Arvixe vs. A2 Hosting: Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Dengan begitu banyak ciri dan begitu banyak syarikat, sukar untuk membuat keputusan penting syarikat web hosting mana yang akan dipilih untuk laman web anda. Gunakan perbandingan satu lawan satu antara Arvixe dan A2 Hosting untuk membantu anda mempersempit pilihan anda.


Arvixe mungkin tidak begitu terkenal seperti beberapa perusahaan hosting, tetapi telah memperoleh reputasi sebagai salah satu perusahaan hosting web yang paling cepat berkembang di industri ini. A2 Hosting pertama kali dilancarkan dengan mempertimbangkan pemaju, dan fokus utama mereka adalah pada persembahan.

Kedua-dua syarikat bermula pada awal 2000-an – Arvixe pada tahun 2004, dan A2 Hosting pada tahun 2003. Arvixe dan A2 Hosting kedua-duanya menyediakan hosting bersama, hosting WordPress yang dikendalikan, dan VPS dan rancangan pelayan khusus. Arvixe mempunyai pilihan Linux dan Windows, sementara A2 Hosting hanya Linux.

Arvixe dinobatkan oleh Inc.com sebagai salah satu syarikat yang berkembang paling pesat di A.S. dan dinobatkan sebagai Pilihan Editor PCMag pada tahun 2015. A2 Hosting telah memenangi banyak anugerah “terbaik”, termasuk “Web Hosting Terbaik” dari beberapa laman web pada tahun 2015.

Arvixe dibeli oleh Endurance International Group (EIG) pada tahun 2014. Terdapat banyak syarikat web hosting di bawah panji EIG, tetapi semuanya beroperasi dengan nama asalnya sendiri. Walaupun syarikat EIG bukan klon satu sama lain, mereka cukup serupa sehingga jika anda mempunyai masalah dengan satu, anda mungkin mempunyai masalah yang sama dengan yang lain.

A2 Hosting dimiliki secara peribadi dan beribu pejabat di Ann Arbor, Michigan. Nama syarikat berasal dari “A” di Ann Arbor.

Bandingkan prestasi Arvixe dan A2 Hosting

Masa dan Kebolehpercayaan

Waktu tamat. Arvixe mempunyai jaminan 99.9%, dengan bayaran balik bulan percuma jika purata bulanan jatuh di bawah peratusan tersebut. A2 Hosting mempunyai jaminan 99.9% yang sama, mengembalikan 5% dari bayaran bulanan untuk setiap jam laman web anda tidak dapat dicapai kerana peralatan atau kegagalan rangkaian.

Persembahan. Arvixe meletakkan banyak data yang berkaitan dengan laman web pada SSD, termasuk pangkalan data dan pelayan e-mel, untuk prestasi pantas. A2 menggunakan pelayan Dell dengan pemproses quad-core, dan semua rancangannya menggunakan storan SSD.

Laman web yang dihoskan oleh Arvixe menghasilkan masa muat 1.05s, lebih cepat daripada 89% laman web yang diuji. Ujian laman web A2 yang setanding menghasilkan masa muat yang hampir sama iaitu 1.49s, lebih cepat daripada 81% laman web yang diuji.

Kebolehpercayaan. Arvixe mempunyai pusat data di seluruh dunia – di Amerika Utara (Dallas, Texas), Eropah (Amsterdam), dan (Hong Kong). Semua pusat data sepenuhnya berlebihan, dengan pelbagai pilihan kuasa dan penyejukan. Pusat data dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan.

A2 Hosting juga global dengan pusat data di Michigan, Amsterdam, dan Singapura. Pusat data dikuasakan dan disejukkan dengan kelebihan dan cadangan diesel dan dipantau di lokasi untuk keselamatan dan kebolehpercayaan. Mereka juga mempunyai lebih banyak kelebihan melalui penyambungan rangkaian empat kali lipat di pusat data mereka.

Pendapat

Ini adalah salah satu perbandingan yang jarang berlaku di mana kedua-dua syarikat hosting bersinar. Salah satu daripadanya akan memberikan prestasi yang pantas dan boleh dipercayai.

Bandingkan ciri Arvixe dan A2 Hosting

Ciri-ciri utama

Nota: Istilah yang mengelirukan yang anda akan dapati apabila ciri dibincangkan adalah “tidak terhad” – kadang-kadang disebut sebagai “tidak bermeter.” Itu tidak bermaksud “gunakan seberapa banyak yang anda mahukan.” Sebaliknya, istilah tersebut merujuk kepada apa yang “dianggap wajar digunakan oleh syarikat hosting” dan syarikat hosting akan menghukum laman web yang mereka rasa melebihi itu – walaupun kebanyakan pengguna tidak akan pernah melebihi penggunaan wajar.

Pendaftaran Domain. Kedua-dua hos adalah pendaftar domain. Arvixe berbeza dengan standard industri – ia menawarkan domain percuma selama anda mempunyai rancangannya. Arvixe juga menawarkan pemindahan percuma jika anda sudah mempunyai domain di tempat lain. A2 Hosting tidak memberikan pendaftaran domain percuma, dan ada bayaran untuk memindahkan domain kepada mereka dari tempat lain.

Pembina Laman Web. Arvixe menyediakan RvSiteBuilder, editor WYSIWYG yang mempunyai lebih daripada 600 templat web. A2 Hosting tidak mempunyai pembangun laman web bersepadu dalam rancangannya, tetapi menyokong kebanyakan pembangun laman web percuma dan komersial.

Pangkalan Data. Arvixe menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had, dan ia menyokong pangkalan data PostgreSQL. A2 Hosting menawarkan pangkalan data MySQL tanpa had pada semua kecuali tahap terendah, yang terhad kepada 5 pangkalan data. Ia juga menyokong PostgreSQL.

Akaun E-mel. Arvixe menyediakan akaun e-mel dan penghantaran e-mel tanpa had. A2, sekali lagi, tidak terhad kecuali untuk peringkat terendah, yang terhad kepada 25 akaun. Akaun tanpa had adalah kelebihan jika anda mempunyai pekerja, kerana ia membolehkan akaun terpisah untuk setiap akaun, dan setiap jabatan dalam perniagaan anda, seperti penjualan, sokongan, dan maklumat, dapat memiliki akaun yang terpisah.

Hosting WordPress. Kedua Arvixe dan A2 Hosting menawarkan rancangan WordPress yang diuruskan. Sebilangan besar syarikat hosting mengenakan bayaran lebih banyak untuk rancangan WordPress yang diurus daripada rancangan bersama standard. Sebahagian daripada kos tambahan adalah kerana rancangan WordPress yang dikendalikan ditempatkan pada pelayan yang dioptimumkan dengan cache dan keselamatan tambahan untuk meningkatkan prestasi dan kestabilan.

Manfaat lain dari hosting WordPress yang dikendalikan ialah sandaran automatik dan pengemaskinian laman WordPress anda dilakukan untuk anda. Ini membebaskan anda dari bidang teknologi dan membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara penting – kandungan anda. Baik Arvixe maupun A2 Hosting tidak mengenakan bayaran tambahan untuk rancangan WordPress mereka.

Penyelesaian eCommerce. Arvixe dan A2 Hosting menyokong beberapa pilihan eCommerce percuma dan komersial, banyak dengan sokongan 24/7 dan pemasangan automatik.

Sandaran. Arvixe melakukan backup snapshot setiap hari dari pelayannya menggunakan R1Soft, yang dapat diakses oleh pelanggan melalui panel kawalan. Sandaran dihoskan pada pelayan yang berasingan untuk kelebihan. A2 menyediakan Server Rewind untuk semua kecuali tahap terendahnya. Server Rewind mengambil gambar automatik berkala dari laman web anda dan membolehkan pemulihan fail, pangkalan data, atau keseluruhan laman web.

Keselamatan Hosting. Arvixe mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman DDoS, serta memberikan perlindungan terhadap serangan kekerasan. Rancangan Arvixe dilengkapi dengan penapisan e-mel SpamAssassin dan Spamhaus.

A2 Hosting juga memandang serius keselamatan, dan mengimbas dan bertindak secara proaktif terhadap ancaman, perisian hasad, dan virus DDoS dengan Keamanan Kekal dan HackScannya – yang disediakan secara percuma. Ia menggunakan Perlindungan Spam standard, dan Penapisan Spam Lanjutan Barracuda untuk e-mel. A2 juga menyediakan Patchman Enhanced Security Tool, yang mengimbas perisian dan aplikasi yang perlu ditambal dan memberi tahu anda ketika aplikasi usang.

Rancangan Perniagaan Arvixe mempunyai SSL percuma selagi anda mempunyai rancangan dengan Arvixe, dan SSL peribadi tersedia untuk pembelian. A2 menyediakan SSL kongsi percuma untuk rancangannya melalui cPanel, dan SSL Swasta juga boleh dibeli.
Panel kawalan. Arvixe dan A2 Hosting menggunakan cPanel standard industri.

Hijau. A2 mempunyai jejak 100% bebas karbon dan secara aktif mengambil bahagian dalam penanaman pokok dan aktiviti mesra alam lain di Ann Arbor.

Program Gabungan dan Penjual Semula. Program gabungan Arvixe membayar dari $ 70 hingga $ 135 setiap rujukan, bergantung pada jumlah rujukan yang anda miliki setiap bulan. Arvixe juga mempunyai program reseller untuk Linux dan Windows. Program gabungan A2 Hosting menawarkan $ 10 hanya untuk mendaftar, kemudian $ 85 setiap rujukan. A2 mempunyai tiga rancangan penjual semula berasaskan SSD.

Tambahan. Arvixe hadir dengan kredit iklan berjumlah $ 200 kepada Google dan Yahoo. A2 mempunyai kredit bernilai $ 50 kepada Bing / Yahoo. Arvixe menawarkan “Priority Support” dengan bayaran bulanan tambahan. A2 mempunyai e-mel sahaja dan rancangan hosting pengurusan iklan dengan bayaran bulanan.

Pendapat.

Kedua-dua syarikat hosting web menawarkan pelbagai ciri. Namun, “domain percuma Arvixe selama anda mempunyai rancangan,” sokongan untuk Linux dan Windows, dan pembangun laman webnya yang bersepadu, memberi Arvixe sedikit kelebihan berbanding A2 Hosting di bahagian ciri.

Bandingkan rancangan web hosting dan harga Arvixe dan A2 Hosting

Pelan Hosting & Harga

Nota: Harga hosting web sentiasa berubah kerana sifat perniagaan yang kompetitif, dan harga promosi adalah perkara biasa. Harga promosi sering terhad pada jangka masa perkhidmatan pertama, jadi mendaftar untuk jangka masa panjang akan menjimatkan penjimatan yang lebih besar.

Walaupun tanpa promosi, syarat perkhidmatan yang lebih lama biasanya menyebabkan penurunan harga bagi kebanyakan syarikat hosting. Harga di bawah menunjukkan harga pada masa perbandingan ini.

Arvixe. Arvixe membahagikan rancangan bersama Linux menjadi PersonalClass pada $ 4 sebulan, PersonalClassPro pada $ 7 sebulan, BusinessClass pada $ 22 sebulan, dan BusinessClassPro pada $ 35 sebulan. Semua peringkat menawarkan ruang, lebar jalur, e-mel, dan pangkalan data tanpa had. Tahap Pro membenarkan bilangan laman web yang tidak terhad, sementara tahap biasa hanya membenarkan enam laman web. BusinessClass dan BusinessClassPro mempunyai lebih sedikit pengguna di pelayan, menjadikannya pada dasarnya berkongsi hosting dengan ciri VPS.

Rancangan ASP (Windows) menggunakan beberapa dolar lebih banyak untuk setiap peringkat. Pelan bersama Arvixe menyediakan pangkalan data MySQL dan PostgreSQL tanpa had. Juga, rancangan BusinessClass mempunyai sijil SSL percuma selama laman web ini dihoskan dengan Arvixe.

Arvixe menawarkan dua rancangan WordPress yang dikendalikan, dengan harga $ 4 dan $ 7 sebulan, sama dengan hosting bersama. Lebar jalur yang tidak terhad, storan yang tidak terhad, dan sebilangan besar pangkalan data disertakan dengan semua rancangan. Pelan $ 4 terhad kepada 6 laman web, sementara pelan $ 7 membenarkan jumlah yang tidak terhad.

Hosting A2. A2 menawarkan tiga rancangan bersama: Lite, yang membolehkan satu laman web, lima pangkalan data, dan berharga $ 3.92 sebulan; Swift, yang membenarkan laman web tanpa had, dan pangkalan data tanpa had, dan berharga $ 4.90 sebulan; dan Turbo, yang juga dibenarkan laman web dan pangkalan data tanpa had, dan berharga $ 9.31 sebulan. Ketiga-tiganya mempunyai storan SSD dan lebar jalur tanpa had. A2 Hosting juga mempunyai CloudLinux, versi Centos OS yang lebih pantas dan menyatakan bahawa ia mempunyai lebih sedikit pelanggan per pelayan daripada kebanyakan.

A2 menawarkan tiga rancangan WordPress yang diuruskan. Lite terhad kepada satu laman web dan lima pangkalan data dan berharga $ 3.92 sebulan. Swift dan Turbo menawarkan laman web dan pangkalan data tanpa had dan masing-masing berharga $ 4.90 dan $ 9.31 setiap bulan. Semua rancangan berasaskan SSD dan mempunyai cache, walaupun Turbo Plan telah mengoptimumkan caching. Semuanya mempunyai pilihan CDN dan keselamatan tambahan. Swift dan Turbo juga dilengkapi dengan Server Rewind untuk sandaran.

VPS dan Pelan Khas: Arvixe menawarkan dua peringkat VPS di Linux dan Windows. Pelan Arvixe adalah $ 40 dan $ 70 sebulan untuk pilihan Linux. Dua tahap Windows VPS adalah $ 60 dan $ 100 sebulan. Keempat-empat rancangan Arvixe mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, dan mereka disertakan dengan sijil SSL percuma selama anda mempunyai rancangan tersebut. A2 Hosting menawarkan rancangan VPS yang tidak dikendalikan dan dikendalikan, dengan masing-masing tiga peringkat. Semua berasaskan SSD, dengan yang tidak dikendalikan antara $ 5 hingga $ 15 sebulan, dan yang diuruskan dari $ 32.99 hingga $ 65.99 sebulan.

Enam peringkat pelayan khusus pemproses tunggal dari Arvixe berharga dari $ 128.70 sebulan hingga $ 227.50 sebulan. Bagi mereka yang memerlukan prestasi lebih tinggi, Arvixe mempunyai dua tahap multi-prosesor dengan harga $ 357.30 sebulan. Arvixe juga menawarkan pilihan awan, bermula dari $ 108 sebulan. Semua rancangan khas Arvixe diuruskan untuk anda. A2 Hosting, sekali lagi, mempunyai rancangan pelayan khusus yang tidak dikendalikan dan dikendalikan. Permulaan yang tidak terkawal pada $ 99.59 sebulan, dan permulaan yang diuruskan pada $ 141.09 sebulan.

Jaminan Wang Dikembalikan: Jaminan pulangan wang 60 hari Arvixe lebih baik daripada standard industri. A2 menawarkan “Jaminan Pulangan Wang bila-bila masa.” 30 hari pertama memberikan pengembalian wang penuh, dan setelah 30 hari, pengembalian wang adalah pro-rata. Sekiranya anda mempunyai pendaftaran domain percuma di Arvixe, yuran pendaftaran domain akan ditahan dari sebarang bayaran balik, dan anda akan menyimpan nama domain tersebut.

Pendapat.

Kedua-dua syarikat hosting ini mempunyai harga yang kompetitif, walaupun jika anda memerlukan Windows, Arvixe adalah satu-satunya pilihan anda di antara kedua-duanya. Pelan VPS A2 Hosting mempunyai had penyimpanan dan lebar jalur yang cukup ketat, tetapi untuk laman web atau perniagaan yang lebih kecil yang mahukan kelebihan VPS, harganya sukar ditandingi.

Bandingkan seberapa mudah menggunakan Arvixe dan A2 Hosting

Kemudahan penggunaan

Panel kawalan. Arvixe dan A2 Hosting kedua-duanya menggunakan antara muka mesra pengguna cPanel standard industri. Ini menjadikan pemindahan laman web anda menjadi lebih sukar sekiranya anda memutuskan untuk menukar syarikat hosting pada masa akan datang.

Pemasang sekali klik. Kedua-dua Arvixe dan A2 Hosting menggunakan Softaculous sebagai pemasang satu klik untuk beratus-ratus aplikasi.

Navigasi Laman Web. Kedua-dua laman web Arvixe dan A2 Hosting disusun dengan baik. Kedua-duanya mempunyai carta perbandingan yang berguna untuk membandingkan tingkatan dalam rancangan mereka, dengan carta A2 mempunyai ciri pop timbul yang berguna untuk istilah yang digunakan dalam carta.

Pendapat.

Kedua-dua syarikat hosting ini hampir sama dalam kemudahan penggunaan dan keramahan pengguna.

Bandingkan sokongan Arvixe dan A2 Hosting

Sokongan Teknikal dan Pelanggan

Arvixe mempunyai reputasi yang luar biasa untuk sokongan pelanggan. Sejak pembelian EIG, aduan pelanggan mengenai perkhidmatan dan sokongan meningkat. Namun, sokongan pelanggan masih melebihi paras purata. Pelanggan menilai A2 Hosting secara konsisten untuk pengetahuan dan keramahan kakitangan sokongan dan perkhidmatan.

Arvixe dan A2 Hosting mempunyai telefon, e-mel, dan sembang langsung 24/7. Kedua-duanya mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan tutorial dan video, dan keduanya mempunyai blog yang aktif. Kedua-duanya mempunyai kehadiran media sosial dengan akaun Facebook, Google +, Twitter, dan LinkedIn.

Pendapat.

Sehingga tahun 2014, salah satu daripada syarikat-syarikat ini akan sama hebatnya untuk sokongan dan perkhidmatan. Walau bagaimanapun, hari ini, A2 Hosting mempunyai kelebihan dalam jabatan ini.

Bandingkan ulasan pengguna tentang Arvixe dan A2 Hosting

Ulasan Pengguna

Nota: Jangan sekali-kali menggunakan ulasan dari pengguna untuk menentukan host mana yang hendak dipilih. Selalunya, ulasan adalah sangat negatif atau sangat positif, kerana komen biasanya dari pelanggan yang berminat. Walau bagaimanapun, jika sesuatu muncul secara konsisten, ia mungkin perlu dipertimbangkan.

Ulasan Negatif untuk Arvixe dan A2 Hosting

Arvixe. Sehingga baru-baru ini, terdapat beberapa ulasan negatif mengenai Arvixe. Namun sejak tahun 2014, terdapat aduan mengenai layanan pelanggan yang buruk dan masa menunggu yang lama.

Hosting A2. Terdapat lebih sedikit ulasan pelanggan negatif untuk A2 daripada kebanyakan syarikat, tetapi yang negatif biasanya untuk pengalaman buruk dengan sokongan pelanggan.

Ulasan Positif untuk Arvixe dan A2 Hosting

Arvixe. Arvixe mendapat pujian tinggi kerana harga bajet dan ciri-ciri yang melimpah. Pengguna Windows dengan senang hati dapat mencari hosting dengan harga yang berpatutan.

Hosting A2. A2 mendapat ulasan yang jauh lebih positif daripada negatif daripada pelanggannya – selalunya berkaitan dengan sokongan pelanggan. Pelanggan juga kagum dengan kelajuan dan jumlah ciri untuk harga yang terdapat pada A2.

Pendapat Ulasan Pengguna

Secara keseluruhan, kedua-dua syarikat hosting ini diterima dengan baik oleh pelanggan. Namun, kerana aduan sokongan terkini mengenai Arvixe, A2 Hosting mendapat anggapan di sini.

Kesimpulan mengenai perbandingan Arvixe dan A2 Hosting

Kesimpulannya

Arvixe dan A2 Hosting masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan yang membezakan mereka antara satu sama lain.

Sebab untuk memilih A2 Hosting berbanding Arvixe:

 • Sekiranya ia penting bagi anda, itu bukan milik EIG
 • SSD pada semua rancangan
 • Jaminan pulangan wang bila-bila masa (pro-rated)

Sebab untuk memilih Arvixe berbanding A2 Hosting:

 • Pendaftaran domain percuma selagi rancangan dihoskan
 • Pilihan pelayan Windows untuk semua rancangan
 • Pembina laman web bersepadu

Pelan WordPress terurus lengkap Arvixe berharga sama dengan hosting bersama adalah kelebihan bagi pengguna WordPress, walaupun rancangan WordPress terkelola A2 Hosting berharga kompetitif. Pelan VPS A2 Hosting berharga menarik tetapi agak terhad dalam storan dan lebar jalur. Sekiranya anda baru memulakan, atau mempunyai laman web yang lebih kecil, rancangannya akan sesuai.

Baik Arvixe dan A2 Hosting cepat dan boleh dipercayai, dan kedua-dua syarikat hosting ini menawarkan harga yang baik untuk sebilangan ciri yang mereka sediakan. Hampir satu-satunya perkara yang memisahkan kedua ini adalah hakikat bahawa Arvixe menawarkan domain percuma untuk sepanjang hayat akaun dan mempunyai pembangun laman web.

Walaupun ini adalah dua pilihan yang menarik, ada perusahaan hosting web lain yang dapat Anda pertimbangkan. Host lain yang menarik bagi pengguna WordPress adalah InMotion Hosting. Host lain dengan pelayan pantas dan ciri premium (walaupun berharga sedikit lebih tinggi) adalah SiteGround.

Adakah anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Arvixe atau A2 Hosting? Apa pengalaman anda dengan hosting web secara umum? Tinggalkan komen anda dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map