Arvixe vs. SiteGround: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Mungkin keputusan terpenting yang dapat anda buat mengenai laman web anda adalah mencari syarikat dan rancangan hosting yang tepat. Walau bagaimanapun, begitu banyak perniagaan yang boleh dipilih. Anda boleh menggunakan perbandingan satu lawan satu antara Arvixe dan SiteGround untuk membantu anda mempersempit pilihan anda.


SiteGround bahkan lebih baru, ditubuhkan pada tahun 2004, tetapi ia menempatkan hampir 500,000 laman web di pelayannya. Arvixe dan SiteGround kedua-duanya menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan VPS dan rancangan pelayan khusus. Arvixe mempunyai kedua-dua pilihan Linux dan Windows, sementara SiteGround hanya Linux.

Arvixe dinobatkan sebagai Pilihan Editor PCMag pada tahun 2015 dan dinobatkan oleh Inc.com sebagai salah satu syarikat yang berkembang pesat di US SiteGround telah memenangi banyak anugerah “terbaik”, tetapi banyak dari laman web yang mereka buat untuk promosi diri – sesuatu yang terlalu biasa dengan syarikat hosting web. SiteGround telah memenangi anugerah yang sah untuk uptime dan perkhidmatan pelanggan.

Arvixe dibeli oleh Endurance International Group (EIG) pada tahun 2014. Terdapat banyak syarikat hosting web di bawah sepanduk EIG, tetapi semuanya beroperasi dengan nama asalnya sendiri. Walaupun syarikat EIG bukan klon antara satu sama lain, jika anda mempunyai masalah dengan satu, mereka cukup serupa sehingga anda mungkin mempunyai masalah yang sama dengan yang lain.

SiteGround ditubuhkan pada tahun 2004 dan merupakan syarikat milik persendirian dengan ibu pejabat utamanya di Sofia, Bulgaria, walaupun ia mempunyai kehadiran di seluruh dunia.

Bandingkan prestasi Arvixe dan SiteGround

Arvixe vs. SiteGround: Waktu dan Kebolehpercayaan

Waktu tamat. Arvixe mempunyai jaminan 99.9%, dengan bayaran balik bulan percuma jika purata bulanan jatuh di bawah peratusan tersebut. SiteGround mempunyai jaminan yang serupa untuk uptime sekurang-kurangnya 99.9%. Sekiranya laman web turun antara 99.9% dan 99%, anda mendapat satu bulan hosting percuma; untuk setiap 1% di bawah 99%, anda akan mendapat tambahan bulan percuma.

Persembahan. Arvixe meletakkan banyak data berkaitan laman web pada SSD, termasuk pangkalan data dan pelayan e-mel, untuk prestasi pantas. SiteGround tidak hanya menggunakan teknologi yang sama selama bertahun-tahun.

Apabila kaedah baru atau teknologi lebih cepat dilancarkan, SiteGround akan mengemas kini pusat datanya – untuk semua penggunanya, bukan hanya pendatang baru. SiteGround menggunakan Supercache untuk semua rancangan mereka, bukan hanya hosting WordPress yang dikendalikan seperti kebanyakan syarikat.

Laman web yang dihoskan oleh Arvixe menghasilkan masa muat 1.05s, lebih cepat daripada 89% laman web yang diuji. Ujian laman web SiteGround yang setanding menghasilkan masa muat 1.2 saat, lebih cepat daripada 87% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. Arvixe mempunyai pusat data di seluruh dunia – di Amerika Utara (Dallas, Texas), Eropah (Amsterdam), dan (Hong Kong). Semua pusat data sepenuhnya berlebihan, dengan pelbagai pilihan kuasa dan penyejukan. Pusat data dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan.

SiteGround juga mempunyai pusat data di seluruh dunia. Terdapat pusat data di Chicago, London, Amsterdam, dan Singapura. Pusat data mempunyai kuasa dan penyejukan berlebihan, dengan sandaran berkuasa diesel.

Pada tahun 2015, pelayan bersama ditingkatkan untuk menggunakan wadah Linux, yang mengumpulkan pelayan untuk mempercepat akses dan memberikan lebih banyak kebolehpercayaan. Semua rancangan mereka telah dialihkan ke SSD untuk penyimpanan, dan juga pangkalan data MySQL.

Pendapat

Salah satu daripada ini akan memberikan perkhidmatan yang pantas dan boleh dipercayai. Kedua-duanya mempunyai jaminan masa operasi yang luar biasa, dan keduanya mempunyai masa respons dan masa muat yang sangat cepat.

Bandingkan ciri Arvixe dan SiteGround

Bandingkan Ciri Utama

Nota: Walaupun setiap syarikat web hosting menggunakan “tidak terhad” atau “tidak terukur” ketika menerangkan ciri, itu sedikit mengelirukan. Istilah pemasaran ini tidak bermaksud “gunakan seberapa banyak yang anda mahukan.” Sebaliknya, istilah tersebut merujuk kepada apa yang dianggap oleh syarikat hosting sebagai “penggunaan yang wajar.”

Syarikat hosting akan menghukum laman web yang mereka rasa melampaui itu, kadang-kadang tanpa amaran – walaupun kebanyakan pengguna tidak akan pernah melampaui penggunaan yang wajar.

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. Arvixe berbeza dengan standard industri – ia menawarkan domain percuma selama anda mempunyai rancangannya. Arvixe juga menawarkan pemindahan percuma jika anda sudah mempunyai domain di tempat lain. SiteGround menawarkan satu tahun pendaftaran domain percuma.

Pembina Laman Web. Arvixe menyediakan RvSiteBuilder, pembangun kaya ciri dengan editor WSYWIG dan lebih daripada 600 templat web. SiteGround menawarkan Weebly Basic percuma – walaupun jumlah halaman anda terhad. Dengan bayaran bulanan tambahan, anda boleh menaik taraf ke versi Weebly yang lebih kaya dengan ciri.

Pangkalan Data. Arvixe menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had, dan ia menyokong pangkalan data PostgreSQL. SiteGround menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had.

Akaun E-mel. Arvixe dan SiteGround kedua-duanya menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had. Akaun tanpa had adalah kelebihan jika anda adalah syarikat besar dengan banyak pekerja kerana ia membolehkan akaun berasingan dibentuk untuk setiap akaun. Selain itu, setiap jabatan dalam perniagaan anda, seperti penjualan, sokongan, dan maklumat, dapat memiliki akaun yang terpisah.

Hosting WordPress. Kedua Arvixe dan SiteGround menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Biasanya, rancangan WordPress yang diuruskan akan lebih mahal daripada rancangan bersama standard. Sebahagian daripada kos tambahan adalah kerana rancangan WordPress yang dikendalikan biasanya diletakkan pada pelayan yang dioptimumkan dengan cache dan keselamatan tambahan untuk meningkatkan prestasi dan kestabilan.

Manfaat lain dari hosting WordPress yang dikendalikan ialah sandaran automatik laman WordPress anda dilakukan untuk anda, serta menjadwalkan dan memasang kemas kini. Ini membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara penting – kandungan anda.

Arvixe dan SiteGround adalah unik kerana mereka tidak mengenakan bayaran tambahan untuk rancangan WordPress mereka.

Penyelesaian eCommerce. Arvixe dan SiteGround menyokong beberapa pilihan eCommerce percuma dan komersial, banyak dengan sokongan 24/7 dan pemasangan automatik.

Sandaran. Arvixe melakukan backup snapshot setiap hari dari pelayannya menggunakan R1Soft, yang dapat diakses oleh pelanggan melalui panel kawalan. Sandaran dihoskan pada pelayan yang berasingan untuk kelebihan. SiteGround melakukan sandaran harian yang disimpan 30 hari.

Keselamatan Hosting. Arvixe mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS, serta memberikan perlindungan terhadap serangan kekerasan. Rancangan Arvixe dilengkapi dengan penapisan e-mel SpamAssassin dan Spamhaus.

SiteGround menyediakan SpamExperts melalui panel kawalan. SiteGround juga mempunyai perisian khusus yang dapat mengasingkan akaun yang mempunyai masalah, yang membuat laman web anda dilindungi, walaupun laman web yang buruk berada di server bersama yang sama. SiteGround memantau pelayan dalam masa nyata dan perisiannya dapat bertindak balas secara automatik terhadap kebanyakan masalah tanpa campur tangan manusia.

Arvixe dulu menyediakan SSL bersama untuk rancangan bersama Linux-nya, tetapi sekarang nampaknya SSL Bersama tidak lagi tersedia untuk rancangan Linux atau Windows PersonalClass. Walau bagaimanapun, rancangan Perniagaan mempunyai SSL percuma selagi anda mempunyai rancangan dengan Arvixe, dan SSL peribadi tersedia untuk dibeli. SiteGround menyediakan sijil SSL percuma selama setahun untuk semua kecuali tahap terendah.

Panel kawalan. Arvixe dan SiteGround menggunakan cPanel standard industri.

Program Gabungan dan Penjual Semula. Program gabungan Arvixe membayar dari $ 70 hingga $ 135 setiap rujukan, bergantung pada jumlah rujukan yang anda miliki setiap bulan. Arvixe juga mempunyai program reseller untuk Linux dan Windows. SiteGround mempunyai program penjual semula yang memberikan potongan harga, dan program afiliasinya membayar dari $ 50 hingga $ 125 setiap rujukan, juga bergantung pada jumlah rujukan setiap bulan.

Tambahan. Arvixe hadir dengan kredit iklan berjumlah $ 200 kepada Google dan Yahoo. Arvixe menawarkan “Priority Support” dengan bayaran bulanan tambahan. SiteGround menawarkan akaun e-mel hanya dengan bayaran bulanan yang kecil. SiteGround juga menyokong hosting Joomla dan Drupal.

Pendapat

Kedua-duanya adalah syarikat hosting web yang lengkap. Namun, sokongan Arvixe terhadap PostgreSQL, “domain percumanya selama anda mempunyai rancangan,” sokongan untuk Linux dan Windows, dan pembangun laman webnya yang lebih baik, memberikan Arvixe sedikit kelebihan berbanding SiteGround untuk ciri.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga Arvixe dan SiteGround

Pelan Hosting & Harga

Nota: Web hosting adalah industri yang kompetitif. Akibatnya, terdapat perubahan harga yang berterusan dan banyak harga promosi. Oleh kerana harga promosi biasanya terhad kepada jangka masa perkhidmatan pertama, mendaftar untuk jangka masa panjang bermaksud penjimatan yang lebih besar. Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama biasanya menyebabkan penurunan harga. Harga di bawah adalah semasa untuk perbandingan ini.

Arvixe. Arvixe menawarkan empat rancangan bersama – dua di PersonalClass dan dua di BusinessClass. Untuk masa muat dan tindak balas yang lebih cepat untuk pangkalan pelanggan utama anda, anda mempunyai pilihan untuk memilih pusat data A.S., Eropah, atau Asia semasa pembayaran.

Semua tingkatan PersonalClass dan BusinessClass menawarkan ruang, lebar jalur, e-mel dan pangkalan data tanpa had. PersonalClass adalah $ 4 sebulan, dan BusinessClass adalah $ 22 sebulan. PersonalClassPro adalah $ 7 sebulan, dan BusinessClassPro adalah $ 35 sebulan. Tahap Pro membenarkan bilangan laman web yang tidak terhad, sementara tahap biasa hanya membenarkan enam laman web.

Perbezaan antara PersonalClass dan BusinessClass adalah bahawa BusinessClass mempunyai lebih sedikit pengguna di pelayan, menjadikannya pada dasarnya berkongsi hosting dengan ciri VPS. Pilihan ASP (Windows) menggunakan beberapa dolar lebih banyak untuk setiap rancangan dan peringkat. Pelan bersama Arvixe menyediakan pangkalan data MySQL dan PostgreSQL tanpa had. Juga, rancangan BusinessClass mempunyai sijil SSL percuma selama laman web ini dihoskan dengan Arvixe.

Arvixe menawarkan dua rancangan WordPress yang dikendalikan, dengan harga $ 4 dan $ 7 sebulan, sama dengan hosting bersama. Lebar jalur yang tidak terhad, storan yang tidak terhad, dan sebilangan besar pangkalan data disertakan dengan semua rancangan. Pelan $ 4 terhad kepada 6 laman web, sementara pelan $ 7 membenarkan jumlah yang tidak terhad.

Laman WordPress dengan mudah ditingkatkan dari dikongsi ke VPS dan hosting khusus, walaupun harga Arvixe naik untuk VPS atau pelayan khusus.

Tapak Tapak. SiteGround menawarkan tiga rancangan bersama. Permulaan membolehkan satu laman web, storan 10 GB, dan berharga $ 3.95 sebulan. GrowBig, dengan harga $ 7,95 sebulan, dan GoGeek, pada $ 14,95 sebulan menawarkan laman web tanpa had, dan 20 GB dan 30 GB storan, masing-masing.

Semua rancangan dilengkapi dengan tahun pendaftaran domain percuma, akaun e-mel tanpa had, lalu lintas tanpa had, sandaran harian, dan CDN percuma. Rancangan GrowBig dan GoGeek menambah sokongan teknikal keutamaan dan SSL percuma selama satu tahun. Pelan GoGeek menambah lebih sedikit akaun per pelayan, pematuhan PCI, dan Git.

Walaupun SiteGround tidak mengira pengunjung terhadap penggunaan lebar jalur anda, ia mengukur penggunaan CPU dan akan mengeluarkan peringatan untuk apa yang dianggapnya penggunaan sumber CPU secara berlebihan.

SiteGround mempunyai tiga rancangan WordPress yang diuruskan; Permulaan, yang terhad kepada satu laman web dan storan 10 GB, GrowBig dengan storan 20 GB, dan GoGeek dengan 30 GB. Rancangan GrowBig dan GoGeek menyediakan laman web tanpa had, SSL percuma selama setahun, dan status keutamaan pada tiket sokongan. Pelan GoGeek menambah Git dan mempunyai lebih sedikit pengguna setiap pelayan.

Ketiga-tiga rancangan dilengkapi dengan domain percuma, CDN percuma, sokongan WordPerfect, dan lalu lintas tanpa had. Seperti rancangan yang dikongsi, SiteGround tidak menghadkan jumlah pelawat. Sebaliknya, penggunaan CPU diukur oleh SiteGround, dan amaran dikeluarkan untuk penggunaan berlebihan.

Pelan WordPress yang diuruskan SiteGround berharga sama dengan rancangan bersama mereka pada $ 3,95, $ 7,95, dan $ 14,95 sebulan.

VPS dan Pelan Dedikasi: Arvixe menawarkan dua peringkat VPS di Linux dan Windows. Pelan Arvixe adalah $ 40 dan $ 70 sebulan untuk pilihan Linux. Dua tahap Windows VPS adalah $ 60 dan $ 100 sebulan.

Keempat-empat rancangan Arvixe mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, dan mereka disertakan dengan sijil SSL percuma selama anda mempunyai rancangan tersebut. Empat rancangan VPS SiteGround dijumpai di bawah hosting awan di laman web ini dan berharga dari $ 60 hingga $ 140 sebulan. Had terhad kepada 5 TB lebar jalur dan penyimpanan 20 hingga 80 GB. Mereka diuruskan sepenuhnya dan menggunakan SSD untuk kepantasan dan kebolehpercayaan.

Bergantung pada konfigurasi, enam peringkat pelayan khusus pemproses dari Arvixe berharga dari $ 128.70 sebulan hingga $ 227.50 sebulan. Bagi mereka yang memerlukan prestasi lebih tinggi, Arvixe mempunyai dua tahap multi-prosesor dengan harga $ 357.30 sebulan.

Arvixe juga menawarkan pilihan awan, bermula dari $ 108 sebulan. Semua rancangan khas Arvixe diuruskan untuk anda. SiteGround mempunyai tiga rancangan khusus dari $ 229 hingga $ 429 sebulan.

Jaminan Wang Dikembalikan: Jaminan pulangan wang 60 hari Arvixe lebih baik daripada standard industri. SiteGround mempunyai jaminan 30 hari standard industri. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di Arvixe atau SiteGround, mereka akan menahan yuran pendaftaran domain dari sebarang bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat

Pengguna WordPress akan mendapati harga hos sama ada menarik. Walau bagaimanapun, tahap teratas SiteGround, yang setara dengan tahap teratas Arvixe, adalah dua kali ganda harganya. Sekiranya anda memerlukan Windows, Arvixe adalah satu-satunya pilihan anda di antara kedua-duanya, kerana SiteGround tidak mempunyai rancangan Windows. Harga dan ciri Arvixe lebih baik daripada penawaran SiteGround dalam VPS dan pilihan pelayan khusus.

Bandingkan seberapa mudah penggunaan Arvixe dan SiteGround

Kemudahan penggunaan

Panel kawalan. Arvixe dan SiteGround kedua-duanya menggunakan antara muka cPanel yang mesra pengguna dan berasaskan ikon, yang merupakan standard industri dengan alasan.

Pemasang sekali klik. Kedua-dua Arvixe dan SiteGround menggunakan Softaculous sebagai pemasang satu klik untuk beratus-ratus aplikasi.

Navigasi Laman Web. Laman web Arvixe dan SiteGround disusun dengan baik. Kedua-duanya mempunyai carta perbandingan yang sesuai untuk membandingkan tahap dalam rancangan mereka.

Pendapat

Kedua-dua syarikat hosting ini hampir sama dengan kemudahan penggunaan, dengan keduanya sangat mesra pengguna.

Bandingkan sokongan Arvixe dan SiteGround

SiteGround vs. Arvixe: Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Arvixe mempunyai reputasi luar biasa untuk sokongan pelanggan, sehingga baru-baru ini. Sejak pembelian EIG, aduan pelanggan mengenai perkhidmatan dan sokongan meningkat. Namun, sokongan pelanggan masih melebihi paras purata.

Berdasarkan ulasan pelanggan, SiteGround mendapat sokongan yang sangat baik. SiteGround mengatakan masa menunggu tiket sokongan hanya 10 minit.

Arvixe dan SiteGround mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung 24/7. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan tutorial dan video, dan keduanya mempunyai blog yang aktif.

Pendapat

Sehingga tahun 2014, salah satu daripada syarikat-syarikat ini akan sama hebatnya untuk sokongan dan perkhidmatan. Hari ini, SiteGround, berdasarkan ulasan pelanggan, mempunyai kelebihan dalam jabatan ini.

Bandingkan ulasan pengguna tentang Arvixe dan SiteGround

Ulasan Pengguna

Nota: Ulasan tidak semestinya yang menentukan tuan rumah yang akan dipilih. Ulasan biasanya diposkan oleh mereka yang merasa sangat kuat, yang bermaksud ulasan sama ada sangat negatif atau sangat positif. Namun, apabila ada sesuatu yang selalu disebutkan, itu mungkin sesuatu yang perlu diperhatikan.

Ulasan Negatif untuk Arvixe dan SiteGround

Arvixe. Sehingga baru-baru ini, terdapat beberapa ulasan negatif mengenai Arvixe. Akhir-akhir ini, bagaimanapun, ulasan mengadu tentang layanan pelanggan yang buruk dan masa menunggu yang lama.

Tapak Tapak. Sebilangan besar ulasan negatif terhadap SiteGround mengadu tentang beberapa dasar mereka. Terdapat ketidakpuasan tentang bagaimana pembaharuan automatik ditangani, serta kurangnya peringatan sebelum mematikan laman web untuk penggunaan CPU yang berlebihan.

Ulasan Positif untuk Arvixe dan SiteGround

Arvixe. Arvixe mendapat pujian tinggi dari para pelanggannya untuk semua ciri yang ada pada harga bajet. Pengguna Windows dengan senang hati dapat mencari hosting dengan harga yang berpatutan.

Tapak Tapak. Ulasan positif dari pelanggan SiteGround secara konsisten menyebutkan kelajuan dan kemudahan sokongan dan kebolehpercayaan pelayan SiteGround.

Pendapat

Secara keseluruhan, kedua-dua syarikat hosting ini diterima dengan baik oleh pelanggan. Namun, kerana aduan sokongan terkini mengenai Arvixe, SiteGround mendapat ulasan yang lebih positif.

Kesimpulan mengenai perbandingan Arvixe dan SiteGround

Kesimpulan: Hosting mana yang terbaik untuk anda?

Arvixe dan SiteGround mempunyai ciri yang membezakannya antara satu sama lain.

Sebab untuk memilih SiteGround berbanding Arvixe:

 • Pindahkan laman web secara percuma dari hos lain
 • Keselamatan Hosting
 • Semua rancangan menggunakan caching
 • CDN percuma

Sebab untuk memilih Arvixe berbanding SiteGround:

 • Pendaftaran domain percuma selagi rancangan dihoskan
 • WordPress yang telah dipasang sebelumnya
 • Pilihan pelayan Windows untuk semua rancangan

Rancangan WordPress terurus lengkap Arvixe berharga sama dengan hosting bersama adalah kelebihan untuk pengguna WordPress. Harga Arvixe juga menjadikannya pilihan yang lebih baik untuk laman web yang lebih besar atau yang mempunyai jumlah pengunjung yang banyak.

Pelan bersama SiteGround berharga menarik tetapi agak terhad dalam storan dan lebar jalur. Sekiranya anda baru memulakan, atau mempunyai laman web yang lebih kecil, rancangannya akan sesuai.

Kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan harga yang baik untuk sejumlah ciri yang mereka sediakan.

Ini adalah dua daripada banyak pilihan hosting web yang anda ada. Host lain yang menarik bagi pengguna WordPress adalah InMotion Hosting, kerana rancangan WordPress yang dikendalikan dengan baik.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Arvixe atau SiteGround? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map