Bluehost vs SiteGround: Cilin duhet të përdorni?

“Nëse biznesi juaj nuk është në internet, biznesi juaj do të dalë jashtë biznesit” – Bill Gates.


Me ritmin me të cilin faqet e internetit janë krijuar dhe pritur në internet sot, duket se njerëzit më në fund kanë kuptuar rëndësinë e deklaratës së Internetit dhe Bill Gates.

Dhe, ky realizim i nevojës për një prani në internet për bizneset ka gjeneruar rritjen e shumë ofruesve të pritjes.

Por, zgjedhja e asaj që i përshtatet më së miri kërkesave tuaja nuk është aq e lehtë.

Ne ju kemi ndihmuar në këtë detyrë duke zgjedhur dy nga hostet më të njohur të uebit, Bluehost dhe SiteGround.

Ne kemi kryer një përmbledhje objektive të tipareve kryesore të Bluehost dhe SiteGround me qëllimin për t’ju ndihmuar të bëni një proces të zgjedhjes së ofruesit të pritjes së një web pak më të lehtë.

Ne kemi një krahasim të thelluar të këtyre dy kompanive duke parë tiparet e tyre të pritjes, të mirat, të këqijat, rishikimet e klientëve, çmimet dhe planet,

Bluehost u themelua në 1996 dhe kështu ka qenë në biznesin pritës për mbi 19 vjet SiteGround ka më pak përvojë rreth 12 vjet që kur u krijua vetëm në 2004.

Sidoqoftë, të dy kompanitë pritëse të internetit kanë fituar një pozicion midis hosteve më të preferuar dhe më të mirë të botës.

Me selinë e tyre në Juta, SH.B.A., Bluehost është një host në internet në pronësi të Endurance International Group (EIG) që ka disa kompani të tjera pritëse nën emrin e tij. SiteGround nuk është një nga këto; selia e saj është e vendosur në Sofje, Bullgari.

Bluehost ka qenë prej kohësh një nga ofruesit kryesorë globalë të pritjes së faqeve, duke pritur më shumë se 2 milion site, kolektivisht me kompanitë e tij të shoqërimit EIG.

Megjithëse SiteGround mund të mos jetë aq i madh sa Bluehost, ajo është ngjitur në shkallë dhe gjithashtu është shfaqur si një nga zgjidhjet më të preferuara të mbajtjes në internet.

Me më shumë se 450,000 site, cilësia e shërbimeve të mbajtjes së faqes në internet është e njohur.

Për më tepër, të dy hostet e internetit ofrojnë pritje të përbashkët, hosting VPS, host të dedikuar serverit, host WordPress dhe host cloud.

Sidoqoftë, SiteGround gjithashtu ofron zgjidhje pritëse për CMS, duke përfshirë Joomla dhe Drupal.

SiteGround është përfshirë më tej si një sponsor për komunitete të tilla me burim të hapur si Joomla, WordPress dhe Magenta.

Gjithashtu, SiteGround ka partnerizuar me kompani të shumta, përfshirë GlobalSign, cPanel, Softaculous, SingleHop, CloudFlare, SoftLayer, OpenSRS, 1H, dhe Open Classifieds.

Të dy Bluehost dhe Siteground kanë fituar çmime.

Bluehost ka qenë një fitues i disa çmimeve nga Rishikimi i hostit: Kompania më e mirë për mbajtjen e faqeve në internet, Hosting më i mirë për Buxhet, Hosting më i Mirë i përballueshëm,

SiteGround ka qenë gjithashtu një përfitues i disa çmimeve, duke përfshirë Hosting më të Mirë të Mundshëm në 2013 dhe Personal Best Hosting WordPress Hosted Personal nga WebHostingCat në 2015.

Krahasoni performancën e Bluehost dhe SiteGround

Contents

Uptime, Besueshmëria, Shpejtësia dhe Performanca

Monitor monitorimi

uptime. Një nga arsyet kryesore që Bluehost dhe SiteGround janë kaq të njohura është se ata sigurojnë që faqet tuaja të pritura në serverat e tyre të jenë në dispozicion shumicën e kohës.

Me fjalë të tjera, ato ofrojnë një përqindje ndjeshëm të lartë në kohë. Ndërsa SiteGround jep një garanci në kohë të 99,99%, Bluehost nuk jep në mënyrë të qartë ndonjë garanci.

Sidoqoftë, kur testohet në kohë reale për një çift të uebfaqeve tona, koha e ofruar nga të dy ofruesit e pritjes shpesh është gjetur të jetë rreth 99.99%.

seriozitet. Qendrat e të dhënave të SiteGround ofrojnë një nivel të lartë të tepricës së energjisë elektrike, së bashku me opsione të shumta të dështimit që përbëhen nga burime të shumta energjie, gjeneratorë të tyre të energjisë dhe teknologji UPS të klasës së ndërmarrjeve.

Të gjitha këto qendra të të dhënave gjithashtu monitorohen gjerësisht përmes sigurisë njerëzore gjatë tërë kohës, kurtheve të kontrollit të qasjes, biometrike, lobeve me plumbat dhe vëzhgimit me video. Të gjithë këta faktorë i bëjnë serverët e SiteGround disa nga më të besuarit në botë.

Qendra e të dhënave Bluehost është e vendosur në Juta. Qendra mbështet karakteristika kryesore si rezervë për energji elektrike UPS, rezervë të ruajtjes së pasqyruar, gjeneratorë me naftë dhe funksione të tjera të lidhura me energjinë.

Bluehost gjithashtu ofron besueshmëri të shkëlqyeshme për faqet tuaja me serverë të përparuar dhe harduer.

Shpejtësia dhe performanca. SiteGround ka qendra të të dhënave në katër vende të ndryshme, përkatësisht në SH.B.A., Holandë, dhe Singapor, në tre kontinente të ndryshme.

Kjo ju jep mundësinë për të pritur faqet tuaja në serverët e vendosur më të afërt me vendndodhjen e vizitorëve kryesorë të faqes tuaj, gjë që çon në shpejtësi dhe performancë më të mirë të faqes në internet.

Nuk ka një parashikim të tillë të qendrave të ndryshme të të dhënave në të gjithë kontinentet për serverat e Bluehost.

SiteGround gjithashtu përdor Apache, CentOS, MySQL, PHP dhe WHM / cPanel për shumicën e serverëve të tij. Ka krijuar zgjidhje me porosi softuerësh, nën markën 1H, për izolimin dhe monitorimin e llogarisë, dhe për të optimizuar shpejtësinë e serverëve të saj.

Koha maksimale është marrë për t’iu përgjigjur një kërkese për ngarkesë faqe shpesh ndihmon për të përcaktuar cilësinë e serverëve dhe performancën që rezulton.

Ne testuam kohën e ngarkimit, brenda një periudhe, të një siti të pritur në serverët Bluehost dhe e krahasuam atë me atë të një siti të pritur në një server SiteGround. Koha mesatare e ngarkesës për Bluehost doli të ishte rreth 2.4s, ndërsa ajo për SiteGround doli të ishte rreth 2.2s.

Ne konsiderojmë se kohët e ngarkimit të të dy hosteve duhet të jenë të shkëlqyera.

Gjithashtu, SiteGround jep një nxitje për shpejtësinë e faqeve të internetit tuaj duke përdorur caching llak, Memcache, SuperCacher dhe CloudFare. Kjo i ndihmon faqet e internetit të ofrojnë performanca pak më të mira gjatë trafikut të rëndë.

Opinion mbi Performancën Bluehost dhe SiteGround

Të dy Bluehost dhe SiteGround arrijnë të mbajnë në dispozicion faqet e internetit tuaj shumicën e kohës duke ofruar performancë të lartë dhe shpejtësi, me besueshmëri të shkëlqyeshme.
Fakti që SiteGround përdor një përdorim të gjerë të caching statike me serverë të optimizuar dhe ka të dhëna të vendosura në katër vende të ndryshme, e bën atë opsionin e preferuar.

Karakteristikat e Bluehost dhe SiteGround

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Ndërtues i faqes në internet. SiteGround nuk ofron një mjet për krijimin e faqeve të internetit. Sidoqoftë, ai ofron shumë mësime të dobishme bazuar në magjistarë dhe rrugëdalje. Këto ju ndihmojnë të krijoni një faqe në internet, të vendosni Joomla, etj.

Në fakt, ata ju udhëzojnë me udhëzime hap pas hapi shpejt gjatë gjithë procesit të konfigurimit të faqes tuaj. Për më tepër, ju vetëm duhet të menaxhoni pjesën e përmbajtjes.

Për më tepër, mund të krijoni një blog duke përdorur WordPress, një wiki duke përdorur Softuerin e faqes ose platformën e forumit phpBB3.

Sa i përket zhvillimit të faqes në internet me kodim minimal ose aspak duke përdorur funksionalitetin tërheqës dhe rënie, Bluehost ju siguron ndërtuesin e faqes Weebly popullore..

Ju mund të krijoni një uebfaqe të thjeshtë, minimaliste duke përdorur versionin falas Weebly ose të zgjidhni të përdorni shumë veçori të përparuara duke u përmirësuar në një plan të paguar (8,99 dollarë në muaj). Gjithashtu, Bluehost gjithashtu ofron ndërtuesin e faqes mobile GoMobi.

siguri. Ju do të jeni të kënaqur me të dy SiteGround dhe Bluehost në lidhje me karakteristikat e tyre të gjera të sigurisë. Këto konsistojnë në mbrojtjen e linjës lidhëse, si dhe mjete të ndryshme anti-spam, të tilla si Apache Spam Assassin, Spam Experts dhe Spam Hammer.

Bluehost gjithashtu ofron CloudFlare për të përmirësuar sigurinë e faqes tuaj me SSL dhe mbrojtje kundër sulmeve të Shpërndarë të Shërbimit (DDoS). SiteGround ofron integrimin gjithashtu në CloudFlare.

Për më tepër, Bluehost shtron mbështetjen për karakteristika të tjera të sigurisë, të tilla si listat e zeza të adresave IP, direktoritë e mbrojtura nga fjalëkalimi, menaxhimi i çertifikatave dixhitale dhe çelësat privatë.

Kjo gjithashtu ju lejon të përdorni SiteLock Domain Security i cili është në dispozicion për rreth 1,67 dollarë në muaj. Qasja e Sigurt e Shell (SSH) mundëson qasje të sigurt në skedarët e konfigurimit për administratorët e faqes suaj.

SiteGround është shumë i njohur për tiparet e tij të sigurisë. Përveç atyre tipareve të sigurisë të diskutuara tashmë, SiteGround gjithashtu ofron lista të zeza të adresave IP dhe Shtesa Monitorimi HackAlert (rreth 1 dollarë në muaj) që ju informon nëse faqja juaj e internetit është nën sulm.

SiteGround gjithashtu lejon administratorët të parandalojnë përdoruesit të zbulojnë ose publikojnë publikisht fjalëkalimet e tyre në pjesë të caktuara të faqes tuaj të internetit përmes një veçorie shumë të efektshme të sigurisë të etiketuar “Leech Protect”.

Menaxhuar WordPress Hosting. Me mbajtjen e menaxhuar të WordPress të Bluehost, nuk keni nevojë të instaloni softuerin WordPress CMS, pasi ai vjen i instaluar paraprakisht.

SiteGround gjithashtu ofron hostimin e menaxhuar të WordPress dhe kujdeset për instalimin për të siguruar siguri më të mirë, kopje rezervë ditore dhe azhurnime automatike të shtojcave për faqet tuaja të WordPress.

SiteGround ka mundësi më të mira për mbajtjen e lirë të WordPress me konfigurim minimal se Bluehost.

Sidoqoftë, Bluehost ofron plane më të mira për konfigurim të lartë të WordPress, të cilat janë të përshtatshme për vëllime jashtëzakonisht të larta të trafikut.

Zgjidhje eCommerce. Me SiteGround, ju merrni opsione të instalimit automatik për aplikacione të ndryshme të tregtisë elektronike, të tilla si CSCart, Magento dhe PrestaShop, të cilat ju lejojnë të vendosni shpejt dyqanin tuaj online.

Përndryshe, mund të përdorni cilindo nga opsionet e e-commerce në dispozicion në Softaculous, të tilla si Showare, OpenCart dhe ZenCart. SiteGround gjithashtu ofron një larmi opsionesh të përqendruara vetëm në karrocat e blerjeve ose përveç kësaj vetëm në faturim dhe faturë.

Bluehost gjithashtu siguron një mori karakteristikash të lidhura me tregtinë. Kjo ju lejon të ndërtoni dyqanin tuaj online lehtësisht duke përdorur funksionalitetin tërheqës dhe rënie të aplikacionit Magento.

Për më tepër, ju mund të përdorni karrocat e blerjeve, të tilla si Cube Cart, ZenCart dhe Agora, dhe të përdorni portën e pagesës TransFirst për të siguruar transaksione të sigurta pagese për klientët tuaj.

Opinion mbi Karakteristikat kryesore të Bluehost dhe SiteGround

Megjithëse të dy hostet ofrojnë siguri të fortë, SiteGround ofron zgjidhje më inovative të sigurisë që janë të detyruara t’i mbajnë faqet e internetit të newbie plotësisht të sigurt nga sulmet. Sa i përket krijuesve të faqeve në internet, Bluehost ofron një mundësi më të mirë dhe më të lehtë për t’u përdorur në formën e Weebly dhe goMobi.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e Bluehost dhe SiteGround

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Të dy hostet në internet ofrojnë vetëm plane pritëse Linux; këtu janë tiparet dhe çmimet kryesore të tyre.

Plani më i lirë i hostimit Bluehost (i përbashkët) është në dispozicion me rreth 3,95 dollarë në muaj (plani fillestar i Bluehost),; ndërsa plani më i lirë i pritjes i SiteGround (i përbashkët) rreth 6.95 $ në muaj (plani i fillimit).

Nëse fillimisht do të gjeni një faqe në internet dhe vëllime të mëdha të trafikut, këto 10 plane të lira do të jenë të mjaftueshme për të filluar.

Planet e përbashkëta të strehimit. Këtu është krahasimi i planeve të pritjes së përbashkët të Bluehost me planet e përbashkëta të përbashkët të SiteGround.

Bluehost Starter fillon me rreth 3,95 dollarë në muaj (abonim tre-vjeçar) ose 4,95 $ në muaj (abonim dy vjeçar) ose 5,95 $ në muaj (abonim një vjeçar), me 50 GB hapësirë ​​në disk, pesë llogari me email, dhe baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL për një faqe në internet.

Bluehost Plus fillon me rreth 6.95 dollarë në muaj (abonim tre-vjeçar) ose 7,95 $ në muaj (abonim dy vjeçar) ose 8,95 $ në muaj (abonim një vjeçar), me hapësirë ​​disku 150Gb, 100 llogari emaili dhe baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL për dhjetë faqet e internetit.

Fillon Bluehost Business Pro fillon me 14,95 dollarë në muaj (abonim tre-vjeçar) ose 16,95 $ në muaj (abonim dy-vjeçar) ose 19,95 $ në muaj (abonim një vjeçar), me hapësirë ​​të pashembullt të diskut, llogari të pakufizuara të postës elektronike dhe bazave të të dhënave të pakufizuara të MySQL për faqet e internetit të pakufizuara.

Të gjitha planet e hostimit të përbashkëta të SiteGround ofrojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL, domene falas, transferime falas të faqes dhe, llogari falas me email.,

Fillimi i SiteGround fillon me 6,95 $ në muaj (abonim vjetor ose më i lartë), me ruajtje prej 10 GB për një faqe në internet që të trajtojë rreth 10,000 vizitorë mujorë.

SiteGround GrowBig fillon me 9,95 $ në muaj (abonim vjetor ose më i lartë), me 20 GB ruajtje për faqet e internetit të shumta për të trajtuar rreth 25,000 vizitorë mujorë. Ajo gjithashtu vjen me WordPress SuperCacher, mbështetje teknike me përparësi, dhe një çertifikatë falas SSL të një viti.

SiteGround GoGeek fillon me 14,95 $ në muaj (abonim vjetor ose më i lartë), me 30 GB ruajtje për faqet e internetit të shumta për të trajtuar rreth 100,000 vizitorë mujorë.

GoGeek gjithashtu vjen me WordPress SuperCacher, një certifikatë falas SSL për një vit, mbështetje teknike me përparësi, skenë me një klikim të WordPress, Git të paravendosur për WordPress dhe pajtueshmëri falas PCI.

Planet e mbajtjes së menaxhuar të WordPress. Të dy hostet e internetit ofrojnë hostimin e menaxhuar të WordPress:

SiteGround StartUp fillon me 9,95 $ në muaj (në dispozicion me 30% zbritje; 6,95 $ në muaj), me 10 GB ruajtje për një faqe në internet që të trajtojë rreth 10,000 vizitorë mujorë.

SiteGround GrowBig fillon me 14,95 $ në muaj (në dispozicion me 33% zbritje; 9,95 $ në muaj), me 20 GB ruajtje për faqet e internetit të shumta për të trajtuar rreth 25,000 vizitorë mujorë. Ajo gjithashtu vjen me WordPress SuperCacher, mbështetje teknike me përparësi, dhe një çertifikatë falas SSL të një viti.

SiteGround GoGeek fillon me 29,95 $ në muaj (në dispozicion me 50% zbritje; 14,95 $ në muaj), me 30 GB ruajtje për faqet e internetit të shumta për të trajtuar rreth 100,000 vizitorë mujorë.

GoGeek gjithashtu vjen me WordPress SuperCacher, një çertifikatë falas SSL për një vit, mbështetje teknike me përparësi, skenë me një klikim të WordPress, Git të paravendosur për WordPress dhe pajtueshmëri falas PCI.

Bluehost Blogger fillon me 24,99 $ në muaj (rreth 12,49 $ vetëm për muajin e parë), me 30 GB ruajtje dhe një adresë IP për pesë faqe në internet për të trajtuar rreth 100 milion vizitorë mujorë.

Bluehost Professional fillon me 74,99 $ në muaj (rreth 37.50 $ vetëm për muajin e parë), me 60 GB ruajtje dhe një adresë IP për dhjetë uebfaqe për të trajtuar rreth 300 milion vizitorë mujorë.

Biznesi Bluehost fillon me 119,99 $ në muaj (rreth 60 $ vetëm për muajin e parë), me ruajtje 120 GB dhe një adresë IP për 20 faqe në internet për të trajtuar rreth 600 milion vizitorë mujorë.

Ndërmarrja Bluehost fillon me 169,99 $ në muaj (rreth 85 $ vetëm për muajin e parë), me ruajtje 240 GB dhe një adresë IP për 30 faqe në internet për të trajtuar një sasi të pakufizuar vizitorësh mujorë.

Planet e hostimit të VPS: Të dyja faqet e kompanive që ofrojnë pritje ofrojnë katër plane për mbajtjen e VPS-ve. Ndërsa SiteGround ofron gjerësi bande 5TB me të gjitha planet e tyre të hostimit VPS, Bluehost ofron gjerësi të bandës duke filluar nga 1TB në 4TB për planet e tyre.

RAM-i më i lartë i ofruar nga Bluehost është 8 GB, ndërsa më i madhi i ofruar nga SiteGround është 4 GB. Në mënyrë të ngjashme, ruajtja maksimale e ofruar nga Bluehost është 240 GB, ndërsa SiteGround ofron vetëm 80 GB.

Themimet e planeve të mbajtjes në VPS të Bluehost variojnë nga rreth 29,99 $ në muaj në një maksimum prej rreth 119,99 $ në muaj.

Në krahasim, çmimet e planeve të pritjeve të VPS të SiteGround variojnë nga rreth 60,00 dollarë në muaj në një më të lartë prej rreth 140,00 dollarë në muaj. SiteGround gjithashtu vërteton të jetë pak më i kushtueshëm për më pak plane të konfigurimit të VPS-ve sesa Bluehost.

Planet e përkushtuara të strehimit: Të dy hostet në internet ofrojnë tre lloje të planeve të dedikuara të pritjes. SiteGround ofron një ruajtje maksimale rreth katër herë 500 GB në krahasim me maksimumin 1TB të siguruar nga Bluehost.

Bluehost gjithashtu ofron një gjerësi bandeale maksimale prej 15TB (me planin Bluehost Premium), ndërsa SiteGround ofron vetëm bandwidth 5TB me të gjitha planet e tij të dedikuara të serverit. Të dy ofrojnë një RAM maksimal prej 16 GB.

Mimi më i ulët për një plan të dedikuar për Bluehost është 149,99 $ në muaj, ndërsa ai për SiteGround është 229,00 $ në muaj.

Në anën tjetër të shkallës së çmimeve, kostoja më e lartë për një plan pritjeje të dedikuar për Bluehost është 249,99 $ në muaj, ndërsa çmimi maksimal për një plan pritjeje të dedikuar SiteGround na 429,00 $ në muaj.

Edhe një herë, SiteGround është pak më i shtrenjtë se Bluehost.

Garancia e kthimit të parave. Të dyja Bluehost dhe SiteGround ofrojnë një periudhë të ngjashme për garanci për kthimin e parave prej rreth 30 ditësh.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

Planet e përbashkëta të hostimit të SiteGround janë më të përshtatshme për fillestarët absolutë që kanë nevojë për konfigurim minimal dhe nuk dëshirojnë të shpenzojnë shumë para gjatë periudhës fillestare.
Sidoqoftë, ndërsa zhvendoseni drejt planeve të konfigurimit të lartë të VPS-ve ose planeve të dedikuara të mbajtjes, Bluehost ofron konfigurime më të mira ose të ngjashme me çmime më të ulëta se SiteGround.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur Bluehost dhe SiteGround

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

SiteGround dhe Bluehost të dy përdorin cPanel, paneli standard i kontrollit të industrisë. Ky panel kontrolli është tepër i lehtë për t’u përdorur dhe, nëse jeni një webmaster me përvojë, ka të ngjarë të keni përdorur lloje të ngjashme të paneleve të kontrollit përpara.

Gjithashtu, të dy hostet e internetit mburren me instaluesit me një klik të lehtë për t’u përdorur.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Ekziston një lidhje mes SiteGround dhe Bluehost në lidhje me lehtësinë e përdorimit të tyre.

Mbështetje e Bluehost dhe SiteGround

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

SiteGround dhe Bluehost të dy ofrojnë mundësi të ndryshme për të kontaktuar me ekipin e tyre mbështetës për të zgjidhur çdo pyetje ose çështje shpejt.

SiteGround ju ofron mbështetje telefonike 24x7xx52, chat live, një sistem biletash, etj. Ne e testuam dy herë veçorinë e bisedës live të tyre dhe në të dyja rastet morëm një përgjigje të kënaqshme brenda një minutë, e cila është jashtëzakonisht e shpejtë.

Gjithashtu, numri i artikujve, mësimeve mësimore dhe magjistarëve shumë të fuqishëm që ju drejtojnë përmes instalimeve të zgjidhjeve të ndryshme softuerike a jeni më shumë sesa duhet për ju dhe faqet e internetit tuaj.

Bluehost ofron karakteristika të ngjashme me SiteGround, por ekipi i tyre mbështetës kërkon më shumë kohë për t’u përgjigjur në bisedat live sesa ekipi i ndihmës së klientit të SiteGround.

Në krahasim, ju ka të ngjarë të gjeni ekipin mbështetës të SiteGround të jetë më efikas në mbajtjen në krahasim me ekipin e Bluehost.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

Vota jonë shkon në favor të ekipit për mbështetjen e klientëve të SiteGround, për shkak të përgjigjeve të tyre të shpejta në chat live dhe më shumë mbajtje dore për webmasterët që kanë pak ose aspak njohuri teknike.

Shqyrtimet e përdoruesve të Bluehost dhe SiteGround

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Asnjëherë, kurrë, kurrë mos përdorni një përmbledhje si faktori vendimtar në zgjedhjen e një hosti në internet. Shqyrtimet pothuajse gjithmonë postohen nga ata që janë pasion, kështu që shumica e klientëve që postojnë komente janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Sidoqoftë, duhet të përdorni rishikime si udhëzues nëse një kompani pritëse vlerësohet vazhdimisht shumë ose dobët për diçka.

Shqyrtime negative për Bluehost dhe SiteGround

Shumica e vlerësimeve të klientëve për Bluehost kanë nxjerrë në pah planet e tyre të shtrenjta të përbashkëta të pritjes dhe nevojën për të instaluar shumë shtesa për disa funksionalitete.

Gjithashtu, ka një kërkesë të konsiderueshme në mesin e klientëve të tyre që ky host në internet të fillojë të ofrojë plane mujore të përbashkëta të pritjes.

Për SiteGround, shumë klientë kanë ngritur shqetësime në lidhje me VPS-in e tyre të shtrenjtë dhe planet e dedikuara të mbajtjes dhe gjerësinë e brezit në mënyrë të konsiderueshme më pak të disponueshme për ta.

Shqyrtime Pozitive për Bluehost dhe SiteGround

Shumë fillesa të reja, biznese të vogla dhe profesionistë individualë kanë vlerësuar planet e pritjes së përbashkët me kosto të ulët të ofruar nga SiteGround.

Ka pasur gjithashtu vlerësime pozitive në lidhje me karakteristikat e sigurisë, mbështetjen e tyre të shkëlqyeshme të klientit dhe opsionin për të zgjedhur një vendndodhje të qendrës së të dhënave.

Shqyrtimet pozitive për Bluehost kanë të bëjnë kryesisht me VPS-të e tyre me çmime të arsyeshme dhe planet e dedikuara të pritjes që mund të përballojnë lehtësisht vëllime të mëdha të trafikut.

Shumë komente të mira gjithashtu kanë ndryshuar rreth karakteristikave të shkëlqyera të sigurisë që ofrohen.

Përfundim për krahasimin e Bluehost dhe SiteGround

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

Arsyet për të zgjedhur Bluehost mbi SiteGround

 • Planet e lira të pritjes dhe të përkushtimit të serverëve VPS të lirë
 • Opsione më të larta të brezit për të trajtuar vëllime të mëdha të trafikut
 • Aftësi më e madhe për të mbështetur vëllime të mëdha të trafikut për faqet e menaxhuara të WordPress me plane konfigurimi më të larta
 • Disponueshmëria e mjeteve më të mira për krijimin e faqeve të internetit, të tilla si Weebly dhe goMobi

Arsyet për të zgjedhur SiteGround mbi Bluehost:

 • Aftësia për të zgjedhur midis vendndodhjeve të qendrave të të dhënave të përhapura në tre kontinente
 • Objekt për transferim falas në uebfaqe për klientët që duan të lëvizin faqet e tyre ekzistuese të pritura
 • Shpejtësia dhe performanca pak më e mirë e serverëve dhe faqeve të internetit
 • Koha më të shpejtë të përgjigjes ndaj pyetjeve në mbështetjen e bisedës live

SiteGround është i përshtatshëm për bizneset e vogla, fillestarët dhe profesionistët që janë në kërkim të një plani më të lirë të përbashkët të pritjes, udhëzime më të mira përmes procesit të pritjes dhe niveleve më të larta të sigurisë. Sidoqoftë, Bluehost është ideal për faqet e ndërmarrjeve me madhësi të mesme dhe të mëdha që përjetojnë vëllime të mëdha të trafikut dhe kanë nevojë për plane pritjeje me çmime të arsyeshme që ofrojnë konfigurim më të lartë, veçanërisht bandwidth.

Bizneset e vogla do të gjejnë gjerësi të pakufizuar dhe ruajtjen tërheqëse. Të dyja këto kompani pritëse ofrojnë çmime të mira për sasinë e veçorive që ato ofrojnë.

Hostgator (gjithashtu në pronësi të EIG) mund të shërbejë si një alternative për Bluehost në lidhje me mbështetje më të mirë, shkallueshmëri, menaxhim të lartë të trafikut, dhe më shumë.

Në fakt, ai gjithashtu mund të veprojë si një alternativë e shkëlqyeshme si për SiteGround ashtu edhe për Bluehost, pasi ofron planet e rregullta të hostimit të Linux-it, si dhe hostimin e Windows.

A keni përdorur Bluehost ose SiteGround si hostin tuaj të internetit më parë? A keni ndonjë pyetje? Ju lutemi mos ngurroni të ndani përvojat dhe komentet tuaja më poshtë dhe faleminderit për leximin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map