GoDaddy versus FatCow: welke moet je gebruiken?

Heeft u geprobeerd alle verwarring te doorbreken en een webhostingbedrijf te vinden dat geschikt is voor uw websites? Hier is een één-op-één vergelijking van twee bedrijven die sinds de jaren negentig actief zijn – GoDaddy begon in 1997, FatCow in 1998.


GoDaddy is een bekende domeinregistreerder, maar heeft ook 13 miljoen klanten. FatCow’s focus ligt op het vereenvoudigen van de zaken voor de klant door het elimineren van wat zij ‘techno-brabbelen’ noemen. Zowel GoDaddy als FatCow hebben gedeelde hosting, beheerde WordPress, VPS en speciale serverplannen. GoDaddy biedt Linux- en Windows-opties voor alle plannen; FatCow is gebaseerd op Linux. GoDaddy en FatCow bieden beide shared hosting, managed WordPress-hosting en VPS en dedicated serverplannen. Arvixe heeft zowel Linux- als Windows-opties, terwijl iPage alleen Linux is.

GoDaddy heeft talloze ‘best of’-prijzen gewonnen en is bekend geworden vanwege zijn controversiële advertentiecampagnes. In 2012 werd het uitgeroepen tot een Fortune 100 “Best Company to Work for.” FatCow heeft ook vele prijzen gewonnen – hoewel de meerderheid van de “beste van” onderscheidingen werden toegekend in het begin tot het midden van de jaren 2000.

Begonnen als Jomax Technologies in 1997, Go Daddy in 1999 en GoDaddy geworden in 2006 (de twee namen werden gecombineerd), is GoDaddy eigendom van een particuliere investeringsgroep – hoewel oprichter Bob Parsons nog steeds de grootste aandeelhouder is. FatCow is in 2007 gekocht door Endurance International Group (EIG).

EIG is eigenaar van veel webhostingbedrijven, maar exploiteert ze onder hun eigen originele namen. Hoewel het geen klonen zijn, lijken ze op elkaar, en als je een probleem hebt gehad met een EIG-host, heb je mogelijk dezelfde problemen met een andere EIG-host.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en FatCow

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Uptime is een van de belangrijkste dingen die een webhost kan bieden. Als hun servers down zijn, is uw site down en verliest u kijkers en klanten. GoDaddy garandeert een uptime van minimaal 99,9%. Als de site met 0,1% of meer daalt van 99,9% in één maand, wordt 5% van de hostingkosten van die maand bijgeschreven. FatCow biedt geen uptime-garantie.

Prestatie. GoDaddy maakt gebruik van Core i7-processors in zijn gedeelde plannen en Xeons in zijn VPS en speciale plannen. FatCow maakt gebruik van SSD-opslag in haar WordPress Essentials-plan.

Het testen van een site die op GoDaddy werd gehost, leverde een laadtijd van 2,91 sec op, sneller dan 56% van de sites die met Pingdom zijn getest. Een vergelijkbare FatCow-site laadde in 2,54 seconden, sneller dan 62% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. GoDaddy heeft een eigen datacenter in Phoenix, Arizona, en het huurt twee andere Arizona-centra in Mesa en Scottsdale. GoDaddy heeft andere datacenters in Chicago, Los Angeles en Ashburn, Virginia. In Amsterdam bevindt zich een Europees centrum en in Singapore een Aziatisch centrum. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups.

FatCow maakt gebruik van twee datacenters in het gebied van Boston, Massachusetts. De datacenters hebben 24/7 bewaking ter plaatse voor beveiliging en beheer. Ze zijn ook volledig redundant en betrouwbaar met redundante internetverbindingen. De datacenterservers zijn load-balanced en maken gebruik van NetApp-clusters, wat de snelheid en betrouwbaarheid verbetert.

Advies over GoDaddy en FatCow Performance

FatCow heeft geen uptime-garantie, wat een probleem zou kunnen zijn, hoewel FatCow iets sneller is dan GoDaddy in de laadtijd- en reactietest.

Functies van GoDaddy en FatCow

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: Helaas, hoewel het populaire woorden zijn bij webhostingbedrijven, betekent “onbeperkt” of “onbeperkt” niet “alles wat u kunt gebruiken”. In plaats daarvan verwijst het naar wat het hostingbedrijf ‘redelijk gebruik’ acht.

Domeinregistratie. Hoewel beide hosts domeinregistreerders zijn, is GoDaddy de grootste registrar in de branche met meer dan 60 miljoen beheerde domeinen. GoDaddy biedt een jaar gratis domeinregistratie voor de eerste termijn wanneer de termijn 12 maanden of langer is.

FatCow biedt ook een gratis domeinregistratie voor een jaar en gratis domeinoverdracht als je ergens anders bent geregistreerd en je wilt verhuizen naar FatCow.

website bouwer. GoDaddy heeft Website Builder, die een slepen-en-neerzetten-interface heeft, beginnend bij een promoprijs van $ 1 per maand. FatCow biedt Weebly Basic gratis aan, wat beperkt is tot websites van vijf pagina’s. De Pro-versie is beschikbaar tegen een extra vergoeding.

Databases. Afhankelijk van het gekozen plan biedt GoDaddy 10 tot onbeperkte MySQL-databases. FatCow heeft onbeperkte MySQL-databases voor al zijn plannen.

Emailaccounts. GoDaddy biedt 100 tot 1.000 accounts met 100 MB tot 1 GB opslagruimte, afhankelijk van je abonnement. FatCow biedt onbeperkte e-mailaccounts en e-mail doorsturen voor al zijn plannen.

WordPress-hosting. GoDaddy en FatCow bieden beheerde WordPress-abonnementen. Hoewel beheerde WordPress-abonnementen meestal iets meer kosten, wordt de technische kant, zoals het updaten en patchen van software, door de host voor u gedaan, zodat u zich kunt concentreren op de inhoud van uw site.

GoDaddyGoDaddy heeft vier WordPress-abonnementen. De Basic, die beperkt is tot één site, 25.000 bezoekers per maand en 10 GB SSD-opslag. Deluxe met één site, 100.000 bezoekers en 15 GB opslag. Ultiem met twee sites, 400.000 bezoekers en 30 GB SSD-opslag; en ontwikkelaar met maximaal 5 sites, 800.000 bezoekers en 50 GB SSD-opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis domein bij het bestellen van een jaarlijkse termijn. De bovenste twee niveaus worden ook geleverd met een SSL-certificaat dat een jaar lang gratis is, en het Ultimate-abonnement bevat gratis SiteLock.

Dikke koe.FatCow heeft twee WordPress-abonnementen, Starter en Essential. Beiden hebben onbeperkte opslag, onbeperkt aantal toegestane sites en onbeperkte bandbreedte. De belangrijkste verschillen zijn dat Essential-opslag SSD is (Starter’s is dat niet) en Essential heeft verbeterde beveiliging inbegrepen.

eCommerce-oplossing. GoDaddy biedt via het bedieningspaneel gratis winkelwagentjes aan, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en andere. FatCow biedt gratis ShopSite Basic en meer geavanceerde ShopSite-abonnementen voor extra maandelijkse kosten.

Back-ups. GoDaddy heeft een siteback-up en herstelplan voor een maandelijks bedrag met zijn gedeelde abonnementen en gratis dagelijkse back-ups op WordPress, VPS en speciale abonnementen. FatCow maakt dagelijkse serverback-ups. Voor een extra maandelijks bedrag bieden ze Site Backups en Restore aan, die automatische back-ups maakt en herstel op bestandsniveau mogelijk maakt.

Hostingbeveiliging. GoDaddy scant en handelt proactief tegen DDoS-bedreigingen en biedt wat het “CageFS” noemt. Met CageFS kunt u gebruikersrechten instellen om de toegang tot inhoud te beperken. GoDaddy biedt zowel SpamAssasin als BoxTrapper voor het filteren van e-mail. FatCow heeft ook spamfilters voor e-mail.

FatCow biedt gratis gedeelde SSL en Private SSL kan worden gekocht. GoDaddy biedt gratis gedeelde SSL voor zijn plannen, waarbij de hoogste niveaus privé-SSL gratis krijgen.

GoDaddy biedt Windows- of Linux-opties voor al zijn plannen; FatCow is gebaseerd op Linux.

Controlepaneel. GoDaddy gebruikt cPanel, maar het heeft wat aanpassingen gedaan, waardoor het misschien onbekend is voor gewone cPanel-gebruikers. FatCow gebruikt vDeck. De nieuwste versie 4 heeft het krachtiger gemaakt, maar het ontbreken van cPanel kan een probleem zijn bij het overzetten van uw site als u later van host verandert.

Groen. FatCow gebruikt windenergie om 100% van zijn vermogen te bereiken. Als je daar reclame voor wilt maken, levert FatCow badges om op je website te plaatsen.

Extra’s. Naast hostingplannen biedt GoDaddy ook SEO, online marketing en ontwerpdiensten tegen betaling. Zowel GoDaddy als FatCow hebben resellerplannen en partnerprogramma’s. FatCow biedt $ 100 advertentietegoed aan Bing / Yahoo en $ 100 tegoed aan Google AdWords.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en FatCow

GoDaddy is de go-to-site in de branche voor domeinregistratie, maar de onbeperkte bandbreedte, databases en e-mailfunctie van FatCow voor al zijn plannen geeft het een voorsprong, en FatCow stelt dat het zich richt op kleine bedrijven. GoDaddy heeft echter betere beveiligingsfuncties en maakt gebruik van het industriestandaard cPanel.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en FatCow

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Om concurrerend te blijven, zijn speciale prijsacties in de branche gebruikelijk. De prijsstelling is hier wat werd aangeboden op het moment van deze vergelijking. Houd er rekening mee dat promoprijzen alleen goed zijn voor de eerste servicetermijn en dat de verlengingsprijzen vaak veel hoger zijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent betere besparingen. Inschrijven voor langere termijnen, ongeacht lopende promoties, resulteert in feite meestal in een prijsonderbreking.

Gedeelde webhosting

GoDaddy. GoDaddy biedt zes gedeelde plannen: drie voor Windows en drie voor Linux-servers. Economy biedt één site, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslagruimte voor $ 3,99. Deluxe, voor $ 4,99 per maand en Ultimate, voor $ 7,99 per maand, bieden onbeperkte websites, onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie op jaarbasis. E-mailaccounts zijn beperkt tot respectievelijk 100, 500 en 1000. Het Ultimate-abonnement voegt een gratis SSL-certificaat toe voor een jaar.

Dikke koe. FatCow gaat ervan uit dat het gewoon beter is. Ze bieden één gedeeld abonnement voor $ 49 per jaar (prijs voor verlenging is bijna driemaal meer). Het wordt geleverd met een gratis domeinregistratie voor een jaar. Het beschikt over onbeperkte bandbreedte, e-mail, MySQL-databases en opslag.

Beheerde WordPress-hosting GoDaddy biedt vier plannen. Het staat één site toe op de twee onderste niveaus, terwijl de bovenste laag vijf websites toestaat. GoDaddy beperkt het aantal bezoekers per maand op basis van uw abonnement en de hoeveelheid SSD-opslag verschilt per abonnement. De prijzen van GoDaddy zijn $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 en $ 13,99 per maand. FatCow biedt twee abonnementen, beide met onbeperkte opslag en bandbreedte. De starter is $ 3,75 per maand en Essentials is $ 6,95 per maand – met als belangrijkste verschil dat snelheid en beveiligingsfuncties beter zijn voor het Essentials-plan.

VPS en Dedicated server hosting GoDaddy biedt meer VPS-abonnementen, met vijf abonnementen voor Linux en vijf voor Windows – de Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 10 per maand meer. De GoDaddy-abonnementen bieden onbeperkte bandbreedte en 40 GB tot 250 GB opslag (afhankelijk van het niveau). FatCow biedt drie abonnementen, die iets lager geprijsd zijn dan de GoDaddy-prijzen voor vergelijkbare functies. De plannen van FatCow hebben echter beperkte bandbreedte en opslag.

GoDaddy biedt ook vijf speciale abonnementen voor Linux en 5 voor Windows. GoDaddy’s Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 30 meer dan zijn Linux-abonnementen. De speciale abonnementen van GoDaddy hebben allemaal onbeperkte bandbreedte. FatCow heeft drie gespecialiseerde aanbiedingen. De plannen van FatCow zijn iets lager geprijsd dan die van GoDaddy, maar ze hebben minder opslagruimte en beperkte bandbreedte.

Credits GoDaddy biedt verschillende marketingkredieten, afhankelijk van uw locatie. FatCow biedt gratis marketing met een tegoed van $ 100 voor Bing / Yahoo en $ 100 voor Google AdWords. Beiden verkopen domeinnamen en zowel FatCow als GoDaddy bieden een gratis registratiejaar voor nieuwe accounts.

Geldteruggarantie: GoDaddy en FatCow bieden geld-terug-garanties. GoDaddy biedt de standaard 30 dagen garantie voor jaarlijkse en bovenstaande voorwaarden. Voor maandelijkse abonnementen is de volledige terugbetaling van GoDaddy beperkt tot 48 uur en daarna pro rata. FatCow heeft een industriestandaard 30 dagen garantie (indien gekocht met een creditcard). Als u de gratis domeinregistratie op GoDaddy of FatCow heeft, houden zij de domeinregistratiekosten in op de terugbetaling en behoudt u de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Bij promoprijzen heeft FatCow een voorsprong in prijsstelling. Zelfs tegen verlengingsprijzen is het plan van FatCow minder dan de vergelijkbare plannen van GoDaddy (maar slechts in geringe mate). Als u echter niet van beperkte functies houdt, biedt GoDaddy een keuze aan niveaus voor minder dan het enkele plan van FatCow. Gebruikers van Windows zouden GoDaddy moeten kiezen, omdat FatCow alleen Linux is.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en FatCow te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. GoDaddy en FatCow gebruiken verschillende bedieningspanelen. GoDaddy gebruikt cPanel maar past de interface enigszins aan. De gebruiksvriendelijke interface van cPanel is de industriestandaard en heeft de meeste functies die nodig zijn om uw website te beheren. Voor zijn Windows-plannen gebruikt GoDaddy Plesk. FatCow biedt het minder gebruikte vDeck, dat ook op pictogrammen is gebaseerd, maar meer gestroomlijnd. Het is ook aanpasbaar.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy biedt met één klik app-installatie voor honderden applicaties via cPanel. FatCow biedt installatie van sommige apps met één klik via MOJO Marketplace. Beiden hebben een één-klik installatie van WordPress.

Website navigatie. Zowel de sites van GoDaddy als FatCow bieden de informatie die u nodig heeft om plannen te kiezen die bij uw behoeften passen. GoDaddy biedt naast hosting meer producten, dus het is iets verwarrender om te navigeren en de pagina’s bevatten veel scrollen. Op de startpagina van GoDaddy staat meer domeinregistratie dan hosting. FatCow is schattig met zijn koe-gerelateerde thema, maar de informatie is duidelijk gepresenteerd en gemakkelijk te vinden.

Advies over gebruiksgemak

Zowel FatCow als GoDaddy hebben hier hun pluspunten. FatCow maakt het kiezen van een gedeeld hostingplan eenvoudig – er is maar één plan. GoDaddy geeft je echter goedkopere opties (hoewel met minder functies). Het configuratiescherm van GoDaddy is gebaseerd op het industriestandaard cPanel. De website van FatCow is gemakkelijker te navigeren.

Ondersteuning van GoDaddy en FatCow

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

GoDaddy zou op basis van klantrecensies als niet beter dan gemiddeld moeten worden beschouwd. FatCow belooft hoogwaardige ondersteuning en stelt dat als ze hun beloften niet nakomen, u een maand gratis hosting zult ontvangen. Beiden hebben ondersteunend personeel dat als vriendelijk en deskundig wordt beschouwd.

Zowel GoDaddy als FatCow hebben 24/7 een telefoon, e-mail en live chat, evenals uitgebreide kennisbanken. GoDaddy biedt naast zijn blog informatieve artikelen in de “GoDaddy Garage”. FatCow heeft een community-directory met de websites die op FatCow worden gehost, op genre. Zowel GoDaddy als FatCow hebben een blog (hoewel de laatste vermelding in FatCow’s in oktober 2015 was).

Advies over gebruikersondersteuning

Beide bieden veel contactmethoden, dus het is gemakkelijk om hulp te krijgen. GoDaddy-ondersteuning wordt gemiddeld beoordeeld door de meerderheid van de klanten die reageren. Beide bedrijven zouden echter voldoende ondersteuning en klantenservice bieden.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en FatCow

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Gebruik nooit beoordelingen als enige bepalende factor bij het kiezen van een host. Als er echter voortdurend iets naar voren komt in klantrecensies, moet dit mogelijk worden onderzocht. Houd er rekening mee dat degenen die de tijd nemen om recensies te schrijven over het algemeen de gepassioneerde klant zijn – dus de meeste beoordelingen zijn sterk negatief of sterk positief.

Negatieve beoordelingen voor GoDaddy en FatCow

GoDaddy.. De meeste negatieve recensies van GoDaddy hebben betrekking op slechte klantenondersteuning, de strikte beperkingen die aan sommige plannen zijn opgelegd en downtime.

Dikke koe. FatCow heeft negatieve recensies gekregen over de manier waarop overmatig gebruik van gedeelde plannen wordt afgehandeld. Klanten vinden dat er meer transparantie moet zijn over de oorzaken van opschortingen.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en FatCow

GoDaddy.. Positieve beoordelingen van klanten van GoDaddy geven commentaar op de domeinregistratieservices en de hostingprijzen.

Dikke koe. FatCow krijgt positieve recensies van klanten voor zijn service en de eenvoud van zijn one-plan hosting.

Advies over gebruikersrecensies

Recensies lijken te laten zien dat GoDaddy zich concentreert op het zijn van een domeinregistreerder, en website-hosting is een bijzaak. FatCow krijgt behoorlijk wat negatieve recensies, maar de meerderheid lijkt positiever te zijn. Alleen op basis van beoordelingen kunnen beide bij webhosting als iets bovengemiddeld worden beschouwd.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en FatCow

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Er zijn voor- en nadelen voor beide hostingbedrijven.

Redenen om FatCow boven GoDaddy te kiezen:

 • Eenvoud bij het kiezen van een plan
 • Meer onbeperkte functies in plannen
 • SSD-opslag in het Essentials WordPress-plan
 • Lagere prijzen

Redenen om voor GoDaddy te kiezen in plaats van FatCow:

 • Verkoopt naast webhosting ook meerdere webproducten
 • Linux- en Windows-opties voor alle plannen
 • Meer niveaus voor meer opties in plannen
 • Industriestandaard cPanel (hoewel gewijzigd)
 • Geen eigendom van EIG (wat voor sommigen een factor kan zijn)

GoDaddy is misschien het meest geschikt voor beginners, omdat alles wat met internet te maken heeft, van domeinnaam tot SSL, marketing en SEO-diensten, en online boekhouding, vanaf één site kan worden verkregen.

FatCow biedt de eenvoud van een of twee plannen, wat het kiezen gemakkelijker maakt. Kleine bedrijven zullen de onbeperkte bandbreedte en opslagruimte van FatCow aantrekkelijk vinden.

Als je denkt dat je in de toekomst hosts kunt overdragen, zal GoDaddy’s cPanel het voor jou gemakkelijker maken om naar meer bedrijven over te zetten dan FatCow’s vDeck.

Als u Windows-servers nodig heeft, is GoDaddy uw enige keuze tussen deze twee, aangezien FatCow alleen Linux-abonnementen biedt.

Er zijn natuurlijk nog andere alternatieven om te onderzoeken bij het zoeken naar een webhost. InMotion Hosting biedt een van de beste geld-terug-garanties in de branche – een geld-terug-garantie van 90 dagen, vergeleken met de 30-dagen-garanties van GoDaddy en FatCow.

Voor degenen die het niet erg vinden om slechts een paar dollar meer uit te geven dan budgethosting om premiumfuncties en enkele van de snelste laad- en reactietijden te krijgen, is SiteGround een hostingbedrijf dat de moeite waard is om te onderzoeken.

Heb je vragen over GoDaddy of FatCow? Wat zijn uw ervaringen met webhosting? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map