GoDaddy versus Arvixe: welke webhost moet je kiezen?

Als je hebt besloten om een ​​website te starten, ben je misschien meer dan een beetje in de war over alle verschillende webhostingbedrijven en alle plannen die er zijn. Deze één-op-één vergelijking tussen GoDaddy en Arvixe is hier om u te helpen de rommel te doorzoeken en een webhostingbedrijf te vinden dat bij u past.


GoDaddy is een groot bedrijf met bijna 13 miljoen klanten. Arvixe is misschien niet zo bekend als sommige andere hostingbedrijven, maar het groeit snel – in omvang en reputatie. Zowel GoDaddy als Arvixe bieden gedeelde hosting, beheerde WordPress, VPS en speciale serverplannen. Zowel GoDaddy als Arvixe bieden Linux- en Windows-opties voor hun plannen.

GoDaddy heeft tal van “beste van” prijzen gewonnen, waaronder in 2012 een Fortune 100 “Beste bedrijf om voor te werken”. GoDaddy heeft ook erkenning gekregen voor zijn controversiële advertentiecampagnes. Arvixe heeft vele prijzen gewonnen, waaronder PCMag’s “Editor’s Choice” in 2015, en is een van Inc. 500’s “snelstgroeiende bedrijven in Amerika.”

GoDaddy begon in 1997 als Jomax Technologies en werd in 1999 omgedoopt tot Go Daddy. In 2006 veranderde het merk in GoDaddy (de twee namen kwamen samen). Een particuliere investeringsgroep is eigenaar van GoDaddy, maar de oprichter, Bob Parsons, blijft de grootste individuele aandeelhouder. Arvixe werd in 2014 gekocht door Endurance International Group (EIG). EIG bezit veel webhostingbedrijven en hoewel de EIG-sites overeenkomsten vertonen, opereren ze onder hun eigen naam.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en Arvixe

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Als de servers niet actief zijn, verlies je kijkers en klanten. Uptime-garanties betekenen niet dat uw site altijd actief is, maar het is een indicatie van het belang dat de webhost aan uptime geeft. GoDaddy garandeert een uptime van minimaal 99,9%. Als de site met 0,1% of meer daalt van 99,9% in één maand, wordt 5% van de hostingkosten van die maand bijgeschreven. Arvixe heeft dezelfde garantie van 99,9%, met een gratis maandteruggave als deze onder dat percentage daalt.

Prestatie. GoDaddy maakt gebruik van Core i7-processors in zijn gedeelde plannen en Xeons in zijn VPS en speciale plannen. Arvixe gebruikt de nieuwste Xeons en slaat klantgegevens op op 15K raid tien schijven. De databases en e-mailservers van Arvixe staan ​​op SSD-opslag.

Een test op een GoDaddy-site leverde een laadtijd van 2,91 sec op, sneller dan 56% van de sites die met Pingdom zijn getest. Een vergelijkbare Arvixe-site had een laadtijd van 1,05%, sneller dan 89% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. GoDaddy heeft een eigen datacenter in Phoenix, Arizona, en huurt twee andere Arizona-centra in Mesa en Scottsdale. GoDaddy heeft andere datacenters in Chicago, Los Angeles en Ashburn, Virginia. Aan internationale behoeften wordt voldaan met een Europees centrum in Amsterdam en een Aziatisch centrum in Singapore. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups.

Arvixe voldoet aan de wereldwijde vraag met datacenters in Dallas, Texas, Amsterdam en Hong Kong. De datacenters zijn volledig redundant en worden ter plaatse bewaakt op veiligheid en betrouwbaarheid.

Advies over GoDaddy en Arvixe Performance

Arvixe heeft een betere uptime-garantie en veel snellere laad- en reactietijden in de tests.

Kenmerken van GoDaddy en Arvixe

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: “Unlimited” en “unmetered” zijn marketingtermen die vaak worden gebruikt door webhostingbedrijven. In tegenstelling tot wat u misschien denkt, betekent dit niet “alles wat u kunt gebruiken”. In plaats daarvan verwijst het naar wat het hostingbedrijf ‘redelijk gebruik’ acht.

Domeinregistratie. Hoewel beide hosts domeinregistreerders zijn, is GoDaddy ‘s werelds grootste registrar met meer dan 60 miljoen beheerde domeinen. GoDaddy biedt een jaar gratis domeinregistratie voor de eerste termijn wanneer de termijn 12 maanden of langer is. Arvixe biedt een gratis domein aan zolang je een abonnement bij hen hebt, en het biedt een gratis overdracht als je al een domein hebt.

website bouwer. GoDaddy heeft de drag-and-drop-interface met zijn Website Builder, beginnend bij een promoprijs van $ 1 per maand. Arvixe biedt RvSiteBuilder, met een WSYWIG-editor en meer dan 600 websjablonen.

Databases. Afhankelijk van het gekozen plan biedt GoDaddy 10 tot onbeperkte MySQL-databases. Arvixe biedt onbeperkte MySQL- en PostgreSQL-databases.

Emailaccounts. GoDaddy biedt 100 tot 1.000 accounts met 100 MB tot 1 GB opslagruimte, afhankelijk van je abonnement. Arvixe biedt onbeperkte e-mailaccounts en e-mail doorsturen voor al zijn plannen.

WordPress-hosting. Zowel GoDaddy als Arvixe bieden beheerde WordPress-abonnementen. Bij een beheerd WordPress-plan maakt het hostingbedrijf back-ups en updates op uw site, zodat u zich kunt concentreren op het belangrijkste: de inhoud van uw site.

GoDaddyGoDaddy heeft vier WordPress-abonnementen. Basic, dat is beperkt tot één site, 25.000 bezoekers per maand en 10 GB SSD-opslag; Deluxe, met één site, 100.000 bezoekers en 15 GB opslag; Ultiem, met twee sites, 400.000 bezoekers en 30 GB SSD-opslag; en ontwikkelaar, met maximaal 5 sites, 800.000 bezoekers en 50 GB SSD-opslag. Ze worden allemaal geleverd met een gratis domein bij het bestellen van een jaarlijkse termijn. Het Ultimate-abonnement bevat gratis SiteLock.

ArvixeArvixe biedt twee gedeelde WordPress-abonnementen: Personal Class en Personal Class Pro. Als uw site groeit, schaalt hun hosting over gedeelde, VPS-, Dedicated- en Cloud-servers, afhankelijk van uw behoeften. Ze hebben onbeperkte ruimte en bandbreedte en 24/7 chat- en telefonische ondersteuning voor hun WordPress-hosting.

eCommerce-oplossing. GoDaddy en Arvixe bieden beide gratis winkelwagentjes aan, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen, via het configuratiescherm. Arvixe ondersteunt een groot aantal gratis en commerciële e-commerce-opties, veel met 24/7 ondersteuning en automatische installatie.

Back-ups. GoDaddy heeft een siteback-up en herstelplan voor een maandelijks bedrag met zijn gedeelde abonnementen en gratis dagelijkse back-ups op WordPress, VPS en speciale abonnementen. Arvixe maakt dagelijks snapshot-back-ups van zijn servers. Arvixe raadt klanten aan om hun eigen back-ups te maken en deze off-site op te slaan (wat een goed advies is, ongeacht een plan).

Hostingbeveiliging. GoDaddy scant en handelt proactief tegen DDoS-bedreigingen en biedt wat het “CageFS” noemt. Met CageFS kunt u gebruikersrechten instellen om de toegang tot inhoud te beperken. GoDaddy biedt zowel SpamAssasin als BoxTrapper voor het filteren van e-mail. Arvixe scant en handelt proactief tegen DDoS-bedreigingen en heeft daarnaast brute force-bescherming. Arvixe biedt filters voor SpamAssassin en Spamhaus.

GoDaddy biedt gratis gedeelde SSL voor zijn plannen, waarbij de hoogste niveaus privé-SSL gratis krijgen. Arvixe leverde vroeger gedeelde SSL voor zijn gedeelde Linux-abonnementen, maar vanaf eind 2015 zijn gedeelde SSL’s niet langer beschikbaar voor gedeelde abonnementen voor Linux of Windows PersonalClass. Er kunnen privé-SSL’s worden gekocht. Arvixe BusinessClass-abonnementen hebben gratis SSL zolang u een abonnement heeft bij Arvixe.

GoDaddy en Arvixe bieden beide Windows- of Linux-servers aan.

Controlepaneel. Arvixe gebruikt het industriestandaard cPanel. GoDaddy gebruikt cPanel, maar het heeft wat aanpassingen gedaan, waardoor het misschien onbekend is voor gewone cPanel-gebruikers.

Extra’s. Naast hostingplannen biedt GoDaddy ook SEO, online marketing en ontwerpdiensten tegen extra kosten. Zowel GoDaddy als Arvixe hebben resellerplannen en partnerprogramma’s. Arvixe levert $ 100 advertentietegoed aan Bing / Yahoo en $ 100 in Google AdWords.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en Arvixe

De twee hostingbedrijven hebben veel dingen gemeen: beide gebruiken cPanel, beide hebben Linux- en Windows-servers en beide hebben goede beveiligingsopties. GoDaddy wordt beschouwd als de marktleider in domeinregistratie, maar de onbeperkte bandbreedte, databases en e-mailfunctie van Arvixe voor zijn plannen geeft het een voorsprong.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en Arvixe

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Prijzen voor webhostingbedrijven zijn een bewegend doelwit. Om competitief te blijven, worden het hele jaar door speciale promoties gegeven. De prijsstelling is hier wat werd aangeboden op het moment van deze vergelijking. Houd er rekening mee dat promoprijzen over het algemeen alleen goed zijn voor de eerste servicetermijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent hogere besparingen. Meestal betekent het aanmelden voor langere termijnen, ongeacht lopende promoties, dat er waarschijnlijk een prijsonderbreking zal zijn.

GoDaddy. GoDaddy biedt drie gedeelde Linux-abonnementen en drie gedeelde Windows-abonnementen, waarbij de twee opties vergelijkbare functies hebben. Economy biedt één site, onbeperkte bandbreedte en 100 GB opslagruimte voor $ 3,99. Deluxe, voor $ 4,99 per maand en Ultimate, voor $ 7,99 per maand, bieden onbeperkte websites, onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie op jaarbasis. E-mailaccounts zijn beperkt tot respectievelijk 100, 500 en 1000. Het Ultimate-abonnement voegt een gratis SSL-certificaat toe voor een jaar.

Arvixe. Arvixe biedt vier gedeelde plannen – twee in PersonalClass en twee in BusinessClass. U heeft de mogelijkheid om bij het afrekenen te kiezen voor de Amerikaanse, Europese of Aziatische datacenters. Zowel persoonlijk als zakelijk bieden onbeperkte ruimte, bandbreedte, e-mails en databases. PersonalClass ($ 4 per maand) en BusinessClass ($ 22 per maand) verschillen van de Pro-versies, PersonalClassPro ($ 7 per maand) en BusinessClassPro ($ 35 per maand), omdat de Pro-lagen onbeperkte sites hebben toegestaan, terwijl de niet-Pro-lagen alleen zijn toegestaan zes toestaan. Het verschil tussen PersonalClass en BusinessClass is dat BusinessClass minder gebruikers op de server heeft – in feite is het shared hosting met VPS-functies. De ASP-optie voert een paar dollar meer uit voor elk plan en niveau. Arvixe gedeelde plannen voorzien in onbeperkte MySQL- en PostgreSQL-databases. Bovendien hebben BusinessClass-abonnementen een gratis SSL-certificaat zolang de site bij Arvixe wordt gehost.

Beide bieden beheerde WordPress-hosting. GoDaddy biedt vier plannen. Sites stonden een bereik toe van 1 website op het laagste niveau tot 5 op het hoogste niveau. GoDaddy beperkt het aantal bezoekers per maand op basis van uw abonnement en de hoeveelheid SSD-opslag verschilt per abonnement. GoDaddy-prijzen zijn $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 en $ 13,99 per maand. Arvixe biedt een PersonalClass WordPress-abonnement voor $ 4 per maand en een PersonalClassPro-abonnement voor $ 7 per maand. Onbeperkte bandbreedte, onbeperkte opslag en een onbeperkt aantal databases worden geleverd met de twee plannen. Het PersonalClassPro-abonnement staat een onbeperkt aantal websites toe. Arvixe WordPress-abonnementen zijn eenvoudig te schalen, hoewel de prijzen voor WordPress op VSP of dedicated servers stijgen.

GoDaddy biedt meer VPS-abonnementen, met vijf abonnementen voor Linux en vijf voor Windows – de Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 10 per maand meer. De GoDaddy-abonnementen bieden onbeperkte bandbreedte en 40 GB tot 250 GB opslag (afhankelijk van het niveau). Arvixe biedt twee plannen aan, elk in Linux en ASP (Windows). Arvixe is ongeveer $ 30 of zo hoger geprijsd. GoDaddy beperkt het aantal sites echter tot 3. Arvixe is onbeperkt bandbreedte en een onbeperkt aantal sites toegestaan ​​- plus een gratis SSL-certificaat zolang je het plan hebt. GoDaddy biedt 5 speciale abonnementen voor Linux en 5 voor Windows. GoDaddy’s Windows-abonnementen kosten ongeveer $ 30 meer dan zijn Linux-abonnementen. De abonnementen van GoDaddy hebben onbeperkte bandbreedte. Arvixe’s biedt zes plannen voor één processor, met vergelijkbare plannen die iets hoger zijn dan die van GoDaddy. Arvixe biedt ook twee indrukwekkende speciale abonnementen met meerdere processors – maar voor een prijs van meer dan $ 350 per maand.

GoDaddy biedt verschillende marketingkredieten, afhankelijk van uw locatie. Arvixe biedt gratis marketing met een tegoed van $ 100 voor Bing / Yahoo en $ 100 voor Google AdWords. Beiden verkopen domeinnamen. GoDaddy biedt een gratis registratiejaar voor nieuwe aanmeldingen, terwijl Arvixe gratis domeinregistratie biedt zolang u uw plan behoudt.

GoDaddy en Arvixe bieden geld-terug-garanties. GoDaddy biedt de standaard 30 dagen garantie voor jaarlijkse en bovenstaande voorwaarden. Voor maandelijkse abonnementen is de volledige terugbetaling van GoDaddy beperkt tot 48 uur en daarna pro rata. Arvixe biedt een langere garantie van 60 dagen. Als je de gratis domeinregistratie op Arvixe of GoDaddy hebt, houden ze de domeinregistratiekosten in voor de terugbetaling en behoud je de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Voor gedeelde hosting heeft Arvixe de voorsprong met zijn “onbeperkte” functies, met vergelijkbare of lagere prijzen dan GoDaddy. Arvixe heeft de voorsprong in VPS met zijn “onbeperkte” functies daar ook. De speciale abonnementen van GoDaddy zijn goedkoper, maar als je een serieuze server nodig hebt (tegen een aanzienlijk hogere prijs), is Arvixe opnieuw jouw keuze uit deze twee.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en Arvixe te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. Zowel GoDaddy als Arvixe gebruiken cPanel, hoewel GoDaddy de interface enigszins wijzigt. De gebruiksvriendelijke grafische interface van cPanel is de industriestandaard en heeft de meeste functies die nodig zijn om uw website te beheren via gemakkelijk te herkennen pictogrammen. GoDaddy biedt de industriestandaard Plex met zijn Windows-abonnementen, Arvixe gebruikt WebSitePanel.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy biedt met één klik app-installatie voor honderden apps via het configuratiescherm. Arvixe biedt met één klik app-installatie voor honderden apps via Softaculous. Beiden hebben een één-klik installatie van WordPress.

Website navigatie. Zowel de sites van GoDaddy als Arvixe bieden de informatie die u nodig heeft. GoDaddy biedt naast hosting meer producten, dus het is iets verwarrender om te navigeren en de pagina’s bevatten veel scrollen. Arvixe’s is overzichtelijk en to the point. Gemakkelijk te lezen vergelijkingstabellen op Arvixe laten u duidelijk de verschillen in niveaus zien.

Advies over gebruiksgemak

Deze kan als een gelijkspel worden beschouwd, omdat ze allebei cPanel gebruiken en beide veel apps met één klik installeren. Arvixe kan een klein knikje krijgen vanwege de gemakkelijker te navigeren website.

Ondersteuning van GoDaddy en Arvixe

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

GoDaddy zou op basis van klantrecensies als niet beter dan gemiddeld moeten worden beschouwd. Arvixe bevindt zich in dezelfde situatie. Sinds de EIG-buy-out hebben de klantenservice-beoordelingen geleden voor Arvixe. PCMag had Arvixe in 2015 als Editor’s Choice genoemd, maar begin 2016 verlaagde het zijn beoordelingen vanwege slechte klantenondersteuning en lange wachttijden.

GoDaddy en Arvixe hebben beide 24/7 e-mail en live chat. De telefoon van GoDaddy is 24/7 beschikbaar, terwijl de telefonische ondersteuning van Arvixe beperkt is tot kantooruren. Beiden hebben een uitgebreide kennisbank met tutorials. GoDaddy biedt naast zijn blog informatieve artikelen in de “GoDaddy Garage”. Arvixe heeft een actieve blog.

Advies over gebruikersondersteuning

Arvixe heeft hier misschien een voorsprong gekregen op het gebied van klantenservice, aangezien GoDaddy’s als gemiddeld wordt beschouwd, of iets daarboven. De uptime en klantenservice van Arvixe zijn echter achtergebleven en de wachttijden van klanten zijn te lang.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en Arvixe

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Recensies worden vaak gekocht – ronduit of als stimulans bij het hosten van credits. Zelfs legitieme beoordelingen zijn over het algemeen van de gepassioneerde klant, dus de meeste beoordelingen hebben sterke negatieve of sterke positieve neigingen. Als er echter voortdurend iets naar boven komt, positief of negatief, moet het worden onderzocht.

Negatieve recensies voor GoDaddy en Arvixe

GoDaddy. De meeste negatieve recensies van GoDaddy hebben te maken met de slechte klantenondersteuning, de strikte beperkingen die aan sommige plannen zijn opgelegd en vervelende downtime.

Arvixe. De meest recente negatieve recensies van Arvixe gaan over slechte klantenservice en lange wachttijden.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en Arvixe

GoDaddy. Positieve beoordelingen van klanten van GoDaddy geven commentaar op de domeinregistratiediensten en de prijzen.

Arvixe. Arvixe wordt hoog gewaardeerd door zijn klanten omdat ze zoveel functies beschikbaar hebben voor zo’n budgetprijs. Windows-klanten schrijven over het feit dat ze blij zijn om hosting tegen een betaalbare prijs te vinden.

Advies over gebruikersrecensies

Recensies hebben de neiging om aan te geven dat GoDaddy zich concentreert op het zijn van een domeinregistreerder en dat hosting een bijzaak is. Hoewel Arvixe nu enkele negatieve klachten krijgt over klantenservice, wordt het over het algemeen nog steeds hoog gewaardeerd door zijn klanten.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en Arvixe

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Er zijn positieve kenmerken en negatieve kenmerken met betrekking tot beide van deze hostingbedrijven.

Redenen om Arvixe boven GoDaddy te kiezen:

  • Gratis domein zolang een plan wordt gehost
  • Meer onbeperkte functies in plannen
  • Langere geld-terug-garantie

Redenen om voor GoDaddy te kiezen in plaats van Arvixe:

  • Verkoopt naast webhosting ook meerdere webproducten
  • Meer niveaus voor meer opties in plannen
  • 24/7 gratis telefoneren

GoDaddy is misschien het meest geschikt voor beginners, omdat alles wat met internet te maken heeft, van domeinnaam tot SSL, marketing en SEO-services en online boekhouding, vanaf één site kan worden verkregen. Arvixe is een aantrekkelijke optie voor diegenen die “onbeperkt alles” willen tegen budgetprijzen. Kleine bedrijven zullen de onbeperkte bandbreedte en opslag aantrekkelijk vinden. Bedrijven die VPS of toegewijde servers nodig hebben, zullen GoDaddy ook een aantrekkelijke keuze vinden, hoewel degenen die serieus computergebruik nodig hebben misschien willen kijken naar de speciale plannen van Arvixe met dubbele processor.

Er zijn veel andere opties om uit te checken bij het zoeken naar een webhost. Een die op je radar zou moeten staan, is InMotion Hosting, vanwege de uitstekend beheerde WordPress-plannen. Het biedt een van de beste niet-goed-geld-terug-garanties in de branche: een niet-goed-geld-terug-garantie van 90 dagen, vergeleken met de 30-dagen garantie van GoDaddy en een 60-dagen garantie van Arvixe. Als u het niet erg vindt om een ​​kleine stap te zetten in de prijsstijging van budgethostingprijzen om premiumfuncties en snelle laad- en reactietijden te krijgen, is SiteGround een hostingbedrijf dat u zou moeten overwegen.

Heb je vragen over GoDaddy of Arvixe? Wat zijn uw ervaringen met webhosting? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me