoud je de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Alleen gebaseerd op prijs, heeft GoDaddy het voordeel. De prijzen maken het geschikt voor de persoonlijke site of blog, of voor kleine bedrijven. SiteGround heeft betere serverspecificaties en SSD-opslag voor zijn plannen, maar het heeft beperkte opslag op zijn gedeelde plannen, wat klanten met grotere sites zou kunnen afschrikken.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en SiteGround te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. Zowel GoDaddy als SiteGround gebruiken vergelijkbare bedieningspanelen. De gebruiksvriendelijke grafische interface van cPanel is de industriestandaard en heeft de meeste functies die nodig zijn om uw website te beheren via gemakkelijk te herkennen pictogrammen. GoDaddy heeft de meeste functies van het reguliere cPanel, maar gebruikt een aangepaste interface. De industriestandaard Plesk wordt door GoDaddy gebruikt voor Windows-abonnementen.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy biedt met één klik app-installatie voor honderden apps via het configuratiescherm. SiteGround heeft ook honderden apps met één klik via Softaculous. Beiden hebben een één-klik installatie van WordPress.

Website navigatie. Zowel de sites van GoDaddy als SiteGround bieden alle informatie die u nodig heeft om meer te weten te komen over de verschillende plannen. Beide bieden handige grafieken om de niveaus in hun plannen te vergelijken. GoDaddy biedt naast hosting meer producten, dus het is iets verwarrender om te navigeren en de pagina’s bevatten veel scrollen.

Advies over gebruiksgemak

De installatieprogramma’s met één klik lijken erg op elkaar, beide bieden cPanel (hoewel GoDaddy’s is aangepast) en beide websites zijn gebruiksvriendelijk. Je kunt deze een gelijkspel noemen.

Ondersteuning van GoDaddy en SiteGround

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Op basis van beoordelingen van klanten wordt GoDaddy als niet beter dan gemiddeld beschouwd. Ook op basis van recensies van klanten heeft SiteGround uitstekende ondersteuning. SiteGround stelt dat de wachttijd op supporttickets slechts 10 minuten is. Beiden hebben ondersteunend personeel dat als vriendelijk en deskundig wordt beschouwd.

Zowel GoDaddy als SiteGround hebben 24/7 een telefoon, e-mail en live chat. Beiden hebben een uitgebreide kennisbank met tutorials en video’s, en beide hebben een blog. GoDaddy biedt naast zijn blog informatieve artikelen in de “GoDaddy Garage”.

Advies over gebruikersondersteuning

Zowel GoDaddy als SiteGround bieden meerdere contactmethoden, dus het is gemakkelijk om hulp te krijgen. GoDaddy-ondersteuning wordt gemiddeld of lager beoordeeld door de meerderheid van de klanten die hebben gereageerd, terwijl SiteGround-beoordelingen vertellen over uitstekende ondersteuning.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en SiteGround

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Gebruik nooit klantrecensies als enige of belangrijkste bron om te beslissen met welke host te gaan. Maar als er constant iets naar voren komt in klantrecensies, is het misschien iets om over na te denken. Recensies worden over het algemeen gepost door mensen die gepassioneerd zijn, dus de meeste klanten die beoordelingen plaatsen, hebben een sterke negatieve of sterke positieve houding.

Negatieve recensies voor GoDaddy en SiteGround

GoDaddy. De meeste negatieve recensies van GoDaddy klagen over klantenondersteuning, de strikte limieten voor sommige plannen en downtime.

SiteGround. De meeste negatieve recensies van SiteGround klagen over het beleid voor automatisch verlengen en het gebrek aan waarschuwing voordat ze een site afsluiten vanwege een te hoog CPU-gebruik.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en SiteGround

GoDaddy.. Positieve beoordelingen van klanten van GoDaddy geven commentaar op de domeinregistratiediensten en de prijzen.

SiteGround. Positieve beoordelingen van klanten van SiteGround prijzen de snelheid en behulpzaamheid van ondersteuning en de betrouwbaarheid.

Advies over gebruikersrecensies

Recensies geven aan dat GoDaddy zich lijkt te concentreren op het zijn van een domeinregistreerder en dat hosting een bijzaak is. Over het algemeen zijn er positievere beoordelingen van SiteGround-klanten.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en SiteGround

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Beide hostingbedrijven hebben hun goede en nadelen.

Redenen om SiteGround boven GoDaddy te kiezen:

 • Veiligheid
 • Alle plannen gebruiken caching
 • Gratis CDN

Redenen om GoDaddy boven SiteGround te kiezen:

 • Lagere prijzen
 • Verkoopt naast webhosting ook meerdere webproducten
 • Linux- en Windows-opties voor alle plannen

GoDaddy is misschien het meest geschikt voor beginners, omdat alles wat met internet te maken heeft, van domeinnaam tot SSL, marketing en SEO-diensten, en online boekhouding, vanaf één site kan worden verkregen. Meer ervaren webmasters vinden GoDaddy misschien te beperkend.

SiteGround beperkt ook de opslag in zijn plannen behoorlijk, wat een probleem zou kunnen zijn, maar het is zeer geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven, vooral met zijn beheerde WordPress-plannen.

Een alternatief om te overwegen bij het winkelen voor een webhost is InMotion Hosting, de beheerde WordPress-abonnementen zijn goedkoper en sneller dan GoDaddy- of SiteGround-abonnementen. InMotion biedt een geld-terug-garantie van 90 dagen, vergeleken met de 30-dagen-garanties van GoDaddy en SiteGround.

Heb je vragen over GoDaddy of SiteGround? Wat zijn uw ervaringen met webhosting? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map