GoDaddy versus A2-hosting: welke webhost moet u kiezen?

In alle opwinding van het maken van een website, zodat deze er precies goed uitziet en ervoor zorgt dat kijkers daar een geweldige ervaring hebben, wordt webhosting vaak vergeten. Maar wat voor nut heeft een spectaculaire website als deze niet 24/7 beschikbaar is?


Het kiezen van de juiste webhostingprovider hoeft geen bijzaak te zijn, en dat is waar we binnenkomen. Hier is een vergelijking tussen twee van de beste hostingservices: GoDaddy en A2 Hosting We hebben het onderzoek gedaan om u voldoende informatie te geven om te beslissen of beide services zijn de juiste voor u.

Zowel GoDaddy als A2 Hosting zijn gerespecteerde bedrijven die in enigszins verschillende sferen opereren. A2 Hosting bestaat sinds 2005 en GoDaddy is opgericht in 1997.

In omvang is GoDaddy ongeveer tien keer groter dan A2 Hosting en host het ongeveer 730.000 websites voor A2’s iets meer dan 63.000. De focus van A2 Hosting ligt op webhosting, terwijl GoDaddy het meest bekend staat om domeinregistratie, en behandelt ook afzonderlijk e-mail en marketing en webbeveiliging. GoDaddy biedt ook een Pro-programma speciaal voor ontwikkelaars.

Vergelijk de prestaties van GoDaddy en A2 Hosting

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Uptime en betrouwbaarheid zijn twee aspecten van webhosting die verhitte reacties van gebruikers trekken als hun websites niet altijd beschikbaar zijn. GoDaddy en A2 Hosting bieden de industriestandaard garantie van 99,9% uptime; beide serviceproviders hebben dit punt consequent bereikt met A2 met een lichte voorsprong met 100% uptime over dezelfde periode als GoDaddy’s 99,94% uptime.

Prestatie. GoDaddy scoort hoog in snelheid bij meettests door externe experts. Recensies van gebruikers zijn echter gemengd, met verhalen over zeer lage snelheden en mensen die blij zijn met hoe snel hun websites worden geladen. GoDaddy maakt gebruik van Solid State Drive-servers, maar beperkt de hoeveelheid SSD-opslag voor elk van zijn hostingplannen.

Alle drie de plannen van A2 Hosting worden aangedreven door Solid State Drive Speed ​​Boost-servers, die volgens hen tot 20 keer sneller presteren dan de reguliere servers van hun concurrenten. En, in tegenstelling tot sommige van die concurrenten die deze snelle service alleen aanbieden voor bepaalde websitefuncties, dekt A2’s alle bestanden, het besturingssysteem en databases.

Bovendien sluit A2 Hosting contracten met een derde partij om hun uptimes en snelheden te volgen die op internet worden weergegeven zodat iedereen ze kan zien.

Betrouwbaarheid. Een aspect van de betrouwbaarheid van een webhostingservice zijn meerdere datacenters, zodat bedrijven uw website ertussen kunnen wisselen in geval van een storing. Centra in verschillende landen zijn een bonus! De datacenters van GoDaddy bevinden zich in de Verenigde Staten (7 centra), Amsterdam en Singapore.

De datacenters van A2 Hosting zijn ook wereldwijd, met servers in Washington, DC en Californië in de Verenigde Staten, in Australië en in Duitsland. Beide bedrijven gebruiken redundante stroom en koeling en bewaking ter plaatse om de betrouwbaarheid hoog te houden.

Advies over GoDaddy- en A2-hostingprestaties

A2 Hosting en GoDaddy brengen de verwerkingssnelheid en betrouwbaarheid vrijwel gelijk, dus we maken A2 Hosting hier de leider voor het gebruik van zijn SSD-servers voor alle aspecten van zijn webhosting.

Kenmerken van GoDaddy en A2-hosting

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: De functies die een webhostingservice biedt, kunnen vaak een deal-breaker zijn in uw beslissing. Geen functie als zodanig, maar interessant is dat A2 Hosting zich inzet om milieuvriendelijk te zijn. Sinds 2007 is A2 klimaatneutraal en moedigt het zijn personeel aan om te telewerken, oude servers te recyclen, bomen te planten en afval te verminderen.

Domeinregistratie. Domeinnaamregistratie is waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt als je aan GoDaddy denkt, dus het is niet verrassend dat je daar het domein van je website kunt kopen, samen met het webhostingplan.

GoDaddy biedt één gratis domeinnaam bij elk jaarplan (of langer) voor de duur van het oorspronkelijke contract. Met A2 Hosting kunt u uw domeinnaam rechtstreeks bij hen kopen. Met beide serviceproviders kunt u een domeinnaam overdragen.

website bouwer. Zowel GoDaddy als A2 Hosting bieden een websitebouwer waarmee u uw website kunt maken. GoDaddy’s (toepasselijk genaamde) Website Builder heeft een maandelijkse vergoeding, terwijl de RVSiteBuilder van A2 Hosting gratis is met al zijn hostingplannen. Website Builder is erg populair en heeft een aantal hoogwaardige functies om een ​​aantrekkelijke website te maken.

Databases. Zowel GoDaddy als A2 Hosting bieden SQL-databases met al hun plannen. GoDaddy beperkt het aantal databases dat je bij elk abonnement hebt toegestaan, terwijl A2 Hosting alleen de databases beperkt voor het laagste abonnement.

WordPress-hosting. A2 Hosting en GoDaddy hebben uitstekende WordPress managed hosting.

Eind 2014 introduceerde A2 Hosting A2 Optimized, een WordPress-plug-in die automatische configuratie biedt voor WordPress-sites om ervoor te zorgen dat de pagina’s zo snel mogelijk (6x) worden geladen. Samen met deze snelheid komt een betere beveiliging voor WordPress-sites.

A2’s WordPress-hosting biedt de mogelijkheid om meerdere WordPress-sites volledig te beheren vanaf één dashboard en het verwijderen van massale spamcommentaar. Beheerde WordPress-hostingplannen hebben dezelfde prijs als reguliere hostingplannen.

Met GoDaddy kunt u uw WordPress-site maken in de GoDaddy-omgeving of uw bestaande WordPress-site binnenhalen. De beheerde WordPress-hosting geeft u gratis dagelijkse back-ups (met 1-klik herstel) van uw WordPress-sites en interactieve walkthroughs en trainingsvideo’s.

Er zijn 4 WordPress-abonnementen met GoDaddy. Het basisabonnement met één WordPress-website begint bij $ 3,99 per maand en het topplan, de ontwikkelaar, verwerkt 5 websites en tot 800.000 bezoekers voor $ 13,99 per maand. De twee beste abonnementen bevatten een SSL-certificaat (ter waarde van $ 70). Net als bij de reguliere hostingplannen wordt een gratis domein geleverd met contracten van twaalf maanden of meer.

eCommerce-oplossing. A2 Hosting en GoDaddy benaderen e-commerce anders.

GoDaddy bundelt een website, hosting en QuickCart (hun eigen gepatenteerde winkelwagentje) voor een maandelijks bedrag. Met onbeperkte producten, uw eigen kortingsbonnen en de mogelijkheid om een ​​winkel op Facebook te openen, biedt GoDaddy een one-stop-shop voor uw volledige e-commercebehoeften.

A2 Hosting heeft geen eigen eCommerce-oplossing, maar biedt partnerschappen via 1-klik setups met zeer populaire eCommerce-services, waaronder Magneto, OpenCart, PrestaShop en AbanteCart. Bij deze methode moet je de stukjes zelf in elkaar zetten.

Back-ups. We hoeven alleen maar vooraf te zeggen dat het niet uitmaakt wat uw webhostingservice voor back-ups biedt, u moet nog steeds regelmatig zelf een back-up van uw website maken. Voor het geval dat.

Dat gezegd hebbende, bieden zowel GoDaddy als A2 Hosting enkele back-upservices voor u.

A2 Hosting biedt Server Rewind, een programma voor bestandsherstel, dat gratis is met de twee beste abonnementen. Server Rewind maakt periodiek momentopnamen van uw website, maar niet van uw databases, en u kunt deze openen via uw configuratiescherm.

GoDaddy brengt kosten in rekening voor zijn back-up- en herstelservices. Tegen betaling ontvangt u een automatische dagelijkse back-up met een vaste hoeveelheid gegevensopslag die beschikbaar is voor de back-up.

Hostingbeveiliging. Beide webhostingproviders nemen beveiliging uiterst serieus. GoDaddy neemt de zorgen over malware op uw website weg door SiteLock tegen een maandelijks bedrag aan te bieden om uw website dagelijks te scannen om malware te identificeren en te verwijderen. U kunt ook een SSL-certificaat kopen om de bescherming van gevoelige gegevens op uw site te garanderen.

A2 Hosting heeft een gratis Perpetual Security-service met al zijn hostingplannen. Bescherming omvat 24/7/365 beveiliging, virusscanning, een dubbele firewall en andere serverbeveiliging. Opvallend is HackScan, een gratis bescherming die hacks blokkeert voordat ze schade toebrengen aan de websites van klanten. SSL-certificaten zijn ook verkrijgbaar.

Controlepaneel. Deze webhostingservices gebruiken cPanel om hun Linux-gebruikers te ondersteunen, maar elk paneel ziet er anders uit en werkt anders. A2 gebruikt het standaard cPanel en de navigatie is gemakkelijk op te halen voor degenen die er al bekend mee zijn. GoDaddy heeft het standaard cPanel aangepast; in look-and-feel past het bij de GoDaddy-styling en gebruikers melden dat het goed is ingedeeld en gemakkelijk te navigeren is.

Degenen die voor de Windows-webhostingoptie met GoDaddy kiezen, gebruiken het Odin Plesk-configuratiescherm.

Advies over de belangrijkste functies van GoDaddy en A2 Hosting

A2 Hosting verslaat GoDaddy hier vanwege de gratis functies, met name back-ups, website builder en SQL-databases. GoDaddy is echter beter vanwege zijn geïntegreerde eCommerce-oplossing.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van GoDaddy en A2 Hosting

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Het is altijd moeilijk om over prijzen te schrijven, aangezien prijzen onderhevig zijn aan verandering, kortingen regelmatig worden aangeboden en promoprijzen alleen goed zijn voor het oorspronkelijke contract en vervolgens terugkeren naar de, vaak veel hogere, normale prijs. Lees altijd de kleine lettertjes voor prijzen en houd er rekening mee dat hoe langer het contract is, hoe lager de kosten per maand zijn.

GoDaddy. GoDaddy biedt drie Linux-webhostingplannen, de Basic, Deluxe en de Ultimate, en het standaardcontract voor elk is 36 maanden.

De basis voor $ 3,99 per maand voor de kortingsprijs wordt aanbevolen voor een starterswebsite, aangezien je beperkt bent tot slechts één site en 100 e-mailadressen. Als u meerdere sites heeft, overweeg dan de Deluxe voor $ 4,49 per maand (kortingsprijs) met onbeperkte websites en 500 e-mailadressen. Degenen met een eCommerce-winkel of met heel veel verkeer moeten naar het topplan kijken, de Ultimate voor $ 7,99 per maand. Alle abonnementen worden geleverd met onbeperkte bandbreedte en een gratis domein met een contract van 12 maanden of meer.

De Windows-webhostingplannen met GoDaddy zijn vergelijkbaar, maar bevatten in elk plan verschillende aantallen SQL- en MYSQL-databases. Het Economy-plan voor één website begint bij de kortingsprijs van $ 3,99 per maand en het Deluxe-abonnement met onbeperkte websites, bandbreedte en opslag kost $ 4,49 per maand (kortingsprijs). Onbeperkte websites, opslag, bandbreedte en databases zijn beschikbaar met het Ultimate-abonnement voor $ 7,99 per maand. Alle abonnementen worden geleverd met een gratis domein met een jaarcontract (of langer).

GoDaddy biedt VPS-, Cloud- en dedicated webhostingplannen via het Pro-gedeelte van zijn website.

A2-hosting. A2 Hosting heeft ook drie Linux-hostingplannen en ze zijn vergelijkbaar met die van GoDaddy. Voor een enkele website kost de Lite $ 3,92 per maand (contract van 36 maanden) met 5 databases en 25 e-mailadressen. Het Swift-abonnement van $ 4,90 per maand heeft onbeperkte websites, databases en e-mailadressen. Turbosnelheid, 20x sneller dan normaal, is het kenmerk van het Turbo-abonnement voor $ 9,31 per maand, dat ook wordt geleverd met de A2-siteversneller. Alle abonnementen hebben onbeperkte opslag en eeuwigdurende beveiliging. A2 Hosting biedt geen Windows-hosting aan.

A2 Hosting biedt ook VPS en toegewijde Linux-webhostingplannen, met beheerde en onbeheerde opties voor elk.

Restituties. GoDaddy en A2 Hosting hebben beide een geld-terug-beleid. Met GoDaddy moet je, als je je hebt aangemeld of de maandelijkse service hebt aangevraagd, binnen 48 uur om terugbetaling vragen; bij jaarcontracten heeft u 45 dagen de tijd om uw geld terug te vragen. U moet een reden voor uw verzoek opgeven. Het geld-terug-beleid bij A2 Hosting is niet zo liberaal. U heeft slechts 30 dagen om een ​​volledige terugbetaling aan te vragen; na deze periode krijg je een pro rata bedrag terug.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Zoals soms gebeurt, is het een gelijkspel als je kijkt naar de kortingsprijzen van GoDaddy en A2 Hosting. Hun restitutiebeleid is ook vergelijkbaar.

Hoe gemakkelijk GoDaddy en A2 Hosting te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. Als u bekend bent met het standaard cPanel, dan voelt u zich direct thuis via het controlepaneel van A2 Hosting, gebaseerd op het standaard cPanel. GoDaddy heeft het standaard cPanel gebruikt en niet alleen het uiterlijk aangepast, maar ook aangepaste pictogrammen toegevoegd; gebruikersrecensies zijn zeer positief over deze veranderingen.

Installatieprogramma met één klik. GoDaddy biedt 1-klik installatie voor meer dan 125 apps voor zijn Linux-gebruikers en voor meer dan 50 apps voor Windows hosting-abonnees. Er staat echter geen lijst op de website van al deze apps. Er is ook een instelling met één klik voor geregistreerde GoDaddy-domeinen. A2 Hosting biedt ook 1-klik setup voor populaire apps, inclusief WordPress-thema’s en plug-ins, evenals voor de eCommerce-oplossingen waarmee het samenwerkt.

Website navigatie. Het is uiterst eenvoudig om informatie te vinden op de A2-hostingwebsite. Met name een vergelijking van alle kenmerken van alle plannen is duidelijk en overzichtelijk beschikbaar in een tabel op één pagina. De website van GoDaddy is daarentegen rommeliger en je moet door verschillende schermen gaan om alle informatie over de plannen te achterhalen.

Advies over gebruiksgemak

GoDaddy neemt hier het voortouw vanwege de gebruiksvriendelijke aanpassing van de standaard cPanel-interface en het aantal beschikbare apps met één klik.

Ondersteuning van GoDaddy en A2-hosting

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Klantenondersteuning is een van die functies van webhosting waar u niet aan denkt voordat u het nodig heeft – en dan wordt het van vitaal belang.

GoDaddy. Er zijn maar twee manieren om contact op te nemen met de klantenondersteuning van GoDaddy: ze bellen of hun livechatoptie gebruiken. En het telefoonnummer is niet gratis, dus u betaalt voor de wachttijd. Alle ondersteunende medewerkers van GoDaddy bevinden zich in Arizona en Iowa, Verenigde Staten.

Recensenten zeggen dat de kwaliteit van de klantenservice over het algemeen hoog is, met de beste resultaten voor eenvoudige en duidelijke vragen. Je kunt ook informatie vinden in de kennisbank van GoDaddy of hun videozelfstudies bekijken.

A2-hosting. A2 Hosting heeft een in de VS gevestigde Guru Crew om u te ondersteunen, die allemaal zelf experts of ontwikkelaars zijn. Je kunt contact opnemen met de Guru Crew via telefoon, e-mail, het indienen van een ticket of live chat, 24/7/365. Prioritaire ondersteuning voor een snellere ticketreactie is beschikbaar tegen een maandelijks bedrag. Reviewers zijn enthousiast over de kwaliteit van de klantenservice van A2 Hosting en het bedrijf heeft in januari 2015 een A + rating gekregen van het Better Business Bureau..

Advies over gebruikersondersteuning

De klantenondersteuning van A2 Hosting is gemakkelijker beschikbaar dan die van GoDaddy en heeft veel meer onderscheidingen ontvangen voor zowel kennis als vriendelijkheid.

Gebruikersrecensies van GoDaddy en A2 Hosting

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Klantrecensies geven slechts een deel van het beeld van een webhostingservice – maar dat deel is het innerlijke verhaal. Als u in gedachten houdt dat er altijd meer negatieve beoordelingen zijn dan positieve, zijn klantrecensies erg handig om de problemen die mensen hebben te identificeren, evenals wat ze vooral leuk vinden aan de serviceproviders.

Negatieve beoordelingen voor GoDaddy en A2-hosting

GoDaddy. De meeste negatieve recensies voor GoDaddy waren voor lange perioden van downtime en “website niet beschikbaar” -problemen, evenals de beperkte manieren om de soms twijfelachtige klantenondersteuning te bereiken. Bovendien hebben mensen uitzondering gemaakt op de redelijk harde upselling-technieken op de GoDaddy-website.

A2-hosting. De klachten over A2 Hosting Center rond het gebrek aan gratis telefonische ondersteuning buiten de Verenigde Staten en de moeilijkheden bij het bereiken van factureringsondersteuning wanneer mensen hun contract willen annuleren.

Positieve beoordelingen voor GoDaddy en A2-hosting

GoDaddy. GoDaddy heeft goede recensies van mensen die een eenvoudige website willen en beperkte contacten hebben met het bedrijf. Mensen beschouwen de prijzen als concurrerend en vinden het geweldig dat het een one-stop-shop is om een ​​website snel aan de gang te krijgen.

A2-hosting. Zonder twijfel krijgt A2 Hosting lovende kritieken voor zijn klantenondersteuning, zowel in de vriendelijkheid als in de kennis van zijn ondersteuningsteam. Mensen houden ook van de snelheid van de SSD-servers en de duidelijke en eenvoudige prijsstelling van de plannen.

Advies over gebruikersrecensies

De beoordelingen van A2 Hosting zijn positiever en minder negatief dan die van GoDaddy. De zeer positieve recensies van de klantenondersteuning van A2 Hosting laten zien hoe goed het haar abonnees behandelt.

Conclusie over vergelijking van GoDaddy en A2 Hosting

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Beide hostingbedrijven hebben hun voor- en nadelen.

Redenen om GoDaddy te gebruiken via A2 Hosting:

 • Handig one-stop-shopping voor al uw websitebehoeften
 • Groot gevestigd bedrijf met bewezen trackrecord
 • Windows webhosting is beschikbaar
 • Ruimte om te groeien met professionele hostingpakketten
 • Uitgebreide lijst met 1-klik installaties
 • Geïntegreerd eCommerce-pakket

Redenen om A2 Hosting te kiezen via GoDaddy

 • Uitstekende klantenondersteuning
 • Snelle laadtijden van websites
 • Uitgebreide beveiligingssuite is gratis bij alle abonnementen
 • Gratis website builder
 • WordPress acceleratorfunctie voor gemak, snelheid en beveiliging

A2 Hosting is zeer geschikt voor diegenen die net beginnen in de wereld van het bouwen van websites en verwachten dat ze wat ondersteuning nodig hebben van hun webhostingbedrijf. Aan de andere kant van de schaal zou het Turbo-plan interessant zijn voor diegenen voor wie de snelheid van de website van primair belang is.

Het pakket met domeinnamen, websitebouwer en hosting van GoDaddy zal de beginner aanspreken die alles op één plek wil hebben, hoewel sommige van deze functies extra kosten met zich meebrengen.

Voor eCommerce-klanten is het een gooi: het geïntegreerde pakket van GoDaddy met hun eigen winkelwagentje versus de link met één klik van A2 Hosting naar enkele van de meest populaire e-commerceoplossingen.

Zowel A2 Hosting als GoDaddy zijn goede opties als webhostingproviders; als geen van beide aan uw behoeften voldoet, kijk dan eens naar InMotion Hosting, een bedrijf dat een solide reputatie heeft opgebouwd als een geweldige webhost voor bedrijven. U kunt profiteren van de 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie om alle 300+ apps te verkennen die beschikbaar zijn in de installatiebibliotheek met 1 klik.

Heb je vragen over GoDaddy of A2 Hosting? Heb je ervaring met een webserviceprovider of heb je ervoor gekozen om bij een ander bedrijf te gaan werken? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me