GoDaddy versus netwerkoplossingen: welke moet u gebruiken?

Vergelijk GoDaddy versus netwerkoplossing-hostingservices


Het kiezen van een webhostingprovider is vaak de laatste stap in het opzetten van een website, maar het mag niet zo zijn dat u alleen het eerste bedrijf kiest dat bij uw zoekopdracht op het web verschijnt. Webhostingservices verschillen aanzienlijk in de functies die ze bieden, dus het is belangrijk om erachter te komen wie precies kan leveren wat u nodig heeft.

We doen het werk hier voor u terwijl we twee grote aanbieders van webhostingservices onderzoeken en vergelijken: GoDaddy en Network Solutions. We stellen de belangrijke vragen en beschrijven de functies waarnaar u op zoek moet zijn.

Zowel GoDaddy als Network Solutions zijn bekende bedrijven met een vergelijkbaar dienstenaanbod: domeinnaamregistratie, websites, e-commerce, webhosting, professionele e-mail en online marketing.

De hostingdiensten van Network Solutions zijn gericht op bedrijven en organisaties en deze focus staat centraal op hun website. De markt van GoDaddy is algemener en omvat iedereen die een website wil hebben.

Er is geen echt verschil in de tijd dat GoDaddy actief is, en Network Solutions bestaat: GoDaddy werd opgericht in 1997, terwijl Network Solutions in 1993 de internetarena betrad..

Met ongeveer 730.000 websites is GoDaddy bijna twee keer zo groot als netwerkoplossingen met iets meer dan 440.000 sites, maar dit zijn beide aanzienlijk grote aantallen in vergelijking met de concurrenten van sommige van deze bedrijven.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en netwerkoplossingen

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Uptime en betrouwbaarheid zijn twee van die functies die u niet in twijfel trekt totdat uw website niet beschikbaar is en uw lezers of klanten er niet bij kunnen. Zowel GoDaddy- als netwerkoplossingen overtroffen de geadverteerde en industriestandaard uptime van 99,9%. Network Solutions heeft een lichte voorsprong met een gemeten uptime van 100% over een periode van zes maanden, bekeken door een onafhankelijk monitoringbedrijf.

Prestatie. Experts beoordelen GoDaddy hoog op snelheid in meettests van derden; Gebruikersrecensies zijn echter gemengd en rapporteren zowel zeer lage als hoge laadsnelheden. Elk hostingplan van GoDaddy heeft beperkte toegang tot snelle Solid State Device-servers voor het opslaan van gegevens.

Network Solutions biedt tweemaal de normale verwerkingssnelheid met zijn Professional Hosting- en Professional Plus-pakketten.

Betrouwbaarheid. Meerdere datacenters, bij voorkeur in verschillende landen, zorgen ervoor dat een webhostingservice de locatie van websites kan wijzigen om te profiteren van kleine belastingen, stroom en andere uitval.

GoDaddy heeft zeven datacenters in de Verenigde Staten, één in Europa en één in Azië. Network Solutions komt niet met de locatie van zijn datacenters, noch hoeveel het onderhoudt. Betrouwbaarheid wordt ook verzekerd door beide bedrijven met redundante stroom, koeling, geïsoleerde elektrische systemen en gebouwbewakingssystemen in hun datacenters.

Advies over de prestaties van GoDaddy en netwerkoplossingen

Het is een gelijkspel: Network Solutions krijgt punten voor snelheid en GoDaddy voor wereldwijde datacenters.

Functies van GoDaddy en netwerkoplossingen

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: Hoewel webhostingservices een breed scala aan functies bieden, richten we ons op de functies die van primair belang zijn voor uw webhostingsucces.

Domeinregistratie. U kunt hier niets kiezen tussen GoDaddy en Network Solutions. U kunt uw domeinnaam bij beide bedrijven kopen en ze laten u allebei verhuizen in domeinen die u al bezit.

Bovendien geven ze u elk één gratis domeinnaam met een contract van één jaar. Houd er rekening mee dat de prijs voor het verlengen van een domeinnaam met Network Solutions momenteel een ongelooflijke $ 37,99 per jaar is voor een .com-adres.

website bouwer. U hoeft niet ergens anders heen te gaan om uw site te bouwen als u Network Solutions of GoDaddy gebruikt.

De websitebouwer die bij Network Solutions wordt geleverd, is gratis en daarmee kunt u een redelijk geavanceerde en aantrekkelijke website maken. In tegenstelling tot de meeste andere gratis tools voor het bouwen van websites, kunt u hiermee een code voor JavaScript en eenvoudige HTML op de pagina plaatsen.

GoDaddy’s Website Builder (dat is de echte naam) is erg populair en wordt goed beoordeeld om aantrekkelijke sites te bieden. Er is echter een maandelijkse vergoeding aan verbonden.

Database. GoDaddy biedt SQL-databases met al hun plannen. Het topniveau GoDaddy Windows-abonnement (de Ultimate) heeft onbeperkte MySQL-databases. Het is onduidelijk aan welke Network Solutions-plannen SQL-databases zijn gekoppeld.

WordPress-hosting. Volledig beheerde WordPress-hosting is beschikbaar bij zowel GoDaddy als Network Solutions.

Met GoDaddy kunt u uw WordPress-site maken in de GoDaddy-omgeving of uw bestaande WordPress-site binnenhalen. De beheerde WordPress-hosting geeft u gratis dagelijkse back-ups (met 1-klik herstel) van uw WordPress-sites en interactieve walkthroughs en trainingsvideo’s.

Er zijn 4 WordPress-abonnementen met GoDaddy. Het basisplan met één WordPress-website begint bij $ 3,99 per maand en het topplan, de ontwikkelaar, verwerkt vijf sites en tot 800.000 bezoekers voor $ 13,99 per maand. De twee beste abonnementen bevatten een SSL-certificaat (ter waarde van $ 70). Net als bij de reguliere hostingplannen wordt een gratis domein geleverd met contracten van twaalf maanden of meer.

Het instellen van WordPress op netwerkoplossingen is relatief eenvoudig: er is een ADD-knop voor de applicatie en je wordt begeleid door een installatiewizard. Gebruikers melden echter dat het moeilijk is om de optie hiervoor te vinden.

Network Solutions heeft WordPress Secure, dat servers gebruikt die zijn geconfigureerd voor maximale WordPress-prestaties. WordPress Secure biedt een zeer hoog beveiligingsniveau dat malware scant en verwijdert en dagelijkse back-ups maakt. Het biedt ook beveiligingsupdates voor het WordPress-platform en de plug-ins.

De WordPress Secure-abonnementen worden geleverd met een SSL-certificaat, onbeperkte opslag en bandbreedte en 60 dagen hulp bij het instellen. De kosten beginnen bij $ 35 per maand voor een jaarcontract, maar worden verdisconteerd als je een jaarlijks contact koopt.

eCommerce-oplossing. Netwerkoplossingen Hosting en GoDaddy benaderen e-commerce een beetje anders.

Met GoDaddy koop je effectief je e-commerce winkel in een doos – een website, hosting en QuickCart (hun eigen gepatenteerde winkelwagentje) voor een maandelijks bedrag. Je winkel kan bij GoDaddy blijven terwijl deze groeit, met onbeperkte producten, je eigen kortingsbonnen en de mogelijkheid om een ​​winkel op Facebook te openen,

Network Solutions biedt drie eCommerce-pakketten die beginnen bij $ 7,89 per maand en een controlepaneel bevatten van waaruit u alles beheert. Alle drie de abonnementen hebben onbeperkte gegevensoverdracht, perfect voor wanneer uw winkeltransacties toenemen. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder Paypal en Google Checkout. De tool voor het bouwen van etalages is niet zo gebruiksvriendelijk als de tool voor webbuilders van Network Solutions.

Back-ups. Wat uw webhostingservice ook biedt op het gebied van back-ups, we hebben u ten stelligste geadviseerd dat u verantwoordelijk bent voor het maken van een back-up van uw site op uw manier. (We zouden alleen willen dat we erop konden staan!).

Dat gezegd hebbende, bieden zowel GoDaddy als Network Solutions enkele back-upservices voor u.

GoDaddy brengt kosten in rekening voor zijn back-up- en herstelservices. U ontvangt een automatische dagelijkse back-up met een ingestelde hoeveelheid gegevensopslag die beschikbaar is voor de back-up.

Network Solutions biedt gratis nachtelijke back-ups, maar nogmaals, u bent beperkt tot hoeveel gegevens u tijdens het proces kunt opslaan. Deze back-ups worden zeven dagen bewaard. Voor een maandelijks bedrag heeft u toegang tot AnyTime On Demand Backup, waarmee u drie extra back-ups kunt opslaan met een maximum van 5 GB schijfruimte.

Hostingbeveiliging. Beveiliging is een serieuze overweging voor webhosting en gaat verder dan de fysieke veiligheid van de servers van een bedrijf in hun datacenters naar uw gegevens zelf.

GoDaddy biedt SiteLock, tegen een maandelijkse vergoeding, om dagelijks malware op uw website op te sporen en te verwijderen. U kunt ook een SSL-certificaat kopen om de gevoelige gegevens die op uw site zijn ingevoerd te beschermen.

Beveiliging bij Network Solutions heeft ook een (maandelijkse) prijs. Alleen het eersteklas Professional Plus-hostingpakket wordt geleverd met een gratis SSL-certificaat; alle andere klanten moeten hun eigen aankopen doen via Network Solutions.

TRUSTe is ook beschikbaar voor een maandelijks bedrag als u een privacybeleid wenst en u kunt SiteLock tegen een nominaal bedrag toevoegen als u een jaarcontract heeft. Network Solutions biedt ook nsProtect Safe, voor een maandelijks bedrag, als bescherming tegen hackers; deze functie biedt ook server-uptime-monitoring met intervallen van 5 minuten.

Controlepaneel. GoDaddy en Network Solutions gebruiken beide een variant van het industriestandaard cPanel als hun bedieningspaneelinterface voor hun Linux-webhosting. GoDaddy biedt ook het Odin Plesk-configuratiescherm voor zijn Windows-webhostingoptie.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en netwerkoplossingen

GoDaddy wint op de afdeling features. De websitebouwer is gemakkelijk te gebruiken en kan een aantal prachtige sites opleveren; de eCommerce-oplossing is een store-in-box die eenvoudig in te stellen is.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en Network Solutions

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Ons advies hier is om altijd de kleine lettertjes te lezen bij het vergelijken van prijzen. De meeste netwerkaanbieders bieden kortingstarieven voor uw eerste periode, maar de lage prijzen zijn meestal voor een contract van twee of drie jaar. De prijzen springen dan omhoog naar de normale kosten, die vaak behoorlijk hoog kunnen zijn. Kijk ook uit voor add-ons, zoals beveiliging en een tool voor het bouwen van websites.

GoDaddy. GoDaddy biedt drie Linux-webhostingplannen, de Basic, Deluxe en de Ultimate, en het standaardcontract voor elk is 36 maanden. Alle prijzen hier zijn de kortingsprijzen voor deze periode van drie jaar.

Het basisplan is $ 3,99 per maand voor slechts één website en 100 e-mailadressen – goed om mee te beginnen. Verhuizen is de Deluxe voor $ 4,49 per maand met onbeperkte websites en 500 e-mailadressen. Voor drukbezochte sites of eCommerce-winkels is de Ultimate voor $ 7,99 per maand de moeite van het bekijken waard. Alle abonnementen worden geleverd met onbeperkte bandbreedte en een gratis domein met een jaarcontract of een langer contract.

De Windows-webhostingplannen met GoDaddy zijn vergelijkbaar, maar bevatten bij elk plan verschillende aantallen SQL- en MYSQL-databases. Ook hier gelden weer kortingsprijzen en driejarige contracten. Het Economy-abonnement voor één website kost $ 3,99 per maand en het Deluxe-abonnement (onbeperkte sites, bandbreedte en opslag) kost $ 4,49 per maand. Onbeperkt alles is het kenmerk van het Ultimate-abonnement voor $ 7,99 per maand. Net als voorheen hebben alle plannen een gratis domein met een contract van 12 maanden of meer.

GoDaddy biedt VPS-, Cloud- en Dedicated webhostingplannen aan via het Pro-gedeelte van zijn website.

Netwerkoplossingen. Je hebt de mogelijkheid van drie Linux hostingpakketten met Network Solutions. Het basisplan, genaamd Web Hosting, is maandelijks $ 9,96 voor een periode van 1 jaar. De schijfruimte is beperkt en je hebt 1000 e-mailboxen. Professionele hosting voor $ 15,78 per maand (contract van 1 jaar) voegt onbeperkte schijfruimte en e-mailboxen en hogere snelheden toe. Het topplan is Professional Plus voor $ 21,62 per maand (ook een termijn van 1 jaar), dat alleen een SSL-certificaat toevoegt. Elk pakket wordt geleverd met een gratis (hun spelling) technisch adviseur om te helpen met technische FTP- en beveiligingsdingen.

Maar dit is waar het erg verwarrend wordt met netwerkoplossingen. De hostingpakketten op de pagina met veelgestelde vragen worden geïdentificeerd als Essential, Professional en Premium, samen met prijzen die veel duurder zijn dan die op de startpagina.

De gekoppelde vergelijkingstabel van de drie plannen toont echter nog een andere versie van de maandelijkse prijzen. Dit kunnen de Advanced Hosting-abonnementen zijn, maar het is niet erg duidelijk. De Hot Deals-pagina heeft nog een andere prijs zonder enige uitleg over het verschil.

Network Solutions biedt twee VPS-hostingpakketten: Essential Hosting is voor startende websites en Professional Hosting is beter voor sites met veel verkeer.

Geldteruggarantie: GoDaddy heeft een goed terugbetalingsbeleid voor abonnees van webhosting. Maandelijkse abonnees met GoDaddy hebben 48 uur om een ​​terugbetaling aan te vragen. Degenen met een jaarcontract hebben relatief veel 45 dagen om al hun geld terug te krijgen; na die tijd wordt hun terugbetaling pro rata uitbetaald. Je moet een reden opgeven waarom je je contract opzegt.

Het terugbetalingsbeleid van Network Solutions is niet beschikbaar op de website en de klantenservicemedewerker waarmee we contact hebben opgenomen, kon de informatie ook niet vinden.

Advies over prijzen voor hostingplannen

GoDaddy is hier de onbetwiste winnaar met nauwkeurige informatie over zijn prijzen en beleid. De informatie van Network Solutions is tegenstrijdig en bestaat zelfs niet, dus het is moeilijk om te weten hoeveel u hen verschuldigd bent of of u uw geld terug kunt krijgen als u van gedachten verandert.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en netwerkoplossingen te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. Network Solutions en GoDaddy hebben hun controlepanelen beide gebaseerd op het industriestandaard cPanel.

De Network Solutions-versie biedt een grondige maar complexe interface. De geavanceerde functies van dit configuratiescherm zijn misschien te verwarrend voor nieuwkomers, en het is zo druk met de dingen die je kunt doen dat het soms moeilijk is om iets te vinden: de toepassingsbibliotheek zelf heeft vier klikken naar beneden begraven.

GoDaddy heeft cPanel eigen gemaakt door het uiterlijk aan te passen aan de GoDaddy-stijl en door aangepaste pictogrammen toe te voegen om de interface gebruiksvriendelijker te maken, en dit heeft gewerkt, volgens zowel deskundige als gebruikersrecensenten die de intuïtieve navigatie prijzen.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy heeft meer dan 125 Linux-apps en 50 Windows-apps, allemaal met een installatie van 1 klik. Maar er is geen volledige lijst van deze apps beschikbaar voordat u zich aanmeldt voor de webhostingservice. Network Solutions adverteert met 1 klik installatie voor WordPress.

Website navigatie. Noch de GoDaddy noch de Network Solutions-website bieden informatie centraal en gemakkelijk te lezen. De website van GoDaddy is rommelig, maar de tabbladen zijn duidelijk gelabeld en de informatie is er, ook al moet je misschien even inzoomen om het te vinden.

De Network Solutions-website heeft daarentegen tegenstrijdige informatie, vooral over de plannen en prijzen, en mist essentiële informatie, inclusief een volledige lijst van de functies die elk plan bevat.

Advies over gebruiksgemak

GoDaddy komt hier weer naar voren. Het kiezen van een webplan is eenvoudig en u weet wat u krijgt. Hoewel het cPlanel van GoDaddy niet-standaard is, is de leercurve klein en zijn de aangepaste pictogrammen vrij intuïtief. U bevindt zich daarentegen vrijwel in het duister met Network Solutions, wat u koopt, hoeveel het gaat kosten en hoe u kunt gebruiken wat u krijgt.

Ondersteuning van GoDaddy en netwerkoplossingen

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Soms worden de teamleden van de klantenondersteuning helaas uw nieuwe beste vrienden, dus het is essentieel dat u ze kunt bereiken en begrijpen wanneer dat nodig is. Noch GoDaddy noch Network Solutions hebben geweldige opties voor klantenondersteuning.

Om het ondersteuningsteam van GoDaddy te bereiken, kunt u de telefoon gebruiken of contact opnemen via hun livechatfunctie – en het telefoonnummer is niet gratis. Het hele GoDaddy-ondersteuningsteam is gevestigd in de VS, in Iowa en Arizona. De kwaliteit van de ondersteuning is vrij hoog, vooral voor eenvoudige en minder complexe problemen. GoDaddy heeft ook een relatief uitgebreide kennisbank en video-tutorials.

Network Solutions biedt ook telefonische ondersteuning, dit keer met een gratis nummer voor mensen in de Verenigde Staten en Canada; sommige lijnen zijn slechts beperkt beschikbaar. Telefoongesprekken zijn gratis voor klanten in de Verenigde Staten en Canada. Als u hulp via e-mail wilt, moet u al klant zijn. De kennisbank heeft een selectie van veelgestelde vragen en videozelfstudies en u kunt MyTime-ondersteuning kopen van geavanceerde webexperts voor een maandelijks bedrag.

Advies over gebruikersondersteuning

Van de twee heeft GoDaddy de betere opties voor klantenondersteuning, met een livechatfunctie voor diegenen die zich ongemakkelijk voelen om Engels te spreken met een persoon voor technische ondersteuning. Geen van beide bedrijven staat bekend om haar uitstekende ondersteuning.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en netwerkoplossingen

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Als u het inside-verhaal van huidige gebruikers van webhostingproviders hoort, kunt u de sterke en zwakke punten van de services identificeren. Houd er rekening mee dat mensen eerder klagen over problemen dan prijzen wat goed voor hen werkt.

Negatieve beoordelingen voor GoDaddy en netwerkoplossingen

GoDaddy. Downtime en problemen met ‘website niet beschikbaar’ genereren de meeste negatieve aandacht voor GoDaddy. Ook vervelend voor mensen zijn de soms verwarrende factureringspraktijken en de moeilijkheden om mensen te bereiken om dubbele kosten ongedaan te maken of contracten te annuleren. De ietwat agressieve upselling-technieken op de GoDaddy-website trekken ook klachten aan.

Netwerkoplossingen. Upselling is ook een klacht tegen Network Solutions door mensen die niet tevreden zijn dat ze een redelijk standaard basis hostingpakket moeten kopen en vervolgens moeten betalen om de stukjes en beetjes toe te voegen die ze nodig hebben. De cPanel-interface krijgt ook kritiek van jonge webmasters vanwege de lange leercurve en niet-intuïtieve navigatie.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en netwerkoplossingen

GoDaddy. Mensen die een startende website willen en het niet erg vinden om met een groot bedrijf om te gaan, en alles wat daarbij komt kijken, prijzen GoDaddy. De prijzen zijn concurrerend en alles op één plek kunnen kopen, en zelfs gebundeld als een pakket, maken hun webcreërende leven eenvoudig.

Netwerkoplossingen. Reviewers houden van Network Solutions vanwege de focus op bedrijfseigenaren en de functies die op hen zijn gericht. Met name het brede scala aan eCommerce-functies trekt een enthousiast publiek. WordPress-gebruikers waarderen de geweldige beveiliging van WordPress dat door Network Solutions wordt beheerd.

Advies over gebruikersrecensies

Er zijn gemengde recensenten voor beide webhostingproviders, met meer negatieve beoordelingen dan positieve. Veel van de bedrijven tegen GoDaddy hebben te maken met het feit dat het een groot bedrijf is, en mensen haten de upselling-focus die op beide websites wordt gevonden.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en netwerkoplossingen

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Beide hostingbedrijven hebben hun voor- en nadelen.

Redenen om voor GoDaddy te kiezen via netwerkoplossingen:

 • Kan alle webbouwbehoeften in één pakket kopen
 • Groot, bewezen, gevestigd bedrijf
 • Zowel Linux- als Windows-webhosting beschikbaar
 • Professionele hostingpakketten geven ruimte om te groeien
 • Installatie met één klik voor honderden apps
 • Geïntegreerd eCommerce-pakket

Redenen om voor Network Solutions Hosting via GoDaddy te kiezen:

 • Focus op zaken
 • Veilige, beheerde WordPress-hosting
 • Heeft een zeer lichte uptime

Network Solutions richt zich op mensen met zakelijke applicaties die een internetaanwezigheid willen neerzetten. Als u een ervaren WordPress-eigenaar bent, is de beveiliging van de beheerde WordPress-hosting op netwerkoplossingen wellicht de moeite van het bekijken waard.

Anders dan dat, kunnen we het niet echt aanbevelen bij GoDaddy als hostingprovider op basis van deze vergelijkingsbeoordeling. Het gemak van one-stop-shopping voor het maken en uitvoeren van een website op GoDaddy zal zowel beginnende website-eigenaren aanspreken als degenen die niet te veel willen focussen op de mechanica van het zijn van een webmaster.

De GoDaddy-abonnementen zijn ook goedkoper (denken we) dan de vele versies van de abonnementen die beschikbaar zijn op Network Solutions.

GoDaddy en netwerkoplossingen zijn aantrekkelijke opties als webhostingservices, maar bieden mogelijk niet helemaal wat u nodig heeft. Als je op zoek bent naar een kleiner bedrijf en flexibelere hostingplannen, ga dan naar A Small Orange.

Alle hostingplannen worden geleverd met onbeperkte domeinen, maar limieten op de schijfruimte en bandbreedte, dus u betaalt niet voor bronnen, u zult deze nooit gebruiken. U krijgt ook de zeer populaire en zeer gewaardeerde gratis Weebly-tool voor webbouwers.

Heb je vragen over GoDaddy of Network Solutions? Verschillen uw ervaringen van wat ons onderzoek aantoont? Zijn uw loyaliteit met een geheel andere provider? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map