DreamHost vs SiteGround: welke webhost moet u gebruiken?

SiteGround versus DreamHost


Het is moeilijk om een ​​hostingbedrijf te kiezen om aan de unieke vereisten van uw bedrijf te voldoen, zelfs als u uw opties tot twee of drie hebt beperkt, omdat de meeste hostingbedrijven op het eerste gezicht vergelijkbare functies bieden. Laten we onder de motorkap gaan van twee budgethostingbedrijven: DreamHost en SiteGround die beide beweren lage prijzen en premiumfuncties te bieden.

DreamHost en SiteGround zijn beide prijswinnaars in de hostingbranche. DreamHost host meer dan 1.500.000 websites, applicaties en blogs en SiteGround ongeveer 450.000. Is groter beter, en hoe kunnen deze twee hostingbedrijven echt vergeleken worden? Laten we eerst een momentopname van beide bedrijven bekijken.

Toen het in 1997 werd gelanceerd, was het de missie van DreamHost om de kracht van open source te benutten om iedereen die op het internet wilde zijn, eenvoudig en goedkoop te helpen. SiteGround werd opgericht in 2004 en koos ervoor om zich te concentreren op aangepaste softwareoplossingen en snelheidsoptimalisatie van haar servers.

Beide hosts hebben een goede reputatie in de branche. Alexa Ranking, die u een zeer brede indicatie van de populariteit van een bedrijf kan geven, geeft SiteGround een wereldwijde ranglijst van 3.642 en DreamHost een van 5.318.

Vergelijk de prestaties van DreamHost en SiteGround

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Betrouwbare uptime en snel laden van pagina’s zijn niet onderhandelbaar, omdat deze functies direct de perceptie van uw klanten van uw bedrijf beïnvloeden telkens wanneer ze uw site bezoeken.

Uptime.DreamHost garandeert 100% uptime en SiteGround garandeert 99,9% uptime. HowsHost.com testte beide hosts gedurende een periode van 30 dagen en ontdekte dat DreamHost een uptime-gemiddelde van 99,92% en SiteGround 99,91% had. Deze cijfers zijn goed.

Pagina wordt geladen. Volgens testen uitgevoerd door codeinwp.com was de responstijd voor een SiteGround-website tussen 0,4 en 3,76 seconden en voor DreamHost tussen 0,93 en 2,74 seconden. Uit tests van howshost.com bleek dat de gemiddelde reactietijd voor SiteGround-websites 0,6 seconden was en voor DreamHost 0,5 seconden. Beide snelheden zijn nog maar net voldoende vergeleken met een host als InMotion die gemiddeld 100% sneller is.

Back-up en redundantie. Wat betreft back-up- en redundantie-opties, maken beide hosts dagelijkse back-ups, maar SiteGround biedt 30 exemplaren per dag met zijn GrowBig- en GoGeek-plannen. Premium back-up- en herstelplannen zijn extra kosten voor beide hosts.

Betrouwbaarheid.SiteGround heeft datacenters in Chicago, Londen, Amsterdam en Singapore. SiteGround beheert zijn servers, schrijft indien nodig zijn eigen softwarepatches en slaat volledige reserveservers op locatie op. Het maakt gebruik van de nieuwste geavanceerde Apache-webservers. Klanten kunnen de locatie kiezen die het dichtst bij hun klanten ligt om de beste laadsnelheden te krijgen.

In 2015 veranderde DreamHost zijn datacenterstrategie van het runnen van eigen servers naar colocatiediensten. ViaWest in Oregon beheert nu zijn twee datacenters in Californië en RagingWire beheert zijn Virginia Center. Het voordeel is dat datacenterbeheer wordt uitbesteed aan professionals. DreamHost heeft robuuste DELL-servers die solid-state schijven gebruiken die de hostingsnelheid met 200% verhogen.

Advies over DreamHost en SiteGround Performance

Uptime en betrouwbaarheid kunnen argumentatieve problemen zijn en testresultaten kunnen misleidend zijn. Als gebruikersrecensies iets te bieden hebben, zijn beide hosts uiterst betrouwbaar, ondanks verschillende datacenterstrategieën.

Functies van DreamHost en SiteGround

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: Beide hosts bieden de nieuwste versie van MySQL, PHP, Perl en Python, talloze beveiligingsmaatregelen zoals dagelijkse back-up, SPAM-bescherming en hotlink, en meerdere domeinen en e-mailaccounts.

Domeinregistratie. Met zowel DreamHost als SiteGround Shared hosting-accounts kunt u een domeinnaam met een van de meest populaire extensies (bijv. .Com, .net, .org, .info, etc.) gratis registreren voor de levensduur van uw account. Bij DreamHost domeinregistratie prijzen komen met gratis domeinprivacy.

website bouwer. Alleen SiteGround heeft een websitebouwer. Weebly is een eenvoudig te gebruiken, populaire website builder voor slepen en neerzetten waarmee u een professionele website kunt maken, zelfs als u nog nooit eerder een website heeft gemaakt. U kunt tekst, foto’s, kaarten, audio en video’s aan uw site toevoegen door eenvoudig elementen naar hun plaats te slepen en neer te zetten. Weebly bevat storefront-thema’s, zodat u met zo weinig moeite als een blog een functionele eCommerce-site kunt maken.

Voor DreamHost-fans is het leren van WordPress misschien een goed alternatief, aangezien er meerdere forums zijn om je op weg te helpen en aangezien WordPress 17% van de websites van de wereld aanstuurt, is het een nuttige vaardigheid om te leren. Er zijn ook enkele WordPress-plug-ins en sjablonen waarmee u een aangepaste website kunt maken met dezelfde functionaliteit voor slepen en neerzetten als Weebly.

MySQL-database. Zowel SiteGround als DreamHost bieden onbeperkte MySQL-databases en onbeperkte e-mails en autoresponders.

WordPress hosting.Alle WordPress-hostingplannen van SiteGround bieden vergelijkbare functies als die van de gedeelde hostingplannen. Het StartUp-abonnement ($ 3,95 / mo) is arm aan functies, maar het GoGeek-abonnement ($ 14,94 / mo) wordt ten zeerste aanbevolen. Het GoGeek-abonnement biedt een gratis domeinnaam gedurende de levensduur van het plan, gratis siteoverdracht, 30 GB webruimte, gratis PCI-compliance, een gratis SSL-certificaat van 1 jaar, onbeperkte SQL-databases en meerdere websites. SiteGround zegt dat het minder accounts host op de WordPress-server, wat de concurrentie voor bronnen vermindert.

Het WordPress-hostingplan van DreamHost ($ 19,95 als u zich aanmeldt voor een jaarabonnement) biedt één site per abonnement, 30 GB opslagruimte, Hip Hop Virtual Machine (HHVM), het alternatief van Facebook voor PHP, Varnish caching, CDN-integratie, auto-scaling RAM en geïsoleerde MySQL-databaseservers. WordPress-accounts worden gehost op geïsoleerde VPS’en.

Beide hosts bieden een WordPress 1-click-installatieprogramma, een auto-updater, Supercacher, WordPress Staging (waarmee het eenvoudiger wordt om wijzigingen te testen en te implementeren zonder een aparte testserver te bouwen), vooraf geïnstalleerde Git (waarmee u lokaal wijzigingen kunt aanbrengen en vervolgens kunt pushen deze wijzigingen aan uw live site na het testen) en Command Line Management.

eCommerce-oplossing. SiteGround’s Shared Hosting StartUp-abonnement wordt niet aanbevolen voor eCommerce-sites. Om een ​​eCommerce-site te hosten, moet u zich aanmelden voor het GoGeek-abonnement ($ 14,95 / mo) dat gratis PCI-compliance biedt (een wettelijke vereiste voor creditcardtransacties) en een speciaal IP-adres. Gratis eCommerce-software omvat SSL, Zen Cart, Magento, Agora en CubeCart. Als uw klanten zich buiten de VS bevinden, kunt u profiteren van een server in de buurt van het geografische gebied van uw doelgroep (die SiteGround u kan bieden). Als uw klanten zich in de Verenigde Staten bevinden, maakt dit niet uit.

De gedeelde hosting van DreamHost (vanaf $ 7,95 / mnd) biedt gratis PCI-compliance. Gratis eCommerce-software omvat SLL, Zen Cart en CubeCart.

Ter ondersteuning van uw eCommerce-site: zowel DreamHost als SiteGround’s GoGeek-abonnement bieden SSL-certificaten (om uw site te verifiëren), FTP-toegang, staging-omgevingen voor het testen van siteveranderingen, dagelijkse back-ups en speciale IP-adressen.

Back-ups. DreamHost voert automatische “snapshots” van uw gegevens uit met verschillende regelmatige tussenpozen (twee uur, twee per dag en twee per week). U kunt handmatig een back-up maken van uw websites, databases en accountgegevens via het configuratiescherm (slechts één handmatige back-up per maand).

Met het Softaculous 1-click-installatieprogramma van SiteGround kunt u met één klik een back-up maken van uw sites en deze terugzetten. SiteGround bewaart back-ups van gedeelde en semi-toegewijde hostingaccounts van klanten tot 30 dagen.

Hostingbeveiliging. SiteGround beweert de eerste host te zijn geweest die accountisolatie heeft geïmplementeerd, een mechanisme dat voorkomt dat een account de prestaties van een ander beïnvloedt en mogelijke beveiligingsinbreuken voorkomt. SiteGround bewaakt en detecteert proactief beveiligingsoperaties en schrijft zijn eigen patches om kwetsbaarheden onmiddellijk op te lossen in plaats van te wachten op officiële software-updates. Het implementeert dagelijkse back-ups, CloudFlare CDN, SSH-toegang, regelmatige hardware-upgrades en SSL-certificaten.

DreamHost heeft een uitgebreid Wiki-artikel om u door de processen te leiden die nodig zijn om veilige e-mail, bestandsoverdracht, gebruikersaccounts enz. In te stellen. Het biedt CloudFlare-integratie, SSL / TLK-certificaten, dagelijkse back-ups en domeinprivacybescherming.

Controlepaneel. Zowel DreamHost als SiteGround hebben backend-interfaces die u zult gebruiken om uw account, domeinen, e-mails, back-ups, bestanden, databases, facturering, enz. Te beheren, sitestatistieken te bekijken en software te installeren. Beide hosts bieden tools om het laden van pagina’s te versnellen, uw site te beschermen tegen hacking en SPAM, de toewijzing van bronnen aan te passen en wijzigingen aan uw site te testen voordat u ze live maakt.

SiteGround maakt gebruik van het populaire, gebruiksvriendelijke cPanel-configuratiescherm. Het beschikt over Softaculous voor installaties met één klik van softwarescripts, SPAM-vrije e-mail, Cloudflare CDN, AutoUpdates voor Joomla en WordPress, SuperCacher en een Staging-omgeving voor wanneer u wijzigingen aan uw site wilt testen.

DreamHost heeft een eigen bedieningspaneel dat afwijkt van het industriestandaard cPanel omdat het meer aanvoelt als een traditioneel dashboard met een linkernavigatievenster. U kunt navigatie-items slepen en neerzetten om verschillende delen van het paneel aan te passen. U kunt ook het Configuratiescherm gebruiken om WordPress (en andere applicaties en add-ons) te installeren met behulp van het One Click Installer.

Partner- en resellerprogramma’s. U kunt $ 65 per verwijzing verdienen, zonder maandelijkse limieten, met het BlueHost-partnerprogramma. Met het partnerprogramma van Network Solutions is het mogelijk om tot $ 150 per maand te verdienen. Het resellerprogramma van Network Solutions verloopt via een derde partij, SRSplus.

Extras.BlueHost heeft $ 150 aan advertentiekredieten; Network Solutions heeft $ 50 aan credits voor Network Solutions Marketing-programma’s. BlueHost migreert een gevestigde website als u die elders heeft, hoewel er een premie voor de dienst in rekening wordt gebracht. Network Solutions heeft een aantal marketing-, SEO- en e-commerce-opties beschikbaar voor maandelijkse kosten.

Advies over de belangrijkste functies van DreamHost en SiteGround

Beide hosts zijn rijk aan functies en hoewel DreamHost duidelijk een betrouwbare en efficiënte host is, heeft SiteGround, het nieuwe kind in de buurt, een meer proactieve en innovatieve aanpak. SiteGround heeft echter de neiging om een ​​deel van zijn kosten te verbergen.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van DreamHost en SiteGround

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Hostingpakketdetails worden geschreven door marketing- en verkoopmedewerkers. Ze zijn ontworpen om je te verwarren. Laten we, om het simpel te houden, eens kijken naar enkele van de minimum- en maximumprijzen die u kunt verwachten voor vergelijkbare pakketten die door deze twee hosts worden aangeboden. Houd er rekening mee dat het concept van ‘onbeperkt’ met een snufje zout moet worden ingenomen. Het zogenaamde onbeperkte verkeer voor een SiteGround Startup-plan vertaalt zich bijvoorbeeld effectief naar 10.000 bezoekers per maand. De zogenaamde onbeperkte bandbreedte en opslag van DreamHost worden in feite beperkt door het beleid voor “normaal gebruik”.

Gedeelde hosting.

 • SiteGround – Beginnen plan ($ 3,95 / maand) met 10GB webruimte; GrowBig plan ($ 7,95 / maand) met 20GB webruimte, en GoGeek plan ($ 14,95 / maand) met 30GB webruimte (bij inschrijving voor minimaal een jaar.)
 • DreamHost – Van $ 7,95 / maand naar $ 9,95 / mnd (bij aanmelding voor minimaal respectievelijk 36 en 12 maanden) en het aanbieden van onbeperkte e-mailadressen, bandbreedte en opslag.

WordPress hosting

 • SiteGround – Opstartplan ($ 3,95 / maand) met 10GB webruimte; GrowBig plan ($ 7,95 / maand) met 20GB webruimte, en GoGeek plan ($ 14,95 / maand) met 30GB webruimte (bij inschrijving voor minimaal een jaar.)
 • DreamHost – jaarlijks ($ 19,95 / maand); Maandelijks ($ 24,95 / maand).

Virtual Private Servers (DreamHost) en Cloud (SiteGround) hosting
Het belangrijkste voordeel van SSD-schijven is dat ze gegevens sneller kunnen ophalen dan traditionele schijven.

 • SiteGround
  • Binnenkomst plan met 2 GB DDR RAM & 20 GB schijfruimte ($ 60 / maand).
  • Onderneming plan met 4GB DDR RAM & 80 GB schijfruimte ($ 140 / maand).
 • DreamHost
  • 2 GB RAM & 60 GB SSD ($ 30 / maand).
  • 8 GB RAM & 120 GB SSD ($ 120 / maand).

Dedicated hosting
Het belangrijkste voordeel van SATA-schijven is dat zogeheten ‘verloren’ gegevens bijna altijd kunnen worden opgehaald.

 • SiteGround
  • Binnenkomst Serverplan met 4 GB RAM & SATA II HDD van 500 GB ($ 229 / mnd).
  • Onderneming Serverplan met 16 GB RAM & 4 x SATA III HDD van 500 GB ($ 429 / maand).
 • DreamHost
  • Beginner KERN 4 plan met 4GB RAM & 1 TB harde schijf ($ 149 / maand).
  • Premie KERN 12 plan met 32B RAM & 240 GB SDD ($ 329 / maand)($ 329 / maand).

Beste voor beginners. Het gedeelde hostingplan van DreamHost is ideaal voor een nieuw bedrijf en biedt voldoende middelen voor een blog, startend bedrijf of een kleine e-commercesite. Het Startup-plan van SiteGround is voor persoonlijk gebruik en bedrijven die weten dat ze uiteindelijk moeten upgraden, maar die de wateren willen ‘testen’ door een basiswebaanwezigheid te creëren.

Geldteruggarantie: In beide gevallen zijn er geen opstartkosten of kosten voor domeinnaamregistratie. Beide bieden geld-terug-garanties (97 dagen voor DreamHost en 30 dagen voor SiteGround). Hoewel de garantie van DreamHost indrukwekkend klinkt, moet u er rekening mee houden dat deze alleen geldig is voor gedeelde hosting.

Advies over prijzen voor hostingplannen

Naast elkaar lijken de plannen en prijzen voor deze twee hosts een beetje verwarrend, maar is het vergelijkbaar, functie voor functie. Hoe meer RAM u zich kunt veroorloven, hoe beter. De hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft, hangt af van wat u van plan bent op te slaan, bijv. video’s en afbeeldingen nemen veel ruimte in beslag, dus als u een fotograaf bent, zullen uw vereisten met betrekking tot opslag groter zijn. We raden u aan een uitgebreide lijst met uw vereisten en de functionaliteit van uw site te gebruiken en contact op te nemen met de ondersteunende afdelingen van beide hosts met vragen. Dit is ook een sluw slimme manier om de kwaliteit van hun ondersteuning te beoordelen en gratis advies te krijgen over wat je nodig hebt.

Hoe eenvoudig DreamHost en SiteGround te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. Zoals we eerder zagen, hebben DreamHost en SiteGround verschillende backend-interfaces. Als je gewend bent aan cPanel, kan het configuratiescherm van DreamHost je frustreren; als je een beginner bent, heb je een vergelijkbare leercurve, welke host je ook kiest, dus het maakt niet uit.

Installatieprogramma met één klik. De meeste controlepanelen bieden installatie met één klik voor populaire software en scripts zoals WordPress, ZenCart en kalender- en fotogalerie-hulpprogramma’s. Installatieprogramma’s met 1 klik worden ook gebruikt om paginaoptimalisatie mogelijk te maken, uw site live te maken, beveiligingssoftware te activeren en e-mailaccounts te maken. Er zijn maar weinig hostingbedrijven die geen 1-klik software-installatie aanbieden voor de meeste applicatie-add-ons en zowel SiteGround als DreamHost doen.

Advies over gebruiksgemak

DreamHost en SiteGround hebben eenvoudige, gebruiksvriendelijke interfaces. DreamHost geeft SiteGround tips met zijn Wiki-tutorials die schermafbeeldingen en stapsgewijze instructies bevatten om de meeste taken in het configuratiescherm uit te voeren.

Ondersteuning van DreamHost en SiteGround

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

DreamHost heeft een officiële blog met 96 tutorials bij de laatste telling, een gebruikersforum en een uitgebreide Wiki.

SiteGround heeft een grote kennisbank met veelgestelde vragen en diepgaande tutorials voor WordPress, Joomla en Magento.

Beide hebben veel niet-officiële webpagina’s voortgebracht om nieuwe gebruikers op weg te helpen.

Neem contact op met DreamHost:

Twitter: @DreamHost en @DreamHostCare

Telefoon: 7147064182

Neem contact op met SiteGround:

Twitter: @SiteGround en

Telefoon: 1.866.605.2484

Advies over gebruikersondersteuning

Terwijl beide hosts 24/7 ondersteuning garanderen – live chat en ondersteuningstickets (e-mail) – biedt alleen SiteGround gratis telefonische ondersteuning. Dit is mogelijk de grootste tekortkoming van DreamHost, genoemd door de meeste recensenten en in de helft van de klachten die op internet zijn geplaatst.

Gebruikersrecensies van DreamHost en SiteGround

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Houd er rekening mee dat gebruikersrecensies subjectief zijn en dat gebruikers, vooral als ze niet technisch zijn, de voorwaarden van hun overeenkomst met een host verkeerd begrijpen. Dit is een veel voorkomend twistpunt tussen hosts en klanten als het gaat om het afsluiten van websites op gedeelde servers omdat ze bronnen te veel gebruiken.

Positieve recensies.

Zowel DreamHost als SiteGround krijgen lofbetuigingen van de meerderheid van de klanten voor hun jonge, enthousiaste en energieke ondersteuning. SiteGround krijgt extra punten voor superieure, zij het dure, Cloud-hosting.

Negatieve recensies.

DreamHost roept bij haar klanten drie belangrijke klachten op internet op. Ten eerste dat er geen telefonische ondersteuning is; ten tweede dat hun niet-standaard, controversiële bedieningspaneel niet intuïtief is; en ten derde dat toegang tot ondersteuning voor niet-Amerikaanse gebruikers lastig kan zijn en de oplossing van problemen kan vertragen.

SiteGround haalt de duimen naar beneden op drie gebieden, voornamelijk rond extra kosten. Veel gebruikers vinden het niet prettig om extra te betalen voor de bescherming van domeinnamen en voor site-transfers. De derde grote klacht is “verbindingsproblemen” met 500 fouten of CloudFlare; sommige van deze fouten schrijven gebruikers toe aan beperkte bronnen in de Shared hosting-abonnementen.

Advies over gebruikersrecensies

Bovengemiddelde ondersteuning is essentieel als u een e-commercebedrijf heeft of een beginner bent. Het lijkt erop dat beide hosts zich inzetten voor uitmuntende service en hun klanten serieus nemen. Te oordelen naar de beoordelingen hebben beide sites dapper unieke, zelfs impopulaire, functies geïmplementeerd of niet-standaard bedrijfsmodellen gekozen die over het algemeen op hun eigen manier succesvol zijn gebleken.

Conclusie over vergelijking van DreamHost en SiteGround

Welke webhost is geschikt voor u?

Het beste platform kiezen

Redenen om voor Dreamhost te kiezen:

 • Meer ervaring en meer prijzen
 • Overtreffende geld-terug-garantie
 • Datacenters uitbesteed aan professionals
 • Transparante prijsstructuur

Redenen om voor SiteGround te kiezen:

 • Traditioneel, gebruiksvriendelijk cPanel-bedieningspaneel
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Innovatieve benadering van beveiliging
 • Superbudget instapaanbod

DreamHost is het beste voor bedrijven en e-commercesites die betrouwbaarheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om hun plannen te upgraden vereisen. Het is waarschijnlijk overdreven voor iemand die een blog schrijft of wiens bedrijf alleen een aanwezigheid op het web nodig heeft.

SiteGround is ideaal voor thuisgebruik, voor ondernemers en kleine bedrijven met een beperkt budget, maar ook voor grotere bedrijven die het innovatieve ondernemerschap waarderen dat SiteGround laat concurreren met grotere hosts dan zichzelf.

Als deze recensie je hoe dan ook niet heeft verleid, kijk dan eens naar enkele concurrerende websites in een vergelijkbare competitie.

WebHostingHub heeft een instapmodel Shared hostingplan genaamd SPARK dat het Startup-plan van SiteGround evenaart. Een lid van de Endurance International Group (EIG), het ondersteuningsmodel van WebHosting Hub, is eerste klas en wordt ondersteund door zijn zussen en broers onder de paraplu van EIG.

BlueHost, geboren in 1996, is een concurrent van DreamHost en is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld, met meer dan 1,9 miljoen domeinen. Het staat bovenaan bijna alle “Top 10 hostingbedrijven” lijsten.

Stuur ons een bericht als u vragen, opmerkingen of een plezierige ervaring heeft met de webhosting die u wilt delen. We zouden graag van je horen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map