Bluehost vs SiteGround: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

“Sekiranya perniagaan anda tidak ada di internet, perniagaan anda akan tidak berfungsi” – Bill Gates.


Dengan kadar di mana laman web dibuat dan dihoskan di web hari ini, nampaknya orang akhirnya menyedari pentingnya Internet dan pernyataan Bill Gates.

Dan, kesedaran mengenai perlunya kehadiran dalam talian untuk perniagaan telah menimbulkan peningkatan banyak penyedia hosting.

Tetapi, memilih yang paling sesuai dengan keperluan anda tidak semudah itu.

Kami telah membantu anda dalam tugas ini dengan memilih dua hos web yang paling popular, Bluehost dan SiteGround.

Kami melakukan tinjauan objektif mengenai ciri-ciri utama Bluehost dan SiteGround dengan tujuan untuk membantu anda membuat proses pemilihan penyedia hosting web sedikit lebih mudah.

Kami membandingkan kedua syarikat ini dengan melihat ciri, kelebihan, kekurangan, ulasan pelanggan, harga dan rancangan hosting mereka,

Bluehost ditubuhkan pada tahun 1996 dan telah berkecimpung dalam perniagaan hosting selama lebih dari 19 tahun SiteGround kurang berpengalaman sekitar 12 tahun sejak ia hanya ditubuhkan pada tahun 2004.

Walau bagaimanapun, kedua-dua syarikat hosting laman web telah mendapat kedudukan di antara host web yang paling disukai dan teratas di dunia.

Dengan ibu pejabat mereka di Utah, AS, Bluehost adalah hos web yang dimiliki oleh Endurance International Group (EIG) yang mempunyai beberapa syarikat hosting lain di bawah namanya. SiteGround bukan salah satunya; ibu pejabatnya terletak di Sofia, Bulgaria.

Bluehost telah lama menjadi salah satu penyedia hosting laman web global yang terkemuka, telah menjadi tuan rumah lebih dari 2 juta laman web, secara kolektif dengan syarikat pendamping EIG.

Walaupun SiteGround mungkin tidak sebesar Bluehost, ia telah menaiki tangga dan juga muncul sebagai salah satu penyelesaian hosting web yang paling disukai.

Dengan lebih daripada 450,000 laman web, kualiti perkhidmatan hosting web Site Ground terkenal.

Lebih-lebih lagi, kedua-dua host web ini menawarkan hosting bersama, hosting VPS, hosting pelayan khusus, hosting WordPress, dan hosting awan.

Walau bagaimanapun, SiteGround juga menawarkan penyelesaian hosting untuk CMS, termasuk Joomla dan Drupal.

SiteGround juga terlibat sebagai penaja untuk komuniti sumber terbuka seperti Joomla, WordPress, dan Magenta.

SiteGround juga telah bekerjasama dengan beberapa syarikat, termasuk GlobalSign, cPanel, Softaculous, SingleHop, CloudFlare, SoftLayer, OpenSRS, 1H, dan Open Classifieds.

Kedua Bluehost dan Siteground telah memenangi anugerah.

Bluehost telah menjadi pemenang beberapa anugerah dari Host Review: Syarikat Web Hosting Terbaik, Hosting Belanjawan Terbaik, Hosting Mampu Milik Terbaik,

SiteGround juga telah menerima beberapa anugerah, termasuk Hosting Terjangkau Terbaik pada tahun 2013 dan Peribadi Hosting WordPress Terurus Terbaik oleh WebHostingCat pada tahun 2015.

Bandingkan prestasi Bluehost dan SiteGround

Contents

Masa Masa, Kebolehpercayaan, Kelajuan dan Prestasi

Monitor masa

Waktu tamat. Salah satu sebab utama Bluehost dan SiteGround menjadi sangat popular adalah kerana mereka memastikan bahawa laman web anda yang dihoskan di pelayannya selalu tersedia.

Dengan kata lain, mereka menawarkan peratusan waktu operasi yang tinggi. Walaupun SiteGround memberikan jaminan uptime 99,99%, Bluehost tidak memberikan jaminan secara eksplisit.

Namun, ketika diuji secara real time untuk beberapa laman web kami, waktu operasi yang ditawarkan oleh kedua-dua penyedia hosting sering didapati sekitar 99,99%.

Kebolehpercayaan. Pusat data SiteGround memberikan kelebihan tenaga elektrik yang tinggi, bersama dengan beberapa pilihan failover yang terdiri daripada pelbagai suapan kuasa, penjana kuasa mereka sendiri, dan teknologi UPS kelas perusahaan.

Semua pusat data ini juga dipantau secara menyeluruh melalui keamanan manusia 24 jam, perangkap kawalan akses, biometrik, lobi antipeluru, dan pengawasan video. Semua faktor ini menjadikan pelayan SiteGround sebagai yang paling dipercayai di dunia.

Pusat data Bluehost terletak di Utah. Pusat ini menyokong ciri utama seperti sandaran kuasa UPS, sandaran penyimpanan cermin, penjana diesel, dan fungsi lain yang berkaitan dengan kuasa.

Bluehost juga menawarkan kebolehpercayaan yang sangat baik untuk laman web anda dengan pelayan dan perkakasan canggih.

Kelajuan dan Prestasi. SiteGround mempunyai pusat data di empat negara yang berbeza, iaitu AS, UK, Belanda, dan Singapura, di tiga benua yang berbeza.

Ini memberi anda pilihan untuk menghoskan laman web anda di pelayan yang terletak paling dekat dengan lokasi pelawat utama laman web anda, yang membawa kepada kelajuan dan prestasi laman web yang lebih baik.

Tidak ada penyediaan pusat data yang berlainan di seluruh benua untuk pelayan Bluehost.

SiteGround juga menggunakan Apache, CentOS, MySQL, PHP, dan WHM / cPanel untuk sebahagian besar pelayannya. Ia telah membuat penyelesaian perisian khusus, di bawah jenama 1H, untuk pengasingan dan pemantauan akaun, dan untuk mengoptimumkan kelajuan pelayannya.

Waktu maksimum yang diambil untuk menanggapi permintaan memuatkan halaman sering membantu menentukan kualiti pelayan dan prestasi yang dihasilkan.

Kami menguji masa pemuatan, dalam satu jangka masa, laman web yang dihoskan di pelayan Bluehost dan membandingkannya dengan laman web yang dihoskan di pelayan SiteGround. Purata masa muat untuk Bluehost adalah sekitar 2.4s, sementara untuk SiteGround keluar sekitar 2.2s.

Kami menganggap masa memuatkan kedua-dua hos adalah sangat baik.

Juga, SiteGround memberikan peningkatan pada kelajuan laman web anda dengan menggunakan Varnish caching, Memcache, SuperCacher dan CloudFare. Ini membantu laman web memberikan prestasi yang sedikit lebih baik semasa lalu lintas yang padat.

Pendapat mengenai Prestasi Bluehost dan SiteGround

Bluehost dan SiteGround berjaya memastikan laman web anda sentiasa tersedia dengan memberikan prestasi dan kelajuan tinggi, dengan kebolehpercayaan yang sangat baik.
Fakta bahawa SiteGround menggunakan cache statik secara meluas dengan pelayan yang dioptimumkan dan mempunyai pusat data yang terletak di empat negara yang berbeza menjadikannya pilihan yang disukai.

Ciri-ciri Bluehost dan SiteGround

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Pembina Laman Web. SiteGround tidak menyediakan alat pembangun laman web. Walau bagaimanapun, ia menawarkan banyak tutorial dan panduan berdasarkan penyihir yang berguna. Ini membantu anda membuat laman web, menyediakan Joomla, dan sebagainya.

Sebenarnya, mereka membimbing anda dengan petunjuk langkah demi langkah dengan cepat melalui keseluruhan proses penyediaan untuk laman web anda. Selain itu, anda hanya perlu menguruskan bahagian kandungan.

Selain itu, anda boleh menyiapkan blog dengan menggunakan WordPress, wiki menggunakan Perisian Tapak atau platform forum phpBB3.

Sejauh pengembangan laman web dengan pengekodan minimum atau tanpa menggunakan fungsi drag-and-drop, Bluehost menyediakan anda pembangun laman web Weebly yang popular.

Anda boleh membuat laman web sederhana dan minimalis menggunakan versi Weebly percuma atau memilih untuk mengakses banyak ciri canggih dengan menaik taraf ke pelan berbayar ($ 8.99 sebulan). Bluehost juga menawarkan pembangun laman web mudah alih goMobi.

Keselamatan. Anda pasti berpuas hati dengan SiteGround dan Bluehost mengenai ciri keselamatannya yang luas. Ini terdiri daripada perlindungan pautan panas serta alat anti-spam yang berbeza, seperti Apache Spam Assassin, Spam Experts, dan Spam Hammer.

Bluehost juga menawarkan CloudFlare untuk meningkatkan keselamatan laman web anda dengan SSL dan perlindungan terhadap serangan Denied of Service (DDoS) Terdistribusi. SiteGround juga menawarkan integrasi CloudFlare.

Selanjutnya, Bluehost memberikan sokongan untuk ciri keselamatan lain, seperti senarai hitam alamat IP, direktori yang dilindungi kata laluan, pengurusan sijil digital, dan kunci peribadi.

Ini juga membolehkan anda menggunakan Keamanan Domain SiteLock yang tersedia dengan harga sekitar $ 1,67 sebulan. Akses Secure Shell (SSH) membolehkan akses selamat ke fail konfigurasi untuk pentadbir laman web anda.

SiteGround sangat terkenal dengan ciri keselamatannya. Sebagai tambahan kepada ciri keselamatan yang telah dibincangkan, SiteGround juga menawarkan senarai hitam alamat IP dan pemantauan HackAlert tambahan (sekitar $ 1 sebulan) yang memberitahu anda jika laman web anda diserang.

SiteGround juga membolehkan pentadbir untuk mencegah pengguna daripada mendedahkan atau mengeposkan kata laluan mereka secara terbuka ke bahagian tertentu di laman web anda melalui fitur keselamatan yang sangat cekap berlabel “Leech Protect.”

Hosting WordPress Terurus. Dengan hosting WordPress yang diuruskan Bluehost, anda tidak perlu memasang perisian CMS WordPress, kerana sudah dipasang sebelumnya.

SiteGround juga menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan dan mengurus pemasangan untuk memastikan keselamatan yang lebih baik, sandaran harian dan kemas kini pemalam automatik untuk laman WordPress anda.

SiteGround mempunyai pilihan yang lebih baik untuk hosting WordPress murah dengan konfigurasi minimum daripada Bluehost.

Walau bagaimanapun, Bluehost menawarkan rancangan hosting WordPress dengan konfigurasi tinggi yang lebih baik, yang sesuai dengan jumlah trafik yang sangat tinggi.

Penyelesaian eCommerce. Dengan SiteGround, anda mendapat pilihan pemasang automatik untuk aplikasi eCommerce yang berbeza, seperti CSCart, Magento, dan PrestaShop, yang membolehkan anda mengatur kedai dalam talian anda dengan cepat.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan mana-mana pilihan eCommerce yang terdapat di Softaculous, seperti Showare, OpenCart, dan ZenCart. SiteGround juga menawarkan pelbagai pilihan yang hanya tertumpu pada keranjang belanja atau tambahan hanya pada penagihan dan penginvoisan.

Bluehost juga menyediakan pelbagai ciri yang berkaitan dengan eCommerce. Ini membolehkan anda membina kedai dalam talian anda dengan mudah dengan menggunakan fungsi drag-and-drop aplikasi Magento.

Selain itu, anda boleh menggunakan keranjang belanja, seperti Cube Cart, ZenCart, dan Agora, dan menggunakan gerbang pembayaran TransFirst untuk memastikan transaksi pembayaran selamat untuk pelanggan anda.

Pendapat mengenai Ciri Utama Bluehost dan SiteGround

Walaupun kedua-dua hos web menawarkan keselamatan yang kukuh, SiteGround menawarkan penyelesaian keselamatan yang lebih inovatif yang pasti akan memastikan laman web pemula benar-benar selamat daripada serangan. Mengenai pembangun laman web, Bluehost menawarkan pilihan yang lebih baik dan mudah digunakan dalam bentuk Weebly dan goMobi.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga Bluehost dan SiteGround

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Kedua-dua hos web hanya menawarkan rancangan hosting Linux; berikut adalah ciri dan harga utama mereka.

Pelan hosting Bluehost termurah (yang dikongsi) tersedia pada harga sekitar $ 3,95 sebulan (pelan Bluehost Starter); sementara pelan hosting SiteGround termurah (dikongsi bersama) sekitar $ 6.95 sebulan (rancangan Permulaan).

Sekiranya laman web dan jumlah lalu lintas yang besar pada mulanya, 10 rancangan murah ini sudah cukup untuk bermula.

Rancangan Hosting Berkongsi. Inilah perbandingan rancangan hosting bersama Bluehost dengan rancangan hosting bersama SiteGround.

Bluehost Starter bermula sekitar $ 3,95 sebulan (langganan tiga tahun) atau $ 4,95 sebulan (langganan dua tahun) atau $ 5,95 sebulan (langganan satu tahun), dengan ruang cakera 50 GB, lima akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL tanpa had untuk satu laman web.

Bluehost Plus bermula pada sekitar $ 6,95 sebulan (langganan tiga tahun) atau $ 7,95 sebulan (langganan dua tahun) atau $ 8,95 sebulan (langganan satu tahun), dengan ruang cakera 150Gb, 100 akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL tanpa had selama sepuluh laman web.

Permulaan Bluehost Business Pro bermula pada $ 14.95 sebulan (langganan tiga tahun) atau $ 16.95 sebulan (langganan dua tahun) atau $ 19.95 sebulan (langganan satu tahun), dengan ruang cakera yang tidak dimeterai, akaun e-mel tanpa had, dan pangkalan data MySQL tanpa had untuk laman web tanpa had.

Semua rancangan hosting bersama SiteGround menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had, domain percuma, pemindahan laman web percuma dan, akaun e-mel percuma.,

SiteGround Startup bermula pada $ 6,95 sebulan (langganan tahunan atau lebih tinggi), dengan penyimpanan 10GB untuk satu laman web untuk menangani kira-kira 10,000 pelawat bulanan.

SiteGround GrowBig bermula pada $ 9,95 sebulan (langganan tahunan atau lebih tinggi), dengan penyimpanan 20GB untuk beberapa laman web untuk menangani sekitar 25,000 pelawat bulanan. Ia juga dilengkapi dengan WordPress SuperCacher, sokongan teknikal keutamaan, dan sijil SSL percuma satu tahun.

SiteGround GoGeek bermula pada $ 14.95 sebulan (langganan tahunan atau lebih tinggi), dengan penyimpanan 30GB untuk beberapa laman web untuk menangani kira-kira 100,000 pelawat bulanan.

GoGeek juga dilengkapi dengan WordPress SuperCacher, sijil SSL percuma satu tahun, sokongan teknikal keutamaan, pementasan WordPress satu klik, Git pra-pemasangan untuk WordPress, dan pematuhan PCI percuma.

Rancangan Hosting Terurus WordPress. Kedua-dua hos web menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan:

SiteGround StartUp bermula pada $ 9,95 sebulan (tersedia pada diskaun 30%; $ 6,95 sebulan), dengan penyimpanan 10GB untuk satu laman web untuk menangani kira-kira 10,000 pelawat bulanan.

SiteGround GrowBig bermula pada $ 14.95 sebulan (tersedia dengan diskaun 33%; $ 9.95 sebulan), dengan penyimpanan 20GB untuk beberapa laman web untuk menangani sekitar 25,000 pelawat bulanan. Ia juga dilengkapi dengan WordPress SuperCacher, sokongan teknikal keutamaan, dan sijil SSL percuma satu tahun.

SiteGround GoGeek bermula pada $ 29.95 sebulan (tersedia dengan diskaun 50%; $ 14.95 sebulan), dengan penyimpanan 30GB untuk beberapa laman web untuk menangani kira-kira 100,000 pelawat bulanan.

GoGeek juga dilengkapi dengan WordPress SuperCacher, sijil SSL percuma satu tahun, sokongan teknikal keutamaan, pementasan WordPress satu klik, Git pra-pemasangan untuk WordPress, dan pematuhan PCI percuma.

Bluehost Blogger bermula pada $ 24.99 sebulan (sekitar $ 12.49 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 30GB dan satu alamat IP untuk lima laman web untuk menangani sekitar 100 juta pelawat bulanan.

Bluehost Professional bermula pada $ 74.99 sebulan (sekitar $ 37.50 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 60 GB dan satu alamat IP untuk sepuluh laman web untuk menangani sekitar 300 juta pelawat bulanan.

Perniagaan Bluehost bermula pada $ 119,99 sebulan (sekitar $ 60 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 120 GB dan satu alamat IP untuk 20 laman web untuk menangani sekitar 600 juta pelawat bulanan.

Bluehost Enterprise bermula pada $ 169.99 sebulan (sekitar $ 85 untuk bulan pertama sahaja), dengan penyimpanan 240GB dan satu alamat IP untuk 30 laman web untuk menangani jumlah pengunjung bulanan yang tidak terhad.

Pelan Hosting VPS: Kedua-dua syarikat hosting laman web ini menawarkan empat rancangan hosting VPS. Walaupun SiteGround menawarkan lebar jalur 5 TB dengan semua rancangan hosting VPS mereka, Bluehost menawarkan lebar jalur antara 1 TB hingga 4 TB untuk rancangan mereka.

RAM tertinggi yang ditawarkan oleh Bluehost ialah 8GB, sementara RAM terbesar yang disediakan oleh SiteGround adalah 4GB. Begitu juga, storan maksimum yang ditawarkan oleh Bluehost ialah 240GB, sementara SiteGround hanya menawarkan 80GB.

Harga rancangan hosting VPS Bluehost berkisar antara $ 29,99 sebulan hingga maksimum sekitar $ 119,99 sebulan.

Sebagai perbandingan, harga rancangan hosting VPS SiteGround berkisar antara $ 60.00 sebulan hingga tertinggi sekitar $ 140.00 sebulan. SiteGround juga terbukti sedikit lebih mahal untuk rancangan VPS konfigurasi yang lebih sedikit daripada Bluehost.

Pelan Hosting Dedikasi: Kedua-dua hos web menawarkan tiga jenis rancangan hosting khusus. SiteGround menawarkan penyimpanan maksimum sekitar empat kali 500GB berbanding maksimum 1TB yang disediakan oleh Bluehost.

Bluehost juga menawarkan lebar jalur maksimum 15 TB (dengan rancangan Bluehost Premium), sementara SiteGround hanya menawarkan lebar jalur 5 TB dengan keseluruhan rancangan pelayan khusus. Kedua-duanya menawarkan RAM maksimum 16GB.

Harga terendah untuk rancangan khusus Bluehost ialah $ 149.99 sebulan, sementara untuk SiteGround adalah $ 229.00 sebulan.

Di hujung skala harga yang lain, kos tertinggi untuk rancangan hosting khusus Bluehost adalah $ 249.99 sebulan, sementara harga maksimum untuk rancangan hosting khusus SiteGround adalah $ 429.00 sebulan.

Sekali lagi, SiteGround sedikit lebih mahal daripada Bluehost.

Jaminan Wang Dikembalikan. Bluehost dan SiteGround kedua-duanya menawarkan tempoh jaminan pengembalian wang yang serupa sekitar 30 hari.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

Pelan hosting bersama SiteGround lebih sesuai untuk pemula mutlak yang memerlukan konfigurasi minimum dan tidak mahu menghabiskan banyak wang pada tempoh awal.
Namun, semasa anda menuju ke rancangan hosting VPS konfigurasi tinggi atau rancangan hosting khusus, Bluehost menawarkan konfigurasi yang lebih baik atau serupa dengan harga yang lebih rendah daripada SiteGround.

Betapa mudahnya menggunakan Bluehost dan SiteGround

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

SiteGround dan Bluehost kedua-duanya menggunakan cPanel, panel kawalan standard industri. Panel kawalan ini sangat mudah digunakan dan, jika anda seorang juruweb berpengalaman, anda mungkin pernah menggunakan jenis panel kawalan yang serupa sebelum ini.

Juga, kedua-dua hos web mempunyai pemasang satu klik yang mudah digunakan.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Terdapat hubungan antara SiteGround dan Bluehost berkaitan dengan kemudahan penggunaannya.

Sokongan Bluehost dan SiteGround

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

SiteGround dan Bluehost kedua-duanya menawarkan pelbagai pilihan untuk berhubung dengan pasukan sokongan mereka untuk menyelesaikan sebarang pertanyaan atau masalah dengan cepat.

SiteGround memberi anda sokongan telefon 24x7xx52, sembang langsung, sistem tiket dan sebagainya. Kami menguji ciri sembang langsung mereka dua kali dan pada kedua-dua kesempatan kami mendapat sambutan yang memuaskan dalam satu minit, yang sangat pantas.

Juga, jumlah artikel, tutorial, dan ahli sihir yang sangat kuat yang membimbing anda melalui pemasangan pelbagai penyelesaian perisian adakah anda lebih daripada cukup untuk anda dan laman web anda.

Bluehost menawarkan ciri yang serupa dengan SiteGround, tetapi pasukan sokongan mereka memerlukan masa lebih lama untuk bertindak balas dalam sembang langsung daripada pasukan sokongan pelanggan SiteGround.

Sebagai perbandingan, anda mungkin mendapati pasukan sokongan SiteGround lebih cekap berbanding dengan pasukan Bluehost.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Undian kami menyokong pasukan sokongan pelanggan SiteGround, kerana balasan mereka yang pantas dalam sembang langsung dan lebih banyak pegangan tangan untuk webmaster yang mempunyai sedikit atau tanpa pengetahuan teknikal.

Ulasan pengguna mengenai Bluehost dan SiteGround

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Tidak pernah, tidak pernah, tidak pernah menggunakan ulasan sebagai faktor penentu dalam memilih hos web. Ulasan hampir selalu disiarkan oleh mereka yang bersemangat, jadi kebanyakan pelanggan yang menghantar ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif. Walau bagaimanapun, anda harus menggunakan ulasan sebagai panduan jika syarikat hosting dinilai secara konsisten tinggi atau buruk untuk sesuatu.

Ulasan Negatif untuk Bluehost dan SiteGround

Sebilangan besar ulasan pelanggan untuk Bluehost telah menekankan rancangan hosting bersama mereka yang mahal dan keperluan untuk memasang banyak tambahan untuk beberapa fungsi.

Juga, terdapat permintaan yang besar di kalangan pelanggan mereka untuk host web ini untuk mula menawarkan rancangan hosting bersama bulanan.

Untuk SiteGround, banyak pelanggan telah menimbulkan kebimbangan mengenai rancangan hosting VPS yang mahal dan khusus dan lebar jalur yang jauh lebih rendah yang disediakan untuk mereka.

Ulasan Positif untuk Bluehost dan SiteGround

Banyak syarikat baru, perniagaan kecil, dan profesional individu telah memuji rancangan hosting bersama kos rendah yang ditawarkan oleh SiteGround.

Terdapat juga ulasan positif yang berkaitan dengan ciri keselamatan, sokongan pelanggan mereka yang sangat baik dan pilihan untuk memilih lokasi pusat data.

Ulasan positif untuk Bluehost adalah terutamanya mengenai VPS harga berpatutan dan rancangan hosting khusus yang dapat menangani trafik dalam jumlah besar dengan mudah.

Banyak ulasan baik juga berkisar mengenai ciri keselamatan yang sangat baik yang ditawarkan.

Kesimpulan mengenai perbandingan Bluehost dan SiteGround

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

Sebab untuk memilih Bluehost berbanding SiteGround

 • Pelan hosting VPS murah dan pelayan hosting khusus
 • Pilihan lebar jalur yang lebih tinggi untuk menangani jumlah trafik yang tinggi
 • Keupayaan yang lebih besar untuk menyokong trafik yang banyak untuk laman WordPress yang diuruskan dengan rancangan konfigurasi yang lebih tinggi
 • Ketersediaan alat pembangun laman web yang lebih baik, seperti Weebly dan goMobi

Sebab untuk Memilih SiteGround berbanding Bluehost:

 • Keupayaan memilih antara lokasi pusat data yang tersebar di tiga benua
 • Kemudahan pemindahan laman web percuma untuk pelanggan yang ingin memindahkan laman web hos mereka yang ada
 • Kelajuan dan prestasi pelayan dan laman web yang sedikit lebih baik
 • Masa tindak balas yang lebih cepat untuk pertanyaan mengenai sokongan sembang langsung

SiteGround sesuai untuk perniagaan kecil, startup, dan profesional yang mencari rancangan hosting bersama yang lebih murah, panduan yang lebih baik melalui proses hosting, dan tahap keselamatan yang lebih tinggi. Namun, Bluehost sangat sesuai untuk laman web perusahaan bersaiz sederhana hingga besar yang mengalami trafik dalam jumlah yang tinggi dan memerlukan rancangan hosting dengan harga berpatutan yang menawarkan konfigurasi yang lebih tinggi, terutamanya lebar jalur.

Perniagaan kecil akan mendapati lebar jalur dan storan yang tidak terhad menarik. Kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan harga yang baik untuk jumlah ciri yang mereka sediakan.

Hostgator (juga dimiliki oleh EIG) dapat berfungsi sebagai alternatif untuk Bluehost mengenai sokongan yang lebih baik, skalabilitas, pengurusan lalu lintas tinggi, dan banyak lagi.

Sebenarnya, ia juga boleh bertindak sebagai alternatif yang sangat baik untuk SiteGround dan Bluehost, kerana ia menawarkan rancangan hosting Linux biasa dan juga hosting Windows.

Adakah anda pernah menggunakan Bluehost atau SiteGround sebagai hos web anda sebelum ini? Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan? Jangan ragu untuk berkongsi pengalaman dan komen anda di bawah dan terima kasih kerana membaca!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map