Arvixe vs SiteGround: Cilin duhet të përdorni?

Ndoshta vendimi më i rëndësishëm që mund të merrni në lidhje me faqen tuaj të internetit është gjetja e kompanisë dhe planit të duhur të duhur. Megjithatë, kaq shumë biznese, nga të cilat mund të zgjedhin. Ju mund të përdorni këtë krahasim një për një midis Arvixe dhe SiteGround për t’ju ndihmuar të ngushtoni zgjedhjet tuaja.


SiteGround është edhe më i ri, duke u krijuar në 2004, por ai pret gati 500,000 site në serverët e tij. Arvixe dhe SiteGround të dy ofrojnë një pritje të përbashkët, menaxhimin e menaxhuar të WordPress dhe VPS dhe planet e dedikuara të serverëve. Arvixe ka të dy opsionet Linux dhe Windows, ndërsa SiteGround është vetëm Linux.

Arvixe u emërua Zgjedhësi i Redaktorit PCMag në 2015 dhe u emërua nga Inc.com si një nga kompanitë me rritje më të shpejtë në SHBA SiteGround ka fituar shumë çmime “më të mira”, por shumë prej tyre janë nga faqet që ata kanë krijuar për vetë-promovim – diçka që është shumë e zakonshme me kompanitë e mbajtjes në internet. SiteGround ka fituar çmime legjitime për shërbimin në kohë dhe për klientët.

Arvixe është blerë nga Endurance International Group (EIG) në vitin 2014. Ka shumë kompani të mbajtura në internet nën flamurin EIG, por të gjitha funksionojnë nën emrat e tyre origjinalë. Ndërsa kompanitë EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës, nëse keni pasur probleme me njërën, ato janë të ngjashme sa mund të keni të njëjtat çështje me një tjetër.

SiteGround u themelua në 2004 dhe është një kompani private me seli kryesore në Sofje, Bullgari, megjithëse ka një prani mbarëbotërore.

Krahasoni performancën e Arvixe dhe SiteGround

Arvixe vs SiteGround: Uptime dhe Besueshmëria

uptime. Arvixe ka një garanci 99.9%, me një kthim të një muaji falas nëse një mesatare mujore bie nën atë përqindje. SiteGround ka një garanci të ngjashme për një kohëzgjatje prej të paktën 99.9%. Nëse siti bie midis 99.9% dhe 99%, ju merrni një muaj pritje falas; për çdo 1% nën 99%, ju merrni një muaj shtesë falas.

Performance. Arvixe vendos shumë nga të dhënat e lidhura me uebfaqen në SSD, përfshirë bazat e të dhënave dhe serverët e postës elektronike, për një ecuri të shpejtë. SiteGround nuk ulet thjesht në të njëjtën teknologji për vite me rradhë.

Kur metodat e reja ose teknologjia më e shpejtë përfundon, SiteGround do të azhurnojë qendrat e të dhënave – për të gjithë përdoruesit e saj, jo vetëm të ardhurit. SiteGround përdor Supercache për të gjitha planet e tyre, jo vetëm që menaxhohet WordPress duke pritur si shumica e kompanive.

Një faqe interneti e pritur në Arvixe dha një kohë ngarkese prej 1.05s, më shpejt se 89% e vendeve të testuara. Një test i një faqe të krahasueshme SiteGround rezultoi në një kohë ngarkese prej 1.2s, më shpejt se 87% e vendeve të testuara.

seriozitet. Arvixe ka qendra të të dhënave në të gjithë globin – në Amerikën e Veriut (Dallas, Texas), Evropë (Amsterdam) dhe (Hong Kong). Të gjitha qendrat e të dhënave janë plotësisht të tepërta, me mundësi të shumta dhe mundësi ftohjeje. Qendrat e të dhënave monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri.

SiteGround ka qendra të të dhënave në të gjithë globin gjithashtu. Ka qendra të të dhënave në Chicikago, Londër, Amsterdam dhe Singapor. Qendrat e të dhënave kanë energji dhe ftohje të tepërt, me kopje rezervë me naftë.

Në vitin 2015, serverat e përbashkët u modernizuan për të përdorur kontejnerë Linux, të cilët grumbullojnë serverat për të shpejtuar qasjen dhe për të siguruar më shumë besueshmëri. Të gjitha planet e tyre janë transferuar në SSD për ruajtje, si dhe bazat e të dhënave MySQL.

mendim

Secila prej tyre do të sigurojë një shërbim të shpejtë, të besueshëm. Të dy kanë garanci të jashtëzakonshme në kohë, dhe të dy kanë një reagim shumë të shpejtë dhe kohë ngarkese.

Krahasoni tiparet e Arvixe dhe SiteGround

Krahasoni tiparet kryesore

Shënim: Ndërsa çdo kompani e mbajtjes së faqes në internet përdor “të pakufizuar” ose “të pa-matur” kur përshkruan veçori, është pak mashtruese. Ky term i marketingut nuk do të thotë “të përdorësh sa të duash”. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm”.

Kompanitë pritëse do të penalizojnë faqet që ata mendojnë se shkojnë përtej kësaj, ndonjëherë pa paralajmërim – megjithëse shumica e përdoruesve kurrë nuk do të shkojnë përtej përdorimit të arsyeshëm.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. Arvixe ndryshon nga standardi i industrisë – ofron një domain falas për aq kohë sa ju keni në plan. Arvixe gjithashtu ofron një transferim falas nëse tashmë keni një domain diku tjetër. SiteGround ofron një vit falas regjistrimin e domain.

Ndërtues i faqes në internet. Arvixe ofron RvSiteBuilder, një ndërtues i pasur me tipare me një redaktues WSYWIG dhe mbi 600 shabllone në internet. SiteGround ofron falas Weebly Basic – megjithëse është i kufizuar në numrin e faqeve që mund të krijoni. Për një tarifë shtesë mujore, mund të përmirësoni në versione më të pasura me karakteristika të Weebly.

Bazat e të dhënave. Arvixe ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe mbështet bazat e të dhënave PostgreSQL. SiteGround ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL.

Llogaritë e postës elektronike. Arvixe dhe SiteGround të dy ofrojnë llogari të pakufizuar email dhe përcjellje të postës elektronike. Llogaritë e pakufizuara janë një avantazh nëse jeni një kompani e madhe me shumë punonjës pasi lejon që të vendosen llogari të veçanta për secilin. Plus, çdo departament në biznesin tuaj, të tilla si shitjet, mbështetja dhe informacioni, mund të kenë një llogari të veçantë.

WordPress Hosting. Të dy ofrojnë Arvixe dhe SiteGround planet e menaxhuara me WordPress. Zakonisht, planet e menaxhuara të WordPress do të kushtojnë më shumë sesa një plan standard i përbashkët. Një pjesë e kostos shtesë është sepse planet e menaxhuara të WordPress vendosen zakonisht në serverë të optimizuar me caching dhe siguri shtesë për të përmirësuar performancën dhe stabilitetin.

Një përfitim tjetër i hostimit të menaxhuar të WordPress është që kopjet rezervë automatike të faqeve tuaja të WordPress janë bërë për ju, si dhe caktimin dhe instalimin e azhurnimeve. Kjo ju lejon të përqendroheni në ato që janë të rëndësishme – përmbajtja juaj.

Të dy Arvixe dhe SiteGround janë unike për faktin se nuk paguajnë shtesë për planet e tyre të WordPress.

Zgjidhje eCommerce. Arvixe dhe SiteGround mbështesin disa opsione të lirë dhe komerciale të e-commerce, shumë me mbështetje 24/7 dhe instalim automatik.

backups. Arvixe bën kopje rezervë ditore të serverave të tij duke përdorur R1Soft, i cili është i arritshëm nga klientët përmes panelit të kontrollit. Rezervimet janë pritur në një server të veçantë për tepricë. SiteGround bën kopje rezervë ditore që mbahen 30 ditë.

Siguria e Pritjes. Arvixe skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, si dhe siguron mbrojtje kundër sulmeve të forcave brutale. Planet Arvixe vijnë me SpamAssassin dhe Spamhaus duke filtruar për email.

SiteGround siguron SpamExperts përmes panelit të kontrollit. SiteGround gjithashtu ka një softuer të personalizuar që mund të izolojë llogaritë që kanë probleme, gjë që e mban faqen tuaj të mbrojtur, edhe nëse faqja e keqe është në të njëjtin server të përbashkët. SiteGround monitoron serverët në kohë reale dhe softveri i tij mund të reagojë automatikisht për shumicën e çështjeve pa ndërhyrjen njerëzore.

Arvixe përdoret për të siguruar SSL të përbashkët për planet e saj të përbashkëta Linux, por tani duket se SSL-të e përbashkët nuk janë më në dispozicion për planet Linux apo Windows PersonalClass. Sidoqoftë, planet e biznesit kanë SSL falas për sa kohë që keni një plan me Arvixe, dhe SSL private janë në dispozicion për blerje. SiteGround ofron një çertifikatë falas SSL për një vit për të gjithë, por nivelet më të ulëta.

Paneli i kontrollit. Arvixe dhe SiteGround përdorin standardin e industrisë cPanel.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Programi i Filialit i Arvixe paguan nga 70 në 135 dollarë për kërkesë, në varësi të numrit të referimeve që keni në muaj. Arvixe gjithashtu ka një program shitës për Linux dhe Windows. SiteGround ka një program të shitësit që ofron zbritje të vëllimit, dhe programi i tij i bashkëpunimit paguan nga 50 deri në 125 dollarë për kërkesë, gjithashtu në varësi të numrit të referimeve në muaj.

pagesë shtesë. Arvixe vjen me një total prej 200 dollarësh në kredi për Google dhe Yahoo. Arvixe ofron “Ndihmë Prioritare” për një tarifë shtesë mujore. SiteGround ofron llogari vetëm me email për një tarifë të vogël mujore. SiteGround gjithashtu mbështet hostimin Joomla dhe Drupal.

mendim

Të dyja janë kompani me një prezantim të plotë në internet. Sidoqoftë, mbështetja e Arvixe ndaj PostgreSQL, “fusha e saj falas për aq kohë sa ju keni një plan”, mbështetje për Linux dhe Windows, si dhe ndërtuesin më të mirë të saj në internet, i jep Arvixe një avantazh të vogël mbi SiteGround për veçori.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e Arvixe dhe SiteGround

Planet e strehimit & Çmimeve

Shënim: Web hosting është një industri konkurruese. Si rezultat, ka ndryshime të vazhdueshme në çmimet dhe një çmim të madh promovues. Meqenëse çmimi i promovimit në mënyrë tipike është i kufizuar në afatin e parë të shërbimit, regjistrimi për një afat të gjatë do të thotë kursime më të rëndësishme. Edhe pa premtime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ulje çmimesh. Mimet më poshtë janë aktuale për kohën e kësaj krahasimi.

Arvixe. Arvixe ofron katër plane të përbashkëta – dy në PersonalClass dhe dy në BusinessClass. Për kohën më të shpejtë të ngarkesës dhe përgjigjes për bazën tuaj kryesore të klientit, ju keni mundësinë të zgjidhni qendrat e të dhënave amerikane, evropiane ose aziatike në arkë.

Të gjitha nivelet e PersonalClass dhe BusinessClass ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar, gjerësi bande, postë elektronike dhe bazat e të dhënave. PersonalClass është 4 dollarë në muaj dhe BusinessClass është 22 dollarë në muaj. PersonalClassPro është 7 dollarë në muaj, dhe BusinessClassPro është 35 dollarë në muaj. Grupet Pro lejojnë një numër të pakufizuar faqesh, ndërsa nivelet e rregullta lejojnë vetëm gjashtë.

Dallimi midis PersonalClass dhe BusinessClass është se BusinessClass ka më pak përdorues në server, duke e bërë atë në parim të përbashkët me karakteristikat VPS. Opsioni ASP (Windows) shkon disa dollarë më shumë për secilin plan dhe shkallë. Planet e përbashkëta të Arvixe parashikojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe PostgreSQL. Gjithashtu, planet e BusinessClass kanë një çertifikatë falas SSL për aq kohë sa faqja është e pritur me Arvixe.

Arvixe ofron dy plane të menaxhuara të WordPress, me 4 $ dhe 7 dollarë në muaj, njësoj si ajo e përbashkët e pritjes. Bandwidth i pakufizuar, ruajtje e pakufizuar dhe një numër i pakufizuar i bazave të të dhënave vjen me të gjitha planet. Plani 4 dollarë është i kufizuar në 6 faqe interneti, ndërsa plani 7 $ lejon një numër të pakufizuar.

Faqet e WordPress shkallëzohen lehtësisht nga të ndara në VPS dhe host të dedikuar, megjithëse çmimet e Arvixe shkojnë për VPS ose serverë të dedikuar.

SiteGround. SiteGround ofron tre plane të përbashkëta. Fillimi lejon një sit, 10 GB depozitë, dhe çmimi i tij është 3,95 dollarë në muaj. GrowBig, me 7,95 $ në muaj, dhe GoGeek, me 14,95 $ në muaj ofrojnë uebfaqe të pakufizuara, dhe 20 GB dhe 30 GB depozitë, përkatësisht.

Të gjitha planet vijnë me një vit të lirë të regjistrimit të domenit, llogari të pakufizuar emaili, trafik të pakufizuar, rezervë ditor dhe CDN falas. Planet e GrowBig dhe GoGeek shtojnë mbështetje teknike me përparësi dhe një SSL falas për një vit. Plani GoGeek shton më pak llogari për server, pajtueshmërinë PCI dhe Git.

Ndërsa SiteGround nuk i llogarit vizitorët kundër përdorimit të brezit tuaj, ai mat përdorimin e CPU dhe do të lëshojë paralajmërime për atë që konsideron përdorim të tepruar të burimeve të CPU.

SiteGround ka tre plane të menaxhuara të WordPress; Fillimi, i cili është i kufizuar në një sit dhe 10 GB depo, GrowBig me 20 GB depozitë, dhe GoGeek me 30 GB. Planet GrowBig dhe GoGeek ofrojnë faqe të pakufizuara, SSL falas për një vit, dhe status përparësie në biletat mbështetëse. Plani GoGeek shton Git dhe ka më pak përdorues për server.

Të tre planet vijnë me një domen të lirë, CDN falas, mbështetje WordPerfect dhe trafik të pakufizuar. Ashtu si me planet e përbashkëta, SiteGround nuk e kufizon numrin e vizitorëve. Në vend të kësaj, përdorimi i CPU matet nga SiteGround, dhe paralajmërimet lëshohen për përdorim të tepërt.

Planet e menaxhuara të WordPress të SiteGround janë me çmime të njëjta me planet e tyre të përbashkëta me 3,95 $, 7,95 $ dhe 14,95 $ në muaj.

VPS dhe Planet e Dedikuara: Arvixe ofron dy nivele VPS në Linux dhe Windows. Planet Arvixe janë 40 dhe 70 dollarë në muaj për opsionin Linux. Dy nivelet e Windows VPS janë 60 $ dhe 100 dollarë në muaj.

Të katër planet Arvixe kanë një bandë të pakufizuar, dhe ato vijnë me një certifikatë falas SSL për aq kohë sa ju keni në plan. Katër planet e VPS të SiteGround gjenden nën mbajtjen e cloud në faqe dhe janë me çmim nga 60 deri në 140 dollarë në muaj. Ato janë të kufizuara në 5 TB të brezit të bandës dhe 20 deri në 80 GB depo. Ata menaxhohen plotësisht dhe janë në SSD për shpejtësi dhe besueshmëri.

Në varësi të konfigurimit, gjashtë nivelet e vetme të serverëve të dedikuar për procesorë nga Arvixe janë me çmim nga 128,70 $ në muaj në 227.50 $ në muaj. Për ata që kanë nevojë për më shumë performancë, Arvixe ka dy nivele multi-procesorësh me çmim 357.30 dollarë në muaj.

Arvixe gjithashtu ofron mundësi të reja, duke filluar nga 108 dollarë në muaj. Të gjitha planet e dedikuara Arvixe menaxhohen për ju. SiteGround ka tre plane të dedikuara nga 229 deri në 429 dollarë në muaj.

Garancia e kthimit të parave: Garancia e kthimit të parave të Arvixe 60 ditë është më e mirë se standardi i industrisë. SiteGround ka garancinë standarde të industrisë 30-ditore. Nëse keni regjistrimin e domain falas në Arvixe ose SiteGround, ata do të pranojnë një tarifë të regjistrimit të domain nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

mendim

Përdoruesit e WordPress do t’i shohin tërheqës çmimet ose të hosteve. Sidoqoftë, niveli më i lartë i SiteGround, që është i barabartë me nivelin e parë të Arvixe, është dyfishi i çmimit. Nëse keni nevojë për Windows, Arvixe është zgjedhja juaj e vetme midis këtyre dy, pasi SiteGround nuk ka ndonjë plan Windows. Vmimet dhe veçoritë e Arvixe janë më të mira se ofertat e SiteGround në VPS dhe opsionet e dedikuara të serverit.

Krahasoni sa lehtë për t'u përdorur Arvixe dhe SiteGround

Lehtësinë e përdorimit

Paneli i kontrollit. Të dy Arvixe dhe SiteGround përdorin ndërfaqen miqësore për përdoruesit, të bazuar në ikonë të cPanel, e cila është standardi i industrisë për një arsye.

Instaluesi me një klik. Të dy Arvixe dhe SiteGround përdorin Softaculous si instalues ​​me një klik për qindra aplikacione.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e Arvixe dhe SiteGround janë të përcaktuara mirë. Të dy kanë grafikë të përshtatshëm krahasimi për krahasimin e niveleve në planet e tyre.

mendim

Këto dy kompani pritëse janë gati identike sa i përket lehtësisë së përdorimit, me të dyja janë shumë miqësore.

Krahasoni mbështetjen e Arvixe dhe SiteGround

SiteGround vs Arvixe: Mbështetje teknike dhe klientit

Arvixe kishte një reputacion jashtëzakonisht yjor për mbështetjen e klientit, deri vonë. Që nga blerja e EIG, ankesat e klientëve për shërbimin dhe mbështetjen janë rritur. Sidoqoftë, ajo ende vlerëson mbi mesataren në mbështetjen e klientit.

Bazuar në vlerësimet e klientëve, SiteGround ka mbështetje të shkëlqyeshme. SiteGround thotë se koha e pritjes në biletat e mbështetjes është vetëm 10 minuta.

Arvixe dhe SiteGround kanë një telefon, email dhe bisedë live 24/7. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe video, dhe të dy kanë një blog aktiv.

mendim

Deri në vitin 2014, njëra prej këtyre kompanive do të kishte po aq mbresëlënëse për mbështetje dhe shërbim. Sot, SiteGround, bazuar në vlerësimet e klientëve, ka një avantazh në këtë departament.

Krahasoni vlerësimet e përdoruesve të Arvixe dhe SiteGround

Shqyrtime të përdoruesve

Shënim: Një përmbledhje nuk duhet të jetë kurrë ajo që vendos se cili host do të zgjedhë. Shqyrtimet zakonisht postohen nga ata që ndjehen shumë fort, që do të thotë se vlerësimet janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive. Sidoqoftë, kur diçka përmendet vazhdimisht, mund të jetë diçka për të parë.

Shqyrtime negative për Arvixe dhe SiteGround

Arvixe. Deri kohët e fundit, ka pasur disa komente negative për Arvixe. Kohët e fundit, megjithatë, vlerësimet janë duke u ankuar për shërbimin e dobët të klientit dhe kohën e gjatë të pritjes.

SiteGround. Shqyrtimet më negative të SiteGround ankohen për disa nga politikat e tyre. Ka pakënaqësi në lidhje me mënyrën se si trajtohet rinovimi automatik, si dhe mungesa e paralajmërimit përpara se të mbyllni një sit për përdorim të CPU.

Shqyrtime Pozitive për Arvixe dhe SiteGround

Arvixe. Arvixe merr vlerësime të larta nga klientët e saj për të gjitha tiparet e disponueshme në çmimet e buxhetit. Përdoruesit e Windows janë të kënaqur të gjejnë pritjen me një çmim të përballueshëm.

SiteGround. Shqyrtimet pozitive nga klientët e SiteGround vazhdimisht përmendin shpejtësinë dhe dobinë e mbështetjes dhe besueshmërinë e serverëve SiteGround.

mendim

Në përgjithësi, të dyja këto kompani pritëse janë pritur mirë nga klientët. Sidoqoftë, për shkak të ankesave të fundit për mbështetje për Arvixe, SiteGround merr vlerësime më pozitive.

Përfundim për krahasimin e Arvixe dhe SiteGround

Përfundim: Cili hosting është më i miri për ju?

Arvixe dhe SiteGround kanë veçori që i veçojnë ato nga njëra-tjetra.

Arsyet për të zgjedhur SiteGround mbi Arvixe:

 • Transferoni uebsajtin falas nga një host tjetër
 • Siguria e Pritjes
 • Të gjitha planet përdorin caching
 • CDN falas

Arsyet për të zgjedhur Arvixe mbi SiteGround:

 • Regjistrim falas i domenit për sa kohë që plani është pritur
 • WordPress i instaluar paraprakisht
 • Opsionet e serverit Windows për të gjitha planet

Planet WordPress të menaxhuara me karakteristika të plota të Arvixe me çmime të njëjta me atë që pritja e përbashkët është një plus për përdoruesit e WordPress. Prmimet e Arvixe gjithashtu e bëjnë atë një zgjedhje më të mirë për faqet më të mëdha ose ato që kanë një numër të konsiderueshëm vizitorësh.

Planet e përbashkëta të SiteGround janë me çmime tërheqëse, por disi të kufizuara në ruajtje dhe gjerësi bande. Nëse sapo po filloni, ose keni një sit më të vogël, planet do të ishin të përshtatshme.

Të dyja këto kompani pritëse ofrojnë çmime të mira për numrin e veçorive që ato ofrojnë.

Këto janë vetëm dy nga shumë opsione të mbajtjes në internet që keni në dispozicion. Një tjetër host që do t’u pëlqente përdoruesve të WordPress është InMotion Hosting, për shkak të planeve të tij të shkëlqyera të menaxhuara me WordPress.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me Arvixe ose SiteGround? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map