BlueHost vs Arvixe: Cilin duhet të përdorni?

Përpjekja për të zgjedhur kompaninë e duhur të hostimit në internet është një vendim i rëndësishëm – por mund të jetë konfuz me të gjitha opsionet dhe planet atje. Ngushtoni zgjedhjet tuaja me këtë krahasim kokë më kokë midis Bluehost dhe Arvixe.


Të dy Bluehost dhe Arvixe janë kompani me kohë të gjatë në internet. BlueHost ka qenë në biznes që nga viti 1996. Arvixe u themelua në vitin 2003. BlueHost është themeluar mirë me më shumë se 2 milion site të organizuar në serverat e tij. Arvixe nuk është aq i njohur, por është një kompani me rritje të shpejtë të internetit.

Bluehost dhe Arvixe të dy ofrojnë pritje të përbashkët, programe hostimi WordPress dhe VPS dhe plane të dedikuara të serverëve. VPS dhe opsionet e dedikuara të serverit të BlueHost janë shtesa mjaft të kohëve të fundit. BlueHost është i bazuar në Linux, ndërsa Arvixe ofron mundësi Linux dhe Windows për të gjitha planet e tij.

Krahasimi Arvixe dhe Bluehost

BlueHost është cilësuar si një “Hosting më i mirë i përballueshëm” dhe “Pritës me vlerën më të mirë”. Arvixe ishte një zgjedhje e Redaktorit të PCMag në 2015 dhe është emëruar nga Inc.com si një nga kompanitë me rritje më të shpejtë në Sh.B.A..

Në vitin 2010, BlueHost u ble nga Endurance International Group (EIG), dhe EIG e bleu Arvixe në vitin 2014. EIG zotëron shumë kompani pritëse, por i lejon ata të operojnë nën emrat e tyre origjinalë.

Kompanitë EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës. Sidoqoftë, ka shumë ngjashmëri midis tyre. Nëse keni pasur probleme me një kompani EIG, mund të gjeni të njëjtat probleme me një tjetër.

Krahasoni performancën e Bluehost dhe Arvixe

Bluehost vs Arvixe: Uptime dhe Besueshmëria

uptime. Megjithëse statistikat në kohë të BlueHost tregojnë se rregullisht është 99.9% ose më mirë, ato nuk kanë një garanci në kohë. Arvixe ka një garanci 99.9%, dhe ato sigurojnë një kthim të muajit falas nëse një mesatare mujore bie nën atë përqindje.

Performance. BlueHost ndërton serverat e vet dhe përdor AMD Opterons 16-core. Serverët Arvixe përdorin Xeons më të fundit, dhe të dhënat e klientit ruhen në 15K bastisje dhjetë disqe. Baza e të dhënave e Arvixe dhe serverat e postës elektronike janë në ruajtjen e SSD.

Testimi i një siti të pritur në BlueHost dha një kohë ngarkese prej 2.37, më shpejt se 65% të vendeve të testuara në Pingdom. Një sit i krahasueshëm Arvixe prodhoi një kohë ngarkese prej 1.05s, më shpejt se 89% e vendeve të testuara.

seriozitet. Qendra e të dhënave BlueHost është e vendosur në Juta. Qendra e të dhënave është mundësuar dhe ftohur me burime të tepërta, dhe rezervë dizel janë të disponueshëm për raste urgjente. BlueHost nuk ka kopje rezervë të pasqyruar ose të tepërt të të dhënave, përveç për planet e tyre në cloud, dhe kopjet rezervë mbahen për një maksimum prej 30 ditësh.

Arvixe ka qendra të të dhënave në Amerikën e Veriut (Dallas, Texas), Evropë (Amsterdam) dhe (Hong Kong). Të gjitha qendrat e të dhënave janë plotësisht të tepërta, me mundësi të shumta dhe mundësi ftohjeje. Qendrat e të dhënave monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri.

mendim

Për Bluehost dhe Arvixe, besueshmëria është e shkëlqyeshme dhe koha e duhur është e mirë. Sidoqoftë, mungesa e një garancie në kohë për BlueHost mund të jetë shqetësuese. Testet tregojnë se vendet Arvixe janë dukshëm më të shpejta në kohë reagimi dhe ngarkese.

Krahasoni tiparet e Bluehost dhe Arvixe

Krahasoni tiparet kryesore

Shënim: “Pafund” dhe “i pa-matur” janë terma të njohura të përdorura nga ndërmarrjet e hostimit kur përshkruajnë veçori. Megjithatë nuk do të thotë “të përdorësh gjithçka që dëshiron”. Kushtet i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. BlueHost gjithashtu siguron një vit falas të regjistrimit të domenit për llogari të reja. Arvixe ofron një domain falas për aq kohë sa ju keni në plan, dhe ai ofron një transferim falas nëse tashmë keni një domain.

Ndërtues i faqes në internet. BlueHost siguron Weebly Basic-in-and-drop, i cili është i kufizuar në 5 faqe në internet. Thelbësore është pa pagesë. Për më shumë veçori dhe faqe, një azhurnim në Weebly Premium është në dispozicion për një tarifë shtesë. Planet Arvixe vijnë me RvSiteBuilder, një ndërtues i pasur me tipare me një redaktues WSYWIG dhe mbi 600 shabllonë në internet.

Bazat e të dhënave. Bluehost dhe Arvixe ofrojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. Arvixe gjithashtu mbështet bazat e të dhënave PostgreSQL.
Llogaritë e postës elektronike. Bluehost dhe Arvixe të dy ofrojnë llogari të pakufizuar email dhe përcjellje të postës elektronike.

WordPress Hosting. Bluehost dhe Arvixe të dy ofrojnë plane të menaxhuara të WordPress. Planet e menaxhuara të WordPress janë të pritura në serverë të optimizuar që përmbajnë caching dhe siguri shtesë për të përmirësuar performancën dhe stabilitetin.

Avantazhi i madh i hostimit të menaxhuar të WordPress është që kopjet rezervë të faqes tuaj dhe azhurnimi i WordPress dhe shtesat e tij janë bërë për ju, duke ju lejuar të përqendroheni në përmbajtjen e faqes tuaj.

Planet e menaxhuara të WordPress zakonisht kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët. Sidoqoftë, planet e WordPress të pritura dhe të menaxhuara të Arvixe janë me çmime të njëjta.

Zgjidhje eCommerce. Bluehost ofron karrocat e blerjeve falas përmes panelit të tij të kontrollit, të tilla si Magento, PrestaShop, ZenCart, dhe të tjerët. Arvixe gjithashtu mbështet disa opsione të lirë dhe komerciale të e-commerce, shumë me mbështetje 24/7 dhe instalim automatik.

backups. BlueHost krijon kopje rezervë ditore, javore dhe mujore. Ata gjithashtu ofrojnë SiteBackup Pro, i cili bën një kopje rezervë dhe rivendosjen në nivelin e skedarit, për një tarifë shtesë. SiteBackup Pro është falas me nivelin e përbashkët Pro Business.

Arvixe bën kopje rezervë ditore të serverave të tij. Pavarësisht nga politikat rezervë, rekomandohet që kopjet rezervë manuale të bëhen dhe të ruhen në vend për siguri dhe besueshmëri shtesë..

Siguria e Pritjes. Për të luftuar malware, BlueHost ofron shërbimin themelor të SiteLock falas në nivelet e saj të ulëta, dhe SiteLock Pro falas në planet e nivelit të tij më të lartë. BlueHost ka procese të brendshme për të mbrojtur kundër sulmeve DDoS.

Arvixe skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, si dhe siguron mbrojtje kundër sulmeve të forcave brutale. Planet Arvixe vijnë me SpamAssassin dhe Spamhaus duke filtruar për email.

Të gjitha planet e Bluehost kanë një çertifikatë falas të Shared SSL. Plani më i mirë i përbashkët i BlueHost, Business Pro, vjen me një certifikatë falas SSL private.

Arvixe përdoret për të siguruar SSL falas të përbashkët për planet e saj të përbashkëta të ndarjes në Linux, por duket se SSL-të falas nuk janë më në dispozicion për planet Linux apo Windows, përveç planeve të biznesit, të cilat kanë SSL falas për sa kohë që keni një plan me Arvixe.

Paneli i kontrollit. Arvixe përdor standardin e industrisë cPanel. BlueHost gjithashtu përdor cPanel por ka modifikuar gjerësisht ndërfaqen.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Arvixe ka një program shitës. BlueHost gjithashtu ka një program të shitësit, por bashkëpunon me palët e treta ResellerClub për shërbimin. Programi i bashkëpunimit të BlueHost paguan 65 dollarë për kërkesë. Programi i Filialit i Arvixe paguan nga 70 deri në 135 dollarë për kërkesë, në varësi të sa referimesh bëni në muaj.

pagesë shtesë. BlueHost ka 150 dollarë në kredi për reklama; Arvixe vjen me 200 dollarë në kredi për reklama. Të dy do të migrojnë në një uebfaqe të krijuar nëse e keni diku tjetër. BlueHost tarifon një premium për shërbimin e migracionit, ndërsa Arvixe siguron një migrim falas.

mendim

Të dy kompanitë pritëse ofrojnë veçori premium, me shumë mundësi “të pakufizuara”, me çmime të pritjes së buxhetit. Arvixe ka një avantazh me një ndërtues më të fuqishëm në uebfaqe, një cPanel standard dhe mbështetje për PostgreSQL dhe Windows.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e Bluehost dhe Arvixe

Planet e strehimit & Çmimeve

Shënim: Për shkak të konkurrencës së madhe, çmimi promovues është një praktikë e zakonshme me kompanitë e mbajtjes në internet. Pricesmimet e Promo janë zakonisht të kufizuara në afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë do të japë kursime më të larta. Edhe pa promovime, regjistrimi për kushte më të gjata të shërbimit zakonisht barazohet me një ndërprerje të çmimeve. Mimet më poshtë janë renditur në faqet e internetit pritëse në kohën e kësaj krahasimi.

Bluehost

Ndarja e përbashkët. BlueHost ofron tre nivele të planeve të përbashkëta të pritjes. Themelore lejon një sit, me 50 GB ruajtje, dhe bandë të pakufizuar të brezit dhe llogari të postës elektronike, për çmimin e promos së 3,95 $.

Plus, me 6.95 dollarë në muaj, lejon deri në 10 site, dhe ruajtja është rritur në 150 GB. Një CDN është gjithashtu pjesë e Planit Plus.

Business Pro, me 14,95 dollarë në muaj, ofron faqe të pakufizuara, si dhe llogari të pakufizuar, ruajtje dhe llogari të postës elektronike..

Një CDN, SSL private, IP e dedikuar dhe Backup Pro i Sajtit është përfshirë në këtë plan të nivelit të lartë. Planet e BlueHost vijnë gjithashtu me regjistrimin e domain falas për një vit.

BlueHost ofron tre plane të ndryshueshme të Cloud për një tarifë shtesë, e cila pasqyron të dhënat tuaja në tre vende për besueshmëri dhe herë më të shpejtë të ngarkesës.

Menaxhuar WordPress Hosting. BlueHost ka katër plane të menaxhuara të WordPress bazuar në teknologjinë VPS, kështu që ka më pak faqe në internet për server.

Plani më i vogël, bloger, me 12,95 $ në muaj, është i kufizuar në 100 milion vizita, 30 GB depo dhe pesë site.
Plani i lartë, ndërmarrja, me çmim 85 $ në muaj, ka 240 GB hapësirë ​​ruajtjeje, bandë të pakufizuar dhe 30 site. Dy të tjerët, profesionistë me 37.50 dollarë, dhe biznesi me 60 dollarë bien në mes.

Të gjitha planet kanë CDN dhe SiteLock falas (dy nivelet e poshtme kanë SiteLock Pro, biznesi ka SiteLock Premium dhe niveli i lartë siguron Ndërmarrjen SiteLock).

Arvixe

Ndarja e përbashkët. Arvixe ofron katër plane të përbashkëta – dy në PersonalClass dhe dy në BusinessClass. Për kohën më të shpejtë të ngarkesës dhe përgjigjes për klientelën tuaj, ju keni mundësinë të zgjidhni qendrat e të dhënave të SH.B.A.-së, Evropës ose Azisë në arkë.

Të dy Personal dhe Biznes ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar, gjerësi bande, postë elektronike dhe baza të të dhënave. PersonalClass është 4 dollarë në muaj; BusinessClass është 22 dollarë në muaj; PersonalClassPro është 7 dollarë në muaj; dhe BusinessClassPro është 35 dollarë në muaj.

Grupet Pro lejojnë një numër të pakufizuar faqesh, ndërsa nivelet e ulëta lejojnë vetëm gjashtë.

Dallimi midis PersonalClass dhe BusinessClass është se BusinessClass ka më pak përdorues në server – në thelb të përbashkët të pritur me karakteristika VPS.

Opsioni ASP (Windows) shkon disa dollarë më shumë për secilin plan dhe shkallë. Planet e përbashkëta të Arvixe parashikojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe PostgreSQL. Gjithashtu, planet e BusinessClass kanë një çertifikatë falas SSL për aq kohë sa faqja është e pritur me Arvixe.

Menaxhuar WordPress Hosting. Arvixe ofron plane të menaxhuara të WordPress që fillojnë me 4 dollarë në muaj, njësoj si planet e përbashkëta të pritjes. Bandwidth i pakufizuar, ruajtje e pakufizuar dhe një numër faqesh të pakufizuara vijnë me të gjitha planet.

Sitet e WordPress shkallëzohen lehtësisht nga të ndara në VPS dhe host të dedikuar, megjithëse çmimi i Arvixe rritet për VPS ose serverë të dedikuar.

VPS dhe Planet e Dedikuara: BlueHost ka katër plane VPS. 14,99 $ BlueHost në muaj niveli standard VPS do të ishte i përshtatshëm për një biznes individual ose të vogël që kishte nevojë për performancë pak më shumë sesa një plan i përbashkët do të lejonte.

Arvixe ofron dy nga secila në Linux dhe Windows. Planet Arvixe janë 40 dhe 70 dollarë në muaj për opsionin Linux. Dy nivelet e Windows VPS janë 60 $ dhe 100 dollarë në muaj.

Plani më i mirë VPS i BlueHost është vetëm 59,99 dollarë në muaj, por është i kufizuar në 4 TB të bandës, ndërsa të katër planet Arvixe kanë një bandë të pakufizuar, dhe ato vijnë me një certifikatë falas SSL për aq kohë sa ju keni në plan.

BlueHost ka tre nivele të dedikuara, duke lejuar përkatësisht 3, 4 dhe 5 IP. Ata janë me çmim 74,99 $, 99,99 $ dhe 124,99 dollarë në muaj. Në varësi të konfigurimit, gjashtë nivelet e vetme të serverëve të dedikuar për procesorë nga Arvixe janë me çmim nga 128,70 $ në muaj në 227.50 $ në muaj.

Për ata që kanë nevojë për më shumë performancë, Arvixe ka dy nivele multi-procesorësh me çmim 357.30 dollarë në muaj. Arvixe gjithashtu ofron mundësi të reja, duke filluar nga 108 dollarë në muaj. Megjithëse më e shtrenjtë se BlueHost, planet e Arvixe menaxhohen plotësisht.

Garancia për kthimin e parave: BlueHost ka garancinë standarde të industrisë 30-ditore. Arvixe ka një garanci më të gjatë 60-ditore. Nëse keni regjistrimin e domain falas në BlueHost ose Arvixe, ata do të pranojnë një tarifë të regjistrimit të domain nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

mendim

Pricesmimet e Arvixe janë më të larta se ato të BlueHost, por nivelet më të ulëta kanë më shumë veçori sesa nivelet më të ulëta në BlueHost. Arvixe ka një garanci më të gjatë për kthimin e parave dhe ofron plane të Windows për ata që kanë nevojë për të.

Krahasoni sa e lehtë për t'u përdorur Bluehost dhe Arvixe

Lehtësinë e përdorimit

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel, por me një ndërfaqe të modifikuar, kështu që përdoruesit e rregullt të cPanel do të kenë disa rregullime për të bërë. Arvixe përdor cPanel të rregullt miqësor me përdoruesin.

Instaluesi me një klik. BlueHost përdor instaluesin me një klik të MOJO Marketplace për të instaluar gati njëqind aplikime me lehtësi. Arvixe përdor Softaculous si instalues ​​me një klik për qindra aplikacione.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dyja faqet e BlueHost dhe Arvixe ofrojnë të dhënat që ju nevojiten për të zgjedhur një plan, me grafikë krahasimi të dobishëm për krahasimin e niveleve në planet e tyre. Të dyja janë të pastra, të palidhura dhe miqësore për përdoruesit.

mendim

Të dy Bluehost dhe Arvixe kanë instalues ​​me një klik, përdorin cPanel (megjithëse i modifikuar në rastin e BlueHost), dhe kanë faqe në internet miqësore. Të dy janë përdorues miqësorë dhe janë po aq të lehtë për t’u përdorur.

Krahasoni mbështetjen e Bluehost dhe Arvixe

Mbështetje teknike dhe klientit

Bazuar në vlerësimet e klientëve, kjo është një fushë ku mungon BlueHost. Arvixe kishte një reputacion yjor për mbështetjen e klientit. Sidoqoftë, që nga blerja EIG, shërbimi ndaj klientit ka vuajtur, sipas vlerësimeve të klientëve. Ende vlerësohet mbi mesataren.

Bluehost dhe Arvixe të dy kanë email dhe chat live 24/7. Mbështetja telefonike e BluHost është gjithashtu 24/7, ndërsa shërbimi telefonik i Arvixe është i kufizuar në orët e zyrës, nga e hëna deri të premten. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe video. BlueHost ka një blog dhe një forum; Arvixe ka një blog aktiv.

mendim

Të dy Bluehost dhe Arvixe ofrojnë metoda të shumta kontakti. Edhe pse reputacioni i Arvixe ka vuajtur kohët e fundit, ai prapë merr vlerësime më pozitive për shërbimin dhe mbështetjen e klientit sesa BlueHost.

Krahasoni vlerësimet e përdoruesve të Bluehost dhe Arvixe

Shqyrtime të përdoruesve

Shënim: Zakonisht, vlerësimet postohen nga ata që janë pasionantë, kështu që shumica e klientëve që postojnë komente janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Për këtë arsye, kurrë nuk duhet të përdorni rishikimet e klientëve si arsyeja juaj kryesore për të zgjedhur një host. Sidoqoftë, nëse ka një ankesë të zakonshme nga shumë përdorues, mund të jetë diçka për t’u marrë parasysh.

Shqyrtime negative për Bluehost dhe Arvixe

Bluehost. Shqyrtimet negative për BlueHost janë pothuajse të gjitha të lidhura me mbështetjen. Koha e gjatë e pritjes, për të krijuar bileta të përsëritura për të njëjtën çështje, dhe madje edhe vrazhdësi, janë ankesa të zakonshme.

Arvixe. Deri kohët e fundit, ka pasur disa komente negative për Arvixe. Kohët e fundit, disa rishikime janë të shqetësuar për shërbimin e dobët të klientit dhe kohën e gjatë të pritjes.

Shqyrtime Pozitive për Bluehost dhe Arvixe

Bluehost. Shqyrtimet më pozitive nga klientët e Bluehost kanë të bëjnë me lumturinë me çmimet dhe tiparet e planit të dhënë.

Arvixe. Arvixe merr nota të larta nga klientët e saj për të bërë kaq shumë karakteristika në dispozicion me një çmim të tillë buxheti. Përdoruesit e Windows janë të kënaqur të gjejnë pritjen për ta me një çmim të përballueshëm.

mendim

Në përgjithësi, madje edhe me rishikimet e fundit për mbështetjen e klientëve, Arvixe merr nota të larta nga klientët e saj. BlueHost, gjithashtu, përveç një numri të madh të ankesave për mbështetjen e klientëve, është i pëlqyer.

Përfundim për krahasimin e BlueHost dhe Arvixe

BlueHost vs Arvixe: Cili hosting është më i miri për ju?

Bluehost dhe Arvixe të dy kanë avantazhe që i bëjnë ata tërheqës.

Arsyet për të zgjedhur Arvixe mbi BlueHost:

 • Regjistrim falas i domenit për sa kohë që plani është pritur
 • WordPress i instaluar paraprakisht
 • Opsionet e serverit Windows për të gjitha planet
 • Garanci më e gjatë për kthimin e parave

Arsyet për të zgjedhur BlueHost mbi Arvixe:

 • Lowermime më të ulëta për termin e parë të shërbimit për disa nivele të pritjes së përbashkët
 • Falas SiteLock
 • VPN më e ulët dhe çmimi i dedikuar i serverit

Megjithëse planet e menaxhuara të WordPress të BlueHost janë më të shtrenjta se disa të tjera, veçoritë i bëjnë ato shumë të njohura, siç shihet në faktin se më shumë se 1 milion site WordPress janë pritur në BlueHost.

Sidoqoftë, Arvixe, me çmimin e saj të buxhetit, ia vlen të kontrolloni nëse jeni një përdorues i WordPress. Nëse jeni me madhësi të mesme ose më të mëdha, mund të shikoni në VPS të BlueHost ose planet e dedikuara të serverit.

Të dy kompanitë kanë vuajtur në rishikimet e klientëve që përfshijnë mbështetjen e klientit, gjë që mund të jetë shqetësuese. Sidoqoftë, të dyja këto kompani pritëse ofrojnë plane me ekran të plotë me çmime të shkëlqyera.

Këto janë shumë kompani të tjera të mbajtjes në internet që mund t’i konsideroni. Për ata që nuk e kanë mendjen të shpenzojnë pak më shumë për kohën e ngarkesës së shpejtë dhe përgjigjes dhe veçoritë premium, duke kontrolluar SiteGround vlen koha juaj.

Për një kompani pritëse që është një zgjedhje e shkëlqyeshme për WordPress të menaxhuar, dhe që ka një nga garancitë më të mira për kthimin e parave në industri, mund ta konsideroni InMotion Hosting.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me BlueHost ose Arvixe? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map