Comparatie Squarespace vs. Wix: Ce constructor de site-uri alege?

Ceva ce este posibil să realizezi, la scurt timp după ce ai decis să începi primul site, este că alegerea celui mai potrivit constructor de site-uri este mai importantă și mai dificilă decât ai crezut.


Cu atât de multe opțiuni disponibile, dintre care cele mai multe arată probabil la fel la prima vedere, este dificil să știi care să alegi. Nu doriți să o alegeți pe cea greșită, să pierdeți timp pentru a vă crea site-ul dvs. și, în cele din urmă, aflați că trebuie să vă schimbați la un alt constructor de site-uri. Așadar, asigurați-vă că rezervați ceva timp pentru a lua în considerare mai întâi toate opțiunile.

Dacă încercați să alegeți între Wix și Squarespace, ați ajuns la locul potrivit. Știm că cercetarea și compararea opțiunilor dvs. pot fi destul de obositoare și consumatoare de timp, așa că am depus eforturi pentru dvs..

Comparație spațiu și Wix

În această postare, veți găsi ceea ce trebuie să știți despre Squarespace și Wix pentru a vă lua decizia. Începeți din start sau săriți la secțiunile care vă sunt cele mai relevante.

1. Prezentare generală a Squarespace and Wix

Pentru a vă face o idee despre ceea ce fiecare constructor de site-uri poate și nu vă poate oferi, iată o comparație rapidă a avantajelor și a contra pentru Squarespace și Wix:

Squarespace Website Builder

PROSCONS
Șabloane foarte profesionale, de înaltă calitate

Platforma avansată de blogging

Sunt disponibile planuri bune de comerț electronic

Panou de bord de analiză încorporată

Proiecte responsive pentru optimizare mobilă

Nu este disponibilă versiunea gratuită

Nu este atât de ușor de personalizat ca alți construitori de site-uri

Numărul redus de șabloane disponibile

Doar un nivel de navigare

Lipsește integrarea cu PayPal – numai cu banda

Wix Website Builder

PROSCONS
Interfață ușoară, intuitivă

Nu sunt necesare cunoștințe tehnice sau de proiectare

Numărul mare de șabloane proiectate profesional din care să alegeți

Vizualizare separată pentru optimizare mobilă

Piață extinsă de aplicații pentru funcționalitate suplimentară

Nu se poate schimba de la șablonul ales

Fără acces la un cod sursă

Opțiuni limitate pentru platforme de blogging

Funcționalitate eCommerce slabă

Care este cea mai bună parte din Squarespace și Wix?

Utilizarea Squarespace are multe avantaje mari, cum ar fi planurile sale de comerț electronic și platforma avansată de blogging, așa că este dificil să te gândești la un singur motiv pentru care ar trebui să-l folosești. Dar, dacă ar trebui să o restrângeți la cea mai bună caracteristică, există una care iese în evidență: șabloanele moderne ale Squarespace.

Majoritatea oamenilor sunt de acord că selecția de modele de înaltă calitate a Squarespace este o parte importantă a motivului pentru care au ales-o în fața altor constructori de site-uri, deoarece puteți crea un site web frumos, profesional, cu reacție, chiar și fără cunoștințe tehnice sau de design..

Modelele Wix sunt de asemenea o caracteristică excelentă, dar cea mai bună parte a Wix este că este atât de ușor de utilizat. Este un simplu constructor de site-uri de drag and drop care este mai ușor de personalizat decât Squarespace și nu ai nevoie de cunoștințe tehnice sau de proiectare pentru a-l utiliza.

Deci, de unde știi care sunt punctele forte mai bune? Spațiu sau Wix? Ei bine, totul depinde de ceea ce căutați într-un constructor de site-uri web.

De exemplu, persoanele care sunt noi în crearea de site-uri web și doresc doar ceva simplu și ușor de utilizat tind să prefere Wix. Iar persoanele care doresc ca un site web profesional să înceapă un mic magazin online tind să prefere Squarespace.

Cât de ușor este să folosiți Squarespace și Wix?

Constructor de site-uri Squarespace vă permite să creați un site web cu aspect profesional, fără cunoștințe tehnice, dar nu este cel mai ușor constructor de site-uri web de utilizat. Problema principală este că, chiar dacă nu trebuie să știi cum să codifici dacă folosești doar șabloanele așa cum sunt, va trebui să știi cum să codezi dacă vrei să personalizezi ceva.

Desigur, există tutoriale pentru începători care vă pot ajuta, dar dacă construirea site-ului dvs. web implică o mulțime de personalizări și dacă încă mai luptați să utilizați Squarespace după proba gratuită, este probabil mai bine să treceți la ceva mai ușor, cum ar fi Wix.

Constructor de site-uri Wix este unul dintre cele mai simple programe online pentru a crea un site web și este incredibil de ușor de utilizat. Nu este nevoie de mult timp pentru a afla elementele de bază, așa că veți putea crea un site web cu aspect profesional în cel mai scurt timp. Nu aveți nevoie de cunoștințe tehnice, fie pentru a utiliza interfața simplă de drag and drop.

Dacă doriți ceva ceva mai avansat, atunci puteți prefera Squarespace. Dar, în ceea ce privește ușurința de utilizare, Wix este în mod clar opțiunea mai bună.

Cine ar trebui să folosească spațiul și wix?

Squarespace este o opțiune excelentă pentru întreprinderile comerciale, atât site-urile private mici și mari, cât și companiile mici care își doresc un magazin online. Este deosebit de util pentru pagini de evenimente, restaurante și reclame (de exemplu, fotografi, artiști, designeri, muzicieni etc.). Platforma de blogging este cunoscută pentru a fi cea de-a doua cea mai bună după WordPress, deci este și o opțiune excelentă pentru bloggeri. Nu se adresează întreprinderilor mijlocii sau mari care caută o platformă extrem de personalizabilă.

Wix este o opțiune excelentă pentru începători, freelanceri și întreprinderi mici. Este deosebit de util pentru creativi care doresc să creeze un portofoliu online, pasionați și întreprinderi mici care nu au nevoie de un magazin online. Desigur, puteți utiliza în continuare Wix pentru a crea un magazin online, dar nu veți obține la fel de mult ca la Squarespace, care are planuri de comerț electronic mai avansate..

Cât de scalabile sunt Squarespace și Wix?

Toate planurile Squarespace includ lățime de bandă și stocare nelimitată. Dacă doriți să vindeți produse digitale (de exemplu, cărți electronice, fișiere audio etc.), limita dimensiunii fișierelor este de 300 MB, cu fișiere audio limitate la 160 MB și încărcări de fișiere limitate la 20 MB. Site-ul dvs. web este limitat la 20 de pagini dintr-un Plan personal sau 1000 de pagini din toate celelalte planuri. Dacă intenționați să adăugați o cantitate mare de informații pe site-ul dvs. web, Squarespace recomandă utilizarea unui blog în loc de pagini.

Spre deosebire de Squarespace, Wix nu include stocare nelimitată, fiind cea mai mare sumă pe care o oferă 20 GB pe Planul de comerț electronic și Planul VIP; cu toate acestea, include pagini nelimitate pe toate planurile premium. De asemenea, include lățimea de bandă nelimitată, dar numai pentru Planul nelimitat și Planul VIP.

Ce fel de reputație au Spațiul și Wix-ul?

Squarespace și Wix au o reputație solidă și recenzii pozitive în mare parte în comunitatea de afaceri și în rândul utilizatorilor, dar sunt binecunoscute pentru diferite lucruri. În timp ce Squarespace a câștigat o reputație pentru design-urile sale uimitoare și pentru curba de învățare pe care utilizatorii o experimentează la început, Wix și-a câștigat o reputație pentru păstrarea datelor în siguranță și pentru faptul că este incredibil de ușor de utilizat.

Squarespace și Wix au o garanție de returnare a banilor?

Încercați proba de 14 zile gratuite înainte de a vă decide asupra unui plan, deoarece Squarespace nu are o garanție de returnare a banilor. Ei presupun că proba gratuită vă va oferi suficient timp pentru a o testa și decide dacă doriți să o utilizați sau nu.

Spre deosebire de Squarespace, Wix are o garanție de returnare a banilor pentru toate planurile premium. Dacă vă este îngrijorat să nu aveți suficient timp pentru a-l testa mai întâi, Wix poate fi opțiunea mai bună, deoarece nu există nicio limită de timp pentru planul gratuit al lui Wix. Dar, dacă ați decis să utilizați Squarespace, asigurați-vă că profitați la maximum de proba gratuită.

Au câștigat vreo distincție?

Squarespace a câștigat premiile Innovation By Design 2015 pentru web design și a fost numit de mulți drept unul dintre companiile de top pentru a lucra la New York în 2015. De asemenea, a câștigat patru premii la al 18-lea premiu Webby anual în următoarele categorii: Servicii Web & Aplicații, cel mai bun design vizual – site web estetic, servicii web & Aplicații (Vocea oamenilor), Cea mai bună pagină Acasă / Bine ați venit (Vocea oamenilor).

2. Proiecte și șabloane disponibile

Iată o prezentare rapidă a Caracteristicile și șabloanele de proiectare ale Squarespace:

 • Peste 40 de șabloane și peste 20 de machete de pagini de acoperire din care să alegeți
 • Proiecte responsive pentru optimizare mobilă
 • Puteți trece la un alt șablon oricând doriți și puteți lucra la mai multe modele în același timp

Galeria de modele de spațiu spațiu

Nu numai că șabloanele Squarespace sunt frumoase, cu aspect profesionist și receptive, sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice. Sunt disponibile trei tipuri diferite: șabloane de site-uri web, șabloane de stocare și machete de pagini de copertă.

Șabloanele site-ului web ale Squarespace se concentrează în primul rând pe prezentarea afacerii sau a ideii dvs. și, în al doilea rând, în prezentarea produselor. Șabloanele magazinului sunt concepute special pentru magazinele online, dar puteți alege, de asemenea, din șabloanele site-ului web dacă vă aflați într-un Plan de comerț. Dacă sunteți într-un plan de pagină de copertă, puteți alege dintre peste 20 de machete concepute special pentru paginile de copertă.

Iată o prezentare rapidă a Caracteristicile și șabloanele de design ale lui Wix:

 • Peste 510 șabloane din care să alegeți
 • Șabloanele nu răspund, dar Wix are o pagină de editare mobilă separată
 • Nu puteți trece la un alt șablon după ce ați ales unul

Galeria de modele Wix pentru exemple

Wix oferă o mare varietate de șabloane cu aspect profesionist pentru diferite industrii, cu categorii și sub-categorii care să vă ajute să îl găsiți pe cel potrivit. De exemplu, dacă faceți clic pe categoria Afaceri, puteți alege dintre următoarele sub-categorii: Consultanță & Coaching, Servicii & Întreținere, publicitate & Marketing, Autovehicule & Mașini, Imobiliare, Finanțe & Drept, Tehnologie & Aplicații și animale de companie & animale.

Ceea ce este mai bine pentru tine?

Deci, care este mai bine? Modelele și șabloanele Squarespace sau Wix?

Ei bine, să le comparăm. În primul rând, Wix are mult mai multe șabloane disponibile decât Squarespace, deci puteți avea șanse mai bune de a găsi șablonul perfect cu Wix. Dar, chiar dacă nu există la fel de multe opțiuni, șabloanele uimitoare ale Squarespace sunt greu de ignorat. În timp ce Wix câștigă din punct de vedere cantitativ, Squarespace câștigă din punct de vedere al calității.

În al doilea rând, puteți avea modele responsive care sunt automatizate automat pentru mobil dacă utilizați Squarespace, în timp ce nu puteți dacă utilizați Wix, deși puteți utiliza pagina de editare mobilă separată a lui Wix. Așadar, întrebați-vă acest lucru: doriți să cheltuiți mai puțin timp pentru optimizarea mobilă sau doriți opțiuni avansate de editare pentru mobil care vă oferă mai mult control asupra a ceea ce văd clienții?

În al treilea rând, Squarespace vă permite să schimbați șabloane, astfel încât să puteți experimenta pentru a vedea care funcționează cel mai bine. Dar Wix nu permite acest lucru. Din păcate, dacă schimbați șabloane pe Wix, veți pierde tot conținutul dvs. și va trebui să începeți din nou.

Wix și Squarespace au ambele avantaje, dar dacă sunteți în căutarea celor mai bune caracteristici și șabloane de design de înaltă calitate, care vor ieși în evidență de mulțime, atunci ar trebui să utilizați Squarespace.

3. Prețul

Iată o prezentare rapidă a diferitelor planuri disponibile cu Squarespace și Wix:

Prezentare generală a Squarespace și a planurilor Wix

Squarespace:

 • Fără versiune gratuită (doar o probă gratuită de 14 zile)
 • Plan de acoperire
 • Site-uri – Plan personal și plan de afaceri
 • Magazinele online – Planul de comerț electronic de bază și Planul avansat de comerț electronic

Wix:

 • Plan gratuit
 • Planuri premium – Conectați Planul de Domeniu, Planul Combo, Planul nelimitat, Planul de comerț electronic, Planul VIP

Prețurile spațiului spațial

Prețul este important să aveți în vedere înainte de a lua decizia, așa că să aruncăm o privire mai atentă la fiecare plan.

Toate planurile.

Toate planurile Squarespace includ lățime de bandă și stocare nelimitată, un domeniu personalizat gratuit (cu achiziție anuală), un site web optimizat pentru mobil, analize web puternice și asistență 24/7.

Plan de acoperire. Începând de la 3 USD / lună.

Planul de pagini acoperite al Squarespace este perfect pentru cei care doresc doar o simplă pagină de pornire. Acesta include o pagină cu un aspect personalizabil, doi contribuitori (inclusiv proprietarul site-ului), design mobil încorporat și un domeniu personalizat gratuit pentru un an.

Detalii despre planul paginii de acoperire spațiu

Planul personal. 12 dolari / lună anual sau 16 USD lună în lună.

Planul personal al Squarespace este o opțiune excelentă pentru cei care doresc un site web mic și au nevoie de mai mult decât ceea ce poate oferi Planul de acoperire. Cu acest plan, puteți adăuga 20 de pagini, galerii și bloguri. Aveți acces atât la șabloanele site-ului, cât și la aspectele paginii de copertă. De asemenea, puteți accepta donații și să vindeți produse nelimitate cu o taxă de tranzacție de vânzare de 3%.

Plan de afaceri. 18 $ / lună anual sau 26 $ lună în lună.

Dacă doriți să vă concentrați mai întâi pe ideea sau afacerea dvs. și, în al doilea rând, în prezentarea produselor dvs., atunci Planul de afaceri al Squarespace este pentru dvs. Este mai bun pentru companii decât Planul personal, dar este mai simplu decât Planurile de comerț electronic. Puteți adăuga pagini, galerii și bloguri nelimitate și aveți colaboratori. De asemenea, puteți vinde produse nelimitate cu o taxă de tranzacție de vânzare de 2%, precum și acces la Platforma pentru dezvoltatori, un credit Google AdWords de 100 USD și un e-mail profesional gratuit de la Google.

Detalii despre planul de afaceri Squarespace

Planul de bază al comerțului electronic. 26 dolari / lună anual sau 30 $ lună pe lună.

Planul de bază al comerțului electronic de la Squarespace include tot ceea ce cuprinde Planul de afaceri, cu excepția acestuia, include analize de comerț puternice, imprimare de etichete prin Shipstation, contabilitate integrată prin Xero și fără taxe de tranzacție. De asemenea, vă oferă acces la opțiuni avansate de inventar, comenzi, taxe și reduceri. Acest plan este o opțiune excelentă pentru cei care intenționează să își dezvolte afacerea.

Planul avansat de comerț electronic. 40 $ / lună anual sau 46 dolari lună în lună.

Pentru magazinele online mai mari, poate doriți să faceți upgrade la acest plan. Pe lângă tot ceea ce figurează în Planul de bază al comerțului electronic al Squarespace, Planul avansat de comerț electronic include recuperarea automată a plăților abandonate și transportul transportatorului în timp real.

Prețul lui Wix

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre planurile lui Wix.

Detalii despre planurile de preț Wix

Toate planurile.

Toate planurile lui Wix includ pagini nelimitate și acces la Editorul mobil. Toate planurile premium ale Wix includ Google Analytics, găzduire gratuită, asistență premium, conexiune la domeniu, favicon personalizat și editare mobilă.

Plan gratuit.

Planul gratuit al Wix este o opțiune excelentă dacă doriți să testați Wix înainte de a continua sau dacă doriți doar un site personal, dar nu atât dacă doriți un site web profesional, deoarece Wix afișează anunțuri de marcă pe site-ul dvs. și adresa URL este de asemenea Wix-branded. Aveți pagini nelimitate și acces complet la editorul și șabloanele Wix, dar limita de stocare este de 500 MB, iar limita de lățime de bandă este de 1 GB.

Conectați planul de domeniu. 4 USD / lună timp de 2 ani, 4,50 USD / lună anual sau 7 luni lunar.

Planul de domeniu Conectare este cel mai de bază plan Premium de Wix. Diferența dintre acest plan și Planul gratuit este că acesta vă permite să transferați domeniul dvs. curent pe Wix.

Combo Plan. 8 USD / lună timp de 2 ani, 8,50 USD / lună anual sau 12 luni lunar.

Wix recomandă Planul Combo pentru proiecte personale și nu pentru companii. Include totul în Planul de domenii Conectare, împreună cu lățimea de bandă de 2 GB, stocarea de 3 GB și un domeniu gratuit pentru un an. De asemenea, elimină reclame Wix.

Plan nelimitat. 11,50 USD / lună timp de 2 ani, 12,50 USD / lună anual sau 16 luni lunar.

Potrivit Wix, Planul nelimitat este perfect pentru antreprenorii și freelancerii care nu au nevoie de un magazin online. În plus față de tot ceea ce este în Planul Combo, include 10 GB stocare și lățime de bandă nelimitată. De asemenea, include două aplicații de afaceri excelente: aplicația Form Builder (valoare de 48 USD) și aplicația Site Booster (valoare de 60 USD).

Planul de comerț electronic. 15 USD / lună timp de 2 ani, 16,50 USD / lună anual sau 20 $ lună lunar.

Planul de comerț electronic al Wix include tot ceea ce este în Planul nelimitat, precum și lățimea de bandă de 10 GB, stocarea de 20 GB și un magazin online. Acesta este cel mai bun plan pentru întreprinderile mici.

Plan VIP. 23 dolari / lună timp de 2 ani, 24,50 USD / lună anual sau 30 $ lună pe lună.

Acesta este planul suprem. Planul VIP al Wix include tot ceea ce figurează în Planul de comerț electronic, precum și lățimea de bandă nelimitată, 20 de campanii de e-mail pe lună și o revizuire profesională a site-ului.

Ceea ce este mai bine pentru tine?

Deci, care oferă planuri mai bune? Spațiu sau Wix?

Răspunsul la acesta va diferi în funcție de ceea ce vrei să faci în mod special cu site-ul tău. Dar, să comparăm punctele cele mai importante.

În primul rând, diferența evidentă este că Wix are un plan gratuit, iar spațiul spațial nu; cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că Wix este opțiunea mai bună. Cu excepția cazului în care site-ul dvs. web este doar pentru uz personal, Planul gratuit al Wix nu este o alegere excelentă, deoarece reclamele sale de marcă nu vor distruge site-ul dvs. profesional de afaceri. Squarespace, pe de altă parte, nu este publicitar.

În al doilea rând, există diferența de preț reală. Dacă căutați cea mai ieftină opțiune, atunci Wix poate părea cea mai bună opțiune. Dar, deși Squarespace costă mai mult, vine cu funcții excelente, care merită mult costul suplimentar.

De exemplu, dacă comparăm Planul de afaceri al Squarespace (18 $ / lună anual) cu Planul VIP al lui Wix (24,50 USD / lună anual), planul Squarespace este de fapt mai ieftin și include, de asemenea, mai multe avantaje.

În al treilea rând, Squarespace vă oferă mai multă lățime de bandă și spațiu de stocare decât Wix. În timp ce toate planurile Squarespace includ lățime de bandă și stocare nelimitată, Wix oferă doar lățime de bandă nelimitată și numai pe Planul nelimitat și Planul VIP. Aceasta poate să nu fie cea mai bună opțiune dacă intenționați să vă dezvoltați afacerea.

Pe baza acestor puncte, Squarespace pare să fie opțiunea mai bună dacă doriți un site web profesional de afaceri cu potențial să crească. Dar, din nou, totul depinde de ceea ce ai nevoie. De exemplu, puteți prefera Wix dacă aveți nevoie doar de un simplu plan pentru un proiect personal și nu aveți nevoie de lățime de bandă și stocare nelimitată..

Indiferent dacă alegeți Wix sau Squarespace, este mai bine să vă dați seama mai devreme dacă doriți să o implicați sau nu, apoi rămâneți la ea. În felul acesta este mai rentabil.

4. Popularitate

Pentru a determina popularitatea Wix și Squarespace, să analizăm numerele:

Prezentare generală a site-urilor Squarespace și Wix

Squarespace:

 • Squarespace a fost fondată în 2003
 • Are peste 500.000 de site-uri găzduite
 • Are peste 1 milion de clienți plătitori

Wix:

 • Wix a fost fondată în 2006
 • Are peste 87 de milioane de utilizatori
 • Are 2,12 milioane de clienți plătitori

De asemenea, este important să luăm în considerare ce cred utilizatorii despre Wix și Squarespace, așa că iată o imagine de ansamblu asupra celor mai comune puncte pe care le ridică:

Recenzii Squarespace și Wix

Squarespace:

 • S-a bucurat folosirea puternicului editor Squarespace pentru a crea site-uri web atractive și complexe
 • S-a apreciat modul în care imaginile încărcate sunt dimensionate instantaneu la dimensiune și modul în care dezvoltatorii au acces la CSS și HTML
 • S-a găsit mai ușor de utilizat cu experiența anterioară, dar nu este prietenoasă pentru începători
 • A oferit recenzii pozitive în cea mai mare parte, dar nu perfecte din cauza serviciului de clienți slab și a prea multor glitches
 • Le-aș recomanda altora, în principal, datorită acestor caracteristici: instrumente puternice de comerț electronic, nu au nevoie de cunoștințe de codificare, design și șabloane frumoase, flexibile și scalabile – pentru orice tip de afaceri sau dimensiuni

Wix:

 • Mi-a plăcut editorul de drag and drop incredibil de ușor de utilizat
 • Mi-a plăcut crearea de site-uri web atractive, fără cunoștințe de codificare
 • S-au bucurat de suportul excelent al clienților, de capacitățile de proiectare și de procesarea plăților
 • Criticii au considerat atât de ușor de utilizat încât au descris-o ca fiind distractivă de utilizat
 • Reclamațiile au fost rare, până la modificarea noului editor, care este lent și frustrant de utilizat

Ceea ce este mai bine pentru tine?

Popularitatea nu înseamnă neapărat că ceva este mai bun, dar vă poate ajuta să luați decizia. Doar rețineți că este posibil ca numerele să nu fie exacte, întrucât se schimbă mereu. De asemenea, rețineți că printre 87 de milioane de utilizatori enormi ai Wix includ cei care s-au înscris la Planul gratuit și cei care nu îl utilizează în mod activ.

Atât Wix, cât și Squarespace au obținut o cantitate corectă de popularitate și feedback pozitiv de când au început. Deși reclamațiile sunt rare, este important să iei în considerare feedback-ul negativ, deoarece s-ar putea să te întâlnești cu aceleași probleme pe care le au alții.

Principalele probleme pe care oamenii le-au avut cu Squarespace sunt că nu este prietenos pentru începători, iar asistența pentru clienți nu este cea mai bună. Aceste două probleme combinate nu inspiră multă încredere pentru începători, deoarece se pot găsi că se străduiesc să folosească Squarespace și nu pot localiza ajutorul de care au nevoie atunci când au nevoie..

Principalele probleme pe care oamenii le-au avut cu Wix se referă la schimbarea noului editor, pe care utilizatorii au descris-o ca fiind lentă și frustrantă de utilizare, spre deosebire de vechiul editor. Dar, chiar dacă experții au fost critici în acest sens, ei au încredere că Wix va aborda aceste probleme.

Pe baza acestor puncte, precum și feedback-ul pozitiv al utilizatorilor, Squarespace pare să fie mai popular în rândul celor care au deja o experiență tehnică și nu au nevoie de mult ajutor, în timp ce Wix pare să fie mai popular în rândul celor care doresc un lucru mai simplu și platformă mai ușoară.

Așadar, dacă ești începător, cel mai probabil preferați Wix cu interfața sa ușor de utilizat. Și dacă aveți cunoștințe de codare sau o altă experiență în construirea de site-uri web, cel mai probabil preferați Squarespace cu opțiunile sale mai avansate..

5. Caracteristici principale și asistență pentru clienți

Pentru a vă face o idee despre diferența dintre caracteristicile principale ale Squarespace și Wix, iată o privire de ansamblu rapidă:

Caracteristici principale pentru constructorii de site-uri web

SquarespaceWIX
 • Șabloane moderne
 • Editor de stil
 • Site-uri mobile încorporate
 • Schimbarea șabloanelor
 • Scheme de conținut personalizabile
 • Manager de imagini
 • CDN inclus
 • Încărcător de imagine responsive
 • Getty Images Integrare
 • Imagine SEO
 • Blocuri de galerie
 • Video în galerii
 • Colecții audio
 • Conectat social
 • Importare ușoară
 • Editor WYSIWYG personalizat
 • Proiecte cu răspuns automat
 • Editare pe ecran complet
 • Colectarea datelor utilizatorului
 • Control site
 • Editor intuitiv Drag and Drop
 • Mobil prietenos
 • Găzduire gratuită
 • Domeniu personalizat
 • Peste 500 de șabloane realizate de designeri
 • Peste 40 de galerii unice
 • Efecte Parallax 3D
 • Pagini web nelimitate
 • Cod de încorporare HTML
 • Aplicații Facebook
 • Căsuță poștală Google personalizată
 • Pagini Web private și protejate

Compararea funcțiilor și asistenței clienților Wix și Squarespace

SquarespaceWIX
Configurare – Obținerea unui site web Squarespace este simplă. Trebuie doar să adăugați numele și adresa de e-mail.Configurare – Obținerea unui site Wix este, de asemenea, simplă. Puteți utiliza adresa de e-mail sau un cont social (Facebook sau Google).
Nume de domeniu personalizat – Toate planurile includ un domeniu personalizat gratuit pentru primul an.Nume de domeniu personalizat – Disponibil numai cu Planuri Premium.
Securitate site-ul web – compatibil PCI și activat SSL. Toate datele sunt stocate pe serverele securizate ale Squarespace.Securitate site-ul web – compatibil PCI și activat SSL. Site-urile web sunt stocate pe serverele sigure ale Wix. Certificat TRUST. Respectă cadrul UE și SUA-Elvețian Portul sigur.
Optimizare mobilă – Șabloanele răspund automat și funcționează pe orice dispozitiv mobil.Optimizare mobilă – Nu se optimizează automat pentru mobil, dar are o pagină dedicată de editare mobilă.
SEO – SEO-friendly. Etichetare și XHTML disponibile. Puteți personaliza adresa URL a fiecărei pagini.SEO – SEO limitat. Puteți optimiza titlurile paginilor, meta-descrieri și etichete alt.
Integrare gateway – Gateway de plată numai Stripe.Integrare gateway – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (doar America Latină) sau opțiunea de plată offline.
Integrare social media – se integrează cu o gamă largă de opțiuni de social media.Integrare social media – Are o bară socială și diverse aplicații.
eCommerce – Toate planurile includ un magazin online și vă permit să vindeți produse nelimitate. Planurile site-ului web au taxe de tranzacții de vânzare, dar Planurile de comerț electronic nu au nicio.eCommerce – Planul de comerț electronic include un magazin online; cu toate acestea, nu recomandăm să folosiți Wix dacă doriți să vindeți online. Problema principală este că există o singură opțiune de tarif forfetar. Dacă totuși doriți să folosiți Wix, încercați o aplicație suplimentară precum Ecwid pentru a crește funcționalitatea.
Blog – Platforma de blog este destul de cuprinzătoare. Puteți programa postări și importa conținutul blogului de la Blogger, Tumblr, Squarespace 5 și WordPress.Blog – Platforma de blog este de bază și nu este SEO-friendly. Puteți programa postări, dar nu puteți importa conținutul blogului.
Gazduire web – Toate planurile includ hostingul cloud gestionat complet.Gazduire web – Wix găzduiește și pe serverele lor.
Aplicații și widgeturi – Blocuri utile pentru lucruri precum OpenTable și BandsInTown. Pentru orice altceva care nu este inclus, puteți adăuga codul dvs. Puteți utiliza, de asemenea, funcții suplimentare, cum ar fi widget-uri de galerie și widget-uri de social media.Aplicații și widgeturi – Piața Wix App oferă peste 260 de aplicații și widget-uri.
Adâncimea navigației – Un singur nivel de adâncime.Adâncimea navigației – maxim două niveluri.
Monetizare – Adăugați reclame Google AdSense, AdWords, Overture sau banner.Monetizare – Adăugați Google AdSense, reclame banner sau link-uri de afiliere.
Instrumentul Newsletter – Trebuie să vă conectați la un cont MailChimp.Instrumentul pentru newsletter – Puteți utiliza ShoutOut de Wix.
Formular de contact – disponibil un constructor de formular personalizabil.Formular de contact – disponibil un constructor de formular simplu.
Forum – Puteți adăuga un forum Muut prin cod HTML.Forum – Puteți utiliza o aplicație.
Editor HTML – disponibil bloc de editor HTML.Editor HTML – Puteți utiliza o aplicație.
Protecție parolă – Puteți proteja fiecare pagină a site-ului web cu o parolă individuală.Protecție prin parolă – Puteți proteja, de asemenea, fiecare pagină a site-ului web cu o parolă individuală.
Spațiu de depozitare – Nelimitat pentru toate planurile.Spațiu de stocare – 500 MB la 20 GB, în funcție de planul pe care îl acționați.
Statistici pentru vizitatori – utilizați aplicația Squarespace Analytics sau configurați Google Analytics.Statistici pentru vizitatori – aplicația Web-Stats este disponibilă în Planul gratuit. Google Analytics este disponibil în Planuri premium.
Mai multe limbi – Puteți introduce toate limbile în editor, dar interfața este numai în engleză.Mai multe limbi – Textul site-ului web poate fi introdus în toate limbile compatibile cu UTF8. Editorul este disponibil în 15 limbi.
Asistență pentru clienți – Fără asistență telefonică. Asistența prin e-mail este disponibilă cu o schimbare de o oră. Chat-ul live este disponibil 24/7, dar uneori există cozi lungi. O bază de cunoștințe extinsă, îndrumări, tutoriale video și un Q&O secțiune este de asemenea disponibilă. O dată pe lună, există ateliere individuale cu echipa din New York.Asistență pentru clienți – Fără suport de chat live. O bază extinsă de cunoștințe, pasaje, tutoriale video, forumuri și un centru de ajutor 24/7 sunt disponibile. Asistența telefonică este disponibilă de luni până vineri, între orele 6:00 și 17:00, ora standardului Pacificului. Planul VIP vă oferă acces la o echipă VIP care vă va răspunde la apeluri.

6. Concluzii și recomandări

Dacă ați citit această postare de la început până la sfârșit, probabil vă orientați deja mai mult către Wix sau Squarespace, dar iată recomandările noastre finale:

Recomandăm Squarespace pentru persoanele care doresc să creeze site-uri web uimitoare, care nu au nevoie de multă personalizare, în special pentru portofolii, pagini de evenimente, artiști, designeri și întreprinderi mici. Planurile de comerț electronic sunt destul de costisitoare, dar dacă doriți un site web simplu, la un preț rezonabil, cu aspect profesional, atunci Planul de acoperire sau Planul personal este o opțiune excelentă.

Recomandăm Wix pentru persoanele care doresc să creeze primul lor site web, dar care nu au cunoștințe tehnice sau de proiectare. Alegeți Wix dacă doriți un constructor de site-uri atât de ușor de utilizat încât este mai distractiv decât frustrant. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai avansat sau cu mai multe instrumente de comerț electronic, încercați Squarespace sau consultați alte opțiuni.

Dar, așa cum spunem în continuare, alegerea unui constructor de site-uri este o decizie importantă și totul depinde de nevoile dvs. specifice. Așadar, folosiți această postare ca ghid, dar nu ne luați doar cuvântul. De asemenea, ați putea fi interesat să citiți comparația noastră de constructor de site-uri Squarespace și software WordPress.

Vă recomandăm să încercați încercarea gratuită a Squarespace și Planul gratuit al Wix înainte de a lua orice decizie. Cercetează, experimentează și află care este cea potrivită pentru tine.

Sperăm că ați găsit această postare utilă și mult noroc cu construirea site-ului dvs. web!

Preferi Wix sau Squarespace? Aveți alte motive să alegeți unul peste altul? Ne place să le auzim, așa că vă rugăm să le împărtășiți în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map