GoDaddy versus Bluehost: welke moet je gebruiken?

GoDaddy versus Bluehost-vergelijking


In dit tijdperk van digitalisering is het vrij gebruikelijk om online aanwezig te zijn in de vorm van een website – of u nu een individuele professional bent, een startup heeft of een middelgrote tot een grote onderneming heeft.

En aangezien het onderhoud en de hosting van websites specifieke vaardigheden vereist, zou u deze zaken niet willen benadrukken door dit door een externe serviceprovider te laten doen.

U gaat ook vaker met een webhostingbedrijf dat al geruime tijd zaken doet in de branche en dat door veel bedrijven wereldwijd bekend en vertrouwd is.

Dit is waar twee populaire hostingproviders – Bluehost en GoDaddy – binnenkomen.

Bluehost (opgericht in 1996) en GoDaddy (opgericht in 1997) doen elk al meer dan 19 jaar zaken in de branche. Het is dus moeilijk om tussen deze twee webhosts te kiezen wat betreft hun uitgebreide hostingervaring.

Daarom moet u de verschillende kenmerken en functionaliteiten van elk kennen om een ​​weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw hostingvereisten.

Hoewel Bluehost eigendom is van de gerenommeerde Endurance International Group (EIG), valt GoDaddy niet onder een dergelijke groep.

Van EIG is bekend dat het een enorme pool van webhosts heeft, waaronder andere populaire namen zoals iPage en Hostgator.

Het feit dat Bluehost tot nu toe meer dan twee miljoen sites heeft gehost, getuigt van zijn focus op hostingservices.

GoDaddy is ook een prominente naam als het gaat om domeinregistratie. In 2014 bereikte GoDaddy een belangrijke mijlpaal door meer dan 59 miljard domeinnamen onder zijn beheer te hebben en daarmee ‘s werelds grootste door ICANN geaccrediteerde registrar te worden.

GoDaddy staat ook bekend om zijn goedkope shared hosting-abonnementen, terwijl Bluehost niet ver achterloopt wat betreft de betaalbaarheid van shared hosting-abonnementen.

Beide webhosts bieden ook VPS-hosting, WordPress-hosting, dedicated serverhosting, enzovoort.

Hoewel Bluehost alleen Linux-hostingservices biedt, biedt GoDaddy u de mogelijkheid om te kiezen tussen Linux-hosting of Windows-hosting.

Bovendien heeft GoDaddy verschillende prijzen gewonnen voor zijn diensten, zoals de Gold Stevie Award voor computerdiensten (in 2012) en Bulby Award voor het beste gebruik van een eenletterig domein.

Bluehost heeft ook een paar prijzen gewonnen, zoals de Best Budget Hosting, Best Web Hosting Company en Best Affordable Hosting van HostReview.

Omdat beide een enorme hoeveelheid ervaring hebben en vergelijkbare bekroonde services bieden, zullen we u helpen deze providers beter te begrijpen en uw beslissing te vereenvoudigen door de hostingfuncties en -services van Bluehost en GoDaddy en hun verschillende hostingplannen in dit artikel te vergelijken..

Vergelijk de prestaties van Bluehost en GoDaddy

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Een van de sleutels tot succes voor een online bedrijf is te allen tijde de beschikbaarheid van de website en de bijbehorende functies.

Hoewel GoDaddy een uptime-garantie van 99,99% geeft, geeft Bluehost geen dergelijke uptime-garantie.

En nadat we Bluehost voor een aantal websites hebben gebruikt, kunnen we zeggen dat het uptime-percentage inderdaad in realtime rond de 99,99% ligt. Het werkelijke uptime-percentage van GoDaddy is vaak iets onder 99,99% gedaald, maar het is nog steeds zo goed.

Betrouwbaarheid. GoDaddy heeft een enorm datacenter in Phoenix, terwijl Bluehost zijn datacenter in Utah heeft.

Het Bluehost-datacenter ondersteunt back-up met gespiegelde opslag, UPS-back-up, dieselgenerator en verschillende andere stroomgerelateerde functies.

Het datacenter van GoDaddy ondersteunt ook dieselgeneratoren en een ononderbroken stroomvoorziening en zorgt voor een hoge snelheid van ongeveer 20 gigabit per seconde door te worden aangesloten op een glasvezel DWDM Ethernet-backbone.

Prestatie. De tijd die nodig is om uw websitepagina’s te laden, is ook van cruciaal belang om een ​​positieve indruk over uw site te creëren.

De maximale tijd die werd genomen om te reageren op een verzoek om het laden van een pagina door een door GoDaddy gehoste server bleek vrij hoog te zijn in vergelijking met die van een door BlueHost gehoste server, vooral tijdens een golf van siteverkeer.

Tijdens testen met kleine verkeerssites bleek dat Bluehost erin slaagt om een ​​laadtijd van minder dan 2,4 seconden te geven en GoDaddy gaat voorbij 2,6 seconden voor dezelfde.

Bluehost-servers draaien op AMD-energiecentra, terwijl GoDaddy-servers draaien op Intel Core i7-processors. Beiden slagen er ook in om goede prestaties te leveren voor hun respectievelijke websites.

Advies over Bluehost en GoDaddy Performance

Vanwege het vermogen van Bluehost-servers om hoge laadsnelheden van pagina’s te beheren, zelfs tijdens meer verkeer, en een iets hoger uptime-percentage, geven we de voorkeur aan Bluehost in termen van uptime, snelheid en betrouwbaarheid.

Functies van Bluehost en GoDaddy

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

website bouwer. Om een ​​website te bouwen, biedt Bluehost u de Weebly-sitebouwer of de goMobi mobiele websitebouwer. U kunt eenvoudig een website maken zonder enige kennis van codering met behulp van de slepen-en-neerzetten-functionaliteit van Weebly.

U kunt Weebly ook gratis gebruiken om een ​​eenvoudige website van maximaal zes pagina’s te maken. Als u echter enkele geavanceerde functies wilt, zoals wachtwoordbeveiliging voor uw webpagina’s en aangepaste thema’s, dan kunt u uw Weebly-tool upgraden naar een betaald abonnement van ongeveer $ 8,99 per maand.

GoDaddy biedt geen gratis versie van de tool voor het bouwen van websites, met prijzen vanaf $ 1 per maand (voor een persoonlijk abonnement dat vrij goedkoop is).

De GoDaddy-websitebouwer is zeer populair met verschillende geweldige gebruiksvriendelijke functies en de resulterende website is waarschijnlijk aantrekkelijker dan u kunt bouwen met de Bluehost-sitebouwer.

Veiligheid. Bluehost maakt indruk op ons met zijn uitgebreide reeks beveiligingsfuncties die bestaan ​​uit hotlink-bescherming en verschillende antispam-tools, zoals Apache Spam Assassin, Spam Experts en Spam Hammer.

Het biedt ook CloudFare voor verbeterde beveiliging in de vorm van SSL en bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen.

Bluehost ondersteunt ook met een wachtwoord beveiligde mappen, het maken van zwarte lijsten met IP-adressen, het maken van filters voor e-mailaccounts en gebruikers, en het beheer van digitale certificaten en privésleutels. En uw sitebeheerders zullen zich veilig voelen bij het openen van de configuratiebestanden met de voorziening van Secure Shell (SSH) -toegang.

U kunt zelfs gebruikmaken van de SiteLock Domain Security, die begint bij ongeveer $ 1,67 per maand.

Met GoDaddy brengt beveiliging extra kosten met zich mee in de vorm van SiteLock, die begint bij ongeveer $ 17,88 per jaar. Met deze optie heeft u recht op app-scannen, spam- en malwaremonitoring en een siteverificatiecertificaat. Het helpt zelfs om netwerkkwetsbaarheden te identificeren en malware te verwijderen.

MySQL-database GoDaddy geeft u toegang tot beperkte MySQL-databases, met zijn gedeelde hostingplannen, terwijl Bluehost toegang biedt tot onbeperkte MySQL-databases voor al zijn plannen.

Bovendien biedt GoDaddy aanzienlijk minder e-mailaccounts met verschillende hostingplannen in vergelijking met Bluehost.

Back-up. Hoewel beide hostingproviders u in staat stellen handmatige back-ups uit te voeren als onderdeel van uw hostingaccount, verschillen ze met betrekking tot hun geautomatiseerde back-upopties. Bluehost geeft u de mogelijkheid om automatische back-ups te maken vanaf het cPanel (standaard controlepaneel).

Een dergelijke optie is niet beschikbaar bij GoDaddy.

Beheerde WordPress-hosting. Noch GoDaddy noch Bluehost vereist dat je het WordPress Content Management System (CMS) installeert omdat ze er vooraf op geïnstalleerd zijn.

Hierdoor kun je snel aan de slag met het WordPress-platform en pagina’s, posts, galerijen enzovoort aanmaken. Beide bieden ook automatische software- en plug-in-updates, ondersteuning de klok rond, enzovoort.

Beide webhosts bieden vier verschillende WordPress-hostingplannen. Deze worden hieronder vergeleken:

GoDaddy Basic – voor $ 3,99 per maand, met 10 GB opslagruimte en geen IP-adres, voor één website en voor ongeveer 25.000 maandelijkse bezoekers.

GoDaddy Deluxe – voor $ 4,49 per maand, met 15 GB opslagruimte en geen IP-adres, voor één website en om ongeveer 1,00,000 maandelijkse bezoekers af te handelen.

GoDaddy Ultimate – voor $ 7,99 per maand, met 30 GB opslagruimte en geen IP-adres, voor twee websites en om ongeveer 4.00.000 maandelijkse bezoekers af te handelen.

GoDaddy-ontwikkelaar – voor $ 13,99 per maand, met 50 GB opslagruimte en geen IP-adres, voor vijf websites en voor ongeveer 8.000.000 maandelijkse bezoekers.

Bluehost Blogger – voor $ 24,99 per maand ($ 12,49 alleen voor de eerste maand), met 30 GB opslag en 1 IP-adres, voor vijf websites, en om ongeveer 100 miljoen maandelijkse bezoekers te verwerken.

Bluehost Professional – voor $ 74,99 per maand ($ 37,50 alleen voor de eerste maand), met 60 GB opslagruimte en 1 IP-adres, voor tien websites, en voor ongeveer 300 miljoen maandelijkse bezoekers.

Bluehost Business – voor $ 119,99 per maand ($ 60 alleen voor de eerste maand), met 120 GB opslag en 1 IP-adres, voor 20 websites, en om ongeveer 600 miljoen maandelijkse bezoekers te verwerken.

Bluehost Enterprise – voor $ 169,99 per maand ($ 85 alleen voor de eerste maand), met 240 GB opslag en 1 IP-adres, voor 30 websites, en om onbeperkte maandelijkse bezoekers af te handelen.

Het is duidelijk dat GoDaddy’s WordPress-hostingplannen goedkoper zijn dan Bluehost. De Bluehost-plannen zijn echter meer geschikt voor meer verkeer.

E-commerce oplossingenMet de online winkelfunctionaliteit van GoDaddy kunt u uw producten op de lijst krijgen en ze in een mum van tijd verkopen. U krijgt de mogelijkheid om thema’s te gebruiken en aan te passen, een mobielvriendelijke online winkel te bouwen, een winkelwagentje te maken, marketingtools te gebruiken, SEO-mogelijkheden te gebruiken, enzovoort.

Het ondersteunt ook tal van betaalmethoden, waaronder creditcards, internetbankieren, betaalpassen en portefeuilles. De online premium winkel van GoDaddy is beschikbaar voor $ 19,99 per maand (jaarabonnement) of $ 29,99 per maand (maandabonnement).

Bluehost geeft je ook toegang tot een vergelijkbare set eCommerce-functies. U kunt de Magneto-applicatie gebruiken om uw online winkel te creëren, de TransFirst-betalingsgateway gebruiken om betalingen van uw klanten te accepteren en een van de verschillende winkelwagentjes gebruiken, zoals Agora, Cube Cart, Zen Cart en OS Commerce.

Advies over de belangrijkste functies van Bluehost en GoDaddy

Vanwege de betere beveiligingsfuncties en minder beperkingen (of caps) op MySQL-databases, e-mailaccounts en het aantal door WordPress beheerde websites, krijgt Bluehost hier onze knipoog.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van Bluehost en GoDaddy

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: We zullen alleen de Linux-hostingplannen vergelijken die door beide worden aangeboden, aangezien Bluehost geen Windows-hostingplannen aanbiedt. Opgemerkt moet worden dat GoDaddy Windows-hostingplannen biedt.

Het goedkoopste GoDaddy-hostingplan is beschikbaar voor ongeveer $ 2,24 per maand (GoDaddy Starter), terwijl het meest betaalbare Bluehost-hostingplan beschikbaar is voor $ 3,95 per maand (Bluehost Starter). Beide plannen kunnen voldoende zijn als u een beginner bent die voor het eerst een webhost probeert.

Soorten hostingplannen

Gedeelde hostingplannen We vergelijken de GoDaddy gedeelde hostingplannen en Bluehost gedeelde hostingplannen hieronder:

Alle gedeelde plannen van Bluehost gebruiken cPanel als hun configuratiescherm voor Linux-hosting, terwijl gedeelde plannen van GoDaddy cPanel gebruiken voor Linux-hosting en Plesk voor Windows-hosting.

Met Bluehost shared hosting kun je SiteLock Security kopen voor $ 1,99 per maand (jaarabonnement), en met GoDaddy shared hosting kun je ervoor kiezen voor $ 1,49 per maand (abonnement van 1 jaar).

Bluehost Starter – voor $ 3,95 per maand (abonnement van 3 jaar) of $ 4,95 per maand (abonnement van 2 jaar) of $ 5,95 per maand (abonnement van 1 jaar), met 50 GB schijfruimte, 5 e-mailaccounts en onbeperkte MySQL-databases, voor 1 website.

Bluehost Plus – voor $ 6,95 per maand (abonnement van 3 jaar) of $ 7,95 per maand (abonnement van 2 jaar) of $ 8,95 per maand (abonnement van 1 jaar), met 150 GB schijfruimte, 100 e-mailaccounts en onbeperkte MySQL-databases, voor 10 websites.

Bluehost Business Pro – voor $ 14,95 per maand (abonnement van 3 jaar) of $ 16,95 per maand (abonnement van 2 jaar) of $ 19,95 per maand (abonnement van 1 jaar), met onbeperkte schijfruimte, onbeperkte e-mailaccounts en onbeperkte MySQL-databases, voor onbeperkte websites.

GoDaddy Starter – voor $ 2,24 per maand (abonnement voor 3 jaar, 2 jaar of 1 jaar) of $ 2,49 per maand (abonnement voor 1 maand), met 30 GB schijfruimte, 10 e-mailaccounts en 1 x 1 GB MySQL-databases, voor 1 website.

GoDaddy Economy – voor $ 3,99 per maand (abonnement van 3 jaar) of $ 4,49 per maand (abonnement van 2 jaar) of $ 4,99 per maand (abonnement van 1 jaar) of $ 6,99 per maand (abonnement van 3 maanden), met 100 GB schijfruimte, 100 e-mailaccounts, en 10 x 1GB MySQL-databases, voor 1 website.

GoDaddy Deluxe – voor $ 4,49 per maand (abonnement van drie jaar) of $ 4,99 per maand (abonnement van twee jaar) of $ 5,99 per maand (abonnement van één jaar) of $ 8,99 per maand (maandelijks abonnement), met onbeperkte schijfruimte, 500 e-mailaccounts en 25 x 1 GB MySQL-databases, voor onbeperkte websites.

GoDaddy Ultimate – voor $ 7,99 per maand (abonnement van 3 jaar) of $ 8,99 per maand (abonnement van 2 jaar) of $ 9,99 per maand (abonnement van 1 jaar) of $ 14,99 per maand (maandabonnement), met onbeperkte schijfruimte, 1000 e-mailaccounts en onbeperkt (x 1 GB) MySQL-databases, voor onbeperkte websites.

VPS-hostingplannen Bluehost biedt 4 VPS-hostingplannen in vergelijking met de 5 VPS-hostingplannen van GoDaddy, met bijna vergelijkbare opslag, RAM en prijzen. GoDaddy biedt echter onbeperkte bandbreedte, terwijl Bluehost bandbreedte biedt in het bereik van 1 TB tot 4 TB.

Speciale hostingplannen GoDaddy biedt vijf dedicated serverhostingplannen, terwijl Bluehost er ongeveer 3 aanbiedt. Ook biedt GoDaddy een maximale opslag van 2 TB (in vergelijking met het maximum van 1 TB van Bluehost) en maximaal RAM van 32 GB (in vergelijking met het maximum van 16 GB van Bluehost).

Hoewel Bluehost een bandbreedte van 15 TB biedt (met een Bluehost Premium), biedt GoDaddy onbeperkte bandbreedte met al zijn speciale abonnementen. Het prijsbereik voor beide webhosts is bijna hetzelfde, hoewel je goedkopere opties krijgt voor dedicated hosting met GoDaddy.

Geldteruggarantie Beide webhosts bieden een geld-terug-garantieperiode, wat betekent dat ze vertrouwen hebben in de diensten die ze aanbieden.

Hoewel GoDaddy u in staat stelt om uw geld terug te vorderen binnen een periode van 45 dagen, staat Bluehost, als u niet tevreden bent, dit slechts voor 30 dagen toe (pro rata terugbetalingsbeleid).

Het andere verschil is dat GoDaddy deze geld-terug-garantie alleen biedt voor zijn jaarlijkse abonnementen.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Hoewel sommige plannen van GoDaddy goedkoper lijken, geldt dat alleen voor de eerste servicetermijn. Tijdens planverlengingen zijn de prijzen veel hoger voor GoDaddy. Er is dus niet veel om deze twee hosts te onderscheiden over de verscheidenheid aan hostingplannen en hun prijzen. Het is volgens ons een gelijkspel tussen de twee.

Hoe gemakkelijk Bluehost en GoDaddy te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Beide webhosts bieden het industriestandaard cPanel, dat een gebruiksvriendelijke interface heeft, als bedieningspaneel.

Met GoDaddy kunt u ook het Parallels Plesk-paneel gebruiken, omdat het ook Windows-hosting ondersteunt, wat Bluehost niet doet. Omdat het cPanel een standaard controlepaneel is, kunnen gebruikers vrij snel wennen aan de manier van werken.

Bovendien kunt u de installatiefunctie met één klik gebruiken om WordPress en verschillende andere applicaties voor beide hostingproviders te installeren. (Zie de Mojo-marktplaats voor Bluehost en GoDaddy-marktplaats voor GoDaddy.)

Advies over gebruiksgemak

Beide webhosts gebruiken hetzelfde configuratiescherm en vergelijkbare installatieprogramma’s met één klik. Nogmaals, we beoordelen beide evenveel als het gaat om gebruiksgemak.

Ondersteuning van Bluehost en GoDaddy

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Beide webhosts bieden verschillende opties om op elk moment van de dag of nacht contact op te nemen met hun klantenserviceteam.

Als het een noodgeval is, kunt u eenvoudig contact opnemen met hun ondersteuningsteams via een gratis telefoonnummer. En als u geen haast heeft om het probleem op te lossen, kunt u nog steeds snel antwoorden via de live chat-optie van beide webhosts.

Als alternatief kunt u zelfs het ticketingsysteem gebruiken of beide hostingproviders e-mailen.

Omdat we gehoste sites hebben met deze beide webhosts, kunnen we delen dat de reacties van het ondersteuningsteam van GoDaddy nogal wat vertraging hebben opgelopen.

De responstijd van het Bluehost-ondersteuningsteam was altijd goed.

Advies over gebruikersondersteuning

We stemmen bij voorkeur voor het Bluehost-ondersteuningsteam, puur op basis van onze ervaring en bieden snel oplossingen voor onze problemen door de jaren heen.

Gebruikersrecensies van Bluehost en GoDaddy

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Het is misschien geen uitstekend idee om volledig te vertrouwen op de beoordelingen die door verschillende klanten online zijn geplaatst voor een webhost. Ze helpen u echter wel te begrijpen welke problemen of welke voordelen van een bepaalde host keer op keer ter sprake komen.

Negatieve beoordelingen voor Bluehost en GoDaddy

Voor GoDaddy verwijzen de meeste negatieve beoordelingen naar de aanzienlijke hoeveelheid tijd die het ondersteuningsteam nodig heeft om te reageren tijdens realtime crisissituaties.

En het is niet alleen de eerste reactie, maar ook de tijd die nodig is om tot een oplossing voor de problemen van de klant te komen.

Voor Bluehost verwijzen veel klantrecensies naar het nadeel dat er veel add-ons moeten worden geïnstalleerd voor verschillende functionaliteiten. Veel klanten vragen ook dat Bluehost maandelijkse gedeelde hostingplannen gaat aanbieden.

Positieve beoordelingen voor Bluehost en GoDaddy

Er zijn veel positieve recensies van nieuwkomers die het heel gemakkelijk vonden om een ​​site te bouwen wanneer ze de sitebouwer van GoDaddy gebruikten en om hun site te laten hosten met het meest eenvoudige plan van GoDaddy (het startersplan).

Voor Bluehost zijn de positieve recensies meestal gereserveerd voor de VPS en toegewijde serverplannen. Met deze plannen worden de serverprestaties en beschikbaarheid van onbeperkte MySQL-databases en e-mails veel geprezen.

Er is ook speciale vermelding gemaakt over de geweldige beveiliging en klantenondersteuning van Bluehost in de meeste recensies.

Conclusie over vergelijking van Bluehost en GoDaddy

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

De volgende redenen zijn om Bluehost boven GoDaddy te kiezen:

 • Onbeperkte MySQL-databases en e-mailaccounts met verschillende abonnementen
 • Verbeterde beveiliging
 • Geweldige technische en klantenondersteuning
 • Mogelijkheid om een ​​hoge uptime te leveren, zelfs voor meer verkeer

De volgende redenen zijn om GoDaddy boven Bluehost te kiezen:

 • Ondersteuning voor Windows-hosting
 • Goedkopere prijzen
 • Meer producten en functies
 • Langere geld-terug-garantieperiode van 45 dagen

Het is duidelijk dat als je een totale beginner bent en gewoon aan de slag wilt met een site, zonder enige technische kennis, GoDaddy een veel goedkopere en handiger optie blijkt te zijn.

Als u op zoek bent naar een Windows-hostingplatform, is GoDaddy degene die u moet kiezen.

Als uw website echter veel verkeer krijgt en u op zoek bent naar betrouwbaarheid en verbeterde prestaties, dan lijkt Bluehost de ideale webhost voor uw behoeften.

Als u op zoek bent naar een alternatief voor Bluehost, hoeft u niet verder te kijken dan een van de zustersites, waaronder Hostgator, die ook eigendom is van EIG.

In termen van ondersteuning, schaalbaarheid en hoog verkeersbeheer is Hostgator ook niet slecht. Als u op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor GoDaddy om een ​​eenvoudige website te starten, dan kunt u deze gehost krijgen op Dreamhost.

Heb je eerdere ervaringen met het gebruik van GoDaddy of Bluehost? Heeft deze vergelijking al uw vragen beantwoord of heeft u nog vragen? Aarzel niet om opmerkingen te plaatsen of uw ervaringen te delen in de opmerkingen hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map