Weebly vs Squarespace 2020: Mi a különbség a legjobb weboldal-készítők között?

2020-ban bárki létrehozhat egy weboldalt – és saját maga is elkészítheti. Miután a dedikált programozók birodalmában voltak, a weboldalak most már mind a kisvállalkozások, mind a vállalkozók, mind a hobbiészek körében fel vannak készülve..


Ma átnézzük a DIY webhelyteremtő helyének két legnagyobb nevét – a Weebly és a Squarespace. Mindkettő nagy teljesítményű platform, azzal a képességgel, hogy gyönyörű megjelenésű weboldalt készítsen neked, csupán néhány óra munkával.

Ami a vásárlók iránti vonzerejét illeti, a Squarespace az utóbbi években halad előre. A Builtwith szerint a teljes piaci részesedésük az interneten 0,9%, míg a Weebly valamivel kevesebb, mint 0,3%. Mindkettőt nagyjából ugyanabban az időben indították el – a Weebly 2006-ban és a Squarespace 2004-ben.

A Weebly talán egy kicsit közismertebb, de egy dolog biztos, azaz mindkettő növekszik. 2018-ban a Weebly-t megvásárolta a Square e-kereskedelemmel foglalkozó cég, és úgy tűnik, hogy az online áruház fejlesztése a jövőben is a fő hangsúly lesz..

Tehát ez nagyon jó, és azt mondod, de hogyan segít ez abban, hogy kiválassam, melyiket használjam? Miben különböznek egymástól? És ami a körülményeimhez a megfelelő?

Ma megvizsgáljuk a kettő közötti hasonlóságokat és különbségeket, hogy megtudjuk, melyik melyik helyzethez jobban illeszkedik. Megyünk át

 • tervek & Árazás
 • Egyszerű használat
 • Tervezés és testreszabás
 • Főbb jellemzők
 • Felhasználói támogatás
 • Főbb különbségek
 • Melyik platform van az Ön számára megfelelő?

Tehát további beavatkozás nélkül ragadjunk bele?

Hasonlítsa össze a webes építők terveit és az árakat

Hasonlítsa össze a terveket & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Mennyit hajlandó fizetni a weboldaláért? $ 0? 50 $? 100 $? 200 $? A világon nincs mindannyian az összes erőforrás, amellyel együtt dolgozhatunk – éppen ezért építjük fel saját webhelyünket! Nézze meg, mekkora ütést kap a hátadért mind a Weebly, mind a Squarespace használatával.

Weebly

Weebly

Öt fő lehetőség közül választhat, amelyeket a Weebly segítségével választhat, néhány tervvel a rendszeres webhelyekre, míg mások az e-kereskedelemre.

Ingyenes aka Limited. Alapszintű ingyenes fiókja biztosítja a Weebly készítőjét, a hostolási szolgáltatást, a korlátlan számú weboldalt, az 500 MB-os tárhelyet, valamint a csevegést és az e-mailt. A Weebly hirdetéssel jár az Ön webhelyén.

Csatlakozás – 5 USD / hó. A fő különbség az ingyenes csomaghoz képest az, hogy összekapcsolhat egy domain nevet a Weebly webhelyével. Minden más ugyanaz, mint a szabad tervben.

Pro – havonta 12 USD. A Pro-fiók hozzáadja a telefonos támogatást, a HD videót & audiolejátszók, jelszóval védett oldalak, webhely-keresési funkció, legfeljebb 100 tag, és az alapvető e-kereskedelem számára akár 25 termék tárolása.

Üzleti – 25 USD / hó. Vállalkozás kiválasztásával tagsági regisztrációt, SSL biztonságot és korlátlan e-kereskedelem csomagját kapja, 0% tranzakciós díjat fizet a Weebly-től, a pénztár saját domainjétől, valamint digitális áruk értékesítésének, készletkezelésnek és szállításnak. számológép, és kuponok felvételének képessége.

Business Plus – 38 USD / hó. Ez a terv hozzáadja az automatikus elhagyott kosár e-maileket és a valós idejű szállítási arány kalkulátort az online áruházhoz.
Squarespace

Squarespace

A Squarespace-nek nincs ingyenes terve, ám négy további terv közül választhat. Minden tervhez egyedi domain tartozik, korlátlan sávszélességgel, valamint tárolással, beépített webhelystatisztikákkal és 24 órás felhasználói támogatással.

Személyes – 12 USD / hó. 110 webhelysablon közül választhat. Beállíthat egy blogot és galériákat, és legfeljebb két webhely-közreműködőt.

Üzleti – 18 USD / hó. Itt korlátlan számú webhely-közreműködőt állít fel, és most hozzáférhet a Squarespace fejlesztői platformjához és az összes marketing funkcióhoz (például a hirdetési sávhoz és az előugró üzenetekhez). Ezenkívül kap egy Google professzionális e-mail fiókot, és 100 USD értékű AdWords jóváírást kap. Az e-kereskedelem számára most már korlátlan cikkek értékesítése engedélyezett, 3% eladási díjjal.

Alapvető e-kereskedelem – 26 USD / hó. A Squarespace Alapvető e-kereskedelmi tervével ugyanazt kapja, mint az üzleti tervet, a tranzakciós díjak eltávolításával együtt. Tíz e-kereskedelmi sablont és további elektronikus kereskedelem-mutatót is tartalmaz. Vannak ügyfélszámlák ismételt vásárlók számára, lehetősége van az Instagram-on történő eladásra, a címkenyomtatásra a ShipStation segítségével, valamint a Xero segítségével számviteli lehetőségeket is – de a szolgáltatás igénybevételéhez regisztrálnia kell a szolgáltatást, hogy megkapja..

Fejlett e-kereskedelem – 40 USD / hó. Az Advanced eCommerce tervben minden megtalálható az alaptervben, a megtakarított kosár helyreállítással és a valós idejű szállítási költségekkel együtt.

Mint láthatja, mindkét platform – amikor az árképzésről és a dollárért kapsz – viszonylag hasonló. Ha azonban ingyenes webhelyet szeretne, akkor az egyetlen lehetőség a Weebly-vel való kapcsolatfelvétel.

Milyen könnyű használni a BlueHost vagy a DreamHost szoftvert

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Tudja miért volt az iPhone olyan sikeres? Ennek oka az volt, hogy a szoftver, amelyet az Apple telepített, oly könnyű volt használni, hogy bárki használhassa. Az emberek imádták, mert nem érezte, hogy meg kellene tanulniuk. Melyik webhely-készítő intuitívabb és könnyebben használható? Weebly vagy négyzet?

Weebly

Weebly

A Weebly minden bizonnyal szellő. A beállítás során a sablonok széles skálájából választhat, ahol a webhely szín- és betűtípusát is kiválaszthatja. Az építő felület rendkívül jól szervezett és intuitív, így nem szabad azon gondolkodnod, hogy vajon hogyan lehet egy egyszerű műveletet elvégezni.

Ez egy tiszta, amit látsz, amit kap (WYSIWYG) szerkesztő, vagyis bármikor módosíthatja a központi ablakot, azaz megjelenik az aktuális webhelyén. Ez is húzza és dobja el, tehát egyszerűen elhelyezheti az elemeket a kívánt helyre.

Hihetetlenül egyszerű, és néhány perc múlva könnyedén navigálhat. Az építési folyamat gyors és fájdalommentes, lehetővé téve, hogy maga a tartalomra összpontosítson.

Squarespace

Squarespace

A Teret nem olyan könnyű megszerezni, mint a Weebly-t, de végül türelmesen odaér. Miután kiválasztotta a sablont, nem túl sok gondgal felveheti az elemeket és a testreszabást. A legjobb azonban, ha szorosan ragaszkodik a sablon kialakításához (legalábbis kezdődik!), Különben csalódott lehet..

Ez egy WYSIWYG szerkesztő is, amely egyszerűvé teszi, hogy megnézze, hogy az elemek hogyan fognak működni az élő webhelyen. Húzza és dobja. Van egy furcsa „könnycsepp” módszer az elemek hozzáadásához is, ami időnként kissé idegesítő lehet.

A Weebly kétségkívül könnyebb megszerezni a Squarespace-t. Ha ez a legfontosabb szolgáltatás neked, akkor az építőt érdemes megválasztania. A négyzetterület semmilyen módon nem nehéz; egyszerűen kevésbé intuitív.

Hasonlítsa össze a rendelkezésre álló tervezési és testreszabási lehetőségeket

Tervezés és testreszabás

Tervezés és testreszabás összehasonlítva

Hogyan lesz szüksége a testreszabásra az oldalán? Meg fogja vágni a sablonját? Nézze meg, hogy a tervezés és a testreszabás hogyan helyezkednek el két versenytársunkban.

Weebly

Weebly

A Weebly 40 sablon közül választhat, amikor regisztrál. Nagyon vonzóak, de néhányuk kicsit keltezettnek tűnik, és sokuk nagyon hasonlóan néz ki a kialakításban. A szokásos szín- és betűtípus-változtatásokon túl a tervek testreszabása sem sokkal megtörténik.

A weboldalak jól néznek ki, ám biztosan nem adnának senkit. Ennek ellenére megvásárolhat egyedi témákat harmadik fél szolgáltatóitól, ha még többet szeretne, és szerkesztheti a téma HTML és CSS kódját, hogy megváltoztassa, ha tetszik is.

Vannak érzékeny és rendszeres témák, amelyek közül választhat, ahol lehetősége van megváltoztatni a mobil nézetét, amikor a normál témát választotta. Az érzékeny témák beállítják magukat a mobilhoz.

Squarespace

Squarespace

A Squarespace körülbelül 110 téma közül választhat. Mindegyik szuper sima és profi megjelenésű, és mindegyik nagyon különbözik a következőktől. Nyilvánvalóan sok időt és gondolatot fordítottak ezeknek a sablonoknak a létrehozására.

Nagyon sokféle stílus választható annak biztosítására, hogy a sablon ne csak úgy néz ki, mint bármely más, a Squarespace webhely is. Valójában nem csak a Weeblynél sokkal több lehetőség van, hanem sokkal több lehetőség is, mint a legtöbb weboldalépítőnél (a Wix kivételével). A témák különböző oldalainak megjelenése és viselkedése eltérő, ezért úgy érzi, hogy mindent nagyon óvatosan készítettek.

Minden sablon teljesen mobilra optimalizált (érzékeny), tehát nem kell egy második szerkesztővel zavarodnia. A CSS-kódot szerkesztheti, de a Squarespace csak színek, betűkészletek és hátterek esetében javasolja. Felvehet HTML és JavaScript elemeket is.

A Squarespace valóban körömbe kerül, ha egy profi, modern oldalról van szó, amelyet csak tetszésének megfelelően lehet megcsinálni. Ha a tervezés és a szépség az, amit egy webhelyről szeretne, akkor a Squarespace megnyeri ezt a fordulót, amikor Weebly hátrahúzza a lábát. További részletek a Négyzet alakú áttekintés a WebsiteToolTester oldalon

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Szüksége van-e webhelyére bizonyos funkciók végrehajtása? Videók lejátszása, webhelystatisztika, blog biztosítása? Ha nem csak statikus információk és képek mutatására szolgál, akkor mindkét platformon meg kell vizsgálnia a funkciókat.

Weebly

Weebly

 • Egyéni domain. Az ingyenes verzió kivételével minden egyes csomaghoz egyedi domaint kap.
 • SEO (Search Engine Optimization). Képes megváltoztatni az oldal címeit és hozzáadni a meta leírásokat.
 • Építőipari e-kereskedelem. Fejlett e-kereskedelmi platform a többi weboldal-készítőhöz képest, beleértve a rugalmas szállítási lehetőségeket, a kuponokat és a digitális letöltéseket.
 • Blog hozzáadása. Tartalmaz egy nagyszerű blogmotort, amely nagymértékben testreszabható elrendezési vezérlőkkel, ütemezett hozzászólásokkal és megjegyzéskezeléssel.
 • Alkalmazások integrációi. Számos ingyenes és fizetett alkalmazás közül választhat, amelyek felkerülnek a Weebly webhelyre könyvtárukból. Ide tartoznak az online foglalásokhoz szükséges Schedulista, a LiveChat és a közösségi médiacsatornák hírcsatornái.
 • Biztonsági másolat és webhely-exportálás. Csak a .zip fájl biztonsági másolatát exportálhatja a webhelyről, de nem állíthatja vissza.

Squarespace

Squarespace

 • Egyéni domain. Minden tervhez egyedi domain tartozik.
 • SEO (Search Engine Optimization). A Squarespace lehetővé teszi az oldalcímek, a meta-leírások és az URL-címek megváltoztatását.
 • Építőipari e-kereskedelem. Az e-kereskedelem a Squarespace-en nagy teljesítményű. Beállíthat egyéni megrendelés-visszaigazoló e-maileket, hozzáadhat digitális termékeket, és partnerként is létrehozhatja weboldalát más e-kereskedelmi rendszerekkel, például a Xero-val. Az egyetlen (kisebb) hátrány az, hogy a Stripe és a Paypal az egyetlen fizetési átjáró közül, amelyek közül választhatnak.
 • Blog hozzáadása. A Squarespace blogplatformja meglehetősen fejlett és lehetőséget kínál a hozzászólások ütemezésére.
 • Alkalmazások integrációi. Vannak olyan blokkoknak nevezett alkalmazásmodulok, amelyeket felvehet, például OpenTable. Ellenkező esetben a HTML-kódot kell hozzáadnia. Nincs olyan alkalmazásbolt, mint amilyen a Weebly.
 • Biztonsági másolat és webhely-exportálás. A Squarespace megkapta azt a funkciót, amely sok weboldal-készítőnek nincs – exportálni! Exportálhatja a Squarespace blogját közvetlenül a WordPressbe, ha valamilyen bővíthető platformon van szüksége. A normál tartalom esetében ez azonban nem működik. A blogokat a WordPressből, a Tumblrből és más blogplatformokból is importálhatja.

Ha sok különféle alkalmazás közül választhat, a Weebly azonban remek lehetőség arra, hogy megszerezze őket. Ha úgy gondolja, hogy valaha is valahova áttelepíti a webhelyét, akkor érdemes választania a Négyzet helyet. Ettől eltekintve, mindkét platformon a szolgáltatáskészletek hozzávetőlegesen megegyeznek.

Ügyfélszolgálat összehasonlítása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

Egyeseknek sok segítségre van szükségük, másoknak nem. Melyik kategóriába tartozik? És hogyan szeretne kapni a támogatást?

Weebly

Weebly

Weebly ajánlatok:

 • Telefonos támogatás
 • E-mail támogatás
 • Élő chat
 • Tudásbázis
 • Video oktatóanyagok

Squarespace

Squarespace

A Squarespace rendelkezik:

 • E-mail támogatás egy órás fordulóval
 • Élő chat
 • Tudásbázis
 • Kiváló minőségű video oktatóanyagok

Mint láthatja, mindkét platform ésszerűen összehasonlítható széles körű támogatást nyújtva. Általában a Squarespace támogatása sokkal gyorsabb volt, és a válaszok inkább közelebb állnak a megoldáshoz, mint a Weeblyé..

Főbb különbségek a négyzet között & Weebly

A platformok közötti legfontosabb különbségek

Ez a két különféle weboldal-készítő nagyjából megegyezik az összes területtel, nem csak az általuk elfoglalt webterülettel és az általuk kapott hány befektetési dollárral.!

A legfontosabb különbségek, amelyeket láthatunk, a következők:

 • A Squarespace nem rendelkezik ingyenes tervvel
 • A Weebly kevésbé rugalmas, mint a Squarespace
 • A Squarespace területén több téma közül választhat
 • A Weebly telefonos támogatást kínál ügyfeleinek (Pro plan és újabb)
 • A Weebly nagyobb webhelyalkalmazások közül választhat
 • A Squarespace rendelkezik egy dedikált fejlesztői platformon
 • A Squarespace Xero és ShipStation integrációt kínál az e-kereskedelem terveihez
 • Úgy tűnik, hogy a Weebly elsősorban az e-kereskedelemre összpontosít, miután átvette a Square

Ajánlások a weboldalkészítők használatához

ajánlások

A Squarespace és a Weebly egyaránt nagyon robusztus weboldalépítő platformok, amelyek minimális idő alatt professzionális megjelenésű weboldalakat tudnak előállítani. Mindketten nagyon szilárd e-kereskedelmi tervekkel bírnak a kisvállalkozások számára. Mindkettő intelligens választás lehet személyes oldalak, blogok, hobbisták, portfóliók és kisvállalkozások számára.

Tehát melyik az ajánlott platform? Nos, ez minden attól függ, amit keres.

Weebly

Weebly

A Weebly a legjobb választás, ha ingyenes webhelyet szeretne – valójában itt az egyetlen választás!

Nagyon nagyszerű azok számára is, akik nem rendelkeznek műszaki ismeretekkel, és csak azt akarják, hogy a webhelyüket a lehető legkönnyebben megsemmisítsék – ez egyértelműen könnyebben használható, mint a Squarespace.

Ha nagyon szereti a telefonos támogatást, akkor a Weebly is a legjobb fogadás.

Squarespace

Squarespace

A Squarespace az az építő, amely kiválasztja, hogy szeretne-e több tervező megjelenést webhelyére. A szolgáltatások és a sablonok a gyönyörű, funkcionális kialakításra összpontosítanak, ahol az elem-interakció kulcsfontosságú.

Ez is okos választás, ha nem tudja, mennyire fog növekedni vállalkozása. Sok olyan vállalkozás, amely a Squarespace-lel kezdődik és a platform hatókörén túllép, sikeresen migrál a WordPressbe.

Következtetés az összehasonlításról

Melyik platform van Önnek megfelelő – Squarespace vagy Weebly?

A legjobb platform kiválasztása

Ha az egész rá fordul, és ha nem egy adott szolgáltatást keres egy weboldal készítőjétől, akkor a Weebly és a Squarespace közötti választáskor fel kell tennie a kérdést:

Szeretnék a könnyebben használható platformot, vagy szeretnék azt a platformot, amely tervezőként megjelenő weboldalt fog biztosítani nekem?

Ha az első válasz, akkor valószínűleg inkább a Weebly-t részesíti előnyben, és ha ez a második, akkor valószínűleg inkább a Squarespace-t fogja inkább.

Érdemes lehet néhány egyéb weboldal-készítőt összehasonlítani, például a Squarespace vs. Wix, amely hasonló ingyenes tervvel rendelkezik a Weebly riválisával szemben, és a korábban említett WordPress vs Squarespace versenytársakkal, azok számára, akiknek nagymértékben testreszabott webhelyre van szükségük..

Az Ön által választott weboldal készítő nagyon személyes választás, ezért győződjön meg arról, hogy ez a megfelelő az Ön számára. Kipróbálhatja a Weebly Ingyenes tervét, vagy kezdje el egy 14 napos ingyenes próbaverzióval a Squarespace-t, hogy saját méretű legyen..

Van bármilyen kérdése vagy gondolata melyik szoftverplatformról gondolja jobban? Talán hiányzott egy fantasztikus új funkció a kedvenc platformon? Feltétlenül tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map