Bluehost vs DreamHost: welke moet je gebruiken?

Ongeacht de reden waarom u een website wilt, het webhostingbedrijf vinden dat geschikt is voor
je kunt verbijsterd zijn omdat er zoveel plannen zijn met zoveel verschillende functies. Deze
onderlinge vergelijking tussen BlueHost en DreamHost kan u helpen uw keuzes te beperken.


Zowel BlueHost als DreamHost zijn sinds de jaren negentig actief in de webhosting – BlueHost sinds 1996 en DreamHost sinds 1997. Beide zijn goed ingeburgerd. BlueHost heeft meer dan 2 miljoen sites gehost op zijn servers, terwijl DreamHost meer dan 1,5 miljoen op zijn servers heeft.

BlueHost en DreamHost bieden beide shared hosting, managed WordPress-hosting en VPS en dedicated serverplannen – hoewel BlueHost’s VPS en dedicated server-opties recente toevoegingen zijn.

BlueHost heeft een aantal ‘best of’-prijzen gewonnen, waaronder’ Best Affordable Hosting ‘en’ Best
Waarde Host. ‘ DreamHost heeft zijn aandeel in de “beste van” -prijzen gewonnen, waaronder PCMag’s “Beste zakelijke host” in 2014 en 2015.

In 2010 werd BlueHost gekocht door Endurance International Group (EIG), een bedrijf dat eigenaar is
tal van hostingbedrijven, maar laat elk van hen onder hun eigen naam opereren. Zelfs
hoewel EIG-sites geen klonen van elkaar zijn, zijn er een aantal overeenkomsten tussen EIG
eigendom van hostingbedrijven.

U moet zich ervan bewust zijn dat als u problemen heeft gehad met één EIG-bedrijf, u hetzelfde kunt vinden
problemen met een ander. DreamHost is een particulier hostingbedrijf en heeft zijn hoofdkantoor in
Californië.

Vergelijk de prestaties van BlueHost vs DreamHost

Contents

Uptime en betrouwbaarheid

Uptime-bewaking

Uptime. Hoewel de uptime-statistieken van BlueHost aantonen dat deze regelmatig 99,9% of beter is, hebben ze geen uptime-garantie. Aan de andere kant heeft DreamHost een 100% uptime-garantie.Restituties van één dag hosting voor elk uur downtime worden gegeven zodra de problemen zijn gemeld.

Prestatie. BlueHost bouwt zijn eigen servers en gebruikt 16-core AMD Opterons. DreamHost maakt ook gebruik van AMD-processors en heeft SSD’s op zijn servers geïnstalleerd.

Een test van een site gehost op BlueHost resulteerde in een laadtijd van 2,37 seconden, sneller dan 65% van de sites getest op Pingdom. Een vergelijkbare DreamHost-site resulteerde in een laadtijd van 2,10 seconden, sneller dan 70% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. Het datacenter van BlueHost bevindt zich in Utah. Het datacenter wordt gevoed en gekoeld met redundante bronnen en er zijn dieselback-ups voor noodgevallen. BlueHost maakt geen gespiegelde of redundante back-ups van gegevens, behalve hun Cloud-abonnementen. Back-ups worden maximaal 30 dagen bewaard.

DreamHost heeft twee datacenters in Californië, één in Los Angeles en één in Irvine. Plannen zijn
bezig om de datacenters in Californië te consolideren tot een DreamHost-datacenter in Portland.
Ze hebben ook een datacenter in Ashburn, Virginia. Alle datacenters hebben redundantie in
stroom en koeling, dieselback-ups en 24/7 beveiliging zijn aanwezig in alle datacenters.

Advies over BlueHost vs DreamHost

Hoewel de betrouwbaarheid uitstekend is en de uptime goed, het ontbreken van een uptime-garantie voor
BlueHost kan een probleem zijn. DreamHost heeft een van de beste uptime-garanties in de branche. DreamHost heeft ook een voorsprong in laad- en reactietijden – maar slechts met een kleine marge.

BlueHost versus DreamHost

Vergelijk de belangrijkste functies

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Notitie: U vindt “onbeperkt” of “onbeperkt” gebruikt door webhostingbedrijven bij het beschrijven van functies. Het is een marketingterm en het betekent niet “alles wat je kunt gebruiken”. In plaats daarvan verwijzen de voorwaarden naar wat hostingbedrijven ‘redelijk gebruik’ achten.

Domeinregistratie. Beide hosts zijn domeinregistreerders. Zowel BlueHost als DreamHost bieden een gratis jaar domeinregistratie voor nieuwe accounts.

website bouwer. BlueHost biedt de Weebly Basic met slepen en neerzetten, die beperkt is tot 5 webpagina’s. Basic is gratis en tegen een toeslag is er een upgrade naar Weebly Premium beschikbaar. DreamHost biedt geen websitebouwer.

Databases. BlueHost en DreamHost bieden beide onbeperkte MySQL-databases.

Emailaccounts. Zowel BlueHost als DreamHost bieden onbeperkte e-mailaccounts en e-mailforwarding.

WordPress-hosting. BlueHost en DreamHost bieden beide beheerde WordPress-abonnementen.
Beheerde WordPress-abonnementen kosten meestal meer dan een standaard gedeeld abonnement. Een deel van de extra
De kosten zijn omdat beheerde WordPress-abonnementen doorgaans op dergelijke servers worden gehost
functies als caching en extra beveiliging om de prestaties en stabiliteit te verbeteren.

Het grote voordeel van managed WordPress hosting is dat automatische backups en updates van
uw WordPress-sites zijn voor u klaar, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is: uw sites. ‘
inhoud.

eCommerce-oplossing. BlueHost en DreamHost bieden beide gratis winkelwagentjes aan via hun bedieningspanelen, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen. WP eCommerce-plug-ins zijn verkrijgbaar bij beide hosts voor WordPress-sites. DreamHost ondersteunt ook een commercial
eCommerce-sitebouwer, Café Commerce – hoewel het niet gratis is.

Back-ups. BlueHost biedt dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups en biedt ook SiteBackup Pro tegen betaling, hoewel het gratis is met het gedeelde Business Pro-abonnement. SiteBackup Pro maakt back-up en herstel op bestandsniveau mogelijk.

Het beleid van DreamHost verbiedt het maken van back-ups van sites op de server, dus door de gebruiker gemaakte back-ups
moet zo snel mogelijk nadat ze zijn gemaakt, worden gedownload en verwijderd van de hostserver. Van websitegegevens en databases wordt automatisch een back-up gemaakt door DreamHost, maar de back-ups zijn niet gegarandeerd.

Hostingbeveiliging. Om malware op te sporen, te verwijderen en te verbieden, biedt BlueHost de basis SiteLock-service gratis op de lagere niveaus en SiteLock Pro gratis op de hogere abonnementen. BlueHost stelt dat het ook interne processen heeft om te beschermen tegen DDoS. DreamHost gebruikt Spamhaus om e-mail te filteren en biedt DDoS-bescherming via de diensten van Arbor Networks.

Alle Bluehost-abonnementen hebben een gratis gedeeld SSL-certificaat. Het gedeelde topplan op BlueHost komt
met een gratis Private SSL-certificaat. DreamHost biedt SSL via Let’s Encrypt op zijn plannen.

Controlepaneel. BlueHost gebruikt cPanel maar heeft de interface uitgebreid gewijzigd. DreamHost gebruikt een eigen configuratiescherm dat meer op tekst is gebaseerd dan de op pictogrammen gebaseerde interface van cPanel.

Groen. DreamHost koopt hernieuwbare energiekredieten en stelt dat het klimaatneutraal is.

Extra’s. BlueHost heeft $ 150 aan advertentiekredieten; BlueHost heeft $ 100 aan credits. Beiden hebben affiliate programma’s. BlueHost migreert een gevestigde website als u die elders heeft, hoewel er een premie voor de dienst in rekening wordt gebracht. DreamHost heeft geen services voor het overzetten van websites.DreamHost verkoopt ook opslag op zijn cloudservers voor een maandelijks bedrag, afhankelijk van hoeveel u opslaat.

Advies over de belangrijkste functies van BlueHost vs DreamHost

Beide hostingbedrijven bieden een goede reeks functies. Omdat DreamHost cPanel niet gebruikt, geen website builder, geen migratiebeleid en een minder robuust back-upplan heeft, krijgt BlueHost de knipoog naar functies.

Vergelijk de webhostingplannen en BlueHost vs DreamHost

Hostingplannen & Prijzen

Prijsplannen vergeleken

Notitie: Agressieve concurrentie leidt tot constante prijswijzigingen en veel promotionele prijzen. Promotieprijzen zijn doorgaans beperkt tot de eerste servicetermijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent hogere besparingen. Zelfs zonder promo’s leiden langere servicevoorwaarden meestal tot een prijsonderbreking. De onderstaande prijzen worden vermeld op de hostwebsites ten tijde van deze vergelijking.

BlueHost. BlueHost biedt drie gedeelde plannen. Basisvergunningen één site biedt 50 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte en e-mailaccounts, voor een promoprijs van $ 3,95 per maand. Bovendien verhoogt het aantal toegestane sites met $ 6,95 per maand tot 10 en de opslag tot 150 GB. Een CDN maakt ook deel uit van het Plusplan. De Business Pro biedt voor $ 14,95 per maand
onbeperkte sites, evenals onbeperkte bandbreedte-, opslag- en e-mailaccounts.

Een CDN, Private SSL, dedicated IP en Site Backup Pro zijn inbegrepen in dit topplan. Al de
gedeelde BlueHost-abonnementen worden ook geleverd met een gratis domeinregistratie voor een jaar. BlueHost biedt
drie schaalbare Cloud-abonnementen voor een extra vergoeding, die uw gegevens op drie plaatsen weerspiegelt
betrouwbaarheid en snellere laadtijden.

BlueHost heeft vier beheerde WordPress-abonnementen op basis van VPS-technologie. Het kleinste plan,
Blogger is voor $ 12,95 per maand beperkt tot 100 miljoen bezoeken, 30 GB opslagruimte en vijf sites. Het topplan, enterprise, geprijsd op $ 85 per maand, heeft 240 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte en 30 sites. De andere twee, professioneel voor $ 37,50, en zaken voor $ 60, vallen daar tussenin. Ze hebben allemaal gratis CDN en SiteLock (de onderste twee niveaus hebben SiteLock Pro, bedrijven hebben SiteLock
Premium en het hoogste niveau biedt SiteLock Enterprise).

DreamHost. DreamHost maakt het eenvoudig met één gedeeld abonnement, geprijsd op $ 7,95 voor een periode van drie jaar. Het plan wordt geleverd met onbeperkt alles – onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mailaccounts en onbeperkte domeinen. Een gratis domeinregistratie voor een jaar, evenals gratis SSL, wordt bij het plan geleverd. Een speciale IP is beschikbaar voor een maandelijks bedrag van $ 5,95. DreamHost biedt ook een cloudoptie die op drie plaatsen wordt gespiegeld voor redundantie. De zes zeer schaalbare niveaus variëren van $ 4,50 per maand tot $ 96 per maand.

DreamHost biedt één plan voor beheerde WordPress-hosting met 30 GB SSD-opslag en onbeperkt bezoekers per maand. WordPress wordt automatisch geïnstalleerd bij het uitchecken. Het plan wordt geleverd met een speciaal IP-adres en wordt gehost op een VPS met SSD’s. Het plan is beperkt tot één site en één
MySQL-database en kost $ 19,95 met een jaarabonnement.

VPS en speciale plannen: BlueHost en DreamHost hebben beide vier VPS-abonnementen. BlueHost’s standaard VPS-niveau van $ 14,99 per maand zou geschikt zijn voor een individueel of klein bedrijf dat iets meer prestaties nodig had dan een gedeeld plan zou toelaten, maar het is te beperkt voor veel meer dan dat. De andere drie abonnementen hebben betere functies en kosten $ 29,99, $ 44,99 en $ 55,99 per maand. BlueHost VPS-abonnementen hebben bandbreedtelimieten van 1 TB tot 4 TB.

De VPS-abonnementen van DreamHost bevatten SSD’s, beginnen bij $ 15 per maand en maximaal $ 120 per maand.
Door onbeperkte bandbreedte en onbeperkte domeinen aan te bieden, zijn DreamHost VPS-abonnementen geschikt
kleine tot middelgrote bedrijven die shared hosting zijn ontgroeid.

BlueHost heeft drie speciale niveaus, waardoor 3, 4 en 5 IP’s mogelijk zijn, geprijsd op $ 74,99, $ 99,99 en
Respectievelijk $ 124,99 per maand. DreamHost heeft enkele opties vanaf $ 149 per
maand, met prijzen afhankelijk van de gekozen configuratie. DreamHost staat een onbeperkt toe
aantal IP’s, evenals onbeperkte bandbreedte, op zijn speciale niveaus.

Geldteruggarantie: BlueHost heeft de industriestandaard 30 dagen garantie. DreamHost heeft een toonaangevende 97 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als u de gratis domeinregistratie op BlueHost of DreamHost heeft, houden ze een domeinregistratiekost in voor elke terugbetaling en behoudt u de domeinnaam.

Advies over prijzen voor hostingplannen

DreamHost heeft slechts één gedeeld abonnement dat vergelijkbaar is met BlueHost’s hoogste niveau in gedeelde hosting voor de helft van de prijs. Bovendien heeft DreamHost de beste geld-terug-garantie in de branche.

Hoe gemakkelijk te gebruiken BlueHost vs DreamHost

Makkelijk te gebruiken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

Controlepaneel. BlueHost gebruikt cPanel, maar met een aangepaste interface, dus gewone cPanel-gebruikers zullen enkele aanpassingen moeten maken. Het eigen configuratiescherm van DreamHost heeft de vereiste functies, maar kan niet gebaseerd zijn op het industriestandaard cPanel en kan enkele gebruikersproblemen veroorzaken.

Installatieprogramma met één klik. BlueHost gebruikt het MOJO Marketplace-installatieprogramma met één klik om bijna honderd applicaties eenvoudig te installeren. DreamHost heeft een installatieprogramma met één klik, hoewel er niet zoveel opties zijn als de MOJO Marketplace.

Website navigatie. Zowel de sites van BlueHost als DreamHost bieden de informatie die u nodig heeft om een ​​plan te kiezen. Beiden hebben nuttige vergelijkingsgrafieken voor het vergelijken van niveaus in hun plannen. Beide zijn schoon en gebruiksvriendelijk, maar DreamHost maakt het moeilijk om wat informatie te vinden zonder toevlucht te nemen tot Google of wiki’s te lezen.

Advies over gebruiksgemak

Het one-click-installatieprogramma van BlueHost heeft meer applicaties. Geen van beide gebruikt het reguliere cPanel, maar BlueHost’s is in feite cPanel met een aangepaste interface. BlueHost’s website is iets meer
gebruikersvriendelijk.

Ondersteuning van BlueHost vs DreamHost

Technische en klantenondersteuning

Gebruikersondersteuning vergeleken

Op basis van klantrecensies is dit een gebied waar BlueHost ontbreekt. DreamHost krijgt hoge cijfers van klanten voor service en ondersteuning en het ondersteunend personeel wordt als vriendelijk beschouwd
en deskundig.

BlueHost heeft 24/7 een telefoon, e-mail en live chat. BlueHost en DreamHost hebben beide een blog en
een forum.

DreamHost heeft een contactpagina waar je vragen kunt e-mailen. Er zijn meer ondersteuningsopties
van DreamHost zodra u bij hen hebt gekocht, maar een telefoon is er niet een van. DreamHost heeft een unieke wiki die indien nodig wordt bijgewerkt en veel informatie bevat, net zoals een kennisbank.

Advies over gebruikersondersteuning

Geen van beide hosts is hier perfect. BlueHost biedt meer contactmethoden vooraf, maar de klantenondersteuning wordt niet hoog gewaardeerd door klanten. DreamHost heeft beperkte contactmogelijkheden, maar klanten waarderen de klantenservice die ze ontvangen zeer.

Gebruikersrecensies van BlueHost vs DreamHost

gebruiker reviews

Gebruikersrecensies vergeleken

Notitie: Gebruik nooit een recensie als doorslaggevende factor bij het kiezen van een webhost. Meestal worden beoordelingen gepost door mensen die gepassioneerd zijn, dus de meeste klanten die beoordelingen plaatsen, zijn ofwel sterk negatief ofwel sterk positief. Als er echter voortdurend iets wordt gemeld, kan het een overweging zijn.

Negatieve beoordelingen voor BlueHost en DreamHost

BlueHost. Negatieve beoordelingen voor BlueHost hebben overwegend betrekking op ondersteuning. Lange wachttijden, grofheid en herhaalde tickets voor hetzelfde probleem zijn niet ongewoon.

DreamHost. Het is niet verrassend dat de meest voorkomende klacht het gebrek aan telefonische ondersteuning is. Sommigen melden ook vlekkerige chatondersteuning. Klanten hebben ook opgemerkt dat er voor een bedrijf met zo’n sterke uptime-garantie een verrassend aantal downtime-klachten zijn.

Positieve beoordelingen voor BlueHost en DreamHost

BlueHost. De meeste positieve beoordelingen van klanten van BlueHost prijzen de prijzen en de functies die in de plannen worden geboden.

DreamHost. Klantenondersteuning van DreamHost krijgt de meeste positieve reacties.DreamHost wordt ook geprezen voor zijn bijna onbeperkte alles gedeelde plan voor een lage prijs.

Advies over gebruikersrecensies

Over het algemeen ontvangt DreamHost meer positieve recensies van zijn klanten dan BlueHost. BlueHost krijgt echter voor bijna alles goede recensies, behalve klantenondersteuning.

Conclusie over vergelijking van BlueHost en DreamHost

Welke hosting het beste bij u past?

Het beste platform kiezen

BlueHost en DreamHost hebben beide functies die aantrekkelijk zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een webhostingbedrijf.

Redenen om DreamHost boven BlueHost te kiezen:

 • Eén gedeeld plan met ‘onbeperkt’ alles
 • Langere geld-terug-garantie
 • 100% uptime-garantie
 • Geen EIG-bedrijf

Redenen om BlueHost boven DreamHost te kiezen:

 • Meer opties in shared hosting
 • Gratis SiteLock
 • Gebruikt cPanel – hoewel met een aangepaste interface
 • Meer toepassingen beschikbaar voor installatie met één klik

Hoewel de beheerde WordPress-abonnementen van BlueHost duurder zijn dan die van een andere
hosts, de functies daarin maken ze erg populair. Het wordt aangegeven door het feit dat meer dan 1 miljoen WordPress-sites worden gehost op BlueHost.

Als u middelgroot of groter bent, kunt u redelijkerwijs naar Bluehost of DreamHost kijken
geprijsde VPS of dedicated serverplannen, hoewel DreamHost’s grotere bedrijven aankan
zijn onbeperkte bandbreedte.

Met zijn gedeelde hosting met één abonnement is DreamHost aantrekkelijk voor diegenen die een onbeperkte willen
alles site zonder te hoeven kiezen tussen lagen. Het is echter mogelijk niet geschikt voor de
beginner aangezien er geen website builder is en geen telefonische ondersteuning.

Beide hostingbedrijven bieden goede prijzen voor het aantal functies dat ze bieden.

Dit zijn slechts twee van de vele bedrijven die webhosting aanbieden. Als je het niet erg vindt om er een paar uit te geven
dollars meer voor snelle laad- en reactietijden en premiumfuncties, zou SiteGround de moeite van het bekijken waard zijn.

Voor een host die een uitstekende keuze is voor managed WordPress, en die geld terug heeft
garantie tweede na alleen DreamHost, zou u InMotion Hosting kunnen overwegen.

Heeft u vragen over BlueHost of DreamHost? Wat zijn uw ervaringen met webhosting in het algemeen? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map