Arvixe vs A2 Hosting: Cilin duhet të përdorni?

Me kaq shumë karakteristika dhe kaq shumë kompani, mund të jetë e vështirë për të marrë vendimin e rëndësishëm se cila kompani e organizuar në internet për të zgjedhur faqen e internetit tuaj. Përdorni këtë krahasim një për një në mes Arvixe dhe A2 Hosting për t’ju ndihmuar të ngushtoni zgjedhjet tuaja.


Arvixe mund të mos jetë aq i njohur sa disa kompani pritëse, por ajo ka fituar një reputacion si një nga kompanitë që rriten më shpejt në internet në industri. A2 Hosting u nis për herë të parë me zhvilluesit në mendje, dhe përqendrimi i tyre kryesor në punën.

Të dy kompanitë filluan në fillim të viteve 2000 – Arvixe në 2004, dhe A2 Hosting në 2003. Arvixe dhe A2 Hosting të dy ofrojnë një pritje të përbashkët, menaxhuar hostimin e WordPress, dhe VPS dhe plane të dedikuara të serverëve. Arvixe ka të dy opsionet Linux dhe Windows, ndërsa A2 Hosting është vetëm Linux.

Arvixe u emërua nga Inc.com si një nga kompanitë në rritje më të shpejtë në Sh.B.A dhe u emërua Zgjedhja e Redaktorit të PCMag në 2015. A2 Hosting ka fituar shumë çmime “më të mirat”, duke përfshirë “Best Web Hosting” nga disa site në 2015.

Arvixe është blerë nga Endurance International Group (EIG) në vitin 2014. Ka shumë kompani të mbajtura në internet nën flamurin EIG, por të gjitha funksionojnë nën emrat e tyre origjinalë. Ndërsa kompanitë EIG nuk janë klone të njëra-tjetrës, ato janë mjaft të ngjashme që nëse keni pasur probleme me njërën, mund të keni të njëjtat probleme me një tjetër.

A2 Hosting është në pronësi private dhe me seli në Ann Arbor, Michigan. Emri i kompanisë vjen nga “A” në Ann Arbor.

Krahasoni performancën e Arvixe dhe A2 Hosting

Uptime dhe besueshmëri

uptime. Arvixe ka një garanci 99.9%, me një kthim të një muaji falas nëse një mesatare mujore bie nën atë përqindje. A2 Hosting ka të njëjtën garanci 99.9%, duke rimbursuar 5% të tarifës mujore për çdo orë në faqen tuaj të internetit nuk është e arritshme për shkak të pajisjeve ose dështimit të rrjetit.

Performance. Arvixe vendos shumë nga të dhënat që lidhen me sitin në SSD, përfshirë bazat e të dhënave dhe serverët e postës elektronike, për performancë të shpejtë. A2 përdor serverët Dell me procesorë katër-core dhe të gjitha planet e tyre përdorin ruajtjen e SSD.

Një faqe interneti e pritur në Arvixe dha një kohë ngarkese prej 1.05s, më shpejt se 89% e vendeve të testuara. Një test i një faqe të krahasueshme A2 rezultoi në një kohë pothuajse po aq mbresëlënëse të ngarkesës prej 1.49s, më shpejt se 81% e vendeve të testuara.

seriozitet. Arvixe ka qendra të të dhënave në të gjithë globin – në Amerikën e Veriut (Dallas, Texas), Evropë (Amsterdam) dhe (Hong Kong). Të gjitha qendrat e të dhënave janë plotësisht të tepërta, me mundësi të shumta dhe mundësi ftohjeje. Qendrat e të dhënave monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri.

A2 Hosting është gjithashtu global me qendrat e të dhënave në Michigan, Amsterdam dhe Singapor. Qendrat e të dhënave janë mundësuar dhe ftohur me tepricë dhe rezervë dizel dhe monitorohen në vend për siguri dhe besueshmëri. Ata gjithashtu kanë më shumë tepricë përmes lidhjes së rrjetit katërfish në qendrat e tyre të të dhënave.

mendim

Kjo është një nga krahasimet e rralla ku shkëlqejnë të dy kompanitë pritëse. Ose do të sigurojë një performancë të shpejtë, të besueshme.

Krahasoni tiparet e Arvixe dhe A2 Hosting

Karakteristikat kryesore

Shënim: Një term mashtrues që do të gjeni kur diskutohen tiparet është “i pakufizuar” – nganjëherë quhet “i pa-matur”. Nuk do të thotë “të përdorësh sa të duash”. Në vend të kësaj, termat i referohen asaj që kompanitë pritëse “konsiderojnë përdorim të arsyeshëm” dhe kompanitë pritëse do të penalizojnë faqet që ata mendojnë se shkojnë përtej kësaj – megjithëse shumica e përdoruesve nuk do ta tejkalojnë kurrë përdorimin e drejtë.

Regjistrimi i domainit. Të dy hostet janë regjistrues të domain. Arvixe ndryshon nga standardi i industrisë – ofron një domain falas për aq kohë sa ju keni në plan. Arvixe gjithashtu ofron një transferim falas nëse tashmë keni një domain diku tjetër. A2 Hosting nuk ofron regjistrim falas të domenit dhe ka një tarifë për transferimin e një domeni tek ta nga kudo tjetër.

Ndërtues i faqes në internet. Arvixe ofron RvSiteBuilder, një redaktor WYSIWYG që ka mbi 600 shabllonë në internet. A2 Hosting nuk ka një ndërtues të integruar të uebfaqes në ndonjë nga planet e tij, por ai mbështet shumicën e krijuesve të faqeve të lira dhe komerciale.

Bazat e të dhënave. Arvixe ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe mbështet bazat e të dhënave PostgreSQL. A2 Hosting ofron baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL për të gjithë, por niveli i saj më i ulët, i cili është i kufizuar në 5 baza të të dhënave. Ai gjithashtu mbështet PostgreSQL.

Llogaritë e postës elektronike. Arvixe siguron llogari të pakufizuar dhe përcjellje të postës elektronike. A2, përsëri, ka pakufizuar, përveç nivelit të tij më të ulët, i cili është i kufizuar në 25 llogari. Llogaritë e pakufizuara janë një avantazh nëse keni punonjës, pasi lejon të vendosen llogari të veçanta për secilin, dhe çdo departament në biznesin tuaj, siç janë shitjet, mbështetja dhe informacioni, mund të kenë një llogari të veçantë.

WordPress Hosting. Të dy ofertat Arvixe dhe A2 Hosting kanë menaxhuar planet e WordPress. Shumica e kompanive pritëse ngarkojnë më shumë për planet e menaxhuara të WordPress sesa një plan standard i përbashkët. Një pjesë e kostos shtesë është për shkak të planeve të menaxhuara të WordPress që vendosen në serverë të optimizuar me caching dhe siguri shtesë për të përmirësuar performancën dhe stabilitetin.

Një përfitim tjetër i hostimit të menaxhuar të WordPress është që kopjet rezervë automatike dhe azhurnimi i faqeve tuaja të WordPress janë bërë për ju. Kjo ju çliron nga materialet e teknologjisë dhe ju lejon të përqendroheni në ato që janë të rëndësishme – përmbajtjen tuaj. As Arvixe dhe A2 Hosting tarifojnë shtesë për planet e tyre të WordPress.

Zgjidhje eCommerce. Arvixe dhe A2 Hosting mbështesin disa opsione të lirë dhe komerciale të e-commerce, shumë me mbështetje 24/7 dhe instalim automatik.

backups. Arvixe bën kopje rezervë ditore të serverave të tij duke përdorur R1Soft, i cili është i arritshëm nga klientët përmes panelit të kontrollit. Rezervimet janë pritur në një server të veçantë për tepricë. A2 ofron Server Rewind për të gjithë, por nivelet e tij më të ulët. Server Rewind merr pamje fotografike periodike të faqes tuaj dhe lejon rivendosjen e skedarëve, bazave të të dhënave ose të gjithë sitit.

Siguria e Pritjes. Arvixe skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve të DDoS, si dhe siguron mbrojtje kundër sulmeve të forcave brutale. Planet Arvixe vijnë me SpamAssassin dhe Spamhaus duke filtruar për email.

A2 Hosting gjithashtu e konsideron seriozisht sigurinë, dhe skanon dhe vepron në mënyrë proaktive kundër kërcënimeve, malware dhe viruseve me mbrojtjen e saj të përhershme dhe HackScan – të cilat sigurohen falas. Përdor Mbrojtjen standarde të spamit, plus Filtrimin e Spam-it të Avancuar të Barracuda për email. A2 gjithashtu siguron Mjetin e Sigurimit të Patchman Enhanced, i cili skanon për programe kompjuterike dhe aplikacione që kanë nevojë për regjistrim dhe ju njofton kur aplikacionet janë të vjetra.

Planet e biznesit të Arvixe kanë SSL falas për sa kohë që keni një plan me Arvixe, dhe SSL private janë në dispozicion për blerje. A2 ofron SSL falas për planet për planet e saj përmes cPanel, dhe SSL private gjithashtu mund të blihet.
Paneli i kontrollit. Arvixe dhe A2 Hosting përdorin industrinë standarde cPanel.

e gjelbër. A2 krenohet me një gjurmë 100% pa karbon dhe merr pjesë aktive në mbjelljen e pemëve dhe aktivitete të tjera eko-miqësore në Ann Arbor.

Programet e Filialit dhe Shitësit. Programi i Filialit i Arvixe paguan nga 70 në 135 dollarë për kërkesë, në varësi të numrit të referimeve që keni në muaj. Arvixe gjithashtu ka një program shitës për Linux dhe Windows. Programi i Filialit i A2 Hosting ofron 10 dollarë vetëm për t’u regjistruar, pastaj 85 dollarë për referim. A2 ka tre plane shitës me bazë SSD.

pagesë shtesë. Arvixe vjen me një total prej 200 dollarësh në kredi për Google dhe Yahoo. A2 ka 50 dollarë kredi në vlerë për Bing / Yahoo. Arvixe ofron “Ndihmë Prioritare” për një tarifë shtesë mujore. A2 ka vetëm email dhe planet e hostimit të menaxhimit të reklamave për tarifat mujore.

mendim.

Të dy kompanitë e web hosting ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash. Sidoqoftë, “fusha e lirë e Arvixe për aq kohë sa ju keni një plan”, mbështetje për Linux dhe Windows, dhe ndërtuesin e saj të integruar të faqes në internet, i jep Arvixe një avantazh të vogël mbi A2 Hosting në departamentin e veçorive.

Krahasoni planet e pritjes në internet dhe çmimet e Arvixe dhe A2 Hosting

Planet e strehimit & Çmimeve

Shënim: Prmimet e mbajtjes së faqes në internet ndryshojnë vazhdimisht për shkak të natyrës konkurruese të biznesit, dhe çmimi promovues është i zakonshëm. Prmimi i promovimit shpesh është i kufizuar në afatin e parë të shërbimit, kështu që regjistrimi për një afat më të gjatë do të krijojë kursime më të mëdha.

Edhe pa promovime, afatet më të gjata të shërbimit zakonisht rezultojnë në ulje çmimesh për shumicën e kompanive pritëse. Mimet më poshtë pasqyrojnë çmimet në kohën e kësaj krahasimi.

Arvixe. Arvixe ndan planet e veta të përbashkëta Linux në PersonalClass me $ 4 në muaj, PersonalClassPro me 7 dollarë në muaj, BusinessClass me 22 dollarë në muaj dhe BusinessClassPro me 35 dollarë në muaj. Të gjitha nivelet ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar, gjerësi bande, postë elektronike dhe baza të të dhënave. Grupet Pro lejojnë një numër të pakufizuar faqesh, ndërsa nivelet e rregullta lejojnë vetëm gjashtë. BusinessClass dhe BusinessClassPro kanë më pak përdorues në server, duke e bërë atë në parim të ndarë me veçoritë VPS.

Planet ASP (Windows) ekzekutojnë disa dollarë më shumë për secilin shkallë. Planet e përbashkëta të Arvixe parashikojnë baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe PostgreSQL. Gjithashtu, planet e BusinessClass kanë një çertifikatë falas SSL për aq kohë sa faqja është e pritur me Arvixe.

Arvixe ofron dy plane të menaxhuara të WordPress, me 4 $ dhe 7 dollarë në muaj, njësoj si ajo e përbashkët e pritjes. Bandwidth i pakufizuar, ruajtje e pakufizuar dhe një numër i pakufizuar i bazave të të dhënave vjen me të gjitha planet. Plani 4 dollarë është i kufizuar në 6 faqe interneti, ndërsa plani 7 $ lejon një numër të pakufizuar.

A2 Hosting. A2 ofron tre plane të përbashkëta: Lite, e cila lejon një sit, pesë baza të dhënash dhe është me çmim 3,92 dollarë në muaj; Swift, i cili lejon uebfaqe të pakufizuara, dhe baza të të dhënave të pakufizuara, dhe kushton 4,90 dollarë në muaj; dhe Turbo, i cili gjithashtu ka uebfaqe të pakufizuara dhe bazat e të dhënave të lejuara, dhe ka një çmim prej 9,31 $ në muaj. Të tre kanë ruajtje të pakufizuar SSD dhe bandë të pakufizuar. A2 Hosting gjithashtu ka CloudLinux, një version i OS Centos që është më i shpejtë dhe shprehet se ka më pak klientë për server se shumica.

A2 ofron tre plane të menaxhuara të WordPress. Lite është i kufizuar në një faqe interneti dhe pesë baza të dhënash dhe ka çmim 3,92 dollarë në muaj. Swift dhe Turbo ofrojnë uebfaqe dhe baza të të dhënave të pakufizuara dhe kanë çmim me përkatësisht 4,90 $ dhe 9,31 dollarë në muaj. Të gjitha planet janë të bazuara në SSD dhe kanë caching, megjithëse Plani Turbo ka ruajtje të optimizuar. Të gjithë kanë mundësi CDN dhe mundësi shtesë sigurie. Swift dhe Turbo gjithashtu vijnë me Server Rewind për backup.

VPS dhe planet e përkushtuara: Arvixe ofron dy nivele VPS në Linux dhe Windows. Planet Arvixe janë 40 dhe 70 dollarë në muaj për opsionin Linux. Dy nivelet e Windows VPS janë 60 $ dhe 100 dollarë në muaj. Të katër planet Arvixe kanë një bandë të pakufizuar, dhe ato vijnë me një certifikatë falas SSL për aq kohë sa ju keni në plan. A2 Hosting ka ofruar plane VPS të pa menaxhuara dhe të menaxhuara, me nga tre nivele në secilin. Të gjitha janë të bazuara në SSD, me pa kontroll nga 5 deri në 15 dollarë në muaj, dhe menaxhimi do të shkojë nga 32,99 $ në 65,99 $ në muaj.

Gjashtë nivelet e dedikuara me një procesor të vetëm nga Arvixe kanë çmim nga 128,70 dollarë në muaj në 227.50 dollarë në muaj. Për ata që kanë nevojë për më shumë performancë, Arvixe ka dy nivele multi-procesorësh me çmim 357.30 dollarë në muaj. Arvixe gjithashtu ofron mundësi të reja, duke filluar nga 108 dollarë në muaj. Të gjitha planet e dedikuara Arvixe menaxhohen për ju. A2 Hosting, përsëri, ka plane të dedikuara për servera të pa menaxhuar dhe menaxhuar. Fillimi i pakontrolluar në 99.59 dollarë në muaj, dhe fillimi i menaxhuar me 141.09 dollarë në muaj.

Garancia e kthimit të parave: Garancia e kthimit të parave të Arvixe 60 ditë është më e mirë se standardi i industrisë. A2 ofron një “Garanci të kthimit të parave të çdo kohë”. 30 ditët e para sigurojnë një rimbursim të plotë, dhe pas 30 ditësh rimbursimi vlerësohet pro. Nëse keni regjistrimin e domain falas në Arvixe, një tarifë e regjistrimit të domain do të mbahet nga çdo rimbursim, dhe ju do të mbani emrin e domain.

mendim.

Këto dy kompani pritëse janë me çmim konkurrues, megjithëse nëse keni nevojë për Windows, Arvixe është zgjedhja juaj e vetme midis këtyre dyve. Planet VPS të A2 Hosting kanë disa kufij mjaft të shtrënguar në ruajtje dhe gjerësi të bandës, por për një sit apo biznes më të vogël që do të donte avantazhet e një VPS, çmimi është i vështirë të mposhtet.

Krahasoni sa lehtë për t'u përdorur Arvixe dhe A2 Hosting

Lehtësinë e përdorimit

Paneli i kontrollit. Arvixe dhe A2 Hosting të dy përdorin ndërfaqen miqësore me përdoruesin, bazuar në ikonë të standardit të industrisë cPanel. Kjo e bën transferimin e faqes tuaj më pak të vështirë nëse vendosni të ndërroni kompanitë pritëse në të ardhmen.

Instaluesi me një klik. Të dy Arvixe dhe A2 Hosting përdorin Softaculous si instalues ​​me një klik për qindra aplikacione.

Lundrimi në Uebfaqe. Të dy faqet e Arvixe dhe A2 Hosting janë mirë të përcaktuara. Të dy kanë grafikët e krahasimit të dobishëm për krahasimin e niveleve në planet e tyre, me grafikët e A2 që kanë një veçori të dobishme që shfaqet për termat e përdorur në tabelë.

mendim.

Këto dy kompani pritëse janë gati identike në lehtësinë e përdorimit dhe miqësinë ndaj përdoruesit.

Krahasoni mbështetjen e Arvixe dhe A2 Hosting

Mbështetje teknike dhe klientit

Arvixe dikur kishte një reputacion të jashtëzakonshëm për mbështetjen e klientit. Që nga blerja e EIG, ankesat e klientëve për shërbimin dhe mbështetjen janë rritur. Sidoqoftë, ajo ende vlerëson mbi mesataren në mbështetjen e klientit. Konsumatorët vazhdimisht e vlerësojnë shumë A2 Hosting për njohuri dhe mirëdashësi të personelit mbështetës dhe të shërbimit.

Arvixe dhe A2 Hosting kanë një telefon, email dhe bisedë live 24/7. Të dy kanë një bazë të gjerë njohurish me mësime dhe video, dhe të dy kanë një blog aktiv. Të dy kanë një prani të mediave sociale me llogaritë Facebook, Google +, Twitter dhe LinkedIn.

mendim.

Deri në vitin 2014, njëra prej këtyre kompanive do të kishte po aq mbresëlënëse për mbështetje dhe shërbim. Megjithatë, sot, A2 Hosting ka një avantazh të vogël në këtë departament.

Krahasoni vlerësimet e përdoruesve të Arvixe dhe A2 Hosting

Shqyrtime të përdoruesve

Shënim: Asnjëherë mos përdorni rishikime nga përdoruesit për të vendosur se cili host do të zgjedhë. Shumicën e kohës, rishikimet janë ose me forcë negative ose fuqimisht pozitive, sepse komentet zakonisht janë nga klientë pasionantë. Sidoqoftë, nëse diçka ngrihet vazhdimisht, mund të jetë diçka për t’u marrë parasysh.

Shqyrtime negative për Arvixe dhe A2 Hosting

Arvixe. Deri kohët e fundit, ka pasur disa komente negative për Arvixe. Megjithatë, që nga viti 2014, ka ankesa për shërbim të dobët të klientëve dhe për kohë të gjata të pritjes.

A2 Hosting. Ka më pak komente negative për klientët për A2 sesa shumica e kompanive, por ato që janë negative janë zakonisht për përvoja të këqija me mbështetjen e klientit.

Shqyrtime Pozitive për Arvixe dhe A2 Hosting

Arvixe. Arvixe merr vlerësime të larta për çmimet e buxhetit dhe karakteristikat e bollshme. Përdoruesit e Windows janë të kënaqur të gjejnë pritjen me një çmim të përballueshëm.

A2 Hosting. A2 merr vlerësime shumë më pozitive sesa ato negative nga klientët e saj – shpesh në lidhje me mbështetjen e klientit. Konsumatorët gjithashtu janë të impresionuar me shpejtësinë dhe numrin e karakteristikave për çmimin e gjetur me A2.

Opinion mbi Shqyrtimet e Përdoruesit

Në përgjithësi, të dyja këto kompani pritëse janë pritur mirë nga klientët. Sidoqoftë, për shkak të ankesave të kohëve të fundit për mbështetje në lidhje me Arvixe, A2 Hosting merr këtu dremitjen.

Përfundim për krahasimin e Arvixe dhe A2 Hosting

përfundim

Arvixe dhe A2 Hosting secili ka të mirat dhe të këqijat që i veçojnë ato nga njëra-tjetra.

Arsyet për të zgjedhur A2 Hosting mbi Arvixe:

 • Nëse ka rëndësi për ju, nuk është në pronësi të EIG
 • SSD në të gjitha planet
 • Garanci për kthimin e parave në çdo kohë (të vlerësuar me pro)

Arsyet për të zgjedhur Arvixe mbi A2 Hosting:

 • Regjistrim falas i domenit për sa kohë që plani është pritur
 • Opsionet e serverit Windows për të gjitha planet
 • Ndërtues i integruar i faqes në internet

Planet me WordPress të menaxhuara me karakteristika të plota të Arvixe me çmime të njëjta me atë që pritja e përbashkët është një plus për përdoruesit e WordPress, megjithëse planet e WordPress të menaxhuara të A2 Hosting janë me çmim konkurrues. Planet VPS të A2 Hosting janë me çmim tërheqës, por disi të kufizuar në ruajtje dhe gjerësi bande. Nëse sapo po filloni, ose keni një sit më të vogël, planet do të ishin të përshtatshme.

Të dy Arvixe dhe A2 Hosting janë të shpejtë dhe të besueshëm, dhe të dyja këto kompani pritëse ofrojnë çmime të mira për numrin e karakteristikave që ofrojnë. Pothuajse e vetmja gjë që i ndan këto dy është fakti që Arvixe ofron një domen falas për jetën e llogarisë dhe ka një ndërtues në internet.

Megjithëse këto janë dy mundësi tërheqëse, ka kompani të tjera të mbajtjes së faqes në internet që mund t’i konsideroni. Një tjetër host që do t’u drejtohej përdoruesve të WordPress është InMotion Hosting. Një tjetër host me serverë të shpejtë dhe karakteristika premium (megjithëse çmimi pak më i lartë) është SiteGround.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me Arvixe ose A2 Hosting? Cilat kanë qenë përvojat tuaja me web hosting në përgjithësi? Lini komentet tuaja dhe na tregoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map