BlueHost vs A2 Hosting: Cilin duhet të përdorni?

Ka shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet nga të cilat mund të zgjedhin për faqen tuaj të internetit. Në fakt, ka aq shumë plane dhe veçori që mund ta bëjnë kokën të rrotullohet. Vendosni disa stabilitet në proces dhe përdorni këtë krahasim kokë më kokë për të ngushtuar zgjedhjet tuaja.


BlueHost ka qenë në biznesin e web hosting që nga viti 1996, kështu që është një kompani e themeluar mirë me mbi 2 milion site të hostuara në serverat e saj.

A2 Hosting është më i ri në industri, duke u themeluar në vitin 2003. A2 Hosting u nis për herë të parë me zhvilluesit në mendje dhe ishte një nga të parët që ofroi PHP 5 dhe Ruby on Rails. Tani, fokusi i tyre është te performanca.

BlueHost dhe A2 të dy sigurojnë një pritje të përbashkët, menaxhimin e menaxhuar të WordPress, dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverëve, dhe janë të bazuara në Linux.

BlueHost ka fituar shumë çmime, duke përfshirë “Pritjen më të mirë të përballueshme”, dhe “hostin me vlera më të mira”. A2 ka qenë fituesi i shumë çmimeve “më të mirat”, disa prej tyre sa më parë vitin e kaluar.

Endurance International Group (EIG), një kompani e cila zotëron shumë kompani pritëse, bleu BlueHost në 2010. EIG lejon secilën nga kompanitë e saj pritëse të operojnë nën emrin e tyre.

Ndërsa kompanitë pritëse të EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës, ka ngjashmëri të mjaftueshme që nëse keni pasur probleme me një kompani EIG, mund të gjeni të njëjtat probleme me një tjetër.

A2 është në pronësi private. Emri A2 në A2 Hosting vjen nga fakti se ata janë me seli në Ann Arbor, Michigan.

Krahasoni performancën e BlueHost dhe A2 Hosting

BlueHost vs A2 Hosting: Uptime dhe Besueshmëria

uptime. Edhe pse statistikat në kohë të BlueHost tregojnë se rregullisht të jetë 99.9% ose më mirë, ato nuk kanë një garanci në kohë. A2 Hosting ka një garanci 99.9% në kohë. A2 Hosting do të kthejë 5% të tarifës mujore për çdo orë në faqen tuaj të internetit nuk është e arritshme për shkak të pajisjeve ose dështimit të rrjetit.

Performance. BlueHost ndërton serverat e vet dhe përdor AMD Opterons 16-core. A2 Hosting përdor serverët Dell me procesorë katër-core, dhe përqendrimi në performancën shihet me përdorimin e ruajtjes SSD.

Një sit i pritur në Bluehost i testuar në Pingdom rezultoi në një kohë ngarkese prej 2.37, më shpejt se 65% të vendeve të testuara. Një faqe A2 çoi në një kohë të shpejtë të ngarkesës prej 1.49s, më shpejt se 81% e vendeve të testuara.

seriozitet. Qendra e të dhënave për BlueHost ndodhet në Juta. Qendra e të dhënave është mundësuar dhe ftohur me burime të tepërta, dhe rezervë dizel janë vendosur për raste urgjente. BlueHost nuk ka kopje rezervë të pasqyruar ose të tepërt të të dhënave, përveç për Planet e tyre të Re. Rikthimet mbahen për një maksimum prej 30 ditësh.

A2 Hosting ka qendra të të dhënave në Sh.B.A (Michigan), Evropë (Amsterdam) dhe Azi (Singapor). Qendrat e të dhënave kanë energji dhe ftohje të tepërt, dhe ka gjeneratorë dizelë për kopje rezervë.

Qendrat e të dhënave monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri. Ato gjithashtu kanë lidhje të katërfishtë të rrjetit për shërbime të tepërta dhe të besueshme.

mendim

Ndërsa besueshmëria e BlueHost është e shkëlqyeshme dhe koha e duhur është e mirë, mungesa e një garancie në kohë mund të jetë shqetësuese.
A2 Hosting ka një garanci, dhe koha e ngarkesës dhe përgjigjes së A2 Hosting ishte dukshëm më e shpejtë se sa BlueHost.

Krahasoni tiparet e BlueHost dhe A2 Hosting

BlueHost vs A2 Hosting: Karakteristikat kryesore

Shënim: Një term i zakonshëm i marketingut i përdorur nga kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet në përshkrimin e veçorive është “i pakufizuar”. Asgjë nuk është me të vërtetë e pakufizuar. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”. Kompanitë pritëse mund të lëshojnë paralajmërime ose të pezullojnë një sit nëse besojnë se ka pasur “përdorim të tepërt”.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. BlueHost siguron një vit falas të regjistrimit të domenit për llogari të reja; A2 Hosting jo.

Ndërtues i faqes në internet. BlueHost siguron Weebly Basic-in-and-drop, i cili është i kufizuar në 5 faqe në internet. Thelbësore është pa pagesë, dhe ka një azhurnim në Weebly Premium në dispozicion për një tarifë shtesë.

A2 Hosting nuk ka një ndërtues të integruar të uebfaqes në ndonjë nga planet e tij, por ai mbështet shumicën e krijuesve të faqeve të lira dhe komerciale.

Bazat e të dhënave. BlueHost ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL. A2 Hosting kufizon nivelin e tij më të ulët në 5 baza të të dhënave, me baza të të dhënave të pakufizuara për nivelet dhe planet e tjera. A2 Hosting gjithashtu mbështet PostgreSQL.

Llogaritë e postës elektronike. BlueHost siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike. A2 Hosting kufizon nivelin e tij më të ulët në 25 llogari, me nivelet e tjera mund të ketë një numër të pakufizuar.

WordPress Hosting. BlueHost dhe A2 Hosting të dy ofrojnë plane të menaxhuara me WordPress. Një plan i menaxhuar i WordPress zakonisht do të kushtojë më shumë sesa një plan i përbashkët, megjithëse çmimet e hostimit A2 të dy planet e përbashkëta dhe ato të menaxhuara WordPress planifikojnë të njëjtat.

Planet e menaxhuara të WordPress janë pritur në mënyrë tipike në serverë të optimizuar, me karakteristika të tilla si caching dhe siguri shtesë për të rritur performancën dhe stabilitetin. Një avantazh tjetër i hostimit të menaxhuar të WordPress është që kopjet rezervë dhe azhurnimi i faqeve tuaja WordPress bëhen automatikisht nga kompania pritëse për ju, duke ju liruar të përqendroheni në ato që janë të rëndësishme për ju – përmbajtja juaj.

Zgjidhje eCommerce. BlueHost dhe A2 Hosting sigurojnë karrocat e blerjeve falas përmes paneleve të tyre të kontrollit, të tilla si Magneto, ZenCart, PrestaShop, dhe të tjerët. Plug-in WP eCommerce janë në dispozicion nga të dy hostet për faqet e WordPress.

backups. BlueHost ofron kopje rezervë ditore, javore dhe mujore. Ai gjithashtu ofron SiteBackup Pro falas për planin e përbashkët të biznesit Pro dhe për një tarifë shtesë për planet e tjera. SiteBackup Pro lejon kopjimin dhe rikthen në nivelin e skedarit.

A2 Hosting ofron Server Rewind, i cili merr fotografi automatike periodike të faqes tuaj dhe lejon restaurimin e skedarëve, bazave të të dhënave ose të gjithë sitit, falas – megjithëse nuk është i disponueshëm për nivelet më të ulët.

Siguria e Pritjes. Për të kërkuar, hequr dhe ndaluar malware, BlueHost ofron shërbimin themelor të SiteLock falas në nivelet e saj të ulëta, dhe SiteLock Pro falas në planet e nivelit të tij më të lartë. BlueHost deklaron se ka procese të brendshme për të mbrojtur kundër DDoS në vend.

A2 skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, malware dhe viruseve me Perpetual Security dhe HackScan – me kusht falas. Përdor Mbrojtjen standarde të spamit, plus Filtrimin e Spam-it të Avancuar të Barracuda për email.

A2 Hosting gjithashtu siguron Mjetin e Sigurimit të Patchman Enhanced, i cili skanon për programet kompjuterike dhe aplikacionet që kanë nevojë për regjistrim dhe ju njofton kur aplikacionet janë të vjetra.

Të gjitha planet e Bluehost kanë një çertifikatë falas të Shared SSL. Plani më i lartë i përbashkët në BlueHost vjen me një certifikatë falas SSL private. A2 Hosting ofron SSL falas për planet për planet e saj përmes cPanel, dhe SSL private mund të blihet.

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel por ka modifikuar gjerësisht ndërfaqen. A2 Hosting përdor standardin e industrisë cPanel, gjithashtu.

e gjelbër. DreamHost blen Kredi të Energjisë së Rinovueshme dhe funksionon me një gjurmë neutrale të karbonit. A2 Hosting gjithashtu ka një gjurmë 100% pa karbon dhe merr pjesë aktive në mbjelljen e pemëve dhe aktivitete të tjera eko-miqësore në Ann Arbor.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Programi i bashkëpunimit të BlueHost paguan 65 dollarë për kërkesë. Programi i Filialit i Hosting A2 paguan 85 dollarë për kërkesë. A2 gjithashtu ka një program të shitësit që mund të markohet me emrin e kompanisë suaj.

pagesë shtesë. BlueHost ka 150 dollarë në kredi për reklama. BlueHost do të migrojë në një uebfaqe të krijuar nëse e keni diku tjetër, megjithëse ngarkon një premium për shërbimin. A2 Hosting ka 50 $ kredi reklamuese për Bing / Yahoo.

mendim

Të dy BlueHost dhe A2 Hosting ofrojnë një gamë të mirë të veçorive. Të dyja janë jeshile, të dy përdorin cPanel, të dy kanë programe tërheqëse të bashkëpunimit, dhe të dy ofrojnë veçori të sigurisë për ta mbajtur faqen tuaj të sigurt.

BlueHost ka një avantazh të vogël në karakteristikat duke ofruar një vit falas të regjistrimit të domain dhe duke siguruar Weebly, ndërtuesin e faqes në internet.

Krahasoni planet e hostimit në internet dhe çmimet e BlueHost dhe A2 Hosting

Planet e strehimit & Çmimeve

Shënim: Konkurrenca agresive çon në ndryshime të vazhdueshme në çmimet dhe në një çmim të madh promovues. Pricesmimet e promovimit zakonisht kufizohen në afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë është i barabartë me kursimet më të larta.

Edhe pa premtime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ndërprerje të çmimeve. Mimet më poshtë janë renditur në faqet e internetit pritëse në kohën e kësaj krahasimi.

Bluehost. BlueHost ofron tre plane të përbashkëta. Themelore, me 3,95 dollarë në muaj, lejon një sit, siguron 50 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe lejon llogari të pakufizuar të bandës dhe emailave. Plus, me 6.95 dollarë në muaj, lejon deri në 10 site, dhe rrit ruajtjen në 150 GB.

Një CDN është gjithashtu pjesë e Planit Plus. Business Pro, me 14,95 dollarë në muaj, ofron faqe të pakufizuara, si dhe llogari të pakufizuar, ruajtje dhe llogari të postës elektronike. Një CDN, Private SSL, IP e dedikuar dhe Rezervimi i Sajtit Pro përfshihen në këtë plan të nivelit të lartë.

Të gjitha planet e përbashkëta BlueHost vijnë me një regjistrim të lirë të domain për një vit. BlueHost ofron tre plane të ndryshueshme të Cloud për një tarifë shtesë, e cila pasqyron të dhënat tuaja në tre vende për besueshmëri dhe herë më të shpejtë të ngarkesës.

BlueHost ka katër plane të menaxhuara të WordPress të cilat bazohen në teknologjinë VPS. Plani më i vogël, bloger, me 12,95 $ në muaj, është i kufizuar në 100 milion vizita, 30 GB depo dhe pesë site. Plani i lartë, ndërmarrja, ka 240 GB hapësirë ​​ruajtjeje, bandë të pakufizuar, 30 site, dhe ka çmim 85 $ në muaj.

Të dy nivelet e mesme janë profesionistë me 37.50 dollarë, dhe biznesi me 60 dollarë në muaj. Shkalla profesionale lejon 300 milion vizitorë dhe ka 60 GB depozitë. Niveli i biznesit lejon 600 milion vizitorë dhe ka 120 GB depo.

Të gjithë kanë CDN dhe SiteLock falas (dy nivelet e poshtëm kanë SiteLock Pro, biznesi ka SiteLock Premium dhe niveli i lartë siguron Ndërmarrjen SiteLock).

A2 Hosting. A2 gjithashtu ofron tre plane të përbashkëta. Lite lejon një sit, pesë baza të dhënash, dhe ka çmim 3,92 dollarë në muaj. Planet Swift dhe Turbo lejojnë faqe interneti të pakufizuara dhe baza të të dhënave të pakufizuara. Swift është 4,90 dollarë në muaj, dhe Turbo është 9,31 dollarë në muaj.

Të gjithë kanë ruajtje të pakufizuar SSD dhe bandë të pakufizuar. A2 Hosting ka CloudLinux, një version i OS Centos që është më i shpejtë dhe shprehet se ka më pak klientë për server sesa shumica.

A2 Hosting ka tre plane të menaxhuara të WordPress, me çmime të njëjta me planet e saj të përbashkët të pritjes. Lite është i kufizuar në një faqe interneti dhe pesë baza të dhënash dhe ka çmim 3,92 dollarë në muaj. Swift, me 4,90 dollarë në muaj, dhe Turbo, me 9,31 $ në muaj, ofrojnë uebfaqe dhe data të pakufizuara.

Të gjitha planet janë të bazuara në SSD dhe kanë caching, megjithëse Plani Turbo ka ruajtje të optimizuar. Të gjithë kanë mundësi CDN dhe mundësi shtesë sigurie. Swift dhe Turbo gjithashtu vijnë me Server Rewind për backup.

VPS dhe Planet e Dedikuara: BlueHost ka katër plane VPS. Nivelet VPS të BlueHost janë me çmim 14,99 $, 29,99 $, 44,99 $ dhe 55,99 $ në muaj. Planet VPS BlueHost kanë kufij të brezit prej 1 TB deri në 4 TB.

A2 Hosting ka tre plane të pa menaxhuara, dhe tre plane të menaxhuara VPS, të gjitha me SSD. Të pakontrolluarit janë 5, 10 dollarë dhe 15 dollarë në muaj, dhe kanë 2 TB të lejuar bandwidth. Ato sigurojnë përkatësisht 20 GB, 30 GB dhe 50 GB hapësirë.

Grupet e menaxhuara të VPS nga A2 Hosting janë me çmim 32,99 $, 46,19 $ dhe 65,99 $ në muaj. Ata kanë 75, 100 dhe 150 GB depo dhe 2, 3, dhe 4 TB bandwidth.

BlueHost ka tre nivele të dedikuara, duke lejuar 3, 4 dhe 5 IP, me çmim 74,99 $, 99,99 $ dhe 124,99 $ në muaj, përkatësisht. A2 Hosting ka tre nivele të serverave të pa menaxhuar dhe të menaxhuar.

Të pakontrolluarit janë me çmim 99,59 dollarë, 165,99 dollarë dhe 248,99 dollarë në muaj. Grupet e menaxhuara janë 141.09 dollarë, 207,49 dollarë dhe 290,49 dollarë në muaj.

Garancia e kthimit të parave: BlueHost ka garanci standarde të industrisë 30-ditore. A2 Hosting ka një rimbursim të plotë 30-ditor dhe një rimbursim të vlerësuar me pro pas 30 ditësh. Nëse keni regjistrimin e domain falas në BlueHost, një tarifë e regjistrimit të domain do të mbahet nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

mendim

Pritja e përbashkët e BlueHost është pak më e lartë se sa planet e A2 Hosting, por kanë më shumë veçori. Prmimet dhe tiparet e Hosting të A2 për planet e saj të menaxhuara të WordPress e bëjnë atë një zgjedhje tërheqëse për përdoruesit e WordPress.

A2 Hosting u jep klientëve më shumë zgjedhje në VPS dhe plane të dedikuara duke ofruar mundësi të pa menaxhuara dhe të menaxhuara.

Krahasoni sa lehtë për t'u përdorur Hosting BlueHost dhe A2

Lehtësinë e përdorimit

Paneli i kontrollit. BlueHost përdor cPanel, por me një ndërfaqe të modifikuar, kështu që përdoruesit e rregullt të cPanel do të kenë disa rregullime për të bërë. A2 Hosting përdor cPanelin e rregullt, standard të industrisë.

Instaluesi me një klik. BlueHost përdor instaluesin me një klik të MOJO Marketplace për të instaluar gati njëqind aplikime me lehtësi. A2 siguron instalimin me një klik të aplikacioneve me qindra aplikacione përmes Softaculous.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dyja faqet e BlueHost dhe A2 Hosting ofrojnë të gjitha informacionet që ju nevojiten për të zgjedhur një plan. Të dy kanë grafikë të përshtatshëm krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre. Të dyja janë të pastra dhe miqësore për përdoruesit. A2 ka një veçori të dobishme – lidhje me popup-et për shumë nga termat dhe opsionet e paraqitura në tabelat e saj.

mendim

Të dy kanë qindra aplikacione që mund të instalohen me një klik, të dy kanë lehtësi për të lundruar në faqet e internetit, dhe të dy përdorin cPanel – megjithëse BlueHost është modifikuar. Shumica e përdoruesve do të jenë të kënaqur me lehtësinë e përdorimit të njërës prej këtyre kompanive pritëse.

Krahasoni mbështetjen e BlueHost dhe A2 Hosting

BlueHost vs A2 Hosting: Mbështetje teknike dhe klientit

Bazuar në vlerësimet e klientëve, kjo është një fushë ku BlueHost ka nevojë për përmirësim. Mbështetja e A2 Hosting vlerësohet vazhdimisht, dhe personeli i saj mbështetës konsiderohet miqësor dhe i ditur.

BlueHost dhe A2 Hosting kanë një telefon, email dhe bisedë live 24/7. Të dy kanë një forum dhe një bazë të gjerë njohurish. A2 Hosting ka një blog aktiv.

mendim

Ndërsa BlueHost ofron metoda të shumta kontakti, rishikimet e klientëve ankohen vazhdimisht për mbështetje. A2 Hosting ka të njëjtat metoda të shumta kontakti, por mbështetja e tij vlerësohet shumë. A2 është zgjedhja nëse mbështetja është një përparësi e lartë për ju.

Krahasoni vlerësimet e përdoruesve të Bluehost dhe A2 Hosting

Shqyrtime të përdoruesve

Shënim: Vlerësimet zakonisht postohen nga ata që kanë mendime të forta, kështu që shumica e klientëve që postojnë komente janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Për këtë arsye, rishikimet nuk duhet të përdoren si faktori kryesor në zgjedhjen e një hosti. Sidoqoftë, kur diçka raportohet vazhdimisht, mund të jetë diçka për t’u marrë në konsideratë.

Shqyrtime negative për BlueHost dhe A2 Hosting

Bluehost. Shqyrtimet negative për BlueHost janë jashtëzakonisht të lidhura me mbështetje të dobët. Kohët e gjata të pritjes, vrazhdësia dhe biletat e përsëritura për të njëjtën çështje nuk janë të rralla.

A2 Hosting. Ka më pak komente negative për klientët për A2 sesa për shumicën e kompanive. Ato negative që janë postuar janë zakonisht për përvoja të këqija me mbështetjen e klientit.

Shqyrtime Pozitive për BlueHost dhe A2 Hosting

Bluehost. Shqyrtimet më pozitive nga klientët e Bluehost lavdërojnë çmimet dhe tiparet e parashikuara në plane.

A2 Hosting. A2 merr vlerësime shumë më pozitive sesa negative për mbështetjen e klientit. Konsumatorët gjithashtu janë të impresionuar me shpejtësinë e faqeve në internet në A2, dhe me numrin e karakteristikave të ofruara për çmimin.

mendim

Në përgjithësi, A2 Hosting merr vlerësime më pozitive sesa vlerësime negative, deri tani.

Përfundim për krahasimin e BlueHost dhe A2 Hosting

BlueHost vs A2 Hosting: Cili host është më i miri për ju?

BlueHost dhe A2 Hosting të dy kanë veçori që do të konsideroheshin pluse dhe minuse.

Arsyet për të zgjedhur A2 Hosting mbi BlueHost:

 • SSD në të gjitha planet e saj
 • Garanci për kthimin e parave në çdo kohë (të vlerësuar me pro)
 • Garancia e kohës
 • Serverë të shpejtë
 • Mbështetje PostgreSQL

Arsyet për të zgjedhur BlueHost mbi A2 Hosting:

 • Falas SiteLock
 • Më shumë veçori “të pakufizuara”
 • Ndërtues falas i faqes në internet

Megjithëse planet e menaxhuara të WordPress të BlueHost janë më të shtrenjta se ato të disa hosteve të tjerë, ato janë shumë të njohura – siç tregohet nga fakti se më shumë se 1 milion site WordPress janë pritur në BlueHost.

Sidoqoftë, çmimet e pritjes të njëjta me të njëjtat host-a2 për A2 Hosting për planet e saj të menaxhuara të WordPress e bëjnë atë shumë tërheqëse për përdoruesit e WordPress. Të dy BlueHost dhe A2 Hosting kanë VPS me çmim konkurrues dhe opsione të dedikuara të serverëve për ata me site më të mëdha, ose trafik më të rëndë.

Të dy hostet gjithashtu kanë plane të përbashkëta me çmime buxheti që janë paraqitur plotësisht. Krijuesi i ndryshimeve midis këtyre dy kompanive pritëse është rekordi më i mirë i A2 Hosting për shërbimin dhe mbështetjen e klientëve.

Ka kompani të tjera të mbajtjes së faqeve në internet për t’u marrë parasysh. Nëse nuk keni ndërmend të shpenzoni disa dollarë më shumë për kohën e ngarkesës së shpejtë dhe përgjigjes, si dhe veçoritë premium, SiteGround do të ia vlente të kontrollonit.

Një tjetër host me planet tërheqëse të menaxhuara të WordPress, dhe një nga garancitë më të gjata të kthimit të parave është InMotion Hosting.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me BlueHost ose A2 Hosting? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map