GoDaddy versus DreamHost: welke webhost moet je kiezen?

Deze één-op-één vergelijking wordt gedaan, zodat u gemakkelijker de verwarring kunt doorbreken en het webhostingbedrijf kunt vinden dat aan uw behoeften voldoet. Laten we er twee bekijken die sinds eind jaren negentig in bedrijf zijn: GoDaddy en DreamHost.


GoDaddy heeft bijna 13 miljoen klanten en DreamHost heeft meer dan 1,5 miljoen sites. Zowel GoDaddy als DreamHost bieden gedeelde hosting, beheerde WordPress, VPS en speciale serverplannen. GoDaddy biedt Linux- en Windows-opties voor alle abonnementen, terwijl DreamHost op Linux gebaseerde abonnementen heeft.

GoDaddy werd in 2012 uitgeroepen tot een Fortune 100 “Beste bedrijf om voor te werken”, heeft talloze “beste van” prijzen gewonnen en kreeg bekendheid vanwege zijn controversiële advertentiecampagnes. DreamHost heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de “Best Business Host Award” van PCMag in 2014 en 2015

GoDaddy begon in 1997 als Jomax Technologies en werd in 1999 omgedoopt tot Go Daddy. In 2006 werden de twee namen gecombineerd en werd het merk GoDaddy. Een particuliere investeringsgroep is eigenaar van GoDaddy. Bob Parsons, de oprichter, blijft echter de grootste individuele aandeelhouder. DreamHost is in 1997 begonnen door vier studenten en is nog steeds in particulier bezit, met het hoofdkantoor in Los Angeles, Californië.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en DreamHost

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Een van de belangrijkste dingen die een webhostingbedrijf moet bieden, is uptime. Als de servers niet beschikbaar zijn, is uw site niet zichtbaar en verliest u kijkers en klanten. GoDaddy garandeert een uptime van minimaal 99,9%. Als de site met 0,1% of meer daalt van 99,9% in één maand, wordt 5% van de hostingkosten van die maand bijgeschreven. DreamHost biedt een iets betere uptime-garantie van 100%, met restitutie van één dag hosting voor elk uur downtime, zodra de problemen zijn gemeld.

Prestatie. GoDaddy maakt gebruik van Core i7-processors in zijn gedeelde plannen en Xeons in zijn VPS en speciale plannen. DreamHost maakt gebruik van AMD-processors en SSD-opslag.

Het testen van een site die op GoDaddy werd gehost, leverde een laadtijd van 2,91 sec op, sneller dan 56% van de sites die met Pingdom zijn getest. Een vergelijkbare DreamHost-site laadde in 2.10s, sneller dan 70% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. GoDaddy heeft een eigen datacenter in Phoenix, Arizona, en huurt twee andere Arizona-centra in Mesa en Scottsdale. GoDaddy heeft andere datacenters in Chicago, Los Angeles en Ashburn, Virginia. Aan internationale behoeften wordt voldaan met een Europees centrum in Amsterdam en een Aziatisch centrum in Singapore. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups.

DreamHost heeft datacenters in Los Angeles en Irvine, Californië, Portland, Oregon en Ashburn, Virginia. Plannen zijn om de datacenters in Californië te consolideren in het Portland Center. Redundantie in stroom en koeling en 24/7 beveiliging zijn aanwezig in de datacenters van DreamHost.

Advies over GoDaddy en DreamHost Performance

DreamHost heeft een iets betere uptime-garantie en snellere laad- en reactietijden dan GoDaddy in de tests.

Functies van GoDaddy en DreamHost

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: ‘Onbeperkt’ of ‘onbeperkt’ zijn populaire woorden bij webhostingbedrijven. Helaas betekent het niet wat je denkt – “alles wat je kunt gebruiken.” In plaats daarvan verwijst het naar wat het hostingbedrijf ‘redelijk gebruik’ acht.

Domeinregistratie. Hoewel beide hosts domeinregistreerders zijn, is GoDaddy ‘s werelds grootste registrar met meer dan 60 miljoen beheerde domeinen. GoDaddy biedt een jaar gratis domeinregistratie voor de eerste termijn wanneer de termijn 12 maanden of langer is. DreamHost biedt ook een gratis domeinregistratie voor een jaar.

website bouwer. GoDaddy heeft de drag-and-drop-interface met zijn Website Builder, beginnend bij een promoprijs van $ 1 per maand. DreamHost heeft geen geïntegreerde website-builder in haar plannen.

Databases. Afhankelijk van het gekozen plan biedt GoDaddy 10 tot onbeperkte MySQL-databases. DreamHost heeft onbeperkte databases over al zijn plannen.

Emailaccounts. GoDaddy biedt 100 tot 1.000 accounts met 100 MB tot 1 GB opslagruimte, afhankelijk van je abonnement. DreamHost biedt onbeperkte e-mailaccounts en e-mail doorsturen voor al zijn plannen.

WordPress-hosting. Zowel GoDaddy als DreamHost bieden beheerde WordPress-abonnementen. In beheerde WordPress worden de back-ups en updates op uw site voor u gedaan, zodat u zich kunt concentreren op het belangrijke: het bouwen van de inhoud van uw site.

GoDaddy.GoDaddy heeft vier WordPress-abonnementen. Het basisplan, dat beperkt is tot één site, 25.000 bezoekers per maand en 10 GB SSD-opslag. Deluxe-abonnement, met één site, 100.000 bezoekers en 15 GB opslag. Ultiem plan, met twee sites, 400.000 bezoekers en 30 GB SSD-opslag. Ontwikkelaarsplan, met maximaal 5 sites, 800.000 bezoekers en 50 GB SSD-opslag. Ze worden allemaal geleverd met een gratis domein bij het bestellen van een jaarlijkse termijn. De bovenste twee niveaus worden ook geleverd met een SSL-certificaat dat een jaar lang gratis is, en het Ultimate-abonnement bevat gratis SiteLock.

DreamHost DreamHost biedt één beheerd WordPress-plan met snelheid en waarde. Het wordt gehost op VPS en bevat 30 GB SSD-opslag, gratis SSL, caching, afzonderlijke hosting voor de MySQL-database, onbeperkt bezoekers en geen limieten voor plug-ins.

eCommerce-oplossing. GoDaddy en DreamHost bieden beide gratis winkelwagentjes aan, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen, via het configuratiescherm. DreamHost ondersteunt ook Café Commerce, een commerciële eCommerce-sitebouwer. Plug-ins voor WordPress-winkels, zoals WooCommerce, zijn verkrijgbaar bij beide hosts voor WordPress-sites.

Back-ups. GoDaddy heeft een siteback-up en herstelplan voor een maandelijks bedrag met zijn gedeelde abonnementen en gratis dagelijkse back-ups op WordPress, VPS en speciale abonnementen. Het beleid van DreamHost verbiedt dat siteback-ups op de server worden opgeslagen in de gedeelde plannen – back-ups moeten zo snel mogelijk nadat ze zijn gemaakt, worden gedownload en verwijderd van de hostserver. Van websitegegevens en databases wordt automatisch een back-up gemaakt, maar de back-ups zijn niet gegarandeerd.

Hostingbeveiliging. GoDaddy scant en handelt proactief tegen DDoS-bedreigingen en biedt wat het “CageFS” noemt. Met CageFS kunt u gebruikersrechten instellen om de toegang tot inhoud te beperken. GoDaddy biedt zowel SpamAssasin als BoxTrapper voor het filteren van e-mail. DreamHost biedt antispam voor zijn e-mail met Spamhaus en biedt DDoS-bescherming via de diensten van Arbor Networks.

GoDaddy biedt gratis gedeelde SSL voor zijn plannen, waarbij de hoogste niveaus privé-SSL gratis krijgen. DreamHost biedt SSL met Let’s Encrypt op zijn plannen.

GoDaddy biedt Windows- of Linux-opties voor al zijn plannen; DreamHost is alleen op Linux gebaseerd.

Controlepaneel. GoDaddy gebruikt cPanel, maar het heeft wat aanpassingen gedaan, waardoor het misschien onbekend is voor gewone cPanel-gebruikers. DreamHost gebruikt een eigen configuratiescherm. Het is rijk aan functies, maar iedereen met cPanel-ervaring kan het in het begin verwarrend vinden.

Groen. DreamHost koopt hernieuwbare energiekredieten en zegt dat de voetafdruk koolstofneutraal is.

Extra’s. Naast hostingplannen biedt GoDaddy ook SEO, online marketing en ontwerpdiensten tegen extra kosten. GoDaddy heeft ook resellerplannen. Zowel GoDaddy als DreamHost hebben partnerprogramma’s. DreamHost biedt ook $ 100 advertentietegoed aan Bing / Yahoo.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en DreamHost

GoDaddy is misschien wel de go-to-site in de branche voor domeinregistratie, maar DreamHost’s onbeperkte bandbreedte, databases en e-mailfunctie voor al zijn plannen geeft het een voorsprong voor middelgrote tot grotere bedrijven en individuen met sites met veel bezoekers. DreamHost vereenvoudigt ook beheerde WordPress met één plan met functies die gelijk zijn aan of beter zijn dan de plannen van GoDaddy. GoDaddy heeft een voorsprong voor degenen die Windows nodig hebben, omdat DreamHost alleen Linux is.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en DreamHost

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Prijzen voor webhostingbedrijven zijn een bewegend doelwit. Om competitief te blijven, worden het hele jaar door speciale promoties gegeven. De prijsstelling is hier wat werd aangeboden op het moment van deze vergelijking. Houd er rekening mee dat promoprijzen alleen goed zijn voor de eerste servicetermijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent hogere besparingen. Meestal betekent het aanmelden voor langere termijnen, ongeacht lopende promoties, dat er waarschijnlijk een prijsonderbreking zal zijn.

Gedeelde webhosting.

GoDaddy. GoDaddy biedt drie gedeelde plannen voor zowel de Windows- als Linux-opties. Economy biedt één site, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslagruimte voor $ 3,99. Deluxe, voor $ 4,99 per maand en Ultimate, voor $ 7,99 per maand, bieden onbeperkte websites, onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie op jaarbasis. E-mailaccounts zijn beperkt tot respectievelijk 100, 500 en 1000. Het Ultimate-abonnement voegt een gratis SSL-certificaat toe voor een jaar.

DreamHost. DreamHost maakt het eenvoudig met één gedeeld plan. Het plan wordt geleverd met onbeperkt alles – onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mailaccounts en onbeperkte domeinen. Voor een periode van drie jaar is de prijs $ 7,99 per maand. Een gratis domeinregistratie voor een jaar, evenals gratis SSL, wordt bij het plan geleverd. Een speciale IP is beschikbaar voor een extra maandelijks bedrag van $ 5,95.

Beheerde WordPress-hosting

GoDaddy. GoDaddy biedt vier plannen. De laagste twee staan ​​één website toe, terwijl de tweede bovenaan twee sites toestaat, en de bovenste laag vijf. GoDaddy beperkt het aantal bezoekers per maand op basis van uw plan en de hoeveelheid SSD-opslag verschilt per plan. GoDaddy-prijzen zijn $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 en $ 13,99 per maand.

DreamHost. DreamHost heeft één abonnement voor $ 19,95 per maand, dus het is iets hoger dan het hoogste niveau van GoDaddy. Het WordPress-abonnement van DreamHost wordt echter geleverd met een speciale IP, maakt gebruik van een SSD-infrastructuur, staat onbeperkte bezoekers per maand toe en bevindt zich op VPS-servers. Het is beperkt tot één site en één MySQL-database.

VPS en Dedicated server hosting. GoDaddy biedt meer VPS-abonnementen, met vijf abonnementen voor Linux en vijf voor Windows – de Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 10 per maand meer. De GoDaddy-abonnementen bieden onbeperkte bandbreedte en 40 GB tot 250 GB opslag (afhankelijk van het niveau). DreamHost biedt vier abonnementen, die zeer dicht bij de GoDaddy-prijzen liggen voor vergelijkbare functies. De plannen van DreamHost bieden echter onbeperkte bandbreedte en onbeperkte SSD-opslag.

DreamHost biedt één speciaal plan dat kan worden aangepast voor extra maandelijkse kosten. GoDaddy biedt vijf speciale abonnementen voor Linux en 5 voor Windows. GoDaddy’s Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 30 meer dan zijn Linux-abonnementen. De plannen van GoDaddy en het plan van DreamHost hebben allemaal onbeperkte bandbreedte.

Credits. GoDaddy biedt verschillende marketingkredieten, afhankelijk van uw locatie. DreamHost biedt gratis marketing met een tegoed van $ 100 voor Bing / Yahoo. Beiden verkopen domeinnamen en zowel DreamHost als GoDaddy bieden een gratis registratiejaar voor nieuwe aanmeldingen.

Geldteruggarantie. GoDaddy en DreamHost bieden geld-terug-garanties. GoDaddy biedt de standaard 30 dagen garantie voor jaarlijkse en bovenstaande voorwaarden. Voor maandelijkse abonnementen is de volledige terugbetaling van GoDaddy beperkt tot 48 uur en daarna naar rato. DreamHost heeft een toonaangevende garantie van 97 dagen (op de gedeelde abonnementen, indien gekocht met een creditcard). Als je de gratis domeinregistratie op GoDaddy of DreamHost hebt, houden ze de domeinregistratiekosten in voor de terugbetaling en behoud je de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Voor gedeelde hosting heeft DreamHost het voordeel met zijn onbeperkte functies en de eenvoud van slechts één abonnement – maar als u minder functies voor lagere prijzen wilt, biedt GoDaddy u die optie. DreamHost is het meest geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en DreamHost te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. GoDaddy en DreamHost gebruiken verschillende bedieningspanelen. GoDaddy gebruikt cPanel maar past de interface enigszins aan. De gebruiksvriendelijke grafische interface van cPanel is de industriestandaard en heeft de meeste functies die nodig zijn om uw website te beheren via gemakkelijk te herkennen pictogrammen. GoDaddy gebruikt de industriestandaard Plesk voor Windows-abonnementen. Het eigen configuratiescherm van DreamHost is gebruiksvriendelijk en krachtig zodra u eraan went. Het kan echter verwarrend zijn voor iemand die van cPanel komt.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy biedt met één klik app-installatie voor honderden apps via het configuratiescherm. DreamHost biedt de installatie van sommige apps met één klik via het configuratiescherm. Beiden hebben een één-klik installatie van WordPress.

Website navigatie. Zowel de sites van GoDaddy als DreamHost bieden veel informatie als je die kunt vinden. GoDaddy biedt naast hosting meer producten, dus het is iets verwarrender om te navigeren en de pagina’s bevatten veel scrollen. DreamHost maakt het moeilijk om wat informatie te vinden zonder toevlucht te nemen tot Google of wiki’s te lezen.

Advies over gebruiksgemak

DreamHost maakt het kiezen van een gedeeld hostingplan zo eenvoudig als mogelijk: er is maar één plan. GoDaddy geeft u echter goedkopere (hoewel minder aanbevolen) opties. Het configuratiescherm van GoDaddy is gebaseerd op het industriestandaard cPanel en biedt meer apps voor installatie met één klik.

Ondersteuning van GoDaddy en DreamHost

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

GoDaddy zou op basis van klantrecensies als niet beter dan gemiddeld moeten worden beschouwd. DreamHost-klanten waarderen hun klantenservice hoog. Beiden hebben ondersteunend personeel dat als vriendelijk en deskundig wordt beschouwd.

GoDaddy heeft 24/7 een telefoon, e-mail en live chat, evenals een uitgebreide kennisbank met tutorials en video’s. GoDaddy biedt naast zijn blog informatieve artikelen in de “GoDaddy Garage”. DreamHost heeft een contactpagina waar je vragen kunt e-mailen. Er zijn meer ondersteuningsopties van DreamHost zodra u ze hebt gekocht, maar een telefoon is daar niet één van. DreamHost heeft een unieke wiki die indien nodig wordt bijgewerkt en veel informatie bevat, net zoals een kennisbank. DreamHost heeft een forum en blog.

Advies over gebruikersondersteuning

GoDaddy biedt meer contactmethoden, waaronder telefoon, dus het is gemakkelijk om hulp te krijgen. GoDaddy-ondersteuning wordt gemiddeld beoordeeld door de meerderheid van de klanten die reageren, terwijl DreamHost-klanten spreken van beter dan gemiddelde ondersteuning. Het ontbreken van een telefoon- of livechat (tenzij ingelogd op een account) voor DreamHost geeft GoDaddy hier een voorsprong.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en DreamHost

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Hoewel beoordelingen nooit de enige bepalende factor mogen zijn bij het kiezen van een host wanneer iets consequent ter sprake komt in klantrecensies, moet er mogelijk rekening mee worden gehouden.

Recensenten zijn de gepassioneerde klant, dus de meeste recensies hebben een sterke negatieve of sterke positieve inslag.

Negatieve recensies voor GoDaddy en DreamHost

GoDaddy. De meeste negatieve recensies van GoDaddy gaan over slechte klantenondersteuning, de strikte beperkingen die aan sommige plannen zijn opgelegd en downtime.

DreamHost. Een veelgehoorde klacht is het gebrek aan telefonische ondersteuning en vlotte chatondersteuning. Ook voor een bedrijf met zo’n sterke uptime-garantie zijn er verrassend veel downtime-klachten.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en DreamHost

GoDaddy. Positieve beoordelingen van klanten van GoDaddy geven commentaar op de domeinregistratiediensten en de prijzen.

DreamHost. De meeste beoordelingen voor klantenondersteuning zijn positief. DreamHost ontvangt raves voor zijn bijna “onbeperkte alles” voor zo’n lage prijs.

Advies over gebruikersrecensies

Recensies hebben de neiging om aan te geven dat GoDaddy zich concentreert op het zijn van een domeinregistreerder en dat hosting een bijzaak is. Over het algemeen zijn er meer positieve recensies van DreamHost-klanten.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en DreamHost

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Elk van deze hostingbedrijven heeft zijn voor- en nadelen.

Redenen om DreamHost boven GoDaddy te kiezen:

 • Eenvoud bij het kiezen van een plan
 • Meer onbeperkte functies in plannen
 • Langere geld-terug-garantie
 • 100% gegarandeerde beschikbaarheid

Redenen om GoDaddy boven DreamHost te kiezen:

 • Verkoopt naast webhosting ook meerdere webproducten
 • Linux- en Windows-opties voor alle plannen
 • Meer niveaus voor meer opties in plannen
 • Industriestandaard cPanel (hoewel gewijzigd)
 • Gratis telefoneren en 24/7 chatten

GoDaddy is misschien het meest geschikt voor beginners, omdat alles wat met internet te maken heeft, van domeinnaam tot SSL, marketing en SEO-services en online boekhouding, vanaf één site kan worden verkregen.

DreamHost is aantrekkelijk voor diegenen die alleen een “onbeperkte alles” -site willen zonder opties door te spitten in shared hosting. Het is mogelijk niet geschikt voor de beginner omdat er geen website-builder is en geen telefonische ondersteuning. Kleine bedrijven zullen de onbeperkte bandbreedte en opslag aantrekkelijk vinden. Bedrijven die VPS of dedicated servers nodig hebben, zullen DreamHost ook een aantrekkelijke keuze vinden.

Een alternatief voor onderzoeken bij het winkelen voor een webhost is InMotion Hosting. Hoewel de geld-terug-garantie van InMotion minder is dan die van DreamHost, biedt het nog steeds een van de beste in de branche – een geld-terug-garantie van 90 dagen, vergeleken met de 30-dagen garantie van GoDaddy. Voor degenen die het niet erg vinden om net iets meer uit te geven dan budgethosting om premiumfuncties en snelle laad- en reactietijden te krijgen, is SiteGround een hostingbedrijf dat u misschien wilt overwegen.

Heb je vragen over GoDaddy of DreamHost? Wat zijn uw ervaringen met webhosting? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map