Arvixe versus SiteGround: welke moet je gebruiken?

Misschien is de belangrijkste beslissing die u kunt nemen met betrekking tot uw website het vinden van het juiste hostingbedrijf en plan. Er zijn echter zoveel bedrijven waaruit u kunt kiezen. U kunt deze één-op-één vergelijking tussen Arvixe en SiteGround gebruiken om u te helpen uw keuzes te beperken.


SiteGround is nog nieuwer, opgericht in 2004, maar heeft bijna 500.000 sites op zijn servers. Arvixe en SiteGround bieden beide shared hosting, managed WordPress-hosting en VPS en dedicated serverplannen. Arvixe heeft zowel Linux- als Windows-opties, terwijl SiteGround alleen Linux is.

Arvixe werd in 2015 uitgeroepen tot PCMag Editor’s Choice en werd door Inc.com genoemd als een van de snelstgroeiende bedrijven in de VS. SiteGround heeft vele “best of” -prijzen gewonnen, maar veel zijn afkomstig van sites die ze hebben gemaakt voor zelfpromotie – iets dat komt maar al te vaak voor bij webhostingbedrijven. SiteGround heeft legitieme prijzen gewonnen voor uptime en klantenservice.

Arvixe werd in 2014 gekocht door Endurance International Group (EIG). Er zijn veel webhostingbedrijven onder de vlag van EIG, maar ze werken allemaal onder hun eigen originele naam. Hoewel EIG-bedrijven geen klonen van elkaar zijn, als je er problemen mee had, ze zijn vergelijkbaar genoeg om dezelfde problemen met een ander te hebben.

SiteGround is opgericht in 2004 en is een particulier bedrijf met het hoofdkantoor in Sofia, Bulgarije, hoewel het wereldwijd aanwezig is.

Vergelijk de prestaties van Arvixe en SiteGround

Arvixe versus SiteGround: uptime en betrouwbaarheid

Uptime. Arvixe heeft een garantie van 99,9%, met een gratis maandteruggave als het maandgemiddelde onder dat percentage komt. SiteGround heeft een vergelijkbare garantie voor een uptime van minimaal 99,9%. Als de site tussen 99,9% en 99% valt, krijg je een maand gratis hosting; voor elke 1% onder 99% ontvang je een extra maand gratis.

Prestatie. Arvixe plaatst veel van de website-gerelateerde gegevens op SSD’s, inclusief databases en e-mailservers, voor snelle prestaties. SiteGround zit niet alleen jarenlang op dezelfde technologie.

Wanneer nieuwe methoden of snellere technologie worden geïntroduceerd, zal SiteGround zijn datacenters bijwerken – voor al zijn gebruikers, niet alleen voor nieuwkomers. SiteGround gebruikt Supercache voor al hun plannen, niet alleen voor beheerde WordPress-hosting zoals de meeste bedrijven.

Een door Arvixe gehoste website leverde een laadtijd van 1,05 sec op, sneller dan 89% van de geteste sites. Een test van een vergelijkbare SiteGround-site resulteerde in een laadtijd van 1,2 seconden, sneller dan 87% van de geteste sites.

Betrouwbaarheid. Arvixe heeft datacenters over de hele wereld – in Noord-Amerika (Dallas, Texas), Europa (Amsterdam) en (Hong Kong). Alle datacenters zijn volledig redundant, met meerdere opties voor stroom en koeling. De datacenters worden ter plaatse bewaakt op veiligheid en betrouwbaarheid.

SiteGround heeft ook datacenters over de hele wereld. Er zijn datacenters in Chicago, Londen, Amsterdam en Singapore. De datacenters hebben redundante stroom en koeling, met back-ups op diesel.

In 2015 zijn de gedeelde servers geüpgraded om Linux-containers te gebruiken, die servers samenvoegen om de toegang te versnellen en meer betrouwbaarheid te bieden. Al hun plannen zijn overgeschakeld naar SSD voor opslag, evenals MySQL-databases.

Mening

Elk van deze biedt een snelle, betrouwbare service. Beide hebben uitzonderlijke uptime-garanties en beide hebben een zeer snelle respons en laadtijden.

Vergelijk de functies van Arvixe en SiteGround

Vergelijk de belangrijkste functies

Notitie: Hoewel elk webhostingbedrijf “onbeperkt” of “onbeperkt” gebruikt bij het beschrijven van functies, is het een beetje misleidend. Deze marketingterm betekent niet “zoveel gebruiken als u wilt”. In plaats daarvan verwijzen de voorwaarden naar wat hostingbedrijven ‘redelijk gebruik’ achten.

Hostingbedrijven zullen sites straffen waarvan ze denken dat ze verder gaan, soms zonder waarschuwing – hoewel de meeste gebruikers nooit verder gaan dan redelijk gebruik.

Domeinregistratie. Beide hosts zijn domeinregistreerders. Arvixe verschilt van de industriestandaard – het biedt een gratis domein zolang u het plan heeft. Arvixe biedt ook een gratis transfer aan als je al een domein elders hebt. SiteGround biedt een gratis jaar domeinregistratie.

website bouwer. Arvixe biedt RvSiteBuilder, een feature-rich builder met een WSYWIG-editor en meer dan 600 websjablonen. SiteGround biedt Weebly Basic gratis aan – hoewel het beperkt is in het aantal pagina’s dat u kunt maken. Voor een extra maandelijks bedrag kunt u upgraden naar meer functierijke versies van Weebly.

Databases. Arvixe biedt onbeperkte MySQL-databases en ondersteunt PostgreSQL-databases. SiteGround biedt onbeperkte MySQL-databases.

Emailaccounts. Arvixe en SiteGround bieden beide onbeperkte e-mailaccounts en e-mail doorsturen. Onbeperkte accounts zijn een voordeel als u een groot bedrijf bent met veel werknemers, omdat u voor elk account afzonderlijke accounts kunt instellen. Bovendien kan elke afdeling in uw bedrijf, zoals verkoop, ondersteuning en info, een apart account hebben.

WordPress-hosting. Zowel Arvixe als SiteGround bieden beheerde WordPress-abonnementen. Meestal kosten beheerde WordPress-abonnementen meer dan een standaard gedeeld abonnement. Een deel van de extra kosten is omdat beheerde WordPress-abonnementen meestal op geoptimaliseerde servers worden geplaatst met caching en extra beveiliging om de prestaties en stabiliteit te verbeteren.

Een ander voordeel van managed WordPress-hosting is dat automatische back-ups van uw WordPress-sites voor u worden gemaakt, evenals het plannen en installeren van updates. Hierdoor kunt u zich concentreren op wat belangrijk is: uw inhoud.

Zowel Arvixe als SiteGround zijn uniek omdat ze geen extra kosten in rekening brengen voor hun WordPress-plannen.

eCommerce-oplossing. Arvixe en SiteGround ondersteunen enkele gratis en commerciële eCommerce-opties, waarvan vele met 24/7 ondersteuning en automatische installatie.

Back-ups. Arvixe maakt dagelijkse snapshot-back-ups van zijn servers met behulp van R1Soft, dat voor klanten toegankelijk is via het configuratiescherm. Back-ups worden voor redundantie op een aparte server gehost. SiteGround maakt dagelijkse back-ups die 30 dagen worden bewaard.

Hostingbeveiliging. Arvixe scant en proactief tegen DDoS-bedreigingen en biedt bescherming tegen brute force-aanvallen. Arvixe-plannen worden geleverd met SpamAssassin en Spamhaus-filtering voor e-mail.

SiteGround biedt SpamExperts via het configuratiescherm. SiteGround heeft ook aangepaste software die accounts met problemen kan isoleren, waardoor uw site beschermd blijft, zelfs als de slechte site zich op dezelfde gedeelde server bevindt. SiteGround controleert servers in realtime en de software kan automatisch reageren op de meeste problemen zonder menselijke tussenkomst.

Arvixe leverde vroeger gedeelde SSL voor zijn gedeelde Linux-abonnementen, maar nu lijkt het erop dat gedeelde SSL’s niet langer beschikbaar zijn voor Linux- of Windows PersonalClass-abonnementen. De Business-abonnementen hebben echter gratis SSL zolang u een abonnement bij Arvixe heeft en er zijn privé-SSL’s beschikbaar voor aankoop. SiteGround biedt een gratis SSL-certificaat voor een jaar voor alle behalve de laagste niveaus.

Controlepaneel. Arvixe en SiteGround gebruiken de industriestandaard cPanel.

Partner- en resellerprogramma’s. Het partnerprogramma van Arvixe betaalt van $ 70 tot $ 135 per verwijzing, afhankelijk van het aantal verwijzingen dat je per maand hebt. Arvixe heeft ook een resellerprogramma voor zowel Linux als Windows. SiteGround heeft een resellerprogramma dat volumekortingen biedt en het aangesloten programma betaalt van $ 50 tot $ 125 per verwijzing, ook afhankelijk van het aantal verwijzingen per maand.

Extra’s. Arvixe wordt geleverd met in totaal $ 200 aan advertentiekredieten voor Google en Yahoo. Arvixe biedt “Priority Support” tegen een extra maandelijks bedrag. SiteGround biedt e-mailaccounts voor een klein maandelijks bedrag. SiteGround ondersteunt ook Joomla en Drupal hosting.

Mening

Beide zijn complete webhostingbedrijven. Arvixe’s ondersteuning van PostgreSQL, het “gratis domein zolang je een plan hebt”, ondersteuning voor zowel Linux als Windows, en de betere website builder, geeft Arvixe een kleine voorsprong op SiteGround voor functies.

Vergelijk de webhostingplannen en prijzen van Arvixe en SiteGround

Hostingplannen & Prijzen

Notitie: Webhosting is een concurrerende branche. Als gevolg hiervan zijn er voortdurend prijswijzigingen en veel promotionele prijzen. Aangezien promotieprijzen doorgaans beperkt zijn tot de eerste servicetermijn, betekent aanmelden voor een lange termijn aanzienlijk meer besparingen. Zelfs zonder promo’s leiden langere servicevoorwaarden meestal tot prijsonderbrekingen. Onderstaande prijzen zijn actueel voor de tijd van deze vergelijking.

Arvixe. Arvixe biedt vier gedeelde plannen – twee in PersonalClass en twee in BusinessClass. Voor snellere laad- en reactietijden voor uw belangrijkste klantenbestand heeft u de mogelijkheid om bij het afrekenen te kiezen voor de Amerikaanse, Europese of Aziatische datacenters.

Alle lagen van PersonalClass en BusinessClass bieden onbeperkte ruimte, bandbreedte, e-mails en databases. PersonalClass kost $ 4 per maand en BusinessClass is $ 22 per maand. PersonalClassPro is $ 7 per maand en BusinessClassPro is $ 35 per maand. De Pro-lagen staan ​​een onbeperkt aantal sites toe, terwijl de normale niveaus slechts zes toestaan.

Het verschil tussen PersonalClass en BusinessClass is dat BusinessClass minder gebruikers op de server heeft, waardoor het in feite gedeelde hosting is met VPS-functies. De ASP (Windows) -optie voert een paar dollar meer uit voor elk plan en niveau. De gedeelde plannen van Arvixe voorzien in onbeperkte MySQL- en PostgreSQL-databases. Bovendien hebben BusinessClass-abonnementen een gratis SSL-certificaat zolang de site bij Arvixe wordt gehost.

Arvixe biedt twee beheerde WordPress-abonnementen, voor $ 4 en $ 7 per maand, hetzelfde als voor gedeelde hosting. Alle abonnementen worden geleverd met onbeperkte bandbreedte, onbeperkte opslag en een onbeperkt aantal databases. Het $ 4-abonnement is beperkt tot 6 websites, terwijl het $ 7-abonnement een onbeperkt aantal toestaat.

De WordPress-sites kunnen eenvoudig worden geschaald van gedeeld naar VPS en dedicated hosting, hoewel de prijzen van Arvixe stijgen voor de VPS of dedicated servers.

SiteGround. SiteGround biedt drie gedeelde plannen. Het opstarten biedt één site, 10 GB opslagruimte en kost $ 3,95 per maand. GrowBig, voor $ 7,95 per maand, en GoGeek, voor $ 14,95 per maand, bieden onbeperkte websites en respectievelijk 20 GB en 30 GB opslag.

Alle abonnementen worden geleverd met een gratis jaar domeinregistratie, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkt verkeer, dagelijkse back-up en gratis CDN. De GrowBig- en GoGeek-plannen voegen voorrang technische ondersteuning en een gratis SSL voor een jaar toe. Het GoGeek-plan voegt minder accounts per server toe, PCI-compliance en Git.

Hoewel SiteGround bezoekers niet meetelt voor uw bandbreedtegebruik, meet het wel het CPU-gebruik en geeft het waarschuwingen voor wat het buitensporig gebruik van CPU-bronnen acht.

SiteGround heeft drie beheerde WordPress-abonnementen; Opstarten, dat is beperkt tot één site en 10 GB opslag, GrowBig met 20 GB opslag en GoGeek met 30 GB. De GrowBig- en GoGeek-abonnementen bieden onbeperkte sites, gratis SSL voor een jaar en prioriteitsstatus op supporttickets. Het GoGeek-plan voegt Git toe en heeft minder gebruikers per server.

Alle drie de abonnementen worden geleverd met een gratis domein, gratis CDN, WordPerfect-ondersteuning en onbeperkt verkeer. Net als bij de gedeelde plannen, beperkt SiteGround het aantal bezoekers niet. In plaats daarvan wordt het CPU-gebruik gemeten door SiteGround en worden waarschuwingen gegeven voor overmatig gebruik.

De beheerde WordPress-abonnementen van SiteGround zijn hetzelfde geprijsd als hun gedeelde abonnementen voor $ 3,95, $ 7,95 en $ 14,95 per maand.

VPS en speciale plannen: Arvixe biedt twee VPS-lagen in zowel Linux als Windows. Arvixe-abonnementen kosten $ 40 en $ 70 per maand voor de Linux-optie. De twee Windows VPS-niveaus zijn $ 60 en $ 100 per maand.

Alle vier Arvixe-abonnementen hebben onbeperkte bandbreedte en ze worden geleverd met een gratis SSL-certificaat zolang u het plan heeft. De vier VPS-abonnementen van SiteGround zijn te vinden onder cloudhosting op de site en kosten $ 60 tot $ 140 per maand. Ze zijn beperkt tot 5 TB aan bandbreedte en 20 tot 80 GB opslag. Ze worden volledig beheerd en staan ​​op SSD’s voor snelheid en betrouwbaarheid.

Afhankelijk van de configuratie zijn de zes dedicated serverlagen van Arvixe met één processor geprijsd van $ 128,70 per maand tot $ 227,50 per maand. Voor degenen die meer prestaties nodig hebben, heeft Arvixe twee niveaus met meerdere processors voor $ 357,30 per maand.

Arvixe biedt ook cloudopties, beginnend bij $ 108 per maand. Alle speciale abonnementen van Arvixe worden voor u beheerd. SiteGround heeft drie speciale plannen van $ 229 tot $ 429 per maand.

Geldteruggarantie: De 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van Arvixe is beter dan de industriestandaard. SiteGround heeft de industriestandaard 30 dagen garantie. Als u de gratis domeinregistratie op Arvixe of SiteGround heeft, houden zij een domeinregistratiekost in voor elke terugbetaling en behoudt u de domeinnaam.

Mening

WordPress-gebruikers zullen de prijzen van beide hosts aantrekkelijk vinden. Het hoogste niveau van SiteGround, dat gelijk is aan het hoogste niveau van Arvixe, is echter tweemaal de prijs. Als u Windows nodig heeft, is Arvixe uw enige keuze tussen deze twee, omdat SiteGround geen Windows-plannen heeft. De prijzen en functies van Arvixe zijn beter dan het aanbod van SiteGround in VPS en speciale serveropties.

Vergelijk hoe gebruiksvriendelijk Arvixe en SiteGround zijn

Makkelijk te gebruiken

Controlepaneel. Arvixe en SiteGround gebruiken beide de gebruiksvriendelijke, op pictogrammen gebaseerde interface van cPanel, wat niet voor niets de industriestandaard is.

Installatieprogramma met één klik. Zowel Arvixe als SiteGround gebruiken Softaculous als het één-klik-installatieprogramma voor honderden applicaties.

Website navigatie. Zowel de sites van Arvixe als SiteGround zijn goed ingedeeld. Beiden hebben handige vergelijkingstabellen voor het vergelijken van niveaus in hun plannen.

Mening

Deze twee hostingbedrijven zijn bijna identiek wat betreft gebruiksgemak, en beide zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Vergelijk de ondersteuning van Arvixe en SiteGround

SiteGround vs. Arvixe: technische en klantenondersteuning

Arvixe had tot voor kort een uitstekende reputatie op het gebied van klantenondersteuning. Sinds de uitkoop van de EIG zijn de klachten van klanten over service en ondersteuning gestegen. Het scoort echter nog steeds boven het gemiddelde in klantenondersteuning.

Op basis van beoordelingen van klanten heeft SiteGround uitstekende ondersteuning. SiteGround zegt dat de wachttijd op supporttickets slechts 10 minuten is.

Arvixe en SiteGround hebben 24/7 een telefoon, e-mail en live chat. Beiden hebben een uitgebreide kennisbank met tutorials en video’s, en beide hebben een actieve blog.

Mening

Tot 2014 zou elk van deze bedrijven even indrukwekkend zijn geweest voor ondersteuning en service. Tegenwoordig heeft SiteGround, gebaseerd op klantrecensies, een voorsprong op deze afdeling.

Vergelijk de gebruikersrecensies van Arvixe en SiteGround

gebruiker reviews

Notitie: Een beoordeling mag nooit de keuze zijn van de host. Recensies worden over het algemeen geplaatst door degenen die zich zeer sterk voelen, wat betekent dat beoordelingen ofwel sterk negatief ofwel sterk positief zijn. Als er echter constant iets wordt genoemd, kan het iets zijn om naar te kijken.

Negatieve recensies voor Arvixe en SiteGround

Arvixe. Tot voor kort waren er weinig negatieve recensies van Arvixe. De laatste tijd klagen recensies echter over slechte klantenservice en lange wachttijden.

SiteGround. De meeste negatieve recensies van SiteGround klagen over een deel van hun beleid. Er is ontevredenheid over de manier waarop automatische verlenging wordt afgehandeld, evenals het gebrek aan waarschuwing voordat een site wordt afgesloten wegens overschrijding van het CPU-gebruik.

Positieve recensies voor Arvixe en SiteGround

Arvixe. Arvixe krijgt veel lof van zijn klanten voor alle functies die beschikbaar zijn tegen een betaalbare prijs. Windows-gebruikers zijn blij met het vinden van hosting tegen een betaalbare prijs.

SiteGround. Positieve beoordelingen van klanten van SiteGround vermelden consequent de snelheid en behulpzaamheid van ondersteuning en de betrouwbaarheid van SiteGround-servers.

Mening

Over het algemeen worden beide hostingbedrijven goed ontvangen door klanten. Vanwege recente ondersteuningsklachten over Arvixe krijgt SiteGround echter positievere beoordelingen.

Conclusie over vergelijking van Arvixe en SiteGround

Conclusie: welke hosting het beste bij u past?

Arvixe en SiteGround hebben functies die ze van elkaar onderscheiden.

Redenen om SiteGround boven Arvixe te kiezen:

 • Breng de website gratis over van een andere host
 • Hostingbeveiliging
 • Alle plannen gebruiken caching
 • Gratis CDN

Redenen om Arvixe te kiezen boven SiteGround:

 • Gratis domeinregistratie zolang het plan wordt gehost
 • Vooraf geïnstalleerde WordPress
 • Windows-serveropties voor alle plannen

De volledig beheerde WordPress-abonnementen van Arvixe die hetzelfde geprijsd zijn als shared hosting is een pluspunt voor WordPress-gebruikers. De prijzen van Arvixe maken het ook een betere keuze voor grotere sites of sites met een aanzienlijk aantal bezoekers.

De gedeelde plannen van SiteGround zijn aantrekkelijk geprijsd, maar enigszins beperkt in opslag en bandbreedte. Als u net begint of een kleinere site heeft, zijn de plannen geschikt.

Beide hostingbedrijven bieden goede prijzen voor het aantal functies dat ze bieden.

Dit zijn slechts twee van de vele opties voor webhosting die u beschikbaar heeft. Een andere host die WordPress-gebruikers zou aanspreken, is InMotion Hosting, vanwege de uitstekende beheerde WordPress-plannen.

Heeft u vragen over Arvixe of SiteGround? Wat zijn uw ervaringen met webhosting in het algemeen? Laat uw opmerkingen achter en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map