Weebly vs. WordPress: Care ar trebui să alegeți?

Ești un proprietar de afaceri nou, cu răbdare și timp pentru a-ți construi propriul site web? Ești un blogger priceput pentru computer care are nevoie de o platformă mai bună pentru gestionarea conținutului? Ești o tehnologie inteligentă care ar putea crea o mulțime de site-uri pentru agenții sau persoane fizice? Dacă vă încadrați într-una din aceste categorii, credem că Weebly sau WordPress ar putea fi doar soluția pentru dvs..


Deci, care este problema? Selectarea dintre un constructor de site-uri găzduit sau un sistem de management al conținutului (CMS) găzduit de sine stătător nu trebuie luată ușor, mai ales dacă construiți o afacere. Efectuarea unei alegeri corecte vă poate economisi timp, bani și frustrări dacă știți ce aveți în avans.

Chiar dacă aceste alegeri pentru crearea unui site web vă oferă rezultate finale similare, există o mulțime de considerente care trebuie incluse în planul de afaceri. Da, ar trebui să aveți un plan de afaceri pe site-ul web care vă definește nevoile și include o secțiune pentru prezența dvs. online, harta sit-ului, arhitectura site-ului și navigarea (cel puțin).

Primul pas în selectarea unui constructor de site-uri web Weebly găzduit sau a unui CMS WordPress găzduit de sine stătător este să citiți toate recenziile pe care le puteți găsi. Înainte de a vă entuziasma pentru orice produs, rețineți că majoritatea includ un plan de pornire gratuit sau o perioadă de încercare, astfel încât să puteți vedea interfața, să priviți design-urile și să decideți dacă platforma satisface nevoile dvs. și se potrivește cu abilitățile dvs. și experiență.

În această recenzie, am selectat două produse site-uri puternice, dar diferite, pentru a vă ajuta să vă înconjurați capul în diferite opțiuni din această clasă. Înainte de a începe, ceea ce este important de remarcat este faptul că platformele de site-uri web sunt renumite pentru transformarea și transformarea pe măsură ce tehnologia avansează, iar clienții oferă feedback valoros. Vom vedea acest lucru într-o oarecare măsură atât cu Weebly, cât și cu WordPress.

Rețineți că Weebly se află într-o clasă de construitori de site-uri găzduite de tine, în timp ce Word-Press se află pe o platformă CMS open-gazdă. Pe măsură ce comparăm aceste două, veți începe să vedeți diferențele. Sperăm că veți înțelege mai bine ce face produsul site-ului web.

Popularitate Weebly și WordPress

Popularitatea unui constructor de site-uri web este adesea decisă în funcție de numărul abonaților și vizitatorilor site-ului. Acest lucru este un pic înșelător din trei motive.

În primul rând, cu excepția cazului în care o companie este tranzacționată public, este greu de urmărit aceste cifre. Abonații care se înregistrează pot renunța, crea mai multe site-uri sau își pot abandona cu totul site-urile. De asemenea, încă de la început, abonamentele pentru gazduire web și nume de domeniu au fost oferite printr-o companie diferită de cea a constructorului de site-uri web, în ​​timp ce acum serviciul este oferit de obicei. Acest lucru face dificilă și urmărirea.

În al doilea rând, numerele publicitate în paginile Despre cele mai multe dintre aceste produse ale site-ului sunt supraevaluate și, de obicei, nu sunt exacte. Vizualizatorii pot să inducă în eroare numărul de „abonați” (utilizatori), vizitatori și site-uri web reale. Numere diferite îi confundă pe cei care caută soluția perfectă.

În al treilea rând, pe măsură ce platformele de construire a site-urilor web evoluează și se schimbă pentru a răspunde cerințelor companiei, popularitatea acestora crește sau scade, iar aceste date nu sunt în general reflectate.

După cum ați citit, rețineți că popularitatea unei platforme este impresionantă, dar nu puneți prea multă greutate acestei categorii particulare atunci când decideți un constructor de site-uri web sau un sistem de gestionare a conținutului.

WordPress

Popularitate WordPress

Una dintre primele platforme de blogging, fondată la San Francisco în 2003, această versiune a WordPress este definită ca un sistem open source de gestionare a conținutului (CMS), bazat pe PHP și MySQL.

WordPress formează 37,3 milioane de site-uri găzduite de sine (și asta mult mai mult pe site-urile găzduite). În serviciul complet găzduit de WordPress, prin care un site web WordPress poate fi stocat pe serverul propriu al utilizatorului, acest lucru adaugă aproape 25% din toate site-urile web. Da, este popular!

Weebly

Popularitate Weebly

Weebly, un constructor de site-uri drag and drop, fondat în Silicon Valley în 2006, este un serviciu găzduit prin care datele dvs. sunt stocate pe serverul Weebly. Weebly a trecut de la 80 de angajați în 2014 la peste 600 în 2016. Weebly susține că oamenii vizitează peste 30 de milioane de site-uri web Weebly în fiecare lună.

Va trebui să faci matematica pe aceea. Weebly câștigă în mod regulat popularitate și se situează foarte ridicat în rândul constructorilor de site-uri găzduite de tine. De asemenea, Weebly este popular!

Opinia finală

În timp ce WordPress are mai mulți abonați între platformele găzduite și cele care nu sunt găzduite, Weebly se află chiar în spatele lor. În timp ce popularitatea contează pentru unii, cu aceste două platforme comparăm merele cu portocalele. Petreceți mai mult timp definind nevoile dvs. și potrivindu-le cu platforma potrivită și uitați de numere.

Design și personalizare comparativ

Comparare de design și personalizare

Când comparați funcțiile de design și personalizare în aceste două platforme diferite, se referă la șabloanele și opțiunile de design pentru site-ul dvs. web, capacitatea de a edita în HTML, integrarea aplicațiilor și receptivitatea mobilă.

Rezultatele finale ale utilizării unui CMS versus un constructor de site-uri vor fi foarte similare, dar modul în care veți ajunge acolo este foarte diferit. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare platformă din punct de vedere al opțiunilor de proiectare și personalizare:

WordPress

Proiectare și personalizare WordPress

Frumusețea WordPress este posibilitatea de a lucra într-un sistem open source pentru funcționalitate masivă, personalizare și programare complexă. Va trebui să îl instalați și atunci veți primi o mare varietate de plugin-uri (ca în 37.000 dintre ele) și instrumente pentru a vă oferi o mulțime de opțiuni de design și personalizare..

Puteți selecta dintre mii de șabloane și teme sau puteți să vă proiectați. Aveți acces complet la editare HTML și CSS. Integrați aplicațiile la alegere și selectați sau construiți o temă creată pentru dispozitive mobile. Puteți schimba cu ușurință teme.

Weebly

Weebly Design și personalizare

Weebly oferă sute de „teme” pentru a se alinia cu orice entitate personală sau de afaceri, iar temele acestora răspund pentru dispozitivele mobile. Weebly oferă funcționalitate față de atragerea ochilor, dar opțiunile de design și personalizare vă vor ajuta să depășiți toate defectele de design și se pare că Weebly s-a modernizat recent.

Veți putea profita de un editor drag-and-drop pentru a vă personaliza site-ul cu conținut, coloane, imagini și videoclipuri, pentru a numi câteva. Există o mulțime de oportunități pentru opțiuni de integrare a aplicațiilor și puțină capacitate pentru un element de cod HTML. Schimbarea temelor este simplă.

Opinia finală

Aceste două platforme de construire de site-uri oferă ambele un design versatil și personalizare, dar modul în care îl realizați este complet diferit. Cu WordPress, cerul este limita, dar ar fi bine să ai abilitatea de a lucra cu el sau răbdarea să-l înveți.

Există multe resurse, clase online și opțiuni de ajutor. Cu Weebly, aproape oricine poate crea un site web de bază potrivit pentru afaceri mici, comerț electronic, blogging și multe altele. Curba de învățare este mult mai scurtă, dar nu puteți face la fel de mult (și este posibil să nu aveți nevoie).

Interfață / ușurință de utilizare Comparativ

Cât de ușor de utilizat interfața

Interfața se referă la stilul și funcțiile de editare ale programului site-ului web, la navigarea pe site și la opțiunile de arhitectură a site-ului. Atunci când compară interfața dintre WordPress și Weebly, ușurința de utilizare depinde foarte mult de nivelul de îndemânare al utilizatorului. Aceste două platforme sunt animale diferite concepute pentru diverse tipuri de dezvoltatori de site-uri web, chiar dacă rezultatul poate fi similar. Iata de ce:

WordPress

Interfață WordPress

Interfața WordPress oferă pagini și postări într-un editor în stil container în care plasați elemente și apoi previzualizați rezultatele. Cu câteva cunoștințe HTML, vă puteți gestiona eficient paginile și postările și, în cele din urmă, puteți obține rezultatele dorite.

Avantajul platformei open source WordPress este că puteți modifica și modifica codul. Ceea ce vedeți pe ecran nu este în general ceea ce obțineți pentru rezultate. Arhitectura și navigarea site-ului poate fi planificată și proiectată conform specificațiilor, dar nu fără anumite cunoștințe tehnice.

Weebly

Interfață Weebly

Interfața Weebly este un tablou de bord intuitiv pentru proiectarea și editarea paginilor, iar ceea ce vedeți pe ecran este mai aproape de ceea ce obțineți pe site-ul dvs. web. Există o mulțime de opțiuni de ajutor în interfață sub formă de butoane, ferestre de tip pop-up și liste de verificare. Weebly utilizează containere pentru elemente de conținut, care prezintă câteva limitări. Navigarea pe site și arhitectura site-ului depind în mare măsură de temele șablonului.

Opinia finală

WordPress este o caracteristică, plug-in și platformă open source bogată în coduri pentru cei care au experiență și doresc să proiecteze un site web destul de complicat. Dacă sunteți un techie sau un programator care dorește opțiuni într-o interfață avansată pentru o capacitate de proiectare completă, WordPress-ul propriu-zis este potrivit pentru aproape orice site web sau blog de afaceri..

Weebly este potrivit pentru începători sau designeri care au nevoie de un site web DIY rapid, ușor de configurat, simplu de gestionat și complet găzduit pentru tine.

Caracteristici cheie în comparație

Caracteristicile cheie comparate

Ca proprietar de afaceri sau blogger, există multe caracteristici cheie despre care veți dori să știți mai multe despre. Indiferent dacă proiectați un site web de la zero cu WordPress sau selectați un șablon de afaceri de la constructorul de site-uri Weebly, există setări de caracteristici cheie de care majoritatea veți avea nevoie.

Ceea ce este interesant este că aceste funcții variază în funcție de produse și planuri de prețuri. Veți găsi că unele planuri includ funcții, iar altele utilizează prețuri suplimentare pentru funcții. Să analizăm cum diferă WordPress și Weebly în seturile de funcții:

WordPress

Caracteristici cheie WordPress

Instrumente pentru construirea site-urilor web. WordPress oferă un control deosebit în construirea site-urilor web, deoarece designerii au opțiunea de a lucra cu teme sau de a lucra pe o pânză deschisă pentru a proiecta, personaliza și gestiona un site web. Pe ambele pagini și postări, WordPress are o flexibilitate extremă pentru cei care nu sunt intimidați.

Temele pot fi modificate, navigarea poate fi modificată, pot fi adăugate pagini și codul poate fi editat pentru a obține rezultatele dorite. Toate instrumentele de construire a site-urilor web sunt disponibile și multe altele, pentru cei cu competență să-și dea seama cum să le folosească.

Domeniu personalizat. Cu WordPress, trebuie să găsiți o sursă din care să cumpărați un nume de domeniu și să vă găzduiți.

SEO. WordPress oferă luna în legătură cu suplimente pentru SEO și clasamente crescute, inclusiv WordPress SEO de Yoast. Nu există funcții automate încorporate. Va trebui să o planificați.

eCommerce. WordPress oferă pluginuri eCommerce puternice pentru magazinele online: Wooommerce, iThemes Exchange, Descărcare simplă digitală și multe altele. Puteți adăuga cupoane, chitanțe, coșuri de cumpărături și alte componente de care aveți nevoie pentru a vinde produse.

Adăugarea unui blog. WordPress ar putea fi un exagerat decât dacă sunteți un blogger serios, caz în care v-ați orienta către WordPress.com, creat pentru blogging.

Integrarea aplicației. Nu există nicio limită la integrarea aplicațiilor pe WordPress. Trebuie să spunem mai multe?

Export de site. Datorită platformei open source din WordPress, puteți exporta date aproape oriunde, în anumite formate, inclusiv XML, bază de date și multe altele.

Weebly

Caracteristici cheie Weebly

Instrumente pentru construirea site-urilor web. Weebly oferă elemente de bază și stil minimalist într-un set generos de șabloane de design. Deși nu veți găsi gama de opțiuni de personalizare așa cum s-ar face într-o platformă open source, majoritatea utilizatorilor pot găsi instrumentele și pot ajusta paginile în funcție de nevoile lor. De asemenea, este posibil să existe un cod HTML.

Domeniu personalizat. Weebly oferă trei planuri de prețuri, fiecare incluzând un nume de domeniu regenerabil pentru un an.

SEO. Weebly oferă un set larg de instrumente necesar pentru îmbunătățirea clasamentelor de căutare, împreună cu fișierele de ajutor cu privire la modul de optimizare a paginilor.

eCommerce. Weebly este proiectat pentru magazinele de comerț electronic de mici și mijlocii, cu o mulțime de opțiuni de integrare. Veți găsi unele dintre instrumentele de comerț electronic Weebly încorporate sau puteți adăuga funcții de monetizare și gateway. Unele cod HTML / CSS pot fi utilizate și pentru acest lucru.

Adăugarea unui blog. Weebly este o altă platformă destinată bloggingului. Editorul drag and drop este perfect pentru gestionarea ușoară a blogului și veți avea control asupra rețelelor de socializare.

Integrarea aplicației. Ca și WordPress, Weebly are propriul App Center sau puteți bloca aplicațiile pe care doriți să le integrați.

Export de site. Weebly oferă o caracteristică simplificată de export a site-ului.

Opinia finală

Seturile de funcții atât pentru WordPress cât și pentru Weebly sunt destul de compatibile, chiar dacă procesul implicat în lucrul cu acestea este cu totul diferit. Dacă sunteți proprietar de comerț electronic, WordPress are anumite puncte forte și funcționalități serioase de care aveți nevoie. Pentru bloggeri și designeri începători de bricolaj, Weebly este ușor de utilizat și destul de robust din punct de vedere al funcțiilor.

În comparație cu prețurile

Comparat planuri de prețuri

O altă calitate atractivă atât în ​​WordPress cât și în Weebly este opțiunile cu costuri reduse. Există câțiva constructori de site-uri scumpe pe piață și, dacă aveți pe cineva care vă proiectează un site web, poate costa o avere mică. Aceste platforme sunt unele dintre cele mai rezonabile opțiuni de pe piață. Iată mai detaliat prețurile pentru WordPress și Weebly:

WordPress

Preț WordPress

WordPress este liber de instalat, dar va trebui să vă abonați la partenerul lor Bluehost sau la o altă parte pentru gazduire web și un nume de domeniu. Dacă aveți nevoie de teme și pluginuri, așteptați-vă costuri suplimentare care se pot adăuga, deși unele plug-in-uri sunt gratuite.

Opțiunea de a-ți construi site-ul gratuit este similară planurilor de cont gratuite ale constructorilor de site-uri DIY, cu excepția faptului că primești instrumentele, funcționalitatea și personalizarea într-un CMS de înaltă performanță..

Weebly

Prețuri Weebly

Weebly oferă prețuri bazate pe abonamente într-un plan gratuit sau în trei planuri rezonabile. Veți plăti 8, 12 $ sau 25 USD în funcție de nevoile dvs. Ca și WordPress, puteți configura un cont gratuit, dar cu capacități limitate. Planurile Weebly sunt Starter, Pro și Business, includ un nume de domeniu gratuit pentru un an. Puteți merge cu hostingul inclus Weebly sau puteți alege opțiunea Bluehost recomandată de WordPress.

Opinia finală

Când doriți valoare, WordPress oferă designerilor un magazin de bomboane gratuit, dar rețineți că unele dintre plug-in-uri se pot adăuga rapid și veți avea totuși nevoie de o gazdă web și un nume de domeniu. Prețurile lunare ale Weebly sunt competitive între alți constructori de site-uri din clasa sa și puteți obține funcțiile de care aveți nevoie pentru orice site de bază sau pentru un magazin mic sau mediu.

Este dificil să le comparați pe cele două, dar un site de bază de pe oricare dintre platforme este gratuit. Majoritatea taxelor de găzduire web sunt rezonabile între 3 și 10 USD pe lună.

Comparativ cu asistența utilizatorului

S-a comparat asistența utilizatorului

Nivelul de asistență al utilizatorului este destul de similar pentru WordPress și Weebly, care este tipic în arena de construire a site-urilor web. Iată o imprimare completă a opțiunilor de asistență pentru utilizatori pentru fiecare:

WordPress

Suport pentru utilizator WordPress

Deoarece WordPress este un program gratuit, vă bazați pe YouTube, forumuri și conținut online pentru asistență pentru utilizatori. Există o mulțime de resurse pe web, iar utilizatorii și-au dat seama despre tot. Doar Google are nevoie de asistență.

Weebly

Asistență pentru utilizatori Weebly

Weebly a introdus o asistență telefonică și oferă o funcție de chat live în timpul orelor de zi obișnuite din SUA. Asistența Weebly variază în funcție de plan, dar include e-mail, chat live, asistență telefonică și o bază de cunoștințe.

Opinia finală

Constructorii de site-uri Do-it-yourself nu sunt celebri pentru sprijin. Conceput ca platforme autosuficiente, este greu de obținut un suport de utilizator foarte bun. Trebuie să fiți cu mintea deschisă și dispuși să solicitați ajutor în forumurile utilizatorului și bazele de cunoștințe pentru a obține ceea ce aveți nevoie. Din nou, Google este o resursă incredibilă pentru obținerea rezultatelor la sarcina exactă pe care încercați să o îndepliniți, fie pentru WordPress, fie pentru Weebly.

Recomandări privind utilizarea Weebly și WordPress

recomandări

În timp ce atât CMS WordPress, cât și constructorul de site-uri Weebly pot satisface nevoile oricui are nevoie de un site web, fiecare companie proclamă un anumit public pentru platforma lor.

WordPress

Pentru cine este recomandat WordPress?

WordPress listează pe cei care doresc să creeze site-uri web, bloguri sau aplicații frumoase. Nu este pentru începători decât dacă sunteți destul de tehnic. Perfectă pentru designeri și programatori calificați, această platformă poate face aproape orice în ceea ce privește abilitatea web. WordPress folosește pluginuri pentru opțiuni multilingve.

Weebly

Pentru cine este recomandat Weebly?

Weebly menționează un restaurant, profesor, site-uri, afaceri mici și site-uri foto, pentru a crea site-uri web, bloguri sau magazine online de înaltă calitate. Proiectat pentru începători, Weebly este potrivit pentru companii mici și până la comerț electronic de dimensiuni medii. Weebly like WordPress folosește pluginuri pentru opțiuni multilingve.

Opinia finală

Obțineți tot ce aveți nevoie pentru un site web și mai mult cu WordPress, dar fiți pregătiți să învățați frânghiile (dacă nu aveți deja experiență). Așteptați-vă să petreceți câteva zile la o săptămână pentru a configura un site pe WordPress. Obțineți tot ce aveți nevoie fără tone de suplimente pe Weebly și puneți site-ul dvs. în câteva zile (sau mai puțin). Este ușor de configurat și ușor de gestionat.

Diferențe cheie între Weebly și WordPress

Diferențe cheie între platforme

În timp ce amândouă aceste platforme primesc recenzii excelente (împreună cu unele rele) și au urmări uimitoare, fiecare program vine cu câteva argumente pro și contra care trebuie luate în considerare:

WordPress

Pro și contra WordPress

Pro-uri

 • Popularitate ridicată în rândul SMC sofisticate
 • Flexibilitate puternică în proiectare, teme, plugin-uri, widget-uri și SEO
 • Descărcare gratuită WordPress; plătiți doar pentru numele de domeniu și găzduire
 • Utilizează pagini și postări pentru gestionarea informațiilor
 • Excelent pentru comerț electronic
 • Excelent pentru blogging
 • Comunitatea de asistență online este uriașă
 • Poate schimba teme
 • Conținut exportabil
 • HTML / CSS prietenos
 • Ușor pentru programatori

Contra

 • Temele pre-proiectate, responsive costă suplimentar
 • Multe plug-in-uri și suplimente costă suplimentar
 • Nu este un editor drag-and drop ușor (deși acesta poate fi adăugat)
 • Dificil pentru începători fără experiență
 • Ceea ce vedeți nu este chiar ceea ce obțineți
 • Asistență telefonică limitată pe platforma de găzduire proprie

Weebly

Pro și contra Weebly

Pro-uri

 • Popularitate ridicată, împreună cu Squarespace, Wix și alți producători de site-uri web
 • Flexibilitate bună la proiectare, șabloane tematice și pluginuri
 • SEO bun
 • Editor ușor pentru drag and drop; de obicei, ceea ce vezi este ceea ce obții
 • Cont disponibil gratuit și planuri de prețuri rezonabile cu un nume de domeniu
 • Excelent pentru comerțul electronic de bază
 • Excelent pentru blogging
 • Poate schimba teme
 • Conținut exportabil
 • HTML / CSS prietenoasă într-o anumită măsură
 • Ușor pentru începători
 • Asistență telefonică pentru anumite planuri și o comunitate mare de asistență

Contra

 • Temele de șabloane sunt minimaliste
 • Interfața este oarecum limitată în ceea ce privește designul și personalizarea (se bazează pe șabloane)
 • Fără serviciu de e-mail, creator de newsletter sau import de blog
 • Limitat în termeni de funcționalitate avansată pe care un programator și-ar dori-o

Opinia finală

Avantajele și contra de aceste opțiuni pentru construirea unui site web superior sunt puțin dificil de comparat, deoarece aceste produse sunt în clase diferite. WordPress este un CMS cu platformă înaltă găzduit de sine, bazat pe o platformă open source, în timp ce Weebly este un simplu constructor de site-uri web DIY.

Cu toate acestea, ambele oferă capacități uimitoare pentru a se potrivi cu aproape oricine are nevoie de un site web. Decizia de acum ar trebui să fie destul de clară, dar să o rezolvăm.

Concluzie: Ce platformă este potrivită pentru tine Weebly sau WordPress?

Alegerea celei mai bune platforme

Când vine vorba de platforma pe care o alegeți pentru construirea site-ului dvs. de afaceri sau a imaginii profesionale, WordPress sau Weebly vă pot oferi rezultatele dorite. În timp ce mulți utilizatori privesc funcțiile, prețul și capacitățile de personalizare, în cazul acestor seturi de instrumente diferite, mă uit la seturile mele de competențe și experiența mea în medii legate de computer și Internet.

WordPress

Motive pentru alegerea WordPress

Dacă aveți nivelul de experiență, doriți să faceți tot posibilul pentru a susține un site web avansat de comerț electronic sau de bloguri și înțelegeți codificarea open source pentru flexibilitate deplină, alegeți WordPress.

Weebly

Motive pentru a alege Weebly

Dacă sunteți un proprietar de afaceri mici sau un blogger cu anumite abilități informatice și doriți să proiectați rapid un site web într-o interfață ușor de utilizat, cu o mulțime de opțiuni de comerț electronic, alegeți Weebly. Puteți face un pic de cod HTML dacă trebuie.

Alternative la WordPress și Weebly

Există multe opțiuni în ceea ce privește platformele CMS și platformele de construire a site-urilor web. Iată câteva dintre concurenții de top:

Producători de site-uri web DIY găzduite: Wix, Squarespace

Platforme CMS self-gazdate: Drupal, Joomla, Magento

Există multe tutoriale, videoclipuri și recenzii ale utilizatorilor pentru aceste programe. Faceți timp pentru a explora și a găsi platforma potrivită pentru competențele dvs. și potrivită pentru nevoile site-ului dvs. web. În cazul acestor două produse, WordPress și Weebly, decizia pare destul de simplă, deoarece gradul dvs. de experiență pe computer este remarcabil. Sperăm că această recenzie vă va ajuta.

Cititorii, dacă au întrebări, gânduri sau idei pe care am dori să le auzim de la tine. Recunoaștem că aceste platforme se schimbă și se îmbunătățesc în mod regulat și suntem deschisi informații noi. Dacă aveți experiențe personale cu WordPress sau Weebly, vă rugăm să le împărtășiți cu noi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map