DreamHost vs A2 Hosting: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Perbandingan DreamHost vs A2 Hosting


Memutuskan tempat menjadi tuan rumah mungkin merupakan keputusan terpenting yang anda buat dengan laman web anda. Agar usaha anda berjaya, anda memerlukan hosting yang boleh dipercayai yang menyediakan ciri-ciri yang paling sesuai dengan keperluan anda. Gunakan perbandingan ini antara DreamHost dan A2 Hosting untuk membantu anda mempersempit pilihan anda.

DreamHost mempunyai sejarah panjang sebagai syarikat hosting web. Ditubuhkan pada tahun 1997, ia mempunyai lebih daripada 1.5 juta laman web yang dihoskan di pelayannya. A2 Hosting, sebaliknya, pertama kali dilancarkan pada tahun 2003 dengan mempertimbangkan pemaju dan merupakan salah satu yang pertama menawarkan PHP 5 dan Ruby on Rails. Penekanan mereka adalah pada prestasi.

Kedua-dua DreamHost dan A2 Hosting menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan VPS dan rancangan pelayan khusus. Kedua-dua syarikat itu berasaskan Linux.

DreamHost dinobatkan, pada tahun 2014 dan 2015, sebagai “Host Perniagaan Terbaik” PCMag. A2 Hosting telah memenangi banyak anugerah “terbaik”, beberapa di antaranya baru-baru ini seperti tahun lalu.

DreamHost, yang beribu pejabat di California, adalah syarikat hosting milik persendirian. A2 Hosting juga dimiliki secara peribadi. Namanya berasal dari fakta bahawa ia beribu pejabat di Ann Arbor (dua A), Michigan.

Bandingkan prestasi DreamHost dan A2 Hosting

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. DreamHost tidak dapat menjamin masa operasinya lebih baik. Ia mempunyai jaminan uptime 100%, dengan pengembalian dana selama satu hari hosting untuk setiap jam downtime, setelah masalah dilaporkan. A2 Hosting hampir sama dengan jaminan 99.9%. A2 Hosting akan mengembalikan 5% daripada bayaran bulanan untuk setiap jam laman web anda tidak dapat dicapai kerana peralatan atau kegagalan rangkaian.

Persembahan. DreamHost menggunakan pemproses AMD dan memasang SSD di pelayannya. A2 menggunakan pelayan Dell dengan pemproses quad-core, dan semua rancangan mereka menggunakan SSD juga. SSD digunakan untuk prestasi dan kebolehpercayaan yang lebih baik.

Laman web yang dihoskan oleh DreamHost menghasilkan masa muat 2.10s, yang lebih pantas daripada 70% laman web yang diuji di Pingdom. Ujian laman web A2 yang sebanding menghasilkan masa muat 1.49s, lebih cepat daripada 81% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. DreamHost mempunyai beberapa pusat data di A.S. Terdapat dua pusat data California, dan juga pusat data di Ashburn, Virginia. DreamHost menggabungkan pusat data California menjadi pusat data yang baru dibuka di Portland, Oregon. Terdapat kelebihan tenaga dan penyejukan, sandaran diesel, dan keselamatan 24/7 di semua pusat data.

A2 Hosting mempunyai pusat data di seluruh dunia, dengan pusat di Michigan, Amsterdam, dan Singapura. Pusat data mempunyai pilihan kuasa dan penyejukan berlebihan, serta penyambungan rangkaian empat kali ganda. Sandaran diesel tersedia untuk keadaan kecemasan. Mereka dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan.

Pendapat mengenai Prestasi Hosting DreamHost dan A2

Baik DreamHost dan A2 Hosting menunjukkan kebolehpercayaan dan prestasi sebagai ciri utama, dan keduanya memberikan hasil yang memberangsangkan.

Ciri-ciri DreamHost dan A2 Hosting

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Jangan disesatkan dengan istilah pemasaran seperti “tidak terhad” dan “tidak bermeter” apabila ciri dijelaskan. Itu tidak bermaksud “gunakan seberapa banyak yang anda mahukan.” Sebaliknya, istilah tersebut merujuk kepada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai “penggunaan yang wajar.” Syarikat hosting akan memperbaik atau menggantung laman web yang mereka percayai melampaui itu – kadang-kadang tanpa amaran. Namun, syarikat hosting menyatakan bahawa kebanyakan pengguna tidak akan pernah dekat dengan amaran.

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. DreamHost menyediakan tahun pendaftaran domain percuma untuk akaun baru. A2 Hosting tidak mempunyai pilihan itu.

Pembina Laman Web. Baik DreamHost maupun A2 Hosting tidak mempunyai pembangun laman web terbina dalam, walaupun A2 Hosting menyatakan bahawa ia menyokong sebahagian besar pembangun laman web percuma dan komersial.

Pangkalan Data. DreamHost menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had. A2 Hosting menghadkan bilangan hingga 5 pangkalan data pada tahap terendah tetapi mempunyai bilangan pangkalan data yang tidak terhad yang dibenarkan pada tahap dan rancangan lain. A2 Hosting juga menyokong PostgreSQL.

Akaun E-mel. DreamHost menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had. A2 Hosting sekali lagi mengehadkan tahap terendah, membenarkan 25 akaun. Tahap dan rancangan lain menawarkan akaun e-mel tanpa had. Akaun tanpa had berguna sekiranya anda mempunyai ramai pekerja. Ini juga membolehkan akaun terpisah disiapkan untuk setiap jabatan dalam perniagaan anda, seperti penjualan, sokongan, dan info.

Hosting WordPress. DreamHost dan A2 Hosting kedua-duanya menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Biasanya, rancangan WordPress yang diuruskan akan lebih mahal daripada rancangan bersama standard, walaupun A2 Hosting berbeza – harga WordPress yang diuruskannya sama dengan rancangan bersama standardnya.

Sebahagian daripada kos tambahan adalah kerana rancangan WordPress yang dikendalikan biasanya diletakkan pada pelayan yang dioptimumkan dengan cache dan keselamatan tambahan untuk meningkatkan prestasi dan kestabilan. Manfaat lain dari hosting WordPress yang dikendalikan ialah sandaran dan kemas kini laman WordPress anda dilakukan untuk anda. Ini membolehkan anda menumpukan perhatian pada kandungan anda dan bukannya pada bidang teknologi.

Penyelesaian eCommerce. DreamHost dan A2 Hosting menyokong keranjang belanja percuma yang tersedia melalui panel kawalan, seperti Magneto, ZenCart, PrestaShop, dan lain-lain. DreamHost juga menyokong pembangun laman web eCommerce komersial, Café Commerce – walaupun ia tidak percuma.

Sandaran. Dasar DreamHost melarang sandaran buatan pengguna laman web disimpan di pelayan. Sebarang cadangan pengguna yang dibuat secara manual mesti dimuat turun dan dikeluarkan dari pelayan host secepat mungkin setelah dibuat.

Data dan pangkalan data laman web disandarkan secara automatik, tetapi sandaran tidak dijamin. A2 Hosting menawarkan Server Rewind untuk semua kecuali tahap terendahnya. Server Rewind mengambil gambar automatik laman web anda dan membolehkan pemulihan fail individu, pangkalan data, atau keseluruhan laman web.

Keselamatan Hosting. DreamHost menggunakan Spamhaus untuk menapis e-mel dan menggunakan Arbor Networks untuk memberikan perlindungan DDoS. Hosting A2 juga memandang serius keselamatan. Ia memindai dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman, malware, dan virus DDoS dengan Keamanan Kekal dan HackScannya – yang disediakan secara percuma. Ia menggunakan Perlindungan Spam standard, dan Penapisan Spam Lanjutan Barracuda untuk e-mel.

A2 Hosting juga menggunakan Patchman Enhanced Security Tool, yang mengimbas perisian dan aplikasi yang perlu ditambal dan memberitahu anda apabila apl kedaluwarsa.

DreamHost menyediakan SSL melalui Let’s Encrypt pada rancangannya. A2 menawarkan sijil SSL bersama percuma untuk rancangannya melalui cPanel, dan SSL Swasta juga boleh dibeli.

Panel kawalan. DreamHost menggunakan panel kawalan proprietari yang lebih berasaskan teks daripada antara muka berasaskan ikon cPanel standard industri, yang digunakan oleh A2 Hosting.

Hijau. DreamHost membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui dan mempunyai jejak neutral karbon. A2 juga mempunyai jejak 100% bebas karbon. A2 juga mengambil bahagian secara aktif dalam aktiviti mesra alam, seperti penanaman pokok, di kawasan Ann Arbor.

Program Gabungan dan Penjual Semula. Program gabungan DreamHost membayar $ 97 untuk setiap rujukan, sehingga jumlah keseluruhan $ 1164 setiap tahun. Program gabungan A2 Hosting membayar $ 85 untuk setiap rujukan, tanpa had. A2 juga mempunyai program penjual semula yang membolehkan penjenamaan.

Tambahan. DreamHost menjual storan di pelayan awannya dengan bayaran bulanan, bergantung pada jumlah yang anda simpan. A2 Hosting mempunyai kredit bernilai $ 50 kepada Bing / Yahoo.

Pendapat mengenai Ciri Utama Hosting DreamHost dan A2

DreamHost menjual storan di pelayan awannya dengan bayaran bulanan, bergantung pada jumlah yang anda simpan. A2 Hosting mempunyai kredit bernilai $ 50 kepada Bing / Yahoo.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga DreamHost dan A2 Hosting

Pelan dan Harga Hosting

Pelan harga dibandingkan

Nota: Harga di web sentiasa menjadi hos perubahan kerana sifat persaingan industri. Itu juga menyebabkan banyak harga promosi. Oleh kerana harga promosi biasanya terhad pada jangka masa perkhidmatan pertama, mendaftar untuk jangka masa panjang sama dengan penjimatan yang lebih tinggi. Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama biasanya menyebabkan penurunan harga. Harga di bawah menunjukkan harga pada masa perbandingan ini.

DreamHost. DreamHost tidak menyulitkan banyak perkara dengan pelbagai peringkat dan rancangan. Hanya ada satu rancangan, dengan harga $ 7.95 untuk jangka masa tiga tahun. Pelan ini dilengkapi dengan segalanya tanpa had – penyimpanan tanpa had, lebar jalur tanpa had, akaun e-mel tanpa had, dan domain tanpa had.

Pendaftaran domain percuma selama satu tahun, serta SSL percuma, disertakan dengan rancangannya. IP khusus tersedia dengan bayaran bulanan $ 5.95. DreamHost juga menyediakan enam peringkat cloud hosting yang sangat berskala yang dicerminkan di tiga tempat untuk kelebihan. Kosnya adalah dari $ 4,50 sebulan hingga $ 96 sebulan.

DreamHost juga menawarkan satu rancangan hosting WordPress yang dikendalikan. Ia dilengkapi dengan storan SSD 30 GB dan pelawat tanpa had setiap bulan. WordPress dipasang secara automatik semasa daftar keluar. Rancangan ini dilengkapi dengan IP khusus dan dihoskan pada VPS dengan SSD. Pelan DreamHost terhad kepada satu laman web dan satu pangkalan data MySQL dan berharga $ 19.95, dengan rancangan tahunan. A2 Hosting mempunyai tiga rancangan WordPress yang diuruskan.

Hosting A2. A2 Hosting menawarkan tiga rancangan bersama. Lite membenarkan satu laman web, lima pangkalan data, dan berharga $ 3,92 sebulan. Swift dan Turbo masing-masing membenarkan laman web dan pangkalan data tanpa had. Swift berharga $ 4.90 sebulan, dan Turbo $ 9.31 sebulan. Ketiga-tiganya mempunyai storan SSD dan lebar jalur tanpa had. A2 Hosting juga mempunyai CloudLinux, versi Centos OS yang lebih pantas dan mempunyai lebih sedikit pelanggan per pelayan daripada kebanyakan.

A2 Hosting mempunyai tiga rancangan WordPress yang diuruskan. Harganya sama dengan rancangan bersama pada $ 3.92, $ 4.90, dan $ 9.31. Lite terhad kepada satu laman web dan lima pangkalan data; Swift dan Turbo menawarkan laman web dan pangkalan data tanpa had. Semua rancangan berasaskan SSD dan mempunyai cache, walaupun Turbo Plan telah mengoptimumkan caching. Semuanya mempunyai pilihan CDN dan keselamatan tambahan. Swift dan Turbo juga dilengkapi dengan Server Rewind untuk sandaran.

VPS dan Pelan Khas: DreamHost mempunyai empat rancangan VPS, yang menampilkan SSD dan bermula pada $ 15 sebulan, dengan tahap teratas pada $ 120 sebulan. Menawarkan lebar jalur dan domain tanpa had, rancangan DreamHost VPS sangat sesuai untuk perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana yang telah melebihi hosting bersama.

A2 Hosting mempunyai dua rancangan VPS dengan masing-masing tiga tahap. Tahap yang tidak dikendalikan berharga $ 5, $ 10, dan $ 15 sebulan. Tahap yang diuruskan adalah $ 32.99, $ 46.19, dan $ 65.99 sebulan. Rancangan A2 Hosting juga mempunyai SSD, tetapi terdapat had lebar jalur dan storan.

DreamHost mempunyai beberapa pilihan khusus bermula dari $ 149 sebulan, dengan harga bergantung pada konfigurasi yang dipilih. DreamHost membenarkan bilangan IP yang tidak terhad, serta lebar jalur yang tidak terhad, pada tahap khusus. A2 Hosting mempunyai dua rancangan dengan tiga tahap masing-masing, seperti dalam rancangan VPS. Tidak dikendalikan bermula pada $ 99.59 sebulan dan pelan Terurus bermula pada $ 141.09 sebulan. A2 Hosting memang mempunyai lebar jalur dan had penyimpanan, tetapi mereka cukup murah hati.

Jaminan Wang Dikembalikan: DreamHost mempunyai industri jaminan wang dikembalikan selama 97 hari. Jaminan A2 Hosting juga lebih baik daripada standard industri 30 hari, dengan tawaran mengembalikan wang pada bila-bila masa. 30 hari pertama dikembalikan sepenuhnya; selepas 30 hari, pengembalian wang adalah pro-rata. DreamHost akan menahan yuran pendaftaran domain jika anda telah memanfaatkan tahun pendaftaran secara percuma.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

DreamHost mempunyai jaminan pengembalian wang terbaik industri – walaupun A2 Hosting juga lebih baik daripada standard industri. DreamHost mempermudah memilih rancangan WordPress yang dikongsi atau diuruskan, dengan hanya satu peringkat di setiap satu. Harga A2 Hosting pada VPS dan rancangan pelayan khusus menjadikannya sangat menarik untuk perniagaan kecil hingga sederhana.

Betapa senangnya menggunakan DreamHost dan A2 Hosting

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. Panel kawalan proprietari DreamHost mempunyai banyak ciri, tetapi tidak menjadi standard industri boleh menyebabkan masalah jika anda memindahkan laman web anda di lain waktu. A2 Hosting menggunakan antara muka cPanel yang mesra pengguna dan berasaskan ikon.

Pemasang sekali klik. DreamHost mempunyai bahagian pemasang satu klik, walaupun tidak ada banyak aplikasi yang tersedia seperti yang disediakan oleh pemasang lain. A2 Hosting menggunakan Softaculous sebagai pemasang satu klik untuk beratus-ratus aplikasi.

Navigasi Laman Web. Kedua-dua laman DreamHost dan A2 Hosting menyediakan semua yang anda perlukan untuk memilih rancangan. Kedua-duanya mempunyai carta perbandingan yang berguna untuk membandingkan tingkatan dalam rancangan mereka, walaupun A2 Hosting menambah pautan berguna untuk muncul untuk banyak syarat dan pilihan yang ditunjukkan dalam cartanya. Bot bersih dan mesra pengguna. Walau bagaimanapun, DreamHost menjadikannya sukar untuk mencari beberapa maklumat tanpa menggunakan Google atau membaca wiki.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Kedua-dua hos cukup mudah digunakan, tetapi A2 Hosting mempunyai kelebihan kerana menggunakan cPanel standard, mempunyai pemasang aplikasi satu klik yang lebih mantap, dan menjadikan maklumat sedikit lebih mudah dicari daripada DreamHost.

Sokongan DreamHost dan A2 Hosting

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

DreamHost dan A2 Hosting kedua-duanya mendapat markah tinggi daripada pelanggan untuk perkhidmatan dan sokongan, dan kakitangan sokongan dianggap ramah dan berpengetahuan.

A2 Hosting mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung 24/7. DreamHost mempunyai halaman hubungan di mana anda menghantar e-mel soalan. Terdapat lebih banyak pilihan sokongan dari DreamHost setelah anda membeli dari mereka, tetapi telefon bukan salah satunya. DreamHost mempunyai wiki berbeza yang dikemas kini mengikut keperluan dan mempunyai banyak maklumat, seperti asas pengetahuan. DreamHost dan A2 Hosting mempunyai blog dan forum, dan A2 Hosting mempunyai halaman Facebook.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Kedua-dua syarikat hosting mendapat markah tinggi untuk pengetahuan dan pertolongan kakitangan perkhidmatan dan sokongan. Kedua-duanya memberikan banyak nasihat dan maklumat. Namun, bagi kebanyakan orang, tidak mempunyai sokongan telefon menjadikan DreamHost tidak mesra sokongan.

Ulasan pengguna mengenai DreamHost dan A2 Hosting

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Oleh kerana ulasan disiarkan oleh mereka yang merasa sangat kuat, dan akibatnya sama ada sangat negatif atau sangat positif, mereka seharusnya tidak menjadi faktor penentu untuk memilih hos web. Walau bagaimanapun, apabila sesuatu muncul secara konsisten, ia mungkin perlu dipertimbangkan.

Ulasan Negatif untuk DreamHost dan A2 Hosting

DreamHost. Keluhan yang paling biasa dari pelanggan DreamHost adalah kurangnya sokongan telefon. Ada juga yang melaporkan sokongan berbual.

Hosting A2. A2 mendapat ulasan negatif lebih sedikit daripada kebanyakan syarikat. Biasanya, ini adalah untuk satu insiden pengalaman buruk dengan sokongan pelanggan.

Ulasan Positif untuk DreamHost dan A2 Hosting

DreamHost. Sokongan pelanggan dari DreamHost mendapat komen positif pada kebanyakan masa. DreamHost juga menerima pujian untuk rancangan bersama yang hampir tidak terhad dengan harga yang rendah.

Hosting A2. A2 mendapat banyak ulasan positif untuk sokongan pelanggan. Pelanggan juga terkesan dengan jumlah ciri untuk harga dan kelajuan pelayan A2 Hosting.

Pendapat Ulasan Pengguna

Secara keseluruhan, kedua-dua syarikat hosting ini diterima dengan baik oleh pelanggan. Walau bagaimanapun, A2 Hosting mendapat sedikit ulasan negatif daripada DreamHost.

Kesimpulan mengenai perbandingan DreamHost dan A2 Hosting

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

DreamHost dan A2 Hosting mempunyai banyak ciri yang serupa, tetapi ada sebab untuk menjadikannya lebih baik daripada yang lain.

Sebab untuk memilih A2 Hosting berbanding DreamHost:

 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
 • VPS dengan harga yang kompetitif dan rancangan khusus
 • Menggunakan cPanel standard industri
 • Sokongan telefon dan sembang 24/7

Sebab untuk memilih DreamHost berbanding Hosting A2:

 • Kesederhanaan satu rancangan untuk hosting WordPress yang dikongsi dan dikendalikan
 • Jaminan wang dikembalikan paling lama
 • Ciri “Tidak terhad” pada semua peringkat rancangan bersama

Walaupun DreamHost bagus untuk perniagaan bersaiz pertengahan hingga besar dengan VPS yang berpatutan dan rancangan pelayan khusus dengan lebar jalur tanpa had, harga A2 Hosting pada VPS dan rancangan pelayan khusus menjadikannya pilihan yang menarik juga. Pelan hosting bersama satu rancangan DreamHost menarik bagi mereka yang mahukan “segalanya tanpa had” tanpa perlu memutuskan antara peringkat.

Namun, itu mungkin tidak sesuai untuk pemula kerana tidak ada pembangun laman web, dan tidak ada sokongan telefon. Kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan harga yang baik untuk sebilangan ciri yang mereka sediakan dalam rancangan mereka.

Perbandingan ini menyenaraikan hanya dua daripada banyak pilihan yang terdapat dalam web hosting. Sekiranya anda dapat membelanjakan beberapa dolar lebih daripada harga belanjawan, anda boleh mendapatkan masa muat dan tindak balas serta ciri premium dengan pantas dengan SiteGround. Untuk host lain yang akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk WordPress yang dikendalikan, anda boleh melihat InMotion Hosting

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai DreamHost atau A2 Hosting? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map