BlueHost vs Arvixe: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Mencuba memilih syarikat hosting web yang tepat adalah keputusan penting – tetapi boleh membingungkan dengan semua pilihan dan rancangan di luar sana. Persempit pilihan anda dengan perbandingan head-to-head antara Bluehost dan Arvixe.


Bluehost dan Arvixe adalah syarikat hosting web lama. BlueHost telah berniaga sejak tahun 1996. Arvixe ditubuhkan pada tahun 2003. BlueHost mapan dengan lebih dari 2 juta laman web yang dihoskan di pelayannya. Arvixe tidak begitu terkenal, tetapi ia adalah syarikat hosting web yang berkembang pesat.

Bluehost dan Arvixe sama-sama menyediakan hosting bersama, hosting WordPress, dan VPS dan rancangan pelayan khusus. VPS BlueHost dan pilihan pelayan khusus adalah tambahan baru-baru ini. BlueHost berasaskan Linux, sementara Arvixe menyediakan pilihan Linux dan Windows untuk semua rancangannya.

Perbandingan Arvixe dan Bluehost

BlueHost telah dinobatkan sebagai “Hosting Terjangkau Terbaik”, dan “Host Nilai Terbaik.” Arvixe adalah Pilihan Editor PCMag pada tahun 2015 dan telah dinobatkan oleh Inc.com sebagai salah satu syarikat yang paling pesat berkembang di A.S..

Pada tahun 2010, BlueHost dibeli oleh Endurance International Group (EIG), dan EIG membeli Arvixe pada tahun 2014. EIG memiliki banyak syarikat hosting tetapi membenarkan mereka beroperasi dengan nama asal mereka sendiri.

Syarikat EIG bukan klon antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, terdapat banyak persamaan di antara mereka. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan satu syarikat EIG, anda mungkin mengalami masalah yang sama dengan syarikat yang lain.

Bandingkan prestasi Bluehost dan Arvixe

Bluehost vs Arvixe: Masa dan Kebolehpercayaan

Waktu tamat. Walaupun statistik uptime BlueHost menunjukkan secara berkala 99.9% atau lebih baik, mereka tidak mempunyai jaminan waktu operasi. Arvixe mempunyai jaminan 99.9%, dan mereka memberikan bayaran balik bulan percuma jika rata-rata bulanan turun di bawah peratusan tersebut.

Persembahan. BlueHost membina pelayannya sendiri dan menggunakan Opterons AMD 16 teras. Pelayan Arvixe menggunakan Xeons terkini, dan data pelanggan disimpan pada 15K serbuan sepuluh pemacu. Pangkalan data dan pelayan e-mel Arvixe ada di penyimpanan SSD.

Menguji laman web yang dihoskan di BlueHost menghasilkan masa muat 2.37s, lebih cepat daripada 65% laman web yang diuji di Pingdom. Laman web Arvixe yang setanding menghasilkan masa muat 1.05s, lebih cepat daripada 89% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. Pusat data BlueHost terletak di Utah. Pusat data dihidupkan dan disejukkan dengan sumber berlebihan, dan sandaran diesel tersedia untuk keadaan kecemasan. BlueHost tidak membuat sandaran data yang dicerminkan atau berlebihan, kecuali untuk Rencana Awan mereka, dan sandaran disimpan selama maksimum 30 hari.

Arvixe mempunyai pusat data di Amerika Utara (Dallas, Texas), Eropah (Amsterdam), dan (Hong Kong). Semua pusat data sepenuhnya berlebihan, dengan pelbagai pilihan kuasa dan penyejukan. Pusat data dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan.

Pendapat

Untuk kedua-dua Bluehost dan Arvixe, kebolehpercayaannya sangat baik, dan masa operasi yang baik. Namun, kekurangan jaminan masa pakai untuk BlueHost boleh menjadi perhatian. Ujian menunjukkan laman web Arvixe menjadi lebih pantas dalam masa tindak balas dan masa muat.

Bandingkan ciri Bluehost dan Arvixe

Bandingkan Ciri Utama

Nota: “Tidak terhad” dan “tidak terukur” adalah istilah popular yang digunakan oleh syarikat hosting web ketika menerangkan ciri. Namun, itu tidak bermaksud “gunakan semua yang anda mahukan.” Syarat itu merujuk kepada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai penggunaan yang wajar.

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. BlueHost juga menyediakan tahun pendaftaran domain percuma untuk akaun baru. Arvixe menawarkan domain percuma selama anda mempunyai rancangan, dan ia menawarkan pemindahan percuma jika anda sudah memiliki domain.

Pembina Laman Web. BlueHost menyediakan drag-and-drop Weebly Basic, yang terhad kepada 5 halaman web. Basic adalah percuma. Untuk lebih banyak ciri dan halaman, peningkatan ke Weebly Premium tersedia dengan bayaran tambahan. Rancangan Arvixe disertakan dengan RvSiteBuilder, pembangun yang kaya dengan fitur dengan editor WSYWIG dan lebih dari 600 templat web.

Pangkalan Data. Bluehost dan Arvixe menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had. Arvixe juga menyokong pangkalan data PostgreSQL.
Akaun E-mel. Bluehost dan Arvixe kedua-duanya menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had.

Hosting WordPress. Bluehost dan Arvixe sama-sama menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Pelan WordPress Terurus dihoskan pada pelayan yang dioptimumkan yang menampilkan cache dan keselamatan tambahan untuk meningkatkan prestasi dan kestabilan.

Kelebihan besar hosting WordPress yang dikendalikan adalah bahawa sandaran laman web anda, dan mengemas kini WordPress dan pemalamnya, dilakukan untuk anda, yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada kandungan laman web anda..

Pelan WordPress Terurus biasanya lebih mahal daripada rancangan bersama standard. Walau bagaimanapun, rancangan hosting dan pengurusan WordPress milik Arvixe berharga sama.

Penyelesaian eCommerce. Bluehost menyediakan keranjang belanja percuma melalui panel kawalannya, seperti Magento, PrestaShop, ZenCart, dan lain-lain. Arvixe juga menyokong beberapa pilihan eCommerce percuma dan komersial, banyak dengan sokongan 24/7 dan pemasangan automatik.

Sandaran. BlueHost membuat sandaran harian, mingguan, dan bulanan. Mereka juga menawarkan SiteBackup Pro, yang membuat sandaran dan pemulihan pada tahap fail, dengan bayaran tambahan. SiteBackup Pro percuma dengan tahap bersama Business Pro.

Arvixe melakukan cadangan snapshot pelayannya setiap hari. Terlepas dari dasar cadangan, disarankan agar sandaran manual dibuat dan disimpan di luar lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan tambahan.

Keselamatan Hosting. Untuk memerangi perisian hasad, BlueHost menyediakan perkhidmatan SiteLock asas secara percuma di peringkat lebih rendah, dan SiteLock Pro percuma pada rancangan peringkat lebih tinggi. BlueHost mempunyai proses dalaman untuk melindungi daripada serangan DDoS.

Arvixe mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS, serta memberikan perlindungan terhadap serangan kekerasan. Rancangan Arvixe dilengkapi dengan penapisan e-mel SpamAssassin dan Spamhaus.

Semua rancangan Bluehost mempunyai sijil SSL Berkongsi percuma. Pelan bersama tertinggi BlueHost, Business Pro, dilengkapi dengan sijil SSL Peribadi percuma.

Arvixe biasanya menyediakan SSL bersama percuma untuk rancangan hosting bersama Linux, tetapi nampaknya SSL percuma tidak lagi tersedia untuk rancangan Linux atau Windows, kecuali rancangan Perniagaan, yang mempunyai SSL percuma selagi anda mempunyai rancangan dengan Arvixe.

Panel kawalan. Arvixe menggunakan cPanel standard industri. BlueHost juga menggunakan cPanel tetapi telah banyak mengubah suai antara muka.

Program Gabungan dan Penjual Semula. Arvixe mempunyai program penjual semula. BlueHost juga mempunyai program penjual semula, tetapi ia bekerjasama dengan ResellerClub pihak ketiga untuk perkhidmatan ini. Program gabungan BlueHost membayar $ 65 setiap rujukan. Program gabungan Arvixe membayar dari $ 70 hingga $ 135 setiap rujukan, bergantung pada berapa banyak rujukan yang anda buat setiap bulan.

Tambahan. BlueHost mempunyai kredit iklan $ 150; Arvixe hadir dengan kredit iklan $ 200. Kedua-duanya akan memindahkan laman web yang sudah ada jika anda mempunyai laman web lain. BlueHost mengenakan premium untuk perkhidmatan migrasi, sementara Arvixe menyediakan satu migrasi secara percuma.

Pendapat

Kedua-dua syarikat hosting menyediakan ciri premium, dengan banyak pilihan “tanpa had”, dengan harga hosting anggaran. Arvixe mempunyai kelebihan dengan pembangun laman web yang lebih mantap, cPanel standard, dan sokongan untuk PostgreSQL dan Windows.

Bandingkan rancangan hosting web dan harga Bluehost dan Arvixe

Pelan Hosting & Harga

Catatan: Oleh kerana persaingan yang besar, harga promosi adalah amalan biasa dengan syarikat hosting web. Harga promosi biasanya terhad kepada jangka masa perkhidmatan pertama, jadi mendaftar untuk jangka masa panjang akan menghasilkan penjimatan yang lebih tinggi. Walaupun tanpa promosi, mendaftar untuk jangka masa perkhidmatan yang lebih lama biasanya sama dengan penurunan harga. Harga di bawah disenaraikan di laman web hos pada masa perbandingan ini.

BlueHost

Hosting Berkongsi. BlueHost menawarkan tiga peringkat rancangan hosting bersama. Basic membenarkan satu laman web, dengan storan 50 GB, dan lebar jalur dan akaun e-mel tanpa had, dengan harga promo $ 3,95.

Tambahan, dengan harga $ 6,95 sebulan, membolehkan sehingga 10 laman web, dan storan dinaikkan menjadi 150 GB. CDN juga merupakan sebahagian daripada Pelan Plus.

Business Pro, dengan harga $ 14.95 sebulan, menawarkan laman web tanpa had, serta lebar jalur, penyimpanan, dan akaun e-mel tanpa had.

CDN, Private SSL, IP khusus, dan Site Backup Pro termasuk dalam rancangan peringkat teratas ini. Pelan BlueHost juga dilengkapi dengan pendaftaran domain percuma selama satu tahun.

BlueHost menawarkan tiga rancangan Cloud yang berskala dengan bayaran tambahan, yang mencerminkan data anda di tiga tempat untuk kebolehpercayaan dan masa muat yang lebih cepat.

Hosting WordPress Terurus. BlueHost mempunyai empat rancangan WordPress yang dikendalikan berdasarkan teknologi VPS, jadi terdapat lebih sedikit laman web per pelayan.

Rancangan terkecil, blogger, dengan harga $ 12.95 sebulan, terhad kepada 100 juta lawatan, storan 30 GB dan lima laman web.
Pelan teratas, perusahaan, berharga $ 85 sebulan, mempunyai penyimpanan 240 GB, lebar jalur tanpa had, dan 30 laman web. Dua yang lain, profesional pada $ 37.50, dan perniagaan pada $ 60 jatuh di antara.

Semua rancangan mempunyai CDN dan SiteLock percuma (dua peringkat terbawah mempunyai SiteLock Pro, perniagaan mempunyai SiteLock Premium, dan peringkat teratas menyediakan SiteLock Enterprise).

Arvixe

Hosting Berkongsi. Arvixe menawarkan empat rancangan bersama – dua di PersonalClass dan dua di BusinessClass. Untuk masa muat dan respons yang lebih pantas untuk pelanggan anda, anda mempunyai pilihan untuk memilih pusat data A.S., Eropah, atau Asia semasa pembayaran.

Kedua-dua Peribadi dan Perniagaan menawarkan ruang, lebar jalur, e-mel dan pangkalan data tanpa had. PersonalClass adalah $ 4 sebulan; BusinessClass adalah $ 22 sebulan; PersonalClassPro adalah $ 7 sebulan; dan BusinessClassPro adalah $ 35 sebulan.

Tahap Pro membenarkan bilangan laman web yang tidak terhad, sementara tahap yang lebih rendah hanya membenarkan enam.

Perbezaan antara PersonalClass dan BusinessClass adalah bahawa BusinessClass mempunyai lebih sedikit pengguna di pelayan – pada dasarnya berkongsi hosting dengan ciri VPS.

Pilihan ASP (Windows) menggunakan beberapa dolar lebih banyak untuk setiap rancangan dan peringkat. Pelan bersama Arvixe menyediakan pangkalan data MySQL dan PostgreSQL tanpa had. Juga, rancangan BusinessClass mempunyai sijil SSL percuma selama laman web ini dihoskan dengan Arvixe.

Hosting WordPress Terurus. Arvixe menawarkan rancangan WordPress terkawal yang bermula pada $ 4 sebulan, sama dengan rancangan hosting bersama. Lebar jalur tidak terhad, storan tanpa had, dan sebilangan besar laman web disertakan dengan semua rancangan.

Laman WordPress dengan mudah ditingkatkan dari dikongsi ke VPS dan hosting khusus, walaupun harga Arvixe naik untuk VPS atau pelayan khusus.

VPS dan Pelan Dedikasi: BlueHost mempunyai empat rancangan VPS. Tahap VPS standard BlueHost $ 14,99 sebulan sesuai untuk individu atau perniagaan kecil yang memerlukan prestasi sedikit lebih tinggi daripada rancangan bersama yang memungkinkan.

Arvixe menawarkan dua masing-masing dalam Linux dan Windows. Pelan Arvixe adalah $ 40 dan $ 70 sebulan untuk pilihan Linux. Dua tahap Windows VPS adalah $ 60 dan $ 100 sebulan.

Pelan VPS teratas BlueHost hanya $ 59.99 sebulan, tetapi terhad kepada lebar jalur 4 TB, sementara keempat-empat rancangan Arvixe mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, dan mereka dilengkapi dengan sijil SSL percuma selama anda mempunyai rancangan.

BlueHost mempunyai tiga tahap khusus, masing-masing memungkinkan 3, 4, dan 5 IP. Mereka berharga $ 74.99, $ 99.99, dan $ 124.99 sebulan. Bergantung pada konfigurasi, enam peringkat pelayan khusus pemproses tunggal dari Arvixe berharga dari $ 128.70 sebulan hingga $ 227.50 sebulan.

Bagi mereka yang memerlukan prestasi lebih tinggi, Arvixe mempunyai dua tahap multi-prosesor dengan harga $ 357.30 sebulan. Arvixe juga menawarkan pilihan awan, bermula dari $ 108 sebulan. Walaupun lebih mahal daripada BlueHost, rancangan Arvixe dikendalikan sepenuhnya.

Jaminan Wang Dikembalikan: BlueHost mempunyai jaminan 30 hari standard industri. Arvixe mempunyai jaminan 60 hari yang lebih lama. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di BlueHost atau Arvixe, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari sebarang bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat

Harga Arvixe lebih tinggi daripada BlueHost, tetapi tingkat bawah mempunyai lebih banyak ciri daripada, tahap bawah di BlueHost. Arvixe mempunyai jaminan pengembalian wang yang lebih lama dan menawarkan rancangan Windows untuk mereka yang memerlukannya.

Bandingkan seberapa mudah penggunaan Bluehost dan Arvixe

Kemudahan penggunaan

Panel kawalan. BlueHost menggunakan cPanel, tetapi dengan antara muka yang diubah, jadi pengguna cPanel biasa akan mempunyai beberapa penyesuaian yang harus dibuat. Arvixe menggunakan cPanel berasaskan ikon biasa yang mesra pengguna.

Pemasang sekali klik. BlueHost menggunakan pemasang satu klik MOJO Marketplace untuk memasang hampir seratus aplikasi dengan mudah. Arvixe menggunakan Softaculous sebagai pemasang satu klik untuk beratus-ratus aplikasi.

Navigasi Laman Web. Laman web BlueHost dan Arvixe menyediakan data yang anda perlukan untuk memilih rancangan, dengan carta perbandingan yang berguna untuk membandingkan tahap dalam rancangan mereka. Kedua-duanya bersih, tidak rapi dan mesra pengguna.

Pendapat

Kedua Bluehost dan Arvixe mempunyai pemasang satu klik, menggunakan cPanel (walaupun diubah suai dalam kes BlueHost), dan mempunyai laman web yang mesra pengguna. Kedua-duanya mesra pengguna dan sama-sama mudah digunakan.

Bandingkan sokongan Bluehost dan Arvixe

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Berdasarkan ulasan pelanggan, ini adalah salah satu kawasan yang kekurangan BlueHost. Arvixe mempunyai reputasi hebat untuk sokongan pelanggan. Namun, sejak pembelian EIG, perkhidmatan pelanggan mengalami kerugian, menurut ulasan pelanggan. Ia masih melebihi purata.

Bluehost dan Arvixe mempunyai e-mel dan sembang langsung 24/7. Sokongan telefon BluHost juga 24/7, sementara perkhidmatan telefon Arvixe terhad pada waktu pejabat, Isnin hingga Jumaat. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan tutorial dan video. BlueHost mempunyai blog dan forum; Arvixe mempunyai blog yang aktif.

Pendapat

Bluehost dan Arvixe menyediakan pelbagai kaedah hubungan. Walaupun reputasi Arvixe mengalami kemalangan sejak kebelakangan ini, ia tetap mendapat ulasan positif untuk perkhidmatan dan sokongan pelanggan daripada BlueHost.

Bandingkan ulasan pengguna tentang Bluehost dan Arvixe

Ulasan Pengguna

Nota: Biasanya ulasan disiarkan oleh mereka yang bersemangat, jadi kebanyakan pelanggan yang menghantar ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif. Atas sebab itu, anda tidak boleh menggunakan ulasan pelanggan sebagai alasan utama anda memilih hos. Walau bagaimanapun, jika terdapat keluhan umum dari banyak pengguna, mungkin ada yang perlu dipertimbangkan.

Ulasan Negatif untuk Bluehost dan Arvixe

BlueHost. Ulasan negatif untuk BlueHost hampir semuanya berkaitan dengan sokongan. Masa menunggu yang lama, harus membuat tiket berulang untuk masalah yang sama, dan bahkan kekasaran, adalah keluhan yang biasa.

Arvixe. Sehingga baru-baru ini, terdapat beberapa ulasan negatif mengenai Arvixe. Akhir-akhir ini, beberapa ulasan membimbangkan perkhidmatan pelanggan yang buruk dan masa menunggu yang lama.

Ulasan Positif untuk Bluehost dan Arvixe

BlueHost. Sebilangan besar ulasan positif dari pelanggan Bluehost mementingkan kebahagiaan dengan harga dan ciri rancangan yang disediakan.

Arvixe. Arvixe mendapat markah tinggi daripada para pelanggannya kerana telah menyediakan begitu banyak ciri dengan harga bajet tersebut. Pengguna Windows dengan senang hati mencari hosting untuk mereka dengan harga yang berpatutan.

Pendapat

Secara keseluruhan, walaupun dengan tinjauan sokongan pelanggan negatif baru-baru ini, Arvixe mendapat markah tinggi daripada pelanggannya. BlueHost juga, kecuali sebilangan besar aduan sokongan pelanggan, sangat disukai.

Kesimpulan mengenai perbandingan BlueHost dan Arvixe

BlueHost vs. Arvixe: Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Bluehost dan Arvixe kedua-duanya mempunyai kelebihan yang menjadikannya menarik.

Sebab untuk memilih Arvixe daripada BlueHost:

  • Pendaftaran domain percuma selagi rancangan dihoskan
  • WordPress yang telah dipasang sebelumnya
  • Pilihan pelayan Windows untuk semua rancangan
  • Jaminan wang yang lebih lama

Sebab untuk memilih BlueHost berbanding Arvixe:

  • Harga yang lebih rendah untuk tempoh perkhidmatan pertama untuk beberapa peringkat hosting bersama
  • SiteLock Percuma
  • Menurunkan harga VPN dan pelayan khusus

Walaupun rancangan WordPress yang dikendalikan BlueHost lebih mahal daripada yang lain, ciri-ciri menjadikannya sangat popular, seperti yang dilihat pada kenyataan bahawa lebih dari 1 juta laman web WordPress dihoskan di BlueHost.

Walau bagaimanapun, Arvixe, dengan harga bajetnya, perlu diperiksa sama ada anda pengguna WordPress. Sekiranya anda bersaiz sederhana atau lebih besar, anda mungkin melihat VPS BlueHost atau rancangan pelayan khusus.

Kedua-dua syarikat mengalami penderitaan dalam tinjauan pelanggan yang melibatkan sokongan pelanggan, yang dapat menjadi perhatian. Walau bagaimanapun, kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan rancangan lengkap dengan harga yang sangat baik.

Ini adalah banyak syarikat hosting web lain yang boleh anda pertimbangkan. Bagi mereka yang tidak keberatan menghabiskan sedikit lebih banyak untuk masa muat dan respons yang pantas, dan ciri premium, periksa SiteGround adalah bernilai masa anda.

Untuk syarikat hosting yang merupakan pilihan yang sangat baik untuk WordPress yang diuruskan, dan yang mempunyai salah satu jaminan pengembalian wang terbaik dalam industri, anda mungkin mempertimbangkan InMotion Hosting.

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai BlueHost atau Arvixe? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me