BlueHost versus A2-hosting: welke moet u gebruiken?

Er zijn veel webhostingbedrijven waaruit u kunt kiezen voor uw website. Er zijn zelfs zoveel plannen en functies dat het je hoofd kan laten draaien. Breng wat stabiliteit in het proces en gebruik deze onderlinge vergelijking om uw keuzes te beperken.


BlueHost is sinds 1996 actief in de webhosting, dus het is een gerenommeerd hostingbedrijf met meer dan 2 miljoen sites gehost op zijn servers.

A2 Hosting is nieuwer voor de branche en werd opgericht in 2003. A2 Hosting werd voor het eerst gelanceerd met het oog op ontwikkelaars en was een van de eersten die PHP 5 en Ruby on Rails aanbood. Nu ligt hun focus op prestaties.

BlueHost en A2 bieden beide shared hosting, managed WordPress-hosting en VPS en dedicated serverplannen, en zijn gebaseerd op Linux.

BlueHost heeft vele prijzen gewonnen, waaronder ‘Best Affordable Hosting’ en ‘Best Value Host’. A2 is de winnaar geweest van vele “beste van” prijzen, waaronder een aantal vorig jaar.

Endurance International Group (EIG), een bedrijf dat veel hostingbedrijven bezit, kocht BlueHost in 2010. Met EIG kan elk van zijn hostingbedrijven onder hun eigen naam opereren.

Hoewel EIG-hostingbedrijven geen klonen van elkaar zijn, zijn er genoeg overeenkomsten dat als u problemen heeft gehad met een EIG-bedrijf, u dezelfde problemen kunt tegenkomen bij een ander.

A2 is particulier eigendom. De naam A2 in A2 Hosting komt van het feit dat ze hun hoofdkantoor hebben in Ann Arbor, Michigan.

Vergelijk de prestaties van BlueHost en A2 Hosting

BlueHost versus A2-hosting: uptime en betrouwbaarheid

Uptime. Hoewel de uptime-statistieken van BlueHost aantonen dat het regelmatig 99,9% of beter is, hebben ze geen uptime-garantie. A2 Hosting heeft een uptime-garantie van 99,9%. A2 Hosting vergoedt 5% van de maandelijkse vergoeding voor elk uur dat uw website niet bereikbaar is wegens storing in apparatuur of netwerk.

Prestatie. BlueHost bouwt zijn eigen servers en gebruikt 16-core AMD Opterons. A2 Hosting maakt gebruik van Dell-servers met quad-core processors, en de focus op prestaties wordt gezien met het gebruik van SSD-opslag.

Een door Bluehost gehoste site getest op Pingdom resulteerde in een laadtijd van 2,37 seconden, sneller dan 65% van de geteste sites. Een A2-site leidde tot een snelle laadtijd van 1,49 seconden, sneller dan 81% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. Het datacenter van BlueHost bevindt zich in Utah. Het datacenter wordt gevoed en gekoeld met redundante bronnen en er zijn dieselback-ups voor noodgevallen. BlueHost maakt geen gespiegelde of redundante back-ups van gegevens, behalve hun Cloud-abonnementen. Back-ups worden maximaal 30 dagen bewaard.

A2 Hosting heeft datacenters in de Verenigde Staten (Michigan), Europa (Amsterdam) en Azië (Singapore). De datacenters hebben redundante stroom en koeling en er zijn dieselgeneratoren als back-up.

De datacenters worden ter plaatse bewaakt op veiligheid en betrouwbaarheid. Ze hebben ook viervoudige netwerkconnectiviteit voor redundante en betrouwbare service.

Mening

Hoewel de betrouwbaarheid van BlueHost uitstekend is en de uptime goed, kan het ontbreken van een uptime-garantie een probleem zijn.
A2 Hosting heeft wel een garantie en de laad- en responstijden van A2 Hosting waren aanzienlijk sneller dan die van BlueHost.

Vergelijk de functies van BlueHost en A2 Hosting

BlueHost versus A2-hosting: belangrijkste kenmerken

Notitie: Een veelgebruikte marketingterm die door webhostingbedrijven wordt gebruikt bij het beschrijven van functies is ‘onbeperkt’. Niets is echt onbeperkt. In plaats daarvan verwijzen de voorwaarden naar wat hostingbedrijven ‘redelijk gebruik’ achten. Hostingbedrijven kunnen waarschuwingen geven of een site opschorten als ze denken dat er sprake is van ‘overmatig gebruik’.

Domeinregistratie. Beide hosts zijn domeinregistreerders. BlueHost biedt een gratis jaar domeinregistratie voor nieuwe accounts; A2 Hosting niet.

website bouwer. BlueHost biedt de Weebly Basic met slepen en neerzetten, die beperkt is tot 5 webpagina’s. Basic is gratis en tegen een toeslag is er een upgrade naar Weebly Premium beschikbaar.

A2 Hosting heeft in geen van haar plannen een geïntegreerde websitebouwer, maar ondersteunt wel de meeste gratis en commerciële websitebouwers.

Databases. BlueHost biedt onbeperkte MySQL-databases. A2 Hosting beperkt het laagste niveau tot 5 databases, met onbeperkte databases op andere niveaus en plannen. A2 Hosting ondersteunt ook PostgreSQL.

Emailaccounts. BlueHost biedt onbeperkte e-mailaccounts en doorsturen van e-mail. A2 Hosting beperkt het laagste niveau tot 25 accounts, terwijl de andere niveaus mogelijk een onbeperkt aantal hebben.

WordPress-hosting. BlueHost en A2 Hosting bieden beide beheerde WordPress-abonnementen. Een beheerd WordPress-abonnement kost meestal meer dan een standaard gedeeld plan, hoewel de prijzen voor A2 Hosting zowel voor gedeelde plannen als voor beheerde WordPress-plannen hetzelfde zijn.

Beheerde WordPress-abonnementen worden doorgaans gehost op geoptimaliseerde servers, met functies als caching en extra beveiliging om de prestaties en stabiliteit te verbeteren. Een ander voordeel van managed WordPress-hosting is dat back-ups en updates van uw WordPress-sites automatisch door het hostingbedrijf voor u worden gedaan, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk voor u is: uw inhoud.

eCommerce-oplossing. BlueHost en A2 Hosting bieden gratis winkelwagentjes via hun controlepanelen, zoals Magneto, ZenCart, PrestaShop en anderen. WP eCommerce-plug-ins zijn verkrijgbaar bij beide hosts voor WordPress-sites.

Back-ups. BlueHost biedt dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups. Het biedt ook gratis SiteBackup Pro voor het gedeelde Business Pro-abonnement en tegen een extra vergoeding voor andere abonnementen. SiteBackup Pro maakt back-up mogelijk en herstelt op bestandsniveau.

A2 Hosting biedt Server Rewind, waarmee periodieke automatische snapshots van uw site worden gemaakt en waarmee bestanden, databases of de hele site gratis kunnen worden hersteld, hoewel deze niet beschikbaar is voor de laagste laag.

Hostingbeveiliging. Om malware op te sporen, te verwijderen en te verbieden, biedt BlueHost de basis SiteLock-service gratis op de lagere niveaus en SiteLock Pro gratis op de hogere abonnementen. BlueHost stelt dat het ook interne processen heeft om te beschermen tegen DDoS.

A2 scant en werkt proactief tegen DDoS-bedreigingen, malware en virussen met Perpetual Security en HackScan – gratis aangeboden. Het maakt gebruik van standaard Spambescherming, plus Barracuda Advanced Spam Filtering voor e-mail.

A2 Hosting biedt ook de Patchman Enhanced Security Tool, die scant naar software en apps die moeten worden gepatcht en u op de hoogte stelt wanneer apps verouderd zijn.

Alle Bluehost-abonnementen hebben een gratis gedeeld SSL-certificaat. Het beste gedeelde abonnement op BlueHost wordt geleverd met een gratis privé SSL-certificaat. A2 Hosting biedt gratis gedeelde SSL voor zijn plannen via cPanel, en Private SSL kan worden gekocht.

Controlepaneel. BlueHost gebruikt cPanel maar heeft de interface uitgebreid gewijzigd. A2 Hosting maakt ook gebruik van het industriestandaard cPanel.

Groen. DreamHost koopt hernieuwbare energiekredieten en opereert met een CO2-neutrale voetafdruk. A2 Hosting heeft ook een 100% koolstofvrije voetafdruk en neemt actief deel aan het planten van bomen en andere milieuvriendelijke activiteiten in Ann Arbor.

Partner- en resellerprogramma’s. Het partnerprogramma van BlueHost betaalt $ 65 per verwijzing. Het partnerprogramma van A2 Hosting betaalt $ 85 per verwijzing. A2 heeft ook een resellerprogramma dat kan worden gebrandmerkt met de naam van uw bedrijf.

Extra’s. BlueHost heeft $ 150 aan advertentiekredieten. BlueHost migreert een gevestigde website als u die elders heeft, hoewel er een premie voor de dienst in rekening wordt gebracht. A2 Hosting heeft $ 50 advertentietegoed voor Bing / Yahoo.

Mening

Zowel BlueHost als A2 Hosting bieden een goede reeks functies. Beide zijn groen, beide gebruiken cPanel, beide hebben aantrekkelijke partnerprogramma’s en beide bieden beveiligingsfuncties om uw site veilig te houden.

BlueHost heeft een kleine voorsprong in functies door een gratis jaar domeinregistratie aan te bieden en Weebly, de websitebouwer, aan te bieden.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van BlueHost en A2 Hosting

Hostingplannen & Prijzen

Notitie: Agressieve concurrentie leidt tot constante prijswijzigingen en veel promotionele prijzen. Promotieprijzen zijn doorgaans beperkt tot de eerste servicetermijn, dus aanmelden voor een langere termijn betekent hogere besparingen.

Zelfs zonder promo’s leiden langere servicevoorwaarden meestal tot een prijsonderbreking. De onderstaande prijzen worden vermeld op de hostwebsites ten tijde van deze vergelijking.

BlueHost. BlueHost biedt drie gedeelde plannen. Basic, voor $ 3,95 per maand, staat één site toe, biedt 50 GB opslagruimte en staat onbeperkte bandbreedte en e-mailaccounts toe. Bovendien staat het voor $ 6,95 per maand maximaal 10 sites toe en wordt de opslag vergroot tot 150 GB.

Een CDN maakt ook deel uit van het Plusplan. De Business Pro biedt voor $ 14,95 per maand onbeperkte sites, evenals onbeperkte bandbreedte, opslag en e-mailaccounts. Een CDN, Private SSL, dedicated IP en Site Backup Pro zijn inbegrepen in dit topplan.

Alle gedeelde BlueHost-abonnementen worden geleverd met een gratis domeinregistratie voor een jaar. BlueHost biedt drie schaalbare Cloud-abonnementen tegen een extra vergoeding, die uw gegevens op drie plaatsen weerspiegelen voor betrouwbaarheid en snellere laadtijden.

BlueHost heeft vier beheerde WordPress-abonnementen die zijn gebaseerd op VPS-technologie. Het kleinste abonnement, blogger, kost $ 12,95 per maand en is beperkt tot 100 miljoen bezoeken, 30 GB opslagruimte en vijf sites. Het topplan, enterprise, heeft 240 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, 30 sites en kost $ 85 per maand.

De twee middelste niveaus zijn professioneel voor $ 37,50 en zakelijk voor $ 60 per maand. De professionele laag staat 300 miljoen bezoekers toe en heeft 60 GB opslagruimte. De zakelijke laag biedt ruimte aan 600 miljoen bezoekers en heeft 120 GB opslagruimte.

Ze hebben allemaal gratis CDN en SiteLock (de onderste twee niveaus hebben SiteLock Pro, het bedrijf heeft SiteLock Premium en de bovenste laag biedt SiteLock Enterprise).

A2-hosting. A2 biedt ook drie gedeelde plannen. Lite staat één site, vijf databases toe en kost $ 3,92 per maand. De Swift- en Turbo-abonnementen staan ​​onbeperkte websites en onbeperkte databases toe. Swift is $ 4,90 per maand en Turbo is $ 9,31 per maand.

Ze hebben allemaal onbeperkte SSD-opslag en onbeperkte bandbreedte. A2 Hosting heeft CloudLinux, een versie van het Centos-besturingssysteem die sneller is en stelt dat het minder klanten per server heeft dan de meeste.

A2 Hosting heeft drie beheerde WordPress-abonnementen, die hetzelfde geprijsd zijn als de gedeelde hostingplannen. Lite is beperkt tot één website en vijf databases en kost $ 3,92 per maand. Snel, voor $ 4,90 per maand en Turbo, voor $ 9,31 per maand, bieden onbeperkte websites en databases.

Alle abonnementen zijn SSD-gebaseerd en hebben caching, hoewel het Turbo Plan caching heeft geoptimaliseerd. Ze hebben allemaal CDN en extra beveiligingsopties. Swift en Turbo worden ook geleverd met Server Rewind voor back-ups.

VPS en speciale abonnementen: BlueHost heeft vier VPS-abonnementen. De VPS-niveaus van BlueHost zijn geprijsd op $ 14,99, $ 29,99, $ 44,99 en $ 55,99 per maand. BlueHost VPS-abonnementen hebben bandbreedtelimieten van 1 TB tot 4 TB.

A2 Hosting heeft drie onbeheerde en drie beheerde VPS-abonnementen, allemaal met SSD’s. De onbeheerde bedragen $ 5, $ 10 en $ 15 per maand en hebben 2 TB aan bandbreedtetoeslag. Ze bieden respectievelijk 20 GB, 30 GB en 50 GB opslag.

De beheerde VPS-lagen van A2 Hosting zijn geprijsd op $ 32,99, $ 46,19 en $ 65,99 per maand. Ze hebben 75, 100 en 150 GB opslagruimte en 2, 3 en 4 TB aan bandbreedte.

BlueHost heeft drie speciale niveaus, waardoor 3, 4 en 5 IP’s mogelijk zijn, respectievelijk geprijsd op $ 74,99, $ 99,99 en $ 124,99 per maand. A2 Hosting heeft drie onbeheerde en drie beheerde dedicated serverlagen.

De onbeheerde kosten zijn $ 99,59, $ 165,99 en $ 248,99 per maand. De beheerde niveaus zijn $ 141,09, $ 207,49 en $ 290,49 per maand.

Geldteruggarantie: BlueHost heeft de industriestandaard 30 dagen garantie. A2 Hosting heeft een volledige terugbetaling van 30 dagen en een pro rata terugbetaling na 30 dagen. Als u de gratis domeinregistratie op BlueHost heeft, wordt er geen domeinregistratiekost ingehouden op elke terugbetaling en behoudt u de domeinnaam.

Mening

De gedeelde hosting van BlueHost is net iets hoger dan de plannen van A2 Hosting, maar heeft meer functies. De prijzen en functies van A2 Hosting voor de beheerde WordPress-abonnementen maken het een aantrekkelijke keuze voor WordPress-gebruikers.

A2 Hosting biedt klanten meer keuze in VPS en speciale abonnementen door onbeheerde en beheerde opties te bieden.

Vergelijk hoe gebruiksvriendelijk BlueHost en A2 Hosting zijn

Makkelijk te gebruiken

Controlepaneel. BlueHost gebruikt cPanel, maar met een aangepaste interface, dus gewone cPanel-gebruikers zullen enkele aanpassingen moeten maken. A2 Hosting maakt gebruik van de reguliere, industriestandaard cPanel.

Installatieprogramma met één klik. BlueHost gebruikt het MOJO Marketplace-installatieprogramma met één klik om bijna honderd applicaties eenvoudig te installeren. A2 biedt via Softaculous app-installatie met één klik aan honderden apps.

Website navigatie. Zowel de sites van BlueHost als die van A2 Hosting bieden alle informatie die u nodig heeft om een ​​plan te kiezen. Beiden hebben handige vergelijkingstabellen voor het vergelijken van niveaus in hun plannen. Beiden zijn schoon en gebruiksvriendelijk. A2 heeft een handige functie: links naar pop-ups voor veel van de termen en opties die in de grafieken worden weergegeven.

Mening

Beide hebben honderden applicaties die met één klik kunnen worden geïnstalleerd, beide hebben eenvoudig te navigeren websites en beide gebruiken cPanel – hoewel BlueHost’s is aangepast. De meeste gebruikers zouden blij zijn met het gebruiksgemak van een van deze hostingbedrijven.

Vergelijk de ondersteuning van BlueHost en A2 Hosting

BlueHost vs. A2 Hosting: technische en klantenondersteuning

Op basis van klantrecensies is dit een gebied waar BlueHost moet worden verbeterd. De ondersteuning van A2 Hosting wordt consequent hoog gewaardeerd en het ondersteunend personeel wordt als vriendelijk en deskundig beschouwd.

BlueHost en A2 Hosting hebben 24/7 een telefoon, e-mail en live chat. Beiden hebben een forum en een uitgebreide kennisbank. A2 Hosting heeft een actieve blog.

Mening

Hoewel BlueHost meerdere contactmethoden biedt, klagen klantrecensies herhaaldelijk over ondersteuning. A2 Hosting heeft dezelfde verschillende contactmethoden, maar de ondersteuning ervan staat hoog aangeschreven. A2 is de keuze als ondersteuning voor u een hoge prioriteit heeft.

Vergelijk de gebruikersrecensies van Bluehost en A2 Hosting

gebruiker reviews

Opmerking: beoordelingen worden meestal geplaatst door mensen met een sterke mening, dus de meeste klanten die beoordelingen plaatsen, zijn ofwel sterk negatief ofwel sterk positief. Om die reden mogen recensies niet worden gebruikt als de belangrijkste factor bij het kiezen van een host. Als er echter voortdurend iets wordt gemeld, kan het een overweging zijn.

Negatieve beoordelingen voor BlueHost en A2-hosting

BlueHost. Negatieve beoordelingen voor BlueHost zijn overwegend gerelateerd aan slechte ondersteuning. Lange wachttijden, grofheid en herhaalde tickets voor hetzelfde probleem zijn niet ongewoon.

A2-hosting. Er zijn minder negatieve klantrecensies voor A2 dan voor de meeste bedrijven. De negatieve die worden gepost, zijn meestal voor slechte ervaringen met klantenondersteuning.

Positieve beoordelingen voor BlueHost en A2-hosting

BlueHost. De meeste positieve beoordelingen van klanten van Bluehost prijzen de prijzen en de functies die in de plannen worden geboden.

A2-hosting. A2 krijgt veel positievere beoordelingen dan negatief voor klantenondersteuning. Klanten zijn ook onder de indruk van de snelheid van websites op A2 en van het aantal functies dat voor de prijs wordt aangeboden.

Mening

Over het algemeen krijgt A2 Hosting verreweg positievere beoordelingen dan negatieve beoordelingen.

Conclusie over vergelijking van BlueHost en A2 Hosting

BlueHost versus A2-hosting: welke hosting het beste voor u is?

BlueHost en A2 Hosting hebben beide functies die als pluspunten en minnen worden beschouwd.

Redenen om voor A2 Hosting te kiezen boven BlueHost:

 • SSD’s op al zijn plannen
 • Altijd (pro rata) geld-terug-garantie
 • Uptime-garantie
 • Snelle servers
 • PostgreSQL-ondersteuning

Redenen om BlueHost boven A2 Hosting te kiezen:

 • Gratis SiteLock
 • Meer “onbeperkte” functies
 • Gratis website builder

Hoewel de beheerde WordPress-abonnementen van BlueHost duurder zijn dan die van sommige andere hosts, zijn ze erg populair – zoals blijkt uit het feit dat meer dan 1 miljoen WordPress-sites worden gehost op BlueHost.

De prijsstelling van A2 Hosting voor gedeelde hosting voor de beheerde WordPress-abonnementen maakt het echter zeer aantrekkelijk voor WordPress-gebruikers. Zowel BlueHost als A2 Hosting hebben scherp geprijsde VPS en speciale serveropties voor mensen met grotere sites of zwaarder verkeer.

Beide hosts hebben ook voordelige gedeelde plannen die van alle gemakken zijn voorzien. Het verschil tussen deze twee hostingbedrijven is het betere record van A2 Hosting op het gebied van klantenservice en ondersteuning.

Er zijn andere webhostingbedrijven om te overwegen. Als u het niet erg vindt om een ​​paar dollar meer uit te geven voor snelle laad- en reactietijden en premiumfuncties, is SiteGround de moeite van het bekijken waard.

Een andere host met aantrekkelijke beheerde WordPress-abonnementen en een van de langste geld-terug-garanties is InMotion Hosting.

Heeft u vragen over BlueHost of A2 Hosting? Wat zijn uw ervaringen met webhosting in het algemeen? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map