Négyzet és a Wix összehasonlítása: Melyik webhely-készítőt választja?

Valami, amit rögtön felismerhet, miután elhatározta az első weboldal elindítását, az, hogy a megfelelő weboldal-készítő kiválasztása sokkal fontosabb és kihívást jelent, mint amit eredetileg gondoltál.


Olyan sokféle lehetőség közül, amelyek többsége első pillantásra valószínűleg ugyanaz, nehéz tudni, hogy melyiket választja. Nem akarja kiválasztani a rosszat, pazarolja az idejét webhelyének felépítéséhez, és végül megtudja, hogy másik webhely-készítőnek kell váltania. Tehát ne felejtsen el időt hagyni, hogy előbb gondosan mérlegelje az összes lehetőséget.

Ha nem akarja választani a Wix és a Squarespace között, a megfelelő helyre jött. Tudjuk, hogy lehetőségeinek kutatása és összehasonlítása nagyon unalmas és időigényes lehet, tehát kemény munkát végeztünk az Ön számára.

A négyzet és a Wix összehasonlítása

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, amit tudnia kell mind a Squarespace-ről, mind a Wix-ről, hogy döntését meghozza. Kezdje a kezdetektől, vagy ugorjon az Ön számára legmegfelelőbb szakaszokra.

1. A négyzet és a Wix általános áttekintése

Hogy képet kapjon arról, hogy az egyes weboldal-készítők mit kínálnak és mit nem tudnak nyújtani, röviden összehasonlítjuk a Squarespace és a Wix előnyeit és hátrányait:

Négyzet alakú webhelykészítő

ElőnyökCONS
Nagyon profi, jó minőségű sablonok

Speciális blogplatform

Jó e-kereskedelmi tervek érhetők el

Beépített elemző műszerfal

Érzékeny tervek a mobil optimalizáláshoz

Nem érhető el ingyenes verzió

Nem olyan könnyű testreszabni, mint más weboldal-készítőkhöz

A rendelkezésre álló sablonok alacsony száma

Csak egy navigációs szint

Hiányzik az integráció a PayPal-lal – Csak Stripe

Wix Weboldal készítő

ElőnyökCONS
Könnyű, intuitív felület

Nincs szükség műszaki vagy tervezési ismeretekre

Számos professzionálisan tervezett sablon közül lehet választani

Külön mobil optimalizálási nézet

Széles körű alkalmazáspiac a hozzáadott funkcionalitás érdekében

Nem lehet váltani a kiválasztott sablonról

Nincs hozzáférés a forráskódhoz

Korlátozott blogplatform lehetőségek

Rossz e-kereskedelmi funkciók

Mi a legjobb része a négyzet és a Wix számára??

A Squarespace használatának számos nagy előnye van, például az e-kereskedelem tervei és a fejlett blogplatform, ezért nehéz csak egy okot kitalálni, miért kellene azt használni. De ha le kellett szűkítenie a legjobb tulajdonságaira, akkor van egy, amely kiemelkedik: a Squarespace modern sablonjai.

A legtöbb ember egyetért azzal, hogy a Squarespace kiváló minőségű sablontervezésének döntő része annak, hogy miért választották azt más weboldal-készítőkkel szemben, mert gyönyörű, professzionális és rugalmas webhelyet hozhat létre még műszaki vagy tervezési ismeretek nélkül is..

A Wix sablontervezése szintén remek funkció, de a Wix legjobb része az, hogy annyira egyszerűen használható. Ez egy egyszerű drag and drop weboldal készítő, amelyet könnyebben lehet testreszabni, mint a Squarespace, és annak használatához nincs szüksége műszaki vagy tervezési ismeretekre.

Szóval, honnan tudja, melyik erősebbek vannak? A Squarespace vagy a Wix? Nos, minden attól függ, hogy mit keres egy webhely-készítőnél.

Például azok az emberek, akik újak webhelyek készítésében, és csak valami egyszerű és könnyen használható alkalmazást akarnak, inkább a Wix-et részesítik előnyben. És azok az egyének, akik egy profi weboldal elindítását szeretnék létrehozni egy kis online áruházban, inkább a Squarespace-t részesítik előnyben.

Milyen egyszerű a négyzet és a Wix használata?

A Squarespace webhely készítője lehetővé teszi, hogy professzionális megjelenésű weboldalt hozzon létre műszaki ismeretek nélkül, de nem a legkönnyebben használható webhely-készítő. A fő probléma az, hogy annak ellenére, hogy nem kell tudnia, hogyan kell kódolni, ha csak a sablonokat olyan formában használja, akkor is tudnia kell, hogyan kell kódolni, ha bármit testre szeretne szabni..

Természetesen vannak olyan útmutatók kezdőknek is, amelyek segíthetnek, de ha a webhely felépítése sok testreszabást igényel, és ha továbbra is küzd a Squarespace használatával az ingyenes próbaverzió után, akkor valószínűleg jobb váltani valami könnyebbre, például a Wix-re..

Wix weboldal készítő az egyik legegyszerűbb online program egy weboldal létrehozására, és hihetetlenül egyszerűen használható. Az alapok elsajátítása nem tart sokáig, így gyorsan elkészítheti professzionális megjelenésű webhelyét. Az egyszerű drag and drop felület használatához sem technikai ismeretekre nincs szüksége.

Ha valami kissé fejlettebbet szeretne, akkor a Squarespace lehet. A könnyű használat szempontjából azonban a Wix egyértelműen jobb választás.

Ki használja a Négyzet és a Wix fájlt??

A Squarespace kiváló lehetőség a kereskedelmi vállalkozások számára, mind a kis, mind a nagy magán weboldalak számára, valamint a kisvállalkozások számára, akik online áruházat szeretnének. Különösen hasznos az eseményoldalak, éttermek és alkotók számára (például fotósok, művészek, tervezők, zenészek stb.). A blogplatformról ismert, hogy a WordPress után a második legjobb, tehát kiváló lehetőség a bloggerek számára is. Nem azoknak a közép- vagy nagyvállalatoknak szól, amelyek egy nagyon testreszabható platformot keresnek.

A Wix kiváló lehetőség kezdőknek, szabadúszóknak és kisvállalkozásoknak. Különösen hasznos azoknak a hirdetőknek, akik online portfóliót akarnak létrehozni, amatőröknek és kisvállalkozásoknak, akiknek nincs szükségük online áruházra. Természetesen továbbra is felhasználhatja a Wix-ot egy online áruház létrehozására, de nem fog annyit megszerezni belőle, mint a Squarespace, amely fejlettebb e-kereskedelmi terveivel rendelkezik,.

Mennyire méretezhető a négyzet és a Wix?

A Squarespace összes terve korlátlan sávszélességet és tárolást tartalmaz. Ha digitális termékeket (például könyveket, audiofájlokat stb.) Szeretne eladni, akkor a fájlméret korlátozása 300 MB, az audiofájlok 160 MB-ra korlátozódnak, a fájlok feltöltése pedig 20 MB-ra korlátozódnak. Az Ön webhelyének legfeljebb 20 oldala van a Személyes Tervben vagy 1000 oldal az összes többi Tervben. Ha nagy mennyiségű információt szeretne hozzáadni a webhelyére, a Squarespace azt javasolja, hogy blogot használjon az oldalak helyett.

A Squarespace-lel ellentétben a Wix nem tartalmaz korlátlan tárhelyet, mivel a legnagyobb mennyiséget 20 GB kínálja az e-kereskedelem és a VIP tervben; ugyanakkor korlátlan oldalt tartalmaz az összes prémium csomagban. Ez magában foglalja a korlátlan sávszélességet is, de csak a Korlátlan Terv és a VIP Terv számára.

Milyen hírnévnek van a Squarespace és a Wix?

A Squarespace és a Wix egyaránt jó hírnévvel és többnyire pozitív véleményekkel rendelkezik az üzleti közösségben és a felhasználók körében, ám ezek különféle dolgokra ismertek. Míg a Squarespace hírnevet szerzett lenyűgöző kialakításaival és a felhasználók kezdetben tapasztalt tanulási görbéjével, a Wix hírnevet szerzett az adatok biztonságának megőrzése és hihetetlenül egyszerű felhasználása érdekében..

A Do Squarespace és a Wix pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik?

Próbálja ki a 14 napos ingyenes próbaverziót, mielőtt döntene a tervről, mivel a Squarespace nem rendelkezik pénz-visszafizetési garanciával. Feltételezik, hogy az ingyenes próbaverzió elegendő időt biztosít Önnek kipróbálásához és annak eldöntéséhez, hogy folytatja-e a használatát vagy sem.

A Squarespace-lel ellentétben a Wix pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik az összes prémium csomag számára. Ha attól tart, hogy nincs elegendő ideje először kipróbálni, akkor a Wix lehet a jobb választás, mivel a Wix ingyenes tervében nincs határidő. De ha úgy döntött, hogy a Squarespace-t használja, akkor mindenképpen hozza ki a legtöbbet az ingyenes próbaverzióból.

Megnyertek-e bármilyen díjat?

A Squarespace elnyerte a Web Design 2015-ös Innovációs Tervezési Díját, és sokan a 2015-ös NYC-ben dolgozó egyik legfontosabb vállalatnak nevezték el. Négy díjat nyert a 18. éves Webby Awards kategóriában a következő kategóriákban: Webszolgáltatások & Alkalmazások, legjobb vizuális formatervezés – esztétikai webhely, webszolgáltatások & Alkalmazások (People’s Voice), Legjobb Kezdőlap / Welcome page (People’s Voice).

2. Rendelkezésre álló tervek és sablonok

Itt egy rövid áttekintés A Squarespace tervezési jellemzői és sablonjai:

 • Több mint 40 sablon és több mint 20 fedőlap-elrendezés közül lehet választani
 • Érzékeny tervek a mobil optimalizáláshoz
 • Bármikor válthat egy másik sablonra, és egyszerre több mintán is dolgozhat

Minta Squarespace sablonok galéria

A Squarespace sablonjai nemcsak gyönyörűek, professzionális megjelenésűek és rugalmasak, hanem a specifikus igények kielégítésére is kialakítottak. Három különböző típus érhető el: webhelysablonok, tárolósablonok és fedőlap-elrendezések.

A Squarespace webhelysablonjai egyrészt a vállalkozásod vagy ötletedet mutatják be, másrészt pedig a termékek bemutatását. Az üzletsablonokat kifejezetten az online áruházak számára tervezték, de a webhelysablonok közül választhat is, ha a kereskedelemi tervvel foglalkozik. Ha borítólap-tervvel foglalkozik, több mint 20 elrendezés közül választhat, amelyeket kifejezetten a borítólapokhoz terveztek.

Itt egy rövid áttekintés A Wix tervezési funkciói és sablonjai:

 • Több mint 510 sablon közül lehet választani
 • A sablonok nem reagálnak, de a Wix-nek külön mobil szerkesztő oldala van
 • Nem válthat másik sablonra, miután kiválasztotta azt

Wix sablonminta galéria

A Wix professzionális megjelenésű sablonok széles választékát kínálja a különböző iparágak számára, kategóriákkal és alkategóriákkal, amelyek segítenek megtalálni a megfelelőt. Ha például a Vállalkozás kategóriára kattint, akkor a következő alkategóriák közül választhat: Tanácsadás & Coaching, Szolgáltatások & Karbantartás, reklám & Marketing, autóipar & Autók, ingatlan, pénzügy & Jog, technológia & Alkalmazások és háziállatok & állatok.

Melyik jobb az Ön számára?

Szóval, melyik jobb? A Squarespace tervei és sablonjai vagy a Wix tervei?

Nos, hasonlítsuk össze őket. Először is, a Wix-nél sokkal több sablon érhető el, mint a Squarespace-en, így nagyobb esélyed van arra, hogy megtalálják a tökéletes sablont a Wix-szel. De annak ellenére, hogy nincs olyan sok lehetőség, a Squarespace lenyűgöző sablonjait nehéz figyelmen kívül hagyni. Míg a Wix nyer mennyiségi szempontból, addig a Squarespace nyer minőségi szempontból.

Másodszor, olyan érzékeny terveket kaphat, amelyek automatikusan optimalizálódnak a mobilra, ha a Squarespace-t használja, miközben nem, ha a Wix-et használja, bár használhatja a Wix különálló mobilszerkesztő oldalát. Tehát kérdezd meg magadtól: Kevesebb időt költenek-e a mobil optimalizálásra, vagy olyan fejlett mobil szerkesztési lehetőségeket akarnak, amelyek nagyobb ellenőrzést adnak az ügyfelek által látott dolgok felett?

Harmadszor, a Squarespace lehetővé teszi a sablonok megváltoztatását, így kipróbálhatja, hogy melyik működik a legjobban. De Wix ezt nem engedélyezi. Sajnos, ha megváltoztatja a Wix sablonjait, elveszíti az összes tartalmát, és újra el kell kezdenie.

A Wix és a Squarespace egyaránt megvannak az előnyei, de ha a legjobb kiváló minőségű tervezési funkciókat és sablonokat keresi, amelyek kiemelkednek a tömegből, akkor a Squarespace-t kell használnia..

3. Árképzés

Itt egy rövid áttekintés a Squarespace és a Wix segítségével elérhető különféle tervekről:

A Négyzet és a Wix terveinek áttekintése

Squarespace:

 • Nincs ingyenes verzió (csak egy 14 napos ingyenes próbaverzió)
 • Cover oldal terv
 • Weboldalak – személyes terv és üzleti terv
 • Online áruházak – Alapvető e-kereskedelmi terv és Advanced e-kereskedelmi terv

Wix:

 • Ingyenes terv
 • Prémium tervek – Csatlakoztassa a tartományi tervet, Combo terv, Korlátlan terv, e-kereskedelem terv, VIP terv

A négyzet tér árképzése

Az árképzést fontos mérlegelni, mielőtt döntése megtörténne, ezért nézzük meg alaposabban az egyes terveket.

Minden terv.

A Squarespace összes terve korlátlan sávszélességet és tárolást, egyéni ingyenes domain-t (éves vásárlással), mobilra optimalizált webhelyet, hatékony webhely-elemzést és 24 órás ügyfélszolgálatot tartalmaz..

Cover oldal terv. Kezdve 3 USD / havonta.

A Squarespace fedőlap-terve tökéletes azok számára, akik csak egyszerű kezdőlapot akarnak. Ez magában foglal egy testreszabható elrendezéssel ellátott oldalt, két közreműködőt (beleértve a webhely tulajdonosát), beépített mobil kialakítást és egyéves ingyenes egyéni domaint.

A négyzettér fedőlapjának részletei

Személyes terv. Évente 12 dollár, vagy havonta 16 dollár.

A Squarespace Személyes Terve nagyszerű lehetőség azok számára, akik kicsi webhelyet akarnak, és többet keresnek, mint amit a fedőlap-terv kínálhat. Ezzel a tervvel 20 oldalt, galériát és blogot adhat hozzá. A weblapsablonokhoz és a fedőlap-elrendezésekhez is hozzáférhet. Ön is adományokat fogadhat el, és korlátlanul értékesíthet termékeket 3% -os tranzakciós díjjal.

Üzleti terv. Havonta 18 dollár / hónap, vagy havonta 26 dollár.

Ha először az ötleteire vagy vállalkozására kíván összpontosítani, másodszor pedig a termékek bemutatására, akkor a Squarespace üzleti terve az Ön számára. A vállalkozások számára jobb, mint a személyes terv, de egyszerűbb, mint az e-kereskedelem tervei. Korlátlan számú oldalt, galériát és blogot felvehet, és közreműködői is lehetnek. Korlátlanul is eladhat termékeket 2% -os tranzakciós díjjal, hozzáférhet a Fejlesztői Platformhoz, egy 100 dolláros Google AdWords jóváírást és egy ingyenes, professzionális e-mailt is a Google-tól.

A négyzet alakú üzleti terv részletei

Alapvető e-kereskedelmi terv. Havonta 26 USD / hónap, vagy havonta 30 USD.

A Squarespace e-kereskedelem alapterve mindent tartalmaz az üzleti tervben, kivéve kivételét, magában foglalja a hatékony kereskedelmi elemzést, a címkenyomtatást a Shipstationon keresztül, az integrált könyvelést a Xero-n keresztül, és nincs tranzakciós díj. Ezenkívül hozzáférést biztosít fejlett készlethez, megrendelésekhez, adó- és kedvezményes opciókhoz. Ez a terv nagyszerű lehetőség azok számára, akik üzleti terjeszkedésüket tervezik.

Fejlett e-kereskedelmi terv. Évente 40 USD / hónap, vagy havonta 46 $.

Nagyobb online áruházak esetében érdemes frissíteni erre a tervre. A Squarespace Alapvető e-kereskedelemi tervén felül az Advanced eCommerce terv magában foglalja az elhagyott pénztár automatikus helyreállítást és a valós idejű szállítói szállítást is..

A Wix ára

Most nézzük meg közelebbről a Wix minden egyes tervét.

A Wix árazási terveinek részletei

Minden terv.

A Wix összes terve korlátlan oldalakkal és hozzáféréssel rendelkezik a Mobil Szerkesztőhöz. A Wix összes prémium csomagja tartalmazza a Google Analytics szolgáltatást, az ingyenes tárhelyet, a prémium támogatást, a domain kapcsolatot, a testreszabott favicont és a mobil szerkesztést..

Ingyenes terv.

A Wix ingyenes csomagja remek lehetőség, ha a folytatást megelőzően kipróbálni szeretné a Wix-et, vagy csak személyes webhelyet szeretne, de nem annyira, ha professzionális üzleti weboldalt szeretne, mivel a Wix márkahirdetéseket jelenít meg az Ön webhelyén, és az Ön URL-je is Wix márkájú. Korlátlan oldalai vannak, teljes hozzáférésük van a Wix szerkesztőhöz és sablonokhoz, de a tárolási korlátozás 500 MB, a sávszélesség korlátozása pedig 1 GB..

Csatlakoztassa a tartományi tervet. 4 hónap / hónap 2 évre, 4,50 dollár / hónap évente vagy 7 dollár hónapra.

A Connect Domain terv a Wix legalapvetőbb prémium csomagja. A terv és a szabad terv közötti különbség az, hogy ez lehetővé teszi a jelenlegi domain átadását a Wix-hez.

Combo terv. 8 hónap / hónap 2 évre, 8,50 dollár / hónap évente vagy 12 dollár hónapra.

Wix a Combo tervet személyes projektekhez, nem pedig vállalkozásokhoz ajánlja. Ez magában foglalja a Csatlakozási tartomány terv mindent, valamint a 2 GB-os sávszélességet, a 3 GB-os tárolást és az ingyenes domaint egy évre. Emellett eltávolítja a Wix hirdetéseket.

Korlátlan terv. Havonta 11,50 USD / hónap, évente 12,50 USD / hó, vagy hónaponként 16 USD.

Wix szerint a Korlátlan Terv tökéletes vállalkozók és szabadúszók számára, akiknek nincs szükségük online áruházra. A Combo tervben szereplőkön kívül 10 GB-os tárolást és korlátlan sávszélességet is tartalmaz. Ez magában foglalja továbbá két nagyszerű üzleti alkalmazást: a Form Builder alkalmazást (48 USD érték) és a Site Booster alkalmazást (60 USD érték)..

e-kereskedelem terv. 15 hónap / hónap 2 évre, 16,50 dollár / hónap évente vagy 20 dollár hónapra.

A Wix e-kereskedelemterve mindent tartalmaz a Korlátlan Tervben, valamint 10 GB-os sávszélességet, 20 GB-os tárolást és egy online áruházat. Ez a legjobb terv kisvállalkozások számára.

VIP terv. 23 hónap / hónap 2 évre, 24.50 dollár / hónap évente vagy 30 dollár hónapra.

Ez a végső terv. A Wix VIP csomagja mindent tartalmaz az e-kereskedelem tervében, valamint korlátlan sávszélességet, havonta 20 e-mail kampányt és egy professzionális webhelyértékelést.

Melyik jobb az Ön számára?

Szóval melyik kínál jobb terveket? Négyzet vagy Wix?

A válasz erre különbözik attól függően, hogy mit akar kifejezetten a webhelyével tenni. Hasonlítsuk össze a legfontosabb pontokat.

Először is, a nyilvánvaló különbség az, hogy a Wix-nek van egy Szabad Terve, és a Squarespacenek nincs; ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Wix a jobb választás. Hacsak az Ön webhelyét nem kizárólag személyes használatra használják, a Wix Free Plan nem nagyszerű választás, mivel márkanevei hirdetései hátráltatják a professzionális üzleti webhelyet. A Négyzet viszont ad-mentes.

Másodszor, ott van a tényleges árkülönbség. Ha a legolcsóbb opciót keresi, akkor a Wix tűnhet a legjobb választásnak. De annak ellenére, hogy a Squarespace többet fizet, kiváló szolgáltatásokkal jár, amelyek megérik a többletköltségeket.

Például, ha összehasonlítjuk a Squarespace üzleti tervét (évente 18 dollár / hónap) a Wix VIP tervével (évi 24,50 dollár / hónap), akkor a Squarespace terve valójában olcsóbb, és további előnyöket is magában foglal..

Harmadszor, a Squarespace nagyobb sávszélességet és tárhelyet kínál, mint a Wix. Míg a Squarespace összes terve korlátlan sávszélességet és tárolást tartalmaz, a Wix csak korlátlan sávszélességet kínál, és csak a Korlátlan és VIP tervben. Lehet, hogy ez nem a legjobb megoldás, ha vállalkozása növekedését tervezi.

Ezen pontok alapján a Squarespace tűnik a jobb választásnak, ha professzionális üzleti webhelyet szeretne, amelynek növekedési potenciálja van. De ismét, minden attól függ, mire van szüksége. Előfordulhat például, hogy akkor a Wix-et részesíti előnyben, ha egyszerű személyes projektre van szüksége, és nincs szüksége korlátlan sávszélességre és tárolásra.

Akár a Wix, akár a Squarespace lehetőséget választja, jobb, ha korábban kitalálja, elkötelezi magát vagy sem, majd ragaszkodjon hozzá. Ilyen módon költséghatékonyabb.

4. Népszerűség

A Wix és a Squarespace népszerűségének meghatározásához nézzük meg a számokat:

A négyzet és a Wix webhelyek áttekintése

Squarespace:

 • A Squarespace 2003-ban alakult
 • Több mint 500 000 webhelyet üzemeltet
 • Több mint 1 millió fizető ügyfele van

Wix:

 • A Wix-et 2006-ban alapították
 • Több mint 87 millió felhasználója van
 • 2,12 millió fizető ügyfelével rendelkezik

Fontos figyelembe venni azt is, hogy mit gondolnak a felhasználók a Wix-ről és a Squarespace-ről, tehát itt található a leggyakoribb pontok áttekintése:

Négyzet- és Wix-vélemények

Squarespace:

 • Élvezte a Squarespace nagyszerű szerkesztőjének használatát vonzó és összetett webhelyek létrehozására
 • Elismerték, hogy a feltöltött képek miként méretezhetők azonnal, és hogy a fejlesztők hogyan férnek hozzá a CSS-hez és a HTML-hez
 • A korábbi tapasztalatokkal könnyebben használható, de nem kezdőbarát
 • Leginkább pozitív értékeléseket adott, de nem tökéletesek a rossz ügyfélszolgálat és a túl sok hiba miatt
 • Ajánlja másoknak elsősorban ezeknek a szolgáltatásoknak köszönhetően: hatékony e-kereskedelmi eszközök, nincs szükségük kódolási ismeretekre, gyönyörű tervezésre és sablonokra, rugalmasak és méretezhetők – bármilyen üzleti típusra vagy méretre

Wix:

 • Szerette a hihetetlenül könnyen használható drag and drop szerkesztőt
 • Élvezte vonzó webhelyek létrehozását kódolási ismeretek nélkül
 • Élvezte a kiváló ügyfélszolgálatot, a tervezési képességeket és a fizetés-feldolgozási szolgáltatásokat
 • A kritikusok olyan felhasználóbarátnak találták, hogy szórakoztatónak írták le
 • A panaszok ritkák voltak, amíg az új szerkesztőre nem váltottak, ami lassú és bosszantó

Melyik jobb az Ön számára?

A népszerűség nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami jobb, de segíthet döntésének meghozatalában. Ne feledje, hogy a számok nem feltétlenül pontosak, mivel mindig változnak. És ne feledje, hogy a Wix óriási 87 millió felhasználója magában foglalja azokat, akik feliratkoztak a Szabad Tervre, és azokat, akik nem aktívan használják azt..

A Wix és a Squarespace egyaránt rengeteg népszerűséget és pozitív visszajelzést szereztek kezdésük óta. Noha a panaszok ritkák, fontos figyelembe venni a negatív visszajelzéseket, mivel előfordulhat, hogy ugyanazokkal a problémákkal szembesülhet, mint másoknak.

A fő problémák, amelyekkel az emberek a Squarespace-rel foglalkoztak, az, hogy az nem kezdőbarát, és az ügyfélszolgálat nem a legjobb. Ez a két probléma együttesen nem ösztönöz sok bizalmat a kezdők számára, mert előfordulhat, hogy küzdenek a Squarespace használatával, és nem tudják megtalálni a szükséges segítséget, amikor szükségük van rá.

A fő problémák, amelyekkel az emberek a Wix-szel kapcsolatban merültek fel, az új szerkesztő megváltoztatására vonatkoznak, amelyet a felhasználók lassúnak és frusztrálónak neveztek, a régi szerkesztőtől eltérően. De annak ellenére, hogy a szakértők szintén kritizálták ezt, bízik abban, hogy a Wix foglalkozik ezekkel a kérdésekkel.

Ezen pontok, valamint a felhasználók pozitív visszajelzései alapján úgy tűnik, hogy a Squarespace népszerűbb azok között, akik már rendelkeznek műszaki tapasztalattal és nem igényelnek sok segítséget, míg a Wix úgy tűnik, hogy népszerűbb azok között, akik egyszerűbb és könnyebb platform.

Tehát, ha kezdő vagy, akkor valószínűleg inkább a Wix-et fogja jobban kedveli a könnyen kezelhető felületével. És ha rendelkezik kódolási ismeretekkel vagy más webhely-készítési tapasztalattal, akkor valószínűleg inkább a Squarespace-t részesíti előnyben annak fejlettebb lehetőségeivel..

5. Főbb szolgáltatások és ügyfélszolgálat

Hogy képet kapjon a Squarespace és a Wix főbb jellemzői közötti különbségről, itt található egy rövid áttekintés:

Weboldal-készítők főbb jellemzői

SquarespaceWIX
 • Modern sablonok
 • Stílusszerkesztő
 • Beépített mobil webhelyek
 • Sablonok váltása
 • Testreszabható tartalom elrendezések
 • Képkezelő
 • CDN tartalmazza
 • Érzékeny Image Loader
 • Getty Images integráció
 • Kép SEO
 • Galéria blokkok
 • Videó a galériákban
 • Audio gyűjtemények
 • Társadalmilag összekapcsolt
 • Könnyű importálás
 • Egyedi WYSIWYG szerkesztő
 • Automatikusan reagáló minták
 • Teljes képernyő szerkesztés
 • Felhasználói adatok gyűjtése
 • Telephely-ellenőrzés
 • Intuitív drag and drop szerkesztő
 • Mobilbarát
 • Ingyenes tárhely
 • Egyéni domain
 • Több mint 500 tervező által készített sablon
 • Több mint 40 egyedi galéria
 • Parallax 3D effektusok
 • Korlátlan számú weboldal
 • HTML beágyazási kód
 • Facebook alkalmazások
 • Személyre szabott Google Mailbox
 • Privát és védett weboldalak

A Wix és a Squarespace szolgáltatásainak és az ügyfélszolgálat összehasonlítása

SquarespaceWIX
Beállítás – A Squarespace webhely megszerzése egyszerű. Csak hozzá kell adnia a nevét és e-mail címét.Beállítás – A Wix webhely megszerzése szintén egyszerű. Használhatja e-mail címét vagy társadalmi fiókját (Facebook vagy Google).
Egyéni domain név – Az első évben minden terv tartalmaz egy ingyenes egyéni domaint.Egyéni domain név – Csak prémium csomagokkal érhető el.
Webhelybiztonság – PCI-kompatibilis és SSL-engedélyezve. Minden adatot a Squarespace biztonságos szerverein tárolnak.Webhelybiztonság – PCI-kompatibilis és SSL-engedélyezve. A webhelyeket a Wix biztonságos szerverein tárolják. TRUSTe tanúsítvánnyal. Megfelel az EU és az Egyesült Államok és Svájc közötti biztonságos kikötő keretrendszerének.
Mobil optimalizálás – A sablonok automatikusan reagálnak és bármely mobil eszközön működnek.Mobil optimalizálás – Nem automatikusan optimalizálja a mobil alkalmazást, de rendelkezik egy dedikált mobilszerkesztő oldallal.
SEO – SEO-barát. Címkézés és XHTML elérhető. Testreszabhatja az egyes oldalak URL-jét.SEO – korlátozott SEO. Optimalizálhatja az oldalcímeket, a metaleírásokat és az alternatív címkéket.
Átjáró-integráció – Csak a Stripe fizetési átjáró.Átjáró-integráció – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (csak Latin-Amerikában) vagy az Offline Payment opció.
Közösségi médiaintegráció – integrálódik a közösségi média széles választékával.Közösségi médiaintegráció – Közösségi bárral és különféle alkalmazásokkal rendelkezik.
e-kereskedelem – Minden terv tartalmaz egy online áruházat, és lehetővé teszi korlátlan termékek eladását. A webhelytervek eladási tranzakciós díjakat tartalmaznak, de az e-kereskedelmi terveknek nincs.e-kereskedelem – Az e-kereskedelem terv online áruházat is tartalmaz; azonban nem javasoljuk a Wix használatát, ha online eladni szeretne. A fő probléma az, hogy csak egy átalánydíjas lehetőség van. Ha továbbra is használni szeretné a Wix-ot, próbáljon ki egy kiegészítő alkalmazást, mint például az Ecwid, hogy növelje a funkcionalitást.
Blog – A blogplatform meglehetősen átfogó. Ütemezheti a hozzászólásokat és importálhat blogtartalmakat a Bloggerből, a Tumblrből, a Squarespace 5ből és a WordPressből.Blog – A blogplatform alapvető, és nem SEO-barát. Ütemezheti a bejegyzéseket, de nem tudja importálni a blog tartalmát.
Webtárhely – Minden terv tartalmazza a teljesen menedzselt felhő-tárhelyet.Webtárhely – a Wix is ​​üzemeltet szerverein.
Alkalmazások és kütyü – Hasznos blokkok olyan dolgokhoz, mint az OpenTable és a BandsInTown. Minden máshoz, amelyet nem tartalmaz, felveheti a kódját. Használhat kiegészítő funkciókat is, mint például a galéria kütyü és a közösségi média kütyü.Alkalmazások és kütyü – A Wix App piacon több mint 260 alkalmazás és kütyü található.
Navigációs mélység – Csak egy mélységszint.A navigáció mélysége – Legfeljebb két szint.
Bevételszerzés – Adjon hozzá Google AdSense, AdWords, Overture vagy szalaghirdetéseket.Bevételszerzés – adjon hozzá Google AdSense, szalaghirdetéseket vagy társult linkeket.
Hírlevél eszköz – Csatlakoznia kell egy MailChimp-fiókhoz.Hírlevél eszköz – Használhatja a Wix ShoutOut alkalmazását.
Kapcsolatfelvételi űrlap – Testreszabható kapcsolatfelvételi űrlapkészítő elérhető.Kapcsolatfelvételi űrlap – elérhető egy egyszerű kapcsolatfelvételi űrlapkészítő.
Fórum – HTML-kódon keresztül felveheti a Muut fórumot.Fórum – Használhat egy alkalmazást.
HTML szerkesztő – elérhető a HTML kód szerkesztő blokk.HTML szerkesztő – Használhat egy alkalmazást.
Jelszóvédelem – Az egyes weboldalakat egyedi jelszóval védheti.Jelszóvédelem – Az egyes weboldalakat egyedi jelszóval is megvédheti.
Tárhely – korlátlan minden tervhez.Tárhely – 500 MB – 20 GB, attól függően, hogy melyik tervet használja.
Látogatói statisztikák – Használja a Squarespace Analytics alkalmazást, vagy állítsa be a Google Analytics szolgáltatást.Látogatói statisztikák – a Web-Stats alkalmazás elérhető az ingyenes csomagban. A Google Analytics elérhető a prémium csomagokban.
Több nyelv – Az összes nyelv beírható a szerkesztőbe, de a felület csak angolul működik.Több nyelv – A webhely szövege minden UTF8-kompatibilis nyelven megadható. A szerkesztő 15 nyelven érhető el.
Ügyfélszolgálat – Nincs telefonos támogatás. Az e-mail támogatás egy órás fordulóban érhető el. Az élő csevegés 24 órán keresztül elérhető, de néha hosszú sorok vannak. Kiterjedt tudásbázis, áttekintések, video oktatóanyagok és Q&Egy szakasz szintén rendelkezésre áll. Havonta egyszer egy-egy műhely tart a NYC-vel a csapattal.Ügyfélszolgálat – Nincs élő csevegési támogatás. Széles körű tudásbázis, áttekintések, video oktatóanyagok, fórumok és egy 24 órás, 7 órás súgó áll rendelkezésre. A telefonos támogatás hétfőtől péntekig 6 és 17 óra között elérhető a csendes-óceáni téli idő szerint. A VIP terv hozzáférést biztosít egy VIP csapathoz, aki válaszol a hívásokra.

6. Következtetés és ajánlások

Ha elolvasta ezt a bejegyzést az elejétől a végéig, akkor valószínűleg már inkább a Wix vagy a Squarespace felé hajol, de itt vannak a végső ajánlásaink:

A Squarespace alkalmazást azoknak az embereknek ajánljuk, akik szeretnének lenyűgöző webhelyeket létrehozni, amelyek nem igényelnek sok testreszabást, különösen portfóliók, rendezvényoldalak, művészek, tervezők és kisvállalkozások számára. Az e-kereskedelem tervei meglehetősen költségesek, de ha egyszerű, kedvező árú, professzionális megjelenésű webhelyet szeretne, akkor a Cover Page terv vagy a Personal Plan kiváló lehetőség.

A Wix-et azoknak ajánljuk, akik szeretnék létrehozni első webhelyüket, de nem rendelkeznek műszaki vagy tervezési ismeretekkel. Válassza a Wix lehetőséget, ha azt akarja, hogy egy weboldal-készítő olyan könnyen használható legyen, hogy szórakoztatóbb, mint bosszantó. Ha valami fejlettebbet vagy több e-kereskedelem eszközt keres, próbálkozzon a Squarespace-rel vagy nézzen meg más lehetőségeket.

De amint folyamatosan mondjuk, a weboldal-készítő kiválasztása fontos döntés, és minden az Ön egyedi igényeitől függ. Tehát használja ezt a bejegyzést útmutatásként, de ne csak vegye figyelembe a szót. Ezenkívül érdemes elolvasnia a Squarespace weboldal készítő és a WordPress szoftver összehasonlítását.

Nagyon javasoljuk, hogy mielőtt döntéseket hozna, kipróbálhatja a Squarespace ingyenes próbaverzióját és a Wix ingyenes tervét. Vizsgáljon meg, kísérletezzen és derítse ki, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Reméljük, hogy ez a bejegyzés hasznosnak bizonyult, és sok szerencsét a webhely felépítéséhez!

Inkább a Wix vagy a Squarespace? Van más oka is az egyik kiválasztására? Szeretnénk hallani őket, ezért kérjük, ossza meg őket az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map