Bluehost vs DreamHost: Cilin duhet të përdorni?

Pavarësisht nga arsyeja për të dëshiruar një faqe në internet, gjetjen e kompanisë web hosting që është e drejtë për të
mund të jesh befasues sepse ka kaq shumë plane me kaq shumë tipare të ndryshme. kjo
Krahasimi kokë më kokë midis BlueHost dhe DreamHost mund t’ju ndihmojë të ngushtoni zgjedhjet tuaja.


Të dy BlueHost dhe DreamHost kanë qenë në biznesin e mbajtjes së faqeve në internet që nga vitet 1990 – BlueHost që nga viti 1996, dhe DreamHost që nga viti 1997. Të dyja janë të krijuara mirë. BlueHost ka më shumë se 2 milion site të organizuara në serverat e tij, ndërsa DreamHost ka mbi 1.5 milion në serverat e saj.

BlueHost dhe DreamHost të dy ofrojnë një pritje të përbashkët, menaxhimin e menaxhuar të WordPress, dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverit – megjithëse VPS dhe opsionet e dedikuara të serverit të BlueHost janë shtesë të kohëve të fundit.

BlueHost ka fituar një numër çmimesh “më të mira”, duke përfshirë “Pritjen më të mirë të përballueshme” dhe “Më të mirën”
Pritësi i vlerës. ” DreamHost ka fituar pjesën e saj të çmimeve “më të mira”, përfshirë “Pritjen më të mirë të biznesit” të PCMag në 2014 dhe 2015.

Në vitin 2010, BlueHost u ble nga Endurance International Group (EIG), një kompani e cila zotëron
kompani të shumta pritëse, por lejon që secila prej tyre të veprojë nën emrin e tyre. madje
megjithëse vendet EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës, ekzistojnë një numër ngjashmërish midis EIG
ndërmarrje pronesie.

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm që nëse keni pasur probleme me një kompani EIG, mund të gjeni të njëjtën gjë
çështje me një tjetër. DreamHost është një kompani pritëse private dhe është me seli në të
Kaliforni.

Krahasoni performancën e BlueHost vs DreamHost

Contents

Uptime dhe besueshmëri

Monitor monitorimi

uptime. Edhe pse statistikat në kohë të BlueHost tregojnë se rregullisht të jetë 99.9% ose më mirë, ato nuk kanë një garanci në kohë. Nga ana tjetër, DreamHost ka një garanci 100% në kohën e duhur. Referimet e një dite të pritjes për çdo orë të joproduktive jepen, pasi të raportohet telashet.

Performance. BlueHost ndërton serverat e vet dhe përdor AMD Opterons 16-core. DreamHost gjithashtu përdor procesorë AMD dhe ka SSD të instaluar në serverat e tij.

Një test i një siti të pritur në BlueHost rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.37, më shpejt se 65% të vendeve të testuara në Pingdom. Një sit i krahasueshëm i DreamHost rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.10, më shpejt se 70% të vendeve të testuara.

seriozitet. Qendra e të dhënave për BlueHost ndodhet në Juta. Qendra e të dhënave është mundësuar dhe ftohur me burime të tepërta, dhe rezervë dizel janë vendosur për raste urgjente. BlueHost nuk ka kopje rezervë të pasqyruar ose të tepërt të të dhënave, përveç për Planet e tyre të Re. Rikthimet mbahen për një maksimum prej 30 ditësh.

DreamHost ka dy qendra të të dhënave në Kaliforni, një në Los Angeles dhe një në Irvine. Planet janë
në vazhdim e sipër për të konsoliduar qendrat e të dhënave në Kaliforni në një qendër të dhënash DreamHost në Portland.
Ata gjithashtu kanë një qendër të dhënash në Ashburn, Virginia. Të gjitha qendrat e të dhënave kanë tepricë në
energjia dhe ftohja, rezervat rezervë dizel dhe siguria 24/7 janë të vendosura në të gjitha qendrat e të dhënave.

Opinion në BlueHost vs DreamHost

Ndërsa besueshmëria është e shkëlqyeshme dhe koha e duhur është e mirë, mungesa e një garancie në kohë për
BlueHost mund të jetë një shqetësim. DreamHost ka një nga garancitë më të mira të kohës në biznes. DreamHost gjithashtu ka një avantazh në ngarkesën dhe kohën e reagimit – por vetëm me një diferencë të vogël.

BlueHost vs DreamHost

Krahasoni tiparet kryesore

Karakteristikat kryesore të krahasuara

Shënim: Ju do të gjeni “të pakufizuar” ose “të pa-matur” të përdorur nga kompanitë e mbajtjes në internet kur përshkruajnë karakteristika. Shtë një term marketing dhe nuk do të thotë “gjithçka që mund të përdorni”. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. Të dy BlueHost dhe DreamHost ofrojnë një vit falas të regjistrimit të domenit për llogari të reja.

Ndërtues i faqes në internet. BlueHost siguron Weebly Basic-in-drop, i cili është i kufizuar në 5 faqe në internet. Thelbësore është pa pagesë, dhe ka një azhurnim në Weebly Premium në dispozicion për një tarifë shtesë. DreamHost nuk ofron një ndërtues të faqes në internet.

Bazat e të dhënave. Të dyja BlueHost dhe DreamHost ofrojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL.

Llogaritë e postës elektronike. Të dy BlueHost dhe DreamHost ofrojnë llogari të pakufizuara të postës elektronike dhe dërgimin e postës elektronike.

WordPress Hosting. BlueHost dhe DreamHost të dy ofrojnë planet e menaxhuara të WordPress.
Planet e menaxhuara të WordPress zakonisht kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët. Një pjesë e ekstra
kostoja është sepse planet e menaxhuara të WordPress janë pritur në mënyrë tipike në serverë të optimizuar me të tillë
karakteristika si caching dhe siguri shtesë për të përmirësuar performancën dhe stabilitetin.

Avantazhi kryesor i hostimit të menaxhuar të WordPress është ai i kopjimit automatik dhe azhurnimi i
faqet tuaja të WordPress janë bërë për ju, duke ju lejuar të përqendroheni në ato që janë të rëndësishme – faqet tuaja. ‘
përmbajtje.

Zgjidhje eCommerce. BlueHost dhe DreamHost të dy ofrojnë karroca për blerje falas përmes paneleve të tyre të kontrollit, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. Plug-in WP eCommerce janë në dispozicion nga të dy hostet për faqet e WordPress. DreamHost gjithashtu mbështet një tregti
Ndërtues i faqes eCommerce, Kafe Tregti – megjithëse nuk është falas.

backups. BlueHost ofron kopje rezervë ditore, javore dhe mujore, dhe gjithashtu ofron SiteBackup Pro për një tarifë, megjithëse është falas me planin e përbashkët të Business Pro. SiteBackup Pro lejon kopjimin dhe rivendosjen në nivelin e skedarit.

Politika e DreamHost ndalon ruajtjen e kopjeve rezervë të faqes në server, kështu që përdoruesi krijoi kopje rezervë
duhet të shkarkohen dhe hiqen nga serveri pritës sa më shpejt që të jetë e mundur pasi të jenë bërë. Të dhënat në internet dhe bazat e të dhënave janë mbështetur automatikisht nga DreamHost, por kopjet rezervë nuk janë të garantuara.

Siguria e Pritjes. Për të kërkuar, hequr dhe ndaluar malware, BlueHost ofron shërbimin themelor SiteLock falas në nivelet e saj të ulëta, dhe SiteLock Pro falas në planet e nivelit të tij më të lartë. BlueHost deklaron se ka procese të brendshme për të mbrojtur kundër DDoS në vend. DreamHost përdor Spamhaus për të filtruar emailin dhe siguron mbrojtje DDoS përmes shërbimeve të Rrjeteve Arbor.

Të gjitha planet e Bluehost kanë një çertifikatë falas të Shared SSL. Plani më i lartë i përbashkët në BlueHost vjen
me një çertifikatë private SSL falas. DreamHost siguron SSL përmes Encrypt të Let-it në planet e saj.

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel por ka modifikuar gjerësisht ndërfaqen. DreamHost përdor një panel kontrolli të pronarit që është më shumë i bazuar në tekst sesa ndërfaqja e bazuar në ikonë e cPanel.

e gjelbër. DreamHost blen Kredi të Energjisë së Rinovueshme dhe shprehet se është neutral ndaj karbonit.

pagesë shtesë. BlueHost ka 150 dollarë në kredi për reklama; BlueHost ka 100 dollarë kredi. Të dy kanë programe bashkëpunimi. BlueHost do të migrojë në një uebfaqe të krijuar nëse e keni diku tjetër, megjithëse ngarkon një premium për shërbimin. DreamHost nuk ka shërbime të transferimit të faqes në internet.DreamHost gjithashtu shet ruajtje në serverat e tij të cloud për një tarifë mujore, në varësi të sa ju ruan.

Opinion mbi Tiparet kryesore të BlueHost vs DreamHost

Të dy kompanitë pritëse ofrojnë një gamë të mirë të karakteristikave. Sidoqoftë, për shkak të DreamHost që nuk përdor cPanel, duke mos pasur një ndërtues në internet, nuk ka politika migracioni dhe një plan rezervë më pak të fuqishëm, BlueHost merr nyjen në karakteristika.

Krahasoni planet e mbajtjes së faqeve në internet dhe BlueHost vs DreamHost

Planet e strehimit & Çmimeve

Planet e çmimeve të krahasuara

Shënim: Konkurrenca agresive çon në ndryshime të vazhdueshme në çmimet dhe në një çmim të madh promovues. Pricesmimet e promovimit zakonisht kufizohen në afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë është i barabartë me kursimet më të larta. Edhe pa premtime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ndërprerje të çmimeve. Mimet më poshtë janë renditur në faqet e internetit pritëse në kohën e kësaj krahasimi.

Bluehost. BlueHost ofron tre plane të përbashkëta. Lejet themelore që një sit siguron 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe lejon llogari të pakufizuar të bandës dhe email-eve, me një çmim promovimi prej 3,95 $ në muaj. Plus, me 6.95 dollarë në muaj, rrit numrin e vendeve të lejuara në 10, dhe ruajtjen në 150 GB. Një CDN është gjithashtu pjesë e Planit Plus. Business Pro, me 14,95 $ në muaj, ofron
site të pakufizuara, si dhe gjerësi të pakufizuar, ruajtje dhe llogari të postës elektronike.

Një CDN, Private SSL, IP e dedikuar dhe Rezervimi i Sajtit Pro përfshihen në këtë plan të nivelit të lartë. Të gjithë
planet e përbashkëta BlueHost gjithashtu vijnë me një regjistrim të lirë të domain për një vit. BlueHost ofron
tre Cloud Scalable plan për një tarifë shtesë, e cila pasqyron të dhënat tuaja në tre vende për të
besueshmëria dhe koha më e shpejtë e ngarkesës.

BlueHost ka katër plane të menaxhuara të WordPress bazuar në teknologjinë VPS. Plani më i vogël,
blogeri, me 12.95 dollarë në muaj, është i kufizuar në 100 milion vizita, 30 GB depo dhe pesë site. Plani i lartë, ndërmarrja, me çmim 85 $ në muaj, ka 240 GB hapësirë ​​ruajtjeje, bandë të pakufizuar dhe 30 site. Dy të tjerët, profesionistë me 37.50 dollarë, dhe biznesi me 60 dollarë bien në mes. Të gjithë kanë CDN dhe SiteLock falas (dy nivelet e fundit kanë SiteLock Pro, biznesi ka SiteLock
Premium dhe niveli i lartë siguron Ndërmarrjen SiteLock).

Dreamhost. DreamHost i bën gjërat më të thjeshta me një plan të përbashkët, me çmim 7,95 dollarë për një mandat tre vjeçar. Plani vjen me gjithçka të pakufizuar – ruajtje të pakufizuar, bandë të pakufizuar, llogari emaili të pakufizuar dhe fusha të pakufizuara. Një regjistrim falas i domenit për një vit, si dhe SSL falas, vjen me planin. Një IP e dedikuar është në dispozicion për një tarifë mujore prej $ 5,95 ..DreamHost gjithashtu ofron një mundësi cloud që pasqyrohet në tre vende për tepricë. Gjashtë nivelet e shkallëzimeve shumë të ndryshueshme variojnë nga 4,50 dollarë në muaj në 96 dollarë në muaj.

DreamHost ofron një plan të hostimit të menaxhuar të WordPress me 30 GB memorie SSD, dhe vizitorë të pakufizuar në muaj. WordPress instalohet automatikisht në check-out. Plani vjen me një IP të dedikuar dhe është pritur në një VPS me SSD. Plani është i kufizuar në një sit dhe një
Baza e të dhënave MySQL, dhe është me çmim 19,95 $ me një plan vjetor.

VPS dhe planet e përkushtuara: Të dy BlueHost dhe DreamHost kanë katër plane VPS. 14,99 $ BlueHost në muaj niveli standard VPS do të ishte i përshtatshëm për një biznes individual ose të vogël që kishte nevojë për performancë pak më shumë sesa do të lejonte një plan i përbashkët, por është shumë i kufizuar për shumë më tepër se kaq. Tre planet e tjera kanë karakteristika më të mira dhe janë me çmim 29,99 $, 44,99 $ dhe 55,99 $ në muaj. Planet VPS BlueHost kanë kufij të brezit prej 1 TB deri në 4 TB.

Planet VPS të DreamHost shfaqin SSD, fillojnë me 15 dollarë në muaj dhe maksimumi me 120 dollarë në muaj.
Duke ofruar bandë të pakufizuar dhe fusha të pakufizuara, planet e DreamHost VPS janë të përshtatshme
biznese të vogla dhe të mesme që kanë dalë më shumë se një host i përbashkët.

BlueHost ka tre nivele të dedikuara, duke lejuar 3, 4 dhe 5 IP, me çmim 74,99 $, 99,99 $ dhe
124,99 dollarë në muaj, përkatësisht. DreamHost ka disa opsione duke filluar nga 149 dollarë për
muaj, me çmimet në varësi të konfigurimit të zgjedhur. DreamHost lejon një të pakufizuar
numri i IP-ve, si dhe gjerësia e brezit të pakufizuar, në nivelet e saj të dedikuara.

Garancia e kthimit të parave: BlueHost ka garanci standarde të industrisë 30-ditore. DreamHost ka një industri që udhëheq garancinë e kthimit të parave 97-ditore. Nëse keni regjistrimin e domain falas në BlueHost ose DreamHost, ata do të pranojnë një tarifë të regjistrimit të domain nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

Opinion mbi Prmimet e Planeve të Pritjes

DreamHost ka vetëm një plan të përbashkët që krahason me nivelin më të lartë të BlueHost në pritjen e përbashkët me gjysmën e çmimit. Përveç kësaj, DreamHost ka garancinë më të mirë të industrisë për kthimin e parave.

Sa e thjeshtë për t'u përdorur BlueHost vs DreamHost

Lehtësinë e përdorimit

Sa e lehtë për të përdorur ndërfaqen

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel, por me një ndërfaqe të modifikuar, kështu që përdoruesit e rregullt të cPanel do të kenë disa rregullime për të bërë. Paneli i kontrollit të pronarit të DreamHost ka karakteristikat e kërkuara, por duke mos u bazuar në standardin e industrisë cPanel mund të shkaktojë disa çështje të përdoruesit.

Instaluesi me një klik. BlueHost përdor instaluesin me një klik të MOJO Marketplace për të instaluar gati njëqind aplikime me lehtësi. DreamHost ka një seksion instalues ​​me një klikim, megjithëse nuk ka aq shumë opsione sa ka tregu MOJO.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dyja faqet e BlueHost dhe DreamHost ofrojnë informacionin që ju nevojitet për të zgjedhur një plan. Të dy kanë tabela të dobishme krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre. Të tjera janë të pastra, dhe miqësore për përdoruesit, megjithatë, DreamHost e bën të vështirë të gjesh disa informacione pa iu drejtuar Google ose lexuar përmes wikis.

Opinion për Lehtësinë e Përdorimit

Instaluesi me një klikim i BlueHost ka më shumë aplikacione. As nuk përdor cPanel të rregullt, por BlueHost është në thelb cPanel me një ndërfaqe me porosi. Uebfaqja e BlueHost është pak më shumë
i lehtë në përdorim.

Mbështetja e BlueHost vs DreamHost

Mbështetje teknike dhe klientit

Mbështetja e përdoruesit krahasuar

Bazuar në vlerësimet e klientëve, kjo është një fushë ku mungon BlueHost. DreamHost merr shënime të larta nga klientët për shërbim dhe mbështetje, dhe personeli i tij mbështetës konsiderohet miqësor
dhe njohuri.

BlueHost ka një telefon, email dhe bisedë live 24/7. BlueHost dhe DreamHost të dy kanë një blog dhe
një forum.

DreamHost ka një faqe kontakti ku ju dërgoni pyetje me email. Ka më shumë mundësi mbështetjeje
nga DreamHost pasi të keni blerë prej tyre, por një telefon nuk është njëri prej tyre. DreamHost ka një wiki unike që azhurnohet sipas nevojës dhe ka shumë informacion, shumë si një bazë njohurish.

Opinion për Mbështetjen e Përdoruesit

As host nuk është perfekt këtu. BlueHost ofron më shumë metoda të kontaktit përpara, megjithatë, mbështetja e tij për klientët nuk është vlerësuar shumë nga klientët. DreamHost ka mundësi të kufizuara kontakti, por klientët vlerësojnë shumë shërbimin e klientit që ata marrin.

Shqyrtimet e përdoruesve të BlueHost vs DreamHost

Shqyrtime të përdoruesve

Vlerësimet e përdoruesve krahasuar

Shënim: Asnjëherë nuk duhet të përdorni një rishikim si faktori vendimtar në zgjedhjen e një hosti në internet. Zakonisht, vlerësimet postohen nga ata që janë pasionantë, kështu që shumica e klientëve që postojnë komente janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Sidoqoftë, kur diçka raportohet vazhdimisht, mund të jetë diçka për t’u marrë në konsideratë.

Shqyrtime negative për BlueHost dhe DreamHost

Bluehost. Shqyrtimet negative për BlueHost në mënyrë dërrmuese kanë të bëjnë me mbështetjen. Kohët e gjata të pritjes, vrazhdësia dhe biletat e përsëritura për të njëjtën çështje, nuk janë të rralla.

Dreamhost. Nuk është për t’u habitur, ankesa më e zakonshme është mungesa e mbështetjes telefonike. Disa raportojnë gjithashtu mbështetje spoty chat. Konsumatorët gjithashtu kanë komentuar se për një kompani që ka një garanci kaq të fortë në kohë, ekziston një numër i befasishëm i ankesave të ndërprerjes.

Shqyrtime Pozitive për BlueHost dhe DreamHost

Bluehost. Shqyrtimet më pozitive nga klientët e BlueHost lavdërojnë çmimet dhe tiparet e parashikuara në plane.

Dreamhost. Mbështetja e klientit nga DreamHost merr një shumicë të komenteve pozitive.DreamHost gjithashtu merr vlerësime për planin e saj gati të pakufizuar, për një çmim të ulët.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Në përgjithësi, DreamHost merr më shumë vlerësime pozitive nga klientët e tij sesa BlueHost. Sidoqoftë, BlueHost merr vlerësime të mira për shumicën e gjithçkaje, përveç mbështetjes së klientit.

Përfundim për krahasimin e BlueHost dhe DreamHost

Cili hosting është më i miri për ju?

Zgjedhja e platformës më të mirë

BlueHost dhe DreamHost të dy kanë veçori që u pëlqen atyre që kërkojnë një kompani pritjeje në internet.

Arsyet për të zgjedhur DreamHost over BlueHost:

 • Një plan i përbashkët me gjithçka “të pakufizuar”
 • Garanci më e gjatë për kthimin e parave
 • Garanci 100% e kohës
 • Jo një kompani EIG

Arsyet për të zgjedhur BlueHost over DreamHost:

 • Më shumë opsione në pritjen e përbashkët
 • Falas SiteLock
 • Përdor cPanel – megjithëse me një ndërfaqe të modifikuar
 • Më shumë aplikacione në dispozicion për instalimin me një klik

Megjithëse planet e WordPress të menaxhuara të BlueHost janë më të shtrenjta se ato të disa të tjerëve
hostet, tiparet në to i bëjnë ato shumë të njohura. Tregohet nga fakti se më shumë se 1 milion site WordPress janë pritur në BlueHost.

Nëse jeni me madhësi të mesme ose më të mëdha, mund të kërkoni në Bluehost ose DreamHost për arsye
me VPS me çmime ose me planet e dedikuara të serverëve, megjithëse DreamHost mund të trajtojë bizneset më të mëdha me të
Bandwidth i saj i pakufizuar.

Me një program të përbashkët me një plan të përbashkët, DreamHost është tërheqës për ata që duan një të pakufizuar
gjithçka site pa qenë e nevojshme të vendosni midis niveleve. Sidoqoftë, mund të mos jetë e përshtatshme për këtë
fillestar pasi nuk ka ndonjë ndërtues të faqes në internet dhe asnjë mbështetje telefonike.

Të dyja këto kompani pritëse ofrojnë çmime të mira për sasinë e veçorive që ato ofrojnë.

Këto janë vetëm dy nga shumë kompani që ofrojnë pritje në internet. Nëse nuk keni ndër mend të shpenzoni disa
dollarë më shumë për ngarkesën e shpejtë dhe kohën e reagimit dhe karakteristikat premium, SiteGround do të ia vlente të kontrolloni.

Për një host që është një zgjedhje e shkëlqyeshme për WordPress të menaxhuar, dhe që ka një kthim parash
garantoni të dytin vetëm për DreamHost, ju mund të dëshironi të merrni parasysh InMotion Hosting.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me BlueHost ose DreamHost? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map