Bluehost vs Network Solutions: welke moet u gebruiken?

Bluehost en netwerkoplossingen vergeleken


Met alle plannen, functies, opties en add-ons kan het kiezen van een webhostingbedrijf voor uw website een verbijsterende ervaring zijn. Gebruik deze onderlinge vergelijking tussen Bluehost en Network Solutions om dingen te verduidelijken en de keuzes te beperken.

Zowel Bluehost als Network Solutions zijn al meer dan twee decennia actief in de webhosting. Bluehost biedt diensten aan sinds 1996. Network Solutions begon in 1979 als een adviesbureau en werd in 1993 de eerste en enige domeinregistreerder tot de open concurrentie in 1999 begon..

Network Solutions haalt nog steeds 45% van zijn winst uit de domeinregistratie. In 2005 zijn ze begonnen met het aanbieden van meer producten, zoals webhosting.

BlueHost heeft meer dan 2 miljoen sites gehost op zijn servers. BlueHost en Network Solutions bieden beide shared hosting, managed WordPress-hosting en VPS-serverplannen. BlueHost heeft ook speciale plannen, hoewel BlueHost’s VPS en speciale serveropties recente toevoegingen zijn.

Network Solutions biedt geen speciale serverplannen. Network Solutions biedt Linux- en Windows-opties voor gedeelde hosting, terwijl de VPS-abonnementen alleen Linux zijn.

BlueHost heeft vele “best of” awards, waaronder “Best Affordable Hosting” en “Best Value Host”. Network Solutions werd door J.D. Power and Associates genoemd voor een van de callcenters van 2006 tot 2010 voor “Outstanding Customer Service”.

BlueHost werd in 2010 gekocht door Endurance International Group (EIG). EIG bezit veel webhostingbedrijven, maar laat ze onder hun eigen vlag werken. EIG-sites zijn geen klonen van elkaar. Er zijn echter enkele overeenkomsten tussen hostingbedrijven die eigendom zijn van EIG.

Mogelijk merkt u dat als u problemen heeft gehad met een EIG-bedrijf, u dezelfde problemen kunt tegenkomen bij een ander. Network Solutions is verschillende keren gekocht, waarvan de laatste in 2011 door Web.com. Die aankoop resulteerde in nieuw leiderschap, personeelsreducties en de sluiting van verschillende kantoren.

Vergelijk de prestaties van BlueHost en Network Solutions

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. BlueHost heeft geen uptime-garantie, maar statistieken tonen aan dat de uptime regelmatig 99,9% of beter is. Network Solutions zegt dat het een garantie van 99,99% heeft voor Linux en 99,9% voor Windows-abonnementen, maar er wordt in hun Servicevoorwaarden geen melding gemaakt van terugbetalingen als die uptime niet wordt gehaald.

Prestatie. BlueHost bouwt zijn eigen servers en gebruikt 16-core AMD Opterons.

Een test van een site gehost op BlueHost resulteerde in een laadtijd van 2,37 seconden, sneller dan 65% van de sites getest op Pingdom. Een test van een Network Solutions-site leverde een laadtijd van 3,21 s op, langzamer dan 48% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. Het datacenter van BlueHost bevindt zich in Utah. Voor redundantie worden de datacenters gevoed en gekoeld door meerdere bronnen en zijn er dieselback-ups voor noodgevallen. BlueHost heeft geen gespiegelde of redundante back-ups van gegevens – behalve hun Cloud-abonnementen. Back-ups worden maximaal 30 dagen bewaard.

Het is onduidelijk waar de datacenters van Network Solutions zich bevinden, behalve dat er enkele in Noord-Amerika zijn. Het lijkt erop dat de datacenters gebruikmaken van geclusterde servers, gemaakt van HP- en IBM-blades, voor redundantie. De datacenters worden aangedreven en gekoeld met redundantie en dieselback-ups, worden ter plaatse gecontroleerd op veiligheid en betrouwbaarheid en worden ‘s nachts geback-upt.

Advies over de prestaties van BlueHost en netwerkoplossingen

Network Solutions heeft een uptime-garantie, maar ondersteunt deze niet met details. BlueHost heeft geen uptime-garantie, maar heeft de uptime-betrouwbaarheid consistent gehandhaafd. De tests voor laad- en reactietijden voor gehoste sites waren sneller voor BlueHost.

Kenmerken van BlueHost en netwerkoplossingen

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: “Onbeperkt” of “onbeperkt” zijn termen die door webhostingbedrijven worden gebruikt bij het beschrijven van aangeboden functies. Deze marketingterm betekent niet “alles wat je kunt gebruiken”. In plaats daarvan verwijzen de voorwaarden naar wat door het hostingbedrijf als ‘redelijk gebruik’ wordt beschouwd. Het hostingbedrijf kan websites opschorten wegens overmatig gebruik – soms zonder waarschuwing.

Domeinregistratie. Beide hosts zijn domeinregistreerders – waarbij Network Solutions de eerste erkende domeinregistreerder ooit is. BlueHost biedt een gratis jaar domeinregistratie voor nieuwe accounts. Network Solutions biedt wel een jaar lang een gratis domein aan. De prijzen voor verlenging van het domein het volgende jaar van Network Solutions zijn echter twee tot drie keer hoger dan wat de meeste registrars in rekening brengen.

website bouwer. BlueHost biedt de Weebly Basic met slepen en neerzetten, die beperkt is tot 5 webpagina’s. Basic is gratis, maar een upgrade naar de krachtigere Weebly Premium is beschikbaar tegen een extra vergoeding. Network Solutions heeft Website Builder. Deze builder heeft ook een interface met slepen en neerzetten. Tegen een vergoeding biedt Network Solutions goMobi aan voor het bouwen van een website voor mobiele apparaten.

Databases. BlueHost biedt onbeperkte MySQL-databases. De MySQL-databasetoeslagen van Network Solutions variëren, afhankelijk van het gekozen plan. Voor de drie gedeelde plannen zijn de limieten 25, 50 en onbeperkt.

Emailaccounts. BlueHost biedt onbeperkte e-mailaccounts en doorsturen van e-mail. E-mailtoelagen voor de gedeelde abonnementen van Network Solutions zijn 1000, 2500 en onbeperkt voor de drie abonnementen.

WordPress-hosting. BlueHost en Network Solutions bieden beide beheerde WordPress-abonnementen. Beheerde WordPress-abonnementen kosten vaak meer dan een standaard gedeeld abonnement. Een deel van die extra kosten zijn omdat beheerde WordPress-abonnementen meestal worden gehost op geoptimaliseerde servers met caching en extra beveiliging om verbeterde prestaties en stabiliteit te bieden. Het grootste voordeel van managed WordPress-hosting is echter dat automatische back-ups en updates van uw WordPress-sites voor u worden gedaan. U kunt de technische zaken met rust laten en u concentreren op wat belangrijk is: uw inhoud.

eCommerce-oplossing. BlueHost biedt gratis winkelwagentjes via de bedieningspanelen, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen. Network Solutions biedt een ingebouwde storefront-builder in drie abonnementen met maandelijkse kosten: een voor 25 producten, een andere voor 300 producten en de hoogste 100.000 producten. Network Solutions heeft ook een Jumpstart-functie waarmee u uw winkel kunt instellen met maximaal 25 producten tegen een eenmalige vergoeding van $ 299.

Back-ups. BlueHost biedt dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups en biedt ook SiteBackup Pro tegen betaling – hoewel het gratis is met het gedeelde Business Pro-abonnement. SiteBackup Pro maakt back-up mogelijk en herstelt op bestandsniveau. Network Solutions biedt snapshot-website-back-ups en herstel gratis via het configuratiescherm en bewaart deze zeven dagen.

Hostingbeveiliging. BlueHost biedt de standaard SiteLock-service, die malware opzoekt en elimineert, gratis op de lagere niveaus en SiteLock Pro gratis op de hogere abonnementen. BlueHost heeft ook interne processen om te beschermen tegen DDoS. Network Solution scant en werkt proactief tegen DDoS-bedreigingen, malware en virussen voor zijn WordPress-plannen. Met de hoogste twee niveaus van shared hosting, doet Network Solutions automatische verwijdering van malware en voorkomt het veelvoorkomende aanvallen van hackers. Het biedt ook SiteLock voor een maandelijks bedrag.

Alle Bluehost-abonnementen hebben een gratis Shared SSL-certificaat, waarbij het gedeelde topplan wordt geleverd met een gratis Private SSL-certificaat. Network Solutions biedt gratis gedeelde SSL voor het hoogste niveau van gedeelde hosting en Private SSL kan worden gekocht.

Controlepaneel. Het configuratiescherm van BlueHost is gebaseerd op cPanel maar heeft een aangepaste interface. Network Solutions heeft een eigen configuratiescherm. Het heeft de basisfuncties die nodig zijn, maar het is even wennen, vooral als je eerder van een cPanel-host kwam.

Partner- en resellerprogramma’s. U kunt $ 65 per verwijzing verdienen, zonder maandelijkse limieten, met het BlueHost-partnerprogramma. Met het partnerprogramma van Network Solutions is het mogelijk om tot $ 150 per maand te verdienen. Het resellerprogramma van Network Solutions loopt via een derde partij, SRSplus.

Extras.BlueHost heeft $ 150 aan advertentiekredieten; Network Solutions heeft $ 50 aan credits voor Network Solutions Marketing-programma’s. BlueHost migreert een gevestigde website als u die elders heeft, hoewel er een premie voor de dienst in rekening wordt gebracht. Network Solutions heeft een aantal marketing-, SEO- en e-commerce-opties beschikbaar voor maandelijkse kosten.

Advies over de belangrijkste kenmerken van BlueHost en netwerkoplossingen

Er zijn veel vergelijkbare functies tussen deze twee. BlueHost heeft echter meer “onbeperkte” functies in zijn gedeelde plannen. Als u een gedeeld Windows-hostingplan nodig heeft, is Network Solutions uw enige keuze tussen deze twee.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van BlueHost en Network Solutions

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Constante prijswijzigingen zijn gebruikelijk bij de webhostingbedrijven vanwege de intense concurrentie. Promotieprijzen zijn typisch. Promotieprijzen zijn meestal beperkt tot de eerste servicetermijn, dus u zult hogere besparingen hebben door u aan te melden voor langere servicevoorwaarden. Zelfs zonder promo’s leiden langere servicevoorwaarden meestal tot een prijsonderbreking. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de hostwebprijzen op het moment van deze vergelijking.

BlueHost. Er zijn drie gedeelde plannen die BlueHost aanbiedt. Het laagste niveau, Basic, staat één site toe, biedt 50 GB opslagruimte en biedt onbeperkte bandbreedte en e-mailaccounts voor $ 3,95 per maand. Bovendien verhoogt de opslag voor $ 6,95 per maand de opslag tot 150 GB, staat tien sites toe en wordt geleverd met een CDN. De Business Pro biedt voor $ 14,95 per maand onbeperkte sites, evenals onbeperkte bandbreedte, opslag en e-mailaccounts. Een CDN, Private SSL, dedicated IP en Sitebackup Pro zijn inbegrepen in dit topplan. Alle gedeelde BlueHost-abonnementen worden geleverd met een gratis domeinregistratie voor een jaar.

BlueHost biedt drie schaalbare Cloud-abonnementen tegen een extra vergoeding, die uw gegevens op drie plaatsen weerspiegelen voor betrouwbaarheid en snellere laadtijden.

BlueHost heeft vier beheerde WordPress-abonnementen op basis van VPS-technologie. Het kleinste abonnement, blogger, kost $ 12,95 per maand en is beperkt tot 100 miljoen bezoeken, 30 GB opslagruimte en vijf sites. Het topplan, enterprise, geprijsd op $ 85 per maand, heeft 240 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte en 30 sites. De andere twee, professioneel voor $ 37,50, en zaken voor $ 60, vallen daar tussenin. Ze hebben allemaal gratis CDN. SiteLock Pro wordt aangeboden op de onderste twee niveaus; de zakelijke laag heeft SiteLock Premium en de bovenste laag wordt geleverd met SiteLock Enterprise.

Netwerkoplossingen. De prijzen op de webpagina van Network Solutions zijn onnodig verwarrend. Prijzen lijken te veranderen (zonder uitleg) op verschillende pagina’s. Network Solutions biedt drie gedeelde plannen. De schijnbare prijs van $ 9,96 per maand voor het laagste niveau, Web Hosting, beperkt de schijfruimte tot 300 GB. Het staat 25 databases, onbeperkte bandbreedte en onbeperkt doorsturen van e-mail toe – hoewel er een limiet is van 1000 e-mailboxen. Professionele hosting kost $ 15,78 per maand voor onbeperkte opslag, 2500 e-mailboxen, 50 databases, gratis CDN en onbeperkte bandbreedte. De Premium Hosting kost $ 21,26 per maand voor gratis CDN, gratis SSL, onbeperkte e-mail, databases, bandbreedte en opslag. Alle abonnementen worden geleverd met een jaar gratis domeinregistratie.

Network Solutions heeft één beheerd WordPress-abonnement, beginnend bij $ 35 per maand. Het plan biedt scannen op malware en virussen, heeft ondersteuning van WordPress-experts, biedt onbeperkte opslag en bandbreedte, heeft een SSL-certificaat en biedt Staging. Met de Staging-functie kunt u uw website offline maken en wanneer u tevreden bent, deze live nemen. Hiermee kunt u wijzigingen aanbrengen en aanpassen zonder de live site te beïnvloeden. Het lijkt erop dat één domein is toegestaan ​​door het WordPress-abonnement.

VPS en speciale plannen: BlueHost heeft vier VPS-abonnementen. BlueHost’s standaard VPS-niveau van $ 14,99 per maand zou geschikt zijn voor een individueel of klein bedrijf dat iets meer prestaties nodig had dan een gedeeld plan zou toelaten, maar het is te beperkt voor veel meer dan dat. De andere drie abonnementen hebben betere functies en kosten $ 29,99, $ 44,99 en $ 55,99 per maand. BlueHost VPS-abonnementen hebben bandbreedtelimieten van 1 TB tot 4 TB. Network Solutions heeft twee VPS-abonnementen: Essential voor $ 40 per maand en Professional voor $ 80 per maand. De lagen van BlueHost hebben betere functies voor minder, behalve dat Network Solutions meer beheerde domeinen per laag ondersteunt dan BlueHost.

BlueHost heeft drie speciale niveaus, waardoor 3, 4 en 5 IP’s mogelijk zijn, respectievelijk geprijsd op $ 74,99, $ 99,99 en $ 124,99 per maand. Network Solutions biedt geen speciale serverplannen.

Geldteruggarantie: BlueHost heeft de industriestandaard 30 dagen garantie, net als Network Solutions. Als u echter een langetermijncontract met Network Solutions opzegt, bent u mogelijk aansprakelijk voor aanzienlijke kosten voor vroegtijdige beëindiging. Als u de gratis domeinregistratie op BlueHost of Network Solutions heeft, houden zij een domeinregistratiekost in voor elke terugbetaling en behoudt u de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

De buitensporige boetes van Network Solutions voor vroegtijdige annulering en de hogere prijzen geven BlueHost het voordeel, behalve voor beheerde WordPress. Als u de functies nodig heeft die een specifiek plan biedt, is BlueHost hier uw enige keuze, aangezien Network Solutions geen speciaal plan heeft. De Staging- en “onbeperkte” functies geven Network Solutions een voorsprong met WordPress-gebruikers.

Hoe eenvoudig BlueHost en netwerkoplossingen te gebruiken

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. BlueHost gebruikt cPanel, maar met een aangepaste interface, dus gewone cPanel-gebruikers zullen wat aanpassingen moeten doen. Het eigen configuratiescherm van Network Solutions heeft de meeste functies die u nodig heeft. Het is echter verwarrend en frustrerend om te navigeren, meer te graven en meer klikken dan nodig zou zijn. De Windows-abonnementen van Network Solutions gebruiken het standaard Plesk-configuratiescherm.

Installatieprogramma met één klik. BlueHost biedt het gebruiksvriendelijke MOJO Marketplace-installatieprogramma met één klik voor het installeren van bijna honderd applicaties. Network Solutions heeft een installatie met één klik voor WordPress en Joomla. Hoewel er enkele andere apps met één klik beschikbaar zijn in hun configuratiescherm, kan het tot negen stappen duren om naar die apps met één klik te gaan.

Website navigatie. Zowel de sites van Bluehost als die van Network Solutions bieden de informatie die u nodig heeft om een ​​plan te kiezen. Bluehost heeft handige vergelijkingstabellen voor het vergelijken van niveaus in hun plannen. Network Solutions doet dat ook, maar ze hebben een paar klikken nodig om te vinden.

De prijzen zijn verwarrend op de Network Solutions-site. In feite wordt op de homepage van Network Solutions, behalve het menu met de tekst “Hosting en SSL”, geen melding gemaakt van webhosting – in plaats daarvan worden de andere producten en diensten van Network Solutions vermeld.

Advies over gebruiksgemak

Het installatieprogramma met één klik van BlueHost heeft meer toepassingen en, hoewel gewijzigd, is het configuratiescherm gebaseerd op het industriestandaard cPanel. Het lijkt erop dat Network Solutions zich meer concentreert op andere diensten dan webhosting.

Ondersteuning van BlueHost en netwerkoplossingen

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Dit is een gebied waar BlueHost tekortschiet, volgens klantrecensies. Ondanks dat een van de callcenters prijzen heeft gewonnen, heeft ook Network Solutions veel meer klachten over klantenservice dan lof.

BlueHost en Network Solutions hebben beide 24/7 telefoon en e-mail. BlueHost heeft een live chat, Network Solutions niet. Beiden hebben een uitgebreide kennisbank met tutorials en FAQ’s. Beide hebben een forum, hoewel het forum van Network Solutions eigenlijk een link is naar het forum van Web.com.

Network Solutions is in het verleden controversieel geweest. In 2009 is Network Solutions begonnen met het publiceren van dagelijkse lijsten van zoekopdrachten naar domeinnamen in het zoekvak van het domein van de website. In 2008, zonder toestemming van de gebruiker, begon Network Solutions advertenties op subdomeinen te plaatsen als ze niet actief waren – en veranderde ze in door advertenties gevulde geparkeerde pagina’s voor Network Solutions.

In 2008-2009 werd Network Solutions beschuldigd van het uitvoeren van domeingegevens. Ze zouden de doorzochte domeinen in de hand houden en tijdelijk de eigendom overnemen, zodat u de naam niet elders kon registreren nadat u op Network Solutions had gezocht. Individuen, bekend als “domeinproevers”, onderschreven deze informatie en zodra Network Solutions zich na vier dagen uitschreef, zouden mensen het domein onmiddellijk kopen en het tegen een hogere prijs te koop aanbieden. De rapporten over dit soort praktijken stopten na de uitkoop van Web.com in 2011.

Advies over gebruikersondersteuning

Geen van beide hosts is hier perfect. BlueHost kan een lichte voorsprong hebben vanwege livechat en vanwege twijfels die in het verleden zijn ontstaan ​​door de twijfelachtige praktijken van Network Solutions.

Gebruikersrecensies van BlueHost en Network Solutions

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Recensies mogen nooit de doorslag geven bij het kiezen van een webhost. Aangezien beoordelingen meestal worden gepost door mensen die gepassioneerd zijn, zijn de meeste beoordelingen ofwel sterk negatief ofwel sterk positief. Wanneer hetzelfde echter een consistente opmerking krijgt, is het misschien iets om over na te denken.

Negatieve beoordelingen voor BlueHost en netwerkoplossingen

BlueHost. De beoordelingen van BlueHost voor klantenondersteuning zijn overweldigend negatief. De klachten zijn onder meer lange wachttijden, grofheid en herhaalde tickets voor hetzelfde probleem.

Netwerkoplossingen. Het is moeilijk om een ​​webhost te vinden die meer negatieve recensies heeft dan Network Solutions. Van slechte service tot problemen bij het opzetten van een website, Network Solutions krijgt lage cijfers van klanten. Zowat elk facet van het bedrijf heeft klachten gehad.

Positieve beoordelingen voor BlueHost en netwerkoplossingen

BlueHost. De meeste positieve beoordelingen van klanten van BlueHost prijzen de prijzen en de functies die in de plannen worden geboden.

Netwerkoplossingen. Positieve klantrecensies zijn zeldzaam. Er zijn slechts twee getuigenissen van klanten op de Network Solutions-website en een van die sites lijkt op dit moment ergens anders te worden gehost.

Advies over gebruikersrecensies

Zoals opgemerkt, zijn klantrecensies slechts één indicator voor de kwaliteit van webhosting. Het grote aantal negatieve recensies dat Network Solutions van klanten krijgt, zou echter een mogelijke rode vlag moeten zijn.

Conclusie over vergelijking van BlueHost en netwerkoplossingen

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

Er zijn functies van zowel BlueHost als Network Solutions die ze van elkaar onderscheiden.

Redenen om voor Network Solutions te kiezen in plaats van BlueHost:

 • Geen eigendom van EIG (een probleem als u in het verleden problemen met EIG heeft gehad)
 • Linux en Windows gedeelde hostingplannen

Redenen om voor BlueHost over Network Solutions te kiezen:

 • Gratis SiteLock
 • Gebruikt cPanel – hoewel met een aangepaste interface
 • Meer toepassingen beschikbaar voor installatie met één klik
 • Dedicated serverplannen voor degenen die er een nodig hebben
 • Veel lagere verlengingskosten voor domeinregistratie

Network Solutions stelt dat het gericht is op kleine bedrijven. Het biedt de eerste maand lage prijzen, maar daarna gaan ze snel omhoog.

De beheerde WordPress-abonnementen van BlueHost zijn misschien duurder dan die van sommige andere hosts, maar de aangeboden functies lijken erg populair – zoals blijkt uit het feit dat meer dan 1 miljoen WordPress-sites worden gehost op BlueHost.

Voor kleine tot middelgrote bedrijven zouden de VPS en specifieke plannen van BlueHost aantrekkelijk zijn.

Het niet aanbieden van speciale serveropties kan de aantrekkingskracht van netwerkoplossingen voor grotere bedrijven beperken.

Geen van beide bedrijven heeft uitstekende klantenondersteuning, dus als dat een belangrijke overweging is, wilt u misschien ergens anders kijken.

Als u op zoek bent naar een host met snelle laad- en reactietijden en premiumfuncties – en het niet erg vindt om iets meer te betalen dan goedkope hostprijzen, zou SiteGround de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Voor WordPress-gebruikers is InMotion Hosting een hostingbedrijf met uitstekende functies en een van de beste geld-terug-garanties in de branche.

Heeft u vragen over BlueHost of Network Solutions? Wat zijn uw ervaringen met webhosting in het algemeen? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map