A REAL Scoop professzionális megjelenésű weboldal létrehozására

Körülbelül hét másodperc van arra, hogy meggyőzze a látogatót, hogy érdemes időt tölteni a webhelyén. Ha problémája van a pattogó forgalommal, akár tetszik, akár nem, valószínűleg itt az ideje, hogy hideg és kemény pillantást vegyen webhelyére, mivel valami arra készteti a látogatókat, hogy a hegyek felé induljanak közvetlenül az ott leszállás után..


A másolatod? Ez a grafika? Ez az általános kialakítás? Mindhárom? Csak egy módon lehet megtudni.

Lépjen hátra, és vigyázzon rá, így ismét a kedvére dönti a mérleget. Végül is Tényleg továbbra is veszítene a versenytársaival? Ha nem, olvassa tovább.

Webdesign alapjai

A kellemetlen igazság az, hogy webhelye közvetlenül tükrözi az általa képviselt vállalkozás, szolgáltatás vagy egyén minőségét. Az Ön webhelyének alapvető kialakítása azonnal elronthatja a látogatókat arról, hogy amatőr készítette-e vagy profi.

A betűtípusok, a tartalom elrendezése és akár a színsémák is azt sikíthatják, hogy testvére, aki jól ismeri a Blogspot webhelyek létrehozását, létrehozta a legfrissebb webhelyet. Ha ki akarja emelni szakmai jelenlétét a digitális térben, itt talál néhány alapvető gyakorlatot, amelyekre összpontosíthat.

Tartsa az elrendezéseket egyszerűen

Nem kell annyi oszlopot vagy keretet becsavarni egy oldalba. Nehéznek és vonzónak tűnik. Az egyszerű elrendezés nagyobb valószínűséggel kap választ, és nem követeli meg, hogy a látogatók az egész oldal megjelenítéséhez görgessenek az oldalra. A jó alaptervezés a három oszlopos elrendezés. A látogatók egyszerűen beolvashatják és gyorsan megtalálhatják, amit keresnek az Ön webhelyén.

Ölelje át a könnyen olvasható betűkészleteket

A professzionális megjelenésű webhely egyik legfontosabb jellemzője, hogy könnyen érthető. Miután meghatározta a szöveg színét, nézzen meg betűtípusok és betűméret. Ellenőrizze webhelyét különböző eszközökön. Fontos egy olyan betűtípus használata, amely ugyanazt jeleníti meg a leggyakrabban használt platformokon.

A látogatóknak élvezniük kell az Ön webhelyének mobil eszközökön történő megtekintésének élményét, akárcsak az asztalon. Használható betűkészlet bármilyen serif betűtípus (a betűk végén található kis címkékkel) nagyobb szövegekhez, például a címsorhoz. A Sans serif betűtípusok (a kis címkék nélkül) a legegyszerűbben olvasható betűtípusok bármely képernyőn.

Használjon megfelelő grafikai méretet

Noha fontos a tartalomhoz legjobban illeszkedő grafika használata, a gyors, tiszta betöltés érdekében ezeket is kis méretben kell tartania. Ne feledje: minél nagyobb a kép, annál lassabb az oldal.

Összpontosítson a márka következetességére

A márkaépítés a professzionális webhely fémjelzése. Ügyeljen arra, hogy logója és címkéje minden oldalon jól látható legyen. Ez az alapvető lépés a látogatók megismerésében mind a márka, mind az üzenet mellett.

Adjon meg egyértelmű kifejezéseket

Győződjön meg arról, hogy webhelye tartalmaz adatvédelmi irányelveket, a szolgáltatási feltételeket, valamint minden egyéb különleges értesítést, amelyről úgy gondolja, hogy a látogatók érdekelhetnek. Legyen a lehető legátláthatóbb azzal, amit a webhelye tesz a látogatói információkkal, akkor is, ha egyáltalán nem tesz semmit.

A jó webdesign elemei

Nagyon alapvető tényezők vannak, amelyekkel minden professzionális megjelenésű webhely közös, és ez sokkal több, mint puszta tiszta kialakítás és jó grafika. A legjobb tervezési gyakorlatok alkalmazása olyan webhelyet hoz létre, amely mind a látogatók, mind a keresőmotorok számára tetszetős.

Összpontosítson a navigációra

A navigáció tervezésekor tartsa tisztán és egyértelműen. A legfontosabb dolog, amelyet a felhasználók a navigációtól kívánnak, egy olyan keretrendszer, amely megmondja nekik, hogy hol vannak, és egyszerű lehetőséget kínál számukra a visszatéréshez a kezdőlapra. Helyezze a navigációs menüt olyan helyre, mint a felső vagy az oldalsáv.

Ossza meg elérhetőségi adatait

Minél több módon megmutatja a felhasználóknak, hogy kapcsolatba léphetnek veled, annál kényelmesebbé válnak a társaságoddal vagy szervezetével való online kapcsolattartásban. Adja hozzá a fizikai címét, ha kapcsolódik ehhez a webhelyhez. Ezenkívül a látogatók számára kényelmes, ha van egy kapcsolattartási űrlap, amelyet kitölteni lehet.

A lábléc-információk maximalizálása

A lábléc remek hely linkek és egyéb hasznos információk elhelyezésére a felhasználók számára. A láblécet olyan tervezési elemekhez is használhatja, amelyeknek nincs helye a magasabb elrendezésben az oldalon. Sok vállalat a lábléc egy részébe helyezi a fizikai elérhetőségét.

Használjon megfelelő stílusokat a gombokhoz

A felhasználók szeme gyorsan megtanulja webhelyének gombjainak kialakítását, és azokat a művelet elemének keresse meg. Győződjön meg arról, hogy a navigációhoz használt gombok egységesek az egész webhelyen.

Mondd el, ki vagy

Tegye „Rólunk” oldalt tájékoztatóvá és vonzóvá. Mutass lelkesedést. Ne csak adja meg a száraz tényeket. Itt adhatja meg, hogy ki vagy, és mi a vállalkozásod vagy szervezete küldetése. Az érintett emberek képei még inkább személyiséget adnak az oldalnak.

Ölelje meg a fehér teret

A fehér helynek nem feltétlenül kell fehérnek lennie. Ez lényegében csak egy alapvető “lélegzetelállító szoba” egy oldalon. Ez egy olyan terület, ahol nincs szöveg, kép vagy grafika. Ezt gyakran a professzionálisan kifejlesztett lapos kivitelű webhelyeken találja meg.

Az Amazon webhelye jó példa erre a működésre. Minden oldal hatalmas mennyiségű információt közvetít, ám egyik sem felel meg túlzottan a fehér hely intelligens felhasználása miatt.

Könnyítse meg az információk megtalálását

A visszatérő látogatók megkereshetik a korábban látott információkat. Megkönnyíti számukra a keresési funkciót. Használjon egy varrat nélküli keresőmezőt, amely beleilleszthető a tervezésbe. A leggyakoribb hely a weboldal jobb felső sarkában található.

Webdizájn bevált gyakorlata egy nagyszerű webhelyhez

Nem titok, hogy a látványelemek az évek során fejlődtek, de egy dolog biztos: az egyszerű weboldal-kialakítással nem hibázhat. A professzionális webdesign nem csak a csúszkákról szól, vagy bármi is legyen a legújabb csengő és hang. Fontos, hogy megkönnyítse a navigációt és reagáljon mind a weboldalon, mind az oldalon található elemekre.

Összpontosítson az oldal következetességére

Az elrendezésnek változatlannak kell maradnia az egész webhelyen. Ne rázza meg a meglepetés oldal elrendezését a felhasználóinál. Nem megfelelő, ha a cselekvésre ösztönző oldalakon három oszlopról egyetlen oszlopra lép, de ellenőrizze, hogy a navigáció, a lábléc és az egyéb elemek konzisztensek maradnak-e, így a felhasználók soha nem érzik magukat beragadva egy oldalon.

Egyensúlyozza a szín használatát

Ugyanolyan fontos a színek beállítása az elrendezésben, mint a kiegészítő színpaletta kiválasztása.

Szervezze meg tartalmát kategóriákba

A kategóriák nagyszerűek mind az emberek, mind a keresőmotorok számára. Tartsa a lehető legjobban rendezett tartalommal. Az is jó ötlet, ha egy navigációs elemet helyez az oldalsávba, így az a látogató, aki csak egy adott termékkategóriát vagy információt akar megnézni, egyetlen kattintással megteheti..

Győződjön meg arról, hogy webhelye mindenki számára elérhető

Feltétlenül optimalizálja webhelyét minden látogató számára. Támogatnia kell a fogyatékossággal élő személyek funkcióit, valamint a legújabb nagy felbontású képeket megjelenítő funkciókat is.

Tavasz az SSL tanúsítványhoz

Ha fizetési információkat gyűjt, szerezzen be SSL-igazolást webhelyéhez. Ez egy rövid folyamat, és segít megvédeni a látogatókat, amikor tranzakciókat végeznek az Ön webhelyén. Mind professzionális, mind határozottan nem tartozik a helyes webes gyakorlat körébe, ha felkérjük valakit, hogy adjon meg hitelkártya-adatait egy nem biztonságos környezetben..

Webdesign trendek

Mivel oly sok különböző platform létezik egy weboldal felépítéséhez, a tervek köre valóban megnyílt. A lapos és félig lapos kialakítások egyre gyakoribbak a professzionális és a rendszerindító webhelyeken, mivel az ilyen típusú tervek hozzájárulnak a reagáló webhelyek iránti növekvő igény kielégítéséhez, amelyek bármilyen eszközhöz igazodnak, amelyen a webhely megjelenik.

Íme néhány fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni:

A lapos kialakítás a leggyorsabb

Sok nagyobb vállalat váltott át lapos és félig lapos kivitelre, mivel gyorsabban töltődnek be. A lapos kialakítás pontosan olyan, amilyennek hangzik. Simanak tűnik, háromdimenziós tulajdonságok nélkül.

A lapos kivitel további jellemzői a ropogós élek, minimális árnyékolás nélkül. A gyorsan betöltő webhely nem csak professzionálisabbnak tűnik, hanem a látogatót az oldalon is megtartja, amíg a kívánt műveletet elvégzik.

Győződjön meg arról, hogy webhelye reagál

Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A webhely rangsorolásakor a Google most bünteti azokat a webhelyeket, amelyek nem mobilbarátak. Tehát, ha jól szeretné rangsorolni, akkor mozognia kell. Fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy a használt formatervezés megfelelő módon jelenjen meg, attól függően, hogy milyen eszközt használt fel a webhelyéhez.

Használjon kártyákat a navigációhoz

Láttad már a Pinterest? A csapokat egy olyan tervezési elemre alapozza, amelyet általában kártyának hívnak. A jó minőségű képekkel ellátott kártyák használata a navigációban professzionális, tiszta oldalt hoz létre, amely vonzza a látogatókat.

Ez különösen vonzó a termék- vagy szolgáltatásoldalakon, vagy ha sok cikk vagy tartalom van, amelyeket meg szeretne szervezni. Használjon vonzó képeket, és a kártyán van hely a cím írására, és talán még egy kis szöveget a kattintás csábítására..

Kézműves nyertes tartalom

A professzionális webhely nem finomítja a tartalmat. Ehelyett az oldalon minden szónak van egy célja. Nincs töltőanyag. Nincs pelyhe. És minden bizonnyal NINCS kulcsszó töltelék! A professzionális megjelenésű webhely információt terhelhet az információ túlterhelése nélkül. Jelentés készítése a webhely minden tartalmi blokkjáról. Győződjön meg arról, hogy célja szolgál.

Használja a hős képeket teljes mértékben

A professzionális megjelenésű webhely bizonytalan módon elmondja a látogatónak, hogy mi a webhely valójában. Ennek egyik módja a hősök képeinek használata a hajtás fölött olyan szöveges átfedésekkel, amelyek elmagyarázzák webhelyének alapjait.

Ne felejtsd el a videót

A videók gyorsan válnak a 2.0 hősképké. A hajtás feletti videó használata, ahol hagyományosan csillagkép kerül, kiváló módszer arra, hogy azonnal felhívja a látogató figyelmét – és megőrizze azt.

A Psychology Today egyik tanulmánya szerint az emberi agy 60 000-szer gyorsabban képes feldolgozni a videó információit, mint egy szöveg olvasása. A videó beillesztésekor a fő kérdés az, hogy úgy néz ki, mintha a weboldal többi részének zökkenőmentes része lenne. Ha hatást keres, és tartós módot kínál fantasztikus első benyomás létrehozására, akkor használja a videót.

Ragadja meg a videó hatalmát

Az Inc. magazin meggyőző tanulmánya azt találta, hogy a B2B ügyfelek több mint 90% -a online videót használt a vásárlási döntések meghozatalához. Videó hozzáadása belső termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó weboldalakhoz és blogbejegyzésekhez stratégiai módszer, amely laposan működik. De ne állj meg itt. Adja hozzá azt a lehetőséget, hogy a látogatók megoszthassák ezeket a videókat másokkal egy extra rúgás érdekében.

Általános webdesign-hibák

Lehet, hogy legmagasabb összeget fizetett egy profi számára webhelyének fejlesztéséért. Sajnos néhány, a formatervezés során gyakran elkövetett hiba hátráltathatja webhelye teljes megjelenését. Itt van néhány fontos bűncselekmény, amelyet szem előtt kell tartani.

Információ túlterhelés az oldalakon

A kezdőlapodnak nem kell minden egyes dolgot elmondania, amit egyszerre csinálsz. Valójában egy olyan oldal, ahol minden hüvelyk képernyőképe helyet foglal el képekkel és szövegekkel, egy amatőr jellemzője. Ha túl sok információt szolgáltat fel, akkor az elsöprő lesz, és valószínű, hogy látogatója távozik.

Szomorú azt mondani, hogy sok termékoldal ennek áldozata. Egy hatalmas termékoldal betöltődése korosztályt igényel, és a látogatók távoznak, ha néhány másodpercnél tovább várták az információ megjelenését. A Shopify által kiadott tanulmány megállapította, hogy egy tonna termékkel rendelkező boltok hosszabb ideig vonzták a látogató figyelmét, ám a tényleges eladások lényegesen kevesebbek voltak. A kategóriák szerint rendezett, gyorsan betöltő oldalak sokkal hasznosabbak annak lehetővé tételére, hogy a webhely látogatói megtalálják a kívánt információt, mint az oldalak, amelyek tartalommal vannak kitöltve..

Frusztráló navigáció

Voltál már valaha olyan webhelyen, ahol a kapcsolattartási adatok vagy a közösségi média hivatkozásai szinte láthatatlanok voltak, mert rejtettek voltak az oldal alsó sarkában? A professzionális megjelenésű webhely ösztönzi a részvételt és átlátható az adatvédelmi irányelvek, a szolgáltatási feltételek és a kapcsolatfelvételi módszerek vonatkozásában. Fontos, hogy ezt figyelembe vegye a webhely menüjének beállításakor.

A tiszta navigáció beépítésének egyik módja, ha sok menüpont van a menüben, hamburgermenü használata. Az ilyen típusú menü addig halmozódik, amíg kattintásra nem kerül, majd megnyílik, hogy felfedje a navigációs lehetőségeket. Rendkívül tiszta, gyors töltésű és könnyen használható a látogatók számára, különféle eszközökön, például asztali számítógépeken, táblagépeken és mobiltelefonokon..

Túl sok vagy túl kevés szín

Emlékszel a webdizájn kezdeti napjaira, amikor szokás volt olyan webhelyen átcsapni, amely minden hexadecimális színt felhasznált? Amint ez a fad elhalványult, a színsémák váltak normál hivatkozássá, és ezek közül néhány sem volt túl jól átgondolt. Például, egy ideig divatos volt, hogy fehér háttérrel világosszürke szöveggel készítsen oldalakat.

Aztán nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem volt jó dizájn, mivel lehetetlenül nehéz olvasni asztali monitoron, és még rosszabb a mobil képernyőjén. Használjon korlátozott hexadecimális palettát, és használjon egy-három kontrasztos kombinációt az éles megjelenéshez, amely ízléses, nem borzasztó.

Alacsony minőségű képek

Az egyik dolog, amely azonos az összes professzionális megjelenésű weboldal között, az, hogy magas minőségű képeket használnak. Fontos, hogy képei élesek maradjanak, és ne váljanak pixelekké. Az egyszínű és a fehér háttér a legtöbb terméket a legjobb fényben mutatja be. Ha úgy dönt, hogy hősképeket használ, akkor ellenőrizze, hogy egy nagyobb felbontású képet használ-e, amely megfelel a kép helyének.

Szellem blog

A professzionális weboldal naprakész. Ha úgy dönt, hogy blogja van, rendszeresen frissítenie kell. A tartalomnak az Ön termékeire és az iparágat érintő dolgokra kell összpontosítania. Itt is hirdetheti levelezőlistáját és különleges ajánlatait.

Ha úgy találja, hogy a weboldal rendszeres frissítésének ideje kihívást jelent, akkor használja a tehetségét a vállalaton belül, vagy kiszervezze a feladatot. Egy olyan blog, amely hirtelen elhallgat, nagyon szakszerűtlennek tűnik.

Felugró ablakok

Kerülje az előugró ablakokat, ha csak lehet. A legtöbb ember nem szereti őket. Valójában sokuk egyenesen bosszantónak találja őket. Sokkal jobb, ha a látogatók választhatnak arra, hogy rákattintanak egy hirdetésre, vagy csatlakoznak egy e-mail listához az oldalsávban található tervezési elemben, ahelyett, hogy az előtte felbukkanó mezőt beragadnák az oldaluk betöltése előtt.

Szalaghirdetések

Ha webhelyén szalaghirdetések vannak, ideje ezeket elküldeni. A Solve Media egyik tanulmánya azt találta, hogy a webes szörfösök nagyobb valószínűséggel élnek át repülőgép-balesetben vagy nyerhetnek díjat a Mega Millions lottón, mint kattintva egy szalaghirdetésre. Minél több szalaghirdetés található a webhelyén, annál kevésbé profi a webhely.

Ne felejtse el, hogy webhelye az első út, amellyel sokan „találkoznak” veled, megismerik és megbízzák a márkáját. Győződjön meg arról, hogy webhelye a legjobb gyakorlatokat használja: egyszerű navigációt, zökkenőmentes hirdetéseket és videókat, kiváló minőségű képeket és egyedi tartalmat.

Tartsa naprakészen a webhelyét, és ne kötődjön túl egy dizájn ötlethez. Ahogy a technológia előrehalad a webdesign elemeknél, mozogjon vele együtt, hogy maradjon a görbe előtt, úgy, hogy a webhelyed szolgáltasson példát a webdizájn megfelelővé tételére..

Mi a legprofesszionálisabb elem, amelyet egy webhelyen látott?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map