DreamHost vs A2 Hosting: Cilin duhet të përdorni?

DreamHost vs A2 Krahasimi Hosting


Vendosja se ku do të presë mund të jetë vendimi më i rëndësishëm që merrni me faqen tuaj të internetit. Që ndërmarrja juaj të jetë një sukses, ju duhet një host i besueshëm që ofron veçoritë që i përshtaten më së miri nevojave tuaja. Përdorni këtë krahasim midis DreamHost dhe A2 Hosting për t’ju ndihmuar të ngushtoni zgjedhjet tuaja.

DreamHost ka një histori të gjatë si një kompani pritjeje në internet. E themeluar në vitin 1997, ajo ka mbi 1.5 milion faqet e internetit të hostuara në serverët e saj. A2 Hosting, nga ana tjetër, filloi për herë të parë në 2003 me zhvilluesit në mendje dhe ishte një nga të parët që ofroi PHP 5 dhe Ruby on Rails. Theksi i tyre është te performanca.

Të dy DreamHost dhe A2 Hosting ofrojnë një pritje të përbashkët, menaxhimin e menaxhuar të WordPress dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. Të dy kompanitë janë të bazuara në Linux.

DreamHost u emërua, në 2014 dhe 2015, si “Mikpritësi më i mirë i biznesit” i PCMag. A2 Hosting ka fituar çmime të shumta “më të mirat”, disa prej tyre sa më parë vitin e kaluar.

DreamHost, me seli në Kaliforni, është një kompani pritëse private. A2 Hosting është gjithashtu në pronësi private. Emri i saj rrjedh nga fakti se është me seli në Ann Arbor (dy A), Michigan.

Krahasoni performancën e DreamHost dhe A2 Hosting

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. DreamHost nuk mund ta garantojë kohën më të mirë. Ajo ka një garanci 100% në kohë, me rimbursime të një dite të pritjes për çdo orë të joproduktive, pasi të raportohet probleme. A2 Hosting është pothuajse po aq i mirë, me një garanci 99.9%. A2 Hosting do të kthejë 5% të tarifës mujore për çdo orë në faqen tuaj të internetit nuk është e arritshme për shkak të pajisjeve ose dështimit të rrjetit.

Performance. DreamHost përdor procesorë AMD dhe ka SSD të instaluar në serverat e tij. A2 përdor serverët Dell me procesorë katër-core dhe të gjitha planet e tyre përdorin SSD gjithashtu. SSD-të përdoren për performancë më të mirë dhe besueshmëri.

Një sit i organizuar nga DreamHost rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.10, që ishte më shpejt se 70% e vendeve të testuara në Pingdom. Një test i një faqe A2 të krahasueshme dha një kohë ngarkese prej 1.49s, më shpejt se 81% e vendeve të testuara.

seriozitet. DreamHost ka disa qendra të të dhënave në Sh.B.A. Ka dy qendra të të dhënave në Kaliforni, si dhe një qendër të dhënash në Ashburn, Virginia. DreamHost po konsolidon qendrat e të dhënave në Kaliforni në një qendër të dhënash të hapur kohët e fundit në Portland, Oregon. Ekzistojnë tepricë në energji dhe ftohje, kopje rezervë dizel dhe siguri 24/7 në të gjitha qendrat e të dhënave.

A2 Hosting ka qendra të të dhënave në të gjithë botën, me qendra në Michigan, Amsterdam dhe Singapor. Qendrat e të dhënave kanë mundësi të tepërta të energjisë dhe ftohjes, si dhe lidhje me rrjetin katërfish. Kopje rezervë dizel janë në dispozicion për raste urgjente. Ata monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri.

Opinion mbi DreamHost dhe A2 Performance Hosting

Besueshmëria dhe performanca e DreamHost dhe A2 Hosting si karakteristika kryesore, dhe të dyja japin rezultate mbresëlënëse.

Karakteristikat e DreamHost dhe A2 Hosting

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: Mos u mashtroni nga termat e marketingut si “i pakufizuar” dhe “i pa-matur” kur përshkruhen tipare. Nuk do të thotë “të përdorësh sa të duash”. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”. Kompanitë pritëse do të gjobisin ose pezullojnë faqet që ata besojnë se shkojnë përtej kësaj – ndonjëherë pa paralajmërim. Sidoqoftë, ndërmarrjet pritëse deklarojnë se shumica e përdoruesve kurrë nuk do t’i afrohen paralajmërimit.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. DreamHost siguron një vit falas të regjistrimit të domenit për llogari të reja. A2 Hosting nuk e ka atë mundësi.

Ndërtues i faqes në internet. As DreamHost dhe A2 Hosting nuk kanë ndonjë ndërtues të integruar të internetit, megjithëse A2 Hosting nuk deklaron se mbështet shumicën e krijuesve të faqeve të internetit falas dhe komercialë..

Bazat e të dhënave. DreamHost ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. A2 Hosting kufizon numrin në 5 baza të të dhënave në shkallën më të ulët, por ka një numër të pakufizuar të dhënash të lejuara në nivele dhe plane të tjera. A2 Hosting gjithashtu mbështet PostgreSQL.

Llogaritë e postës elektronike. DreamHost siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike. A2 Pritja, përsëri, kufizon nivelin më të ulët, duke lejuar 25 llogari. Grupet dhe planet e tjera ofrojnë llogari të pakufizuara të postës elektronike. Llogaritë e pakufizuara janë të dobishme nëse keni shumë punonjës. Ai gjithashtu lejon të krijohen llogari të veçanta për çdo departament në biznesin tuaj, të tilla si shitjet, mbështetja dhe informacionet.

WordPress Hosting. DreamHost dhe A2 Hosting të dy ofrojnë plane të menaxhuara me WordPress. Zakonisht, planet e menaxhuara të WordPress do të kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët, megjithëse A2 Hosting është i ndryshëm – çmimi i tij i menaxhuar i WordPress është i njëjtë me planet e tij standarde të përbashkëta.

Një pjesë e kostos shtesë është sepse planet e menaxhuara të WordPress vendosen zakonisht në serverë të optimizuar me caching dhe siguri shtesë për të përmirësuar performancën dhe stabilitetin. Një përfitim tjetër i hostimit të menaxhuar të WordPress është që kopjet rezervë dhe azhurnimet e faqeve tuaja të WordPress janë bërë për ju. Kjo ju lejon të përqendroheni në përmbajtjen tuaj në vend të sendeve të teknologjisë.

Zgjidhje eCommerce. DreamHost dhe A2 Hosting mbështesin karrocat për blerje falas të disponueshme përmes paneleve të kontrollit, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. DreamHost gjithashtu mbështet një ndërtues të faqeve tregtare eCommerce, Café Commerce – megjithëse nuk është falas.

backups. Politika e DreamHost ndalon ruajtjen e kopjeve rezervë të krijuara nga përdoruesi i faqes në server. Backdo rezervë manuale e krijuar nga përdoruesi duhet të shkarkohet dhe hiqet nga serveri pritës sa më shpejt që të jetë e mundur pasi të jenë bërë.

Të dhënat në internet dhe bazat e të dhënave rezervohen automatikisht, por kopjet rezervë nuk janë të garantuara. A2 Hosting ofron Server Rewind për të gjithë, por nivelet e tij më të ulët. Server Rewind merr pamje fotografike automatike të faqes tuaj dhe lejon restaurimin e skedarëve individualë, bazave të të dhënave ose të gjithë sitit.

Siguria e Pritjes. DreamHost përdor Spamhaus për të filtruar emailin dhe përdor Rrjetet Arbor për të siguruar mbrojtje DDoS. A2 Hosting gjithashtu e merr shumë seriozisht sigurinë. Skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve, malware dhe viruseve me DDoS me Sigurinë e Përhershme dhe HackScan – të cilat sigurohen falas. Përdor Mbrojtjen standarde të spamit, plus Filtrimin e Spam-it të avancuar Barracuda për email.

A2 Hosting gjithashtu përdor Mjetin e Sigurimit të Patchman Enhanced, i cili skanon për programe kompjuterike dhe aplikacione që kanë nevojë për regjistrim dhe ju njofton kur aplikacionet janë të vjetra.

DreamHost siguron SSL përmes Encrypt të Let-it në planet e saj. A2 ofron çertifikata falas të përbashkëta SSL për planet e saj përmes cPanel, dhe SSL private mund të blihen gjithashtu.

Paneli i kontrollit. DreamHost përdor një panel kontrolli të pronarit që është më shumë i bazuar në tekst sesa ndërfaqja e bazuar në ikonë e cPanel standardit të industrisë, të cilën A2 Hosting përdor.

e gjelbër. DreamHost blen Kredi të Energjisë së Rinovueshme dhe ka një gjurmë neutrale të karbonit. A2 krenohet me një gjurmë 100% pa karbon gjithashtu gjithashtu. A2 gjithashtu merr pjesë aktive në aktivitete eko-miqësore, siç është mbjellja e pemëve, në zonën Ann Ann Arbor.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Programi i bashkëpunimit të DreamHost paguan 97 dollarë për çdo kërkesë, deri në një total prej 1164 $ në vit. Programi i Filialit i Hosting A2 paguan 85 dollarë për çdo kërkesë, pa kufij. A2 gjithashtu ka një program shitës që lejon markën.

pagesë shtesë. DreamHost shet ruajtje në serverat e tij të cloud për një tarifë mujore, në varësi të asaj se sa po ruan. A2 Hosting ka 50 dollarë kredi në vlerë të Bing / Yahoo.

Opinion mbi DreamHost dhe A2 Karakteristikat kryesore të hostimit

DreamHost shet ruajtje në serverat e tij të cloud për një tarifë mujore, në varësi të asaj se sa po ruan. A2 Hosting ka 50 dollarë kredi në vlerë të Bing / Yahoo.

Krahasoni planet e hostimit në internet dhe çmimet e DreamHost dhe A2 Hosting

Planet e Pritjes dhe Prmimet

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Prmimet në internet vazhdimisht duke ndryshuar ndryshime për shkak të natyrës konkurruese të industrisë. Kjo gjithashtu çon në shumë çmime promovuese. Meqenëse çmimet e promovimit zakonisht janë të kufizuara në afatin e parë të shërbimit, regjistrimi për një afat më të gjatë është i barabartë me kursimet më të larta. Edhe pa premtime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ulje çmimesh. Mimet më poshtë pasqyrojnë çmimet në kohën e kësaj krahasimi.

Dreamhost. DreamHost nuk i komplikon gjërat me shumë nivele dhe plane të ndryshme. Ekziston vetëm një plan, me çmim 7,95 dollarë për një mandat tre vjeçar. Plani vjen me gjithçka të pakufizuar – ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar, llogari emaili të pakufizuar dhe fusha të pakufizuara.

Një regjistrim falas i domenit për një vit, si dhe SSL falas, vjen me planin. Një IP e dedikuar është në dispozicion për një tarifë mujore prej 5,95 $. DreamHost gjithashtu siguron gjashtë nivele shumë të ndryshueshme të pritjes së reve, e cila është pasqyruar në tre vende për tepricë. Kostoja është nga 4,50 dollarë në muaj në 96 dollarë në muaj.

DreamHost ofron vetëm një plan të menaxhimit të menaxhuar të WordPress, gjithashtu. Ajo vjen me 30 GB memorie SSD dhe vizitorë të pakufizuar në muaj. WordPress instalohet automatikisht në dalje. Plani vjen me një IP të dedikuar dhe është pritur në një VPS me SSD. Plani DreamHost është i kufizuar në një sit dhe një bazë të dhënash MySQL dhe ka një çmim prej 19,95 $, me një plan vjetor. A2 Hosting ka tre plane të menaxhuara të WordPress.

A2 Hosting. A2 Hosting ofron tre plane të përbashkëta. Lite lejon një sit, pesë baza të dhënash, dhe ka çmim 3,92 dollarë në muaj. Swift dhe Turbo secila lejojnë uebfaqe të pakufizuara dhe baza të të dhënave të pakufizuara. Swift është me çmim 4,90 dollarë në muaj, dhe Turbo është 9,31 dollarë në muaj. Të tre kanë ruajtje të pakufizuar SSD dhe bandë të pakufizuar. A2 Hosting gjithashtu ka CloudLinux, një version i OS Centos që është më i shpejtë dhe ka më pak klientë për server sesa shumica.

A2 Hosting ka tre plane të menaxhuara të WordPress. Ato janë me çmime njësoj si planet e përbashkëta me 3,92 dollarë, 4,90 dollarë dhe 9,31 dollarë. Lite është i kufizuar në një faqe në internet dhe pesë baza të të dhënave; Swift dhe Turbo ofrojnë uebfaqe dhe data të pakufizuara. Të gjitha planet janë të bazuara në SSD dhe kanë caching, megjithëse Plani Turbo ka ruajtje të optimizuar. Të gjithë kanë mundësi CDN dhe mundësi shtesë sigurie. Swift dhe Turbo gjithashtu vijnë me Server Rewind për backup.

VPS dhe planet e përkushtuara: DreamHost ka katër plane VPS, të cilat paraqesin SSD dhe fillojnë me 15 dollarë në muaj, me nivelin e lartë me 120 dollarë në muaj. Duke ofruar një bandë të pakufizuar dhe fusha të pakufizuara, planet e DreamHost VPS janë të përshtatshme për bizneset me madhësi të vogël deri në mes që kanë dal në skenë më të mëdha.

A2 Hosting ka dy plane VPS me tre nivele në secilin. Llojet e pakontrolluar janë me çmim 5, 10 dollarë dhe 15 dollarë në muaj. Nivelet e menaxhuara janë 32,99 $, 46,19 $ dhe 65,99 $ në muaj. Planet e A2 Hosting shfaqin gjithashtu SSD, por ka kufij në gjerësinë e bandës dhe ruajtjen.

DreamHost ka disa opsione të dedikuara duke filluar nga 149 dollarë në muaj, me çmimet në varësi të konfigurimit të zgjedhur. DreamHost lejon një numër të pakufizuar të IP-ve, si dhe një bandë të pakufizuar, në nivelet e saj të dedikuara. A2 Hosting ka dy plane me tre nivele në secilin, si në planet VPS. E pakontrolluar fillon me 99.59 dollarë në muaj dhe Plani i Menaxhuar fillon me 141.09 $ në muaj. A2 Hosting ka kufij të bandës dhe ruajtjes, por ato janë mjaft bujare.

Garancia e kthimit të parave: DreamHost ka një industri që udhëheq garancinë e kthimit të parave 97-ditore. Garancia e Hosting A2 është gjithashtu më e mirë se standardi i industrisë 30 ditë, me një ofertë të kthimit të parave në çdo kohë. 30 ditët e para kthehen plotësisht; pas 30 ditësh, rimbursimi vlerësohet me vlerësim. DreamHost do të ndalojë një tarifë të regjistrimit të domain nëse keni përfituar nga viti i lirë i regjistrimit.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

DreamHost ka garancinë më të mirë të industrisë për kthimin e parave – megjithëse A2 Hosting është gjithashtu më i mirë se standardi i industrisë. DreamHost bën zgjedhjen e një plani të përbashkët ose të menaxhuar të WordPress të thjeshtë, me vetëm një nivele në secilin. Prmimet e A2 Hosting në VPS dhe planet e dedikuara të serverëve e bëjnë atë shumë tërheqës për bizneset e mesme të vogla.

Sa e lehtë për t'u përdorur DreamHost dhe A2 Hosting

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. Paneli i kontrollit të pronarit të DreamHost ka mjaft karakteristika, por të mos qenit standard i industrisë mund të shkaktojë probleme nëse transferoni faqen tuaj në një kohë të mëvonshme. A2 Hosting përdor ndërfaqen miqësore për përdoruesit, të bazuar në ikonë të cPanel.

Instaluesi me një klik. DreamHost ka një seksion instalues ​​me një klikim, megjithëse nuk ka aq shumë aplikacione në dispozicion siç sigurojnë instaluesit e tjerë. A2 Hosting përdor Softaculous si instalues ​​me një klik për qindra aplikacione.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e DreamHost dhe A2 Hosting ofrojnë gjithçka që ju nevojitet për të zgjedhur një plan. Të dy kanë tabela të dobishme krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre, megjithëse A2 Hosting shton lidhje të dobishme për popup-et për shumë prej termave dhe opsioneve të paraqitura në grafikët e tij. Bot janë të pastra dhe miqësore për përdoruesit. Sidoqoftë, DreamHost e vështirëson gjetjen e disa informacioneve pa iu drejtuar Google ose lexuar përmes wikis.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Të dy hostet janë mjaft të lehta për t’u përdorur, por A2 Hosting ka një avantazh për shkak të përdorimit të cPanel standard, të kesh një instalues ​​më të fuqishëm me një klik të aplikacioneve dhe të bësh informacione pak më të lehtë për tu gjetur sesa DreamHost.

Mbështetja e DreamHost dhe A2 Hosting

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

DreamHost dhe A2 Hosting të dy marrin shënime të larta nga klientët për shërbim dhe mbështetje, dhe personeli mbështetës konsiderohet miqësor dhe i ditur.

A2 Hosting ka një telefon, email dhe bisedë live 24/7. DreamHost ka një faqe kontakti ku ju dërgoni pyetje me email. Ekzistojnë më shumë mundësi mbështetjeje nga DreamHost pasi të keni blerë prej tyre, por një telefon nuk është një prej tyre. DreamHost ka një wiki të ndryshme që azhurnohet sipas nevojës dhe ka shumë informacion, shumë si një bazë njohurish. DreamHost dhe A2 Hosting kanë një blog dhe një forum, dhe A2 Hosting ka një faqe në Facebook.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Të dy kompanitë pritëse marrin nota të larta për njohjen dhe dobinë e shërbimit dhe personelit mbështetës. Të dy ofrojnë një këshillë dhe informacion të madh. Sidoqoftë, për shumë njerëz, të mos kesh mbështetje telefonike e bën DreamHost jo si mbështetje miqësore.

Shqyrtimet e përdoruesve të DreamHost dhe A2 Hosting

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Meqenëse rishikimet janë postuar nga ata që ndjehen shumë fuqishëm, dhe për pasojë janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive, ato nuk duhet të jenë një faktor vendimtar për zgjedhjen e një hosti në internet. Sidoqoftë, kur diçka paraqitet vazhdimisht, mund të jetë diçka për t’u marrë parasysh.

Shqyrtime negative për DreamHost dhe A2 Hosting

Dreamhost. Ankesa më e zakonshme nga klientët e DreamHost është mungesa e mbështetjes telefonike. Disa raportojnë gjithashtu mbështetje spoty chat.

A2 Hosting. A2 merr më pak komente negative sesa shumica e kompanive. Zakonisht, ato janë për incidente të vetme të përvojave të këqija me mbështetjen e klientit.

Shqyrtime Pozitive për DreamHost dhe A2 Hosting

Dreamhost. Mbështetja e klientit nga DreamHost merr komente pozitive shumicën e kohës. DreamHost gjithashtu pranon kudos për planin e saj gati të pakufizuar gjithçka për një çmim kaq të ulët.

A2 Hosting. A2 merr shumë vlerësime pozitive për mbështetjen e klientit. Konsumatorët gjithashtu janë të impresionuar me numrin e karakteristikave për çmimin dhe shpejtësinë e serverëve të A2 Hosting.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Në përgjithësi, të dyja këto kompani pritëse janë pritur mirë nga klientët. Sidoqoftë, A2 Hosting ka më pak komente negative sesa DreamHost.

Përfundim për krahasimin e DreamHost dhe A2 Hosting

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

DreamHost dhe A2 Hosting kanë shumë karakteristika të ngjashme, por ka arsye për ta bërë një më të dëshirueshëm se tjetri.

Arsyet për të zgjedhur A2 Hosting mbi DreamHost:

 • Garanci kthyese e parave
 • VPS me çmime konkurruese dhe plane të dedikuara
 • Përdor industrinë standarde cPanel
 • Mbështetje telefonike dhe bisede 24/7

Arsyet për të zgjedhur DreamHost mbi A2 Hosting:

 • Një thjeshtësi e planit për mbajtjen e përbashkët dhe të menaxhuar të WordPress
 • Garancia më e gjatë për kthimin e parave
 • Karakteristikat “Pafund” në të gjitha nivelet e planeve të përbashkëta

Ndërsa DreamHost është i mirë për bizneset me madhësi mesatare me VPS me çmime të arsyeshme dhe planet e dedikuara të serverëve me bandë të pakufizuar, çmimet e A2 Hosting në VPS dhe planet e dedikuara të serverëve e bëjnë atë një zgjedhje tërheqëse gjithashtu. Plani i përbashkët i hostimit me një plan të DreamHost është tërheqës për ata që duan “gjithçka të pakufizuar” pa pasur nevojë të vendosin midis niveleve.

Sidoqoftë, mund të mos jetë i përshtatshëm për fillestarin pasi nuk ka ndërtues të faqes në internet dhe asnjë mbështetje telefonike. Të dyja këto kompani pritëse ofrojnë çmime të mira për numrin e veçorive që ato ofrojnë në planet e tyre.

Kjo krahasim rendit vetëm dy nga zgjedhjet e shumta në dispozicion në web hosting. Nëse mund të shpenzoni disa dollarë më shumë sesa çmimi i buxhetit, mund të merrni ngarkesë të shpejtë dhe kohë përgjigjeje dhe veçori premium me SiteGround. Për një host tjetër që do të ishte një zgjedhje e shkëlqyer për WordPress të menaxhuar, ju mund të shikoni në InMotion Hosting

A keni ndonjë pyetje në lidhje me DreamHost ose A2 Hosting? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map