Bluehost vs DreamHost: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Tidak kira alasan untuk menginginkan laman web, mencari syarikat hosting web yang sesuai
anda boleh membingungkan kerana terdapat banyak rancangan dengan begitu banyak ciri yang berbeza. Ini
perbandingan antara kepala antara BlueHost dan DreamHost dapat membantu anda mempersempit pilihan anda.


Kedua BlueHost dan DreamHost telah berada dalam perniagaan hosting web sejak tahun 1990-an – BlueHost sejak tahun 1996, dan DreamHost sejak tahun 1997. Kedua-duanya mapan. BlueHost mempunyai lebih daripada 2 juta laman web yang dihoskan di pelayannya, sementara DreamHost mempunyai lebih dari 1.5 juta di pelayannya.

Kedua-duanya BlueHost dan DreamHost menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan VPS dan rancangan pelayan khusus – walaupun pilihan VPS dan pelayan khusus BlueHost adalah penambahan baru-baru ini.

BlueHost telah memenangi sejumlah anugerah “terbaik”, termasuk “Hosting Terjangkau Terbaik”, dan “Terbaik
Host Nilai. ” DreamHost telah memenangi bahagian terbaiknya, termasuk “Best Business Host” PCMag pada tahun 2014 dan 2015.

Pada tahun 2010, BlueHost dibeli oleh Endurance International Group (EIG), sebuah syarikat yang memiliki
banyak syarikat hosting, tetapi membolehkan masing-masing beroperasi dengan nama mereka sendiri. Walaupun
walaupun laman web EIG bukan klon antara satu sama lain, terdapat sejumlah persamaan antara EIG
syarikat hosting yang dimiliki.

Anda harus sedar bahawa jika anda mempunyai masalah dengan satu syarikat EIG, anda mungkin akan menemui masalah yang sama
masalah dengan yang lain. DreamHost adalah syarikat hosting milik persendirian dan beribu pejabat di
California.

Bandingkan prestasi BlueHost vs DreamHost

Contents

Masa dan Kebolehpercayaan

Monitor masa

Waktu tamat. Walaupun statistik uptime BlueHost menunjukkan 99.9% atau lebih baik secara berkala, mereka tidak mempunyai jaminan waktu operasi. Sebaliknya, DreamHost mempunyai jaminan waktu operasi 100%. Pengembalian wang satu hari hosting untuk setiap jam waktu henti diberikan, setelah masalah dilaporkan.

Persembahan. BlueHost membina pelayannya sendiri dan menggunakan Opterons AMD 16 teras. DreamHost juga menggunakan pemproses AMD dan memasang SSD di pelayannya.

Ujian laman web yang dihoskan di BlueHost menghasilkan masa muat 2.37s, lebih cepat daripada 65% laman web yang diuji di Pingdom. Laman web DreamHost yang setanding menghasilkan masa muat 2.10s, lebih cepat daripada 70% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. Pusat data untuk BlueHost terletak di Utah. Pusat data dihidupkan dan disejukkan dengan sumber berlebihan, dan sandaran diesel disediakan untuk keadaan kecemasan. BlueHost tidak membuat sandaran data yang dicerminkan atau berlebihan, kecuali untuk Rancangan Awan mereka. Sandaran disimpan selama maksimum 30 hari.

DreamHost mempunyai dua pusat data California, satu di Los Angeles dan satu di Irvine. Rancangan adalah
sedang dijalankan untuk menggabungkan pusat data California menjadi pusat data DreamHost di Portland.
Mereka juga mempunyai pusat data di Ashburn, Virginia. Semua pusat data mempunyai kelebihan di
kuasa dan penyejukan, sandaran diesel, dan keselamatan 24/7 berlaku di semua pusat data.

Pendapat mengenai BlueHost vs DreamHost

Walaupun kebolehpercayaannya sangat baik dan masa kerja yang baik, kekurangan jaminan masa untuk
BlueHost boleh menjadi perhatian. DreamHost mempunyai salah satu jaminan masa operasi terbaik dalam perniagaan. DreamHost juga mempunyai kelebihan dalam masa muat dan tindak balas – tetapi hanya dengan sedikit margin.

BlueHost vs DreamHost

Bandingkan Ciri Utama

Ciri-ciri utama dibandingkan

Nota: Anda akan mendapati “tidak terhad” atau “tidak bermeter” yang digunakan oleh syarikat hosting web ketika menerangkan ciri. Ini adalah istilah pemasaran dan tidak bermaksud “semua yang boleh anda gunakan.” Sebaliknya, istilah tersebut merujuk kepada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai “penggunaan yang wajar.”

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. BlueHost dan DreamHost menyediakan tahun pendaftaran domain percuma untuk akaun baru.

Pembina Laman Web. BlueHost menyediakan drag-and-drop Weebly Basic, yang terhad kepada 5 halaman web. Basic adalah percuma, dan terdapat peningkatan ke Weebly Premium dengan bayaran tambahan. DreamHost tidak menawarkan pembina laman web.

Pangkalan Data. BlueHost dan DreamHost kedua-duanya menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had.

Akaun E-mel. BlueHost dan DreamHost menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had.

Hosting WordPress. BlueHost dan DreamHost kedua-duanya menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan.
Pelan WordPress Terurus biasanya akan lebih mahal daripada rancangan bersama standard. Sebahagian daripada tambahan
kosnya adalah kerana rancangan WordPress yang diuruskan biasanya dihoskan pada pelayan yang dioptimumkan
ciri sebagai caching dan keselamatan tambahan untuk meningkatkan prestasi dan kestabilan.

Kelebihan utama hosting WordPress yang dikendalikan adalah sandaran dan pengemaskinian automatik
laman WordPress anda dibuat untuk anda, membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara penting – laman web anda. ‘
kandungan.

Penyelesaian eCommerce. BlueHost dan DreamHost kedua-duanya menyediakan keranjang belanja percuma melalui panel kawalan mereka, seperti Magneto, ZenCart, PrestaShop, dan lain-lain. Pemalam WP eCommerce tersedia dari kedua-dua hos untuk laman WordPress. DreamHost juga menyokong iklan
pembangun laman web eCommerce, Café Commerce – walaupun ia tidak percuma.

Sandaran. BlueHost menyediakan sandaran harian, mingguan, dan bulanan, dan juga menawarkan SiteBackup Pro dengan bayaran, walaupun percuma dengan rancangan bersama Business Pro. SiteBackup Pro membolehkan sandaran dan pemulihan di peringkat fail.

Dasar DreamHost melarang sandaran laman web disimpan di pelayan, jadi pengguna membuat sandaran
mesti dimuat turun dan dikeluarkan dari pelayan host secepat mungkin setelah dibuat. Data dan pangkalan data laman web disandarkan secara automatik oleh DreamHost, tetapi sandaran tidak dijamin.

Keselamatan Hosting. Untuk mencari, membuang, dan melarang perisian hasad, BlueHost menyediakan perkhidmatan SiteLock asas percuma di peringkat bawahnya, dan SiteLock Pro percuma pada rancangan peringkat lebih tinggi. BlueHost menyatakan bahawa ia mempunyai proses dalaman untuk melindungi dari DDoS di tempat juga. DreamHost menggunakan Spamhaus untuk menyaring e-mel dan memberikan perlindungan DDoS melalui perkhidmatan Arbor Networks.

Semua rancangan Bluehost mempunyai sijil SSL Berkongsi percuma. Pelan bersama teratas di BlueHost hadir
dengan sijil SSL Peribadi percuma. DreamHost menyediakan SSL melalui Let’s Encrypt pada rancangannya.

Panel kawalan. BlueHost menggunakan cPanel tetapi telah banyak mengubah suai antara muka. DreamHost menggunakan panel kawalan proprietari yang lebih berasaskan teks daripada antara muka berasaskan ikon cPanel.

Hijau. DreamHost membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui dan menyatakan bahawa ia adalah karbon neutral.

Tambahan. BlueHost mempunyai kredit iklan $ 150; BlueHost mempunyai kredit $ 100. Kedua-duanya mempunyai program afiliasi. BlueHost akan memindahkan laman web yang sudah ada jika anda mempunyai laman web yang lain, walaupun ia mengenakan premium untuk perkhidmatan tersebut. DreamHost tidak mempunyai perkhidmatan pemindahan laman web. DreamHost juga menjual storan di pelayan awannya dengan bayaran bulanan, bergantung pada jumlah yang anda simpan.

Pendapat mengenai Ciri Utama BlueHost vs DreamHost

Kedua-dua syarikat hosting menyediakan pelbagai ciri. Namun, kerana DreamHost tidak menggunakan cPanel, tidak mempunyai pembangun laman web, tidak mempunyai dasar migrasi, dan rancangan sandaran yang kurang mantap, BlueHost mendapat anggapan dalam ciri.

Bandingkan rancangan hosting web dan BlueHost vs DreamHost

Pelan Hosting & Harga

Pelan harga dibandingkan

Nota: Persaingan yang agresif membawa kepada perubahan harga yang berterusan dan harga promosi yang banyak. Harga promosi biasanya terhad pada jangka masa perkhidmatan pertama, jadi mendaftar untuk jangka masa panjang sama dengan penjimatan yang lebih tinggi. Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama biasanya mengakibatkan penurunan harga. Harga di bawah disenaraikan di laman web hos pada masa perbandingan ini.

BlueHost. BlueHost menawarkan tiga rancangan bersama. Permit asas satu laman web menyediakan storan 50 GB, dan membenarkan lebar jalur dan akaun e-mel tanpa had, dengan harga promo $ 3,95 sebulan. Tambahan, pada harga $ 6,95 sebulan, meningkatkan jumlah laman web yang dibenarkan menjadi 10, dan penyimpanan menjadi 150 GB. CDN juga merupakan sebahagian daripada Pelan Plus. Business Pro, dengan harga $ 14.95 sebulan, menawarkan
laman web tanpa had, serta lebar jalur, storan dan akaun e-mel yang tidak terhad.

CDN, Private SSL, IP khusus, dan Site Backup Pro termasuk dalam rancangan peringkat teratas ini. Semua
rancangan BlueHost yang dikongsi juga dilengkapi dengan pendaftaran domain percuma selama satu tahun. Tawaran BlueHost
tiga rancangan Cloud yang berskala dengan bayaran tambahan, yang mencerminkan data anda di tiga tempat untuk
kebolehpercayaan dan masa muatan yang lebih pantas.

BlueHost mempunyai empat rancangan WordPress yang dikendalikan berdasarkan teknologi VPS. Pelan terkecil,
blogger, dengan harga $ 12.95 sebulan, terhad kepada 100 juta lawatan, storan 30 GB dan lima laman web. Pelan teratas, perusahaan, berharga $ 85 sebulan, mempunyai penyimpanan 240 GB, lebar jalur tanpa had, dan 30 laman web. Dua yang lain, profesional pada $ 37.50, dan perniagaan pada $ 60 jatuh di antara. Semua mempunyai CDN dan SiteLock percuma (dua peringkat bawah mempunyai SiteLock Pro, perniagaan mempunyai SiteLock
Premium dan peringkat teratas menyediakan SiteLock Enterprise).

DreamHost. DreamHost menjadikan semuanya mudah dengan satu rancangan bersama, berharga $ 7.95 untuk jangka masa tiga tahun. Pelan ini dilengkapi dengan segalanya tanpa had – penyimpanan tanpa had, lebar jalur tanpa had, akaun e-mel tanpa had, dan domain tanpa had. Pendaftaran domain percuma selama satu tahun, serta SSL percuma, disertakan dengan rancangannya. IP khusus tersedia dengan bayaran bulanan $ 5.95. DreamHost juga menyediakan pilihan awan yang dicerminkan di tiga tempat untuk kelebihan. Enam peringkat yang sangat berskala antara $ 4,50 sebulan hingga $ 96 sebulan.

DreamHost menawarkan satu rancangan hosting WordPress yang dikendalikan dengan storan SSD 30 GB, dan pelawat tanpa had setiap bulan. WordPress dipasang secara automatik semasa daftar keluar. Rancangan ini dilengkapi dengan IP khusus dan dihoskan pada VPS dengan SSD. Rancangan ini terhad kepada satu laman web dan satu
Pangkalan data MySQL, dan berharga $ 19.95 dengan rancangan tahunan.

VPS dan Pelan Khas: BlueHost dan DreamHost kedua-duanya mempunyai empat rancangan VPS. Tahap VPS standard BlueHost $ 14,99 sebulan sesuai untuk individu atau perniagaan kecil yang memerlukan prestasi sedikit lebih tinggi daripada yang dibenarkan oleh rancangan bersama, tetapi terlalu terhad untuk lebih daripada itu. Tiga rancangan lain mempunyai ciri-ciri yang lebih baik dan berharga $ 29.99, $ 44.99, dan $ 55.99 sebulan. Pelan BlueHost VPS mempunyai had lebar jalur dari 1 TB hingga 4 TB.

Pelan VPS DreamHost menampilkan SSD, bermula pada $ 15 sebulan, dan maksimum pada $ 120 sebulan.
Dengan menawarkan lebar jalur dan domain tanpa had, rancangan VPS DreamHost sangat sesuai
perniagaan kecil hingga pertengahan yang mempunyai perkongsian hosting yang lebih besar.

BlueHost mempunyai tiga tahap khusus, membenarkan 3, 4, dan 5 IP, dengan harga $ 74.99, $ 99.99, dan
$ 124.99 sebulan, masing-masing. DreamHost mempunyai beberapa pilihan bermula dari $ 149 per
bulan, dengan harga bergantung pada konfigurasi yang dipilih. DreamHost membenarkan tanpa had
bilangan IP, serta lebar jalur yang tidak terhad, pada tahap khusus.

Jaminan Wang Dikembalikan: BlueHost mempunyai jaminan 30 hari standard industri. DreamHost mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 97 hari dalam industri. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di BlueHost atau DreamHost, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari sebarang bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat mengenai Harga Perancangan Hosting

DreamHost hanya mempunyai satu rancangan bersama yang dibandingkan dengan peringkat tertinggi BlueHost dalam hosting bersama dengan separuh harga. Sebagai tambahan, DreamHost mempunyai jaminan pengembalian wang terbaik dalam industri.

Betapa senangnya menggunakan BlueHost vs DreamHost

Kemudahan penggunaan

Betapa senang menggunakan antara muka

Panel kawalan. BlueHost menggunakan cPanel, tetapi dengan antara muka yang diubah, jadi pengguna cPanel biasa akan mempunyai beberapa penyesuaian yang harus dibuat. Panel kawalan proprietari DreamHost mempunyai ciri yang diperlukan, tetapi tidak berdasarkan cPanel standard industri boleh menyebabkan beberapa masalah pengguna.

Pemasang sekali klik. BlueHost menggunakan pemasang satu klik MOJO Marketplace untuk memasang hampir seratus aplikasi dengan mudah. DreamHost mempunyai bahagian pemasang satu klik, walaupun tidak ada banyak pilihan seperti yang dimiliki MOJO Marketplace.

Navigasi Laman Web. Laman web BlueHost dan DreamHost memberikan maklumat yang anda perlukan untuk memilih rancangan. Kedua-duanya mempunyai carta perbandingan yang berguna untuk membandingkan tahap dalam rancangan mereka. Kedua-duanya bersih, dan mesra pengguna, bagaimanapun, DreamHost menyukarkan untuk mencari beberapa maklumat tanpa menggunakan Google atau membaca wiki.

Pendapat mengenai Kemudahan Penggunaan

Pemasang satu klik BlueHost mempunyai lebih banyak aplikasi. Tidak menggunakan cPanel biasa, tetapi BlueHost pada dasarnya adalah cPanel dengan antara muka tersuai. Laman web BlueHost sedikit lebih banyak
mesra pengguna.

Sokongan BlueHost vs DreamHost

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Sokongan pengguna dibandingkan

Berdasarkan ulasan pelanggan, ini adalah salah satu kawasan yang kekurangan BlueHost. DreamHost mendapat markah tinggi daripada pelanggan untuk perkhidmatan dan sokongan, dan kakitangan sokongannya dianggap ramah
dan berpengetahuan.

BlueHost mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung 24/7. BlueHost dan DreamHost kedua-duanya mempunyai blog dan
sebuah forum.

DreamHost mempunyai halaman hubungan di mana anda menghantar e-mel soalan. Terdapat lebih banyak pilihan sokongan
dari DreamHost setelah anda membeli dari mereka, tetapi telefon bukan salah satunya. DreamHost mempunyai wiki unik yang dikemas kini mengikut keperluan dan mempunyai banyak maklumat, seperti asas pengetahuan.

Pendapat mengenai Sokongan Pengguna

Tidak ada tuan rumah yang sempurna di sini. BlueHost menyediakan lebih banyak kaedah hubungan di muka, namun sokongan pelanggannya tidak dinilai tinggi oleh pelanggan. DreamHost mempunyai pilihan hubungan terhad, tetapi pelanggan menilai perkhidmatan pelanggan yang mereka terima.

Ulasan pengguna tentang BlueHost vs DreamHost

Ulasan Pengguna

Ulasan pengguna dibandingkan

Nota: Anda tidak boleh menggunakan ulasan sebagai faktor penentu dalam memilih hos web. Biasanya, ulasan disiarkan oleh mereka yang bersemangat, jadi kebanyakan pelanggan yang menghantar ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif. Namun, apabila sesuatu dilaporkan secara berterusan, ia mungkin perlu dipertimbangkan.

Ulasan Negatif untuk BlueHost dan DreamHost

BlueHost. Ulasan negatif untuk BlueHost sangat berkaitan dengan sokongan. Masa menunggu yang lama, kekasaran, dan tiket berulang untuk masalah yang sama, bukanlah perkara biasa.

DreamHost. Tidak menghairankan, keluhan yang paling biasa adalah kekurangan sokongan telefon. Ada juga yang melaporkan sokongan berbual. Pelanggan juga telah memberi komen bahawa untuk syarikat yang mempunyai jaminan waktu operasi yang kuat, terdapat banyak aduan downtime yang mengejutkan.

Ulasan Positif untuk BlueHost dan DreamHost

BlueHost. Sebilangan besar ulasan positif dari pelanggan BlueHost memuji harga dan ciri yang disediakan dalam rancangan.

DreamHost. Sokongan pelanggan dari DreamHost mendapat sebahagian besar komen positif. DreamHost juga mendapat pujian atas rancangan yang dikongsi hampir tanpa had dengan harga yang rendah.

Pendapat Ulasan Pengguna

Secara keseluruhan, DreamHost menerima lebih banyak ulasan positif daripada pelanggannya daripada BlueHost. Walau bagaimanapun, BlueHost mendapat ulasan yang baik untuk hampir semua perkara kecuali sokongan pelanggan.

Kesimpulan mengenai perbandingan BlueHost dan DreamHost

Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Memilih platform Terbaik

BlueHost dan DreamHost kedua-duanya mempunyai ciri yang menarik bagi mereka yang mencari syarikat hosting web.

Sebab untuk memilih DreamHost daripada BlueHost:

 • Satu rancangan bersama dengan “tidak terhad” semuanya
 • Jaminan wang yang lebih lama
 • Jaminan masa operasi 100%
 • Bukan syarikat EIG

Sebab untuk memilih BlueHost berbanding DreamHost:

 • Lebih banyak pilihan dalam hosting bersama
 • SiteLock Percuma
 • Menggunakan cPanel – walaupun dengan antara muka yang diubah
 • Lebih banyak aplikasi tersedia untuk pemasangan satu klik

Walaupun rancangan WordPress yang diuruskan BlueHost lebih mahal daripada yang lain
hos, ciri-ciri di dalamnya menjadikannya sangat popular. Ini ditunjukkan oleh fakta bahawa lebih daripada 1 juta laman web WordPress dihoskan di BlueHost.

Sekiranya anda bersaiz sederhana atau lebih besar, anda mungkin melihat Bluehost atau DreamHost dengan munasabah
VPS berharga atau rancangan pelayan khusus, walaupun DreamHost dapat menangani perniagaan yang lebih besar dengan
lebar jalurnya tidak terhad.

Dengan hosting bersama satu rancangannya, DreamHost menarik bagi mereka yang menginginkan tanpa had
semua laman web tanpa perlu memutuskan antara peringkat. Walau bagaimanapun, ia mungkin tidak sesuai untuk
pemula kerana tidak ada pembina laman web dan tidak ada sokongan telefon.

Kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan harga yang baik untuk jumlah ciri yang mereka sediakan.

Ini hanyalah dua daripada banyak syarikat yang menawarkan web hosting. Sekiranya anda tidak keberatan menghabiskan sedikit
dolar lebih banyak untuk masa muat dan tindak balas yang pantas dan ciri premium, SiteGround pasti patut diperiksa.

Untuk hos yang merupakan pilihan terbaik untuk WordPress yang diuruskan, dan mempunyai wang yang banyak
jamin kedua setelah DreamHost, anda mungkin ingin mempertimbangkan InMotion Hosting.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai BlueHost atau DreamHost? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map