Weebly vs. Squarespace 2020: Care este diferența dintre cei mai buni producători de site-uri web?

În 2020, oricine poate construi un site web și poate construi singur. Odată tărâmul programatorilor dedicați, site-urile web sunt acum la îndemâna micilor companii, antreprenori și pasionați deopotrivă.


Astăzi aruncăm o privire la două dintre cele mai mari nume pentru a ocupa spațiul de construire a site-urilor de bricolaj – Weebly și Squarespace. Ambele platforme puternice, cu capacitatea de a vă crea un site web cu aspect frumos, cu o valoare de muncă de doar câteva ore.

În ceea ce privește atracția lor față de clienți, Squarespace a participat în ultimii ani. Potrivit Buildwith, cota lor totală de piață pe web este de 0,9%, în timp ce Weebly are o putere sub 0,3%. Ambele au fost lansate cam în același timp – Weebly în 2006, și Squarespace în 2004.

Weebly este poate un pic mai cunoscut, dar un lucru este sigur, și că acestea sunt în creștere. În 2018, Weebly a fost achiziționată de compania eCommerce Square și se pare că dezvoltarea magazinului online va fi, de asemenea, principalul lor accent pe viitor.

Deci, este bine și spuneți bine, dar cum mă ajută să aleg pe care ar trebui să-l folosesc? Cum diferă? Și care este cea potrivită pentru circumstanțele mele?

Astăzi vom analiza asemănările și diferențele dintre cele două pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru care circumstanțe. Trecem peste

 • Planuri & Prețuri
 • Ușurință în utilizare
 • Proiectare și personalizare
 • Caracteristici cheie
 • Asistență utilizator
 • Diferențele cheie
 • Care platformă este potrivită pentru dvs.?

Așa că, fără să facem altceva, să rămânem blocați în el, trebuie să o facem?

Comparați planurile și prețurile constructorilor de web

Comparați planurile & Prețuri

Comparat planuri de prețuri

Cât sunteți dispus să plătiți pentru site-ul dvs. web? $ 0- $ 50 de ani? $ 100? $ 200 de? Nu avem cu toții resursele din lume cu care să funcționăm – de aceea ne construim propriul site web până la urmă! Vedeți cât de mult te obține pentru spate atât cu Weebly, cât și cu Squarespace.

Weebly

Weebly

Există cinci opțiuni principale pe care trebuie să le alegeți cu Weebly, cu unele planuri axate pe site-uri web obișnuite și altele pe comerț electronic.

Gratuit aka Limitat. Contul dvs. de bază gratuit vă oferă constructorul Weebly, serviciu de găzduire, pagini web nelimitate, 500 GB de stocare și suport pentru chat și e-mail. Vine cu publicitate Weebly pe site-ul dvs..

Conectați – 5 USD / lună. Principala diferență față de planul gratuit este faptul că puteți conecta un nume de domeniu la site-ul dvs. Weebly. Toate celelalte sunt la fel ca în planul gratuit.

Pro – 12 dolari / lună. Un cont Pro adaugă suport pentru telefon, video HD & playere audio, pagini protejate prin parolă, funcție de căutare pe site, până la 100 de membri și pentru magazinele de comerț electronic de bază cu până la 25 de produse.

Afaceri – 25 USD / lună. Alegând o afacere veți obține, de asemenea, înregistrarea membrilor, securitatea SSL și pentru produsele dvs. nelimitate de suită de comerț electronic, taxa de tranzacție de 0% de la Weebly, propriul dvs. domeniu pentru efectuarea plății, împreună cu posibilitatea de a vinde bunuri digitale, gestionarea stocurilor, o livrare calculatorul și posibilitatea de a adăuga cupoane.

Business Plus – 38 USD / lună. Acest plan adaugă e-mailuri automate ale coșului abandonat și un calculator al ratei de expediere în timp real la magazinul dvs. online.
Squarespace

Squarespace

Spațiul spațial nu are un plan gratuit, dar are alte patru planuri pentru a alege. Toate planurile sunt dotate cu un domeniu personalizat, lățime de bandă nelimitată, precum și stocare, statistici pentru site-uri încorporate și asistență pentru utilizator 24/7.

Personal – 12 USD / lună. Puteți alege dintre 110 șabloane de site. Puteți configura un blog și galerii și până la doi colaboratori ai site-ului.

Afaceri – 18 USD / lună. Aici v-ați ridicat la contribuția nelimitată a site-ului și acum aveți acces la Platforma de dezvoltatori a Squarespace și la toate funcțiile de marketing (cum ar fi bara de anunțuri și mesajele pop-up). De asemenea, primiți un cont de e-mail profesional Google și primiți un credit AdWords în valoare de 100 USD. Pentru comerț electronic, acum vi se permite să vindeți articole nelimitate, cu o taxă de vânzare de 3%.

Comerț electronic de bază – 26 USD / lună. Cu planul de bază de comerț electronic de Squarespace, primiți același lucru ca și Planul de afaceri, împreună cu eliminarea taxelor de tranzacție. De asemenea, include zece șabloane de comerț electronic și valori suplimentare ale comerțului electronic. Există conturi de clienți pentru cumpărători repetiți, posibilitatea de a vinde pe Instagram, imprimarea de etichete cu ShipStation, precum și opțiuni de contabilitate cu Xero – dar va trebui să vă înscrieți la serviciile lor pentru a-l primi.

Comerț electronic avansat – 40 USD / lună. Planul avansat de comerț electronic include și totul în planul de bază, împreună cu recuperarea coșurilor abandonate și costurile de expediere în timp real.

După cum puteți vedea, ambele platforme – când vine vorba de prețuri și ce obțineți pentru dolarul dvs. – sunt relativ similare. Dacă doriți un site gratuit, singura dvs. opțiune este să mergeți cu Weebly.

Cât de ușor de utilizat BlueHost vs DreamHost

Ușurință în utilizare

Cât de ușor de utilizat interfața

Știți de ce iPhone-ul a avut atât de succes? Se datora faptului că software-ul pe care Apple l-a pus pe el era atât de ușor de utilizat încât oricine îl putea folosi. Oamenilor le-a plăcut pentru că nu părea că trebuie să învețe. Ce constructor de site-uri web este mai intuitiv și mai ușor de utilizat? Weebly sau Spațiu?

Weebly

Weebly

Weebly este cu siguranță o briză de folosit. Când configurați, veți avea alegerea dvs. dintr-o gamă largă de șabloane, unde alegeți și culoarea și tema fontului pentru site-ul dvs. Interfața constructorului este foarte bine organizată și intuitivă, astfel încât să nu vă rulați să vă întrebați cum să faceți o operație simplă.

Este un editor pur ce vedeți este (WYSIWYG), ceea ce înseamnă că de fiecare dată când efectuați modificări în fereastra centrală, așa va apărea pe site-ul dvs. Web real. De asemenea, trageți și plasați, așadar pur și simplu poziționați elementele acolo unde le doriți.

Este incredibil de simplu și, după câteva minute, veți putea naviga cu ușurință. Procesul de construcție este rapid și nedureros, lăsându-vă să vă concentrați asupra conținutului în sine.

Squarespace

Squarespace

Spațiul nu este la fel de ușor să obții un Weebly – dar vei ajunge acolo până la urmă cu răbdare. După ce ați ales un șablon, veți putea adăuga elemente și personalizare fără prea multe probleme. Cu toate acestea, cel mai bine este să te respecți foarte bine de designul șablonului (cel puțin pentru început!), Sau te poți simți frustrat.

Este, de asemenea, un editor WYSIWYG, care simplifică să vezi cum vor funcționa elementele pe site-ul tău live. Este drag and drop. Cu toate acestea, are o metodă ciudată de „lacrimă” pentru a adăuga și elemente, ceea ce poate fi uneori un pic enervant.

Weebly este fără îndoială mai ușor de obținut decât Squarespace. Dacă acestea sunt cele mai importante caracteristici pentru tine, atunci acesta este constructorul pe care ar trebui să-l analizezi. Spațiul spațial nu este dificil în niciun caz; este mai puțin intuitiv.

Comparați opțiunile de design și personalizare disponibile

Proiectare și personalizare

Comparare de design și personalizare

Cum trebuie să aveți nevoie de personalizare de pe pagina dvs.? Șablonul tău îl va tăia? Aflați cum se acumulează designul și personalizarea la cei doi concurenți ai noștri.

Weebly

Weebly

Weebly are de ales din 40 de șabloane din care să alegeți la înregistrare. Sunt destul de atrăgătoare, dar unele dintre ele arată puțin învechite și multe dintre ele arată foarte asemănător în ceea ce privește designul. Nu există prea multe personalizări ale desenelor pe care le puteți face, indiferent de modificările standard de culoare și font.

Site-urile web arată bine, dar cu siguranță nu ar „umbla” pe nimeni. Acestea fiind spuse, puteți achiziționa teme personalizate de la furnizori terți dacă doriți ceva mai mult și puteți modifica tema HTML și cod CSS pentru a o modifica dacă doriți și voi.

Există teme sensibile și obișnuite din care să alegeți, unde aveți opțiunea de a schimba vizualizarea mobilă atunci când ați ales o temă obișnuită. Temele responsive se adaptează pentru mobil.

Squarespace

Squarespace

Squarespace are în jur de 110 teme pentru a alege. Fiecare este extrem de elegant și profesionist, iar fiecare este foarte diferit de celălalt. Evident, au pus foarte mult timp și s-au gândit să creeze aceste șabloane.

Există o gamă largă de opțiuni de styling pentru a vă asigura că șablonul dvs. nu va arăta doar ca orice alt site web Squarespace acolo. De fapt, nu numai că există doar mai multe opțiuni decât Weebly, există mult mai multe opțiuni decât majoritatea constructorilor de site-uri web (cu excepția Wix). Diferite pagini din teme arată și se comportă diferit, astfel încât se pare că totul a fost elaborat cu mare atenție.

Fiecare șablon este optimizat complet mobil (receptiv), deci nu trebuie să vă încurcați cu un al doilea editor. Puteți edita codul CSS, dar Squarespace recomandă doar realizarea acestuia pentru culori, fonturi și fundaluri. Puteți adăuga, de asemenea, elemente HTML și JavaScript.

Squarespace o face cu adevărat în cuie atunci când vine vorba de o pagină profesională, modernă, care poate fi modificată doar pe placul tău. Dacă designul și frumusețea sunt ceea ce îți dorești de la un site, atunci Squarespace câștigă această rundă, Weebly trăgându-și picioarele în urmă. Vezi mai multe detalii la Revizuirea spațiului pe WebsiteToolTester

Comparați caracteristicile cheie

Comparați caracteristicile cheie

Caracteristicile cheie comparate

Site-ul dvs. web trebuie să îndeplinească anumite funcții? Redați videoclipuri, vă oferă statistici ale site-ului, oferiți un blog? Dacă nu este doar acolo pentru a afișa informații și imagini statice, va trebui să verificați ambele seturi de caracteristici ale platformelor.

Weebly

Weebly

 • Domeniu personalizat. Obțineți un domeniu personalizat cu fiecare plan, cu excepția versiunii gratuite.
 • SEO (optimizarea motorului de căutare). Posibilitatea de a schimba titlurile paginii și de a adăuga meta-descrieri.
 • Clădirea magazinului de comerț electronic. Platforma avansată de comerț electronic în comparație cu alți constructori de site-uri, incluzând opțiuni de transport flexibile, cupoane și descărcări digitale.
 • Adăugarea unui blog. Include un motor excelent de blogging care este foarte personalizabil cu controale de aspect, postări programate și gestionarea comentariilor.
 • Integrări de aplicații. Există multe aplicații gratuite și plătite din care să alegeți pentru a adăuga pe site-ul dvs. Weebly din biblioteca lor. Acestea includ Schedulista pentru rezervări online, LiveChat și Social Feeds pentru canalele de social media.
 • Copii de rezervă și exportare a site-ului. Puteți exporta doar o copie de rezervă a fișierului .zip de pe site-ul dvs., dar nu o puteți restaura.

Squarespace

Squarespace

 • Domeniu personalizat. Fiecare plan vine cu un domeniu personalizat.
 • SEO (optimizarea motorului de căutare). Squarespace oferă modificarea titlurilor de pagină, meta-descrieri și modificarea adreselor URL.
 • Clădirea magazinului de comerț electronic. Suita de comerț electronic din Squarespace este puternică. Puteți configura e-mailuri de confirmare a comenzii personalizate, adăugați produse digitale și asociați site-ul dvs. web cu alte sisteme de comerț electronic cum ar fi Xero. Singurul (minorul) dezavantaj este faptul că Stripe și Paypal sunt singurele gateway-uri de plată din care să alegeți.
 • Adăugarea unui blog. Platforma de blog pe Squarespace este destul de avansată și oferă opțiuni pentru programarea postărilor.
 • Integrări de aplicații. Există module de aplicații cunoscute sub numele de „blocuri” pe care le puteți adăuga, cum ar fi OpenTable. În caz contrar, va trebui să adăugați cod HTML. Nu există niciun magazin de aplicații precum cel pe care îl are Weebly.
 • Copii de rezervă și exportare a site-ului. Squarespace are caracteristica pe care mulți construitori de site-uri nu o au – export! Puteți exporta blogul dvs. Squarespace direct pe WordPress, dacă aveți nevoie de o platformă mai extensibilă. Totuși, acest lucru nu funcționează pentru conținut regulat. De asemenea, puteți importa bloguri de pe WordPress, Tumblr și alte platforme de blogging.

Dacă sunteți după o mulțime de aplicații diferite din care să alegeți, totuși, Weebly este o platformă excelentă pentru a le obține. Dacă credeți că veți migra site-ul în altă parte, atunci ați putea alege Squarespace. În afară de asta, seturile de caracteristici pentru ambele platforme sunt aproximativ la egalitate.

Comparație de asistență pentru clienți

Asistență tehnică și clienți

S-a comparat asistența utilizatorului

Unii necesită mult ajutor, iar alții nu. În ce categorie faceți parte? Și cum să-ți placă să primești sprijinul tău?

Weebly

Weebly

Weebly oferă:

 • Asistență telefonică
 • Asistență prin e-mail
 • Chat live
 • O bază de cunoștințe
 • Tutoriale video

Squarespace

Squarespace

Spațiul are:

 • Asistență prin e-mail, cu o schimbare de 1 oră
 • Chat live
 • O bază de cunoștințe
 • Tutoriale video de înaltă calitate

După cum puteți vedea, ambele platforme sunt în mod rezonabil comparabile, oferind o gamă largă de suport. În general, sprijinul Squarespace a fost mult mai rapid, iar răspunsurile tind să fie mai aproape de soluție decât de Weebly.

Diferențele cheie între spațiul spațiului & Weebly

Diferențe cheie între platforme

Acești doi constructori de site-uri diferiți sunt practic la egalitate în toate domeniile, nu doar cât spațiu de web ocupă și câți dolari de investiții primesc!

Diferențele cheie pe care le putem vedea sunt:

 • Squarespace nu are un plan gratuit
 • Weebly este mai puțin flexibil decât Squarespace
 • Squarespace are mai multe teme din care să alegeți
 • Weebly oferă asistență telefonică pentru clienții săi (plan Pro și mai mare)
 • Weebly are o gamă mai mare de aplicații pentru site-uri din care puteți alege
 • Squarespace are o platformă dedicată pentru dezvoltatori
 • Squarespace oferă integrare Xero și ShipStation pentru planurile de comerț electronic
 • Weebly pare să se concentreze în principal pe comerțul electronic după ce a fost preluat de Square

Recomandări privind utilizarea site-urilor de creare a site-urilor web

recomandări

Squarespace și Weebly sunt platforme foarte puternice de construire a site-urilor web care pot produce pagini web cu aspect profesional într-un timp minim. Amândoi au planuri de comerț electronic foarte solide pentru care întreprinderile mici să profite. Ambele pot fi o alegere inteligentă pentru pagini personale, bloguri, pasionați, portofolii și companii mici.

Deci, care este platforma recomandată? Ei bine, totul depinde de ceea ce căutați.

Weebly

Weebly

Weebly este cea mai bună alegere dacă doriți un site web gratuit – de fapt, este singura alegere aici!

Este, de asemenea, excelent pentru cei care nu au cunoștințe tehnice și doresc doar să își bicieze propriul site online cât mai ușor posibil – este cu siguranță mai ușor de utilizat decât Squarespace.

Dacă vă place foarte mult să aveți asistență telefonică, atunci Weebly este și cel mai bun pariu.

Squarespace

Squarespace

Squarespace este constructorul care să aleagă dacă doriți să arătați mai mult un design al site-ului dvs. web. Caracteristicile și șabloanele se concentrează pe un design frumos, funcțional, în care interacțiunea elementelor este o caracteristică cheie.

De asemenea, este o alegere inteligentă când nu știți cât de mare va crește afacerea dvs. Multe companii care încep cu Squarespace și cresc dincolo de sfera platformei migrează cu succes către WordPress.

Concluzie la comparație

Care platformă este potrivită pentru dvs. – Spațiu sau Weebly?

Alegerea celei mai bune platforme

Când totul se reduce la ea – și dacă nu căutați o anumită caracteristică de la un constructor de site-uri, întrebarea pe care trebuie să vă puneți atunci când alegeți între Weebly și Squarespace este următoarea:

Vreau platforma care este mai ușor de utilizat sau vreau să fac platformă care să-mi ofere un site web cu aspect mai proiectant?

Dacă răspunsul dvs. este primul, atunci veți prefera probabil Weebly, iar dacă este al doilea, atunci veți prefera Squarespace.

Ați putea dori, de asemenea, să verificați alți constructori de site-uri pentru a fi comparați, de exemplu, Squarespace vs. Wix, care are un plan gratuit similar pentru a rivaliza cu Weebly și WordPress-ul menționat anterior vs. Squarespace, pentru cei care au nevoie de un site extrem de personalizat.

Creatorul de site-uri pe care îl alegeți este o alegere extrem de personală, așa că asigurați-vă că este cel potrivit pentru dvs. Aflați planul gratuit al Weebly sau începeți cu o probă gratuită de 14 zile din Squarespace pentru a le dimensiona pentru dvs..

Aveți întrebări sau gânduri pe ce platformă software credeți că este mai bună? Poate că am ratat o caracteristică nouă și nouă în platforma preferată? Asigurați-vă că ne anunțați în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map